Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ζιντάνες και Παβόνες!!

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος γράφει για την αναβίωση- μέσω Ζιζού- του πλάνου: «ένας Ισπανός πιτσιρικάς για κάθε galactico». Το καλοκαίρι του 2001 ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο στάθηκε στην συνηθισμένη θέση του για ακόμα μία παρουσίαση και σήκωσε τη φανέλα με το νούμερο 5. Από την άλλη άκρη της την κρατούσε ο Ζινεντίν Ζιντάν που μόλις είχε βάλει την τζίφρα του στο συμβόλαιο με τη Ρεάλ. Λίγο πιο δίπλα, αλλά σαφώς μέσα στο κάδρο ο Φλορεντίνο Πέρεθ φουσκωμένος από υπερηφάνεια πήρε το λόγο και παρουσίασε το πλάνο του. «Για κάθε έναν Ζιντάν, θα έχουμε και έναν Παβόν», είπε με στόμφο, ανακοινώνοντας παράλληλα και την προώθηση του Φρανθίσκο Παβόν.
Τότε ακόμα ο Ισπανός σέντερ μπακ θεωρούνταν σημαντικό ταλέντο και το "Zidanes y Pavones"  ήταν το σχέδιο που ήθελε για κάθε έναν "galactico", να αξιοποιείται και ένας πιτσιρικάς από την ακαδημία του συλλόγου, τη Ρεάλ Β' ή αλλιώς Καστίγια. Εισηγητής εκείνου του φιλόδοξου project είχε υπάρξει ο τότε κόουτς των μεγάλων, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Τον επόμενο χρόνο όμως ο προπονητής διώχτηκε και το πλάνο δεν ακολουθήθηκε ποτέ όπως το είχε καταστρώσει. Εκτοτε απ' όσους «Παβόνες» προωθήθηκαν, μόνο ο Αλβαρο Αρμπελόα βρήκε βασική θέση στην πρώτη ομάδα και αυτός μέσω «Ανφιλντ», μιας και δεν τον εμπιστεύτηκαν αρχικά.

Πέρασαν λοιπόν 11 χρόνια και ξαφνικά η Ρεάλ και πάλι με μπροστάρη τον Πέρεθ, επανέρχεται σε εκείνο το φιλόδοξο πλάνο. Το ιδιαίτερο στην υπόθεση είναι πως αυτός που έχει αναλάβει να το τρέξει, είναι ο ένας εκ των δύο που άθελα του χάρισε το όνομα του σε εκείνο το σλόγκαν, ο Ζιντάν. Βέβαια αυτή τη φορά η Βασίλισσα θα το πάει πιο εκ του ασφαλούς. Τι σημαίνει αυτό; Οτι για κάθε ένα μεγάλο όνομα από το εξωτερικό, θα αποκτάται και ένας σούπερ ταλαντούχος Ισπανός (στην προκειμένη δύο). Κάπως έτσι λοιπόν βρέθηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ο Ισκο και αναμένεται και ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι.
Για αμφότερους -και ειδικά για τον δεύτερο- ο Ζιζού ήταν αυτός που επέμεινε να ασχοληθούν μαζί του οι Γκαλάκτικος. Προφανώς, αργά ή γρήγορα η Ρεάλ θα αγοράσει έναν απ' όσους σπουδαίους παίκτες ακούστηκαν μεταγραφικά. Προσπαθεί απλά να πουλήσει πρώτα κάποιον (Ντι Μαρία, Ιγουαΐν, ακόμα και τον Τσάμπι Αλόνσο όπως ακούγεται τελευταία) και μετά να κάνει την κίνηση της. Μέχρι τότε όμως θα έχει ήδη φροντίσει να βάλει τις βάσεις για το σούπερ ισπανικό... παιδομάζωμα που ξεκίνησε ο Ζιντάν.
Ο Γάλλος ξέρει ότι για να μπορέσει η Ρεάλ κάποια στιγμή να ανταγωνιστεί σε πιο μακροπρόθεσμη βάση τη Μπαρτσελόνα, οφείλει να πάρει μικρούς γηγενείς, μιας και η ακαδημία ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο δικής της- ανάλογη της «Μασία»- υψηλής παραγωγής. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι Μαδριλένοι θα εξακολουθήσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τους Ισπανούς πιτσιρικάδες. Ψωνίζοντας όμως σε αυτή τη λογική, διασφαλίζουν πως θα φτιαχτεί ομάδα για κάμποσα χρόνια, κάτι που θα γουστάρει πολύ ο κόσμος της, και αυτό έχει έρθει για να το εγγυηθεί ο Ζιντάν, τον οποίο δεν θα αργήσει να έρθει η μέρα που θα τον δούμε να κρατάει και την μπαγκέτα στον πάγκο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: