Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ισπανία Γαλλία 86-66

Επρεπε να φτάσουμε στα νοκ άουτ παιχνίδια για να αποφασίσει η Ισπανία να παίξει το μπάσκετ, που ξέρει. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έδειξε απέναντι στη Γαλλία πως έχει πάρει μπρος για τα καλά και αφού την κατατρόπωσε με 86–66 βρέθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, όπου περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης της Τουρκίας με την Εθνική Ελλάδος.

Οι "τρικολόρ" άντεξαν μόλις πέντε λεπτά απέναντι στην παρέα του Πάου Γκασόλ και μέχρι τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου παρακολουθούσε το σκορ (11-10 με τρίποντο του Μπόρις Ντιό). Η Ισπανία όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αφού οι Ρούμπιο και Φερνάντεθ (3/4 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) βρήκαν το στόχο πίσω από τα 6,25, παίρνοντας διαφορά εννιά πόντων 21-12.

Ο Πάου Γκασόλ ανέλαβε δράση και από τη στιγμή που δεν υπήρχε αντίπαλος στα μέτρα του το προβάδισμα των ισπανών άρχισε να μεγαλώνει, με τον σέντερ των Λος Αντζελες Λέικερς να φτάνει τους 12 πόντους και τη διαφορά το +16 (43-27).

Ο Γκασόλ ήταν αυτός, που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, με την Ισπανία να μην αφήνει περιθώρια για επιστροφή στους γάλλους, που ήταν εντελώς εκτός αγώνα.

Μέχρι λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου το κοντέρ του Γκασόλ είχε γράψει 24 πόντους, συνολικά είχε 28, και η διαφορά πλέον είχε πιάσει τους 20 πόντους (69-49). Ο Σκαριόλο έριξε τη δεύτερη πεντάδα του στο παρκέ για τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, χωρίς να αλλάξει κάτι στη ροή της αναμέτρησης. Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και οι βασικοί επέστρεψαν στο παρκέ για να ολοκληρώσουν το έργο τους οδηγώντας την Ισπανία στα ημιτελικά με το τελικό 86-66.

Δεν υπάρχουν σχόλια: