Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τσομίδης: «Ο Άρης χρωστάει σε 106 παίκτες...»

Την ώρα που ο Άρης θα «χτίζεται» στο Πράβετς για τη νέα χρονιά, η διοίκηση δίνει τη δική της μάχη για να τα βρει με τους συνολικά 106 παίκτες στους οποίους οφείλει χρήματα.
Ο νομικός εκπρόσωπος των «κίτρινων», Στάθης Τσομίδης, μίλησε στον Sentra fm για την προσπάθεια της ομάδας να έρθει σε συμφωνία με τους πρώην παίκτες, προκειμένου να μην ενταχθούν τα χρέη προς αυτούς στο άρθρο 99.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσομίδη:
Για το πόσο σημαντικός είναι ο Ιούλιος για τον Άρη: «Είναι πολύ σημαντικός... Τον προηγούμενο Μάιο, με την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η εντατική διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 99 και μέχρι τις 15 Αυγούστου είμαστε υποχρεωμένοι να ετοιμάσουμε όλα τα έγγραφα της συμφωνίας, ώστε να υπαχθούμε σε αυτή την διαδικασία. Είναι σημαντικός μήνας ώστε οι συμφωνίες του προέδρου της ΠΑΕ Άρης να γίνουν έγγραφες συμφωνίες»
Για τους 106 ποδοσφαιριστές που πέρασαν αυτά τα τρία χρόνια από τον Άρη: «Την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε μια ευρεία σύσκεψη, οι νομικοί σύμβουλοι με την ΠΑΕ και εντός των προσεχών ημερών αυτές οι συμφωνίες που έχει κάνει ο κ. Ηλιάδης θα λάβουν σάρκα και οστά. Αυτό αφορά κυρίως τους 100 τόσους παίκτες που πέρασαν από τον Άρη, αν δεν κάνω λάθος είναι 106 παίκτες σε τρία χρόνια.
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προσφύγει στα αθλητικά δικαστήρια και έχουν δικαιωθεί. Είναι προς τιμήν του κ. Γρόλιου που δεν υπήρξε μια διοικητική ποινή στην ομάδα και δεν είχαμε κάποια απώλεια βαθμών όσο υπήρχε η προσωρινή διαταγή στην ομάδα μέχρι να βγει η οριστική απόφαση τον Μάιο».
Για το νούμερο των «106» παικτών που είναι εντυπωσιακό: «Δεν είναι η δυσκολότερη περίπτωση η ΠΑΕ Άρης και έχουν δρομολογηθεί έτσι τα θέματα που σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε έγγραφες συμφωνίες για κούρεμα και αυτή την διαδικασία θα ακολουθήσουν και άλλοι πιστωτές».
Για τους παίκτες που δεν είναι μέσα στο άρθρο 99 και τις επαφές με την ΕΠΟ: «Ουσιαστικά ήρθε η απόφαση του Μαΐου και έλυσε το θέμα ότι η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια δεν θα επιφέρει βλάβη αρκεί να μην είναι σε αυτή την διαδικασία και οι ποδοσφαιριστές. Το δικαστήριο έλυσε την διαφορά και δικαίωσε την ΠΑΕ Άρης, που καλώς προσέφυγε στα δικαστήρια. Η ΕΠΟ όντως μίλησε με τον Άρη και είπε να μην συμμετέχουν και παίκτες στο άρθρο 99. Αυτό προσπαθεί ο Άρης, να πετύχει εξωδικαστικές συμφωνίες με τους παίκτες».
Για το αν έχει σταλθεί αίτημα για δόσεις στο υπουργείο οικονομικών: «Έχουμε στείλει ένα έγγραφο και επισήμως τώρα υποβλήθηκε στο υπουργείο και περιμένουμε απάντηση στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα περιμένετε ανακοίνωση μέσω της ΠΑΕ των εγγράφων συμβολαίων από τους παίκτες και τους άλλους πιστωτές που θα αποδέχονται την διαδικασία του κουρέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: