Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το «φαινόμενο» Σαουθάμπτον!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει την απίστευτη πρωτιά των «Αγίων» στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.
Ούτε η... συνήθης ύποπτη Πόρτο, ούτε η Ατλέτικο Μαδρίτης - που έπεσαν όλοι πάνω της για να την «κατασπαράξουν» - έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής, αυτό που έχει κάνει η εκπληκτική Σαουθάμπτον στο πάρε-δώσε του καλοκαιριού που διανύουμε. Την πρώτη θέση παγκοσμίως τόσο σε έσοδα, όσο και σε καθαρά κέρδη κατέχουν οι «Άγιοι» στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.
Η πρωτιά σε νούμερα
119,5 εκατομμύρια ευρώ έχει βάλει στα ταμεία της η Σαουθάμπτον από τις πωλήσεις μόνο 5 ποδοσφαιριστών της, ενώ αν υπολογίσει κανείς τα μόλις 23 εκατομμύρια που έχει δαπανήσει για να ενισχυθεί τα καθαρά κέρδη της (μέχρι στιγμής) ανέρχονται στα 96,5 εκατομμύρια ευρώ! Πως το κατάφεραν αυτό οι «Άγιοι»;
Ιδού η σχετική λίστα των πωλήσεων:
- Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουν.) 37,5 εκατ. ευρώ
- Άνταμ Λαλάνα (Λίβερπουλ) 31 εκατ. ευρώ
- Ντέγιαν Λόβρεν (Λίβερπουλ) 25,5 εκατ. ευρώ
- Κάλουμ Τσέιμπερς (Άρσεναλ) 20 εκατ. ευρώ
- Ρίκι Λάμπερτ (Λίβερπουλ) 5,5 εκατ. ευρώ
Και η λίστα των αγορών:
- Ντούσαν Τάντιτς (Τβέντε) 13 εκατ. ευρώ
- Γκρατσιάνο Πελέ (Φέγενορντ) 10 εκατ. ευρώ
Η Σαουθάμπτον και οι υπόλοιποι
Ποιες είναι όμως οι ομάδες που... τρώνε τη σκόνη της Σαουθάμπτον; Η Μονακό των 86,5 εκατ. ευρώ (κυρίως λόγω Χάμες Ροντρίγκεζ), η Λίβερπουλ των 81 εκατ. (κυρίως λόγω Σουάρεζ), η Ατλέτικο Μαδρίτης των 80 εκατ. (κυρίως λόγω... Τσέλσι) και η Μπαρτσελόνα, επίσης των 80 εκατ. ευρώ, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στα έσοδα.
Στα καθαρά κέρδη μόνο η πρώτη Σαουθάμπτον (96,5 εκατ.) και η δεύτερη Μονακό (62,5 εκατ.) διατηρούνται στην πρώτη πεντάδα, την οποία συμπληρώνουν η Μπενφίκα (44,3 εκατ.), η Μπάγερν Μονάχου (42,4 εκατ.) και η Αθλέτικ Μπιλμπάο (35 εκατ.).
Φυσικά ούτε λόγος για παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στη λίστα των κερδών, καθώς οι δύο ισπανικές ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της... αντίθετης λίστας. Αυτής με τα περισσότερα έξοδα από κάθε άλλη ομάδα στον πλανήτη.
Η επόμενη μέρα του πάρε-δώσε
Τα έσοδα σχεδόν 120 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί ακόμη και να αυξηθούν, αφού Σναϊντερλέιν και Ροντρίγκεζ βρίσκονται στο στόχαστρο της Τότεναμ. Το ερώτημα όμως είναι ποιοι θα παίξουν φέτος στη Σαουθάμπτον. Γιατί καλές είναι οι πωλήσεις και τα κέρδη από μεταγραφές, όμως σίγουρα οι φίλοι των «Αγίων» θέλουν να δουν την ομάδα τους να διατηρείται στο ίδιο επίπεδο με πέρσι, όπου τερμάτισε στην 8η θέση.
Τόσο οι 5 παίκτες που έχουν ήδη πωληθεί, όσο και οι δύο που βρίσκονται κοντά στη μεταγραφή ήταν βασικοί στην περσινή Σαουθάμπτον, αποτελώντας τον κορμό της. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις αντικατάστασής τους. Και σίγουρα ο νέος τεχνικός, Ρόναλντ Κούμαν, έχει δύσκολο έργο μπροστά του.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: