Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Νόμος του κράτους η «Αγια-Σοφιά»!!

Το σημαντικότερο βήμα για το χτίσιμο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ έγινε! Με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, η Βουλή έκανε και με τη βούλα νόμο του κράτους την «Αγιά-Σοφιά»!

Νόμος του κράτους η «Αγια-Σοφιά»!
Κανονικά και με το νόμο προχωρά από σήμερα η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ!

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (στο οποίο περιλαμβάνονται τα άρθρα 81 και 82 που αφορούν στην «Αγιά-Σοφιά») ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Β' θερινό τμήμα της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσής Αυγή υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ εναντίον του τάχθηκε μονάχα ο ΣΥΡΙΖΑ (με τις ταλαντευόμενες ενστάσεις του) και το ΚΚΕ (το οποίο ανέκαθεν είχε ως θέση την κρατική ιδιοκτησία των γηπέδων).

Έτσι, παρά την αδιαλλαξία που συνέχισε να επιδεικνύει η νέα δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, η «Ένωση» απέκτησε ένα ισχυρό χαρτί ώστε σύντομα να επιστρέψει στη φυσική της έδρα.

Αυτό που περιμένει τώρα, λοιπόν είναι η δημοσίευση του Νόμου στο ΦΕΚ, ώστε να δρομολογηθούν έπειτα οι διαδικασίες έκδοσης της οικοδομικής άδειας, η οποία θα της επιτρέψει να ξεκινήσει τα έργα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: