Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ντελ Μπόσκε: «Δεν ήμασταν αλαζόνες»

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε μίλησε για την παρουσία της Ισπανίας στη Βραζιλία, για πρώτη φορά μετά τον άδοξο αποκλεισμό της ομάδας απ’ το Μουντιάλ, σχολιάζοντας τους λόγους που έφεραν αυτή την κατάληξη.

Ντελ Μπόσκε: «Δεν ήμασταν αλαζόνες»
Σε ποδοσφαιρικούς λόγους απέδωσε τον γρήγορο αποκλεισμό της Ισπανίας απ’ το Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Ο τεχνικός των «φούριος ρόχας» αναφέρθηκε στην νοοτροπία που έχει η ομάδα, τονίζοντας πως ήταν αυτό που έφερε τον αποκλεισμό.

«Δεν ήμασταν αλαζόνες, όπως και τώρα δεν είμαστε ηττοπαθείς. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες».

Για το ισπανικό ποδόσφαιρο σχολίασε: «Υπάρχει μια αίσθηση ότι στα τελευταία τέσσερα χρόνια το ποδόσφαιρό μας πηγαίνει προς τα πίσω. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το καλοκαίρι του 2012 η Ισπανία κέρδισε το Euro, με επίδειξη ταλέντου και υπέροχο ποδόσφαιρο», είπε αρχικά και συνέχισε για τις επιτυχίες της Εθνικής και την Γερμανία:

«Νικήσαμε σε διοργανώσεις, στην εποχή του Μέσι και του Ρονάλντο. Έφτασε η εποχή της Γερμανίας, που για να είμαστε δίκαιο περιλαμβάνει 10, 11 ή δώδεκα παίκτες απ’ το 2010. Συνέχιζαν να δουλεύουν, δεν έχασαν το νεύρο τους και πήραν τη νίκη. Άξιζε να πάρουν το τρόπαιο φέτος. Το κατάφεραν σαν ομάδα».

Για τους λόγους του αποκλεισμού απ’ το Μουντιάλ ανέφερε: «Δεν χάσαμε επειδή νομίζαμε ότι ήμασταν καλύτεροι. Είμαστε οι πρώτοι που ανησυχούμε, όταν αγωνιζόμαστε κόντρα σε υποτιθέμενο ασθενέστερο αντίπαλο. Ξέρουμε ότι χρειάζεται να παίρνουμε κάθε παιχνίδι σοβαρά. Χάσαμε για ποδοσφαιρικούς λόγους».

Όσον αφορά τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Εθνική, τόνισε: «Δεν ξέρω αν χρειάζεται μια επανάσταση, εξέλιξη ή μια φυσιολογική ροή αλλαγής. Θα μείνουν λίγα πράγματα όπως ήταν το 2010 και το 2012. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται επανάσταση».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας σχολίασε και το περιστατικό με τον Αντρές Ινιέστα, μετά τον αποκλεισμό: «Δεν είμαι ο τύπος που θα δώσει αγκαλιές και φιλιά. Είμαι λίγο ξεκομμένος απ’ όλα αυτά, αλλά ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, χωρίς κανένα κρυφό μήνυμα».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: