Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Νέο σοκ στην ελληνική κωπηλασία!!

Μετά τον απροσδόκητο χαμό του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο ελληνικός αθλητισμός υπέστη νέο σοκ. Ο πρώην πρωταθλητής, Στρατής Αλεξίδης, «έφυγε» σε ηλικία 26 ετών από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας.

Νέο σοκ στην ελληνική κωπηλασία!
«Έφυγε» ακόμα ένας πρωταθλητής της ελληνικής κωπηλασίας. Ο Στρατής Αλεξίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 26 ετών λόγω καλπάζουσας μορφής λευχαιμίας. Ο νεαρός πρωταθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων τον τελευταίο καιρό ζούσε στην Νορβηγία, χώρα καταγωγής της μητέρας του και έπειτα από νοσηλεία 10 ημερών και έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Στρατής Αλεξίδης είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο άτυχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετάσχει και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε τρέξει το 2009 κι έκτοτε σταμάτησε προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας:

«Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλληπτήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Στρατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: