Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Σαρρής: «Να τους απομονώσουν οι ΠΑΕ»

Ο Γιώργος Σαρρής μιλάει στο Gazzetta.gr για την έξαρση των επεισοδίων, τονίζοντας πως είναι στο χέρι των μεγάλων ΠΑΕ να απομονώσουν τους... ταραξίες. Τι λέει για Σάντος, Λάουντρουπ και Κατσουράνη - Μανιάτη.
Μετά από κάθε φορά που γίνονται επεισόδια σε έναν αγώνα, αρχίζει ένας κύκλος που ο καθένας γράφει και εκφράζει την άποψή του, μέχρι δυστυχώς να έρθουν τα επόμενα. Το τελευταίο διάστημα τόσο στη Τούμπα και στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τον ημιτελικό Κυπέλλου, όσο και στην Λεωφόρο και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, υπήρξαν σκηνές που μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο.
Και πάλι άρχισε ένα γαϊτανάκι για το ποιος φταίει και το πως μπορούν όλα αυτά να σταματήσουν. Το Gazzetta.gr μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή με αφορμή τα σενάρια διαδοχής του Φερνάντο Σάντος, με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας να μας μιλάει και για τα επεισόδια που έχουν κάνει πιο έντονα την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα.
Αρχικά στην ερώτηση για το αν υπάρχει ανησυχία στην Ομοσπονδία μετά τα τελευταία γεγονότα επισήμανε: «Ανησυχία υπάρχει εδώ και έναν χρόνο. Με την κρίση στην Ελλάδα η βία θα έρθει στα γήπεδα. Δεν γεννά το γήπεδο τα επεισόδια αλλά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν κάνουν τον κόσμο να διοχετεύει την βία και την ένταση που έχει στα γήπεδα».
Πως όμως μπορεί αυτό να σταματήσει; 
«Σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι οι ποινές, κάτι που λένε συνεχώς όλοι. Οι ποινές είναι πάρα πολύ αυστηρές, οπότε το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι η στάση των μεγάλων ΠΑΕ, αναφορικά με το πως μπορούν να ελέγξουν τους οργανωμένους. Όλοι ξέρουμε πως δεν είναι όλοι οι οργανωμένοι όσοι κάνουν τα επεισόδια, οπότε αν οι ΠΑΕ απομονώσουν αυτούς τους λίγους που τα κάνουν, σε συνεργασία φυσικά με την αστυνομία, θα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα», απαντά ο Σαρρής.
Αφήνουμε τα επεισόδια και πάμε στο θέμα της Εθνικής. Πότε υπολογίζετε να έχει τελειώσει το θέμα του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος; 
«Στην Ομοσπονδία έρχονται πολλές προτάσεις και εξετάζονται. Θεωρούμε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος».
Το νέο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Μίκαελ Λάουντρουπ. Ισχύει; 
«Ναι ισχύει πως μας έχει προταθεί και ο Λάουντρουπ, αλλά όπως σας είπα ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει και όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τέλος του μήνα».
Από την στιγμή που ακόμα ο Σάντος δεν έχει ανακοινώσει πως έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα, υπάρχει περίπτωση η Ομοσπονδία να ασχοληθεί και πάλι με την περίπτωση να μείνει; 
«Η ΕΠΟ έκανε ότι ήταν να κάνει. Ο κύριος Σάντος έχει στα χέρια του μια πολύ καλή θεωρώ πρόταση και είναι στο χέρι του το τι θα κάνει. Προσωπικά δεν νομίζω πως θα την δεχθεί, όμως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».
Συνεχίζοντας με τα της Εθνικής. Θα υπάρξει κάποια κίνηση της Ομοσπονδίας για τιμωρία παικτών μετά τα όσα έγιναν στη Τούμπα; Ο κύριος Σάντος πάντως είπε πως όλα καλά με Κατσουράνη και Μανιάτη: 
«Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Εμείς ως Ομοσπονδία δεν έχουμε κάτι να κάνουμε για το θέμα αυτό. Το αν θα κληθούν ή όχι κάποιοι παίκτες, είναι καθαρά θέμα προπονητή. Αν αυτός κρίνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, τότε εμείς δεν έχουμε το παραμικρό λόγο και δεν πρόκειται να επέμβουμε στο έργο του».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: