Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Back to the future…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης εκμεταλλεύεται την χαλαρή πρώτη μέρα παρουσίας στο Πράβετς της Βουλγαρίας και γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για μία χώρα της ευρωπαικής ένωσης που θυμίζει Ελλάδα του 1970!
Ο ΑΡΗΣ εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στο Πράβετς της Βουλγαρίας προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η πρώτη μέρα όπως συνηθίζεται-πόσο μάλλον όταν έχει προηγηθεί 7ωρο ταξίδι με το πούλμαν και μην βιαστεί να χλευάσει κάποιος γιατί αεροπορικώς θα έπρεπε η αποστολή να πάει στην Αθήνα, να αλλάξει δυο αεροπλάνα, να πάει Σόφια και από κει οδικώς στο Πράβετς που μάλλον θα ήταν πιο κουραστικό- ήταν χαλαρή και φυσικά και η προπόνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… ανιχνευτικού χαρακτήρα σε σχέση με τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι και το ξενοδοχείο, αλλά και οι εγκαταστάσεις που θα προπονείται η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά. Ειδικά η διαμονή των παικτών θα είναι η πλέον ευχάριστη καθώς το ξενοδοχείο που επέλεξε ο ΑΡΗΣ- πέρσι το είχε επιλέξει ο Μπάγεβιτς για τον Ατρόμητο- είναι υπερπολυτελές και προσφέρει όλα όσα θέλει μία επαγγελματική ομάδα και για την διαμονή, αλλά και τις ώρες ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών ανάμεσα στις προπονήσεις, πέρα από σπα, πισίνες κι όλα εκείνα τα… χαλαρωτικά που λειτουργούν ως η λεγόμενη αποθεραπεία στο πιο δύσκολο κομμάτι της… ζωής ενός επαγγελματία αθλητή.
Με απλά λόγια ως αθλητικό κέντρο το Πράβετς μπορεί να μην είναι το Ζέεφελντ, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλύτερο από πολλά άλλα στην κεντρική Ευρώπη που θα στοίχιζαν πολλά περισσότερα.
Το θέμα είναι ότι για να φτάσεις στο Πράβετς και το πολύ καλό ξενοδοχειακό συγκρότημα πάνω στις όχθες μιας εκπληκτικής- από άποψη θέας-λίμνης θα πρέπει να διασχίσεις την μισή Βουλγαρία και ενδεχομένως να νιώσεις- παρά την κρίση και τα πολλαπλά προβλήματα- ευτυχισμένος που ζεις στην Ελλάδα της κρίσης!
 Μπορεί οι γείτονες να είναι και αυτοί πλέον στην ευρωπαική ένωση και φυσικά να έχουν το δικαίωμα να… ζήσουν με βόλτες στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ή την Πιερία, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι διασχίζοντας την Βουλγαρία αν είσαι λίγο μεγάλος σε ηλικία γυρίζεις στα παιδικά σου χρόνια, σε διαφορετική περίπτωση ψάχνεις να θυμηθείς σε ποια ελληνική ταινία με τον Κωνσταντάρα και τον Βουτσά έχεις δει παρόμοιες εικόνες.
Στους δρόμους από τον Προμαχώνα μέχρι το Πράβετς πρέπει να συναντήσαμε πάνω από 20… καρότσες με άλογα και όπως μας είπαν αυτά… πολλαπλασιάζονται εντός των πόλεων.  Πάνω από 15 μπλόκα της αστυνομίας με… επισημάνσεις για ανοικτά φώτα σε όλη την διαδρομή και… έτοιμο το πεντάευρv αν είσαι στο… όριο του… ορίου ταχύτητας που ακόμα και στους μεγάλους δρόμους –Ο Θεός να τους κάνει- είναι το μεγαλύτερο 90 χιλιόμετρα.
Στην Βουλγαρία βέβαια που είναι στην Ευρωπαική κοινότητα σπάνια βλέπεις το ευρώ, με άπαντες να χρησιμοποιούν τα λέβα και μόνο. Όσοι σκοπεύετε να ανηφορίσετε για τα φιλικά προμηθευτείτε από τον ασφαλιστή σας πράσινη κάρτα, στα σύνορα αγοράστε το… μπιλιέτ (5 ευρώ για 7 μέρες) και σιγά, σιγά θα φτάσετε στο Πράβετς.
Υπάρχουν και θετικά φυσικά, με όσα βιώνουμε στην Ελλάδα μετά... ΔΝΤ. Βενζίνη κοντά στο 1,25 το λίτρο και τα πάντα στην μισή τιμή σε σχέση με την Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση όμως κι όσο κι αν πλέον συναντάς πινακίδες με αναγγελίες έργων από την Ευρωπαική Ένωση τα περίφημα… κομμουνάλκα σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Οι εργατικές κατοικίες που σε πνίγουν μόνο που τις βλέπεις, δεσπόζουν στην Σόφια και σε κάθε άλλη πόλη της Βουλγαρίας, για να θυμίζουν τις επιλογές του παρελθόντος.
Κι είναι αλήθεια ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην πόλη του μακροβιότερου ηγέτη της Βουλγαρίας του περίφημου Ζίβκοφ που ορισμένοι τον έχουν χαρακτηρίσει με τα χειρότερα λόγια, αλλά το άγαλμά του δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της γενέτειράς του, το Πράβετς.
Από σήμερα θα τα λέμε μέσω του gazzetta.gr και θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω με κάθε λεπτομέρεια πως ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ΑΡΗ αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του, αλλά πάντα και με τον ρεαλισμό των δυσκολιών του σήμερα.
Άπαντες δηλώνουν από την μία συγκρατημένοι, αλλά παράλληλα και αισιόδοξοι ότι με τις κατάλληλες προσθήκες η ομάδα θα παρουσιαστεί έτσι όπως πρέπει.
Σε κάθε περίπτωση ο ΑΡΗΣ θέλει σε ένα διαφορετικό ριμέικ της γνωστής ταινίας back to the future και αντιστρόφως ανάλογα με την ζωή των γειτόνων στην Βουλγαρία, να φωνάξει ότι επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από μία χρονιά… απουσίας.
Και τις βάσεις ξεκίνησε να τις χτίζει από σήμερα το απόγευμα στο Πράβετς…
ΥΓ1 Από ότι μαθαίνεις και εσύ Σταύρο μου το πεντάστερο ξενοδοχείο που διαμένει ο ΑΡΗΣ είναι κλάσεις ανώτερο από το… πανδοχείο στο… Λεομπεν… πέναλντι (μην το ακούσει και πέσει ο Κλάους) που διαμένετε. Επίσης πρέπει να σου πω ότι πέρσι εδώ βρίσκονταν ο Ατρόμητος του Μπάγεβιτς. Έλειπε βέβαια ο Ναπολεόνι στην προετοιμασία, αλλά δεν πειράζει τον ρόλο φέτος θα τον παίξει ο Αγκάνθο. Μέσα-έξω…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: