Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η ιδέα της Γιούβε που σκέφτεται ο «Τίγρης»

Τι έχει κάνει η διοίκηση της Γιουβέντους, στο γήπεδό της, για να κρατήσει «ζωντανές» τις παλιές δόξες της και η ιδέα που προτάθηκε και εξετάζεται από τον Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν είναι μυστικό πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφυγε από το Τορίνο, όταν και επισκέφθηκε το γήπεδο της Γιουβέντους, όντας εντυπωσιασμένος. Πολλά από αυτά που είδε, τα κράτησε καλά στο μυαλό του και ορισμένα από αυτά δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ένα από αυτά μάλιστα που του προτάθηκε, έχει να κάνει με τους ξεχωριστούς τομείς που διατίθενται στους ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα της Γιουβέντους. Πρόκειται για μία ιδέα που δεν πέρασε... απαρατήρητη από τον «Τίγρη», που και ο ίδιος φάνηκε θετικός στο να την υλοποιήσει.
Συγκεκριμένα, περιμετρικά του γηπέδου της Γιουβέντους, στον περιβάλλοντα χώρο, έχουν παραχωρηθεί 50 διαφορετικοί τομείς, όπου ο καθένας έχει το όνομα ενός πρώην παίκτη του ιταλικού συλλόγου. Από τον Μισέλ Πλατινί, μέχρι τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Η επιλογή έγινε από τον κόσμο. Η διοίκηση της Γιουβέντους παρέδωσε μία λίστα με περίπου 400 παίκτες και οι οπαδοί ψήφισαν τους 50 που θεωρούσαν ότι πρέπει τα ονόματά τους να είναι... χαραγμένα στο γήπεδο. Μάλιστα, στον κάθε τομέα υπάρχει ένα μεγάλο αστέρι, στο οποίο αναγράφετε και το όνομα του κάθε παίκτη.
Παράλληλα, σε κάθε θέση υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί και ένα «σταντ» όπου θα πωλούνται προϊόντα, ενώ η Γιουβέντους μπορεί να εκμεταλλευτεί και εμπορικά τον εκάστοτε χώρο. Πώς; Κάθε οπαδός θέλει να προσθέσει το δικό του «αστέρι» κάτω από το ίνδαλμά του. Οποιοσδήποτε, λοιπόν, μπορεί έναντι συμβολικού αντιτίμου (στη Γιουβέντους είναι περίπου 80 ευρώ) να βάλει το δικό του όνομά δίπλα από του Μισέλ Πλατινί ή του Ζινεντίν Ζιντάν και να «γραφτεί» και αυτός στην ιστορία (φαίνεται χαρακτηριστικά και στις φωτογραφίες).
Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, ωστόσο μελετάτε η φόρμουλα που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και στο γήπεδο της ΑΕΚ με κάτι παρόμοιο. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Μελισσανίδης πάντα ήθελε τις παλιές δόξες να μένουν ζωντανές και ανεξίτηλες στον χρόνο και τη συγκεκριμένη ιδέα τη βλέπει πολύ «ζεστά». Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στο μυαλό του υπήρχε και η «ονοματοδοσία» σουιτών του γηπέδου, σε «θρύλους» της ομάδας. Ο «Τίγρης» συνεχίζει λοιπόν να ψάχνει την καλύτερη ιδέα, ώστε παλαίμαχοι άσοι να μην «σβηστούν» ποτέ από τη μνήμη του κόσμου.
Πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: