Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Απόλλωνας: Επιστροφή και αναγέννηση!

Ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει. Κάτι που επιβεβαιώνουν Πετρόπουλος, Κόρμπος, Κανακούδης και Αργυρόπουλος στην Sportday.

Απόλλωνας: Επιστροφή και αναγέννηση
Τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος θέλουν να θυμηθούν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» όχι μόνο επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα αλλά επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει, κάτι που θέλουν και τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, μιλώντας στην Sportday.

Αντώνης Πετρόπουλος, Παναγιώτης Κόρμπος, Πέτρος Κανακούδης και Λεωνίδας Αργυρόπουλος θα αγωνίζονται με τη φανέλα του Απόλλωνα και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν σε… ασφαλή μονοπάτια την ομάδα με την εμπειρία τους.

Διαβάστε όσα είπαν οι Αντώνης Πετρόπουλος, Παναγιώτης Κόρμπος, Πέτρος Κανακούδης και Λεωνίδας Αργυρόπουλος στην Sportday:

Όλοι σας βρεθήκατε στο «στόχαστρο» πολλών ομάδων. Γιατί τελικά διαλέξατε τον Απόλλωνα, ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας σας;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Είναι ένα ιστορικό σωματείο. Και υγιές. Οι άνθρωποί του με προσέγγισαν με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούσα να πω όχι. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που ήρθα στον Απόλλωνα».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Για μένα ήταν μία δύσκολη ποδοσφαιρικά χρονιά, σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ήθελα να βρω μία ομάδα που να είναι νοικοκυρεμένη και υγιής, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Έτσι να πετύχω τους στόχους μου, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Ο Απόλλων μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Ο κύριος Βελλής έδειξε πόσο με θέλει. Όπως και οι κύριοι Μυροφορίδης και Βοσνιάδης (σ.σ.: τεχνικός διευθυντής και προπονητής αντίστοιχα). Αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για έναν παίκτη. Από την πρώτη στιγμή είδα πως όλο το τιμ του Απόλλωνα είναι μία οικογένεια. Αυτό κάνει αισιόδοξο έναν παίκτη».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Όταν ήρθα και μίλησα για πρώτη φορά με τους ανθρώπους της ομάδας, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδα και άκουσα. Με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους. Έδειξαν πως με θέλουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Ο τρόπος που σου μιλάνε. Μου ανέλυσαν το πλάνο που έχουν θέσει και με καλύπτει απόλυτα. Υπάρχουν φιλοδοξίες και αυτό δίνει κίνητρο στον ποδοσφαιριστή».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Πρόκειται για μία υγιή ομάδα. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα μου ανέλυσαν το πλάνο τους και είδα πως έχουν υψηλές βλέψεις. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να πηγαίνει ένας παίκτης σε μία ομάδα σαν τον Απόλλωνα. Ήταν και ο τρόπος που με προσέγγισαν. Με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους. Επ' ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους στον Πλατανιά. Πέρασα πολύ καλά στα Χανιά, έκανα μόνο φίλους και η εκτίμηση που υπάρχει, θεωρώ και πιστεύω πως είναι αμοιβαία».

Οι πολλές και καλές προσθήκες που έχουν γίνει, διαφοροποιούν τον στόχο της παραμονής που έχει τεθεί;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Η ομάδα είναι καινούργια. Πρώτος στόχος ήταν και παραμένει η παραμονή. Ό,τι καλύτερο έρθει στην πορεία, καλώς να έρθει».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Όχι, ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Έτσι έχουμε πει. Αλλά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Τα παιδιά που έχουν έρθει, σε συνάρτηση με εκείνα που έμειναν από πέρυσι έχουν εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία. Και οι πιο πολλοί είναι Έλληνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε βοηθάει να καταλάβεις πράγματα και καταστάσεις. Έτσι χτίζεται ένα καλό σύνολο. Βέβαια και οι ξένοι βοηθάνε πολύ».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Αυτό θα το δείξει μόνο ο καιρός. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα. Για εμάς όλους προέχει ένα πράγμα. Η γρήγορη παραμονή και να συνδυαστεί αυτό με την ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να μένει ικανοποιημένος. Τόσο από το αποτέλεσμα, όσο και από την μπάλα και το θέαμα που θα βλέπει».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Πρωταρχικός στόχος για μία νεοφώτιστη ομάδα, ακόμη και αν αυτή είναι η αρχαιότερη στην Ελλάδα όπως ο Απόλλων, είναι η παραμονή. Μέσα στη διάρκεια της σεζόν πολλά μπορούν να αλλάξουν. Αλλά εμείς ξεκινάμε έχοντας στο μυαλό μας πώς θα φτάσουμε πιο γρήγορα στην παραμονή. Ευελπιστούμε και έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε μία καλή σεζόν με διάρκεια. Στην ομάδα έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις και σε κάθε θέση υπάρχουν ισάξιοι παίκτες».

Μπορεί ο Απόλλων να βαδίσει στα χνάρια του περσινού ΠΑΣ;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο ομάδες. Είναι διαφορετικές και με άλλους παίκτες. Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Αν υπάρχουν προϋποθέσεις, μακάρι να κάνουμε και εμείς τέτοια πορεία».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχει όλα τα φόντα. Καλούς παίκτες και κατάλληλες συνθήκες μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που ασχολείται με την ομάδα, είναι όλα ρυθμισμένα. Αυτό κάνει έναν ποδοσφαιριστή να σκέφτεται μόνο την μπάλα. Δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα. Οικονομικά, τσακωμοί. Τέτοιου είδους. Πέρυσι, για παράδειγμα, στην ομάδα δεν είχαν θέσει ως στόχο την άνοδο, αλλά ήρθε. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και το γήπεδο. Η Ριζούπολη είναι μία φιλική και ιστορική έδρα».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες. Αλλά να κάνουμε την πορεία του ΠΑΣ; Φυσικά και μπορούμε. Ο Απόλλων έχει όλα τα εχέγγυα και τα συστατικά που απαιτούνται για να τα πάει καλά. Είναι μία υγιής ομάδα, με καλό κλίμα και οι παίκτες σκεφτόμαστε μόνο την μπάλα. Αν πιστέψουμε στις δυνατότητες που έχουμε και είναι μεγάλες, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να έρθει στην πορεία».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Σαν υλικό έχουμε τις προϋποθέσεις. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά ας μην ξεχνάμε κάτι. Ο ΠΑΣ ήταν μαζί σαν ρόστερ δύο και τρία χρόνια. Υπήρχε ομοιογένεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα. Αυτό είναι το στοίχημα για εμάς. Να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ομάδα. Έχουν έρθει πολλοί καλοί παίκτες και χρειάζεται χρόνος».

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε μία περίοδο κρίσης. Αυτό πόσο επηρεάζει τους παίκτες;

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Όταν μία χώρα δεν είναι καλά σε όλους τους τομείς, δεν μπορεί να είναι και στο ποδόσφαιρο. Το οποίο έχει φθίνουσα πορεία στην Ελλάδα. Ελπίζω κάποια στιγμή αυτό να αλλάξει. Όπως και η πορεία της Ελλάδας γενικότερα».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουν πέσει πολύ τα μπάτζετ. Όπως συμβαίνει σε όλες τις δουλειές, έτσι επηρεάζεται και το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να είσαι σε μία ομάδα όπου θα πάρεις όσα συμφωνήσεις. Στον Απόλλωνα, για παράδειγμα, γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια. Οι παίκτες θέλουν τέτοια σωματεία, που να είναι υγιή. Οι περισσότεροι έχουν οικογένειες και παιδιά. Δείτε τα τελευταία χρόνια τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Με σταθερές διοικήσεις, κάθε χρόνο πάνε και πιο ψηλά, ενώ φτιάχνουν και τις εγκαταστάσεις τους. Παράλληλα όλες οι ομάδες πλέον στέλνουν παίκτες στην Εθνική Ελλάδος. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τον Απόλλωνα. Και οι παίκτες πλέον αντιλαμβάνονται διαφορετικά το ποδόσφαιρο και σημασία έχει να αγωνίζεσαι σε μία νοικοκυρεμένη ομάδα».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Πάρα πολύ. Είναι λογικό. Τα συμβόλαια έχουν πέσει. Βλέπεις πολλές ομάδες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όταν ένας πρόεδρος έχει κρίση στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, είναι λογικό αυτή να διοχετευτεί στην ομάδα του και μετά στους παίκτες. Και όχι μόνο. Σε υπαλλήλους, γιατρούς, ακόμη και στους προπονητές. Όλα είναι μία αλυσίδα».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Πλέον η πρώτη σκέψη κάθε παίκτη είναι να πηγαίνει σε μία ομάδα που έχει και νιώθει ασφάλεια. Είναι πολύ άσχημο για τον οποιοδήποτε εργαζόμενο, όπως είναι και ο ποδοσφαιριστής, να μην πληρώνεται ενώ εργάζεται. Κανείς δεν θέλει να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Άλλοι έχουν παιδιά και σημαντικές υποχρεώσεις. Δυστυχώς πλέον στον χώρο μας, αρκετοί είναι εκείνοι που ανεβαίνουν τον δικό τους... Γολγοθά».


Πόσο απρόβλεπτο θα είναι το φετινό πρωτάθλημα:

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
«Σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω αν θα είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο. Πάντως θα είναι πιο ενδιαφέρον».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Οχι, δεν θα είναι πιο δύσκολο. Αλλά πιο ενδιαφέρον. Τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά. Οι ομάδες βλέπουμε ότι κινούνται μεταγραφικά. Δυναμώνουν. Αυτό είναι ένα δείγμα πως το πρωτάθλημα είναι πιο ενδιαφέρον. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα παίζονται τα πάντα. Και αυτό είναι το ωραίο. Ετσι ο κόσμος ασχολείται και είναι ζεστός».

ΚΟΡΜΠΟΣ: «Θα έχει παραπάνω αγωνιστικές. Εκεί μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας. Περισσότερα ματς. Παράλληλα θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Από τη στιγμή που μπαίνουν στο πρωτάθλημα ακόμη δύο ομάδες, αυτό αυξάνει τους αντιπάλους».

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ: «Θα υπάρχουν περισσότερες αγωνιστικές. Αυτόματα ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει αρκετά. Οι ομάδες που θα έχουν μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ τους, είναι αυτές θα έχουν και τη μεγαλύτερη διάρκεια. Θα είναι πιο δύσκολο, από το γεγονός πως έχουν μικρύνει οι διαφορές. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όλες οι άλλες ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Τα πάντα θα κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: