Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ραντεβού στ’ αστέρια!!

Στο τελευταίο φετινό παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αστέρα και φιλοδοξεί να… ανταμώσει ξανά με τους οπαδούς του στα προκριματικά του Champions League!

Ραντεβού στ’ αστέρια!
Καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των play-offs και την έξοδο στο Champions League έκανε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Μπεργκ στο 51’.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι των «πρασίνων» μπροστά στους οπαδούς τους καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια με Ατρόμητο εντός –όπου θα εκτίσουν την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας τους- και ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Αναστασίου από τον κόσμο της ομάδας, όπως και ο παλιόφιλος Ρενέ Χένρικσεν που παρακολούθησε από την εξέδρα το ματς και αναμένεται να επιστρέψει στην Παναθηναϊκή οικογένεια ως σκάουτερ στη Βόρεια Ευρώπη.

Πολλά λάθη στο ματς από τους Αρκάδες που εν μέρει λόγω και της απουσίας του απρόβλεπτου Ντε Μπλάσις δεν είχαν εμπνεύσεις στην επίθεση.

Η βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10
Π.Α.Ο.Κ. 4
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3

*Παναθηναϊκός και Αστέρας έχουν ένα ματς παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς.

Η επόμενη αγωνιστική

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. 17:00 NS2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:15 NS1

Το ματς

Εξαιρετικά απλά για όσους δεν πολυσκαμπάζουν από ποδόσφαιρο εξελίχθηκαν για ένα ημίχρονο τα πράγματα στη Λεωφόρο. Δεν χρειαζόταν να είσαι και… Μουρίνιο για να διαπιστώσεις τι… παιζόταν στο γήπεδο. Ο Αστέρας μπήκε με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή, με δύο από τους τρεις (στα χαρτιά) επιθετικούς του να λειτουργούν επικουρικά, να μετατρέπονται σε χαφ και να κλείνουν διαδρόμους, αλλά οι παίκτες του κάθε φορά που είχαν την μπάλα στην κατοχή τους δεν είχαν καθαρό μυαλό και συνοχή γραμμών τέτοια που να τους επιτρέψει να βγάλουν μια φάση της προκοπής.

Αυτό το γεγονός δεν το εκμεταλλεύτηκαν διόλου οι «πράσινοι», λες και απορούσαν και οι ίδιοι με τα αφελή λάθη των αντιπάλων τους κι έδειξαν πρωτοφανή για τα δεδομένα του φετινού Παναθηναϊκού σαστισμάρα μπροστά στα δώρα των Αρκάδων.

Αυτό το σκηνικό κράτησε για μισή ώρα και ήταν το καλό (!) διάστημα του αγώνα, αφού στο τελευταίο τέταρτο κυριάρχησαν τα νεύρα με αφορμή δύο φάσεις στις οποίες ο Μπεργκ ζήτησε πέναλτι στη μία και φάουλ στην άλλη. Δυστυχώς για τους «πράσινους» όμως σε καμία από τις δύο δεν φάνηκε να έχει δίκιο, ενώ το γεγονός πως αυτές ήταν μάλλον οι δύο καλύτερες στιγμές του Σουηδού δικαιολογεί και τη φτωχή επιθετική συγκομιδή της ομάδας για 45 λεπτά.

Ο φετινός Παναθηναϊκός, αλλά και ο φετινός Μπεργκ, όμως, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να παρουσιάσουν το ίδιο «χλωμό» πρόσωπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το «τριφύλλι» έδειξε ξεκάθαρα πως δεν θα άφηνε περιθώρια στους φιλοξενούμενους να συνεχίσουν το ίδιο… βιολί και με το πρώτο… βιολί της ομάδας, τον Μπεργκ δηλαδή, άνοιξαν το σκορ και το δρόμο για τ’ αστέρια.

inner

Παίζοντας πιο απελευθερωμένα πια, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ έβλεπαν τους παίκτες του Βεργέτη να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά, ακόμη κι όταν ο τεχνικός του Αστέρα (μετά το γκολ) προσπάθησε να δώσει μια επιθετική πνοή στην ομάδα του ρίχνοντας στο ματς Χουάνμα και Ναβάρο.

Στα τελευταία λεπτά λειτούργησε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αυτούς του Αστέρα να προσπαθούν να αποφύγουν την ήττα αλλά να μην μπορούν –παρά την αυξημένη κατοχή μπάλας να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία- κι εκείνους του Παναθηναϊκού να γυρίζουν πίσω προκειμένου να διατηρήσουν το «χρυσό» (ακόμη ένα φέτος) γκολ του Μπεργικ, όπως και τελικά έγινε.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (46’ Σπυρόπουλος), Μέντες (70’ Λαγός), Αμπέντ, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (79’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ατζαγκούν, Δώνης, Ρισβάνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντες, Μουνάφο (70’ Ναβάρο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Καράσκο, Βάλντο (79’ Χουάνμα), Λούι, Γκοϊάν, Εντό.

Στον πάγκο: Μπαντής, Σετι, Κάφα, Λισγάρας, Παπαχρήστος. Πηγή: sport-fm.gr

Το σήκωσε η Σίτι!!

Μετά από… διάλειμμα ενός χρόνου η Μάν. Σίτι επέστρεψε και πάλι στον θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ! Νίκησε 2-0 την Γουέστ Χαμ και κατέκτησε τον 4ο τίτλο στη ιστορία. Οριστικά εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ.

Το σήκωσε η Σίτι!
Σιγά που θα το έχανε! Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας για την αγωνιστική σεζόν 2013-14 καθώς απέναντι στην Γουέστ Χαμ έκανε αυτό που έπρεπε!

Πήρε τη νίκη 2-0 στο «Ίτιχαντ» κατακτώντας για τέταρτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο, επιστρέφοντας στο… θρόνο μετά το 2012!

Τρελοί πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της ομάδας του Πελεγκρίνι οι οποίοι με τη λήξη του αγώνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για να γιορτάσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Μάντσεστερ.

inner





Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε επιτυχημένα την εφετινή αγωνιστική σεζόν έστω κι αν έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Οι «κόκκινοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα αυτογκολ του Σκτρελ, έκαναν την ανατροπή και με τα τέρματα των Αγκερ και Στάριτζ μέσα σε τρία λεπτά (63’, 65’) πήραν τη νίκη και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Εκεί θα βρίσκεται και η Τσέλσι η οποία επικράτησε 2-1 της Κάρντιφ αγωνιζόμενη εκτός έδρας ανατρέποντας και πάλι το εις βάρος της σκορ. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Μπέλαμι στο 15ο λεπτό, αλλά με δύο τέρματα σε πέντε λεπτών πήρε τους τρεις πόντους της νίκης.

Αντίθετα με τις δύο προηγούμενες, η Άρσεναλ δεν συνάντησε δυσκολίες. Πέρασε με 2-0 από την έδρα της Νόριτς και σφράγισε την παρουσία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Η Έβερτον πήρε το πρώτο εισιτήριο για το Europa League σφραγίζοντας το εισιτήριο με τη νίκη 2-0 εκτός έδρας επί της Χαλ!

Την στιγμή που οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι πανηγύριζαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι αντίπαλοί τους έμεναν βουβοί!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμενε στο 1-1 με την Σαουθάμπτον εκτός έδρας ολοκληρώνοντας τη χειρότερη αγωνιστική σεζόν των τελευταίων ετών με άλλο ένα κακό αποτέλεσμα, μένοντας εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από πολλά χρόνια!

Σε αυτό βέβαια, δεν έπαιξε ρόλο μόνο η ισοπαλία των «κόκκινων διαβόλων»… Η Τότεναμ δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Άστον Βίλα την οποία και νίκησε εύκολα 3-0.

Την κατηγορία αποχαιρέτησαν σήμερα και τυπικά οι Νόριτς, Φούλαμ και Κάρντιφ. Η Νόριτς ηττήθηκε από την 2-0 στην έδρα της από την Άρσεναλ, η Φούλαμ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Κρίσταλ Πάλας και τέλος η Κάρντιφ που αποχαιρέτησε με σκυμμένο το κεφάλι μετά την ήττα της από την Τσέλσι.

Αναλυτικά η 38η αγωνιστική

Κυριακή, 11/5 (17:00)

Κάρντιφ-Τσέλσι 1-2
(15’ Μπέλαμι – 72’ Σούρλε, 75’ Τόρες)

Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας 2-2
(61’ Γούντροου, 90’ Ντέιβιντ - 28’ 84’ Γκέιλ)

Χαλ-Έβερτον 0-2
(9’ ΜακΚάρθι, 46’ Λουκάκου)

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 2-1
(63’ Άγκερ, 65’ Στάριτζ - 20’ Σκρτέλ αυτ.)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-0
(39’ Νασρί, 49’ Κομπανί)

Νόριτς-Άρσεναλ 0-2
(53’ Ράμσεϊ, 62’ Τζένκινσον)

Σαουθάμπτον-Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1
(28’ Λάμπερτ – 54’ Μάτα)

Σάντερλαντ-Σουόνσι 1-3
(50’ Μπορίνι – 7’ Ντάιερ, 14’ Εμνς, 54’ Μπόνι)

Τότεναμ-Άστον Βίλα 3-0
(14’ Παουλίνιο, 35’ Μπέικερ αυτ, 38’ πεν. Αντεμπαγιόρ)

Γουέστ Μπρομ-Στόουκ Σίτι 1-2
(56’ Σεσενιόν – 22’ αυτ. ΜακΟλι, 87’ Άνταμ)
Πηγή: sport-fm.gr

«Σφαγή» για την Ευρώπη στην Ιταλία, έπεσαν οι Έλληνες!!

Τορίνο και Πάρμα έμειναν στο 1-1 κι έχασαν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή έξοδο. Πέντε ομάδες για το εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική, έπεσαν Κονέ, Λάζαρος, Λέτο! Πεντάρα η Νάπολι.

«Σφαγή» για την Ευρώπη στην Ιταλία, έπεσαν οι Έλληνες!
Ο κακός χαμός αναμένεται την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία, για το εισιτήριο του Europa League (το 'χουν εξασφαλίσει ήδη Φιορεντίνα και Ίντερ)!

Κι αυτό διότι η Τορίνο έχασε την ευκαιρία να νικήσει την Πάρμα (1-1) και να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδό της στην Ευρώπη, ενώ και οι παρμέντσι δεν μπόρεσαν να πάρουν το διπλό και να αποκτήσουν προβάδισμα.

Έτσι, Τορίνο με 56, Πάρμα με 55, Μίλαν και Βερόνα με 54 και Λάτσιο με 53 έχουν –άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο- ελπίδες. Η «Γκράνατα» ναι μεν έχει το πάνω χέρι (θέλει νίκη για να μην ασχολείται με τα άλλα αποτελέσματα), ωστόσο στο φινάλε του πρωταθλήματος δοκιμάζεται στην έδρα της Φιορεντίνα, την ώρα που οι υπόλοιποι διεκδικητές έχουν πιο εύκολους αντιπάλους να κοντράρουν.

Ξεκαθάρισαν οριστικά τα πράγματα και στην ουρά. Εκεί, όπου μετά τη Λιβόρνο που είχε ήδη πέσει, υποβιβάστηκαν Μπολόνια –των Κονέ και Χριστοδουλόπουλου- και Κατάνια, του Λέτο! Η ομάδα των δύο Ελλήνων θα μπορούσε να είχε μείνει «ζωντανή» στο κόλπο, αλλά ηττήθηκε (2-1 απ’ την Κατάνια), ενώ Κιέβο και Σασουόλο επικράτησαν των Κάλιαρι και Τζένοα με σκορ 1-0 και 4-2 αντίστοιχα!

Show απ’ τη Νάπολι που πέρασε σαν σίφουνας απ’ την έδρα της Σαμπντόρια με το επιβλητικό 5-2!

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής
Σάββατο, 10/5

Βερόνα-Ουντινέζε 2-2
(14’ Τόνι, 54’ Χάλφρεντσον - 56’ Ντι Νατάλε, 90’+1’ Μπαντού)

Ίντερ-Λάτσιο 4-1
(7’, 37’ Παλάσιο, 34’ Ικάρντι, 79’ Ερνάνες - 2’ Μπιάβα)

Κυριακή 11/5, (16:00)

Αταλάντα-Μίλαν 2-1
(68' πεν. Ντένις, 95' Μπριέντσα - 51' Μπελίνι)

Μπολόνια-Κατάνια 1-2
(79’ Μορλέο – 22’ Μονζόν, 84’ Μπεργκέσιο)

Κάλιαρι-Κιέβο 0-1
(72’ Νταϊνέλι)

Λιβόρνο-Φιορεντίνα 0-1
(57’ Κουαρδάδο)

Σαμπντόρια-Νάπολι 2-5
(30’ Έντερ, 88’ Τσβόλεκ – 19’ Ζαπάτα, 27’ Ινσίνιε, 32’ Καγεχόν, 47’ Χάμσικ, 61’ αυτ. Μουσταφί)

Σασουόλο-Τζένοα 4-2
(16’, 89’ Φλόρο Φλόρες, 66’ Μπιοντινί, 86’ Σανσόνε – 40’ Καλάιο, 76’ Τζιλαρντίνο)

Τορίνο-Πάρμα 1-1
(42’ Ιμόμπιλε – 71’ Μπιαμπιανί)

Ρόμα-Γιουβέντους (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (38η)

Σάββατο, 17/5

Ουντινέζε-Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή, 18/5 (21:45)

Τζένοα-Ρόμα (16:00)
Γιουβέντους-Κάλιαρι (16:00)
Μίλαν-Σασουόλο
Κατάνια-Αταλάντα
Κιέβο-Ίντερ
Φιορεντίνα-Τορίνο
Λάτσιο-Μπολόνια
Νάπολι-Βερόνα
Πάρμα-Λιβόρνο
Πηγή: sport-fm.gr

Έκανε… ρεκόρ ο Σκρτελ! (video)

Το τέταρτο αυτογκόλ του (με ζεμπεκιά) στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ σημείωσε ο Μάρτιν Σκρτελ, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος μέχρι σήμερα!

Έκανε… ρεκόρ ο Σκρτελ (video)
Η Λίβερπουλ προσπάθησε φέτος να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια, αλλά δεν τα καταφέρνει

Ένας παίκτης της, όμως, ο Μαρτίν Σκρτελ κατάφερε να μπει στο... πάνθεον της Πρέμιερ Λιγκ. Διότι με το αυτογκόλ που σημείωσε στον αγώνα με τις «καρακάξες», έφτασε τα τέσσερα στην φετινή σεζόν και είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει αυτό το επίτευγμα, αφού μέχρι σήμερα το... όριο ήταν τρία!



Πηγή: sport-fm.gr

Λήξαν το θέμα Λαγού-Σανκαρέ!!

Όπως αναμενόταν, το θέμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Λαγού και Σανκαρέ, με τον δεύτερο να καταγγέλλει ρατσιστικό σχόλιο από τον πρώτο, θεωρείται λήξαν.

Λήξαν το θέμα Λαγού-Σανκαρέ
Καμιά σκιά δεν υπάρχει πια στις σχέσεις μεταξύ του Τάσου Λαγού και του Καλίφα Σανκαρέ.

Μετά το προηγούμενο ματς Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως ο μέσος των «πρασίνων» πάνω σε μια φάση είχε χρησιμοποιήσει ρατσιστικό όρο απευθυνόμενος στον αντίπαλό του.

Από την πλευρά του Λαγού αμέσως έγινε γνωστό πως επρόκειτο για παρεξήγηση και αφέθηκε να εννοηθεί πως με την πρώτη ευκαιρία (που δόθηκε σήμερα με αφορμή τη… ρεβάνς της Λεωφόρου) θα έσπευδε να μιλήσει στο συμπαίκτη του.

Πράγματι, το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στα αποδυτήρια του «Απόστολος Νικολαΐδης» και οι σχέσεις των δύο ποδοσφαιριστών αποκαταστάθηκαν πλήρως. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνοι και στη Βαρκελώνη…!

Η Mercedes κυριάρχησε και στο Grand Prix της Βαρκελώνης κάνοντας το τέταρτο σερί 1-2. Καρέ νικών για τον Λιούις Χάμιλτον, για λίγο δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Ρικιάρντο, τέταρτος ο Φέτελ.

Μόνοι και στη Βαρκελώνη…
Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και 26η της καριέρας του, που τον φέρνει στην έβδομη θέση όλων των εποχών (ξεπερνώντας Νίκι Λάουντα και Τζιμ Κλαρκ) πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix της Βαρκελώνης. Ο Βρετανός πιλότος ήταν πρώτος από την αρχή μέχρι το τέλος και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, με τον ομόσταβλό του Νίκο Ρόσμπεργκ αν και πίεσε πολύ στο τέλος να περιορίζεται τελικά στη δεύτερη θέση επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της Mercedes, αν και όχι τόσο εμφατικά όσο στους προηγούμενους αγώνες. Η γερμανική ομάδα έκανε το 1-2 για τέταρτη σερί φορά, κάτι που είχε να πετύχει από το 1955.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πιστοποίησε πως δεν είναι… τυχαίος και κατέλαβε την τρίτη θέση (από την οποία κι εκκίνησε) με Red Bull. Στους κερδισμένους του αγώνα, αν και τερμάτισε τέταρτος, είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από τη 15η θέση αφού εξέτισε ποινή πέντε θέσεων από τις κατατακτήριες, αλλά εκμεταλλευόμενος τη βελτίωση στην απόδοση του κινητήρια της Renault με τη Red Bull σκαρφάλωσε έντεκα ολόκληρες θέσεις.

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν πέμπτος, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση έμειναν αντίστοιχα οι δύο Ferrari, των Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν. Γκροσάν (που χάρισε στη Lotus τους πρώτους της βαθμούς φέτος), Πέρες και Χούλκενμπεργκ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Παστόρ Μαλδονάδο πιστός στις… κακές του συνήθειες δέχτηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για επαφή με την Caterham του Μάρκους Έρικσον. Ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ αποσύρθηκε στον 25ο γύρο λόγω μηχανικού προβλήματος, ενώ στον 39ο γύρο τέθηκε εκτός μάχης ο Καμούι Κομπαγιάσι με πρόβλημα στα φρένα.

Το επόμενο Grand Prix θα γίνει στις 25 Μαΐου στο Μονακό.

Η κατάταξη στο ισπανικό Grand Prix

1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes +0.6
3. Ρικιάρντο, Red Bull +49.0
4. Φέτελ, Red Bull +76.7
5. Μπότας, Williams +79.2
6. Αλόνσο, Ferrari +87.7
7. Ραϊκόνεν, Ferrari +1 γύρο
8. Γκροσάν, Lotus +1 γύρο
9. Πέρες, Force India +1 γύρο
10. Χούλκενμπεργκ, Force India +1 γύρο
11. Μπάτον, McLaren +1 γύρο
12. Μάγκνουσεν, McLaren +1 γύρο
13. Μάσα, Williams +1 γύρο
14. Κβίατ, Toro Rosso +1 γύρο
15. Μαλδονάδο, Lotus +1 γύρο
16. Σούτιλ, Sauber +1 γύρο
17. Γκουτιέρες, Sauber +1 γύρο
18. Μπιάνκι, Marussia +2 γύρους
19. Τσίλτον, Marussia +2 γύρους
20. Έρικσον, Caterham +2 γύρους

Η βαθμολογία των οδηγών

1. Λιούις Χάμιλτον 100
2. Νίκο Ρόσμπεργκ 97
3. Φερνάντο Αλόνσο 49
4. Σεμπάστιαν Φέτελ 45
5. Ντάνιελ Ρικιάρντο 39
6. Νίκο Χούλκενμπεργκ 37
7. Βαλτέρι Μπότας 34
8. Τζένσον Μπάτον 23
9. Κέβιν Μάγκνουσεν 20
10. Σέρχιο Πέρες 18
11. Κίμι Ραϊκόνεν 17
12. Φελίπε Μάσα 12
13. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 4
14. Ντάνιελ Κβίατ 4
15. Ρομάν Γκροσάν

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1. Mercedes 197
2. Red Bull 84
3. Ferrari 66
4. Force India 57
5. Williams 46
6. McLaren 43
7. Toro Rosso 8
8. Lotus 4Πηγή: sport-fm.gr

Η επιστροφή του Φώτη!!

Εξαιρετική παρουσία είχε με την Κανάριας ο Φώτης Λαμπρόπουλος που επέστρεψε στη δράση μετά από πολύμηνη αποχή. Άρεσαν κι ας έχασαν Γιαννόπουλος και Χαριτόπουλος.

Η επιστροφή του Φώτη
Η Κανάριας πέρασε με 87-72 από την έδρα της Μούρθια για την 32η αγωνιστική της ACB, αλλά η είδηση ήταν η επανεμφάνιση του Φώτη Λαμπρόπουλου μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού. Ο έμπειρος φόργουορντ είχε 11 πόντους (4/4 βολές, 2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 19:05. Αυτή ήταν η πρώτου του επίσημη εμφάνιση μετά από οκτώ μήνες!

Η Βαλένθια διατήρησε τις ελπίδες για την πρώτη θέση, καθώς επικράτησε 104-93 της Καχασόλ στην παράταση και ακόμη... προλαβαίνει τη Ρεάλ. Ο Τζάστιν Ντόελμαν με 23 και ο Ράφα Μαρτίνεθ με 19 πόντους ξεχώρισαν από τους κατόχους του Eurocup.

Η καταδικασμένη Μανρέσα γνώρισε βαριά ήττα με 92-64 στο Μπιλμπάο με τον Χάρη Γιαννόπουλο να έχει 13 πόντους (2/2 βολές, 1/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 26:17.

Ομοίως η ουραγός Βαγιαδολίδ έχασε με 96-68 στην έδρα της από τη Σαραγόσα, με το Δημήτρη Χαριτόπουλο να έχει 13 πόντους (1/3 βολές, 6/13 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 23:22.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική:

Σάββατο 10/5

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 86-75
Ουνικάχα Μάλαγα-Φουενλαμπράδα 88-81

Κυριακή 11/5

Μπιλμπάο-Μανρέσα 92-64
Βαγιαδολίδ-Σαραγόσα 68-96
Μούρθια-Κανάριας 72-87
Βαλένθια-Καχασόλ 104-93 (κ.α. 88-88)
Λαγκούν Άρο-Γκραν Κανάρια 20:00
Μπανταλόνα-Εστουντιάντες 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-Ομπραντόιρο 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκας
Πηγή: sport-fm.gr

Το παρελθόν στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και η παράδοση του «Σάλπι»

Για τους λάτρεις των στατιστικών και των παραδόσεων… στο site του ΠΑΟΚ αναφέρονται στοιχεία από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για τα play-off και όχι μόνο.

Το παρελθόν στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και η παράδοση του «Σάλπι»
Προσπάθεια για να μας βάλει στο κλίμα της αναμέτρησης Ατρόμητος-ΠΑΟΚ κάνουν οι φιλοξενούμενοι, λίγες ώρες πριν την έναρξη (20:30) της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει και στις δύο αναμετρήσεις που έχει δώσει στο Περιστέρι για τα play-off, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να έχει στείλει και τις δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα.

Επιπλέον, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει δημιουργήσει καλή παράδοση στην 4η αγωνιστική των Play-off, ενώ οι «μπλε» όχι και τόσο καλή. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά έγινε με το… αριστερό.

Αναλυτικά

2 αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο στην Αθήνα έχει ο ΠΑΟΚ για τα Play Off και έχει σκοράρει και στις δύο. Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ισοπαλία 1-1 το 2011-12 και να χάνει 2-1 την σεζόν 2012-13 σε μια ήττα στην πρεμιέρα και τελικά δεν του κόστισε, αφού πήρε την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογία με τη νίκη του μέσα στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ.

2 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι για τα Play Off και τα δύο ήταν από τα πόδια του Δημήτρη Σαλπιγγίδη που πλέον έχει φτάσει τα οκτώ γκολ με τον Δικέφαλο στις αναμετρήσεις που έχει δώσει για στη σχετική διαδικασία.
3 από τα επτά ματς που έχει δώσει στην έδρα του για τα Play Off έχει κερδίσει ο Ατρόμητος. Στην συγκομιδή του υπάρχει μια ήττα από τον Παναθηναϊκό (2011-12), τρεις ισοπαλίες που μια από αυτές είναι με τον ΠΑΟΚ το 2011-12 και τρεις νίκες.

3 νίκες σε πέντε αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική της διαδικασίας των Play Off έχει ο ΠΑΟΚ. Το 2009-10 επικράτησε του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκης, ενώ έχει ακόμη δύο σε εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ (2-1 το 2010-11) και το Αστέρα Τρίπολης (1-0 2012-13). Υπάρχει η ήττα στην πρώτη του παρουσία από την ΑΕΚ στην Αθήνα (3-1, 2008-09) και από τον Παναθηναϊκό επίσης εκτός έδρας (2-0, 2011-12).

20 ματς στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ συμπληρώνει ο Γιώργος Γεωργιάδης που επιστρατεύτηκε πρώτη φορά στην περσινή διαδικασία των Play Off του πρωταθλήματος μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Μάλιστα το ντεμπούτο του είχε γίνει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στις 15 Μαϊου 2013 όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1. Συνολικά έχει 16 ματς για το πρωτάθλημα, από τα οποία τα εννιά είναι για τα Play Off . Μαζί με τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος μετρά 9 νίκες – 4 ισοπαλίες – 6 ήττες. Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει» ο Μουρίνιο από Τσέλσι;

Σκέψεις απομάκρυνσης του Ζοσέ Μουρίνιο από την Τσέλσι φέρεται να κάνει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, που είναι δυσαρεστημένος από τις τακτικές του Πορτογάλου & τις εμφανίσεις της ομάδας, η οποία έμεινε άτιτλη.

«Τελειώνει» ο Μουρίνιο από Τσέλσι;

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του, είναι έντονα δυσαρεστημένος από τρία πράγματα: Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα ολοκληρώνει τη σεζόν χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, το δεύτερο αφορά το ποδόσφαιρο που παίζει και για το οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κατηγορηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της περιόδου και το τρίτο είναι πιο… προσωπικό. Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει «κουραστεί» με τις τακτικές του Special One, ο οποίος τα έχει βάλει με τους πάντες στο Νησί, ακόμη και με τους ίδιους του ποδοσφαιριστές του.

Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας και το γεγονός ότι έχει χάσει αρκετά από τα παιχνίδια της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ακόμη και στο τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι με τη Νόριτς, δεν έδωσε το παρών, παρότι πολλοί από τους φίλους του, που συνήθως τον συνοδεύουν, ήταν στις σουίτες του γηπέδου.

«Η απουσία του ερμηνεύεται από κάποιους ως άλλη μια ένδειξη δυσαρέσκειας για το τι συμβαίνει φέτος στην Τσέλσι. Όταν διαταράχθηκε η σχέση του με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη του θητεία στην Τσέλσι, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς απλώς σταμάτησε να πηγαίνει στα παιχνίδια. Όταν αποφάσισε ότι θα διώξει τον Κάρλο Αντσελότι, σταμάτησε και πάλι να πηγαίνει στο γήπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. Πηγή: sport-fm.gr

Προς «διαζύγιο» με Ουζουνίδη!

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση Ουζουνίδη στον Εργοτέλη. Παρότι φαινόταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα η ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού, πλέον βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδο.

Προς «διαζύγιο» με Ουζουνίδη
Στη δύσκολη διαδικασία αναζήτησης προπονητή θα μπουν στον Εργοτέλη από εκεί που δεν το περίμεναν. Η παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη θεωρούταν δεδομένη μέχρι πρόσφατα, αλλά φαίνεται πως ο 45χρονος τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν και αυτή η εξέλιξη αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Live Sport» ο κόουτς των Κρητικών έχει πληροφορήσει παίκτες της ομάδας σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με κάποιους από αυτούς ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τρίτη, καθώς θα γίνει η τελευταία προπόνηση για τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος που οδηγεί τον Ουζουνίδη σε αυτήν την απόφαση δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά πιθανολογείται πως είναι τα οικονομικά του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για αντεπίθεση!

Το τελευταίο του χαρτί παίζει σήμερα (20:30-Novasports 1) ο Ατρόμητος κόντρα στον ΠΑΟΚ για να επανέλθει στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των play-off. Επιστρέφουν στη βασική ενδεκάδα Μπρίτο-Ούμπιντες.

Ώρα για αντεπίθεση
Ο Ατρόμητος καλείται να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό, αυτό της κανονικής περιόδου της Superleague στο σημερινό (20:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6-www.sport-fm.gr) εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική των play-off, καθώς μετρά ήδη δύο ήττες και μια ισοπαλία.

Τέσσερις ημέρες μετά το 3-0 στην Τούμπα ο Γιώργος Παράσχος και οι παίκτες του καλούνται να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση του μίνι-πρωταθλήματος.

Ο 61χρονος τεχνικός αναμένεται να κάνει αλλαγές και οι σίγουρες είναι η επιστροφή των Μπρίτο, Ούμπιντες στη βασική ενδεκάδα, καθώς πήραν ανάσες κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Βραζιλιάνος παρέμεινε στον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αργεντινός έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκτός απροόπτου ο Τσέναμο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του, από τα αριστερά προς τα δεξιά, τους Γιαννούλη, Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη, Φυτανίδη. Οι Δημούτσος, Γκαρσία θα είναι στα χαφ και οι Μπρίτο, Ούμπιντες στα άκρα με τους Καραμάνο, Παπαδόπουλο στην επίθεση.

Στην αναμέτρηση για την κανονική διάρκεια στο Περιστέρι οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες (1-1) με τον Παπαδόπουλο να ανοίγει το σκορ και τον Τζαβέλλα να διαμοφώνει το τελικό σκορ. Στα περυσινά play-off οι «μπλε» είχαν επικρατήσει 2-1 Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο, οι οποίοι έχουν φύγει, να βάζουν τα δύο τέρματα για τους γηπεδούχους, ενώ είχε κάνει το 0-1 ο Σαλπιγγίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεκαπέντε εκατ. ευρώ το «πλαφόν» για Μπεργκ!

Ο Μάρκους Μπεργκ μπορεί να ανεβάσει τις μετοχές του, όπως συνέβη στην περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου και τη μεταγραφή του στη Φούλαμ, όπως εκτιμούν στον Παναθηναϊκό.

Δεκαπέντε εκατ. ευρώ το «πλαφόν» για Μπεργκ
Αρκετοί είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που εκφράζουν την ανησυχία τους μήπως το ερχόμενο καλοκαίρι αποχωρήσει από την ομάδα ο MVP της φετινής σεζόν, Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός επιθετικός κατάφερε μέσω του «τριφυλλιού» να αναγεννηθεί και να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων συλλόγων του εξωτερικού.

Μία από αυτές φαίνεται πως είναι η Στόουκ Σίτι, η οποία φέρεται να δίνει περίπου 5 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Από το «πράσινο» στρατόπεδο, όμως, – όπως αναφέρει η Real News – υποστηρίζουν ότι ο διεθνής άσος θα καταφέρει την επόμενη σεζόν να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του, καθώς θα παίξει στο Champions League, θα κληθεί ξανά στην εθνική του ομάδα και θα κάνει πορεία πρωταθλητισμού με το «τριφύλλι», διεκδικώντας – γιατί όχι – και το πρωτάθλημα.

Για αυτό τον λόγο φέρονται να πιστεύουν ότι ο Μπεγκ μπορεί να πουληθεί με όσα δηλαδή χρήματα διέθεσε η Φούλαμ για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος άφησε για την Ελλάδα έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Το μόνο που μπορεί να προβληματίσει τους ιθύνοντες του συλλόγου είναι μήπως μέσα στους επόμενους μήνες έρθει πρόταση από κάποια «καλή» ομάδα του εξωτερικού (με στόχο τη διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), η οποία θα καταφέρει να τραβήξει την προσοχή του Σουηδού. Πηγή: sport-fm.gr

«Πήγε στις Βρυξέλλες ο μάνατζερ του Ντε Μπλάσις»

Το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για την απόκτηση του Πάμπλο Ντε Μπλασίς επιβεβαιώνει νέο δημοσίευμα του βελγικού Τύπου.

«Πήγε στις Βρυξέλλες ο μάνατζερ του Ντε Μπλάσις»
Νέο δημοσίευμα του βελγικού Τύπου, αυτή τη φορά η ιστοσελίδα «walfoot.be», επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για την απόκτηση του Πάμπλο Ντε Μπλασίς.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι «μοβ» έχουν ξεχωρίσει τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ της Ζιλ Βιθέντε, Γάμπριελ, και για την ενίσχυση της μεσαίας τους γραμμή παρακολουθούν τον Αργεντινό άσο του Αστέρα Τρίπολης.

Μάλιστα, τονίζουν ότι ο μάνατζέρ του βρέθηκε στις Βρυξέλλες και είχε συζητήσεις με τους διοικούντες του βελγικού συλλόγου.

Ο 26χρονος παίκτης πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα των Αρκάδων, με τους οποίους έχει καταφέρει να πετύχει 9 γκολ και να μοιράσει 7 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Το θέμα είναι ότι ο Ντε Μπλάσις έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και το καλοκαίρι προμηνύεται «καυτό» για εκείνον. Πηγή: sport-fm.gr

Οι Νετς ζουν, οι Σπερς… σκοτώνουν!

Με βροχή τριπόντων οι Νετς επιβλήθηκαν 104-90 του Μαϊάμι και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής. Στο 3-0 έφτασαν οι Σπερς νικώντας τους Μπλέιζερς με 118-103 στο Πόρτλαντ.

Οι Νετς ζουν, οι Σπερς… σκοτώνουν
Οι Νετς είναι ζωντανοί! Με καταιγισμό τριπόντων (15/25) επικράτησαν 104-90 του Μαϊάμι και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής έχοντας την ευκαιρία της ισοφάρισης τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στο Μπρούκλιν. Ο Τζο Τζόνσον είχε 19 πόντους με 5/7 τρίποντα για τους γηπεδούχους, που ξέφυγαν στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 16 πόντους στην πρώτη περίοδο, αλλά μόνο άλλους 12 στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και οι πρωταθλητές δεν πήραν βοήθεια από άλλους παίκτες πλην του Ουέιντ γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα στα play offs μετά από οκτώ σερί νίκες. Ο αγώνας είχε κι αρκετή ένταση, με τους Άλαν Άντερσον και Ρέι Άλεν να έρχονται στα χέρια και να χρεώνονται από μία τεχνική ποινή στην τέταρτη περίοδο.

Δωδεκάλεπτα: 29-30, 51-49, 77-63, 104-90.

Νετς (Κιντ): Τζόνσον 19, Μπλατς 15 (10 ριμπ.), Πιρς 14, Λίβινγκστον 12, Τελέτοβιτς 12, Γκαρνέτ 10, Ουίλιαμς 9 (11 ασίστ), Άντερσον 8, Κιριλένκο 3, Θόρντον 2, Πλάμλι, Γκουτιέρες.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 28, Ουέιντ 20, Μπος 12, Άλεν 9, Τζόουνς 9, Τσάλμερς 3, Μπατιέ 2, Άντερσεν 2, Λιούις 2, Χάσλεμ, Ντάγκλας, Μπίσλεϊ.

Έτοιμοι να βγάλουν… σκούπα είναι οι Σπερς. Μετά τις δύο άνετες νίκες τους στο Τέξας, επικράτησαν εύκολα και στο Όρεγκον με 118-103 των Μπλέιζερς κι έφτασαν στο 3-0 απέχοντας μόλις μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης. Ο Τόνι Πάρκερ με 29 πόντους ήταν ξανά απολαυστικός για την ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ του ΝΒΑ, που βρέθηκε και στο +23 στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν μέχρι τους οκτώ στο τρίτο δωδεκάλεπτο, αλλά παίρνοντας μόλις έξι πόντους από τον πάγκο τους δεν απείλησαν ουσιαστικά ποτέ τα «σπιρούνια». Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στο ίδιο γήπεδο τα ξημερώματα της Τρίτης.

Δωδεκάλεπτα: 18-28, 40-60, 69-83, 103-118.

Μπλέιζερς (Στοτς): Μάθιους 22, Όλντριτζ 21 (12 ριμπ.), Λίλαρντ 21, Μπατούμ 20, Λόπεζ 13, ΜακΚόλουμ 4, Ράιτ 2, Ρόμπινσον, Γουότσον, Μπάρτον, Κλαβέρ, Λέοναρντ, Φρίλαντ.

Σπερς (Πόποβιτς): Πάρκερ 29, Ντάνκαν 19, Λέοναρντ 16, Τζινόμπιλι 14, Μιλς 10, Σπλίτερ 9, Ντιαό 9, Γκριν 5, Μπελινέλι 5, Έιρς 2, Μπέινς, Μπόνερ, Τζόζεφ. Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάει Μπλάνκο η ΑΕΚ!

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση της ΑΕΚ στην επίθεση, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να φέρονται πως εξετάζουν μία δοκιμασμένη λύση, εκείνη του Ίσμαελ Μπλάνκο! «Ματιές» και σε Βέλλιο.

Κοιτάει Μπλάνκο η ΑΕΚ
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέλουν να στελεχώσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, με στόχο να περάσουν… αέρα από τη Football League και να επιστρέψουν στη Σούπερ Λίγκα.

Η θέση που «καίει» τους ιθύνοντες του συλλόγου είναι εκείνη του επιθετικού, με τα ονόματα που εξετάζονται να είναι πολλά και πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Ψηλά παραμένει το όνομα του Τζεμπούρ, ο οποίος ψάχνει τρόπο να αποχωρήσει από την Νότιγχαμ Φόρεστ που δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί και φέρεται να βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή του στην «Ένωση».

Ωστόσο, το «Goal» αναφέρει πως μία από τις περιπτώσεις που κοιτάζουν στον «Δικέφαλο» είναι εκείνη του Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της ομάδας από το πέρασμά του στα ελληνικά γήπεδα.

Αυτή τη στιγμή ο Αργεντινός φορ ανήκει στη Λανούς, στην οποία έχει παίξει σε 25 ματς (13 ως βασικός) και έχει πετύχει 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, με τέρμα του «Ζορό» η ομάδα του προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην ΑΕΚ φέρονται να έχουν μάθει πως ο 31χρονος παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ίσως το επόμενο διάστημα υπάρξει επαφή μαζί του για να διαπιστώσουν αν μπορεί να επιστρέψει στην «Ένωση».

Επίσης, και η περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου αρέσει στους ιθύνοντες του συλλόγου, με τον Έλληνα επιθετικό να ανακοινώνεται πως αποχωρεί από την Έβερτον (που τον είχε αποκτήσει το 2011).

Προτεραιότητα για τον 22χρονο παίκτη παραμένει το εξωτερικό, αλλά στον «Δικέφαλο» παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να τον αποκτήσουν. Πηγή: sport-fm.gr

Και στο βάθος… Βέλλιος!

Εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό η περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου, που αποτελεί παρελθόν από την Έβερτον και για τον οποίον είχε κινηθεί το «τριφύλλι» το περασμένο καλοκαίρι.

Και στο βάθος… Βέλλιος
Στον Παναθηναϊκό δεν «καίγονται» με τα τωρινά δεδομένα για την απόκτηση επιθετικού, καθώς υπάρχουν Μπεργκ,Πέτριτς ως πρώτες επιλογές, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αν βρεθεί κάτι καλό.

Μια από τις περιπτώσεις που έχουν στα υπ’ όψιν τους οι «πράσινοι» είναι του Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος χθες αποχαιρέτησε την Έβερτον μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στον αγγλικό σύλλογο. Έχει ήδη γίνει κίνηση για να φανούν οι προθέσεις του 22χρονου επιθετικού, σύμφωνα με τη «Live Sport». To ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον πρώην παίκτη του Ηρακλή δεν προέκυψε τώρα, καθώς αρέσει εδώ και καιρό στους Αναστασίου, Νταμπίζα και είχε προωθηθεί το περασμένο καλοκαίρι ως μια καλή λύση για εναλλακτική του Μπεργκ.

Τελικά, επέστρεψε ο Φιγκερόα, ο οποίος έλλειψε για λίγο καιρό, μετά την επιθυμία του Βέλλιο να παραμείνει στην Έβερτον.Πηγή: sport-fm.gr

«Μύλος» με Πουλίδο!

Στα δικαστήρια απειλεί πως θα στείλει η Τίγκρες τον Πουλίδο, αν δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να κοιτούν διακριτικά τις εξελίξεις στο θέμα του Μεξικανού φορ.

«Μύλος» με Πουλίδο
Σιγή ιχθύος τηρούν στον Ολυμπιακό όσον αφορά την υπόθεση του Άλαν Πουλίδο, παρακολουθώντας διακριτικά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα που έχει δημιουργηθεί και περιμένοντας να πάρουν στα χέρια τους το αντίγραφο του συμβολαίου που είχε υπογράψει ο Μεξικανός επιθετικός με την Τίγκρες.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες τονίζουν πως αυτή τη στιγμή τους απασχολεί αποκλειστικά η παραπάνω υπόθεση και ξεκαθαρίζουν πως «το μόνο που ισχύει είναι ότι διαπραγματευόμαστε με τον Πουλίδο».

Τα πράγματα για τον 23χρονο παίκτη, όμως, δεν είναι πολύ καλά, καθώς η ομάδα του προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσπάσει το μεγαλύτερο οικονομικά κέρδος και για να το πετύχει φέρεται να στέλνουν απειλητικά μηνύματα στον ίδιο και τα συγγενικά του πρόσωπα.

Σε… επίσημο επίπεδο η Τίγκρες τονίζει πως αν ο διεθνής άσος δεν αλλάξει στάση, τότε θα προσφύγουν στα δικαστήρια και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να του επιβληθεί βαριά τιμωρία.

Όσον αφορά τον μέχρι πρότινος μάνατζέρ του, Μαουρίτσιο Γκαρσία Ντε Λα Βέγκα, παρουσιάζεται ενοχλημένος από την τροπή που πήρε για τον ίδιο το θέμα (που έμεινε εκτός από τη μεταγραφή) και σκοπεύει να στείλει κάποια έγγραφα στην FIFA για τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο Πουλίδο σε δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του απέφυγε να πει το παραμικρό για το μέλλον του: «Είμαι 100% αφοσιωμένος στην εθνική. Εχω πολύ μεγάλο κίνητρο. Νιώθω λες και κλήθηκα πρώτη φορά στην Εθνική. Είμαι ευγνώμων στον Θεό για όλα αυτά τα χρόνια που είχα και έχω στο ποδόσφαιρο. Είμαι απόλυτα επικεντρωμένος στην εθνική ομάδα και θα κοιτάξω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αποδείξω πως αξίζω τη θέση μου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

Στον Ολυμπιακό, πάντως, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την περίπτωση και δείχνουν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Πηγή: sport-fm.gr

Χένρικσεν: «Θα με ενδιέφερε, αλλά…»

Θετική εντύπωση έκανε στον Ρενέ Χένρικσεν η οργάνωση που διέκρινε στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη «SportDay», αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το «τριφύλλι».

Χένρικσεν: «Θα με ενδιέφερε, αλλά…»
Νωρίς είναι ακόμα για να γνωρίζουμε αν θα συνεργαστούν εκ νέου Ρενέ Χένρικσεν και Παναθηναϊκός. Ο 44χρονος -πλέον- Δανός, ο οποίος φόρεσε την πράσινη φανέλα από το 1999 μέχρι το 2005, είναι πιθανόν να επιστρέψει στο τμήμα σκάουτινγκ των «πράσινων». Ωστόσο, όπως τόνισε ό ίδιος μέσω της «SportDay» όλα είναι ανοικτά.

«Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για συνεργασία. Διέκρινα ότι υπάρχει πλάνο και οργάνωση στις συζητήσεις που είχα και φυσικά θα με ενδιέφερε ένα καλό πρότζεκτ για την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι, όλα είναι ανοικτά», ανέφερε ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού.

Ο Χένρικσεν βρέθηκε χθες στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Είδε την προπόνηση και συνομίλησε με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα και τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν συνεργασία και να αναλάβει το σκάουτινγκ στη Σκανδιναβία και γενικά στη βόρεια Ευρώπη. Πάντως, δεν συζήτησε με τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας, Γιάννη Σαμαρα, καθώς απουσίαζε. Επιπλέον, μίλησε με τον Στέφανο Κοτσόλη, καθώς συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό, αλλά και με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Ερωτηθείς για την εικόνα που έχει για τη φετινή πορεία της ομάδας, απάντησε: «Δεν την έχω δει ζωντανά. Μόνο από το Διαδίκτυο είχα ενημέρωση. Έχει φτιάξει πολύ καλό σύνολο, δίνει σημασία στα νέα παιδιά και χαίρομαι που πήρε το Κύπελλο». Πηγή: sport-fm.gr

Το αφήνει πάνω του!

Τις γνωριμίες του Κριστιάν Καρεμπέ θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, με στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας. Ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ μιλάει με Βενγκέρ για Κάμπελ και άλλους.

Το αφήνει πάνω του
Το ελεύθερο έχει πάρει ο Κριστιάν Καρεμπέ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσον αφορά τις επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα με στόχο την ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού για την νέα σεζόν.

Οι Πειραιώτες – όπως γράφει η εφημερίδα «Γαύρος» - θέλουν να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο βαθμό το γεγονός ότι ο Γάλλος είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στο εξωτερικό και έχει γνωριμίες με αρκετούς από τους κορυφαίους παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αρσέν Βενγκέρ, ο προπονητής της Άρσεναλ, με τον οποίο ο σύμβουλος στρατηγικής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ φέρεται να έχει μιλήσει για την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ στο Λιμάνι.

Αν και είναι ακόμη νωρίς, καθώς το μέλλον του Κοσταρικανού μεσοεπιθετικού θα κριθεί πιθανότατα μετά το Μουντιάλ, ο Καρεμπέ παρουσιάζεται αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Από εκεί και πέρα, ο Γάλλος ασχολείται και με άλλα μεταγραφικά θέματα των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι επιθυμούν να κινηθούν για την απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ. Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ήρθε στην Ελλάδα ο Πολ Ινς και οι δύο άνδρες μίλησαν για το ενδεχόμενο ο γιος του παλαίμαχου άσου, Τόμας, να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ο σύμβουλος στρατηγικής και υπεύθυνος για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του Ολυμπιακού αναμένεται να εξετάσει και περιπτώσεις άλλων παικτών από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία και την Πολωνία, όπου φαίνεται πως υπάρχουν «κελεπούρια».
Πηγή: sport-fm.gr

Το… σεντόνι περνάει απ’ το Περιστέρι!

Την πρώτη του νίκη μακριά από την Τούμπα μετά τον περασμένο Ιανουάριο καλείται να πάρει σήμερα ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, αν θέλει να έχει πιθανότητες για έξοδο στο Champions League (20:30, Novasports 1).

Το… σεντόνι περνάει απ’ το Περιστέρι
Μέσα στο «παιχνίδι» για να καταλάβει την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας παραμένει ο ΠΑΟΚ, αν και οι πιθανότητές του να πάρει το… εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League είναι μειωμένες μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να επιβάλει την αφαίρεση βαθμών στην τρέχουσα διαδικασία.

Για αυτό τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Θεσσαλονικείς το αποψινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ (20:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το θέμα, όμως, είναι ότι η τελευταία νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν στις 5 Ιανουαρίου επί της Ξάνθης (2-1) και από τότε έχουν περάσει τέσσερις μήνες, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν κερδίσει μόνο τον Απόλλωνα για το Κύπελλο και να μετρούν πέντε ήττες, 4 ισοπαλίες σε 9 ματς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Λούκας Πέρερθ αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος θα μείνει στον πάγκο στην έναρξη τουλάχιστον της σημερινής αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, έχοντας μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Σκόνδρα, Βίτορ, Τζαβέλλα και Σπυρόπουλο.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ο Κάτσε, με εσωτερικούς μέσους τον Νάτχο και τον Λάζαρ. Την τριάδα στην επίθεση θα αποτελέσουν οι Λούκας, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Λίνο, Κατσουράνης, Κίτσιου, Μάρτενς, Πόζογλου και Κουλούρης.Πηγή: sport-fm.gr

Ελεύθερος ο Ντάρμπισάιρ…!

Έτοιμος να διαπραγματευτεί με την επόμενη ομάδα της καριέρας του είναι ο Ματ Νταρμπισάιρ που ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του με την Νότιγχαμ Φόρεστ

Ελεύθερος ο Ντάρμπισάιρ…
Σαν τα πουκάμισα εξακολουθεί να αλλάζει τις ομάδες ο Ματ Ντάρμπισάιρ που στα 28 του χρόνια έχει παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε οχτώ συλλόγους!

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού μπορεί να ανήκε από το 2011 στην Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά σε αυτό το διάστημα έπαιξε και ως δανεικός στις Μπλάκπουλ και Όλνταμ…

Το συμβόλαιο του Ντάρμπισάιρ που πέτυχε δέκα γκολ τη τρέχουσα σεζόν όπως έγινε γνωστό δεν πρόκειται να ανανεωθεί και ο ίδιος είναι πλέον ελεύθερος.Πηγή: sport-fm.gr

Με το βλέμμα στο… σεντόνι!!

Με στόχο να πετύχει το ακατόρθωτο και να κερδίσει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League αντιμετωπίζει ο Αστέρας Τρίπολης εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό (18:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Με το βλέμμα στο… σεντόνι
Στο «κόλπο» της διεκδίκησης του… εισιτήριου που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης, εφόσον καταφέρει σήμερα να νικήσει τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο (18:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Αρκάδες δεν κατάφεραν την περασμένη Τετάρτη ηττήθηκαν με σκορ (1-3) στην έδρα τους από τους «πράσινους» και πλέον είναι τρεις βαθμούς πίσω από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται και εκείνος στη δεύτερη θέση της ειδικής κατάταξης.

Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν ως εξής: Ερνάντες κάτω από τα δοκάρια, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παπαχρήστος στην άμυνα, ως αμυντικό χαφ τον Εντό, εσωτερικούς μέσους τον Μουνάφο και τον Ουστέρο και την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Καράσκο, Ναβάρο και Μπαράλες.

Την αποστολή συμπληρώνουν Μπαντής, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Χουάνμα, Βάλντο, Κάφα και Σέτι.

Ο Στάικος Βεργέτης έχει δύο σημαντικές απουσίες και πρόκειται για τους Ντε Μπλάσις, Κουρμπέλης που είναι τιμωρημένοι.

Επίσης, ανέτοιμος κρίθηκε ο Κοντοές, εκτός αποστολής έμεινε και ο Τσαμπούρης κι έτσι το αριστερό άκρο της άμυνας θα καλύψει λογικά ο νεαρός Παπαχρήστος.Πηγή: sport-fm.gr

Παράσταση… νίκης!

Ο Παναθηναϊκός θέλει να βγάλει σήμερα (18:15, Novasports 2) εκτός τον Αστέρα από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης και παράλληλα να φτάσει πιο κοντά στο να την κάνει δική του. Αλλαγές από Αναστασίου.

Παράσταση… νίκης
Τη δεύτερη του νίκη στα φετινά play-off θα αναζητήσει σήμερα (18:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports 2, www.sport-fm.gr) ο Παναθηναϊκός επί του αντιπάλου, που πέτυχε και την πρώτη. Το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τον Αστέρα για την 4η αγωνιστική των play-off, τέσσερις ημέρες μετά το «διπλό» στην Τρίπολη με στόχο να τον βγάλει off από τη «μάχη» για την πρώτη θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιπλέον, σε περίπτωση ισοπαλίας στο Περιστέρι -εφόσον έχει πάρει το «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός- στην αναμέτρηση Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, θα καπαρώσει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου την πρωτιά.

Ο Έλληνας τεχνικός θα κάνει κάποιες αλλαγές. Αρχικά, επιστρέφει ο Νάνο, ενώ δεξιά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Σπυρόπουλος. Επιπλέον, οι Λαγός, Πράνιτς δεν θα είναι στη βασική ενδεκάδα για να ξεκουραστούν.

Ο Καπίνο θα παίξει στο τέρμα, έχοντας μπροστά του, τους Σπυρόπουλο, Νάνο στα άκρα της άμυνας και στο κέντρο της, τους Κουτρουμπή, Τρινταφυλλόπουλο (ή Σίλντεφελντ). Οι Ζέκα, Μέντες, Αμπέντ θα είναι στα χαφ και οι Κλωναρίδης, Καρέλης, Μπεργκ στην επίθεση. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι στους βασικούς έντεκα ο Ατζαγκούν.

Εκτός αποστολής ο τραυματίας Πέτριτς και ο Χουχούμης που έπαιξε βασικός κόντρα σε ΠΑΟΚ, Αστέρα. Στον πάγκο οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Ρισβάνης, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς, Ατζαγκούν.

Η βαθμολογία μετά από 3 αγωνιστικές:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4
Π.Α.Ο.Κ. 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3
(Από τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί λόγω τιμωρίας)
Πηγή: sport-fm.gr

Αχίλλειος πτέρνα της Λίβερπουλ η άμυνα!

Ο Μάικλ Κοξ προτείνει στην Λίβερπουλ να αλλάξει αμυντική τακτική, ώστε να συνεχίσει να διεκδικεί την Premier League.
Υπάρχει ένα παλιό ρητό στο ποδόσφαιρο. «Οι επιθετικοί κερδίζουν τα παιχνίδια, όμως οι αμυντικοί τους τίτλους». Υπάρχουν και στατιστικές αποδείξεις για αυτό. Στο βιβλίο «Το παιχνίδι των αριθμών», που εκδόθηκε πρόσφατα και αφορά φυσικά τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο, αποδεικνύεται ότι οι ομάδες με τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις κερδίζουν κατά πλειοψηφία τους σημαντικότερους τίτλους.
Η Λίβερπουλ προσπάθησε φέτος να αποδείξει ότι ανήκει στις εξαιρέσεις του παραπάνω κανόνα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η μεγάλη της δύναμη ήταν η επίθεση, με τους Λουίς Σουάρες και Ντάνιελ Στάριτζ να είναι πρώτος και δεύτερος καλύτερος σκόρερ στην Premier League αντίστοιχα. Μαζί με τον επιθετικό «βομβαρδισμό», όμως, ήταν εμφανείς και οι αδυναμίες στην άμυνα. Είναι εκπληκτικό το στατιστικό, που θέλει 11 ομάδες – ανάμεσά τους οι Κρίσταλ Πάλας και Νόριτς - στην κατηγορία να έχουν καλύτερες επιδόσεις στην άμυνα! Αν η Λίβερπουλ κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα το κάνει έχοντας την χειρότερη άμυνα από κάθε άλλη πρωταθλήτρια.
Φυσικά, μέχρι εντός σημείου, αυτές είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Όσο περισσότερο επιτίθεσαι, τόσο αφήνεις ακάλυπτη την άμυνά σου. Αυτή η διαπίστωση δεν είναι απαραίτητα και «συνθήκη» για τους Κόκκινους, που ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες, παίζουν με τη μεσαία τους γραμμή πολύ πίσω, καλύπτοντας επαρκώς την αμυντική 4άδα. Ο Τζέραρντ δεν είναι αυτό που λέμε «holding midfielder», ο άνθρωπος που παίζει ακριβώς μπροστά από την άμυνα, όμως τα έχει πάει εξαιρετικά, ενώ η ενέργεια που βγάζει ο Χέντερσον έχει ανεβάσει την ποιότητα, κάτι που φάνηκε με την απουσία του. Επίσης, πολλοί εντυπωσιάστηκαν από τις αμυντικές ικανότητες του Κουτίνιο, που έδειξε ότι μπορεί να παίξει σε αυτήν την 3άδα. Οι Τζόνσον και Φλάναγκαν, τέλος, τα πήγαν απροσδόκητα καλά όλη τη σεζόν.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα ήταν στο κέντρο της άμυνας. Οι τραυματισμοί ήταν πολλοί κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως είναι αβέβαιο ακόμη και αν δεν ήταν τόσοι κατά πόσο ο Ρότζερς έχει βρει την κατάλληλη ισορροπία. Ο Σακό αποδείχθηκε καλή μεταγραφή, όμως ο Άγκερ μοιάζει πιο ταιριαστό «ζευγάρι», παρά ο Σκρτελ, τον οποίο προτιμά ο τεχνικός της Λίβερπουλ. Η υποψία ότι ο Ρότζερς δε θέλει να παίζει με δύο αριστεροπόδαρους (Σακό-Άγκερ), δεν εξηγείται και δεν καλύπτει επαρκώς την επιλογή του.
Ο Άγκερ και ο Σκρτελ έχουν τελείως διαφορετικά στυλ, που είναι και ο λόγος, που είχαν ταιριάξει σαν δίδυμο τα τελευταία χρόνια. Ο Δανός έχει πολύ καλή τεχνική και μπορεί να προωθήσει σωστά την μπάλα, ενώ ο Σλοβάκος είναι δυνατός και εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι. Μέχρι ενός σημείου ο τελευταίος φαίνεται να ταιριάζει στο σύστημα της Λίβερπουλ περισσότερο στα μεγάλα ματς. Σε αυτά τα παιχνίδια οι Κόκκινοι φυσιολογικά δέχθηκαν μεγαλύτερη πίεση, το αμυντικό δίδυμο έπαιξε πολύ πίσω και αυτό έκανε πολύτιμη τη συνδρομή του Σκρτελ στην περιοχή με τον δυναμισμό του. Η τελευταία φορά που οι δυο τους βρέθηκαν μαζί στο κέντρο της άμυνας ήταν στη νίκη 4-0 επί της Τότεναμ.
*Στο γράφημα οι απομακρύνσεις των Άγκερ και Σκρτελ.

Στα πιο εύκολα παιχνίδια, όμως, η παρουσία του Σκρτελ αναγκάζει αυτόματα τους Κόκκινους να παίζουν πιο πίσω και αυτό με τη σειρά του προκαλεί προβλήματα στον Μινιολέ στην εστία. Αν και ο Βέλγος είναι εξαιρετικός φέτος, δεν μοιάζει ποτέ σίγουρος όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει σέντρες – ήταν άτυχος στο γκολ που δέχθηκε από τον Άντι Κάρολ στο ματς με την Γουέστ Χαμ, καθώς υπήρχε ξεκάθαρα επιθετικό φάουλ – κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι με τη Νόριτς.
Το γεγονός ότι η άμυνα της Λίβερπουλ παίζει πιο πίσω, σημαίνει ότι η πίεση δεν διαχειρίζεται σωστά. Η εικόνα δείχνει ότι οι παίκτες του Ρότζερς θα έπαιζαν πολύ καλύτερα, αν η άμυνά τους ήταν λίγα μέτρα πιο μπροστά. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ούτε ο Σκρτελ ούτε ο Σακό δεν παίρνουν την πρωτοβουλία να ανεβάσουν την αμυντική γραμμή, κάτι που είναι περισσότερο θέμα προσωπικότητας παρά συστήματος. Προς το τέλος της περσινής σεζόν για παράδειγμα, ο Κάραχερ είχε πιο αναβαθμισμένο ρόλο στο κέντρο της άμυνας και αν και είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν και πολύ γρήγορος, καταλάβαινε άριστα τη σημασία του να μην μένει πολύ πίσω και συνεχώς φώναζε στους συμπαίκτες του να ανεβάζουν την αμυντική γραμμή.
Ακόμη και σε σχέση με την Τσέλσι (όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα στα αντίστοιχα ματς απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, τη Νόριτς, εκτός έδρας) η άμυνα της Λίβερπουλ παίζει πολύ πιο πίσω.

Η αξία του να μένεις τόσο πίσω για την Λίβερπουλ, είναι ότι της δίνει περισσότερο χώρο στην αντεπίθεση και οι εμφανίσεις των Σουάρες, Στάριτζ και Στέρλινγκ το αποδεικνύουν. Οι Κόκκινοι, όμως, δεν μπορούν να υπολογίζουν σε τόσο παραγωγικές σεζόν και στο μέλλον από τους επιθετικούς τους. Έτσι, ο Ρότζερς θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του στην άμυνα. Η επιστροφή του Άγκερ, λοιπόν, στη βασική 11άδα ή η απόκτηση ενός πιο νέου σε ηλικία αμυντικού, που να μπορεί να κάνει ό,τι και ο Δανός, είναι ο καλύτερος τρόπος, για να βελτιώσει η Λίβερπουλ τις αμυντικές της επιδόσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Το θρίλερ σε Αγγλία και Ισπανία!

Η αγωνία στο κατακόρυφο καθώς η Σίτι στην Αγγλία κατακτά σήμερα τον τίτλο εκτός απροόπτου, την ώρα που η Ατλέτικο ελπίζει σε... πρόωρη κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος και αποφυγή του «τελικού» κόντρα στην Μπάρτσα! 
Ώρα τίτλου στην Αγγλία, όπου σήμερα στις 17.00 θα γίνει η σέντρα σε όλα τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής. Παράλληλα, πολύ μεγάλο είναι το σασπένς και στην Ισπανία, όπου, αν και απομένει ακόμα μία αγωνιστική, η Ατλέτικο μπορεί να ελπίζει από σήμερα σε... στέψη!
«Τυπική διαδικασία» για Σίτι! 
Στην Αγλλία, όλα μοιάζουν να έχουν κριθεί, αφού η Λίβερπουλ κατάφερε να αυτοκτονήσει δύο διαδοχικές φορές και έκανε δώρο στους «πολίτες» το πρωτάθλημα. Η Σίτι, που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την εντός έδρας ήττα των «ρεντς» από την Τσέλσι, αλλά και το... χιτσκκικό 3-3 με την Κρίσταλ Πάλας, θέλει μόλις 1 βαθμό κόντρα στην Γουέστ Χαμ, για να κατακτήσει τον τίτλο. Στην αντίπερα όχθη, η Λίβερπουλ πρέπει να επικρατήσει της Νιουκάστλ και να ελπίζει σε ένα τεράστιο θαύμα - ήττα της Σίτι - για να επιστρέψει στον θρόνο, μετά από 24 χρόνια.
Κυριακή 17.00
Κάρντιφ - Τσέλσι    
Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας
Χαλ - Εβερτον
Λιβερπουλ - Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ
Νόριτς - Αρσεναλ
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γ.
Σάντερλαντ - Σουόνσι
Τότεναμ - Αστον Βίλα
Γουέστ Μπρόμιτς - Στόουκ
Κούπα ή τελικός για Ατλέτικο; 
Έτοιμη για την τελική ευθεία είναι η Ατλέτικο, η οποία μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από σήμερα, σε περίπτωση που οι δύο «μεγάλοι» της Ισπανίας... στραβοπατήσουν. Οι «ροχιμπλάνκος» φιλοξενούν τη αδιάφορη Μάλαγα και σε περίπτωση που πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, θα είναι από σήμερα... κουπάτοι!
Από την άλλη, η Μπαρτελόνα θέλει νίκη στην έδρα της Έλτσε, για να κάνει «τελικό» το ματς στο Καμπ Νόου ε την Ατλέτικο για την τελευταία αγωνιστική. Όσο για την Ρεάλ, θα πρέπει να φύγει με τρίποντο από την έδρα της Θέλτα - όπου προπονητής είναι ο διάδοχος του Μαρτίνο στην Μπάρτσα, Λουίς Ενρίκε - ενώ παράλληλα θα χρειάζεται και στραβοπάτημα της συμπολίτισσας Ατλέτικο για να ελπίζει.
Κυριακή 18.00
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοσιεδάδ
Κυριακή 20.00
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάλαγα
Έλτσε - Μπαρτσελόνα
Χετάφε - Σεβίλλη
Γρανάδα - Αλμερία
Μπέτις - Βαγιαδολίδ
Εσπανιόλ - Οσασούνα
Θέλτα - Ρεάλ Μαδρίτης

Πηγή: gazzetta.gr

Όταν το κομπιούτερ κέρδισε τον άνθρωπο!!

"Σκυλίσια Μέρα" με μία συγκλονιστική αναμέτρηση. 
Ήταν 11 Μαϊου 1997, όταν ο ειδικά σχεδιασμένος υπολογιστής της IBM "Deep Blue" κέρδιζε τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, τον φοβερό και τρομερό Γκάρι Κασπάροφ σε μια σειρά από έξι συναρπαστικούς αγώνες στη Νέα Υόρκη.
Μετά τη νίκη του Κασπάροφ το 1996, τα κομπιούτερ προγραμματίστηκε ξανά, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγξει 200 εκατομμύρια θέσεις το δευτερόλεπτο!
Η μάχη του 1997 συγκλόνισε και καθήλωσε σε παγκόσμιο επίπεδο, με το pc να επικρατεί τελικά.
Ήταν η πρώτη επίσημη νίκη του ηλεκτρονικού υπολογιστή επί του παγκόσμιου πρωταθλητή, επαληθεύοντας έτσι την πρόβλεψη του Άλαν Τούρινγκ που μισό αιώνα πριν είχε πει ότι "ο υπολογιστής όχι μόνο θα παίζει σκάκι, αλλά θα κερδίζει ακόμα και τον παγκόσμιο πρωταθλητή".Πηγή: sportdog.gr

MLS: Έσπασαν τα κοντέρ οι Φάιρ!! (videos)

Με τρελό 5-4 στην έδρα των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, οι Σικάγο Φάιρ εξασφάλισαν την πρώτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα του MLS.
Μάλιστα διέκοψαν αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων της ομάδας του Τιερί Ανρί με τον Χάρισον Σιπ να πετυχαίνει χατ τρικ και τον Πάρτρικ Νιάρκο να «ζωγραφίζει» με το γκολ της βραδιάς και όχι μόνο, ενώ μέσα σε όλα πήγε στράφι χατ τρικ του φορμαρισμένου Μπράντλεϊ Ράιτ-Φίλιπς για τους Νεοϋορκέζους. Σε άλλο σημερινό ματς της βορειοαμερικανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς ξεπέρασαν αποβολή του Σι Σαλίνας στο 45ο λεπτό και τραυματισμό του Άλαν Γκόρντον με 2-1 επί του Ντάλας, που μείωσε στο 75ο με άριστη εκτέλεση φάουλ του πρώην παίκτη του Άρη, Μισέλ.
Από την πλευρά της, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι εκμεταλλεύτηκε γρήγορη αποβολή του Κόλεν Ουάρνερ στο εκτός έδρας 3-0 επί των Μόντρεαλ Ίμπακτ, στο οποίο ο Ντομ Ντουίερ σημείωσε δύο γκολ, ενώ η Ντι Σι Γιουνάιτεντ πέρασε με 1-0 από την έδρα των Φιλαδέλφεια Γιούνιον χάρη σε τέρμα του Κρις Ρολφ στο 6ο λεπτό. Τέλος, με φοβερό γκολ του Έρικ Ουρτάντο οι Βανκούβερ Ουάιτκαπς κατέλαβαν τους Κολόμπους Κρου στη βραδιά γεμάτη νίκες των φιλοξενούμενων.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι Σίτι 0-3
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 0-1
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Σικάγο Φάιρ 4-5
Κολόμπους Κρου-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 0-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Ντάλας 2-1
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
9
17
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
9
14
Χιούστον Ντάιναμο
10
14
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
9
14
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
11
14
Κολόμπους Κρου
10
12
Τορόντο
7
9
Σικάγο Φάιρ
9
9
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
11
8
Μόντρεαλ Ίμπακτ
9
6
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
10
22
Ρέαλ Σολτ Λέικ
9
17
Ντάλας
11
16
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
10
16
Κολοράντο Ράπιντς
9
15
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
9
10
Λος Άντζελες Γκάλαξι
6
8
Πόρτλαντ Τίμπερς
9
8
Σίβας ΗΠΑ
9
6
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.













Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «Ζωγραφιές» από Άλαν Πάτρικ! (videos)

Πίσω με 1-0 έμεινε η Ιντερνασιονάλ, πρωτοπόρος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, αλλά επιβλήθηκε της Ατλέτικο Παραναένσε με 2-1 στην τέταρτη αγωνιστική του Brasileiro.
To σκορ άνοιξε ο υποσχόμενος Μάρκος Γκιλέρμε στο 52ο λεπτό, αλλά στο 54ο ο Άλαν Πάτρικ δημιούργησε το 1-1 του Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 67ο με πανέμορφο γκολ. Ακόμα, η Μποταφόγκο ξέσπασε με… 6-0 σε βάρος της Κρισιούμα, στο οποίο ο Ντάνιελ πέτυχε τρία γκολ και ο Έμερσον δύο, ενώ μετά την απόλυση του προπονητή της η Παλμέιρας κέρδισε την Γκοΐας με 2-0 χάρη σε γκολ του 36χρονου Λούτσιο στο 16ο λεπτό και του Ενρίκε στο 32ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ιντερνασιονάλ-Ατλέτικο Παραναένσε 2-1
Παλμέιρας-Γκοΐας 2-0
Μποταφόγκο-Κρισιούμα 6-0
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ιντερνασιονάλ
4
10
Κορίνθιανς
3
7
Κρουζέιρο
3
7
Γκοΐας
4
7
Φλουμινένσε
3
6
Μπαΐα
3
6
Παλμέιρας
4
6
Σάο Πάολο
3
5
Μποταφόγκο
4
4
Φλαμένγκο
3
4
Σπορτ Ρεσίφε
3
4
Βιτόρια
3
4
Γκρέμιο
3
4
Ατλέτικο Παραναένσε
4
4
Κοριτίμπα
3
3
Σάντος
3
3
Κρισιούμα
3
3
Ατλέτικο Μινέιρο
3
1
Σακεποένσε
3
1
Φιγκουιρένσε
3
0
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Βολίδα» από Κορέα για Εστουντιάντες! (videos)

Για τουλάχιστον ένα 24ωρο, η Εστουντιάντες ανέβηκε στην κορυφή του Final της Αργεντινής χάρη σε επιβλητικό 3-0 επί της Σαν Λορένζο.
Με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ ο Χοακίν Κορέα στο 6ο λεπτό, ενώ ο Φράνκο Γιάρα πέτυχε τα άλλα δύο γκολ (13’ και 75’) του τελευταίου εντός έδρας αγώνα του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Γκολ μοναδικής έμπνευσης σημείωσε και ο Ροντρίγκο Αρκιέρο των Ολ Μπόις, αλλά χάρη σε δύο γκολ του Εζεκιέλ Πόντσε οι Νιούελς Ολντ Μπόις συνδύασαν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Γκάμπριελ Χάιντσε με εμφατικό 4-2 σε βάρος του συλλόγου του Μπουένος Άιρες. Από την πλευρά της, η Βελέζ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με 2-0 επί της Κολόν χάρη σε δύο γκολ του Μάουρο Ζάρατε.
Σε άλλο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής της αργεντίνικης σεζόν σημειώθηκε ένα ακόμα πανέμορφο γκολ με τον Λούκας Αλμπερτένγκο της Ατλέτικο Ραφαέλα, αλλά η Τίγκρε απέσπασε εκτός έδρας 1-1 και εξασφάλισε τη σωτηρία της αφήνοντας τους γηπεδούχους στη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης ισόβαθμη με την Κολόν. Τέλος, η Ρασίνγκ Κλουμπ παραχώρησε 0-0 στη Ροζάριο Σεντράλ υπό τις αποδοκιμασίες των θεατών με αφορμή την αρνητική εμφάνισή της.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Εστουντιάντες-Σαν Λορένζο 3-0
Νιούελς Ολντ Μπόις-Ολ Μπόις 4-2
Ατλέτικο Ραφαέλα-Τίγκρε 1-1
Βελέζ-Κολόν 2-0
Ρασίνγκ Κλουμπ-Ροζάριο Σεντράλ 0-0
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
18
32
Χιμνάσια Λα Πλάτα
17
31
Ρίβερ Πλέιτ
17
31
Γοδόι Κρουζ
18
29
Βελέζ Σάρσφιλντ
18
27
Ολίμπο
18
27
Λανούς
17
27
Σαν Λορένζο
18
27
Κολόν Σάντα Φε
18
27
Μπόκα Τζούνιορς
17
26
Ροζάριο Σεντράλ
18
25
Νιούελς Ολντ Μπόις
18
24
Τίγκρε
18
21
Κίλμες
17
21
Μπελγκράνο
17
18
Ρασίνγκ Κλουμπ
18
17
Ατλέτικο Ραφαέλα
18
17
Άρσεναλ Σαραντί
17
17
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
15
Ολ Μπόις
18
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
37
59
Χιμνάσια Λα Πλάτα
36
57
Μπόκα Τζούνιορς
36
55
Γοδόι Κρουζ
37
53
Ρίβερ Πλέιτ
36
52
Ροζάριο Σεντράλ
37
51
Ολίμπο
37
50
Μπελγκράνο
36
47
Τίγκρε
37
46
Ατλέτικο Ραφαέλα
37
46
Κίλμες
36
42
Αρχεντίνος Τζούνιορς
36
40
Ολ Μπόις
37
36
Ρασίνγκ Κλουμπ
37
33
Κολόν Σάντα Φε
37
33
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν μαζί με τη Λανούς και τη Σαν Λορένζο.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.63
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.62
Λανούς
1.61
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.57
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.57
Άρσεναλ Σαραντί
1.51
Μπελγκράνο
1.44
Σαν Λορένζο
1.43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.39
Ροζάριο Σεντράλ
1.38
Ολίμπο
1.35
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.28
Τίγκρε
1.27
Κίλμες
1.24
Γοδόι Κρουζ
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.23
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.23
Ολ Μπόις
1.16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.13
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Καληνύχτα Μίλαν…!

Τις ελπίδες της να παραμείνει «ζωντανή» για την ευρωπαϊκή έξοδο απώλεσε η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» έπεσαν θύμα ανατροπής και με την ήττα τους απ’ την Αταλάντα (2-1) μένουν σχεδόν οριστικά… Ιταλία!

Καληνύχτα Μίλαν… (video)
Ένα θαύμα χρειάζεται πλέον η Μίλαν για να παίξει Ευρώπη τη νέα σεζόν! Οι «ροσονέρι» αν και προηγήθηκαν, εν τέλει ηττήθηκαν απ’ την Αταλάντα με γκολάρα στο 90+5’ και αποχαιρέτησαν τις όποιες ρεαλιστικές ελπίδες τους για να «κλέψουν» ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ουσιαστικά για την ομάδα του Ζέεντορφ πήγε… στράφι το ντεμαράζ που επιχειρούσε, έχοντας μέχρι σήμερα έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια. Οι Μιλανέζοι πήραν… κεφάλι στο σκορ, χάρη στο αυτογκόλ του Μπελίνι (51’), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με πέναλτι ο Ντένις έφερε το παιχνίδι στα ίσα, στο 68’, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μπριέντζα χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους!

Η Μίλαν έμεινε στους 54 βαθμούς, έχοντας να δώσει ακόμα έναν αγώνα, την ώρα που Τορίνο με 55 και Πάρμα με 54 κοντράρονται μέσα στην ημέρα. Αν η πρώτη κερδίσει, τότε παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πηγή: sport-fm.gr

Φόβοι για αντίποινα στην Ιταλία!

Νέα περιστατικά βίας φοβάται η αστυνομία της Ρώμης, ύστερα από εκείνα που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οπαδού της Νάπολι πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με τη Φιορεντίνα.

Φόβοι για αντίποινα στην Ιταλία
Συναγερμός έχει σημάνει στην ιταλική αστυνομία για το αποψινό παιχνίδι της Ρόμα με τη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Serie A.

Ο λόγος είναι ότι η αστυνομία της Ρώμης φοβάται για αντίποινα για τον σοβαρό τραυματισμό του οπαδού της Νάπολι, Τσίρο Εσπόζιτο, πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με τη Φιορεντίνα.

Τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν πως υπάρχουν άνθρωποι που θα κυνηγήσουν όσους «πρόδωσαν» τον Ντανιέλε Ντε Σάντις, και για αυτό τον λόγο είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να διεισδύσουν φανατικοί οπαδοί της Νάπολι στο Ολίμπικο για να πάρουν εκδίκηση για ό,τι συνέβη το περασμένο Σάββατο.

Προς το παρόν, τα πράγματα και η αστυνομία προσπαθεί να διαφυλάξει τους απλούς φιλάθλους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά την σπουδαία αυτή την αναμέτρηση και δεν θα έχουν το μυαλό τους σε εξωαγωνιστικά θέματα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ποινή στον Φέτελ!!

Με ποινή πέντε θέσεων στο Grand Prix της Ισπανίας θα ξεκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ την Κυριακή μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε η RB 10 της RED BULL στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Ποινή στον Φέτελ
Το κιβώτιο ταχυτήτων του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή θα χρειαστεί να αλλάξει και ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τη 15η θέση εκκίνησης από τη δέκατη που τερμάτισε το Σάββατο.

Ο κανονισμός της F1 προβλέπει τη συγκεκριμένη ποινή αν αλλαχθεί το κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιου ενός οδηγού πριν το κιβώτιο συμπληρώσει έξι διαδοχικούς αγώνες.


Αναλυτικά, η νέα σειρά εκκίνησης:

1. Χάμιλτον (Mercedes)

2. Ρόσμπεργκ (Mercedes)

3. Ρικιάρντο (Red Bull-Renault)

4. Μπότας (Williams-Mercedes)

5. Γκροζάν (Lotus-Renault)

6. Ραϊκόνεν (Ferrari)

7. Αλόνσο (Ferrari)

8. Μπάτον (McLaren-Mercedes)

9. Μάσα (Williams-Mercedes)

10. Χούλκενμπεργκ (Force India-Mercedes)

11. Πέρεθ (Force India-Mercedes)

12. Κβίατ (Toro Rosso-Renault)

13. Γκουτιέρεζ (Sauber-Ferrari)

14. Μάγκνουσεν (McLaren-Mercedes)

15. Φέτελ (Red Bull-Renault)

16. Σούτιλ (Sauber-Ferrari)

17. Τσίλτον (Marussia-Ferrari)

18. Μπιανκί (Marussia-Ferrari)

19. Έρικσον (Caterham-Renault)

20. Κομπαγιάσι (Caterham-Renault)

21. Βερν (Toro Rosso-Renault)

22. Μαλδονάδο (Lotus-Renault)
Πηγή: sport-fm.gr