Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου (2-2), σχολιάζοντας την απόφαση της Ε.Ε.Π. να ορίσει την αναμέτρηση, μόλις τέσσερις μέρες μετά το παιχνίδι με τον Πιερικό. Αναλυτικά: «Ευχαριστούμε την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, που «με το καλημέρα» της νέας αγωνιστικής σεζόν απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει όρους ισονομίας για όλες τις ομάδες της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ορίζοντας τον σημερινό αγώνα έτσι ώστε η ομάδα μας να έχει τρείς μέρες ξεκούρασης από τον προηγούμενο αγώνα, έναντι επτά του αντιπάλου. Την ευχαριστούμε που δεν έλαβαν καν υπ’ όψη το αίτημά μας (να μην αγωνιστεί άνευ λόγου Δευτέρα – Παρασκευή) για ορισμό του αγώνα άλλη ημέρα, θεωρώντας το προφανώς παράλογο. Ή ίσως να μην πρόλαβε να το εξετάσει, αφού ήταν απασχολημένη με το δημοσίευμα «για πιθανότητα στημένους αγώνες στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής» και την προσπάθεια «να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση». Για τον διαιτητή Ιωαννίδη και τους άξιους συνεργάτες του δεν θα κάνουμε κανένα απολύτως σχόλιο. Είμαστε βέβαιοι ότι από αύριο δεν θα είναι στους πίνακες διαιτητών, γιατί θεωρούμε δεδομένη τη βούληση των αρμοδίων να απαλλάξουν το χώρο από παράσιτα.
Πρέπει να συγχαρούμε τους φιλάθλους μας για την εντυπωσιακή τους παρουσία, τη συμπαράσταση και βοήθεια που προσέφεραν στην ομάδα μας και (κυρίως) την ψύχραιμη αντίδρασή τους απέναντι σε μια τέτοια διαιτησία. Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε μία απορία. Ο παρατηρητής αγώνα με το πούρο που κυκλοφορούσε στον αγωνιστικό χώρο και τ’ αποδυτήρια, τι ακριβώς ήρθε να κάνει στο Αγρίνιο; Υπηρετεί το ποδόσφαιρο και αμείβεται γι’ αυτό ή μήπως ήταν εκπρόσωπος της αντιπάλου ομάδος;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τελικά τα πράγματα στη Β’ Εθνική είναι πολύ πιο καλά οργανωμένα απ’ ότι στη Γ’ Εθνική.
Ωραία χρονιά θα περάσουμε»!!! Πηγη Μετροσπορ

Νέα μπλεξίματα για Μαραντόνα

diego-maradona.jpg Σα να μην έφταναν όσα τραβάει με την εθνική Αργεντινής, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει και τις ιταλικές αρχές να του κάνουν δύσκολη τη ζωή. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «μπιανκοσελέστε» βρέθηκε στη γειτονική χώρα για να χάσει κιλά σε μια κλινική στο Μεράνο και οι οικονομικές αρχές τον εντόπισαν και του πήραν το ποσό των 4.000 ευρώ που είχε πάνω του, καθώς έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ιταλική εφορία.


Συγκεκριμένα, από την εποχή που αγωνιζόταν στη Νάπολι, από την οποία έφυγε ξαφνικά λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ το 1991, ο Μαραντόνα χρωστάει το ποσό των 31 εκατ. ευρώ στην εφορία. Να τα αποπληρώσει, φυσικά, δεν το σκέφτηκε ποτέ και από τότε όποτε πηγαίνει στην Ιταλία, οι αρχές του παίρνουν όσα λεφτά έχει πάνω του, ώστε να μειώνεται συνεχώς το ποσό... Αυτή τη φορά πήραν 4.000 ευρώ, την προηγούμενη είχαν πάρει ένα ρόλεξ αξίας 10.000 ευρώ. Μέχρι τα 31 εκατ., υπάρχει ακόμη πολύ μέλλον... ‎‎

«Είστε αλαζόνες και χαϊδεμένοι»

mamic.jpgΠοιος είδε το «αφεντικό» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και δεν τον φοβήθηκε! Η εντός έδρας ήττα από την Άντερλεχτ προκάλεσε το απίστευτο ξέσπασμα του Ζντράφκο Μάμιτς. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδα τα... έχωσε για τα καλά στους παίκτες του θεωρώντας τους αποκλειστικά υπεύθυνους για την κακή οικονομική κατάσταση του συλλόγου, ενώ τόνισε πως η ήττα από τους Βέλγους τον ανάγκασε να πάρει... υπογλώσσιο!


Ο νέος αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η αρχή, ωστόσο η ήττα από την Άντερλεχτ έφερε το ξέσπασμα του Ζντράφκο Μάμιτς. «Είμαστε σε άσχημη κατάσταση και αυτό οφείλεται στην ευρωπαϊκή μας ανυπαρξία. Αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι παίκτες. Τα όνειρα των οπαδών μας χάνονται και ένοχοι είναι οι παίκτες. Είναι αλαζόνες, χαϊδεμένοι, ποιος ευθύνεται για τα λάθη με Σάλτσμπουργκ και Άντερλεχτ; Ο Μάντζουκιτς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης μας και στα δύσκολα εξαφανίζεται. Έφαγαν πρόστιμο, και θα χάσουν τα πριμ ως το τέλος της σεζόν αν δεν μαζέψουν πόντους» τόνισε. Με δάκρυα στα μάτια, ο Μάμιτς συνέχιζε να πετά «βέλη» στους παίκτες: «Τι κάνουν μετά τις προπονήσεις, που πάνε; Χρειάζονται πλέον κηδεμόνα που θα τους ελέγχει». Ο ισχυρός άνδρας γνωστοποίησε πως λίγο έλειψε να... πεθάνει μετά την ήττα από την Άντερλεχτ: «Τα ξημερώματα αναγκάστηκα να πάρω υπογλώσσιο και τα παιδιά μου έλεγαν: Μπαμπά μην πεθάνεις». Ο Μάμιτς πάντως δεν είναι διατεθειμένος να τα παρατήσεις, αφού εκτός των άλλων δεν υπάρχει και επενδυτής για να καλύψει τα έξοδα της Ντιναμό.

«Μας... κολακεύει ο Σερ Άλεξ»

mark-hughes3.jpgΟ «πόλεμος» των δηλώσεων πριν από ένα ντέρμπι είναι σύνηθες φαινόμενο στην Αγγλία και από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει η κυριακάτικη μονομαχία του Μάντσεστερ ανάμεσα στην Γιουνάιτεντ και την Σίτι. Την αρχή έκανε ο Φέργκιουσον που αναφέρθηκε με τα χειρότερα λόγια για την κίνηση των "σίτιζενς" να βγάλουν πόστερ που καλωσόριζε στην πόλη τον Τέβεζ . Ο Μαρκ Χιουζ έπιασε το... μπαλάκι και απάντησε άμεσα!

«Φαίνεται πως ο Σερ Άλεξ έχει ενοχληθεί για κάποιο λόγο. Εμείς, πάντως, το λαμβάνουμε ως κολακεία, διότι προφανώς για πολλά χρόνια, η Σίτι δεν έχει επηρεάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μεγάλο βαθμό. Πιθανώς, αυτό άλλαξε τώρα», ήταν η απάντηση του προπονητής των "πολιτών" που αναφέρθηκε και στην πτώση της απόδοσης που έχει η προσεχής αντίπαλος της:

«Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια τους. Δεν νομίζω ότι παίζουν τόσο καλά όσο πέρυσι. Έπαιξαν καλά με την Τότεναμ και αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση τους».

Μπουρλότο

napoli-san_paolo.jpg Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε... εκατό! Για την ακρίβεια, η ιταλική αστυνομία ανακάλυψε 200 κιλά εκρηκτικού υλικού στον περιβάλλοντα χώρο του «Σαν Πάολο», όπου το απόγευμα του Σαββάτου η Νάπολι θα υποδεχθεί την Ουντινέζε για την 4η αγωνιστική της Serie A! Ήδη έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ οι καραμπινιέρι ξεσκονίζουν όλους τους χώρους ώστε να σιγουρευτούν πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ έλεγχος γίνεται και σε κλαμπ οργανωμένων οπαδών των «παρτενοπέι».


Η αστυνομία συνέλαβε τον 59χρονο Σαλβατόρε Βόλπε, που εργάζεται στο «Σαν Πάολο», ενώ γίνεται εξονυχιστικός έλεγγχος στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου αλλά και σε συνδέσμους οπαδών της Νάπολι. Ο λόγος για τον οποίο βρίσκονταν εκεί 200 κιλά εκρητικού υλικού παραμένει άγνωστος. Αν, δηλαδή, κάποιοι ήθελαν να... ανατινάξουν ολοκληρωτικά το γήπεδο ή είχαν άλλον σκοπό. Για καλό, πάντως, αποκλείεται να ήταν...

Επιστροφή στα γήπεδα για τον Ρονάλντο


Ο Ρονάλντο σκόραρε με τη φανέλα της Κορίνθιανς Ετοιμος για να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είναι ο Ρονάλντο, μετά τον τραυματισμό στο αριστερό χέρι που τον είχε αφήσει εκτός δράσης από τον περασμένο Ιούνιο. Ο επιθετικός της Κορίνθιανς, που θα συμπληρώσει 33 χρόνια ζωής στις 22 Σεπτεμβρίου, προπονείται ήδη εκ νέου με τους συμπαίκτες του και είναι έτοιμος για την επάνοδό του.

Σερ Αλεξ: "Ντέρμπι μόνο με την Λίβερπουλ"


Ο Φέργκιουσον με τη μασκότ της Γιουνάιτεντ Ο "άρχοντας των mind games" χτύπησε ξανά! Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ξέρει να παίζει αυτό το παιχνίδι όσο κανένας, φρόντισε να "φτιάξει ατμόσφαιρα" πριν το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι με μία... βαριά κουβέντα: «Για μένα, το ντέρμπι θα είναι πάντα εναντίον της Λίβερπουλ. Λόγω ιστορίας, όταν ήλθα εγώ στο Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ ήταν απόλυτη κυρίαρχος στην Αγγλία, ενώ είχε κατακτήσει και τέσσερα κύπελλα πρωταθλητριών. Στόχος μου ήταν πάντα να τα πηγαίνω καλά εναντίον της Λίβερπουλ. Δεν μπορώ να πάω κόντρα στην ιστορία!».

Ο,τι κι αν λέει, πάντως, ο προπονητής των "κόκκινων διαβόλων", το ενδιαφέρον για το ματς της Κυριακής είναι πιο έντονο από ποτέ. Σ΄αυτό συνέβαλε, πάντως, και η τεράστια διαφημιστική πινακίδα που αναρτήθηκε στην πόλη, με τον Κάρλος Τέβες και την επιγραφή "Καλως ήλθες στο Μάντσεστερ", λίγες ημέρες αφούτου μετακινήθηκε από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτι!

«Αυτό το ανόητο πόστερ μας αναστάτωσε. Εδειξε μία μορφή αλαζονείας. Εδειξε ότι κοιτάζουν αφ΄υψηλού και δεν υπήρχε καμία αφορμή για να το κάνουν, αφού είχαν πετύχει κάτι. Η σεζόν δεν είχε αρχίσει ακόμα» δήλωσε ο Φέργκιουσον και πρόσθεσε: «Δεν με ενοχλεί καθόλου αν θα παίξει ή όχι ο Τέβες (σ.σ. η συμμετοχή του είναι αμφίβολη). Ξέρω ότι ο καλύτερός τους δεν θα είναι στο γήπεδο. Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ είναι ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αφού έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Είναι μεγάλη απώλεια γι΄αυτούς».

Και συνεχίζοντας τα "καρφιά" εναντίον των συμπολιτών, ο Σκοτσέζος προπονητής δήλωσε: «Δεν με ανησυχούν και πολύ όσα κάνει η Σίτι. Το μόνο που με ανησυχεί, είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο κόσμος συζητάει αν θα καταφέρουν να μπουν στην τετράδα της βαθμολογίας. Αυτό δεν είναι σημαντικό. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι νούμερο ένα. Στη Σίτι δόθηκε η ευκαιρία να γίνει καλύτερη από τη Γιουνάιτεντ. Οταν όμως ξοδεύεις τόσο πολλά χρήματα,δημιουργείς προσδοκίες. Η πρόκληση γι΄αυτούς πρέπει να είναι η κατάκτηση ενός τίτλου, είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο κύπελλο».

Μέχρι το 2016 στην Μπάρτσα ο Μέσι


Ο Μέσι πανηγυρίζει το πρώτο γκολ επί της Μπάγερν Μπαρτσελόνα και Λιονέλ Μέσι συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους για δύο ακόμη χρόνια. Ο Αργεντινός διεθνής μέσος δεσμεύεται έτσι με συμβόλαιο στην ομάδα της Βαρκελώνης μέχρι το 2016, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Από... Δευτέρα ο νέος τεχνικός στην Ξάνθη


Ο Χρήστος Πανόπουλος..... Οι προσπάθειες του Χρήστου Πανόπουλου για την ανεύρεση του νέου τεχνικού της Σκόντα Ξάνθης, συνεχίζονται. Ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ομάδας, έχει επαφές με διάφορους υποψήφιους, ενώ πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Νίκος Κωστένογλου δεν βρίσκεται στην σχετική λίστα.

Αντίθετα το όνομα του Ράινερ Μάουερ, ακούγεται ολοένα και πιο έντονα, ενώ φυσικά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις τεχνικών που έχουν δεχτεί την κρούση της ομάδας.

Κωνσταντινίδης και Γκουτζίδης, συνεχίζουν την προετοιμασία της ομάδας για το τοπικό ντέρμπι της Θράκης με τον Πανθρακικό και την Δευτέρα θα περιμένουν και αυτοί να μάθουν τον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Στον αγωνιστικό τομέα, Λουτσιάνο και Ζιέντσιουκ ξεπέρασαν πλήρως τα προβλήματα τους με αποτέλεσμα να υπολογίζονται πλέον από την τεχνική ηγεσία. Οι Μανώλης Λιαπάκης, Αμβρόσιος Παπαδόπουλος ανεβαζουν συνεχώς τους ρυθμούς των προπονήσεών τους, όμως ακόμα δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Εδειξε χαρακτήρα ο Ολυμπιακός Βόλου


Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πανηγυρίζουν Μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές, ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 μετά από εξαιρετικό παιχνίδι. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν 2-0, όμως οι φιλοξελούμενοι έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς μπήκε από νωρίς μπροστά στο σκορ καθώς στο 14' ο Γκούρμα με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Γλύκου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη και στο 50' έφτασαν στο 2-0 με σουτ του Μιμούν εκτός περιοχής. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί αντέδρασαν και δύο λεπτά αργότερα ο Χανιώτης με προβολή έπειτα από απόκρουση του Μπαμπανιώτη σε σουτ του Αμπράμοβιτς, μείωσε σε 2-1.

O Oλυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση. Οι κόποι των παικτών του Σάκη Τσιώλη ανταμείφθηκαν στο 75' όταν ο Πλιάγκας επιχείρησε σέντρα και ο Μόνχε με σουτ διαμόρφωσε το 2-2.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοτίτσα στον Χάντζιτς όμως δεν υπήρξε σχετική υπόδειξη, ενώ στο χρόνο που απέμενε, δεν άλλαξε κάτι.

Παναιτωλικός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Αναστασιάδης, Μπακάκης (65' Μπελεβώνης), Μπαϊκαρά (61' Στογιάνοβιτς), Μουμίν, Γκούρμα, Λόπες, Θεοδωρίδης (56' Δέντσας), Χάντζιτς, Μόρετς, Γκόλιας.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Αρβανίτης, Αλβαρες, Λιόλιος (46' Αμπράμοβιτς), Ροτζέριο, Χανιώτης (81' Καρλόπουλος), Ούμπιντες (66' Πλιάγκας), Κακαράς, Μόνχε, Κοντέων, Κοτίτσας.

Θα «χτυπήσει» από τα άκρα ο ΠΑΟΚ

ivic_goal.jpgΜετά το πέρας και της σημερινής προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος κατέληξε στο σχήμα και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την 11αδα του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την Κυριακή (20/9) το βράδυ. Η επιστροφή των Σορλέν και Κουτσιανικούλη στους βασικούς είναι οι πρώτες αλλαγές, όπως φυσικά και το σχήμα 4-3-3.

Στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης του ΠΑΟΚ επανήλθαν την Παρασκευή (18/9), οι Λούσιο Φιλομένο και Βλάνταν Ίβιτς λύνοντας τα χέρια του Φερνάντο Σάντος, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή - στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Πορτογάλος τεχνικός, θα τους συμπεριλάβει -εκτός απροόπτου- στην αποστολή για τον αγώνα με τους Πειραιώτες. Δεν θα γίνει όμως το ίδιο με τους τραυματίες: Αμπουμπακάρι, Μουν, Βιτόλο, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται ξανά σε ένα σύστημα «4-3-3» επαναφέροντας τον Σορλέν στην 11άδα μετά από την αναμέτρηση με την Βολερέγκα στην Νορβηγία, αλλά και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που τα πήγε περίφημα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. H τετράδα της άμυνας ήταν η ίδια με αυτήν που έπαιξε στην Τρίπολη. Παρά την επιστροφή του Μπιζέρα, ο Σάντος έδειξε να προτιμά για το δεξί άκρο της άμυνας το Νίκο Αραμπατζή και για παρτενέρ του Τσιρίλο τον Σαβίνι, ενώ ο Λίνο έμεινε αριστερό μπακ.

Από τη στιγμή που λείπει ο Βιτόλο, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σίγουρος για τη θέση του αμυντικού χαφ. Χθες ο Σάντος έβαλε πιο μπροστά του στο «4-3-3» τους Φωτάκη και Σορλέν, βάζοντας το Γάλλο στη θέση του Ίβιτς, ο οποίος ήταν βασικός στην Τρίπολη. Στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς θα είναι στην κορυφή. Ο Κουτσιανικούλης στην δεξιά πλευρά και ο Βιεϊρίνια για την αριστερή πτέρυγα.

Οθωμανικό... δίκαιο!-Στους «4″ η Ελλάδα 76-74 την Τουρκία

-mpourousis_turkey_hellas.jpgΗ Εθνική Ομάδα δεν είχε τις περισσότερες πιθανότητες με το μέρος της, αλλά είχε ό,τι άλλο χρειαζόταν για να φτάσει σε μια τεράστια πρόκριση επί της Τουρκίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε άμυνα, τσαμπουκά και τρίποντα-«φαρμάκι», στοιχεία που δεν άφησαν τα λάθη να της «κλέψουν» τους κόπους της. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε των γειτόνων με 76-74 στην παράταση για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και αύριο κόντρα στην Ισπανία θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό! Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους, μπροστά από τους Ζήσης (14π.), Μπουρούση (11π.) και Φώτση (11π.).



Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-29, 46-47, 65-65, 74-76

Pre game

-Σπανούλης, Ζήσης, Περπέρογλου, Φώτσης και Μπουρούσης η αρχική πεντάδα για την Εθνική Ομάδα. Τουντσερί, Ονάν, Τούρκογλου, Ιλιασόβα και Ασίκ στο παρκέ για την Τουρκία.

-Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί στο τζάμπολ της αναμέτρησης στη μνήμη των 12 ατόμων που έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε πυργκαγιά που εκδηλώθηκε σε ανθρακωρυχείο στη περιοχή της Σιλεσίας. Η Πολωνία κύρηξε τη μέρα ημέρα πένθους και, μεταξύ άλλων, δε θα υπάρχει μουσική στα διάρκεια των τάιμ άουτ και του ημιχρόνου.

-Η Ελλάδα βρίσκεται στα προημιτελικά με 4-2 ρεκόρ. Τις νίκες με Σκόπια, Κροατία, Ισραήλ και Γερμανία διαδέχθηκαν οι ήττες από Ρωσία και Γαλλία. Η Τουρκία, από την πλευρά της, μέχρι να ηττηθεί την Τετάρτη από τη Σλοβενία είχε 5-0 με Λιθουανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ισπανία και Σερβία.

-Τη νίκη για έναν επιπλέον λόγο θέλει σήμερα ο Νίκος Ζήσης, αφού θέλει να θυμάται με τον καλύτερο τρόπο την 100ή συμμετοχή του με την Εθνική Ανδρών. Αν πραγματοποιηθεί η ευχή του, η γείτονες θα έχουν υποστεί την 100ή ήττα τους σε Ευρωμπάσκετ.

-Με 31-21 προηγείται στις νίκες η Εθνική Ομάδα στις αναμετρήσεις της με την Τουρκία. Την τελευταία φορά που οι δυο τους συναντήθηκαν η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 76-69 για τη φάση των ομίλων του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006.

ΕΛΛΑΔΑ vs. ΤΟΥΡΚΙΑ


81.0 ΕΠΙΘΕΣΗ 77.3
81.3 ΑΜΥΝΑ 67.3
15.7 Σπανούλης ΠΟΝΤΟΙ Ιλιασόβα 17.3
7.4 Μπουρούσης ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ Ιλιασόβα 7.3
4.5 Σπανούλης ΑΣΙΣΤ Τουντσερί 3.8
2.0 Καλάθης ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ Τούρκογλου 1.3
3.0 Σπανούλης ΛΑΘΗ Τούρκογλου 2.5

Πήρε Ντέι ο Αρης


Ο Κουΐντον Ντέι Την απόκτηση του Κουίντον Ντέι ανακοίνωσε η ΚΑΕ ’ρης. Ο Αμερικάνος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ και επί της ουσίας θα αντικαταστήσει τον Κέρτις Στίνσον, ο οποίος ήδη αποτελεί παρελθόν για την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αμερικανό γκάρντ Quinton Day. Ο παίκτης θα έρθει σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα μας".

Who is who
Όνομα: Κουίντον Λαρόν Ντέι
Ύψος: 1.82
Ημερομηνία Γέννησης: 23/09/1984
Γενέτειρα: Kansas City Missouri
Θέση: Γκάρντ
2004-2005: Kansas City (NCAA):σε 24 αγώνες είχε Μ.Ο 13.1 πόντους, 3.6 ριμπάουντ,4.8 ασίστ και 2 κλεψίματα με 39.9% στα δίποντα και 33.3% στα τρίποντα.
2005-2006: Kansas City(NCAA): σε 27 αγώνες είχε Μ.Ο 20.3 πόντους, 3.6 ριμπάουντ,4.8 ασίστ και 2.8 κλεψίματα με 40.4% στα δίποντα, 37.2% στα τρίποντα και 81.1 στις ελεύθερες βολές.
2006-2007: Kansas City(NCAA): σε 32 αγώνες είχε Μ.Ο 16.9 πόντους, 3.5 ριμπάουντ,4.1 ασίστ και 1.7 κλεψίματα με 39.9% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 88.9 στις ελεύθερες βολές.
2007-2008: Kaposvari(Hungary): με Μ.Ο 22 πόντους, 2.9 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ, 2,6 κλεψίματα με 31.1% στα τρίποντα.
Τον Ιανουάριο του 2008 έπαιξε στην FMV Isikspor της Τουρκίας όπου σε 11 παιχνίδια σκόραρε με Μ.Ο 20.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ,3.6 ασίστ, 2.5 κλεψίματα και ποσοστά 50% στα δίποντα και 42.9% στα τρίποντα και 80% στις βολές.
2008-2009: Sokol Znicz(POLAND):σε 13 παιχνίδια είχε 29.7 λεπτά συμμετοχής, Μ.Ο 17.7 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 2.9 κλεψίματα. Τα ποσοστά του ήταν 43.1% στα δίποντα,36.6% στα τρίποντα και 75% στις βολές.
2007: Επιλέχτηκε ντράφτ από τους Great Falls Explorers
2009: Συμμετοχή στο Πολωνικό All Star Game

Αλλαγή στάσης από την ΠΑΕ Ηρακλής


Οι οπαδοί του Ηρακλή Μπορεί πριν από λίγες μέρες να είχε αποκλείσει τους οπαδούς της από κάθε εκτός έδρας αναμέτρηση, όπως η πρόσφατη με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, πολύ σύντομα, η ΠΑΕ Ηρακλής αποφάσισε να τους. επανεντάξει. Κι αυτό γιατί μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ανοικτή κόντρα της διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς, η ΠΑΕ Ηρακλής έστειλε έγγραφο στην ΠΑΕ Καβάλα, με το οποίο ζητά τη χορήγηση τεσσάρων χιλιάδων εισιτηρίων για το παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος!

Όσο για τον ακριβή αριθμό των εισιτηρίων που θα δοθούν επίσημα στην ΠΑΕ Ηρακλής, θα γίνει γνωστός την Τρίτη, μετά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο διοικήσεων και της αστυνομικής διεύθυνσης της Καβάλας.

Δύο ευχάριστες ειδήσεις προέκυψαν χθες για τον Όλεγκ Προτάσοφ, αφού οι αρχηγοί της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής και Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι, γυμνάστηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και φυσικά υπολογίζονται για το αυριανό παιχνίδι με τη Λάρισα.

Μαζίνιο: "Εμείς πάμε για τη νίκη στην Αθήνα"


Ο Ιομάρ Μαζίνιο στη συνέντευξη Τύπου Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Ιομάρ Μαζίνιο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Αρη σχολίασε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Γαλατασαράι υπενθυμίζοντας ότι η βαριά ήττα των "πράσινων" δεν τον εφυσηχάζει και δεν διαφοροποιεί τα σχέδια του ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα.

Στα σημαντικότερα σημεία της σημερινή του τοποθέτηση, επισήμανε: "Δεν θα αλλάξουν τα δικά μας πλάνα. Έχουμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα για το παιχνίδι αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο χθες ο Παναθηναϊκός είχε πολλές ευκαιρίες και η εικόνα που μπορούμε να κρατήσουμε είναι αυτή του δευτέρου ημιχρόνου που είναι πολύ σημαντική. Εμείς πάμε για τη νίκη στην Αθήνα και αυτός είναι ο στόχος μας...

Δεν μπορώ να σας απαντήσω για την ενδεκάδα, αφού ψάχνουμε για τον τρόπο της τακτικής που θα ακολουθήσουμε. Θα κυνηγήσουμε το γκολ με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε ως τώρα. Δημιουργούμε ευκαιρίες για γκολ, έχουμε διεισδύσεις και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ζημιά στον Παναθηναϊκό από τα πλάγια...

Αναμφίβολα στο παιχνίδι αυτό θα υπάρχουν αλλαγές, βλέποντας πως έχει παίξει μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός. Θα αλλάξουμε την τακτική μας με την πεποίθηση ότι θα πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στην Αθήνα...

Η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού είναι από την μέση και μπροστά. Υπάρχουν επιθετικοί ποδοσφαιριστές που δεν γυρίζουν όμως στην άμυνα να μαρκάρουν. Εμείς θέλουμε να είμαστε δυνατοί στην άμυνα και να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα των δικών μας παικτών στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε...

Ο Καραγκούνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την ικανότητα να βγάζει ασίστ ακόμη και αν είναι 30 μέτρα μακριά από την περιοχή. Επομένως πρέπει να προσέξουμε την τετράδα του Καραγκούνη, του Λέτο, του Σισέ και του Σαλπιγγίδη που είναι ταχείς ποδοσφαιριστές...

Μόνο με τους τρεις βαθμούς θα είμαι ικανοποιημένος. Δεν θα πάμε για να χαρίσουμε τίποτα στην αντίπαλη ομάδα. Θέλουμε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις που βρισκόμαστε...".

Επίσης σχολίασε την πρόσληψη του Ζίκο στην ομάδα του Ολυμπιακού: "Δεν έχουμε μιλήσει μολονότι υπάρχει καλή φιλία μεταξύ μας. Η πρόσληψη του Ζίκο μεγαλώνει το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί είναι μεγάλη προσωπικότητα. Εγώ του εύχομαι καλή τύχη και να κάνει καλή δουλειά.

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός συνήθως προσπαθούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλό για την ομάδα να υπάρχουν καλοί επιθετικοί. Και ο Κάμπορα και ο Αμπρέου είναι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Όποιος παίκτης και αν κληθεί θα είναι έτοιμος να προσφέρει για την ομάδα".

Tenorio !...Στοίχημα....

Καλησπέρα.

Κολημένες με την ισοπαλία, και το σκόρ 1-1 δείχνουν
να είναι οι Ουρακάν καί η Εστουδιάντες,αφού σε 8
αναμετρίσεις ανεξαρτήτου έδρας, έχουν φέρει 6
ισοπαλίες, όλες παρακαλώ με το ίδιο σκόρ 1-1 !!

Προβάδισμα στο διπλό της Ουνιόν στη β΄γερμανίας,
λόγω της καλής φόρμας των φιλοξενούμενων και των καλών
αγωνιστικών νέων που έχουν έναντι της Κόμπλεντζ.

Καλές τύχες έχουν καί τα διπλά των Νάντ καί Τορίνο(σε απόδοση2,00)

Αυτά τα ολίγα γιά σήμερα , χαλαρά περιμένωντας το Σ/Κ.

καλό απόγευμα..τα σέβη μου....

Ο Άρης fm είναι γεγονός

Ο ΑΡΗΣ FM 92,8, το επίσημο ραδιόφωνο του ΑΡΗ είναι γεγονός! Ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ομίλου Τουρώνη (STAR FM, HEART FM, STAR FM Χαλκιδικής) με τον επίσημο ΑΡΗ. Πρόκειται για μια νέα και πρωτότυπη προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς ο ΑΡΗΣ FM 92,8 είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα επίσημο ραδιόφωνο αθλητικού συλλόγου. Ο ΑΡΗΣ FM 92,8 βγαίνει στον «αέρα» της Θεσσαλονίκης σε λίγες ημέρες!

Με Γκρασιάν «σερβιτόρο» και Κόκε-Αμπρέου «εκτελεστές»


Με Γκρασιάν «σερβιτόρο»  και Κόκε-Αμπρέου «εκτελεστές»

Σήμερα το πρωί, ο Ιομάρ Μαζίνιο και οι ποδοσφαιριστές του, ολοκληρώνουν ουσιαστικά την προετοιμασία τους για το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και λέμε ουσιαστικά, διότι αύριο το πρωί ακολουθήσει ένα χαλάρωμα, πριν η ομάδα πάρει το αεροπλάνο το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα.
Όλο αυτό το διάστημα ο 43χρονος τεχνικός σκέφτηκε και κατέστρωσε τα πλάνα του για το ντέρμπι, βάση των δυνατοτήτων της ομάδας του, τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και της εμπειρίας του.
Μετά από σκέψη και αναλυτικής επεξεργασίας του αγώνα, ο κόουτς των «κίτρινων» φαίνεται να συγκλίνει στο 4-4-2 και σε διάταξη ρόμβου η μεσαία γραμμή. Σύστημα, το οποίο αναμένεται να δοκιμάσει για πρώτη φορά φέτος και το οποίο θεωρεί, ότι μπορεί να επιτρέψει στην ομάδα του, να φύγει το βράδυ της Κυριακής από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό ή τους βαθμούς.

Τριάδα «φωτιά»

Αν όντως ο Ιομάρ Μαζίνιο παρατάξει με τον παραπάνω τρόπο την ομάδα του στο Κυριακάτικο παιχνίδι, τότε θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου, ο οποίος περιμένει πως και πώς να δει επιθετικό δίδυμο τους Σεμπαστιάν Αμπρέου και Σέρχιο Κόκε, έχοντας από πίσω τους τον Λεάντρο Γκρασιάν. Οι τρεις τους είναι ικανοί να κάνουν μεγάλα πράγματα στην επιθετική γραμμή και ίσως τους βοηθήσει ακόμα περισσότερο το γεγονός, ότι θα αγωνιστούν στην θέση τους(συγκεκριμένα Κόκε-Γκρασιάν).

Φλάβιο ή Ρόβας

Την δεδομένη χρονικά στιγμή, μια είναι η θέση που παραμένει «ανοιχτή». Αυτή του δεξιού χαφ. Φλάβιο Ντε Σοούζα και Βασίλης Ρόβας, την διεκδικούν επί ίσης όροις, με τον Μαζίνιο να παίρνει την τελική του απόφαση μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης. Ο μεν Βραζιλιάνος μπορεί να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, ο έλληνας μέσος δε, μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τους κενούς χώρους που τυχόν δημιουργηθούν. Διαθέτει γέρα «πνευμόνια» και μπορεί να κρατήσει το κέντρο μαζί με τους Ναφτί και Φερνάντεζ.

Οι υπόλοιποι…

Όσων αφορά τους υπόλοιπους, είναι λίγο πολύ γνωστοί. Ο Σηφάκης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, Νασούτι και Ρονάλντο στο κέντρο της άμυνας, με τον Αράνο και τον Νέτο να κάθονται στην αριστερή και την δεξιά πλευρά αντίστοιχα της τετράδας στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, ο Ναφτί θα κάτσει στη βάση του ρόμβου, ο Φερνάντες στη αριστερή πλευρά, Φλάβιο ή Ρόβας στην αριστερή, ο Γκρασιάν στη κορυφή αυτού και ο Κόκε με τον Αμπρέου θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Δεν ανησυχούν για Φερνάντες

Ο Νταρίο Φερνάντες μπορεί να αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση, εξαιτίας ενός σφιξίματος στη γάμπα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα απουσιάζει από το ματς της Κυριακής. Αντιθέτως, τόσο αυτός, όσο και ο Αράνο που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις θα δώσουν κανονικά το παρών. Ενοχλήσεις επίσης είχε και ο Πίτου, ο οποίος ούτος εις άλλος είναι ανέτοιμος. Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα στις 14:00 ο Ιομάρ Μαζίνιο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του «Κλέανθης Βικελίδης».Πηγη Μετροσπορ

Συναγερμός στο Αγρίνιο!

panetfan.jpgΟι οπαδοί του Παναιτωλικού έχουν διαθέσει περίπου 3.000 εισιτήρια για το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου (16.00 CONN-X TV) και οι φίλοι της ομάδας του Αγρινίου αναμένεται να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη του συγκροτήματος του Σίνισα Γκόγκιτς. Παράλληλα στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας θα βρεθούν και 150 οπαδοί των «ερυθρόλευκων».



Την πρώτη τους νίκη στην κατηγορία ψάχνουν σήμερα στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και Ολυμπιακός Βόλου όπου γνώρισαν τις ήττες από Πιερικό (2-0) και Κέρκυρα (3-1) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό μέρος ο τεχνικός του Παναιτωλικού προσανατολίζεται σε ένα σύστημα 4-4-2 ενώ δεν υπολογίζει στους Κατεμή, Βούκοβιτς, Χρυσάφη και Μπασκάκη.

Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να παραταχθεί με παρόμοιο σύστημα ωστόσο δεν υπολογίζει στον τραυματία Σωτήρχο ενώ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την μπλε κάρτα του Ερόλ Μπου

Καμία επαφή για Νίνη

ninis.jpgΤο ενδιαφέρον της Μίλαν και της Ίντερ για τον Σωτήρη Νίνη, επιβεβαίωσε ο Ιταλός μάνατζερ, Φραντσέσκο Μουσάρα που συνεργάζεται με τον εκπρόσωπο του 19χρονου άσου, Γιάννης Ευαγγελόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της χώρας του. Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη επαφή με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μουσάρα στην «fcinternews.it»

-Πώς έχει η κατάσταση με τον Νίνη;

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι συνεργάζομαι με τον μάνατζέρ του, Γιάννη Ευαγγελόπουλο, και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την ιταλική ομάδα».

-Έχετε συνεργαστεί με τον κ. Ευαγγελόπουλο για την Ιταλία;

«Ναι, φέραμε στην Τζένοα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο».

-Άρα, δεν υπάρχει καμία διαμάχη της Ίντερ με τη Μίλαν για το Νίνη…

«Από τον κ. Ευαγγελόπουλο δεν έχω καμία ενημέρωση για επαφές κάποιας ομάδας με τον Νίνη».

-Ο Νίνης έχει συμβόλαιο ως το 2012 με τον Παναθηναϊκό…

«Ακριβώς. Αναδείχθηκε από την ομάδα αυτή κι έχει επεκταθεί το συμβόλαιό του».

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

«Δεν είναι ούτε επιθετικός, ούτε μέσος, αλλά ένας πλέι μέικερ με την κλασική έννοια του όρου».

-Πρακτικά, θα έπαιρνε το ρόλο του Γουέσλεϊ Σνάιντερ…

«Ναι, η θέση του είναι αυτή. Όπως αγωνιζόταν ο Ρομπέρτο Μπάτζιο παλαιότερα».

-Για ποια στοιχεία του ξεχωρίζει;

«Είναι πολύ γρήγορος, διεισδυτικός και άριστος χειριστής της μπάλας».

-Σε ποια σημεία πρέπει να βελτιωθεί, δεδομένου και του νεαρού της ηλικίας του;

«Θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη φυσική κατάσταση».

-Ποια σεζόν είναι αυτή για τον Νίνη;

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχασε την προετοιμασία λόγω κάποιων προβλημάτων τραυματισμών και γι’αυτό υπολειπόταν των συμπαικτών του, όμως φέτος έκανε ολόκληρη την προετοιμασία, δείχνει το καλύτερό του πρόσωπο και είναι σε άριστη κατάσταση».


Η Λορ Μανοντού αποχώρησε από την ενεργό δράση


Η Λορ Μανοντού Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής της, έλαβε τις τελευταίες ημέρες και ανακοίνωσε σήμερα η Λορ Μανοντού. Η Γαλλίδα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και γνωστοποίησε την επιλογή της, μέσα από σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στην "Le Parisien-Aujourd'hui en France".

"Το πήρα απόφαση, σταματάω. Δεν ήταν εύκολο και το αποφάσισα σταδιακά", δήλωσε χαρακτηριστικά η μόλις 22 ετών πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: "Τώρα πλέον έχω άλλα ενδιαφέροντα. Οταν ξυπνώ το πρωί δεν είμαι έτοιμη να πάω για προπόνηση. Κατέκτησα όλους τους τίτλους, πήρα ότι ήθελα, κέρδισα περισσότερα και απ' αυτά που ονειρευόμουν. Τώρα έχω όλο τον χρόνο να σκεφτώ τι θα κάνω στο μέλλον".

Το 2004, η Μανοντού στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, ενώ την επόμενη χρονιά κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (μικρή πισίνα) και τέσσερα χρυσά στην 50αρα και στο παγκόσμιο της Μελβούρνης το 2007, πρόσθεσε στην συλλογή της άλλα δύο χρυσά μετάλλια.

"Τέλος" ο Μπεργκόντι από την Στεάουα


Κριστιάνο Μπεργκόντι Η "λευκή" ισοπαλία που παραχώρησε η Στεάουα Βουκουρεστίου στην Σερίφ Τιρασπόλ για την πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ, ήταν το "κύκνειο άσμα" του Κριστιάνο Μπεργκόντι στον πάγκο της ρουμανικής ομάδας.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο "ισχυρός" άνδρας της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι ανακοίνωσε το "διαζύγιο" με τον Ιταλό τεχνικό, την θέση του οποίου θα πάρει ο Μίχαϊ Στοϊτσίτα.

Μάουρερ σκέφτονται στην Ξάνθη


Από την άφιξη του ΟΦΗ Ο Ράινερ Μάουρερ φαίνεται πως είναι ένας από τους προπονητές, την περίπτωση του οποίου εξετάζουν οι παράγοντες της Σκόντα Ξάνθης. Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ και της Καβάλας, γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, είναι στην λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Βόλφανγκ Βολφ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις πριν από την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, στην οποία θα οδηγήσουν την Σκόντα Ξάνθη οι Κωνσταντινίδης, Γκουτσίδης.

Σάντος: "Μόνο νίκη με Ολυμπιακό"


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την Χέρενφέιν Στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος, μίλησε μόνο για νίκη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του "δικεφάλου" εξέφρασε -μεταξύ άλλων- την πίστη του ότι οι παίκτες του θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης.

Είπε αρχικά: "Παρακολούθησα πολύ προσεκτικά το ματς του Ολυμπιακού με την Aλκμααρ. Δεν είδα μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Εκτός του Τοροσίδη που μπήκε μέσα, και ο οποίος με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει άλλαξε κάπως τον τρόπο άμυνας και επίθεση, οπότε σίγουρα δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές την Κυριακή, είτε στην τακτική, είτε στο σχήμα", για να συνεχίσει μιλώντας για την ομάδα του: "Ξέρουμε λοιπόν τις βασικές κινήσεις και τοποθετήσεις των αντιπάλων παικτών, και οι ποδοσφαιριστές μας έχουν τη γνώση, τους την επιφέραμε".

Μονόδρομος η επιτυχία για τον Πορτογάλο τεχνικό: "Αν και είπαμε ότι το πιο σημαντικό είναι εμείς τι θα κάνουμε και εννοείτε ότι θα μπούμε με σκοπό τη νίκη. Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία, θέλουμε να νικήσουμε, με αυτήν την προσέγγιση θα μπούμε, ξέροντας βέβαια ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και σωστές τοποθετήσεις. Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλους συλλόγους, ένα κλασικό ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Τέλος, έκανε λόγο για άγχος: "Ξέρουμε το θετικό άγχος, την προσμονή από την πλευρά των οπαδών, οπότε είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα και μεγάλη. Το παιχνίδι θα έχει μεγάλη ένταση. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη νίκη. Σεβόμενοι την αξία του αντιπάλου, αλλά αυτό δεν θα μας επηρεάσει στο ελάχιστο".

Ετοιμάζει αλλαγές ο Σάντος
Θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένες ορισμένες αλλαγές στο σχήμα του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Κονσεϊσάο είναι βασικός υποψήφιος για δεξιά και ο Βιεϊρίνια για αριστερά, αλλά ο Σάντος έχει στο μυαλό του και τη χρησιμοποίηση του Κουτσιανικούλη. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει τις διαθέσεις του για το πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι. Ο Πορτογάλος προσανατολίζεται ξανά σε ένα σύστημα "4-3-3" επαναφέροντας και το Σορλέν στην 11άδα.

Παρά την επιστροφή του Μπιζέρα, ο Σάντος έδειξε να προτιμά για το δεξί άκρο της άμυνας το Νίκο Αραμπατζή και για παρτενέρ του Τσιρίλο τον Σαβίνι, ενώ ο Λίνο έμεινε αριστερό μπακ.

Αφού λείπει ο τραυματίας Βιτόλο, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σίγουρος για τη θέση του αμυντικού χαφ. Χθες ο Σάντος έβαλε πιο μπροστά του στο "4-3-3" τους Φωτάκη και Σορλέν, βάζοντας το Γάλλο στη θέση του Ίβιτς, ο οποίος ήταν βασικός στην Τρίπολη. Στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς θα είναι στην κορυφή,

Να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζεται και ο Μουν που ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Αντίθετα ο Σνάουτσνερ και ο Κοντρέρας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Συνάντηση με τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών είχε χθες το βράδυ στην Τούμπα, ο αρμόδιος σύμβουλος της ΠΑΕ, Σπύρος Μηλιωρίδης. Στους εκπροσώπους των οπαδών, επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά το βράδυ της Κυριακής και τους ζητήθηκε να κάνουν κι αυτή την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και να προσέξουν όλοι τη συμπεριφορά τους. Πέραν των προστίμων, φέτος έχει επανέλθει και η τιμωρία της έδρας.

Δεκα μέρες εκτός ο Αλόνσο

alonso_real.jpgΗ νίκη επί της Ζυρίχης έφερε χαμόγελα στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν κράτησαν για πολύ καθώς οι Μαδριλένοι δεν μπορούν να υπολογίζουν για τις επόμενες δέκα μέρες τον Τσάμπι Αλόνσο. Εκτός για περίπου ένα μήνα θα μείνει και ο Κρίστοφ Μέτσελντερ.

Ο Ισπανός μέσος της «Βασίλισσας» τραυματίστηκε στο δεξί πόδι στο ματς στην Ελβετία και σΣύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ θα επιστρέψει στην δράση την επόμενη εβδομάδα.

«Οι παίκτες «έφαγαν» τον Τιμούρ»

Η απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια απασχόλησε και την οικογένεια της Νιούκαστλ την φανέλα της οποίας είχε φορέσει στο παρελθόν ο Γεωργιανός προπονητής. Ο πρώην τεχνικός των «ανθρακωρύχων», Γκρέιαμ Σούνες, εξέφρασε την άποψή του ότι οι βεντέτες του Ολυμπιακού έδιωξαν τον Κετσπάγια.

«Η έλευση του Κετσπάγια αναστάτωσε τις βεντέτες της ομάδας, με συνέπεια να απευθυνθούν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και να του ξεκαθαρίσουν: «Αυτόν δεν τον θέλουμε!». Έτσι είναι τα πράγματα σήμερα. Ο λόγος των ποδοσφαιριστών είναι πανίσχυρος» δήλωσε στην «Daily Mail» ο Σούνες.

Ο έμπειρος τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «Αν τα χνώτα του προπονητή δεν ταιριάζουν με αυτά των παικτών που έχουν λόγο στα αποδυτήρια της ομάδας, τότε αργά ή γρήγορα θα χάσει τη δουλειά του. Αυτό ισχύει τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Γκαρμπαχόσα: «Υψηλό το επίπεδο της Ελλάδας»

garbahosa_spain1.jpgΗ Ισπανία, μετά την.. εμφατική νίκη επί της Γαλλίας στους «8» του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, αναμένει πλέον τον αντίπαλό της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα να... αδιαφορεί για το όνομά του. Ο διεθνής φόργουορντ χαρακτηρίζει πάντως την Ελλάδα, ως ομάδα υψηλού επιπέδου, ενώ ο συμπαίκτης του στους «φούριας ρόχας», Μαρκ Γκασόλ, οριοθετεί ως στόχο της ομάδας του στα πολωνικά παρκέ, την κορυφή...


Ο διεθνής φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, αναφερόμενος στον επόμενο αντίπαλο της Ισπανίας στο Ευρωμπασκετ, τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Όποιος και αν είναι, το έργο μας θα είναι δύσκολο και θα γίνει ένας ενδιαφέρων ημιτελικός. Η Τουρκία μας έχει νικήσει στη διοργάνωση, ενώ η Ελλάδα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Σημασία έχει εμείς να παίξουμε καλά. Στα τελευταία παιχνίδια αποδώσαμε πολύ καλό μπάσκετ και ιδιαίτερα απέναντι στην Τουρκία αντιλήφθηκα πόσο καλή ομάδα μπορούμε να παρουσιάσουμε».

Από την πλευρά του ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις, Μαρκ Γκασόλ, σημείωσε: «Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος θα είναι ένα δύσκολο ματς. Θα δούμε τι θα γίνει. Η διαδρομή μας στη διοργάνωση ήταν πιο δύσκολη από ό,τι περιμέναμε. Κάποιοι μας είχαν ξεγραμμένους, αλλά είμαστε εδώ που θέλουμε και στοχεύουμε στην κορυφή. Ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα».

Το παράπονο του Αντεμπαγιόρ

adebayor_city.jpgΤρεις αγωνιστικές είναι η τιμωρία του Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ για την ενέργειά του να πατήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ. Ο Αφρικανός επιθετικός, ο οποίος «τιμώρησε» την πρώην ομάδα του εξέφρασε το παράπονό του για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι παλιοί του συμπαίκτες, αλλά και οι φίλοι του λονδρέζικου συλλόγου.

Οι «κανονιέρηδες» δεν δέχτηκαν να ανταλλάξουν μαζί του χειραψία πριν από το παιχνίδι, ενώ οι οπαδοί της Άρσεναλ για 60 λεπτά τον αποδοκίμαζαν έντονα. Ο άσος των «πολιτών» που θα χάσει το ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι στη Γιουνάιτεντ, εξέφρασε την πικρία του, ενώ τόνισε ότι ο Βενγκέρ είχε αποφασίσει να τον πουλήσει πίσω από την πλάτη του.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί από τους παίκτες της Άρσεναλ, έδειξαν τόσο μεγάλη ασέβεια προς το πρόσωπό μου. Δέχθηκα επίθεση από αυτούς που πριν από έξι μήνες με αποθέωναν και τραγουδούσαν το όνομά μου. Δεν ήταν λάθος δικό μου που έφυγα από την Άρσεναλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν αυτός που ήθελε να αποδεχθεί την προσφορά για μένα», δήλωσε στη «Sun» ο Αντεμπαγιόρ.

. Ο ομοφυλόφιλος πρόεδρος με το κόκκινο στρινγκ!

oberhausen_president.jpgΣτην Ομπερχάουζεν δεν έχουν... κολλήματα. Ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας, Χάγιο Σόμερς είναι ομοφυλόφιλος και δεν το κρύβει με τίποτα. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου δεν δίστασε να φωτογραφηθεί μόνο με κόκκινο στρινγκ και δίπλα σε παίκτες της «Όμπερ» για διαφημιστικούς λόγους.

Από την αρχή της χρονιάς η Ομπερχάουζεν έχει βάλει ως στόχο τα 1904 μέλη, που είναι και η χρονιά της ίδρυσης της, και για αυτό το λόγο ο Σόμερς φωτογραφήθηκε με τους παίκτες του, Τζούλιαν Λούτμαν, Μπέντζαμιν Ράιχαρτ και Τίμο Ούστερ. Όμως το περίεργο ήταν ότι ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας είδε το... πουλάκι φορώντας μόνο ένα κόκκινο στρινγκ που είναι και το χρώμα της Ομπερχάουζεν. Ο τίτλος του διαφημιστικού είναι: «Τα δίνουμε όλα».

Δίνει χέρια με Ζόνας

jonas.jpgΗ ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Γκρέμιο, Ζόνας και οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν διατεθειμένοι να καταθέσουν 1,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να πληρώσει η εταιρεία μάνατζερ του παίκτη. Βαρύ το κλίμα μετά το 4-0 από την Έβερτον.



Μια ανάσα από την απόκτηση του Ζόνας βρίσκεται η «Ένωση» καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Score ο 24χρονος Βραζιλιάνος τα έχει βρει σε όλα με τους «κιτρινόμαυρους». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να αποκτήσει τον συγκεκριμένο καταβάλλοντας το 1,5 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ θα το πληρώσει η εταιρεία μάνατζερ του παίκτη.

Η διοίκηση του «δικέφαλου» θα κινηθεί για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης της και να πάρει έναν παρτενέρ που θα βοηθήσει τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Οι άνθρωποι του «δικέφαλου» γνωρίζουν ότι ο παίκτης πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της χώρας και προχωρούν σε άμεσες κινήσεις ώστε να τον κλείσουν από τώρα πριν προλάβουν να μπουν στον ...χορό και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Νίκη στο «Καμπ Νου»

resino.jpgΗ Ατλέτικο Μαδρίτης πάει από το κακό στο χειρότερο και αύριο έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Πάντως ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος», Άμπερ Ρεσίνο πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει τη νίκη στο «Καμπ Νου».


Οι Μαδριλένοι δέχτηκαν πέρσι έξι γκολ στην Βαρκελώνη και παρότι φέτος δεν έχει δείξει καλά στοιχεία ο Ρεσίνο είναι αισιόδξος «Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να μην νικήσουμε την Μπαρτσελόνα. Γιατί να μην μπορούμε; Φυσικά και μπορούμε».

Μία αγωνιστική στον Ενγκαμπί για την αγκωνιά


Ο Ενγκαμπί του Πανθρακικού Με μια αγωνιστική και 80 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκα, ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού Αλέξις Ενγκαμπί, γιατί στο 57' του αγώνα με τον Παναθηναϊκό κτύπησε με τον αγκώνα του τον Σωτήρη Νίνη. Το συγκεκριμένο περιστατικό διέλαθε της προσοχής του διαιτητή.

Από εκεί και πέρα, επιβλήθηκαν:

Στην ΠΑΕ ΑΕΚ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς την ευθύνη για την συμπεριφορά των οπαδών φέρει η εγκαλουμένη, λόγω μη διάθεσης εισιτηρίων στην φιλοξενούμενη ομάδα, με την ποινή της επίπληξης.

Στην ΠΑΕ Λάρισα, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της πρόστιμο 13.000 ευρώ.

«Αυτοί που αγωνίστηκαν»

pavlos.jpgΗ δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου περί ξεφτίλας μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Γαλατασαράι προκάλεσε την απορία για ποιους εννοεί ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ. Ο εκ τωνν μεγαλομετόχων του τριφυλλιού δεν κατηγόρησε την διοίκηση τονίζοντας ότι εννοούσε: «Αυτούς που αγωνίστηκαν και συμμετείχαν σε αυτό το 1-3».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέφερε χθες μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ ότι: «Μια ομάδα ατόμων που θέλουν να λέγονται Παναθηναϊκός ξεφτίλισαν το όνομα του Παναθηναϊκού». Ο πρόεδρος του πράσινου μπάσκετ φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τόνισε ποιους εννοούσε: «Εννοώ αυτούς που αγωνίστηκαν και συμμετείχαν σε αυτό το 1-3».

«Αρχηγική» παρουσία

«Αρχηγική» παρουσία

Το θετικό νέο της επιστροφής των Κατσαμπή και Κοβαλέφσκι στον κανονικό ρυθμό προπόνησης με την υπόλοιπη την ομάδα περιελάμβανε το χθεσινό «κυανόλευκο» πρόγραμμα. Κάτι που βέβαια είχε εκτιμηθεί εξ αρχής και αναμενόταν να γίνει πράξη… Έτσι και έγινε. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η προπόνηση έλαβε χώρα (για πρώτη φορά κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο) στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου και περιελάμβανε πολλή μπάλα και εκπαιδευτικό δίτερμα.
Βεβαίως, τόσο ο Κατσαμπής, όσο και ο Κοβαλέφσκι είναι, πλέον στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την επικείμενη αναμέτρηση με τη Λάρισα, ενώ αν και στην σημερινή προπόνηση εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, ο Προτάσοφ θα έχει στη διάθεσή του το σύνολο του αγωνιστικού υλικού, πλην του τιμωρημένου Παπαζαχαρία και του μακροχρόνιου τραυματία, Πιλότο.

Ανακοινώνει την αποστολή

Σήμερα, η ομάδα θα προπονηθεί για τελευταία φορά πριν από την αναμέτρηση με τη Λάρισα. Η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ., στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα και μετά την ολοκλήρωσή της, ο προπονητής θα ανακοινώσει την αποστολή του αγώνα, η οποία αναμένεται μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν αποκλείεται να υπάρχει και κάποια έκπληξη, με την έννοια να συμμετάσχει για παράδειγμα ο Μπάμπης Περπερίδης, που προπονείται κανονικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά προτιμήθηκε ως τώρα να μην αγωνιστεί για να έχει και άλλες προπονήσεις στα πόδια του. Ίσως να έφτασε και πάλι η στιγμή για τον Δραμινό, έτσι ώστε να επιστρέψει.

Διοικητική παρουσία

Προς το τέλος της χθεσινής προπόνησης, βρέθηκαν πάντως στο Καυτανζόγλειο τόσο τεχνικός διευθυντής, Ηλίας Πουρσανίδης, όσο και ο γενικός διευθυντής, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης. Μαζί τους ήταν και ο Φώτης Κορκόβελος, που έχει τον ρόλο του διοικητικού υπευθύνου της ομάδας. Δεν μίλησαν στους παίκτες, απλά παρακολούθησαν τις προσπάθειες τους και είχαν μία κουβέντα με τον Όλεγκ Προτάσοφ.

Δεν «έδειξε» ενδεκάδα

Μπορεί η προπόνηση να έγινε στο Καυτανζόγλειο (σ.σ. σε συνθήκες αγώνα), μπορεί ο προπονητής της ομάδας να μίλησε χθες το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου για αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής απογευματινής προπόνησης δεν «έδειξε» σχήμα. Δεν φανέρωσε εν ολίγοις τις προθέσεις του. Ο Ουκρανός τεχνικός ακολούθησε την τακτική, πριν από το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όταν και δεν θέλησε να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές του μέσα από την προπόνηση τις επιλογές του για την ενδεκάδα.
Βέβαια, αυτό αναμένεται να συμβεί ίσως στη σημερινή προπόνηση, παραμονές της αναμέτρησης με την Λάρισα. Εκ πρώτης όψεως, οι Ντάλα Μπόνα, Μιλάνο και Μπόσνιακ είναι οι παίκτες, που θα διεκδικήσουν μία θέση στο βασικό σχήμα σε συνάρτηση με την ενδεκάδα, που χρησιμοποίησε ο Ουκρανός στα προηγούμενα επίσημα ματς.Πηγη Μετροσπορ

Αθλητικός Τύπος 18/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport

Ειπε...............

"Eίδα τον Ολυμπιακό με την Αλκμααρ και τον λυπήθηκα. Τον είχα παίξει διπλό στο στοίχημα!"

Γιώργος Μύρτσος

(πάλι στον... κουβά Γιώργαρε πήγες...)

Ψιθυροι......................

  • Ολες οι... μαυρόγατες μαζεμένες στο ΟΑΚΑ ήταν το βράδυ της Πέμπτης (17/9). Πως να... μη χάσει μετά ο ΠΑΟ. Ακόμα και ο Χανς Μπάκε (ναι αυτός που πέρασε για ένα... φεγγάρι από τον πάγκο του Παναθηναϊκού), που εκτελούσε χρέη σχολιαστή της σουηδικής τηλεόρασης.

  • Εκτός από την επίσκεψη στο ξενοδοχείο το μεσημέρι, ο Σωτήρης Κυργιάκος βρέθηκε και στις εξέδρες του "Γκούντισον Παρκ" και στήριξε από κοντά τις προσπάθειες των πρώην συμπαικτών του. Αλλος... γουρλής ο Sotis.
  • Με την ψυχολογία στο ναδίρ αποχώρησε από το ΟAKA ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, που από το 0-3 και ύστερα αποδοκιμαζόταν συνεχώς από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, καθώς τον θεωρούσαν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την ήττα της ομάδας τους.

Τα ματς της... κάλπης

larisa-panionios.jpgAφού έγινε πολύς λόγος, αν θα μετατεθεί ή όχι η 6η αγωνιστική και τελικά αποφασίστηκε να γίνει... σπαστή σε Σάββατο-Δευτέρα, πλέον, έγινε γνωστό και το ακριβές πρόγραμμα. Σήμερα το μεσημέρι από την επίσημη ιστοσελίδας της Super League αναρτήθηκε το πρόγραμμα των αγωνων, για μια αγωνιστική η οποία «πέφτει» ακριβώς πάνω στο σαββατοκύριακο των εκλογών.



Αυτό που αποφασίστηκε, λοιπόν, κι επισήμως, με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, είναι να «σπάσει» το πρόγραμμα σε 3 ματς το Σάββατο και 5 τη Δευτέρα, ούτως ώστε να μην αναβληθεί κι άλλη αγωνιστική και μείνει ακόμη πιο πίσω ο προγραμματισμός της σεζόν. Έτσι, το αναλυτικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της 6ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 16:45 ΝOVA
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 ΝOVA
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:45 ΝOVA
Π.Α.Ο.Κ.-ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA
SKODA ΞΑΝΘΗ-Α.Ε.Κ. 19:00 ΝΕΤ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 21:15 ΝOVA

«Έχουμε ψυχή»

toro.jpgΤη δική του απάντηση έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Βασίλης Τοροσίδης με το γκολ που πέτυχε και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Αλκμάαρ σε όλους αυτούς που βιάστηκαν να ξεγράψουν τους πρωταθλητές Ελλάδας. «Κάποιοι βιάστηκαν να μας ξεγράψουν. Με τρεις αγωνιστικές κάποιοι πίστεψαν ότι μείναμε εκτός πρωταθλήματος και πανηγύρισαν», δήλωσε μεταξύ άλλων σε αθλητική εφημερίδα ο «ερυθρόλευκος» αμυντικός.

Ο Τοροσίδης αρχικά ανέφερε ότι την κρίσιμη ώρα ο Ολυμπιακός ξύπνησε. «Τα πιο κρίσιμα παιχνίδια έρχονται τώρα και η ομάδα πρέπει να προχωρήσει και να έχει κι άλλα αποτελέσματα. Η ομάδα ξύπνησε. Κατάλαβε τι γινόταν κι αντέδρασε. Αυτό είναι και τίποτε άλλο. Ήταν για μας “ή τώρα ή ποτέ”. Ή λυγίζεις ή προχωράς. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Σ' αυτές τις περιπτώσεις μετράει η ψυχή. Και ο Ολυμπιακός έχει ψυχή. Ως σύλλογος έχει ψυχή. Γιατί ήταν και ο κόσμος μας. Ήρθε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει και το έκανε. Ήταν κοντά μας συνέχεια», συνέχισε ο ο Τοροσίδης να λέει στη «SportDay».

Για ο γκολ που πέτυχε ο 24χρονος άσος τόνισε: «Από τα σημαντικότερα και τα πιο κρίσιμα. Και πέρυσι είχα βάλει γκολ στην Ευρώπη, στο ματς με τη Χέρτα. Αυτή τη φορά ήταν ένα γκολ που μας έδωσε μία νίκη που χρειαζόμασταν πολύ», ενώ για την παρουσία του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο και την συμβολή του στη νίκη είπε: «Πράγματι ήμασταν καλά διαβασμένοι και ξέραμε τι θέλαμε».

Στη συνέχεια ο Τοροσίδης απάντησε σε αυτούς που… έτριβαν τα χέρια τους με την κατάσταση που υπήρχε στον πειραϊκό σύλλογο: «Κάποιοι βιάστηκαν να μας ξεγράψουν πολύ γρήγορα. Με τρεις αγωνιστικές κάποιοι πίστεψαν ότι μείναμε εκτός πρωταθλήματος και πανηγύρισαν. Δεν τελειώνει όμως τόσο νωρίς ένα πρωτάθλημα και δεν έγινε ξαφνικά ο Ολυμπιακός μικρομεσαία ομάδα».

Τέλος ο σκόρερ του ματς με την Αλκμάαρ συμπλήρωσε: «Υπάρχουν προβλήματα, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Γι' αυτό δεν πρέπει να σταθούμε στη νίκη επί της Αλκμααρ. Τα πιο κρίσιμα παιχνίδια έρχονται τώρα και η ομάδα πρέπει να προχωρήσει και να έχει κι άλλα αποτελέσματα. Με μία νίκη δεν κάνεις τίποτε»

Δώρο δύο γκολ

lotito.jpgΗ Λάτσιο γνώρισε αναπάντεχη ήττα στο «Ολίμπικο» από την Σάλτσμπουργκ με 2-1 παρότι μέχρι το 82' ήταν μπροστά στο σκορ. Ο Κλαούντιο Λοτίτο ανέφερε ότι η ομάδα του έκανε δώρο τα δύο γκολ στους Αυστριακούς στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου τόνισε ότι η Λάτσιο χαλάρωσε μετά την επίτευξη του γκολ της «Δώρο δύο δώρα στους αντιπάλους μας και σκόραραν και στα δύο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δουλέψαμε καλά στα άκρα και δεν μπορούσαμε να βρούμε ανοιχτό χώρο ώστε να σκοράρουμε. Μετά το τέρμα που σημειώσαμε χαλαρώσαμε και νομίζαμε ότι ήδη είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς».

Γκασόλ: «Δεν έχω ιδιαίτερη... προτίμηση»

gasol_rubio_olympics.jpgΗ Ισπανία επικράτησε άνετα της Γαλλίας στον χθεσινοβραδινό προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και πλέον περιμένει μία εκ των Ελλάδας ή Τουρκίας για τον αυριανό ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο ηγέτης των «φούριας ρόχας» δηλώνει περήφανος για την ομάδα του, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία ιδιαίτερη... προτίμηση για τον αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του


Ο πάουερ-φόργουορντ/σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς μιλώντας για την συνέχεια στα πολωνικά παρκέ, τόνισε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Σε κάθε αγώνα είμαστε και καλύτεροι. Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς καταφέραμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας από την αρχή. Πλέον έχουμε μία ημέρα για ξεκούραση πριν τον ημιτελικό. Δεν έχω καμία προτίμηση ανάμεσα στην Ελλάδα ή την Τουρκία. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, θα είναι δύσκολο να φτάσουμε στον τελικό».