Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Ξύπνησε» αργά η Πόρτο, υποβιβασμός για Ολιανένσε!

Έστω και την τελευταία αγωνιστική, η Πόρτο θύμισε κάτι από την περυσινή ομάδα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, επικρατώντας της Μπενφίκα με 2-1 στο κλασικό ντέρμπι της Superliga.

«Ξύπνησε» αργά  η Πόρτο, υποβιβασμός για Ολιανένσε
Η Πόρτο επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα στο «Ντραγκάο», στο μεγάλο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της Superliga και «έκλεισε» με τον ιδανικότερο τρόπο τη φετινή χρονιά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, που της δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, οι «αετοί», έχοντας εξασφαλίσει εδώ και τρεις αγωνιστικές τον τίτλο, παρατάχθηκαν με αναπληρωματικούς στο Οπόρτο και έδειξαν πως τους απασχολεί δικαιολογημένα ο τελικός του Europa League κόντρα στη Σεβίλλη την ερχόμενη Τετάρτη στο «Γιουβέντους Αρίνα».

Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι «δράκοι» προηγήθηκαν με τον Ρικάρντο στο 4’, ο Εντσον Πέρεζ ισοφάρισε με πέναλτι στο 26’ αι ο Τζάκσον Μαρτίνεζ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 39’.


ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο Φρέιτας, Ντανίλο, Μαϊκόν, Ντιέγκο Ρέγες, Αλεξ Σάντρο, Ντεφούρ (70’ Ζόσουε), Μίκελ, Χερέρα (61’ Κιντέρο), Ρικάρντο Περέιρα, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Κουαρέσμα (79’ Κέλβιν)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Πάουλο Λόπες, Ζοάο Κανσέλο (65’ Λίντελοφ), Στίβεν Βιτόρια, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Αντρέ Γκόμες, Σάλβιο, Εντσον Πέρεζ, Καβαλέιρο (60’ Μάρκοβιτς), Τζούριτσιτς (81’ Βιντράνο Σίλβα), Φουένες Μόρι


Η Ολιανένσε είναι η ομάδα που υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Η τελευταία έχασε 1-3 την έδρα της αδιάφορης Σετούμπαλ και δεν ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με την Πάσος Φερέιρα, που έχασε μεν 2-4 στην έδρα της από την Ακαντέμικα, όμως στα μεταξύ τους παιχνίδι έχει +1 και θα παίξει στα πλέι άουτ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας.

Αυτό, μετά και τη νίκη της Μπελενένσες επί της Αρούκα με 1-0 στην έδρα της, που της εξασφάλισε την παραμονή χωρίς να χρειαστεί να περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Νίκη για την Γκιμαράες επί της Μπράγκα με 1-0 στην έδρα της.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Σάββατο 10/5

Πόρτο-Μπενφίκα 2-1

Μπελενένσες-Αρούκα 1-0

Γκιμαράες-Μπράγκα 1-0

Πάσος-Ακαντέμικα 2-4

Σετούμπαλ-Ολιανένσε 3-1


Κυριακή 11/5

Ζιλ Βιθέντε-Νασιονάλ

Μαρίτιμο-Ρίο Αβε

Σπόρτινγκ-Εστορίλ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: