Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο Κόλινς παίρνει πρωτάθλημα και μένει!

Παρασύρθηκε από το ντεφορμάρισμα, ίσως να έφταιξε και αυτός για τις κακές εμφανίσεις. Συνδυασμός ήταν, αλλά ο Κόλινς βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου.
Στις 15 Αυγούστου του 2010 είχε γράψει ο Τόλης Κοτζιάς σε ένα post στο superbasket κείμενο για τον Μάρντι Κόλινς. «Κόλινς ο ….αμυντικός, που ψάχνει ο Ολυμπιακός», ήταν ο τίτλος.
«Αμυντικό παίκτη μαθαίνουμε ότι θέλει ο Ολυμπιακός για να κλείσει την περιφέρεια του. Μιλάμε για μπάσκετ, βέβαια, και όχι για ποδόσφαιρο. Άλλωστε όπως στο ποδόσφαιρο χρησιμοποιούνται μπασκετικές εκφράσεις, έτσι και στο μπάσκετ γίνεται το αντίστροφο». Ολα αυτά, επί Ντούσαν Ιβκοβιτς, όταν φτιαχνόταν η ομάδα για τη σεζόν 2010-11. Και τότε βέβαια το μπάτζετ ήταν τετραπλάσιο απ” ό,τι τώρα.
«Είχε γράψει για τον Κόλινς πριν από τρία χρόνια. Εχει καλά στοιχεία, βέβαια ήταν καλύτερος τότε», μου είπε κάποια στιγμή ο Τόλης και για να πω την αλήθεια δεν το θυμόμουν καθόλου. Στο internet τίποτα δεν χάνεται κανονικά, το κείμενο απέτυχα να το βρω. Τουλάχιστον έχει απομένει ο τίτλος και ο πρόλογος να τον επιβεβαιώσει!
Η ουσία δεν είναι τι έγραψε ο Κοτζιάς, αλλά το ότι ο Κόλινς δεν είναι ουρανοκατέβατος, ούτε άχρηστος. Ποτέ δεν ήταν, απλά όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις και ο Αμερικανός δεν ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί. Επεσε στα βαθιά, σε μια περίοδο που οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Παρασύρθηκε από το ντεφορμάρισμα, ίσως να έφταιξε και αυτός για τις κακές εμφανίσεις. Συνδυασμός ήταν, αλλά ο Κόλινς βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου. Ο Μπαρτζώκας – που πάντα έλεγε ότι είναι καλός παίκτης – αναγκάστηκε να τον παρκάρει στον πάγκο στα εντός έδρας παιχνίδια, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν θα τον ξαναδούμε σε κανονικό παιχνίδι.
Κι όμως ο Αμερικανός πάλεψε και ο Μπαρτζώκας δεν τον… πέταξε. Μέσα στο διάστημα που έμεινε εκτός ο Κόλινς ενεργοποιήθηκε περισσότερο και ο Γιάννης Παπαπέτρου κι έτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε πιο γρήγορα ακόμα έναν σπουδαίο Ελληνα και όταν έφτασε η στιγμή, μπήκε στη μάχη και ο Κόλινς… Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε καν να μπει στη αναζήτηση απόκτησης γκαρντ για τους τελικούς, δίχως να στεναχωρηθεί κανείς. Το κίνημα… μεταγραφής έκανε πίσω και οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στην τελική ευθεία με τον Σερμαντίνι στο ρόστερ της Α1. Οπως δηλαδή έπαιζαν και στην Ευρωλίγκα.
Μην εκπλαγείτε δε αν ο Κόλινς μείνει στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν. Αμφιβάλει κανείς ότι θα συμβεί αυτό οι ερυθρόλευκοι κάνουν τι μπρέικ στους τελικούς και πάρουν το πρωτάθλημα;

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: