Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για τη νίκη»!

Ξεκάθαρος -και αδιαπραγμάτευτος- για τον Παναθηναϊκό της Λιέγης εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός έδειξε σεβασμό στη Σταντάρ, αλλά τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει μόνο για τη νίκη.

«Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για τη νίκη»!
Με την αυτοπεποίθηση που ταιριάζει στο ευρωπαϊκό προφίλ του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη Σταντάρ Λιέγης.

Παρόλο που τη χαρακτήρισε λοιπόν την καλύτερη ομάδα πέρυσι στο Βέλγιο, τόνισε πως η εικόνα του Παναθηναϊκού είναι εκείνη που θα καθορίσει το ματς.

Εξάλλου, ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» θα παίξουν μόνο για τη νίκη την Τετάρτη, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έχει έτοιμους τους Πράνιτς και Πέτριτς.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστασίου

Για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη: «Βρισκόμαστε εδώ έπειτα από απουσία αρκετών μηνών από την Ευρώπη και ήρθαμε να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι με νέα φιλοσοφία και νέα παιδιά. Στόχος μας είναι να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.

Πέρυσι πετύχαμε το μάξιμουμ κι ευελπιστούμε να πετύχουμε κάτι καλό σε ευρωπαϊκό επίπεδο φέτος. Η αρχή γίνεται από τα ματς με τη Σταντάρ. Πρόκειται για έμπειρη ομάδα με νέους παίκτες. Παίζει σχεδόν κάθε χρόνο στην Ευρώπη, σε ωραίο γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα και θα είναι δύο δύσκολα ματς.

Κατά κύριο λόγο η ομάδα μας είναι ίδια με πέρυσι. Έχουμε κρατήσει τον βασικό κορμό, όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις και αυτό είναι κάτι που μας ενθουσιάζει όλους. Πέρυσι, η Σταντάρ ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα στο Βέλγιο. Στα πλέι-οφ, όμως δεν έδειξαν ανάλογη συνέχεια με την εικόνα του πρωταθλήματος. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Όμως, είναι σημαντικό σε ποια κατάσταση θα βρισκόμαστε εμείς και όχι η Σταντάρ».


Για το τι θυμάται από τότε που αγωνιζόταν στην Άντερλεχτ: «Με την Άντερλεχτ είχα πάντα… καλές αναμνήσεις απέναντι στη Σταντάρ κι ελπίζω να συνεχιστούν και με τον Παναθηναϊκό».

Για τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού: «Το πιο εύκολο θα ήταν να αντιγράφεις πράγματα. Όμως, κάθε χώρα και ποδόσφαιρο έχει διαφορές. Οπότε, η φιλοσοφία που έχουμε στον Παναθηναϊκό είναι τέτοια που ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως, είναι θετικό να κρατάς πάντα τα καλά από τα στοιχεία του ποδοσφαίρου σε χώρες που έχεις περάσει και έχεις βιώσει πράγματα. Στο Βέλγιο, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το πνευματικό κομμάτι.

Για εμένα, όταν είχα έρθει να παίξω στο Βέλγιο, ήταν από τα μεγαλύτερα μαθήματα που θα μπορούσα να μάθω. Δεν παρατούν ποτέ τον αγώνα. Έγινα καλύτερος εδώ. Είχα αρκετούς προπονητές στην καριέρα μου και πήρα κάτι απ’ τον καθένα. Πάντα μαθαίνεις από τους προπονητές. Προσπαθούσα να μάθω τα χρήσιμα και να διορθώνω κάθε λάθος που έκανα. Έμαθα πως είναι να είσαι στην κορυφή και να παραμένεις εκεί».


Για το επίσημο ματς της Σταντάρ και την ετοιμότητά της: «Υπάρχει πλεονέκτημα όταν μια ομάδα έχει επίσημα ματς στα πόδια της. Ξέραμε όμως ότι το βελγικό πρωτάθλημα ξεκινάει νωρίς. Όμως, όπως προείπα, είναι σημαντικό σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η δική μας ομάδα για να κάνει μέσα στο γήπεδο αυτά που πρέπει».

Για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο σαν προπονητής: «Δεν σκέφτομαι ότι είναι το ντεμπούτο μου σε ευρωπαϊκό ματς σαν προπονητής. Κάθε ματς είναι σημαντικό, κάθε αντίπαλος είναι σημαντικός και το άγχος κάθε φορά είναι το ίδιο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όμως. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πλην του φυσιολογικού άγχους».

Για Πράνιτς-Πέτριτς: «Ο Πράνιτς δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα. Είναι 100% υγιής. Ο Πέτριτς είχε ενόχληση στη μέση και θέλω να πιστεύω ότι ξεπεράστηκε, αλλά θέλω να τον δω και στην προπόνηση. Θέλαμε να ξεκουραστεί μια μέρα παραπάνω γιατί είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Το να χάσει μια προπόνηση δεν θα ήταν πρόβλημα. Ήταν καθαρά θέμα προφύλαξης το χθεσινό».

Για τον τρόπο που θα παίξει ο Παναθηναϊκός: «Ήρθαμε εδώ από την περσινή προσπάθεια και θέλουμε να συνεχίσουμε. Δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ. Για τον κάθε ποδοσφαιριστή το μεγαλύτερο κίνητρο είναι το Champions League. Εμείς ξέρουμε πόσο δυνατά ξεκινάει τα παιχνίδια στο γήπεδό της η Σταντάρ. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παίζει πάντα για τη νίκη και γι’ αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε. Με τους έμπειρους και τους νεαρούς παίκτες, θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα λάθη μας για να είμαστε αυτοί που πρέπει και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πολύ δύσκολοι αντίπαλοι για τον Παναθηναϊκό κι αν η ομάδα έχει τη δυνατότητα να στοχεύσει στους ομίλους: «Εύκολο να μιλάμε και να λέμε πράγματα, όμως θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε στο γήπεδο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κόντρα στη Σταντάρ».

Για το αν ασκείται πίεση από τη διοίκηση: «Αυτό μπορεί να σας το πει μόνο η διοίκηση».

Για τον Μπούι: «Ο Ουασίμ δεν έκανε προπόνηση με την ομάδα και θα ήταν δύσκολο να έρθει μαζί μας στο Βέλγιο. Ήταν σημαντικό να μείνει στην Αθήνα και να ξεκινήσει κάποια πράγματα εκεί. Επιστρέφοντας, θα δούμε την κατάστασή του ενόψει της ρεβάνς. Το σίγουρο είναι πως βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης γιατί δούλευε και στην άδειά του, ενώ έχει κάνει προπονήσεις και με τη Γιουβέντους δύο εβδομάδες».

Για το αν είχε πρόταση από το Βέλγιο κι αν θα τον ενδιέφερε να προπονήσει ομάδα της χώρας στο μέλλον: «Δεν είχα πρόταση από το Βέλγιο και δεν μπορώ να μιλάω υποθετικά. Με ενδιαφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: