Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Σάντος: "Μόνο νίκη με Ολυμπιακό"


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την Χέρενφέιν Στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος, μίλησε μόνο για νίκη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του "δικεφάλου" εξέφρασε -μεταξύ άλλων- την πίστη του ότι οι παίκτες του θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης.

Είπε αρχικά: "Παρακολούθησα πολύ προσεκτικά το ματς του Ολυμπιακού με την Aλκμααρ. Δεν είδα μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Εκτός του Τοροσίδη που μπήκε μέσα, και ο οποίος με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει άλλαξε κάπως τον τρόπο άμυνας και επίθεση, οπότε σίγουρα δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές την Κυριακή, είτε στην τακτική, είτε στο σχήμα", για να συνεχίσει μιλώντας για την ομάδα του: "Ξέρουμε λοιπόν τις βασικές κινήσεις και τοποθετήσεις των αντιπάλων παικτών, και οι ποδοσφαιριστές μας έχουν τη γνώση, τους την επιφέραμε".

Μονόδρομος η επιτυχία για τον Πορτογάλο τεχνικό: "Αν και είπαμε ότι το πιο σημαντικό είναι εμείς τι θα κάνουμε και εννοείτε ότι θα μπούμε με σκοπό τη νίκη. Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία, θέλουμε να νικήσουμε, με αυτήν την προσέγγιση θα μπούμε, ξέροντας βέβαια ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και σωστές τοποθετήσεις. Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλους συλλόγους, ένα κλασικό ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Τέλος, έκανε λόγο για άγχος: "Ξέρουμε το θετικό άγχος, την προσμονή από την πλευρά των οπαδών, οπότε είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα και μεγάλη. Το παιχνίδι θα έχει μεγάλη ένταση. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη νίκη. Σεβόμενοι την αξία του αντιπάλου, αλλά αυτό δεν θα μας επηρεάσει στο ελάχιστο".

Ετοιμάζει αλλαγές ο Σάντος
Θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένες ορισμένες αλλαγές στο σχήμα του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Κονσεϊσάο είναι βασικός υποψήφιος για δεξιά και ο Βιεϊρίνια για αριστερά, αλλά ο Σάντος έχει στο μυαλό του και τη χρησιμοποίηση του Κουτσιανικούλη. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει τις διαθέσεις του για το πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι. Ο Πορτογάλος προσανατολίζεται ξανά σε ένα σύστημα "4-3-3" επαναφέροντας και το Σορλέν στην 11άδα.

Παρά την επιστροφή του Μπιζέρα, ο Σάντος έδειξε να προτιμά για το δεξί άκρο της άμυνας το Νίκο Αραμπατζή και για παρτενέρ του Τσιρίλο τον Σαβίνι, ενώ ο Λίνο έμεινε αριστερό μπακ.

Αφού λείπει ο τραυματίας Βιτόλο, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σίγουρος για τη θέση του αμυντικού χαφ. Χθες ο Σάντος έβαλε πιο μπροστά του στο "4-3-3" τους Φωτάκη και Σορλέν, βάζοντας το Γάλλο στη θέση του Ίβιτς, ο οποίος ήταν βασικός στην Τρίπολη. Στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς θα είναι στην κορυφή,

Να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζεται και ο Μουν που ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Αντίθετα ο Σνάουτσνερ και ο Κοντρέρας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Συνάντηση με τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών είχε χθες το βράδυ στην Τούμπα, ο αρμόδιος σύμβουλος της ΠΑΕ, Σπύρος Μηλιωρίδης. Στους εκπροσώπους των οπαδών, επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά το βράδυ της Κυριακής και τους ζητήθηκε να κάνουν κι αυτή την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και να προσέξουν όλοι τη συμπεριφορά τους. Πέραν των προστίμων, φέτος έχει επανέλθει και η τιμωρία της έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: