Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Συμφώνησαν όλοι»

frontpage2-610x357
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης.
Μίλησε για την τροπολογία που θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Θέρμη και τόνισε πως είναι πλέον θέμα ημέρας να ψηφιστεί.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και ανέφερε πως παραμένει προτεραιότητα του ο “Δικέφαλος”.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάββας Αναστασιάδης:
Για την τροπολογία της Θέρμης:
“Σήμερα κατατέθηκε και συζητείτε το πολυνομοσχέδιο. Περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του ΙΠΕΚΑΜ και σε αυτό έχει καταθέσει η τροπολογία πριν από 20 ημέρες υπογεγραμμένη από 20 βουλευτές. Θα συζητηθεί και ούριο θα ψηφιστεί σε δύο συνεδριάσεις. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, συμφώνησαν όλα τα κόμματα πλην του Κουμμουνιστικού κόμματος που δεν ψηφίζει τροπολογίες. Θα ψηφιστεί πιστεύω σε πλειοψηφία. Το θέμα δεν κινδυνεύει και αύριο θα είναι νόμος τους κράτους. Θα μπορεί σε 10 μέρες που  αφού μπει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως να υλοποιείται. Λύνεται ένα τυπικό θέμα, όπου δεν υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα και υπήρξε σχετική καθυστέρηση. Το θέμα θα έπρεπε να λυθεί από την τριμελή επιτροπή που το συζήτησε στην περιφέρεια αλλά καταψηφίστηκε με 2-1. Η φοβία όμως οδηγεί τα πράγματα εδώ. Δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους Δήμους να αξιοποιήσουν ακίνητα. Οι νόμοι κάποια πράγματα ίσως να μην τα προβλέπουν επειδή δεν υπήρχε πρόνοια και πρόβλεψη, όμως μπορούν να ερμηνευτούν από τα συμφραζόμενα. Θα μπορούσε να ερμηνεύεται ο νόμος και να είχε λυθεί το θέμα. Τώρα το θέμα θα είναι λυμένο και δεν θα χρειάζεται αυτή η συζήτηση. Χάθηκε χρόνος έξι μηνών. Η τροπολογία δεν φωτογραφίζει τον ΠΑΟΚ μόνο. Αφορά όλους τους Δήμους όλης της χώρας που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα ακίνητα”.
Για την συζήτηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη:
“Χθες τον είδα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και τον ΠΑΟΚ το έχει στην πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων του και των επιχειρηματικών του βλέψεων. Τονίζει την δυσκαμψία της πολιτείας και την ερμηνεύει ως μη βοήθεια. Όταν κάποιος φέρνει χρήματα από άλλη χώρα πρέπει η πολιτεία να τον βοηθάει. Περιμένει την ρύθμιση για να ξεκινήσει το αθλητικό κέντρο. Έχει μια δυσαρέσκεια αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό δεν τον πτοεί και συνεχίζει. Συνεχίζει με υψηλές βλέψεις, δεν κάνει πίσω και θέλει να είναι πάντα στα πάνω σκαλοπάτια. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Δεν επεκταθήκαμε σε αυτή την κουβέντα. Η συνεργασία μας έχει σχέση με τον απόδημο Ελληνισμό όπου είμαι πρόεδρος και μιλήσαμε για τους Έλληνες της Ουκρανίας ενώ μιλήσαμε και για το θέμα της Θέρμης γιατί είναι επίκαιρο. Δεν μπήκαμε σε άλλες κουβέντες. Η ατζέντα του σε όλες τις σελίδες είχε τον “Δικέφαλο του Βορρά” και γέλασα όταν το είδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: