Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Όποιος χάσει, χάνεται!!

«Ντου από Παντού» για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, που μπορεί να αποδειχθεί η πλέον κομβική και καθοριστική.
Εγώ ένα πράγμα ξέρω για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Ότι όποιος χάσει, χάνεται. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά και σε Ατρόμητο, Αστέρα.
Εδώ, άλλωστε, δεν έχει μόνο αξία η θέση της πρωτιάς που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ. Παίζει ρόλο και η κατάταξη των άλλων ομάδων, αφού από την θέση που θα πάρουν θα εξαρτηθεί πότε ξεκινάνε προετοιμασία και πόσο νωρίς ή πιο μετά μπαίνουν στα επίσημα ματς για το γιουρόπα. Δεν είναι παίξε – γέλασε, δηλαδή.
Θα χάσουν έδαφος
Οι ομάδες που σήμερα θα χάσουν, θα βρεθούν αυτομάτως να έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος για τον στόχο που έχουν.
Και ξεκινάμε από τον Παναθηναϊκό. Επειδή ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με -3, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα της πρωτιάς, αν κι έχει φέρει ίδια αποτελέσματα μέχρι τώρα με τον δικέφαλο.
Το έδαφος
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει το προβάδισμα. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να καλύψει το έδαφος και να κτυπήσει αυτός την πρωτιά, αφού έχει και την ρεβάνς της Τούμπας την 6η αγωνιστική.
Το χάνει το τρένο
Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αν φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το Περιστέρι, λογικά χάνει το στοίχημα της πρώτης θέσης. Άρα, πάει το τρένο. Ήδη έχει 3 β. διαφορά από τον Παναθηναϊκό, οπότε θέλει τρείς νίκες για πάρει το εισιτήριο.
Με Αστέρα κι Ατρόμητο
Ο Αστέρας που έχει 4 β. έχει κι αυτός ελπίδες ακόμα και για την 1η θέση. Αν κάνει διπλό στην Λεωφόρο, φτάνει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Αν χάσει, δεν προλαβαίνει για πρωτιά κι αυτό που λογικά θα κοιτάξει μετά θα είναι να μην τον ξεπεράσει μετά ο Ατρόμητος.
Και, τέλος, είναι κι ο Ατρόμητος που παίζει το τελευταίο του χαρτί για να μείνει στο παιχνίδι. Με τους 3 β. που έχει κι αν δεν μπορέσει ούτε τώρα να πάρει τρίποντο, θα παλέψει μετά για να αποφύγει την τελευταία θέση, αφού έτσι κι αλλιώς δεν δείχνει σε καλή κατάσταση.
Φωτιά
Η αγωνιστική, λοιπόν, είναι φωτιά και για τις τέσσερις ομάδες. Κι άντε να δούμε τι θα δούμε…

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: