Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Κάποτε τον έλεγαν τρελό, τώρα τον ακολουθούν στον ΠΑΟΚ!!

Είναι απίστευτες οι ανατροπές που μπορεί να έχει η ζωή και ειδικά στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα που ελάχιστοι έως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άφηνε τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, η πλειοψηφία των τότε συμπαικτών του, μερικοί εκ των οποίων και καλοί του φίλοι, τον θεωρούσαν τρελό. Δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πως είναι δυνατόν, να αφήνει ένα τρομακτικό συμβόλαιο που του πρόσφερε ο νταμπλούχος τότε Παναθηναϊκός του Νίκου Πατέρα, την φιλοδοξία του Τσάμπιονς Λιγκ που επίσης του πρόσφερε το "τριφύλλι" αλλά και την συνέπεια των πληρωμών, για να πάει στον ΠΑΟΚ που ναι μεν έδειχνε πως βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο με τον Ζαγοράκη στην προεδρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να του προσφέρει ανάλογο συμβόλαιο, σαφώς και δεν μπορούσε να εγγυηθεί συνέπεια στις πληρωμές, ενώ δεν έμοιαζε να έχει και ανάλογη φιλοδοξία. Τρία χρόνια μετά, οι καταστάσεις τα έφεραν έτσι και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Τον ΠΑΟΚ τον ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης, που του πρόσφερε νέο συμβόλαιο... ζωής, ενώ στον δικέφαλο τον ακολουθούν σιγά - σιγά όλοι εκείνοι που δεν μπορούσαν τότε να καταλάβουν πως είχε πάρει εκείνη την απόφαση. Μάλιστα, τους παροτρύνει και ο ίδιος να ανέβουν στην Τούμπα καθώς άπαντες λαμβάνουν την άποψη του πριν υπογράψουν.

Πρώτος ήταν ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος έβλεπε την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό και τον περασμένο Δεκέμβριο υπέγραφε στον ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, είχε ενημερωθεί από τον «Σάλπι» και φυσικά έβλεπε στον δικέφαλο την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Πριν μερικές ημέρες, ήταν η σειρά του Αλέξανδρου Τζιόλη να επικοινωνήσει με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, για να επιβεβαιωθούν τα όσα καλά άκουγε για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζιόλης υπέγραφε μερικές ημέρες αργότερα…

Τελευταίος, ο εξαιρετικός φίλος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Νίκος Σπυρόπουλος. Που ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και βλέποντας το κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και την φιλοδοξία κυρίως που του παρουσιάζεται, δεν μπορούσε να πει «όχι», γνωρίζοντας πως θα συναντήσει και έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιρικά φίλους του εκεί.

Στην παρέα κάλλιστα θα μπορούσε να είχε προστεθεί και ο Λουκάς Βύντρα. Που είχε επίσης εξαιρετική σχέση με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και βέβαια είχε συζητήσει με τους ανθρώπους του δικεφάλου τον περασμένο Γενάρη. Αν επέμεναν, πιθανότατα θα τον είχαν αποκτήσει.

Τελικά στην ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Έχουν αλλάξει πολλά μέσα σε τρία χρόνια…Πηγή: metrosport.gr

Θέλει και... τρόπο!!

Δεν αρκεί η όρεξη της «πιτσιρικαρίας» του Παναθηναϊκού. Θέλει και... τρόπο για να έρθουν τα αποτελέσματα και οι νεαροί άσοι του «τριφυλλιού» δεν τον είχαν στη φιλική ήττα με σκορ 2-0 από την Ανόρθωση.

Θέλει και... τρόπο
Κακή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό και ήττα με σκορ 2-0 από την Ανόρθωση στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Πολλά πράγματα που θέλουν διόρθωση είδε ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι «πράσινοι», ήταν καλύτεροι μονάχα στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στην κυπριακή ομάδα. Απείλησαν την αντίπαλη εστία μονάχα δύο φορές και το τρέξιμο, η πίεση και η διάθεση δεν είχαν διάρκεια.

Με αμυντικά κενά και χωρίς σωστή ανάπτυξη, οι παίκτες του «τριφυλλιού» είδαν τον Άντιτς στο 49ο και τον Θεοδώρου στο 75ο λεπτό να διαμορφώνουν το τελικό 2-0.

Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα για Μέντες ντα Σίλβα που αγωνίστηκε στα τελευταία 25 λεπτά στο κέντρο της άμυνας. Εκπληκτικές επεμβάσεις από τον Ορέστη Καρνέζη που στο πρώτο μέρος κράτησε το «μηδέν» σε τρεις περιπτώσεις, ξεχώρισε όσο έπαιξε ο Αλέξανδρος Μουζακίτης.

Από κοντά παρακολούθησε το φιλικό ματς και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, που βρίσκεται στην Ολλανδία από το βράδυ της Κυριακής.

Το ματς:

Πάθος, διάθεση και… πολύ τρέξιμο ήταν για ακόμα μια φορά τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Με τον ιδιαίτερα δραστήριο, Αλέξανδρο Μουζακίτη, την καλή κεφαλιά του Σπύρου Ρισβάνη στο 6ο λεπτό και την πίεση, το «τριφύλλι» είχε το πάνω χέρι στο πρώτο 15λεπτο. Η Ανόρθωση, όμως, σε όλα αυτά, απάντησε με εξισορρόπηση της κατάστασης και τρεις κλασσικές ευκαιρίες! Σε όλες, όμως, ο Ορέστης Καρνέζης έδειξε πως και φέτος θα είναι απ’ τους στυλοβάτες της ομάδας. Πρώτα σε τετ-α-τετ του Αλέξα στο 14ο λεπτό, έπειτα σε παρόμοια κατάσταση με τον Οκκά (30’) και στη λήξη του ημιχρόνου σε σουτ του Οχαγιόν, ο Έλληνας πορτιέρο κράτησε το «μηδέν».

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η Ανόρθωση παρουσίασε πιο «σφιχτή» αμυντική λειτουργία. Αρχικά, οι «πράσινοι», είδαν τον Άντιτς να κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα σε λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι του ρέφερι για χέρι που… μόνο αυτός είδε στον Χρήστο Δώνη. Όσο κι αν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να απαντήσουν, έμειναν στη θεωρία και μάλιστα, χωρίς να κάνουν πράξη ούτε μια ευκαιρία. Στο 75ο λεπτό, ο Θεοδώρου με ωραίο αριστερό σουτ έκανε το 2-0 για τους Κύπριους που δεν διέτρεξαν κανέναν κίνδυνο κι επικράτησαν με άνεση.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (64’ Αναγνωστόπουλος), Ρισβάνης (64’ Μέντες), Ααράμπ, Αναστασόπουλος, Χουχούμης (46’ Σπυρόπουλος), Λαγός, Ζέκα (46’ Δώνης), Σταματάκης, Μουζακίτης (46’ Ντίνας), Μπαϊράμι (46’ Κουσίδης), Γιαννιτσάνης

Ανόρθωση: Βαλβέρδε, Άντιτς, Παβίσεβιτς, Αλέξα, Οχαγιόν (84’ Αβραάμ), Μαραγκός (73’ Θεοδώρου), Γκριγκαλασβίλι (46’ Κολαούτι), Λαϊφης (88’ Λοϊζίδης), Φοφανά, Γκαλαμάζ (86’ Οικονόμου), Οκκάς Πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψε ο Σπυρόπουλος!!

Διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστρία και τέθηκε στην διάθεση του Χουμπ Στέφενς.

Υπέγραψε ο Σπυρόπουλος
Και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Ο διεθνής μπακ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και εν συνεχεία πέταξε για την Αυστρία και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στην Αυστρία βρίσκεται από το απόγευμα ο Νίκος Σπυρόπουλος. Ο διεθνής αριστερός μπακ, υπέγραψε το πρωί στην Ελλάδα το νέο του διετές συμβόλαιο και στη συνέχεια “πέταξε” για Βιέννη και από κει μετέβη κατευθείαν στο ξενοδοχείο της αποστολής στο Leoben.

Μάλιστα συμμετείχε κανονικά στην απογευματινή προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος είναι γεννημένος στις 10/10/83 και έχει 196 συμμετοχές στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τις φανέλες Πανιωνίου και Παναθηναϊκού (188 βασικός, 2 γκολ, 13 ασίστ, 3 αποβολές), ενώ έχει φορέσει 34 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών (2 γκολ), 3 της Ελπίδων και μια φορά της Νέων. Εκτός από Πανιώνιο και Παναθηναϊκό, έχει αγωνιστεί στην Κιέβο Βερόνα, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΣ Γιάννινα».


Το δελτίο τύπου της ΠΑΕ για το απογευματινό πρόγραμμα:

«Με μια χαλαρή προπόνηση ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας. Λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης των τελευταίων ημερών το προπονητικό τημ ετοίμασε ένα πρόγραμμα με ποδοτέννις και ασκήσεις αποκατάστασης.

Στην διάρκεια της προπόνησης ενσωματώθηκε σ/ αυτήν ο Νίκος Σπυρόπουλος που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, μαζί με Lucas και Oliseh. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ακολούθησε προληπτικά πρόγραμμα θεραπείας».

Καθοριστικές επαφές για το ιδιοκτησιακό!!

Κρίσιμες επαφές θα έχει την Τρίτη ο Θανάσης Σάμιος με τους υποψήφιους επενδυτές και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου της Δόξας Δράμας.

Καθοριστικές επαφές για το ιδιοκτησιακό
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι επαφές του Θανάση Σάμιου με την οικογένεια Στεργιάδη για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Δόξας Δράμας. Ο ισχυρός άνδρας των Δραμινών περιμένει να μάθει την τελική πρόταση των υποψήφιων επενδυτών στο ραντεβού που έχει μαζί τους την Τρίτη.

Μάλιστα, αν αυτή βρίσκεται κοντά στα «θέλω» του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ δεν αποκλείεται η Δόξα να γυρίσει άμεσα σελίδα στο ιδιοκτησιακό. Πηγή: sport-fm.gr

Επίσημα στην Κάλιαρι ο Οικονόμου!!

Παίκτης της Κάλιαρι είναι και επίσημα ο Μάριος Οικονόμου, δηλώνοντας έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα στην νέα του ομάδα. για την νέα πρόκληση που παρουσιάζεται στην καριέρα του.

Επίσημα στην Κάλιαρι ο Οικονόμου
Τη φανέλα της Κάλιαρι θα φοράει και επίσημα από τη νέα σεζόν ο Μάριος Οικονόμου. Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του 21χρονου αμυντικού από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να συνεισφέρει στην νέα του ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κάλιαρι ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Μάριο Οικονόμου.

«Είμαι χαρούμενος που θα αγωνίζομαι στην Κάλιαρι. Η ομάδα αποτελείται από καλούς παίκτες και είμαι έτοιμος να βοηθήσω και να δουλέψω σκληρά».
Πηγή: sport-fm.gr

Μία… ανάσα από Καγεχόν!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χοσέ Μαρία Καγεχόν φαίνεται να βρίσκεται η Νάπολι, όπως αναφέρει ο ισπανικός και ο ιταλικός Τύπος.

Μία… ανάσα από Καγεχόν
Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Νάπολι είναι ο Χοσέ Μαρία Καγεχόν, όπως αναφέρουν ισπανικά και ιταλικά μέσα.

Ο 26χρονος επιθετικός την Ρεάλ Μαδρίτης κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Serie A, καθώς οι «παρτενοπέι» τα έχουν βρει σε όλα με τους Μαδριλένους σε ένα ποσό της τάξεως των δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Το μόνο που απομένει είναι να συμφωνήσει και ο Καγεχόν με τη Νάπολι, η οποία του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 3.5 εκατομμύρια ευρώ. Οι όποιες εξελίξεις για την ολοκλήρωση της μεταγραφής αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Διστακτικός για Κατάνια ο Ταχτσίδης!!

Αβέβαιο παραμένει το ποδοσφαιρικό μέλλον του Παναγιώτη Ταχτσίδη, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «calciomercato.it», ο Έλληνας διεθνής αρνείται να μετακομίσει στην Κατάνια.

Διστακτικός για Κατάνια ο Ταχτσίδης
Η χρονιά που πέρασε, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, αφού η μεταγραφή του στη Ρόμα του Ζντένεκ Ζέμαν, του άνοιγε νέες προοπτικές στην καριέρα του. Η απομάκρυνση του έμπειρου τεχνικού από τον πάγκο των «τζαλορόσι», όμως, προκάλεσε προβλήματα στον Έλληνα άσο, που είδε το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται, ενώ και η απόδοσή του δεν ήταν ανάλογη των πρώτων αγώνων του στην ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Τζένοα, από όπου τον απέκτησε η Ρόμα, προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή στην πορεία του στο Καμπιονάτο.

Η ομάδα της Γένοβας, όμως, πριν από λίγες μέρες, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Κατάνια για την απόκτηση του Φραντσέσκο Λόντι, συμπεριέλαβε τον Ταχτσίδη στα ανταλλάγματα. Μια κίνηση που δεν ενθουσίασε τον Έλληνα μέσο, ο οποίος μοιάζει διστακτικός στη μετακίνησή του στην ομάδα της Σικελίας. Αυτό αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «calciοmercato.it», στην οποία γίνεται γνωστό πως η μετακίνηση του Λόντι δεν επηρεάζεται από την απόφαση του Ταχτσίδη.

Μένει να δούμε την τελική απόφαση του Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος πιθανώς θεωρεί πως στη Τζένοα, όπου γνωρίζει το περιβάλλον, θα μπορούσε να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, χωρίς να απαιτηθεί μεγάλος χρόνος προασαρμογής.
Πηγή: sport-fm.gr

«Καλή τύχη στη Γερμανία Χενρίκ»!

Ευχές για καλή τύχη στο γερμανικό πρωτάθλημα έστειλε στον Χενρίκ Μχιταριάν η κοπέλα ή μια πολύ καλή του φίλη, σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Καλή τύχη στη Γερμανία Χενρίκ»
Με γυναικεία παρέα πέρασε την Κυριακή του ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος των Λίβερπουλ και Μπορούσια Ντόρτμουντ, Χενρίκ Μχιταριάν.

Ωστόσο, το… ραντεβού του, έδωσε είδηση!

Η κοπέλα που τον συνόδεψε σε μία καφετέρια, πόσταρε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία είναι μαζί με τον Αρμένιο μέσο, γράφοντας από κάτω: «Συγχαρητήρια ζωή (μου). Καλή τύχη στη Γερμανία».

Έτσι, αν ισχύουν όσα έγραψε η «pushokkk» (το όνομά της δεν αναφέρεται πουθενά), ο Μχιταριάν προβάρει τη φανέλα της Ντόρτμουντ, με αυτό που απομένει να είναι η ανακοίνωση, τη στιγμή που τα προηγούμενα 24ωρα τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει έρθει σε συμφωνία με τους «κίτρινους» της Κοιλάδας του Ρουρ, κρίθηκαν αναληθή. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Φιορεντίνα ο Γκόμεζ!!

Στη Φιορεντίνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάριο Γκόμεζ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Bild».

Στη Φιορεντίνα ο Γκόμεζ
Αυτή τη φορά θα υποκλιθεί μπροστά στον κόσμο για να τον χαιρετήσει και όχι για να τον ευχαριστήσει.

Όπως αναφέρει η «Bild» στην ηλεκτρονική μορφή της, Μπάγερν Μονάχου και Φιορεντίνα έδωσαν τα χέρια για τα δικαιώματα του Μάριο Γκόμεζ έναντι 20 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, 16 εκατομμύρια θα δοθούν αμέσως, με τα υπόλοιπα τέσσερα τα επόμενα χρόνια, ενώ ο Γερμανός με ρίζες από την Ισπανία θα φοράει τη φανέλα των «βιόλα» έως το 2017.

Ο 27χρονος βρίσκεται στη Μπάγερν Μονάχου από το 2009, όταν και αποκτήθηκε από τους Βαυαρούς έναντι 30 εκ. ευρώ από την Στουτγκάρδη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν σταματά η Μονακό!!

Νέες σημαντικές μεταγραφές προανήγγειλε ο προπονητής της Μονακό, Κλαούντιο Ρανιέρι, μιλώντας στην ιταλική ιστοσελίδα «calciomercato.it», υπονοώντας, πιθανώς, αυτή του Έντινσον Καβάνι.

Δεν σταματά η Μονακό
Είναι η ομάδα που έχει πρωταγωνιστήσει στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, έχοντας αποκτήσει, ήδη, τον Ρανταμέλ Φαλκάο, τον Τζέιμς Ροντρίγκες, τον Ρικάρντο Καρβάλιο, τον Ζοάο Μουτίνιο και τον Ζερεμί Τουλαλάν. Η ενίσχυση της Μονακό, ωστόσο, δεν σταματάει εδώ, αφού, όπως άφησε να εννοηθεί ο προπονητής της, Κλαούντιο Ρανιέρι, ενδέχεται να υπάρξουν και άλλα μεταγραφικά «χτυπήματα».

«Μέχρι τώρα έχουμε αποκτήσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα έχει ενισχυθεί, αλλά θεωρώ πως ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει τις κινήσεις μας. Τυπικά, η μεταγραφική περίοδος μόλις άρχισε. Απομένουν ακόμα σχεδόν δύο μήνες. Συνεπώς δεν αποκλείεται τίποτα», είπε αρχικά στην ιστοσελίδα «calciomercato.it».

Ανάμεσα στις επικείμενες μεταγραφές, αυτή που ξεχωρίζει είναι εκείνη του Έντινσον Καβάνι από τη Νάπολι. Ο Ρανιέρι, πάντως, δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του. «Ακούγεται και αυτό. Ωστόσο, δεν είμαι εγώ εκείνος που διαπραγματεύεται, συνεπώς δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο. Αυτό που γνωρίζω είναι πως η διοίκηση επιθυμεί να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα και με γνώμονα αυτό, γίνονται όλες οι κινήσεις», επισήμανε ο Ιταλός τεχνικός.

Θα ήθελε ο Ρανιέρι τον Ουρουγουανό επιθετικό; Η απάντηση είναι προφανής. «Ποιος δεν θα ήθελε τον Καβάνι στην ομάδα του; Για ποιο λόγο να αποτελώ εξαίρεση εγώ; Ο Καβάνι είναι ένας μοναδικός επιθετικός, ο οποίος θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη ισχύ στην ομάδα μας. Αλλά, επαναλαμβάνω, εγώ δεν γνωρίζω τίποτε για την υπόθεσή του», τόνισε με νόημα ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Ρεάλ ο Μπουρούσης!!

Πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει-σύμφωνα με το Eurohoops-στα χέρια του ο Γιάννης Μπουρούσης και είναι πολύ πιθανό να την αποδεχτεί.

Κοντά σε Ρεάλ ο Μπουρούσης
Στην Ισπανία και τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Μπουρούσης. Σύμφωνα με το Eurohoops, ο διεθνής σέντερ που έμεινε ελεύθερος από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έχει πρόταση από τη «βασίλισσα» και είναι πολύ πιθανό να την αποδεχτεί.

Για τον παίκτη φιλολογικό (για την ώρα) ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο 29χρονος άσος, που το 2006 είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Μπαρτσελόνα, είχε φέτος 14 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 11,5 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά αγώνα.Πηγή: sport-fm.gr

Διπλό «χτύπημα» από Άρη!!

Στον Άρη θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Γιάννης Αθηναίου και Νίκος Γκίκας.

Διπλό «χτύπημα» από Άρη
Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του γκαρντ του Πανιωνίου και του άσου του Φιλαθλητικού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι η ιστορία, η φανέλα και η καθημερινή προσπάθεια της διοίκησης φέρνουν στην ομάδα εργασίας του ΑΡΗ τους αθλητές Γιάννη Αθηναίου και Νίκο Γκίκα για τα επόμενα δύο χρόνια».

Η πρώτη του Μουρίνιο!

Την εμφάνισή του στου προπονητικό κέντρο της Τσέλσι για την πρώτη μέρα της προετοιμασίας των «μπλε», έκανε το πρωί της Δευτέρας (8/7), ο νέος τεχνικός των Λονδρέζων, Ζοσέ Μουρίνιο.

Η πρώτη του Μουρίνιο
Από σήμερα ξεκινά και επίσημα η δουλειά για τον Πορτογάλο τεχνικό, στο δεύτερο πέρασμά του από την Τσέλσι μετά το 2004.

Ο 50χρονος κόουτς πέρασε την πόρτα του προπονητικού κέντρου της ομάδας στις 9 το πρωί της Δευτέρας (8/7) και πήγε κατ’ ευθείαν στο γραφείο του.

Στις 17 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Μπανγκόγκ το πρώτο φιλικό για την λονδρέζικη ομάδα με αντίπαλο την Σίνγκα Ολ-Σταρς, εκεί όπου κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε για πρώτη φορά στα «μπλε» τα νέα -μέρι στιγμής- μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου, Μάρκο Φαν Χίνκελ και Αντρέ Σούρλε.

Πηγή: www.england365.gr

ΑΡΗΣ: Κοντά σε συμφωνία με Σουμπίνιο!!

Κοντά στο να αποσπάσει το «ναι» του Σουμπίνιο βρίσκεται ο Άρης!

Κοντά σε συμφωνία με Σουμπίνιο
Προς συμφωνία με τον Σουμπίνιο οδεύει ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου και οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών φέρνουν πολύ κοντά τις δύο πλευρές.

Η απάντησή του αναμένεται μέχρι την Τετάρτη και εφόσον όλα πάνε καλά, στην συνέχεια οι Θεσσαλονικείς θα έρθουν σε επαφή με τον Ολυμπιακό, στον οποίο ανήκουν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζουν οι Ισπανοί για Ρούνεϊ!

Με τέσσερα εκατομμύρια, τον Τιάγκο Αλκάνταρα και τον Νταβίντ Βίγια, ο Γουέιν Ρούνεϊ μπορεί να αφήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να ντυθεί στα μπλαουγκράνα σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Sport».

Συνεχίζουν οι Ισπανοί για Ρούνεϊ
Ένα πρωτοσέλιδο με απλά… μαθηματικά παρουσίασε σήμερα στα περίπτερα της Ισπανίας η «Sport», καθώς στο πρώτο της φύλλο έχει ένα ιδανικό σενάριο για τη Μπαρτσελόνα και τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Αν και ο Ντέιβιντ Μόγιες ξεκαθάρισε πως ο Άγγλος στράικερ δεν είναι προς πώληση, τα Μέσα δεν εγκαταλείπουν τη συγγραφή σεναρίων αναφορικά με το μέλλον του.

Με τον Νταβίντ Βίγια να είναι στην πόρτα της εξόδου, αλλά κυρίως τον Τιάγκο Αλκάνταρα στο στόχαστρο των «κόκκινων διαβόλων», η «Sport» γράφει:

«Το οικονομικό κομμάτι για τη συμφωνία είναι μια άλλη ιστορία, αλλά συγχρόνως αρχίζει να ξεκαθαρίζει για τη Μπαρτσελόνα, καθώς όσον αφορά τους αριθμούς, ο Ρούνεϊ μπορεί να κοστίσει ακόμη και 4 εκατομμύρια. Ο Άγγλος κοστίζει 30 εκ. ενώ ο Τιάγκο κοστολογείται στα 18 και ο Βίγια 8».

Πηγή: www.england365.gr

Πηλαδάκης: «Υποβιβασμός ή νέο ΑΦΜ»

Την ανάγκη εξυγίανσης της ΑΕΛ είτε μέσω «καθαρού» ΑΦΜ, είτε με υποβιβασμό στο ερασιτεχνικό και εκκαθάριση της ΠΑΕ, περιέγραψε σε εφημερίδα της πόλης ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Κώστας Πηλαδάκης.

Πηλαδάκης: «Υποβιβασμός ή νέο ΑΦΜ»
Δύο επιλογές υπάρχουν για το μέλλον της ΑΕΛ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Ελευθερία»: είτε η αγορά νέου ΑΦΜ για να συνεχίσει η ομάδα στη Football League, είτε ο υποβιβασμός στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για να «καθαρίσει».

Παράλληλα, ο Κώστας Πηλαδάκης ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να είναι πρόεδρος του συλλόγου, αλλά δείχνει διατεθειμένος να τον χρηματοδοτεί.

Αναλυτικά:

«Υπάρχουν οι δύο εναλλακτικές που γνωρίζετε όλοι. Η αγορά ΑΦΜ και η συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Αν κάποιοι έχουν άλλη καλύτερη λύση μπορούν να μας την πούνε γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βρούμε εμείς άλλο εναλλακτικό σχέδιο. Η ουσία είναι ότι όποιος από τους δύο δρόμους ακολουθηθεί θα πρέπει, για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα, να υπάρξει συστράτευση όλων και συσπείρωση της ομάδας. Με καταμερισμό δυνάμεων δεν γίνεται. Η ΑΕΛ ενωμένη μπορεί να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια».

Εξάλλου, ερωτηθείς για το αν θα συμμετέχει στην επόμενη μέρα της ΑΕΛ, απάντησε:

«Εγώ είμαι εδώ και θα βοηθήσω την ομάδα, είτε στην Β’ Εθνική, είτε στην Γ’ Εθνική. Δεν θέλω να είμαι πρόεδρος αλλά θα χρηματοδοτήσω την ομάδα. Προτιμώ να δίνω τα λεφτά στην ΑΕΛ παρά να πληρώνω με διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα τον Κανόμπιο και τον Μακίνουα για ένα συμβόλαιο που ποτέ δεν έχει τηρηθεί».

Σχετικά με τα χρήματα που είναι διατεθειμένος να βάλει, αρκέστηκε να πει: «Ανάλογα με τον προϋπολογισμό».

Τέλος, για το πότε θα ανακοινώσει την απόφασή του, ο Κώστας Πηλαδάκης σημείωσε: «Εγώ θέλω να ανακοινώσω την καλύτερη απόφαση για την ΑΕΛ που όποια και αν είναι θα πετύχει μόνο με συσπείρωση είτε στη Β’ Εθνική είτε στην Γ’. Και θα το κάνω με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και τα χρονικά περιθώρια ευτυχώς υπάρχουν. Η απόφαση θα γνωστοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. Μόλις τελειώσουν όλες οι επαφές που έχουμε».

Νέο πρόσωπο ο Σπυρόπουλος!!

Στην Αυστρία για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Νέο πρόσωπο ο Σπυρόπουλος
Συνέχεια αφίξεων στον ΠΑΟΚ.

Χθες ήταν ο Λούκας Πέρεθ, σήμερα ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Ο διεθνής αριστερός μπακ αφίχθη στο Λέομπεν της Αυστρίας, εκεί όπου διεξάγεται η προετοιμασία του «Δικέφαλου του Βορρά».

Άμεσα λοιπόν θα τεθεί στην διάθεση του Χουμπ Στέφενς.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεπέρασαν τις 5.000 τα διαρκείας του ΠΑΟΚ!!

Περισσότεροι από 5.000 φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλίσει ήδη εισιτήριο διαρκείας για την επόμενη περίοδο.

Ξεπέρασαν τις 5.000 τα διαρκείας του ΠΑΟΚ
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ (από όπου και η φωτογραφία), ο κάτοχος του εισιτηρίου διαρκείας νούμερο 5.000 είναι ο Πολυχρόνης Κουτσόπουλος, ο οποίος είναι κάτοικος Τούμπας και θα συνεχίσει και την περίοδο 2013-14 να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα από τη Θύρα 4. Κάτι που άλλωστε κάνει από το 2007!

Η πρώτη περίοδος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας ολοκληρώνεται σε λιγότερο στις 12 Ιουλίου, με τους περσινούς κατόχους να έχουν το δικαίωμα ανανέωσης των ίδιων θέσεων), ενώ μέχρι και τις 30 Αυγούστου η διάθεση των καρτών της νέας περιόδου θα συνεχίζεται καθημερινά μέσω internet καθώς και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας τα οποία λειτουργούν με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Πηγή: sport-fm.gr

«Με τις νέες προσθήκες θα πάμε καλύτερα»

Αισιόδοξος ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη για τον Άρη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

«Με τις νέες προσθήκες θα πάμε καλύτερα»
Στο Πράβετς (Βουλγαρία) πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο Άρης, εν όψει της νέας σεζόν, η οποία ελπίζεται να ‘ναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Γι’ αυτό θα προσπαθήσουν όσοι παίκτες παρέμειναν στο ρόστερ, αλλά και αυτοί που θα έρθουν, όπως ανέφερε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

«Με τις νέες προσθήκες θα πάμε καλύτερα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο 23χρονος αριστερός μπακ των «κίτρινων».

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: «Οι εντυπώσεις όλων είναι εξαιρετικές. Το ξενοδοχείο και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και ελπίζουμε ο καιρός να συνεχίσει να είναι καλός».

Για το πως βλέπει την ομάδα: «Νομίζω ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. Λειτουργούμε επαγγελματικά σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον».

Για το πρωινό πρόγραμμα: «Θα μας κάνει σίγουρα καλό. Είναι λίγο δύσκολο για εμάς στην αρχή, αλλά θα το συνηθίσουμε».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Υπάρχει καλό κλίμα, είμαστε νεαροί, και πιστεύω ότι με τις νέες προσθήκες θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Για το γεγονός ότι ο Γιάννης Χατζηνικολάου θέλει να χτίσει μια ομάδα που να τρέχει: «Αν η ομάδα απαρτίζεται από νέους ποδοσφαιριστές, δε γίνεται να είναι άλλος ο στόχος».

Για τους φετινούς του στόχους: «Συμβαδίζουν με της ομάδας. Γενικά, νιώθω πολύ πιο έτοιμος να διεκδικήσω μια θέση».

Για τη συμβουλή που θα έδινε στους πιο νέους: «Πολύ δουλειά και υπομονή, τίποτα άλλο».

Για την περσινή χρονιά: «Η περσινή χρονιά μας γέμισε εμπειρίες. Ένας χρόνος στον ΑΡΗ ισούται με δέκα στη Β’ Εθνική».

«Ξεφορτώνεται» Σο και Πίντο!!

Κοντά στην έξοδο από τον Παναθηναϊκό-φέρνοντας μάλιστα και χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ-βρίσκονται Σο και Πίντο. Απορρίφθηκε πρόταση για Καρνέζη. Προσπάθησε για Σέζαρ, αλλά…

«Ξεφορτώνεται» Σο και Πίντο
Θετικά είναι τα νέα από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, όσον αφορά στους παίκτες που είναι εκτός πλάνων και πρόθεση της ομάδας είναι να αποχωρήσουν. Ο Χαμπίμπ Σο έχει πρόταση από ομάδα της Μέσης Ανατολής, που μάλιστα προσφέρει 375.000 ευρώ και στον ίδιο προσφέρεται ένα δελεαστικό συμβόλαιο. Προσφορά αναμένεται από το εξωτερικό και για τον Αντρέ Πίντο, που επίσης είναι εκτός πλάνων.

Στην ΠΑΕ υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα φέρουν προτάσεις και θα φύγουν οι Κουίνσι και Σέμα Βελάσκες, ενώ αντίθετα οι Βιτόλο και Τοτσέ δυσκολεύονται να βρουν ομάδα που θα καλύπτει το κασέ τους και δύσκολα θα αποφύγουν οι «πράσινοι» να τους δώσουν μία καλή αποζημίωση αν θέλουν να τους… ξεφορτωθούν.

«Όχι» για Καρνέζη

Πρόταση 600.000 ευρώ για την πώληση του Ορέστη Καρνέζη δέχτηκε ο Παναθηναϊκός από την Μπέτις. Η ΠΑΕ έδειξε διάθεση να το συζητήσει, ωστόσο ο ισπανικός σύλλογος έδωσε διορία μόλις δύο ημερών για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση και ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να προχωρήσει το θέμα.

Ήθελε Σέζαρ, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε προσπάθεια να αποκτήσει τον Μπόστιαν Σέζαρ, αλλά ο 31χρονος Σλοβένος αμυντικός ανανέωσε τη συνεργασία του με την Κιέβο Βερόνα. Ο 69 φορές διεθνής με την ομάδα της χώρας του άσος, που έχει περάσει από Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μαρσέιγ και Γουέστ Μπρομ μεταξύ άλλων, είχε φέτος 23 συμμετοχές στην Ιταλία.

Άλλες πέντε μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί ακόμη για έναν στόπερ, έναν δεξιό εξτρέμ (θέλουν δανεικό τον Σισοκό ξανά από τη Βόλφσμπουργκ), έναν δημιουργικό μέσο (τύπου… Καραγκούνη), έναν αριστερό μπακ κι έναν σέντερ φορ. Για τις δύο τελευταίες θέσεις, υπάρχουν προχωρημένες επαφές για τον οπισθοφύλακα και γίνονται προσπάθειες για τον πανύψηλο φορ του Άγιαξ, Τζόφρι Καστιγιόν. Ασφαλώς εκκρεμεί και η νέα επαφή με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη για το αν θα παραμείνει ή όχι.Πηγή: sport-fm.gr

«Πιο Ολυμπιακοί κι από μένα…»

Βέβαιος πως Σαλίνο, Ντε Βινσέντι και Σάμαρης θα πετύχουν στον Ολυμπιακό και θα αγαπήσουν την ομάδα δήλωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης κατά την παρουσίασή τους. Ουδέν νεότερο για μεταγραφικά και Τζεμπούρ.

«Πιο Ολυμπιακοί κι από μένα…»
Ο Σάββας Θεοδωρίδης έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση των Λεάντρο Σαλίνο, Τόμας Ντε Βινσέντι και Ανδρέα Σάμαρη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου παρουσιάστηκε βέβαιος πως και οι τρεις παίκτες θα πετύχουν, ενώ εκτίμησε πως θα αγαπήσουν την ομάδα περισσότερο από τον ίδιο.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, ρωτήθηκε για τις μεταγραφικές εξελίξεις και την υπόθεση Τζεμπούρ, ωστόσο δεν είχε κάτι νεότερο. «Για το κομμάτι του Αμαλφιτανό και τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο», ανέφερε για τα ζητήματα ενίσχυσης της ομάδας, ενώ για τον Αλγερινό φορ ανέφερε: «Είχαμε μια συνάντηση, ζήτησε κάποιες μέρες επιπλέον άδειας και όταν θα υπάρξει κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε».

Αναλυτικά η παρουσίαση:

Γιάννης Βρέντζος: «Αισίως με την παρουσίαση των παιδιών αυτών σήμερα και με την απόκτηση του Ολαϊτάν συμπληρώνουμε έξι προσθήκες για τη νέα σεζόν. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τους τρεις παίκτες που έχουμε μαζί μας και θα ανήκουν στον Ολυμπιακό για τουλάχιστον τρία χρόνια. Ο Λεάντρο είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε τον τελευταίο χρόνο και είναι επιλογή μας για τη θέση του δεξιού μπακ. Είμαστε χαρούμενοι που έκανε την επιλογή να έρθει στον Ολυμπιακό. Τα άλλα δύο παιδιά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν σχετικά νεαρή ηλικία, αλλά αρκετές εμπειρίες. Θέλω να καλωσορίσω και τους τρεις και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Αν συνεχίσουν να δουλεύουν θα κάνουν σημαντική καριέρα με τον Ολυμπιακό».

Πιέρ Ισά: «Αποκτήσαμε έναν πολύ καλό παίκτη, όπως ο Σαλίνο, που μπορεί να παίξει σαν δεξί μπακ και χαφ. Ο Ντε Βινσέντι είναι ένας παίκτης που έκανε μία πολύ καλή χρονιά με τα Γιάννινα. Ο Αντρέας έκανε επίσης μια πολύ καλή σεζόν με τον Πανιώνιο».

Σάββας Θεοδωρίδης: «Χαίρομαι που αυτά τα τρία παιδιά μαζί με τον Ολαϊτάν θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον Ολυμπιακό. Θα τους βοηθήσουμε και πιστεύουμε πως θα πετύχουν. Έχουν έρθει σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχουν. Θα τιμήσουν το σύλλογο και θα γίνουν πιο Ολυμπιακό κι από μένα. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι θεσμός για μας, αυτά θέλουμε και να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».

Τόμας Ντε Βινσέντι: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ανήκω σε αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα. Ο καθένας ξέρει από πού έρχεται και πού πηγαίνει. Αυτή η μεταγραφή είναι ένα γιγάντιο βήμα στην καριέρα μου. Υπόσχομαι πολλή δουλειά με ταπεινότητα για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα».

Για τη συνεργασία του με τον Πάντο και τους συμπατριώτες του Ντομίνγκες και Ιμπαγάσα: «Ο Πάντος είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και καταπληκτικός άνθρωπος. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του στα αποδυτήρια κι αυτό που πετύχαμε στον ΠΑΣ ήταν πολύ σημαντικό για μας. Είχαμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και η παρουσία μιας προσωπικότητας σαν τη δική του στο ρόστερ βοήθησε πολύ. Ιμπαγάσα και Ντομίνγκες είναι πολύ μεγάλοι παίκτες και είναι σημαντικό που βρίσκονται στην ομάδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις δίπλα τους είναι να τους ακούς και να μαθαίνεις από αυτούς».

Λεάντρο Σαλίνο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου. Από τις πρώτες μέρες είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχω δει εδώ. Θέλω να δικαιώσω την ομάδα και να κάνω τους φιλάθλους μας χαρούμενους. Είχα μιλήσει εδώ και καιρό με τον Ολυμπιακό. Από την πρώτη στιγμή δεν είχα αμφιβολία και παρότι είχα άλλες προτάσεις επέλεξα να έρθω εδώ και είμαι ευχαριστημένος για την επιλογή μου».

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με όμορφο γήπεδο. Στόχος είναι και πάλι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, μία πολύ καλή πορεία στο Champions League και προσωπικά θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα».

Ανδρέας Σάμαρης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η φανέλα του Ολυμπιακού έχει το όνομά μου. Θέλω να πω στον κόσμο πως θα τους κάνω περήφανους με τη δουλειά και την προσπάθειά μου. Ξέρω πως έχω έρθει στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

-για τους προσωπικούς τους στόχους: «Βλέπω τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση μου και είμαι αισιόδοξος γιατί αυτό μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει. Πέρα από δουλειά χρειάζεται χαρακτήρας και νοοτροπία νικητή. Θέλω να πιστεύω πως θα δείξω αυτά τα στοιχεία και θα έρθουν τα πράγματα όπως τα ονειρεύομαι».

Η «πρώτη» του Λούκας!! (video)

Την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ έκανε ο Λούκας. Χαλάρωμα και αποκατάσταση μετά το χθεσινό φιλικό με την Ανζί (0-0). Ενοχλήσεις ο Τζιόλης.

Αμέσως έπιασε δουλειά στον ΠΑΟΚ ο Λούκας. Ο Ισπανός μέσος, ο οποίος έφτασε στην Αυστρία το απόγευμα της Κυριακής (7/7) και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος του φιλικού αγώνα του «Δικέφαλου του βορρά» με την Ανζί (0-0), ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα.

Μάλιστα, ο Λούκας πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης της ομάδας.



Το πρωινό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, λόγω του φιλικού παιχνιδιού που έδωσε χτες (Κυριακή, 7/7) ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ανζί (0-0), με τους παίκτες να κάνουν ασκήσεις με τη μπάλα και τους τερματοφύλακες να επιδίδονται σε ασκήσεις ποδοτένις. Προληπτικά δεν ακολούθησε το πρόγραμμα ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που αισθάνθηκε «βαρύ» τον προσαγωγό του.Πηγή: sport-fm.gr

Η πρώτη του Βάις!

Ο Βλάντιμιρ Βάις προπονήθηκε το πρωί της Δευτέρας για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη του Βάις
Την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Βλάντιμιρ Βάις. Ο Σλοβάκος εξτρέμ μετά την ολοκλήρωσή της έγραψε στο Twitter «… τέλος η πρώτη προπόνηση».

Πλέον η συνέχεια θα δοθεί επί αυστριακού εδάφους, όπου από αύριο θα συνεχιστεί η προετοιμασία της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Τρέξιμο από τα χαράματα…!!

Την πρώτη του προπόνηση πραγματοποίησε ο Άρης στο Πράβεν της Βουλγαρίας. Από το πρόγραμμα αποχώρησε ο Κοτσαρίδης. Νέο πρόσωπο ο Ντιν Μπουζάνης.

Τρέξιμο από τα χαράματα…
Μπορεί ο Άρης να… μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη στη Βουλγαρία, εκεί όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ωστόσο οι παίκτες δεν γλύτωσαν το πρωινό ξύπνημα.

Τα… βάσανα για τους «κίτρινους» ξεκίνησαν νωρίς-νωρίς, αφού πάτησαν χορτάρι στις 7:30 το πρωί. Την πρώτη του προπόνηση με τον Άρη πραγματοποίησε ο Ντιν Μπουζάνης.

Ο ομογενής τερματοφύλακας συμμετείχε στο πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους γκολκίπερ της ομάδας, Γκέλη, Καράηδη και Μάντζαρη.

Από την πρόγραμμα αποχώρησε με έναν ελαφρύ τραυματισμό ο Κώστας Κοτσαρίδης. Ο νεαρός μέσος του Άρη αισθάνθηκε μία ενόχληση στον προσαγωγό, εγκαταλείποντας την προσπάθεια.

Αν ο παίκτης νιώσει καλύτερα θα πάρει μέρος στην απογευματινή προπόνηση, διαφορετικά θα επιστρέψει στο αυριανό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως οι προπονήσεις του Άρη θα είναι διπλές για όλο τον Ιούλιο.Πηγή: sport-fm.gr

Παναγόπουλος: «Ο Πανιώνιος είναι υπεράνω προσώπων»

Τους πρώην παίκτες του αποχαιρέτησε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Παναγόπουλος: «Ο Πανιώνιος είναι υπεράνω προσώπων»
Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος με σκοπό να αποχαιρετήσει τους παίκτες του, πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας.

Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία των «κυανόλευκων» ευχαρίστησε τους παίκτες του για τη συνεργασία που είχαν, τους εξέφρασε την πίστη του για τις ικανότητες τους, ενώ επισήμανε πως ο Πανιώνιος είναι πάνω από όλα.

«Ευχαριστώ πολύ για όσα όλα περάσαμε μαζί αυτούς τους 20 μήνες, σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Είστε επαγγελματίες και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις. Ο Πανιώνιος είναι υπεράνω προσώπων και καταστάσεων είτε έχουμε υπάρξει μέλη αυτής της ομάδας για ένα λεπτό είτε για το υπόλοιπο της ζωής μας, εμείς είμαστε αυτοί που χρωστάμε στον Πανιώνιο και όχι ο Πανιώνιος σε μας», είπε στους πρώην παίκτες του ο Παναγόπουλος.

Χρόνια Πολλά στον Κάτσε!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε στον Έργκους Κάτσε για τα 20α του γενέθλια.

Χρόνια Πολλά στον Κάτσε!
Ο Έργκους Κάτσε έκλεισε 20 χρόνια ζωής και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε στον νεαρό μέσο τα δέοντα μέσω Facebook και Twitter.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά στον Έργκους Κάτσε, που σήμερα κλείνει τα 20 του χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ.


P.A.O.K. / Π.Α.Ο.Κ. @PAOK_FC
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά στον Ergys Kace, που σήμερα κλείνει τα 20 του χρόνια!! http://fb.me/2tsCHS6va 
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» Όγιος ο ΟΦΗ!!

Στον δρόμο για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την Κρήτη βρίσκεται ο Όγιος.

«Έκλεισε» Όγιος ο ΟΦΗ
Θετική κατάληξη είχαν οι σκληρές διαπραγματεύσεις του ΟΦΗ με την Εστουντιάντες, αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την απόκτηση του Μάικλ Όγιος.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έχει ήδη αποχωρήσει από την Αργεντινή και αναμένεται να… πατήσει Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας (8/7) για να ακολουθήσει συνάντηση με την ομάδα και επισημοποίηση της συνεργασίας τους.

Ο διεθνής με την εθνική Αργεντινής U-20 από το 2009 βρίσκεται στην Εστουντιάντες, έχοντας συνολικά 16 συμμετοχές και ένα γκολ.
Πηγή: sport-fm.gr

Πάνε… βουνό!!

Στη Νάουσα… μετακομίζει η Βέροια για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Πάνε… βουνό
Στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Ξάνθης μετακομίζει η Βέροια για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Με την αποστολή της ομάδας δεν ταξίδεψαν οι Κουκουράκης και Στασινόπουλος, οι οποίοι δεν πήραν το… πράσινο φως από τον τεχνικό της Βέροιας, Γκόραν Στεβάνοβιτς.

Ακόμη, η Βέροια ανακοίνωσε και τρία φιλικά μέσα στον Ιούλιο. Το πρώτο θα το δώσουν στις 16 Ιουλίου με την ομάδα Κ20, το δεύτερο με τον Εργοτέλη στις 25 Ιουλίου, ενώ το τελευταίο θα το δώσουν κόντρα στον Πανθρακικό εφτά μέρες μετά.

Ωστόσο, η διοίκηση της Βέροιας συνεχίζει την αναζήτηση δυο παικτών, έναν για την επιθετική γραμμή και έναν χαφ. Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτά των Κατσικοκέρη και Πινέιρο.Πηγή: sport-fm.gr

«Καλή απόφαση για μας και τον Μπεργκ»

Ικανοποιημένοι για τη μετακίνηση του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό δηλώνουν στο Αμβούργο.

«Καλή απόφαση για μας και τον Μπεργκ»
Η μετακίνηση του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό χαροποίησε τους ανθρώπους του Αμβούργου, καθώς ξεφορτώθηκαν ένα μεγάλο συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή που ήταν εκτός πλάνων.

«Είναι μια καλή απόφαση για τον ίδιο και το Αμβούργο», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Όλιβερ Κρόιτσερ Sky Sport News HD.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην αναμονή για Αμπάρη!!

Τον Γιώργο Αμπάρη περιμένουν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην αναμονή για Αμπάρη
Ένα πρόβλημα στο συμβόλαιο του με την Κλουζ δεν επιτρέπει τη μεταγραφή του Γιώργου Αμπάρη στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας έχει δώσει τα χέρια με τους Ηπειρώτες, οι οποίοι ευελπιστούν πως σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα, ώστε ο παίκτης να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Με την απόκτηση του Αμπάρη ο ΠΑΣ αναμένεται να κλείσει την τριάδα των τερματοφυλάκων ενόψει της νέας σεζόν. Στα υπόλοιπα μεταγραφικά η διοίκηση του ΠΑΣ συνεχίζει την αναζήτηση επιθετικού, ψάχνοντας στην αγορά της Γαλλίας.

Ωστόσο, η περίπτωση του Αγιτέ εγκαταλείφτηκε, καθώς είναι πολύ ακριβός.
Πηγή: sport-fm.gr

Μέντες: «Πρωτάθλημα μέσα στην τριετία»

Αν και παραδέχεται πως «… ερχόμαστε από πολύ πίσω», ο Μέντες Ντα Σίλβα δηλώνει αποφασισμένος να πάρει ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό μέσα στην τριετία της συμφωνίας του με την ομάδα.

Μέντες: «Πρωτάθλημα μέσα στην τριετία»
Βέβαιος πως μπορεί να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Μέντες Ντα Σίλβα.

Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός παραδέχτηκε πως η ομάδα του έχει πολύ διάστημα να καλύψει με τις άλλες ανταγωνίστριες ομάδες, αλλά τονίζει πως στόχος του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην προσεχή τριετία.

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

-Μετά από μία μεγάλη καριέρα σε Ολλανδία και Αυστρία, κάνεις πλέον ένα νέο βήμα στην καριέρα σου με τον Παναθηναϊκό. Ποιές είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου; «Νιώθω πολύ καλά. Επισκέφθηκα την Αθήνα για τρεις μέρες και είναι πολύ ωραία πόλη. Μου άρεσε πολύ το κλαμπ, το προπονητικό κέντρο, όλα. Είχα πάρει πολλές πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό. Όλοι γνωρίζουν βεβαίως ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία, με τρομερούς οπαδούς... Νιώθω πολύ καλά που θα γίνω κι εγώ μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας».

-Είσαι λίγες μέρες στην ομάδα. Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τους συμπαίκτες σου, τον προπονητή, το τεχνικό τιμ; «Όλα είναι πολύ επαγγελματικά στην ομάδα. Οι προπονήσεις, όλα... Γνώριζα από πριν καλά τον Αναστασίου, λόγω της θητείας του στην Ολλανδία και μου αρέσει πολύ που δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες, γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σήμερα στο ποδόσφαιρο. Επίσης, υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα. Όλοι αστειεύονται, αλλά στο γήπεδο δουλεύουμε πολύ σκληρά. Έχουμε μία πολύ νεανική ομάδα και “πεινασμένη”».

-Σε είδαμε από τη δεύτερη κιόλας μέρα να καθοδηγείς τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που θέλεις να κάνεις εδώ, να γίνεις ηγέτης αυτής της ομάδας; «Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες της ομάδας, έχω αγωνιστεί σε πολλά ματς, σε διεθνείς αγώνες. Όταν ήμουν νέος οι μεγαλύτεροι με βοήθησαν και τώρα είναι η σειρά μου να το κάνω κι εγώ με τα νέα παιδιά. Αλλά και οι νεαροί παίκτες της ομάδας, μπορούν με τη σειρά τους να βοηθήσουν και εμένα, γιατί είμαι κι εγώ νέος στην ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε λοιπόν ο ένας τον άλλο».

-Αυτό ακριβώς ζητάει κι από σένα ο Γιάννης Αναστασίου, να καθοδηγήσεις αυτά τα παιδιά, να αναλάβεις ηγετικό ρόλο στην ομάδα, ακριβώς επειδή η ομάδα χρειαζόταν και χρειάζεται παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. «Ναι, είναι όπως είπα μία νέα ομάδα. Μίλησα με τον προπονητή για το τι περιμένει από εμένα. Να γίνω ηγέτης κι ένα πρότυπο γι' αυτούς τους νέους παίκτες και γενικά είναι και στον χαρακτήρα μου και στη νοοτροπία μου να αναλαμβάνω ηγετικό ρόλο τόσο μέσα, όσο κι έξω από το γήπεδο. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ξέρω ότι ο προπονητής έχει φέρει μία νέα φιλοσοφία στην ομάδα. Θέλει να παίξουμε γρήγορα, να υπάρχει πίεση, λίγο πολύ στο ολλανδικό μοντέλο και γι' αυτό βρίσκομαι κι εγώ εδώ...».

-Πότε εκτιμάς πως θα είσαι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, δεδομένου ότι για ένα διάστημα έκανες ατομικές προπονήσεις; «Νομίζω ότι θα χρειαστώ περίπου τρεις εβδομάδες για να είμαι φουλ έτοιμος. Είμαι μόνο δύο μέρες με την ομάδα και χθες έκανα για πρώτη φορά διπλή προπόνηση και το... ένιωσα αμέσως. Αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι καλό να βγάλω αυτή την εβδομάδα, χωρίς κάποιον μικροτραυματισμό και να προχωράω βήμα-βήμα».

-Πιθανότατα θα πάρεις πάντως λίγο χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την Ανόρθωση.. «Μπορεί. Θα πρέπει να μιλήσω πρώτα με τον προπονητή, διότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η φυσική μου κατάσταση κι όχι τόσο το παιχνίδι. Σαφώς και είναι σημαντικό να μάθω την ομάδα και να με “μάθει” κι αυτή, αλλά εάν έχω αυτή τη στιγμή κάποιον μικροτραυματισμό, θα χάσω σημαντικό έδαφος».

-Είσαι ενήμερος για την πίεση που υπάρχει στις μεγάλες ελληνικές ομάδες; «Ναι, το ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τους οπαδούς. Ωστόσο έχω εμπειρία, ίσως όχι από τέτοιου είδους πίεση, αλλά από αυξημένες απαιτήσεις. Πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και όταν δίνεις το 100%, οι φίλαθλοι το βλέπουν αυτό και το εκτιμούν».

-Τι στόχους βάζεις με τον Παναθηναϊκό; «Έχω υπογράψει για τρία χρόνια και θέλω να πάρω το πρωτάθλημα μέσα σ' αυτό το διάστημα. Αυτή τη στιγμή ερχόμαστε από πολύ πίσω, αλλά θα παίξουμε με νέα φιλοσοφία και νέα ποιότητα ποδοσφαίρου κι αν αυτά τα στοιχεία περάσουν μέσα στην ομάδα νωρίς, έχεις μία καλή πιθανότητα. Όλοι ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μία δυνατή ομάδα και ο ΠΑΟΚ το ίδιο, όμως είμαστε ο Παναθηναϊκός. Και με ένα νέο στυλ παιχνιδιού έχουν ελπίδες, αν πιέζουμε τους εαυτούς μας γι' αυτόν τον στόχο κάθε εβδομάδα...».

-Θα ήταν ένα μικρό... θαύμα αν καταφέρνατε κάτι τέτοιο; Να παίρνατε τον τίτλο, με τόσο χαμηλό μπάτζετ, νέα παιδιά... «Φυσικά και θα μοιάζει με... θαύμα. Αλλά όπως σας είπα, σ' αυτά τα τρία χρόνια, θέλω να κερδίσω έναν τίτλο. Κάνουμε μία νέα αρχή με νέα παιδιά και κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός και να βελτιώνουμε την ποιότητά μας. Όταν παίζεις μπάλα, πρέπει να διεκδικείς τίτλους».

-Πέρσι πάντως... ταλαιπωρήθηκες πολύ στη Σάλτσμπουργκ, όχι μόνο με τον τραυματισμό σου στο πόδι... «Ναι... Έσπασα το μικρό δάκτυλο του δεξιού μου ποδιού, αλλά επέστρεψα. Έπαιξα σε κάποια παιχνίδια και στο ξεκίνημα του β' γύρου, ο αθλητικός διευθυντής είπε στον προπονητή, πως “ο Μέντες θα παίζει λιγότερο πλέον, διότι δεν έχει συμφωνήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του"».

-Είχες άλλες επιλογές εκτός από τον Παναθηναϊκό; «Ναι, είχα πολλές επιλογές ακόμη...».

-Γιατί λοιπόν επέλεξες τον Παναθηναϊκό; «Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του είπα “ναι, αυτό θέλω”. Γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Μίλησα με τον προπονητή, ήρθα στην Αθήνα και όλα ήταν ιδανικά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα η ποιότητα ζωής που μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου».

-Μέχρι στιγμής πάντως έχεις ταιριάξει καλά με τον Ζέκα. «Ναι, λόγω γλώσσας. Θα προσπαθήσω να μάθω κι ελληνικά για να συνεννοούμαι απευθείας και με τα υπόλοιπα παιδιά. Ήδη έχω μάθει 2-3 λέξεις, θα μάθω και περισσότερα».

-Έχεις δει βίντεο με τον κόσμο του Παναθηναϊκού; «Ναι. Είναι πολύ παθιασμένοι και θα μας δώσουν πολύ μεγάλη δύναμη κι ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Για να παλεύουμε σε κάθε ματς. Θέλουμε πολύ τη βοήθειά τους...».

Απόλλωνας: Επιστροφή και αναγέννηση!

Ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει. Κάτι που επιβεβαιώνουν Πετρόπουλος, Κόρμπος, Κανακούδης και Αργυρόπουλος στην Sportday.

Απόλλωνας: Επιστροφή και αναγέννηση
Τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος θέλουν να θυμηθούν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» όχι μόνο επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα αλλά επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει, κάτι που θέλουν και τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, μιλώντας στην Sportday.

Αντώνης Πετρόπουλος, Παναγιώτης Κόρμπος, Πέτρος Κανακούδης και Λεωνίδας Αργυρόπουλος θα αγωνίζονται με τη φανέλα του Απόλλωνα και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν σε… ασφαλή μονοπάτια την ομάδα με την εμπειρία τους.

Διαβάστε όσα είπαν οι Αντώνης Πετρόπουλος, Παναγιώτης Κόρμπος, Πέτρος Κανακούδης και Λεωνίδας Αργυρόπουλος στην Sportday:

Όλοι σας βρεθήκατε στο «στόχαστρο» πολλών ομάδων. Γιατί τελικά διαλέξατε τον Απόλλωνα, ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας σας;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Είναι ένα ιστορικό σωματείο. Και υγιές. Οι άνθρωποί του με προσέγγισαν με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούσα να πω όχι. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που ήρθα στον Απόλλωνα».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Για μένα ήταν μία δύσκολη ποδοσφαιρικά χρονιά, σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ήθελα να βρω μία ομάδα που να είναι νοικοκυρεμένη και υγιής, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Έτσι να πετύχω τους στόχους μου, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Ο Απόλλων μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Ο κύριος Βελλής έδειξε πόσο με θέλει. Όπως και οι κύριοι Μυροφορίδης και Βοσνιάδης (σ.σ.: τεχνικός διευθυντής και προπονητής αντίστοιχα). Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για έναν παίκτη. Από την πρώτη στιγμή είδα πως όλο το τιμ του Απόλλωνα είναι μία οικογένεια. Αυτό κάνει αισιόδοξο έναν παίκτη».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Όταν ήρθα και μίλησα για πρώτη φορά με τους ανθρώπους της ομάδας, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδα και άκουσα. Με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους. Έδειξαν πως με θέλουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Ο τρόπος που σου μιλάνε. Μου ανέλυσαν το πλάνο που έχουν θέσει και με καλύπτει απόλυτα. Υπάρχουν φιλοδοξίες και αυτό δίνει κίνητρο στον ποδοσφαιριστή».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Πρόκειται για μία υγιή ομάδα. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα μου ανέλυσαν το πλάνο τους και είδα πως έχουν υψηλές βλέψεις. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να πηγαίνει ένας παίκτης σε μία ομάδα σαν τον Απόλλωνα. Ήταν και ο τρόπος που με προσέγγισαν. Με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους. Επ' ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους στον Πλατανιά. Πέρασα πολύ καλά στα Χανιά, έκανα μόνο φίλους και η εκτίμηση που υπάρχει, θεωρώ και πιστεύω πως είναι αμοιβαία».

Οι πολλές και καλές προσθήκες που έχουν γίνει, διαφοροποιούν τον στόχο της παραμονής που έχει τεθεί;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Η ομάδα είναι καινούργια. Πρώτος στόχος ήταν και παραμένει η παραμονή. Ό,τι καλύτερο έρθει στην πορεία, καλώς να έρθει».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Όχι, ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Έτσι έχουμε πει. Αλλά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Τα παιδιά που έχουν έρθει, σε συνάρτηση με εκείνα που έμειναν από πέρυσι έχουν εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία. Και οι πιο πολλοί είναι Έλληνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε βοηθάει να καταλάβεις πράγματα και καταστάσεις. Έτσι χτίζεται ένα καλό σύνολο. Βέβαια και οι ξένοι βοηθάνε πολύ».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Αυτό θα το δείξει μόνο ο καιρός. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα. Για εμάς όλους προέχει ένα πράγμα. Η γρήγορη παραμονή και να συνδυαστεί αυτό με την ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να μένει ικανοποιημένος. Τόσο από το αποτέλεσμα, όσο και από την μπάλα και το θέαμα που θα βλέπει».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Πρωταρχικός στόχος για μία νεοφώτιστη ομάδα, ακόμη και αν αυτή είναι η αρχαιότερη στην Ελλάδα όπως ο Απόλλων, είναι η παραμονή. Μέσα στη διάρκεια της σεζόν πολλά μπορούν να αλλάξουν. Αλλά εμείς ξεκινάμε έχοντας στο μυαλό μας πώς θα φτάσουμε πιο γρήγορα στην παραμονή. Ευελπιστούμε και έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε μία καλή σεζόν με διάρκεια. Στην ομάδα έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις και σε κάθε θέση υπάρχουν ισάξιοι παίκτες».

Μπορεί ο Απόλλων να βαδίσει στα χνάρια του περσινού ΠΑΣ;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο ομάδες. Είναι διαφορετικές και με άλλους παίκτες. Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Αν υπάρχουν προϋποθέσεις, μακάρι να κάνουμε και εμείς τέτοια πορεία».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχει όλα τα φόντα. Καλούς παίκτες και κατάλληλες συνθήκες μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που ασχολείται με την ομάδα, είναι όλα ρυθμισμένα. Αυτό κάνει έναν ποδοσφαιριστή να σκέφτεται μόνο την μπάλα. Δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα. Οικονομικά, τσακωμοί. Τέτοιου είδους. Πέρυσι, για παράδειγμα, στην ομάδα δεν είχαν θέσει ως στόχο την άνοδο, αλλά ήρθε. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και το γήπεδο. Η Ριζούπολη είναι μία φιλική και ιστορική έδρα».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες. Αλλά να κάνουμε την πορεία του ΠΑΣ; Φυσικά και μπορούμε. Ο Απόλλων έχει όλα τα εχέγγυα και τα συστατικά που απαιτούνται για να τα πάει καλά. Είναι μία υγιής ομάδα, με καλό κλίμα και οι παίκτες σκεφτόμαστε μόνο την μπάλα. Αν πιστέψουμε στις δυνατότητες που έχουμε και είναι μεγάλες, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να έρθει στην πορεία».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Σαν υλικό έχουμε τις προϋποθέσεις. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά ας μην ξεχνάμε κάτι. Ο ΠΑΣ ήταν μαζί σαν ρόστερ δύο και τρία χρόνια. Υπήρχε ομοιογένεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα. Αυτό είναι το στοίχημα για εμάς. Να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ομάδα. Έχουν έρθει πολλοί καλοί παίκτες και χρειάζεται χρόνος».

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε μία περίοδο κρίσης. Αυτό πόσο επηρεάζει τους παίκτες;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Όταν μία χώρα δεν είναι καλά σε όλους τους τομείς, δεν μπορεί να είναι και στο ποδόσφαιρο. Το οποίο έχει φθίνουσα πορεία στην Ελλάδα. Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό να αλλάξει. Όπως και η πορεία της Ελλάδας γενικότερα».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουν πέσει πολύ τα μπάτζετ. Όπως συμβαίνει σε όλες τις δουλειές, έτσι επηρεάζεται και το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να είσαι σε μία ομάδα όπου θα πάρεις όσα συμφωνήσεις. Στον Απόλλωνα, για παράδειγμα, γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια. Οι παίκτες θέλουν τέτοια σωματεία, που να είναι υγιή. Οι περισσότεροι έχουν οικογένειες και παιδιά. Δείτε τα τελευταία χρόνια τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Με σταθερές διοικήσεις, κάθε χρόνο πάνε και πιο ψηλά, ενώ φτιάχνουν και τις εγκαταστάσεις τους. Παράλληλα όλες οι ομάδες πλέον στέλνουν παίκτες στην Εθνική Ελλάδος. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τον Απόλλωνα. Και οι παίκτες πλέον αντιλαμβάνονται διαφορετικά το ποδόσφαιρο και σημασία έχει να αγωνίζεσαι σε μία νοικοκυρεμένη ομάδα».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Πάρα πολύ. Είναι λογικό. Τα συμβόλαια έχουν πέσει. Βλέπεις πολλές ομάδες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όταν ένας πρόεδρος έχει κρίση στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, είναι λογικό αυτή να διοχετευτεί στην ομάδα του και μετά στους παίκτες. Και όχι μόνο. Σε υπαλλήλους, γιατρούς, ακόμη και στους προπονητές. Όλα είναι μία αλυσίδα».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Πλέον η πρώτη σκέψη κάθε παίκτη είναι να πηγαίνει σε μία ομάδα που έχει και νιώθει ασφάλεια. Είναι πολύ άσχημο για τον οποιοδήποτε εργαζόμενο, όπως είναι και ο ποδοσφαιριστής, να μην πληρώνεται ενώ εργάζεται. Κανείς δεν θέλει να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Άλλοι έχουν παιδιά και σημαντικές υποχρεώσεις. Δυστυχώς πλέον στον χώρο μας, αρκετοί είναι εκείνοι που ανεβαίνουν τον δικό τους... Γολγοθά».


Πόσο απρόβλεπτο θα είναι το φετινό πρωτάθλημα:

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω αν θα είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο. Πάντως θα είναι πιο ενδιαφέρον».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Οχι, δεν θα είναι πιο δύσκολο. Αλλά πιο ενδιαφέρον. Τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά. Οι ομάδες βλέπουμε ότι κινούνται μεταγραφικά. Δυναμώνουν. Αυτό είναι ένα δείγμα πως το πρωτάθλημα είναι πιο ενδιαφέρον. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα παίζονται τα πάντα. Και αυτό είναι το ωραίο. Ετσι ο κόσμος ασχολείται και είναι ζεστός».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Θα έχει παραπάνω αγωνιστικές. Εκεί μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας. Περισσότερα ματς. Παράλληλα θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Από τη στιγμή που μπαίνουν στο πρωτάθλημα ακόμη δύο ομάδες, αυτό αυξάνει τους αντιπάλους».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Θα υπάρχουν περισσότερες αγωνιστικές. Αυτόματα ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει αρκετά. Οι ομάδες που θα έχουν μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ τους, είναι αυτές θα έχουν και τη μεγαλύτερη διάρκεια. Θα είναι πιο δύσκολο, από το γεγονός πως έχουν μικρύνει οι διαφορές. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όλες οι άλλες ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Τα πάντα θα κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Παίρνει και Μανόλο ο Λεβαδειακός!

Μετά τον Πετράζι, ο Λεβαδειακός είναι κοντά στην απόκτηση του Ισπανού αμυντικού Μανόλο. Προπονείται με την ομάδα και ίσως επιστρέψει ο Στρατηλάτης.

Παίρνει και Μανόλο ο Λεβαδειακός
Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ισπανό αμυντικό Μανόλο βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Ο Μανουέλ Μαρτίνεθ Λάρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, φέρεται να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τους Βοιωτούς.

Ο 33χρονος άσος, ύψους 1,83μ., έχει μακρά θητεία στις μικρότερες κατηγορίες της Ισπανίας, σε Έρκουλες, Ταραγόνα και Τενερίφη, ενώ την τελευταία τριετία έπαιζε στην Ουέλβα. Φέτος είχε 23 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία και μία στο Κύπελλο. Συνολικά μετρά 151 εμφανίσεις και 2 γκολ στη δεύτερη κατηγορία, ενώ στην Primera Division είχε 33 παρουσίες. Παράλληλα μπορεί να αγωνίζεται και ως μεσοαμυντικός.

Ο Λεβαδειακός, που χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του Πέδρο Σας Πετράζι, κινείται πλέον για αριστερό μπακ και αριστερό χαφ, ενώ για τη θέση του τερματοφύλακα προπονείται με την ομάδα ο 25χρονος Κυριάκος Στρατηλάτης, που φέτος έπαιξε στην Κέρκυρα και την τετραετία 2008-2012 είχε παίξει στην ομάδα της Βοιωτίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Μπεργκ… τετραετίας!!

Τη συμφωνία με τον Μάρκους Μπεργκ ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Για τέσσερα χρόνια στο «τριφύλλι» ο Σουηδός επιθετικός.

Μπεργκ… τετραετίας
Παίκτης του Παναθηναϊκού και τυπικά είναι από το πρωί της Δευτέρας ο Μάρκους Μπεργκ. Η συμφωνία με τον παίκτη είναι τελικά για τέσσερα κι όχι για τρία χρόνια.

«H ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον διεθνή Σουηδό ποδοσφαιριστή Μάρκους Μπεργκ για την υπογραφή συμβολαίου τετραετούς διάρκειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δεδομένη από το τέλος της περασμένης εβδομάδας μεταγραφή έκλεισε σήμερα και τυπικά από τους «πράσινους» και ο Σουηδός σέντερ φορ θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας σε 10-15 μέρες, αφότου γεννήσει η σύζυγός του που είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Στο διάστημα αυτό θα προπονείται με το Αμβούργο, κατόπιν σχετικής συμφωνίας των δύο ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος άσος έμεινε ελεύθερος από τη γερμανική ομάδα και θα εισπράττει περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο. Ο Γιάννης Αναστασίου τον προορίζει για τη θέση του βασικού σέντερ φορ της ομάδας.

Η καριέρα του Μάρκους Μπεργκ με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ ανά σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις):
2006/07-Γκέτεμποργκ: 17-14
2007/08-Γκρόνινγκεν: 26-15
2008/09-Γκρόνινγκεν: 38-26
2009/10-Αμβούργο: 44-10
2010/11-Αϊντχόφεν: 41-11
2011/12-Αμβούργο: 14-2
2012/13-Αμβούργο: 9-1

Ζήσης: «Ποτέ δεν είπα πως θα γίνει μάχη για Σπανούλη»

Την δήλωση που του απέδιδε ρωσική ιστοσελίδα πως θα γίνει μάχη για την παραμονή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, διέψευσε κατηγορηματικά ο Νίκος Ζήσης.

Ζήσης: «Ποτέ δεν είπα πως θα γίνει μάχη για Σπανούλη»
Άμεσα... έσβησε την «φωτιά» ο Νίκος Ζήσης, μετά από συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε σε ρωσική ιστοσελίδα.

Ο διεθνής γκαρντ και κολλητός φίλος του Βασίλη Σπανούλη ξεκαθάρισε πως ουδέποτε δήλωσε πως θα γίνει μάχη για την παραμονή του V-Span στον Ολυμπιακό, καθώς στο μόνο που αναφέρθηκε είναι πώς οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

«Ποτέ δεν είπα ότι θα γίνει μάχη για τον Σπανούλη. Ρωτήθηκα κι απάντησα πως από ότι ξέρω είναι πολύ κοντά να μείνει στον Ολυμπιακό», το μήνυμά του μέσω Twitter. Πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψε ο Σπανούλης!!

Ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού καθώς πριν από λίγο υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Υπέγραψε ο Σπανούλης!
Το σίριαλ της παραμονής του Βασίλη Σπανούλη στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε σήμερα!

Και μάλιστα με θετική κατάληξη.

Ο Έλληνας άσος παρουσία του μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα τον δένει με τα ερυθρόλευκα.

Την είδηση την αποκάλυψε ο μάνατζερ του Σπανούλη μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με τον Σπανούλη. Ο άσος του Ολυμπιακού έχει το στυλό στο χέρι, έχοντας μόλις υπογράψει το νέο του συμβόλαιο…

«Η ιστορία τελείωσε… Ο Βασίλης Σπανούλης μόλις υπέγραψε την ανανέωση συμβολαίου με τον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά για άλλες τρεις σεζόν», έγραψε ο Σέρβος ατζέντης.Πηγή: sport-fm.gr

Νέο σοκ στην ελληνική κωπηλασία!!

Μετά τον απροσδόκητο χαμό του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο ελληνικός αθλητισμός υπέστη νέο σοκ. Ο πρώην πρωταθλητής, Στρατής Αλεξίδης, «έφυγε» σε ηλικία 26 ετών από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας.

Νέο σοκ στην ελληνική κωπηλασία!
«Έφυγε» ακόμα ένας πρωταθλητής της ελληνικής κωπηλασίας. Ο Στρατής Αλεξίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 26 ετών λόγω καλπάζουσας μορφής λευχαιμίας. Ο νεαρός πρωταθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων τον τελευταίο καιρό ζούσε στην Νορβηγία, χώρα καταγωγής της μητέρας του και έπειτα από νοσηλεία 10 ημερών και έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Στρατής Αλεξίδης είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο άτυχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετάσχει και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε τρέξει το 2009 κι έκτοτε σταμάτησε προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας:

«Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλληπτήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Στρατή».

Ζήσης: «Θα γίνει μάχη για Σπανούλη»

Ο Νίκος Ζήσης προβλέπει… μάχη για τον Βασίλη Σπανούλη και δεν δηλώνει βέβαιος για την παραμονή του στον Ολυμπιακό, αν και έχει ενημερωθεί για τη συμφωνία του κολλητού του.

Ζήσης: «Θα γίνει μάχη για Σπανούλη»
Ο Νίκος Ζήσης είναι κολλητός με τον Βασίλη Σπανούλη και σε συνέντευξή του σε ρωσική εφημερίδα για τη μεταγραφή του στην Ούνιξ Καζάν, ρωτήθηκε για το μέλλον του επιστήθιου φίλου του. Ο πρώην άσος της Μπιλμπάο, αν και έχει ενημερωθεί για τη συμφωνία του κολλητού του με τον Ολυμπιακό, δεν… βιάζεται να τη θεωρήσει δεδομένη προτού υπάρξουν ανακοινώσεις.

Παράλληλα αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε προτάσεις από την Ελλάδα προτού καταλήξει στην Ούνιξ, ενώ μίλησε και για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά, ο Νίκος Ζήσης μίλησε για:

-τις εντυπώσεις του από το Καζάν: «Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το Καζάν, τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια για ένα παιχνίδι με τη Σιένα. Δεν είχα πολύ χρόνο για να δω την πόλη, όμως από όσα μου έχουν πει κάθε χρόνο είναι και ομορφότερη. Το μόνο αρνητικό, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας, είναι το κρύο. Όμως έχοντας περάσει δύο χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το έχω συνηθίσει».

-τις προτάσεις που είχε στα χέρια του: «Είχα προτάσεις από την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ θα μπορούσα να μείνω και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όμως η Ούνιξ έδειξε επιμονή να με αποκτήσει και για μένα έχει σημασία να με θέλει πραγματικά μια ομάδα. Πήρα την τελική μου απόφαση όταν έμαθα ότι προπονητής θα είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι. Τον ξέρω από την Ιταλία και ανέλαβε την εθνική ομάδα. Είμαι σίγουρος πως μαζί του θα διεκδικήσουμε το Eurocup και τη VTB League».

-τους λόγους που έφυγε από την Μπιλμπάο: «Η Μπιλμπάο ήταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έφυγαν σημαντικοί παίκτες και ο προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, που τον ξέρω από τα 16 μου όταν ήμασταν στην ΑΕΚ. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης. Ξέρει πώς να τα καταφέρνει χωρίς σούπερ σταρ στις ομάδες του. Είναι τυχερή η εθνική Ρωσίας που τον έχει στον πάγκο της. Ειδικά από τη στιγμή που θα λείψουν οι Κιριλένκο, Χριάπα και Κάουν από το Ευρωμπάσκετ».

-τα προγνωστικά του για το Ευρωμπάσκετ: «Πιστεύω πως φαβορί θα είναι η Γαλλία και η Ισπανία. Η Ρωσία θα είναι δύσκολο χωρίς Κιριλένκο και Χριάπα θα είναι δύσκολο να διεκδικήσει το χρυσό. Είναι στα αουτσάιντερ μαζί με την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, τη Σερβία και την Κροατία. Ούτε εμείς, ούτε η Ιταλία, ούτε η Ρωσία, ούτε η Τουρκία έχουμε εγγυημένη θέση στον δεύτερο γύρο. Κάποια ομάδα θα πάει σπίτι της νωρίς. Όμως καθεμιά από τις ομάδες αυτές μπορεί να φτάσει στο μετάλλιο».

-το μέλλον του κολλητού του, Βασίλη Σπανούλη: «Από ό,τι έμαθα, ο Βασίλης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και φαίνεται πως συμφώνησαν για νέο συμβόλαιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει στον Ολυμπιακό. Η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα τού έχουν κάνει καλές προτάσεις, όπως και η Γαλατάσαραϊ. Θα γίνει μεγάλη μάχη για την απόκτησή του. Άλλωστε είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα την τελευταία διετία».

-το ενδεχόμενο να είναι συμπαίκτης με τον Σχορτσανίτη στην Ούνιξ: «Το έχω ακούσει, αλλά δεν ξέρω».

Διαμαντίδης: Μια πορεία γεμάτη τίτλους! (video)

Με ένα βίντεο με φωτογραφίες του Δημήτρη Διαμαντίδη από την καριέρα του στον Παναθηναϊκό η ΚΑΕ τιμά τον αρχηγό της ομάδας.

«Μία πορεία γεμάτη τίτλους από το 2004 ως σήμερα. Και η ιστορία συνεχίζεται για τον αρχηγό…».

Με αυτή την επιγραφή, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε βίντεο το φωτογραφικό άλμπουμ της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Παναθηναϊκό, τους τίτλους και τις μεγάλες στιγμές με το «τριφύλλι» στο στήθος. Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει Σπανούλη και συνεχίζει!

Μέσα στη μέρα αναμένεται πιθανότατα η ανακοίνωση της ανανέωσης συμβολαίου του Σπανούλη. Δεν χαλάει με τίποτα το deal. Προχωρούν για δύο ψηλούς οι Πειραιώτες, Ντέιβις και Μαυροκεφαλίδης οι στόχοι.

Ανακοινώνει Σπανούλη και συνεχίζει
Το τυπικό σκέλος της μεγάλης συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Βασίλη Σπανούλη ολοκληρώνεται σήμερα. Η συμφωνία είναι οριστική, δεν χαλάει με τίποτα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες του συμβολαίου.

Αυτές θα επικυρωθούν σήμερα και από τον μάνατζερ του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Το deal είναι για τρία χρόνια, με «καθαρές» αποδοχές 2 εκατ. ευρώ το χρόνο και μπόνους για την κατάκτηση τίτλων.

Και συνεχίζει

Με την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη, αλλά κι εφόσον μείνουν Έισι Λο (έχει δικαίωμα μέχρι τις 25 Ιουλίου να φύγει εφόσον βρει πρόταση από το ΝΒΑ που τον καλύπτει) και Στράτου Περπέρογλου (ενεργοποιήθηκε η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του, αλλά μπορεί να βρει πρόταση από το εξωτερικό μέχρι την Παρασκευή, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το δικαίωμα να τον κρατήσει εφόσον την «ισοφαρίσει»), στον Ολυμπιακό απέμειναν δύο εκκρεμότητες, με προσθήκες στη γραμμή των ψηλών.

Ο Πολ Ντέιβις και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι οι δύο πρώτες επιλογές για τις θέσεις στη front line. Ο Αμερικανός σέντερ έχει συμβόλαιο με τη Χίμκι και το κασέ του αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά η ρωσική ομάδα δεν θα έλεγε όχι σε μία καλή πρόταση. Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει διάθεση να χρυσοπληρώσει τους Ρώσους και απλώς τους προσφέρει τη δυνατότητα να απαλλαγούν από ένα μεγάλο συμβόλαιο. Τον 29χρονο άσο φέρεται να εξετάζει και ο Παναθηναϊκός.

Όσον αφορά στον Μαυροκεφαλίδη, η βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού είναι για δύο χρόνια έναντι 1,2 εκατ. ευρώ. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θέλει επίσης τον διεθνή πάουερ φόργουορντ/σέντερ και τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για προσφορά 1,5 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο. Στα υπόψη του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ, όχι όμως ως πρώτη επιλογή, είναι ο Μπράιαν Ντάνστον της Βαρέζε, που παλαιότερα είχε παίξει στον Άρη.

Για την ώρα, δεν υπάρχει απόφαση από τον Ολυμπιακό για αντικατάσταση του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους στη θέση «2». Ίσως μείνουν κενές μία ή δύο θέσεις ξένων (υπάρχουν τώρα οι Λο, Πέτγουεϊ και Σίμονς, ενώ θα αποκτηθούν ένας ή δύο ακόμη ψηλοί) που θα έχει το δικαίωμα να καλύψει η ομάδα μέσα στη σεζόν, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Πηγή: sport-fm.gr

Λάσμε: «Όλοι μαζί ξανά στην κορυφή»

Την υπόσχεση πως θα παλέψει με τους συμπαίκτες του για να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή στην Ελλάδα και να επιστρέψουν σε αυτή της Ευρώπης δίνει ο Στεφάν Λάσμε.

Λάσμε: «Όλοι μαζί ξανά στην κορυφή»
Το κλίμα και ο κόσμος του Παναθηναϊκού κράτησαν τον Στεφάν Λάσμε στην ομάδα, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη στην «Πράσινη».

Ο Γκαμπονέζος σέντερ έδωσε την υπόσχεση πως θα παλέψει με τους συμπαίκτες του για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα στην Ελλάδα και να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Αναλυτικά, ο Στεφάν Λάσμε μίλησε για:

-τους λόγους που αποφάσισε να μείνει: «Η ομάδα… Γενικότερα το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα ήταν αυτό που με έκανε να θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον Παναθηναϊκό. Επίσης έχει έναν φοβερό κόσμο που σε κάνει να τα δίνεις όλα στο παρκέ για να τον κάνεις χαρούμενο. Γι’ αυτό θα παλέψουμε τη νέα σεζόν, ώστε να μείνουμε στην κορυφή».

-την κλήρωση της Ευρωλίγκας: «Θα είναι ένας ενδιαφέρων όμιλος. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τις ομάδες τη δεδομένη στιγμή, γιατί ακόμη ‘χτίζονται’. Η Μακάμπι και η Λαμποράλ κάνουν αλλαγές στο ρόστερ τους και πάντα είναι ανταγωνιστικές. Τον Ερυθρό Αστέρα τον θυμάμαι από τότε που έπαιζα στην Παρτιζάν και θα είναι ερωτηματικό. Με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν έχω παίξει αντίπαλος, κέρδισε το Eurocup και λογικά θα είναι δυνατή. Χωρίς αμφιβολία ο όμιλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

-το στόχο για την επόμενη σεζόν: «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλες τις διοργανώσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, που είναι οι τίτλοι. Στην Ευρωλίγκα θα επιδιώξουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τη φετινή χρονιά και στη συνέχεια θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

-την παραμονή του Διαμαντίδη: «Ελπίζω να είναι στο γήπεδο και να ετοιμάζεται (γέλια). Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσε με την ομάδα και θα είμαστε ξανά συμπαίκτες. Ανυπομονώ να παίξω και πάλι μαζί του. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, κάτι που γνωρίζουν όλοι, και φυσικά ο αρχηγός μας. Ξέρω ότι τώρα είναι στην Αθήνα και κάνει προπονήσεις».

Υπάρχει… buzzer-beater στο ποδόσφαιρο; (video)

Ναι, εντάξει, «ένας αγώνας ποδοσφαίρου δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής». Σ’ αυτόν του Καναδά με τη σεμνή Μαρτινίκα όμως, ο Φαμπρίς Ρεπερνέ έδωσε -δραματικό- μπασκετικό φινάλε!

Υπάρχει… buzzer-beater στο ποδόσφαιρο; (video)
Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο.

Έμεναν δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Κι ενώ η μπάλα «έκαιγε», έφτασε στον Φαμπρίς Ρεπερνέ.

Εκείνος «όπλισε», το μπουμπούνισε και μ’ ένα ανεπανάληπτο σουτ… εκτός πεδιάς χάρισε τη νίκη στην ταπεινή Μαρτινίκα!

Αν απλώς άκουγες την περιγραφή -και συνυπολόγιζες ότι το παιχνίδι γινόταν στις… ΗΠΑ- εύκολα πίστευες πως το «παστέλι» που κόλλησε ο πρώην μέσος του ΠΑΣ και της Κέρκυρας ήταν μπασκετικό buzzer-beater!




Πηγή: sport-fm.gr

Δυνατά για Νάνι η Ανζί!!

Πολύ δυνατά μπαίνει στη διεκδίκηση του Νάνι η Ανζί, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο. Ο Πορτογάλος αναμένεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δυνατά για Νάνι η Ανζί
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας το 2005, σε ηλικία 19 ετών. Μετά από δύο σεζόν, έκανε το μεγάλο βήμα, μετακομίζοντας στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ. Μετά από έξι χρόνια στην Αγγλία και περισσότερες από 133 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Νάνι αναμένεται να αποχωρήσει, με την Ανζί να είναι η ομάδα που, στην παρούσα φάση, μοιάζει το φαβορί για την απόκτησή του.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Izvestia» οι άνθρωποι της Ανζί ετοιμάζονται να προσφέρουν 15 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να αποκτήσουν τον Πορτογάλο. Για τον ίδιο τον παίκτη, είναι έτοιμο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τα 6 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση αυτή θεωρείται πολύ καλύτερη από αυτές που ήδη έχουν φτάσει στα γραφεία της Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, οι προθέσεις της διοίκησης των πρωταθλητών Αγγλίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Να σημειωθεί πως για τον Νάνι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Λάτσιο, με την προσφορά της, όμως, να είναι κατά πολύ κατώτερη από αυτή της Ανζί. Πηγή: sport-fm.gr

Στο MSL ο Φορλάν!

Στην ομάδα του Τορόντο αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Ντιέγκο Φορλάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του καναδικού Τύπου. Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Στο MSL ο Φορλάν
Η παρουσία του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με τη φανέλα της Ουρουγουάης, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αξέχαστη». Ο Ντιέγκο Φορλάν στους περισσότερους αγώνες ήταν… σκιά του εαυτού του, δείχνοντας πως η καριέρα του βρίσκεται σε μια συνεχή, φθίνουσα, πορεία. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει τον πρώην παίκτη της Ίντερ, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προγραμματίζει το μέλλον του.

Σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail», ο Φορλάν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Τορόντο. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία και αναμένονται οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις.

Με την κίνηση αυτή, οι άνθρωποι της Τορόντο FC ελπίζουν να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή της ομάδας τους, η οποία έχει σημειώσει μόλις 17 γκολ σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος.

Αν η συμφωνία επιβεβαιωθεί, τότε ο Ντιέγκο Φορλάν αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα το ερχόμενο Σάββατο, κόντρα στο Κάνσας Σίτι.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει προσπάθεια!! (video)

Ο Νέι της Βάσκο Ντα Γκάμα κατάφερε να βάλει αυτογκόλ και να τραυματιστεί.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό που έκανε ο Νέι…

Γιατί θέλει προσπάθεια να σηκωθεί ένας στόπερ σαν σέντερ φορ κι αντί να απομακρύνει την μπάλα, να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Και θέλει επίσης προσπάθεια να τραυματιστεί στην προσπάθειά του αυτή…

Ο Νέι τα κατάφερε και τα δύο ανοίγοντας το σκορ στην ήττα της Βάσκο Ντα Γκάμα από την Ιντερνασιονάλ με 5-3.
Πηγή: sport-fm.gr

Δώρισε όλο το έπαθλο του Γουίμπλεντον ο Μάρεϊ!!

Ο Άντι Μάρεϊ διέθεσε και τα 1,6 εκατ. λίρες του επάθλου από την κατάκτηση του Γουίμπλεντον για έρευνες για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Δώρισε όλο το έπαθλο του Γουίμπλεντον ο Μάρεϊ
Εκτός από μεγάλος τενίστας, ο Άντι Μάρεϊ αποδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερος άνθρωπος.

Ο Σκωτσέζος τενίστας αποφάσισε να διαθέσει και τα 1,6 εκατ. λίρες (1,85 εκατ. ευρώ) του επάθλου για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον σε έρευνες για την καταπολέμηση του καρκίνου από το «Royal Marsden Hospital».

Χθες χάρισε στη Μεγάλη Βρετανία τον πρώτο τίτλο Γουίμπλεντον μετά από 77 χρόνια νικώντας με 3-0 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς.Πηγή: sport-fm.gr