Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Γιατί ενώ έχει 11, ψάχνει κι άλλους 2!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Γιατί ενώ έχει 11, ψάχνει κι άλλους 2!
· Μία πρώτη ματιά στο ρόστερ, με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν ο Ολυμπιακός, δίνει ως πρώτο συμπέρασμα την ύπαρξη μάλλον υπερβολικά πολλών κεντρικών μέσων (11, κι ενώ υπάρχει αναζήτηση ενός πλέϊ μέϊκερ κι ενός κόφτη)…

· Σίγουρα, όμως, η έλλειψη ενός κλασικού αμυντικού μέσου είναι αισθητή, παρά την παρουσία τόσων κεντρικών χαφ. Ο Φέϊσα είναι εξαροοκτάρι, το ίδιο κι ο Μανιάτης, ενώ ο Σάμαρης ποτέ δεν έπαιξε στον Πανιώνιο ως κόφτης. Έπαιζε δίπλα στον κόφτη η, μπροστά από τον κόφτη. Επί της ουσίας ο μόνος καθαρόαιμος αμυντικός χαφ είναι ο πιτσιρικάς Σιώπης, που παρεμπιπτόντως εμφανίστηκε χθες στο Ρέντη με κούρεμα-μοϊκάνα!

· Αντίθετα, είναι πάρα πολλοί οι κεντρώοι του Ολυμπιακού, που μπορεί να παίξουν το ρόλο του μεσοεπιθετικού, δηλαδή του παίκτη πίσω από τον σέντερ φορ. Πρωτίστως οι Τσόρι και Φουστέρ, αλλά κι οι Ντε Βινσέντι και Τάτος. Έχει τόσους πολλούς και καλούς παίκτες αυτού του στιλ η ομάδα, που η λογική λέει ότι ο Μίτσελ πρέπει να αλλάξει το σύστημα φέτος και η, να παίξει 4-4-1-1 η, να συνεχίσει το 4-3-3, αλλά με δύο αμυντικά χαφ κι ένα παίκτη μπροστά τους (μεσοκυνηγό).

· Κλασικός πλέϊ μέϊκερ, πάντως, είναι μόνο ο Ιμπαγάσα! Με τον Ντε Βινσέντι και τον Τάτο να μπορούν επίσης να παίξουν αυτό το ρόλο, αλλά ειδικά ο δεύτερος να έχει δείξει ότι πίσω από το σέντερ φορ είναι το καλύτερό του.

· Ακριβώς αυτή είναι η εξήγηση του…περίεργου φαινόμενου να έχει ο Ολυμπιακός 11 κεντρικούς μέσους και να ψάχνει άλλους δύο, ένα κόφτη κι ένα πλέϊ μέϊκερ: για τον απλούστατο λόγο ότι μόνος κλασικός κόφτης είναι ο πιτσιρικάς Σιώπης και μόνος κλασικός πλέϊ μέϊκερ ο γεροΙμπαγάσα…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: