Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σε σωστό δρόμο ο ΠΑΟΚ!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» με τις πρώτες εντυπώσεις από το φιλικό με την Ανζί. Σε τι σημείο φαίνεται να βρίσκεται ο "Δικέφαλος" με βάση πάντα το τάιμινγκ! Τα φιλικά δεν προσφέρονται για πολλά – πολλά, και ειδικά όταν λήγουν 0-0, όμως εδώ υπήρξε εξ’ αρχής μια κομβικής σημασίας διαφορά για το συγκεκριμένο ματς.
Από την μια πλευρά η Ανζί όχι μόνο έχει μεγαλύτερα αστέρια, σαν τον Ετό, αλλά είναι και πανέτοιμη. Ξεκινάει σε λίγο το πρωτάθλημά της.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι ακόμα άγουρος. Δεν έχει στα πόδια του πολλές μέρες προετοιμασίας, το ρόστερ του έχει κενά, ενώ δεν είχε άλλο φιλικό μέχρι τώρα.
Όπως η γάτα με το ποντίκι;
Κάποιος, λοιπόν, θα περίμενε ότι η Ανζί θα τον παίξει τον ΠΑΟΚ όπως η γάτα με το ποντίκι. Θα τον κλείσει στα καρέ του, δηλαδή. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο, όμως. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, μπήκε στο ματς με σωστή ψυχολογία.
Δεν μάσησαν παίκτες, Στέφενς
Και δεν είναι μόνο ότι δεν φοβήθηκαν την Ανζί οι παίκτες του δικεφάλου. Είναι ότι και ο Στέφενς έδειξε να μην μασάει. Άφησε αρκετούς βασικούς έξω στο α’ ημίχρονο, ενώ ρίσκαρε κι άλλαξε όλη την ομάδα στην ανάπαυλα.
Απείλησε
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, στάθηκε πολύ καλά. Στην αρχή κοίταξε την άμυνά του και μετά άρχισε να απειλεί. Θα μπορούσε, δηλαδή, να είχε βάλει τουλάχιστον ένα γκολ στο α’ 45λεπτο. Το δικαιούταν βάσει απόδοσης. Και στο β’ έκανε κάποιες καλές φάσεις, αλλά δεν είχε τόση ταχύτητα στο παιχνίδι του όπως στο ξεκίνημα.
Η δουλειά
Σε σωστό δρόμο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο τάιμινγκ. Αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να βγει. Η δουλειά, δηλαδή, που γίνεται στην προετοιμασία φάνηκε σήμερα, μέχρις ενός σημείου.
Οι πιθανότητες
Αρκεί, βέβαια, να συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ. Να πάρει κι άλλους παίκτες, να φτιαχτεί καλύτερο σύνολο από τον Στέφενς στην προετοιμασία, να δέσει περισσότερο η ομάδα. Μόνο έτσι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές του στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ.
Θετική παρουσία οι «νέοι»
Όσο για τους νέους παίκτες στην ομάδα που πήγαν στον ΠΑΟΚ τώρα με μεταγραφή και αγωνίστηκαν στο φιλικό; Νομίζω ότι ήταν θετική η παρουσία τους (ίσως με πρώτο και καλύτερο τον Σκόνδρα). Όπως, άλλωστε, και των περισσότερων παικτών.
Από εκεί και πέρα, όπως είπαμε και στην αρχή, από ένα φιλικό δεν μπορείς να πεις και πολλά. Πρέπει να περιμένουμε να δώσει κι άλλα ματς ο ΠΑΟΚ για πιο ασφαλή συμπεράσματα. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: