Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Σερ Αλεξ: "Ντέρμπι μόνο με την Λίβερπουλ"


Ο Φέργκιουσον με τη μασκότ της Γιουνάιτεντ Ο "άρχοντας των mind games" χτύπησε ξανά! Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ξέρει να παίζει αυτό το παιχνίδι όσο κανένας, φρόντισε να "φτιάξει ατμόσφαιρα" πριν το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι με μία... βαριά κουβέντα: «Για μένα, το ντέρμπι θα είναι πάντα εναντίον της Λίβερπουλ. Λόγω ιστορίας, όταν ήλθα εγώ στο Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ ήταν απόλυτη κυρίαρχος στην Αγγλία, ενώ είχε κατακτήσει και τέσσερα κύπελλα πρωταθλητριών. Στόχος μου ήταν πάντα να τα πηγαίνω καλά εναντίον της Λίβερπουλ. Δεν μπορώ να πάω κόντρα στην ιστορία!».

Ο,τι κι αν λέει, πάντως, ο προπονητής των "κόκκινων διαβόλων", το ενδιαφέρον για το ματς της Κυριακής είναι πιο έντονο από ποτέ. Σ΄αυτό συνέβαλε, πάντως, και η τεράστια διαφημιστική πινακίδα που αναρτήθηκε στην πόλη, με τον Κάρλος Τέβες και την επιγραφή "Καλως ήλθες στο Μάντσεστερ", λίγες ημέρες αφούτου μετακινήθηκε από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτι!

«Αυτό το ανόητο πόστερ μας αναστάτωσε. Εδειξε μία μορφή αλαζονείας. Εδειξε ότι κοιτάζουν αφ΄υψηλού και δεν υπήρχε καμία αφορμή για να το κάνουν, αφού είχαν πετύχει κάτι. Η σεζόν δεν είχε αρχίσει ακόμα» δήλωσε ο Φέργκιουσον και πρόσθεσε: «Δεν με ενοχλεί καθόλου αν θα παίξει ή όχι ο Τέβες (σ.σ. η συμμετοχή του είναι αμφίβολη). Ξέρω ότι ο καλύτερός τους δεν θα είναι στο γήπεδο. Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ είναι ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αφού έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Είναι μεγάλη απώλεια γι΄αυτούς».

Και συνεχίζοντας τα "καρφιά" εναντίον των συμπολιτών, ο Σκοτσέζος προπονητής δήλωσε: «Δεν με ανησυχούν και πολύ όσα κάνει η Σίτι. Το μόνο που με ανησυχεί, είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο κόσμος συζητάει αν θα καταφέρουν να μπουν στην τετράδα της βαθμολογίας. Αυτό δεν είναι σημαντικό. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι νούμερο ένα. Στη Σίτι δόθηκε η ευκαιρία να γίνει καλύτερη από τη Γιουνάιτεντ. Οταν όμως ξοδεύεις τόσο πολλά χρήματα,δημιουργείς προσδοκίες. Η πρόκληση γι΄αυτούς πρέπει να είναι η κατάκτηση ενός τίτλου, είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: