Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τζέραρντ vs Κάραγκερ!!


Ολοκληρώθηκαν τα ρόστερ των δύο «αντιπάλων» στο φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα του Άνφιλντ την προσεχή Κυριακή, με αυτό του Τζέραρντ να δείχνει καλύτερο στο μάτι σε σχέση με αυτό του Κάραγκερ!

Τζέραρντ vs Κάραγκερ
Αντίστροφα μετρούν στη Λίβερπουλ για τον φιλανθρωπικό αγώνα που θα διοργανώσουν την Κυριακή με τους All Star του Τζέραρντ και του Κάραγκερ να αναμετρώνται στο Άνφιλντ. Το ρόστερ πάντως του πρώτου δείχνει στο μάτι πιο... δυνατό, σε ένα ματς φυσικά που το θέαμα θα συνδυαστεί με τα έσοδα για καλό σκοπό.

Η ομάδα του Τζέραρντ:

Μπραντ Τζόουνς, Γκλεν Τζόνσον, Κέβιν Νόλαν, Σκοτ Νταν, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τζον Άρνε Ρίισε, Λουίς Σουάρες, Στίβεν Τζέραρντ, Φερνάντο Τόρες, Ρίκι Λάμπερτ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιερί Ανρί, Τσάρλι Άνταμ, Ράιαν Μπάμπελ, Τζέι Σπίρινγκ, Τζον Τέρι, Στίφεν Γουόρνοκ, Άντονι Τζέραρντ, Τεξέιρα

Η ομάδα του Κάραγκερ:

Χοσέ Ενρίκε, Λουίς Γκαρσία, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Κρεγκ Νόουν, Χάρι Κιούελ, Αλβάρο Αρμπελόα, Αλμπέρτο Μορένο, Στιούαρντ Ντάουνινγκ, Λούκας Λέιβα, Γκαέλ Κλισί, Τζέιμι Κάραγκερ, Πέπε Ρέινα, Φάμπιο Μπορίνι, Πίτερ Γκουλασί, Τζότζο Σέλβι, Μάρτιν Κέλι, Τζον Φλάναγκαν, Κρεγκ Μπέλαμι, Μάριο Μπαλοτέλι, Ζερόμ Σινκλέρ *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε με Στόουκ ο Χιουζ!!

Την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας της με τον Μαρκ Χιουζ μέχρι το 2018 ανακοίνωσε και επίσημα η Στόουκ.

Ανανέωσε με Στόουκ ο Χιουζ
Στον πάγκο της Στόουκ θα παραμείνει μέχρι το 2018 ο Μαρκ Χιουζ, καθώς την Παρασκευή (27/3) οι «πότερς» ανακοίνωσαν και επίσημα την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους με τον 51χρονο τεχνικό, του οποίου το συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι του 2016.

«Είμαι ενθουσιασμένος με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψα. Πιστεύω πως έχω πολύ όμορφες στιγμές με την Στόουκ και όλοι μπορούμε να δούμε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πως μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά το σύλλογο», δήλωσε αρχικά ο Μαρκ Χιουζ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Στόουκ από το Μάιο του 2013 και πρόσθεσε:

«Ήρθα εδώ πριν από περίπου 18 μήνες και τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα του αναμενομένου. Συνεχώς γινόμαστε καλύτεροι, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για τη φιλοσοφία μου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τιμωρήθηκε η ΑΕΚ!!

Δεν έφταναν τα αγωνιστικά και βαθμολογικά προβλήματα του ΤΑΑ ΑΕΚ προέκυψε και το -χαμηλό- πρόστιμο που του επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για όσα έγιναν στο ματς με την ΜΕΝΤ.

Τιμωρήθηκε η ΑΕΚ
Πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στο ΤΑΑ ΑΕΚ για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του ματς κόντρα στη ΜΕΝΤ.

Οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν για παράπτωμα μη ιδιαίτερης βαρύτητας, ενώ η ΜΕΝΤ απαλλάχθηκε μετά την απολογία της. Αντίθετα, τιμωρήθηκε ο Τζούλιαν Μπίσετ του συλλόγου της Τούμπας για υβριστική συμπεριφορά.

Αναλυτικά:

«Ο αθλητικός δικαστής Π.Καραγκουνίδης επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στο ΤΑΑ ΑΕΚ και στον κεντρικό της ΜΕΝΤ Τζούλιαν Μπίσετ, ενώ αθώωσε το ΤΑΑ ΜΕΝΤ. Οι αποφάσεις:

Δικάζοντας βάσει του φύλλου αγώνος ΑΕΚ - ΜΕΝΤ της 21ης-3-2015 και λαμβάνοντας υπόψη τα από 26-3-2015 έγγραφα απολογητικά υπομνήματα που κατέθεσαν οι εγκαλούμενοι, όπως και το βίντεο του αγώνος:

α) επιβάλλει στον αθλητή JULIAN BISSETE χρηματικό πρόστιμο εκατό (100) ευρώ για ανάρμοστη συμπεριφορά του προς τους θεατές του αγώνα (αρ. 3α και 12 του πειθαρχικού κανονισμού της ΕΣΑΠ) κατ΄ ορθή επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας από την αρχικώς αποδοθείσα σε αυτόν κατηγορία της υβριστικής συμπεριφοράς και

β) απαλλάσσει το ΤΑΑ MENT.
Δικάζοντας βάσει του φύλλου αγώνος ΑΕΚ - ΜΕΝΤ της 21ης-3-2015 και λαμβάνοντας υπόψη το από 27-3-2015 έγγραφο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε το εγκαλούμενο ΤΑΑ, όπως και το βίντεο του αγώνος:

α) επιβάλλει στο ΤΑΑ ΑΕΚ χρηματικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ ως πειθαρχική ποινή για παράπτωμα μη ιδιαίτερης βαρύτητας (αρ. 17 § 2Α περ. β του πειθαρχικού κανονισμού της ΕΣΑΠ)
».

Να τα 'κανε και με τη Μίλαν...!! (video)

Την ώρα που με την Μίλαν έχει να σκοράρει εδώ και μήνες, με την εθνική Ιαπωνίας ο Χόντα βρήκε δίχτυα, μοίρασε ακόμα ένα και την οδήγησε στο φιλικό 2-0 επί της Τυνησίας.

Να τα 'κανε και με τη Μίλαν... (video)
Στην Ιαπωνία λατρεύεται ως σταρ. Και αποδεικνύεται τέτοιος και εντός αγωνιστικών χώρων, έστω και σε φιλικό επίπεδο.

Ο Χόντα -που έχει να σκοράρει εδώ και 16 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος (τελευταία φορά ήταν στις 19/10/14) με την φανέλα της Μίλαν- μοίρασε το πρώτο γκολ και βρήκε δίχτυα στο 83' διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 των «σαμουράι» κόντρα στη Τυνησία.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί όταν πέφτει ένας, 11 τον σηκώνουν!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες εξηγεί τους λόγους για τους οποίους νίκησε ο Ολυμπιακός, η ωραίοτερη παρέα ανθρώπων. 
«Μην τους ξεγράφετε» ήταν ο τίτλος του blog μετά την ήττα στη Βιτώρια και εντός μίας εβδομάδας οι «ερυθρόλευκοι» με επιβεβαίωσαν. Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας, είναι τέτοια η ψυχοσύνθεση και η νοοτροπία αυτής της παρέας που είναι αδιανόητο να την «τελειώσεις».
Μαθημένοι στα δύσκολα γαρ…
Το μικρότερο καλό της νίκης επί της Αναντολού Εφές ήταν οι δύο βαθμοί ή η σφραγίδα της πρόκρισης στα playoffs. Αυτό το οποίο κρατάω είναι πως ο Ολυμπιακός με τρεις πολύ σημαντικές απουσίες, με κακή ψυχολογία από δύο σερί ευρωπαϊκές ήττες, με τον φυσικό του ηγέτη ανήμπορο και απέναντι σε μία ομάδα της οποίας προπονητής είναι κάποιος που ξέρει κάθε «ερυθρόλευκη» λεπτομέρεια στον τρόπο παιχνιδιού, πήρε μία νίκη ενώ τίποτα δε συνηγορούσε σε αυτό.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης, απλά με τον Βασίλη γίνεται ακόμη καλύτερος. Γενικά αν αυτή η ομάδα μείνει υγιής και έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε, οπουδήποτε.
Δυστυχώς αυτό δε θα συμβεί. Πάντα θα υπάρχει τραυματίας. Το έχει η μοίρα αυτής της ομάδας ανέκαθεν.
Για να πανηγυρίσεις μία νίκη σε ένα τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι χρειάζεται:
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης να κάνει όσες διεισδύσεις δεν είχε τολμήσει συνολικά φέτος, να πάρει 5 ριμπάουντ, να δώσει 7 ασίστ (που θα ήταν 8 αν δεν έκανε 0/2 ο Ντάνστον στο 2ο δεκάλεπτο) και να είναι αυτός που θα κρατήσει τον Ολυμπιακό στα πρώτα 30 λεπτά.
Να έρθει ένα κρυφό χαρτί από τον πάγκο, κάποιος που δεν τον περιμένει ο αντίπαλος. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν απέδειξε πόσο καλός παίκτης είναι, αλλά πόσο μάγκας είναι. Μετά από έναν τόσο δύσκολο τραυματισμό, με Λοτζέσκι και Ντάρντεν μπροστά του, αυτός δούλεψε στο ψυχολογικό κομμάτι της αποθεραπείας του και παρουσιάστηκε έτοιμος. Έτοιμος να προσφέρει ουσία και όχι απλά να δώσει… ανάσες στους συμπαίκτες του.
Θα είναι δύσκολο να κρατηθεί σε αυτή την απόδοση με συνέπεια διότι πολύ απλά η αποχή από τις προπονήσεις 5 μήνες τον εμποδίζει.
Να πάρει ο Λαφαγέτ σουτ που όμοιά του ως επιλογές παίρνει μόνο ο Σπανούλης.  Για τον Λαφαγέτ δεν είμαι αντικειμενικός. Το παλικάρι το λατρεύω από τότε που σερνόταν και άπαντες δικαίως, τον έκραζαν. Παίκτης που δε φοβάται να πάρει προσπάθεια μετά από άστοχο σουτ, είναι τεράστιος στα δικά μου μάτια. Ο Λαφαγέτ είναι clutch player. Δεν το έβαλε στη Βιτώρια, αλλά το πήρε το σουτ. Τα έβαλε με την Εφές στην τελευταία περίοδο.
Να πετύχει double double o Πρίντεζης. Οι 15 πόντοι είναι συνήθεια, αλλά τα 12 ριμπάουντ. Ρεκόρ καριέρας.
Να παλεύει μέσα στα θηρία ο Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, λειτουργούσε στο παρκέ άριστα προσφέροντας πράγματα τα οποία είναι αδύνατον να τα περιγράψει οποιαδήποτε στατιστική κατηγορία.
Τέλος να πετύχουν 6/8 τρίποντα στην τελευταία περίοδο.
ΥΓ: Τιμή και δόξα στον Νέναντ Κρστιτς διότι άλλαξε τη ροή του αγώνα. Η Εφές ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ και ο Σέρβος αποφάσισε να χώσει εκτός φάσης αγκωνιά στον Λαφαγέτ, να τσακωθεί ύστερα μαζί του, να εκνευριστεί και να κάνει airball από τα δύο μέτρα.
ΥΓ 2: Απουσίες στο παρκέ, απουσίες και στις εξέδρες. Αφού δε γέμισε το ΣΕΦ σε αυτό το τόσο δύσκολο παιχνίδι…
ΥΓ 3: Ο Ντάρντεν στην επίθεση (συνεχίζει να) αγνοείται.
ΥΓ 4: Κακός ο Λοτζέσκι σε όλο το ματς, έστειλε όμως την… τριποντέλα στο τέλος και «γεια σας».
ΥΓ 5: Για το παιχνίδι στη Μόσχα θα ασχοληθούμε από Δευτέρα.
ΥΓ 6: Όταν ένας είναι κάτω, οι άλλοι 11 τρέχουν να τον σηκώσουν. Όταν ένας δε μπορεί, οι άλλοι 11 παίζουν και για πάρτη του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Έλληνας ρέφερι που τα σπάει φέτος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Έλληνα ρέφερι, που έχει ρεκόρ ορισμών φέτος από την ΟΥΕΦΑ!
Έχουμε συνηθίσει να εκφραζόμαστε με επικριτικά σχόλια για τους διαιτητές μας. Οπότε, για…αλλαγή, ας κάνουμε σήμερα κάτι διαφορετικό.
Αναφέρομαι σε ένα διεθνή Έλληνα διαιτητή, τον Σιδηρόπουλο, που έχει επιλεγεί τόσες πολλές φορές φέτος από την ΟΥΕΦΑ, ώστε να είναι μέσα στην τριάδα των Ευρωπαίων ρέφερι με τα περισσότερα διεθνή παιχνίδια μέσα στη σεζόν! Αυτός, ο Πολωνός Μαρτσίνιακ κι ο Πορτογάλος Μανουέλ Σόουσα.
Ο Σιδηρόπουλος, που έχει παίξει και 13 παιχνίδια φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (μεταξύ των οποίων και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) έχει σφυρίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ (Λιλ-Γκρασχόπερς 1-1), προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ (Τορίνο-Σπλιτ 1-0), ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ (Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαχτάρ 0-0, Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2), προκριματικά ΓΙΟΥΡΟ ( Ισπανία-Σκόπια 5-1, Πορτογαλία-Αρμενία 1-0), ακόμη κι -21 (Ολλανδία-Πορτογαλία 0-2), ενώ εσχάτως έπαιξε και στους δύο νοκ άουτ γύρους του Γιουρόπα Λιγκ (Μπριζ-Ααλμποργκ 3-0, Νάπολι-Ντινάμο Μόσχας 3-1)!
Είναι προφανές ότι η ΟΥΕΦΑ έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα ρέφερι κι αυτό σίγουρα μόνο κέρδος είναι.
Βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει κι από τον Κουκουλάκη, υπό την έννοια ότι φέτος έπαιξε αρχικά δύο ματς στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τρία παιχνίδια στους ομίλους του Γιουρόπα κι ένα στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ κι εσχάτως νοκ άουτ στο Γιουρόπα Λιγκ (Τορίνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2).
Δυστυχώς, οι άλλοι Έλληνες διεθνείς διαιτητές έχουν μείνει πολύ πίσω. Κι ο Τριτσώνης κι ο Παππάς, ακόμη κι ο Σπάθας, που έδειχνε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει, λόγω και ηλικίας. Να δούμε τι θα κάνει κι ο Καλογερόπουλος, που χρήστηκε πρόσφατα διεθνής.
Στους κόλπους της διαιτησίας λέγεται ότι παίζει το ρόλο του στην άνοδο των Ελλήνων διαιτητών στην ιεραρχία της Ευρώπης κι ο Κύρος Βασάρας. Και νομίζω ότι θα μπορούσε να είχε στηριχθεί αν μη τι άλλο περισσότερο ένας άλλος διεθνής, ο Γιάχος.
Ένας διαιτητής που εδώ και χρόνια είναι πάντοτε μέσα στους κορυφαίους στις βαθμολογίες και με εξαίρεση εκείνο το Ολυμπιακός-Αστέρας δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο δικαιολογημένος εκνευρισμός του Χολέμπας!!

Ο Χοσέ Χολέμπας σε επικοινωνία του με το gazzetta.gr δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή του από τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να προπονείται με τη Ρόμα μολονότι απουσίαζε δικαιολογημένα από την αποστολή της Εθνικής.  
Ο άσος της Ρόμα την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας για ενοχλήσεις που είχε στα πλευρά από το κυριακάτικο παιχνίδι με την Τσεζένα.
Έτσι ο Σέρχιο Μαρκαριάν κάλεσε εσπευσμένα τον Λουκά Βύντρα προκειμένου να καλύψει το κενό του. Το gazzetta.gr έγραψε νωρίτερα πως δημιουργήθηκε η παρανόηση, καθώς στο επίσημο δελτίου τύπου της Ρόμα για την προπόνηση της Πέμπτης, το όνομα του Έλληνα διεθνή μπακ δεν αναφερόταν πουθενά.
Έτσι μερίδα του ιταλικού Τύπου εσφαλμένα ανέφερε πως ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού προπονήθηκε κανονικά! Αντιστοίχως έγινε αναπαραγωγή από ελληνικά ΜΜΕ με συνέπεια ο Χολέμπας δίχως να φέρει την παραμικρή ευθύνη να βρεθεί σε θέση απολογούμενου.
Το γραφείο Τύπου της ΕΠΟ αποκατέστησε άμεσα την αλήθεια, ωστόσο ο 30χρονος άσος δεν μπορούσε να κατανοήσει πως προκλήθηκε η παρεξήγηση.
Σε εμφανώς κακή διάθεση, ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες για το πρόσωπο του.
Η αρχική έκπληξη έδωσε την θέση της στον θυμό, καθώς προσπαθούσε να αντιληφθεί την σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων.
Η θέση του Χολέμπας αφού αρχικά προσπαθούσε να αντιληφθεί από εκπορεύονταν οι πληροφορίες είναι πως θα έπρεπε πρώτα να διασταυρωθεί πως δεν προπονήθηκε προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.
Άλλωστε σε τούτη την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η εθνική ομάδα τέτοιου είδους δημοσιεύματα μόνο κακό κάνουν.
Είναι χαρακτηριστικό πως και η Ρόμα μέσωτης επίσημης ιστοσελίδας της έσπευσε να σημειώσει πως δεν προπονήθηκε με τους «τζιαλορόσι», αλλά ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Mπόντα στο gazzetta.gr: «Θα νικήσει η Ουγγαρία την Ελλάδα»

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την σεζόν 1988/89, Ίμρε Μπόντα μιλάει στο gazzetta.gr για το ματς της Ουγγαρίας με την Ελλάδα προβλέποντας νίκη των Μαγυάρων.  
Ο Ίμρε Μπόντα πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (20 γκολ) την σεζόν 1988/89 με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε στο gazzetta.gr για την κυριακάτικη αναμέτρηση μεταξύ Ουγγαρίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016.
Ο παλαίμαχος Μαγυάρος φορ στα τέλη της δεκαετίας του '80 θεωρούνταν από τα γρήγορα πιστόλια της Α΄ Εθνικής πετυχαίνοντας 30 γκολ σε 43 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Μάλιστα στην πρώτη του χρονιά, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ξεπέρασε τον συμπατριώτη του Λάγιος Ντέταρι κατά πέντε τέρματα.
«Εδώ πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε. Θεωρώ πως είμαστε πιο έτοιμοι από την Ελλάδα. Με τον Ντάρνταϊ στον πάγκο η εθνική Ουγγαρίας δείχνει καλύτερο πρόσωπο. Νομίζω πως βαδίζει στον σωστό δρόμο» τόνισε αρχικά στο gazzetta.gr, ο Ίμρε Μπόντα, ο οποίος εκπροσώπησε την εθνική Ουγγαρίας 8 φορές σημειώνοντας τρία γκολ.

«Σημαντικές οι απουσίες των Μήτρογλου-Σαμαρά»
Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στις απουσίες της Εθνικής Ελλάδας αλλά και στις ιδιαιτερότητες του αγώνα.
«Από όσο γνωρίζω Μήτρογλου και Σαμαράς δεν παίζουν. Πρόκειται για σημαντικές απουσίες για την Ελλάδα.
Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από τουλάχιστον 22.000 θεατές. Περιμένω καλή ατμόσφαιρα. Σίγουρα κάθε ματς είναι διαφορετικό και πολλά θα εξαρτηθούν από την τακτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. Αναμένω ένα καλό παιχνίδι».

«Ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Μαρκαριάν»
Ο Ίμρε Μπόντα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.
«Η πρεμιέρα για ένα νέο προπονητή μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μαρκαριάν γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί έχει εργαστεί και παλαιότερα στην Ελλάδα.
Δεν θεωρείται ξένος. Έχουμε δει τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Πάντως το μας είναι πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται άμεσα βαθμούς».

«Προβλέπω λίγα γκολ»
Ο παλαίμαχος στράικερ κατέθεσε τα προγνωστικά του για το ματς.
«Θεωρώ πως η Ελλάδα ατομικά διαθέτει καλύτερους ποδοσφαιριστές, παίζοντας σε ομάδες όπως η Ρόμα.
Η Ουγγαρία θεωρώ πως διαθέτει ως όπλο την ομαδικότητα. Νομίζω είμαστε πιο ομάδα. Βέβαια αν κάποιος σκοράρει στα πρώτα λεπτά θα αλλάξει εντελώς η ροή του αγώνα.
Προβλέπω λίγα γκολ στο ματς με επικρατέστερο σκορ το 1-0 υπέρ της Ουγγαρίας. Εύχομαι βέβαι καλή επιτυχία και στην Ελλάδα».
«Πιο σημαντικό πράγμα οι φιλίες παρά τα γκολ»
Ο Ίμρε Μπόντα έγραψε το επίλογο της συνέντευξης του στο gazzetta.gr, τονίζοντας πως πέρα από τα γκολ που πέτυχε στην Ελλάδα το σημαντικότερο είναι οι φιλίες που έκανε.
«Πέρασα πολύ ωραία στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία πόσα γκολ πέτυχα και αν αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ.
Αυτό που με ενδιέφερε ήταν το καλό της ομάδας αλλά και οι φιλίες που έκανα. Μετά από τόσα χρόνια μιλώ με πολλούς Έλληνες φίλες και φροντίζω κάθε χρόνο να περνώ από την Θεσσαλονίκη. Εκεί ήμουν πριν από μερικούς μήνες».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο gazzetta.gr!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μοιράζεται με το gazzetta.gr τα συναισθήματά του, μετά το βροντερό “παρών” που... φώναξε στην 4η περίοδο του αγώνα με την Εφές Αναντολού. Τι λέει για την δοκιμασία που πέρασε και την στήριξη που είχε.
Το τρίποντο που “έσταξε” στο εφετινό του ντεμπούτο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παρκέ του “Φόρουμ ντι Ασάγκο” του Μιλάνου, στο ματς με την Εμπόριο Αρμάνι, ήταν μία μικρή γεύση του χαρακτήρα του και της τεράστιας αυτοπεποίθησης που έχει. Έκτοτε, δεν του δόθηκε ξανά η μεγάλη ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει και πόσο έχει λείψει στον εφετινό Ολυμπιακό, μέχρι χθες το βράδυ. Έχοντας παίξει τέσσερα λεπτά στην 2η περίοδο, ο 21χρονος φόργουορντ, έπαιξε σε όλο το 4ο δεκάλεπτο και έδωσε στους “ερυθρόλευκους” την απαραίτητη ώθηση για την ολική επαναφορά σε έναν αγώνα μεγάλη σημασίας με την Εφές Αναντολού.
Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που με δύο τρίποντα-“μαχαιριές” και συνολικά 10 πόντους στο λεγόμενο “crunch-time”, συνυπέγραψε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα και δικαίωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών του. Μετά το τέλος του αγώνα, το gazzetta.gr τον συνάντησε, λίγο πριν τις καθιερωμένες διατάσεις που κάνει μετά τα παιχνίδια (υπό την επίβλεψη του γυμναστή της ομάδας, Αντρέα Γκατζούλη) και μίλησε μαζί του για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο 2014 (βαρύ διάστρεμμα & κάταγμα περόνης) και την επιστροφή του στο rotation του Ολυμπιακού.
Με δεδομένο ότι το εφετινό σου ντεμπούτο έγινε στο Μιλάνο και μάλιστα με τρίποντο με το... καλησπέρα που έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό, μια πειστική εμφάνιση σαν την αποψινή (σ.σ.: χθεσινή) σε ένα κρίσιμο ματς, μπροστά στον κόσμο της ομάδας, ήταν κάτι που περίμενες από καιρό;
«Για κάτι τέτοιες στιγμές δούλευα κάθε μέρα στην προπόνηση! Ειδικότερα στην περίπτωσή τη δική μου, που παρά τη σκληρή δουλειά στην αποθεραπεία, στην προπόνηση αλλά και στην πνευματική διαχείριση της ατυχίας μου, δεν μπορούσα να ξέρω πότε θα έρθει η ώρα μου, οι στιγμές που είχα με τον εαυτό μου, όσον αφορά στην επιστροφή μου, ήταν ατελείωτες! Από την ημέρα που τραυματίστηκα, ζούσα και ανέπνεα για την ώρα της ευκαιρίας μου, κοιμόμουν και ξυπνούσα με την εικόνα μου να μπαίνει στο παρκέ...»
Απόψε (σ.σ.: χθες) όμως, έπαιξες σαν βετεράνος και ο προπονητής σου όχι απλά εμπιστεύτηκε στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, αλλά έδωσε εντολή να παίξεις πλάτη τον Περπέρογλου, όταν η μπάλα “έκαιγε”... Αυτό δείχνει ότι έχεις επιστρέψει για τα καλά...
«Νιώθω ευλογημένος και γι‘ αυτό ευχαριστώ το Θεό! Όταν δουλεύεις σκληρά στην προπόνηση, έχεις αυτοπεποίθηση και εισπράττεις την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών σου, τότε όλα μπορούν να γίνουν...»
Στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι είχατε πολύ άγχος...
«Ξέραμε ότι θέλουμε μία νίκη για να προκριθούμε, είχαμε απουσίες και προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες ήττες! Όταν παίζεις με τέτοια πίεση - αν και αυτή είναι η δουλειά μας - είναι λογικό να υπάρχει άγχος, αλλά πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους, έβγαλαν μεγάλο πάθος στην άμυνα και έδωσαν το κάτι παραπάνω για τη νίκη!»
Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, στα δύο τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι αγωνιστικά, έμεινε ανεπηρέαστος από τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε. Τι δείχνει αυτό για τον χαρακτήρα της ομάδας και πόσο ενθαρρυντικό είναι για τη συνέχεια;
«Αν και στο ρόστερ μας έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν κα σκοράρουν και να δημιουργήσουν, όταν λείπουν οι δύο βασικοί δημιουργεί και εκτελεστές όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας κι ένας κομβικός παίκτης στην άμυνα και την ένεργεια, όπως ο Πέτγουεϊ, είναι λογικό - σε έναν βαθμό - να υπάρξει ένας αποσυντονισμός. Σήμερα (σ.σ.: χθες), όμως, νομίζω ότι φάνηκε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για παράδειγμα ο Μάντζαρης, σε δημιουργία και εκτέλεση και πόσο καλά μπορεί να παίξει το pick‘n‘roll ο Λοτζέσκι! Αυτό που για μένα έχει την μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι η ομάδα αποδεικνύει ότι είναι φτιαγμένη από ατσάλι και δεν τα παρατάει ποτέ!»
Ο Παπαπέτρου δεν έκανε τίποτε; Δέκα πόντους στην τελευταία περίοδο, σημαντική συμβολή στην ανατροπή του σκορ σε άμυνα κι επίθεση και στο... τσακ δεν έκανες ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα...
«Όταν βρίσκεσαι πολύ καιρό από κάτω, καμιά φορά, η αυτοπεποίθηση μπορεί να κάνει θαύματα και να συνεπάρει τον καθένα! Ξαναλέω ότι νιώθω τυχερός κι ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε ένα τόσο θετικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που μου έδωσαν θετική ενέργεια, με βοήθησαν να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου...»
Με τη νίκη επί της Εφές, “κλειδώσατε” την πρόκριση στα πλέϊ-οφ, αλλά έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η βαθμολογία, ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον, με νίκη στη Μόσχα, να διεκδικήσει και το πλεονέκτημα έδρας... Είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό σας, καθώς πλέον απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Top-16;
«Δεν έχουμε συζητήσει καθόλου την αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας γιατί, αφότου τελείωσε ο αγώνας με την Εφές, στο μυαλό μας, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται μόνο το πως θα κερδίσουμε την Κυριακή στην Αμαλιάδα! Έχουμε ένα δύσκολο ματς με τον Κόροιβο, το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε το προβάδισμα από τον Παναθηναϊκό και από τη Δευτέρα, θα ασχοληθούμε με την ΤΣΣΚΑ...»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Διέψευσε για τη μοιραία πτήση ο Μπέργκερ!! (pic)

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν χάνει λόγω κίνησης την μοιραία πτήση της «Germanwings», προχώρησε-μέσω Twitter-ο Πάτρικ Μπέργκερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ο παλαίμαχος Τσέχος της Λίβερπουλ θα πετούσε από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ, ωστόσο, λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους της ισπανικής πόλης, έχασε την πτήση, γεγονός που του έσωσε τη ζωή.
Ο ίδιος όμως ο Μπέργκερ, φρόντισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, να ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει με την μοιραία πτήση. Ο 41χρονος διευκρίνισε πως πέταξε από τη Βαρκελώνη για την Πράγα και έφτασε μια… χαρά στον προορισμό του.


PB         @patrikberger73
Comments about me changing my flight are all lies! I flew home on Monday Barcelona - Prague as I was supposed to.

*Πηγή: England365.gr*

Επιλέγει την επόμενη ομάδα του ο Τσεχ!!

Η Τσέλσι δεν ξεχνάει σε καμία περίπτωση την προσφορά του Πετρ Τσεχ στην ομάδα τα τελευταία 11 χρόνια και γι' αυτό αναμένεται να του δώσει το ελεύθερο της επιλογής για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αρκεί αυτή να ικανοποιηθεί οικονομικά!
Επιλογή του ίδιου θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Πετρ Τσεχ.
Ο Τσέχος κίπερ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Τσέλσι το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που «σκιαγράφησε» με τα λεγόμενά του πριν μερικές μέρες.
Οι «μπλε» δεν κρατούν κακία στον 32χρονο άσο και ως ανταμοιβή της 11χρονης προσφοράς του στον σύλλογο αναμένεται να του δώσουν το ελεύθερο να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, με την προϋπόθεση φυσικά ότι και αυτοί θα πάρουν το ποσό που θα ζητήσουν για την πώλησή του.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Άρσεναλ φαντάζει πολύ πιθανός προορισμός για τον Τσεχ, μιας και η οικογένειά του δεν θέλει να φύγει από την πόλη του Λονδίνου.
*Πηγή: England365.gr*

Χαρούμενος στη Γιουνάιτεντ ο Ντε Χέα!!

Ελπίδες παραμονής του Νταβίντ Ντε Χέα στο «Ολντ Τράφορντ» υπάρχουν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με πηγή από το στενό περιβάλλον του παίκτη να αναφέρει στην «Manchester Evening News» πως ο Ισπανός δεν έχει άμεσες τάσεις επιστροφής του στη χώρα του.
Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που προέρχονται από το περιβάλλον του Νταβίντ Ντε Χέα.
Την ώρα που ο Ισπανός κίπερ δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτησή του, πηγή κοντά στον παίκτη αναφέρει πως ο νεαρός κίπερ δεν «καίγεται» για μεταγραφή σε κάποια ομάδα της γενέτειράς του.
Το ρεπορτάζ της «Manchester Evening News» αναφέρει πως ο 24χρονος είναι χαρούμενος στο Μάντσεστερ και δεν έχει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, τάσεις φυγής, με τελικό προορισμό την Ισπανία.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Γκόμες ο Μουρίνιο, στη… γωνία και ο Φαν Χάαλ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται ο μέσος της Βαλένθια, Αντρέ Γκόμες, με την Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και τον Λουίς Φαν Χάαλ να παρακολουθούν… διακριτικά τις εξελίξεις.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναζητά ένα χαφ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της Τσέλσι αυτό το καλοκαίρι και ο άσος των «νυχτερίδων» είναι μία από τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει.
Πάντως η προσπάθεια των «μπλε» να κάνουν κάτοικο Λονδίνου τον 21χρονο Πορτογάλο μόνο απλή υπόθεση δεν πρόκειται να είναι, καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Βαλένθια φέρεται να ζητά το ποσό των 36 εκατομμυρίων λιρών για να αποδεσμεύσει τον παίκτη.
Οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ δεν «παίζουν» μόνοι τους για τον Γκόμες, το όνομα του οποίοι έχει τσεκάρει και ο Λουίς Φαν Χάαλ για τον άξονα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αν πάντως η ισπανική ομάδα πειστεί να προχωρήσει στην πώληση του νεαρού άσου, η Τσέλσι μοιάζει να έχει το προβάδισμα, καθώς ο μέσος της Βαλένθια φέρεται να προτιμά μια ενδεχόμενη μετακόμιση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.
Ο Γκόμες, ο οποίος μετρά φέτος 28 συμμετοχές και 4 γκολ σε Πριμέρα Ντιβιζιόν και Κύπελλο, αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο από τη Μπενφίκα, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 13,2 εκατομμύρια λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

«Άκυρο» σε Γουέστ Χαμ ο Μπαουμγκάρτλινγκερ!!

Καμία πρόθεση να αφήσει το γερμανικό πρωτάθλημα για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του, δεν έχει ο άσος της Μάιντς, Τζούλιαν Μπαουμγκάρτλινγκερ.
Στην αναζήτηση ενός άλλου αμυντικού μέσου θα πρέπει να προχωρήσει η Γουέστ Χαμ.
Τα «σφυριά» φημολογούνται ότι ενδιαφέρθηκαν για τον Τζούλιαν Μπαουμγκάρτλινγκερ, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι σκάουτερ του συλλόγου τον παρακολούθησαν από κοντά σε πρόσφατο ματς της Μάιντς
Ο Αυστριακός μένει ελεύθερος από τη γερμανική ομάδα στο τέλος της σεζόν, ωστόσο δύσκολα θα γίνει κάτοικος «Νησιού», έχοντας σε μεγάλη εκτίμηση το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα.
«Μία αλλαγή σκηνικού σημαίνει κατά κύριο λόγο περαιτέρω ανάπτυξη. Αλλά η συγκέντρωσή μου είναι στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Η Μπουντεσλίγκα είναι το πιο ισορροπημένο και το δυνατότερο πρωτάθλημα παγκοσμίως», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Διπλό ενδιαφέρον για Ερνάντες!!

Τόσο η Γουέστ Χαμ, όσο και η Νιούκαστλ, φέρεται να εξετάζουν ενόψει καλοκαιριού την περίπτωση του Αμπέλ Ερνάντες της Χαλ, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Star».
Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει δείξει πολλά πράγματα στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο ο Αμπέλ Ερνάντες φέρεται να έχει τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.
Όπως αναφέρει η «Daily Star», αμφότερες Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ έχουν στη λίστα τους το όνομα του Ουρουγουανού άσου, με τη Χαλ να μην παρουσιάζεται αρνητική στην παραχώρησή του, μόλις έναν χρόνο μετά την απόκτησή του έναντι 10 εκ. λιρών.
Οι «τίγρεις» δεν έχουν πάρει όσα περίμεναν από τον 24χρονο πρώην άσο της Παλέρμο και αναμένεται να μπουν σε συζητήσεις, αν τους έρθει πρόταση που αγγίζει τα οχτώ εκ. λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

Στο «Hall of Fame» ο Νόρμαν Χάντερ!!

Ο "μύθος" της Λίντς Γιουνάϊτεντ, Νόρμαν Χάντερ,  θα τιμηθεί για την πλούσια προσφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο από το Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου, καθώς είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα ενταχθούν στο Hall of Fame.
O άλλοτε κεντρικός αμυντικός της Λίντς και της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας Νόρμαν Χάντερ, είναι στη λίστα των νέων προσώπων που θα ενταχθούν στο Hall of Fame το επόμενο διάστημα και μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται ο Γκάρι Νέβιλ, ο Στιούαρτ Πιρς, ο Αλαν Μάλερι και ο Πολ ΜακΓκραθ.
Ο Χάντερ εντάχθηκε στη Λίντς το 1962, μόλις στα 15 χρόνια του υπό την καθοδήγηση του Ντον Ρέβι, κι αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του βασικού κορμού των "παγωνιών" κατά την 15ετή παρουσία του στο σύλλογο του Γιορκσαϊρ.
Συμπλήρωσε συνολικά 726 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λίντς, όντας στην 4η θέση της κατάταξης με τις περισσότερες συμμετοχές, πίσω απ τους Τζ.Τσάρλτον, Μπρέμνερ και Ρίνεϊ.
Ήταν μέλος της Εθνικής Αγγλίας όταν κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο του 1966, χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής, αφού ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ προτιμούσε τους Τζάκι Τσάρλτον και Μπόμπι Μουρ για το κέντρο της άμυνας. Επίσης έλαβε μέρος στο EURO του 1968 στην Ιταλία, αλλά και στο Μουντιάλ του Μεξικού δύο χρόνια αργότερα, με μοναδική συμμετοχή στην ήττα με 3-2 απ τη Δ.Γερμανία. Συνολικά με τα "λιοντάρια" αγωνίστηκε 28 φορές πετυχαίνοντας και 2 γκολ.
Μπρίστολ Σίτι και Μπάρνσλεϊ ήταν οι δύο τελευταίοι σταθμοί πριν αποσυρθεί το 1982, σε ηλικία 39 ετών. Ο ρόλος του προπονητή φαίνεται πως δεν του ταίριαζε, αφού μετά απ τις περιπέτειες του με Μπάρνσλεϊ, Ρόδεραμ, Μπράντφορντ αλλά και ένα ενδιάμεσο πέρασμα απ τη μεγάλη του αγάπη, τη Λίντς, ως υπηρεσιακός το φθινόπωρο του 1988, εγκατέλειψε εντελώς το χώρο του ποδοσφαίρου.
Παραμένει όμως μια θρυλική μορφή στο "Έλαντ Ρόουντ", τυγχάνοντας πάντα εξαιρετικής υποδοχής. Θα ενταχθεί στο "Hall of Fame" στις 14 Οκτωβρίου, παράλληλα με τους Ίβορ Ολτσερτς, Πολ Μακ Γκραθ, Γκάρι Νέβιλ, Στιούαρτ Πιρς, Μπομπ Κρόπτον, Άλαν Μάλερι Γκάρι Ντέϊβις και Φέϊ Γουάϊτ.
Εκεί όμως θα συναντήσει κι άλλους μύθους της Λίντς, ανθρώπους που μαζί τους έχτισε την ιστορία του συλλόγου, όπως οι Ντόν Ρέβι, Τζόνι Τζάϊλς, Τζάκι Τσάρλτον, Μπίλι Μπρέμνερ, Έντι Γκρέϊ αλλά και τον "αγνό γίγαντα" Τζον Τσαρλς. 
*Πηγή: England365.gr*

Ρίχνει «άκυρο» σε Άρσεναλ για Σμόλινγκ η Γιουνάιτεντ!

Σχεδόν απίθανο θεωρείται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Manchester Evening News», ο Λουίς Φαν Χάαλ να ανάψει το «πράσινο φως» για την πώληση του Κρις Σμόλινγκ στην Άρσεναλ, κάτι που σημαίνει ότι η φημολογούμενη πρόταση ύψους 12 εκ. λιρών που ετοιμάζουν οι Λονδρέζοι, θα πέσει στο «κενό».
«Άκαρπες» φαίνεται πως θα αποδειχθούν οι προσπάθειες της Άρσεναλ για την απόκτηση του Κρις Σμόλινγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ποικίλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Αρσέν Βενγκέρ ενδιαφέρεται για τον αμυντικό των «κόκκινων διαβόλων» ετοιμάζοντας μάλιστα πρόταση που θα αγγίζει τα 12 εκ. λίρες.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται πως «γλυκαίνει» τον Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος σύμφωνα με την «Manchester Evening News», δεν προτίθεται να δώσει την έγκρισή του για την πώληση του Άγγλου στόπερ, ακόμα και αν πρόκειται για μία πολύ καλή οικονομικά πρόταση από πλευράς Λονδρέζων.
*Πηγή: England365.gr*

Ρίχνει ξανά 100 εκ. λίρες στην αγορά ο Φαν Χάαλ!!

Ετοιμος να δαπανήσει για ένα ακόμη καλοκαίρι ένα μεγάλο ποσό στο μεταγραφικό παζάρι είναι ο Λουίς Φαν Χάαλ όμως αυτή τη φορά ο Ολλανδός θα πάει σε δοκιμασμένες λύσεις για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  
Ο Ραδαμέλ Φαλκάο και ο Άνχελ Ντι Μαρία μπορεί να μην απέδωσαν τα αναμενόμενα στη φετινή πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως αυτό δεν θα σταματήσει τον Λουίς Φαν Χάαλ από το να δαπανήσει ξανά ένα υπέρογκο ποσό για να ενισχύσει την ομάδα του, ειδικά από την στιγμή που θα κερδίσει μια θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Πρώτος στόχος παραμένει ο Ματς Χούμελς με το κόστος της μεταγραφής του να αγγίζει τα 35 εκ. λίρες ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η απόκτηση ενός κορυφαίο δεξιού μπακ με τους Κλάιν της Σαουθάμπτον και Ντάνι Άλβες της Μπαρτσελόνα να είναι τα πρώτα ονόματα.
Από εκεί και πέρα το όνομα του Πολ Πογκμπά θα παίξει ξανά ενεργά στο ρεπορτάζ των «κόκκινων διαβόλων» ενώ θεωρείται δεδομένο από τον αγγλικό Τύπο ότι ο Ολλανδός θα αποφύγει να δαπανήσει ένα ποσό για την απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών με προοπτικές για το μέλλον αφού η Γιουνάιτεντ «κάηκε» τα τελευταία χρόνια μιας και ούτε ο Ζαχά των 15 εκ. λιρών αλλά ούτε και το δίδυμο Τζόουνς-Σμόλινγκ, το οποίο κόστισε σχεδόν 30 εκ. Απέδωσαν.
*Πηγή: England365.gr*

Από θαύμα σώθηκε ο Πάτρικ Μπέργκερ!

Ο Πάτρικ Μπέργκερ δεν θα γκρινιάξει στη ζωή του για την κίνηση στους δρόμους. Αυτή ήταν άλλωστε η αιτία που παραμένει και σήμερα ζωντανός αφού ο πρώην άσος της Λίβερπουλ είχε προγραμματίσει να πετάξει με τη μοιραία πτήση της Germanwings με προορισμό το Ντίσελντορφ.
Ο πρώην άσος των «κόκκινων» και της εθνικής ομάδας της Τσεχίας, βρέθηκε στο «Καμπ Νου» όπου παρακολούθησε το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ το βράδυ της Κυριακής. Την Τρίτη θα πετούσε από την ισπανική πόλη με προορισμό το Ντίσελντορφ και από εκεί για το Έρεβαν όπου θα έπαιρνε μέρος σε αγώνα προς τιμήν του μεγάλου άσου του αρμενικού ποδοσφαίρου Τσόρεν Ογκανεσιάν.
Ωστόσο η κίνηση στους δρόμους της Βαρκελώνης το πρωί της Τρίτης στέρησε από τον Μπέργκερ τη δυνατότητα να φτάσει στην ώρα του και έτσι έχασε την πτήση προς τη γερμανική πόλη, γεγονός που του έσωσε τη ζωή.
*Πηγή: England365.gr*

«Τέρμα» το μποξ για τον Ρούνεϊ!!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποκάλυψε ότι δεν θα πανηγυρίσει ξανά «παίζοντας μποξ» όπως είχε κάνει στην αναμέτρηση με την Τότεναμ και ο λόγος είναι ο γιος του.  
Ο Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής αποκάλυψε στην συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Λιθουανία ότι αποφάσισε να μην πανηγυρίσει ξανά με αυτόν τον τρόπο. «Πήγε μια μέρα η γυναίκα μου να πάρει το γιο μας από το σχολείο και τον είδε μέσα στην τάξη να κάνει τον ίδιο πανηγυρισμό. Το συζητήσαμε και αποφάσισα να μην το κάνω ξανά» τόνισε ο Ρούνεϊ, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι μίλησε με τον Λουίς Φαν Χάαλ για την έκταση που πήρε το θέμα. «Δεν μπορώ να ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν νιώθω ότι έκανα κάτι κακό. Πάντα έπαιζα μποξ, από μικρό παιδί» ανέφερε και αρνήθηκε ότι βγήκε νοκ-άουτ από το χτύπημα του Φιλ Μπάρντσλεϊ της Στόουκ, με τον Ρόι Χότζον που εκείνη την ώρα ήταν δίπλα του να χαμογελά.
Ο Ρούνεϊ, ο οποίος σήμερα θα φτάσει τις 102 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας ξεπερνώντας τους Γκάρι Λίνεκερ και Μπόμπι Τσάρλτον. «Αργά ή γρήγορα θα γίνει. Συναντώ τον Μπόμπι Τσάρλτον συνέχεια στο γήπεδο και χαίρομαι για τις συμβουλές που μου δίνει, ειδικά στο νέο μου ρόλο στη μεσαία γραμμή αφού και αυτός αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος. Ομως δεν του θυμίζω το ρεκόρ μου στα γκολ με την εθνική ομάδα γιατί δεν θέλω να τον αναστατώνω» είπε με εμφανή διάθεση για χιούμορ, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
*Πηγή: England365.gr*

Με Χαρίση κόντρα στην ΑΕΚ!!

Ο Αρης συνεχίζει σε εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία του για το ματς κόντρα στην ΑΕΚ (29/03) για την 22η αγωνιστική της Α1 και την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα θα ακολουθήσει και ο Κώστας Χαρίσης.
Ο άσος του Αρη, που είχε ταλαιπωρηθεί αρκετές μέρες από ένα διάστρεμμα, κατάφερε στην προπόνηση της Παρασκευής (27/03) να ακολουθήσει μέρος του προγράμματος του Δημήτρη Πρίφτη και αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Τέλος από το Ρέθυμνο ο Σίμπσον!!

Σκουρτόπουλος: «Δυναμικά από την αρχή»

Προσθήκη λεζάντας
Το Ρέθυμνο θα υποδεχθεί τη Νέα Κηφισιά (28/03, 17:00) και θέλει να πάρει την τρίτη του σερί νίκη, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα πρέπει οι παίκτες του να μπουν δυνατά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. 
«Ερχόμαστε από δύο θετικά αποτελέσματα. Θέλουμε να είναι ο «οδηγός» μας και για να εξαργυρώσουμε αυτές τις νίκες θα πρέπει το Σάββατο να μπούμε δυνατά από την αρχή και να καταφέρουμε να κερδίσουμε ένα τρίτο παιχνίδι στην σειρά. Απέναντι μας έχουμε μία ομάδα η οποία είναι πολύ επικίνδυνη. Έχει παιδιά έμπειρα και ικανά και χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Πρέπει να είμαστε καλοί στα δυνατά μας σημεία. Δηλαδή στα ριμπάουντ, στην πιεστική άμυνα και να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Αν καταφέρουμε να επιβάλουμε αυτά τα τρία, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι», είναι όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρεθύμνου, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.
*Πηγή: superbasket.gr*

Σάκοτα: «Δεν είναι τελικός το ματς με τον Αρη»

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Αρη την προσεχή Κυριακή (29/03), με τον Ντράγκαν Σάκοτα να τονίζει ότι για την Ενωση δεν πρόκειται για ματς με τον χαρακτήρα τελικού, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. 
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, όπου και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής απέναντι στον Αρη.
- Η ΑΕΚ απέχει δύο νίκες από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Με αυτό το δεδομένο ο αγώνας κόντρα στον Άρη είναι «τελικός» για την ομάδα σας;
«Σε καμία περίπτωση αυτός ο αγώνας δεν είναι «τελικός» για μας. Εμείς δεν αλλάζουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει για φέτος. Φτιάχνουμε μία ομάδα η οποία θέλουμε να βελτιώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι τόσο σημαντική η θέση που θα τερματίσουμε στο Πρωτάθλημα, είτε αυτή είναι η τρίτη, είτε η τέταρτη, είτε η πέμπτη, είτε η έκτη. Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ».
- Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι ο πρώτος σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Θεωρείτε ότι ο περιορισμός του είναι «κλειδί» για τη νίκη την Κυριακή και αν ναι πώς σκοπεύετε να τον αντιμετωπίσετε;
«Πράγματι, ο Βεζένκοφ είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτά που κάνει φέτος στο παρκέ. Μακάρι να έχουμε περισσότερα νέα παιδιά με το ταλέντο του Βεζένκοφ. Σίγουρα, είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον Άρη που παίρνει πολλές επιθετικές προσπάθειες, αλλά βοηθάει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως στα ριμπάουντ, στις ασίστ και στα κερδισμένα φάουλ. Με βάση τα στατιστικά, προκύπτει ότι είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Ίσως ο Βεζένκοφ να είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στο Πρωτάθλημα».
- Στην έδρα της η ΑΕΚ συνήθως είναι πολύ παραγωγική. Θα προσπαθήσει και κόντρα στον Άρη να οδηγήσει τον αγώνα σε υψηλό ρυθμό και σκορ;
«Δεν θέλουμε να κερδίζουμε μόνο τους αγώνες που διεξάγονται στην έδρα μας, αλλά θέλουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εννοείται πως επιδιώκουμε να προσφέρουμε στον κόσμο μας κάτι παραπάνω όταν αγωνιζόμαστε εντός έδρας. Σίγουρα, είναι σημαντικό που ετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα ντέρμπι ως γηπεδούχοι. Ελπίζω ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο για να δει αυτό το παιχνίδι».
*Πηγή: superbasket.gr*

Ο Λαφαγιέτ την ασίστ της βραδιάς!! (video)

Ο Ολυμπιακός συνδύασε την ουσία με το θέαμα. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν της Εφές και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ μοίρασε την ασίστ της βραδιάς από τις αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας!
Απολαύστε το video:










*Πηγή: superbasket.gr*

Όταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν στις ΗΠΑ!! (video)

Η ενότητα “η ιστορία μίας φωτογραφίας” επιστρέφει, αυτή τη φορά με καλεσμένο τον Ιωάννη Παπαπέτρου!
Δείτε το video του Olympiacosbc TV:










*Πηγή: superbasket.gr*

Μετακόμισε λόγω… χάντμπολ ο ΠΑΟΚ!!

Στο βοηθητικό γήπεδο της Πυλαίας και όχι στην κεντρική σάλα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας, λόγω της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου χάντμπολ.

Μετακόμισε λόγω… χάντμπολ ο ΠΑΟΚ
Προσωρινή… μετακόμιση έκανε η ομάδα του ΠΑΟΚ, λόγω της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου χάντμπολ γυναικών στην Πυλαία. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ολοκλήρωσαν, την Παρασκευή (27/3) την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας (28/3, 17:00) στο βοηθητικό γήπεδο και όχι στην κεντρική σάλα του κλειστού.

Το πρόγραμμα του «Δικεφάλου του Βορρά» ξεκίνησε με την ανάλυση του αντιπάλου μέσω βίντεο και ολοκληρώθηκε με την προπόνηση όλων όσων θα είναι στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου.

Από ‘κει και πέρα, για την προσεχή αναμέτρηση με τους Πατρινούς, ο Γιώργος Δέδας δήλωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το κομμάτι του πρωταθλήματος και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ αξιόλογη ομάδα, που βασίζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό στους ξένους της παίκτες, έχοντας όμως και Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου και θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, χρειάζεται συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά και να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε, ώστε να πάμε στη διακοπή με μία ακόμη νίκη και να έχουμε μετά χρόνο να δουλέψουμε και να επιστρέψουμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια». *Πηγή: sport-fm.gr*

Χορευταράς ο Ντουρμάζ!! (video)


Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατέγραψε τον Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού κι άλλους δύο συμπαίκτες του στην εθνική Σουηδίας να χορεύουν ασταμάτητα στα αποδυτήρια!

Χορευταράς ο Ντουρμάζ (video)
Εν μέσω προετοιμασίας για τα προκριματικά του Euro -και δη για τον αποψινό αγώνα με τη Μολδαβία- οι παίκτες της Εθνική Σουηδίας, αν μη τι άλλο, καλοπερνάνε. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατέγραψε τους Τζίμι Ντουρμάζ, Ερκάν Ζενγκίν και Ναμπίλ Μπαχούι να χορεύουν στα αποδυτήρια.




Det nya Sverige
The new Sweden
@erkan10zengin
@nabilguldish
@jimmydurmaz


*Πηγή: sport-fm.gr*

Αθανασούλας: «Η τελευταία μας ευκαιρία»

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Πανελευσινιακό στο ματς κόντρα στον ΚΑΟΔ προκειμένου να μείνει στο παιχνίδι της παραμονής στην Basket League, όπως τόνισε ο Γιάννης Αθανασούλας στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ.

Αθανασούλας: «Η τελευταία μας ευκαιρία»
Ως την τελευταία ευκαιρία του Πανελευσινιακού να αυξήσει τις πιθανότητές του για παραμονή στην κατηγορία χαρακτήρισε το ματς με τον ΚΑΟΔ ο Γιάννης Αθανασούλας στο Blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο 28χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η εμφάνιση αυτή θα είναι οδηγός προκειμένου να έρθει η νίκη που θα βάλει ξανά την ομάδα της Ελευσίνας σε τροχιά παραμονής.

«Καλησπέρα σε όλους,

Δυστυχώς για εμάς την περασμένη αγωνιστική δεν τα καταφέραμε απέναντι στον ΠΑΟΚ και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για εμάς. Για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι πετάξαμε ένα ημίχρονο και στο δεύτερο κάναμε υπερπρο0σπάθεια για να το γυρίσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μια σοβαρή και έμπειρη ομάδα και κάθε φόρα που βρισκόμασταν κοντά στο σκορ έβρισκε τον τρόπο να μεγαλώνει το προβάδισμα του.

Από εκεί και πέρα αυτό το Σάββατο έχουμε ίσως την τελευταία μας ευκαιρία ώστε να πάρουμε την νίκη για να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας για παραμονή στην κατηγορία. Πάμε να παίξουμε έναν τελικό για εμάς σε μια δύσκολη έδρα και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη που χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Η υπερπροσπάθεια που κάναμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου θα αποτελέσει τον οδηγό για εμάς στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ. Έχουμε φέρει τους εαυτούς σε πολύ δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει να βρούμε τα ψυχολογικά αποθέματα να κάνουμε αυτήν την τόσο σημαντική νίκη για εμάς
».

Ανανέωσε με Χίμκι ο Κόπονεν!!

Παίκτης της Χίμκι θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Πέτερι Κόπονεν, ο οποίος την Παρασκευή (27/3) έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Ανανέωσε με Χίμκι ο Κόπονεν
Βρήκε το… λιμάνι του ο Πέτερι Κόπονεν. Ο Φινλανδός γκαρντ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τη Χίμκι, το οποίο θα ισχύει μέχρι το 2017, ενώ θα υπάρχει και ρήτρα αποδέσμευσης σε περίπτωση που θέλει να μετακομίσει στο NBA.

Ο Κόπονεν ανήκει στη ρωσική ομάδα από το 2012, ερχόμενος από τη Βίρτους Μπολόνια, όπου φέτος στη VTB League μετρά κατά μέσο όρο 15 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λίντεν: «Είμαι υπερήφανος»

Στην εμφάνιση που έκανε ο Κολοσσός για 30 λεπτά κόντρα στην ΑΕΚ στάθηκε ο Τομ Λίντεν, στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας πως το ερχόμενο ματς κόντρα στα Τρίκαλα είναι κομβικό για τα πλέι οφ.

Λίντεν: «Είμαι υπερήφανος»
Την εμφάνιση του Κολοσσού κόντρα στην ΑΕΚ σχολίασε ο Τομ Λίντεν, στο προσωπικό του Blog στην επίσημη σελίδα της ΕΣΑΚΕ.

Ο 27χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στην περασμένη ήττα, ενώ υπογράμμισε πως οι Ροδίτες πρέπει να επανέλθουν στις νίκες στο ματς με τα Τρίκαλα, χαρακτηρίζοντάς το ματς κλειδί για την είσοδο στα play off.

Αναλυτικά:

«Γεια σας και πάλι!

Το περασμένο Σάββατο είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλά για τρία δεκάλεπτα, έχοντας τον έλεγχο του ματς, αλλά στο τελευταίο επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να πετύχει πάνω από 30 πόντους. Μάλιστα, όταν ακόμα πετύχαμε κάποια μεγάλα σουτ, δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε πολύ στο σκορ και να πάρουμε τη νίκη. Όμως, είμαι υπερήφανος για την εμφάνιση που κάναμε, για αυτά τα 30 λεπτά.

Τώρα, έχουμε το τελευταίο μας παιχνίδι πριν από τη μεγάλη διακοπή για το Πάσχα, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας. Τα Τρίκαλα είναι δυνατά στο γήπεδό τους και έχουν πολύ καλή στήριξη από τον κόσμο τους. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς, καθώς εάν θέλουμε να συμμετάσχουμε στα playoffs αυτό το ματς θα είναι “κλειδί”.

Όπως πάντα, η άμυνα είναι το παν για εμάς, καθώς δεν σκοράρουμε πάντα πολύ, γι’ αυτό θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ. Η προετοιμασία μας αυτή την εβδομάδα κύλησε ως συνήθως. Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, ενώ ο αρχηγός επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις και επιτέλους είναι πανέτοιμος για να αγωνιστεί.

Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη, ώστε να έχουμε το χρόνο να γιορτάσουμε το Πάσχα με ένα καλό μομέντουμ και στη συνέχεια να μπούμε στην τελική ευθεία για τα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Τομ
».

Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο!!

Βαρύτατα πρόστιμα μέχρι και 25 εκατομμύρια ευρώ τα οποία τα επιβάλει η πολιτεία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα. Διαβάστε τι περιέχει αυτό...

Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο

Τι προβλέπει αυτό; Καταρχάς δίδεται η δυνατότητα στην Πολιτεία να επιβάλει πρόστιμα στις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες τα οποία -μάλιστα- θα είναι βαρύτατα. Αυτά φτάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ σε περίπτωση επεισοδίων, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων ακόμη και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε περίπτωση που οι ΑΑΕ παραβιάσουν τα παραπάνω τότε ο Σταύρος Κοντονής έχει το δικαίωμα να τις τιμωρήσει μέχρι και με 25 εκατομμύρια ευρώ.

«Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα αθλητικό νομοσχέδιο με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο της Βουλής, θα αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του. Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο», ανέφερε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την δημοσιοποίησή του.

Μεταξύ άλλων, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει -για πρώτη φορά στα χρονικά- μέχρι και φυλάκιση φυσικών προσώπων, σε περίπτωση που δοθούν εισιτήρια σε λέσχες οπαδών οι οποίες δεν είναι αναγνωρισμένες από την Πολιτεία.

Επίσης, ορίζει ότι μέσα σε διάστημα πέντε μηνών από την δημοσίευση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ πρέπει να ανασυγκροτηθούν όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου τα οποία θα αποτελούνται -πλέον- μόνο από τακτικούς δικαστές.

Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει ειδική αναφορά για το θέμα των "στημένων" αγώνων στο ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη παραδίδει άμεσα στον υφυπουργό και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις εκθέσεις που έχει λάβει από UEFA και FIFA. Η ΕΕΑ μπορεί να απαγορεύει τη συμμετοχή ομάδων στο κουπόνι του στοιχήματος, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν πληροφορίες πριν την έναρξη του αγώνα ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει το δικαίωμα ακόμη και να αναβάλει ένα παιχνίδι.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ



Άρθρο 1ο

1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που σχετίζεται με τον αθλητισμό, όπως και κάθε αθλητικός φορέας, οφείλει να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού, εντός ή εκτός των αθλητικών χώρων.

2. Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, δύναται να επιβάλλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000,00) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000,00) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Η συνεργασία των ανωτέρω νομικών και φυσικών προσώπων με τις Αρχές και η παροχή στοιχείων, όταν έχουν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, αποτελούν ελαφρυντικές περιστάσεις που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιμέτρηση του ύψους του προστίμου.

3. Στις περιπτώσεις της παραπάνω παραγράφου 2 του παρόντος, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός δύναται επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων, ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, ακόμη δε και να απαγορεύει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις. Δύναται, εξάλλου, να απαγορεύει την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω απαγορεύσεων, πέραν των τυχόν άλλων συνεπειών και κυρώσεων, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να επιβάλλει, με αιτιολογημένη απόφασή του και μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση, πρόστιμα ύψους από είκοσι πέντε (25.000,00) είκοσι πέντε εκατομμύρια (25.000.000,00) ευρώ.

4. Σε περιπτώσεις ρητής ή σιωπηρής άρνησης απάντησης σε υποβληθέντα ερωτήματα ή μη παροχής αιτηθέντων στοιχείων, πληροφοριών ή διευκρινήσεων σε θεσμοθετημένους κρατικούς φορείς ή εν γένει όργανα της Πολιτείας που ενεργούν στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών ή με σκοπό την αποτροπή τους, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός δύναται να επιβάλλει στα αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), αθλητικές ομοσπονδίες ή επαγγελματικούς συνδέσμους που κατά τα ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από χίλια (1.000,00) έως εκατό χιλιάδες (100.000,00) ευρώ.

5. Σε περιπτώσεις παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή επιδοκιμασίας των αναφερομένων στην παράγραφο 2 του παρόντος επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, από τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και από το διαδίκτυο, πέραν των άλλων τυχόν ποινικών και λοιπών συνεπειών, με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, που λαμβάνεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για τα ΜΜΕ Υπουργού Επικρατείας και μετά από απλή γνώμη τόσο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) όσο και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), οι οποίες διατυπώνονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της σχετικής πρόσκλησης του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, δύνανται να επιβάλλονται στα υπαίτια μέσα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από πέντε χιλιάδες (5.000,00) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000,00) ευρώ.Σε περιπτώσεις στις οποίες οι παραπάνω πράξεις ή ενέργειες λαμβάνουν χώρα μέσω τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να εισηγηθεί προς το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την επιβολή των κατά τα παραπάνω αναφερόμενα προστίμων.

6. Τα ποσά από την είσπραξη των προβλεπόμενων στις προηγούμενες παραγράφους προστίμων πιστώνονται σε ειδικό προς τούτο λογαριασμό και διατίθενται με αποφάσεις του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού για την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας. Κάθε αναγκαία σχετική λεπτομέρεια καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού. Έως την έκδοση της προαναφερόμενης ΚΥΑ, τα ανωτέρω πρόστιμα επιβάλλονται και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικώς όταν πρόκειται για πρόστιμα εις βάρος Α.Α.Ε., για την είσπραξή τους είναι δυνατή και η κατάπτωση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 1 του άρθρου 78 του ν. 2725/1999, όπως η παράγραφος αυτή προστέθηκε με το άρθρο 25 του ν. 3057/2002, εγγυητικής επιστολής, μετά από σχετικό αίτημα του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

7. Κατά των παραπάνω αποφάσεων επιβολής προστίμου είναι δυνατή η άσκηση προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου σύμφωνα με το νόμο δικαστηρίου, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίησή τους στους κατά περίπτωση υπόχρεους. Αν ασκηθεί εμπρόθεσμη προσφυγή βεβαιώνεται αμέσως από τις Οικονομικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. το πενήντα τοις εκατό (50%) του προστίμου, το οποίο εν συνεχεία βεβαιώνεται και ταμειακώς και καταβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., άλλως, σε περίπτωση δηλαδή μη άσκησης εμπρόθεσμης προσφυγής, ολόκληρο το ποσό. Σε περίπτωση άσκησης έφεσης κατά πρωτόδικης απόφασης που απορρίπτει εν όλω ή εν μέρει προσφυγή ή ανακοπή, ο εκκαλών οφείλει να καταβάλει κατά την κατάθεση της έφεσης, με ποινή απαραδέκτου αυτής, ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) του οφειλομένου σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ποσού. Για τον υπολογισμό και την καταβολή του ως άνω ποσού, συντάσσεται ατελώς ειδικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Άρθρο 2ο

1. Από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 απαγορεύεται η συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. σε εθνικό πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ελλάδος των αθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η καλή λειτουργία στην αθλητική εγκατάσταση στην οποία θα διενεργούνται οι αγώνες της ομάδας των προβλεπομένων στα άρθρα 41 Ε' και 41 Γ' του ν. 2725/1999 συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας και ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και λοιπά στοιχεία που ορίζονται στις αποφάσεις 62038/30.12.2005 (ΦΕΚ 1983/30.12.2005) Υφυπουργού Αθλητισμού και …… 1094/22.7.2009 (ΦΕΚ............) Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού. Με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού είναι δυνατόν η παραπάνω απαγόρευση να αφορά μόνο σε ορισμένες κατηγορίες πρωταθλημάτων, καθώς και να επεκταθεί σε άλλα αθλήματα.

2. Τα ως άνω συστήματα που υπάρχουν σήμερα σε αθλητικές εγκαταστάσεις, δυνάμει σχετικής σύμβασης που είχε συνάψει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παραχωρούνται στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται στους χρήστες των εγκαταστάσεων αυτών, Τ.Α.Α. και Α.Α.Ε., οι οποίοι οφείλουν, αφενός να φροντίσουν άμεσα για την έγκαιρη διασφάλιση της κατά τα ανωτέρω καλής λειτουργίας τους, αφετέρου, για την επέκεινα συντήρησή τους, βαρυνόμενοι οι ίδιοι με κάθε σχετική δαπάνη.

3. Σε αθλητικές εγκαταστάσεις που κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχουν εγκατασταθεί, με πρωτοβουλία των χρηστών τους, αντίστοιχα ηλεκτρονικά συστήματα, δικής των επιλογής, οι χρήστες αυτοί, Τ.Α.Α. και Α.Α.Ε., υποχρεούνται, με δική τους φροντίδα, ευθύνη και δαπάνες, να διασφαλίσουν, πέραν της καλής λειτουργίας των, τη συμβατότητα αυτών των συστημάτων και τη σύνδεσή τους με τα κεντρικά συστήματα που προβλέπονται στις ανωτέρω διατάξεις των άρθρων 41 Ε' και 41Γ' του ν. 2725/1999 και των προαναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων, έως την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, εν συνεχεία δε, αντιστοίχως με τα οριζόμενα παραπάνω, στην παράγραφο 2 του παρόντος, βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους. Η εκπλήρωση των προαναφερομένων ελέγχεται και βεβαιώνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

4. Οι κατά περίπτωση αρμόδιες διοργανώτριες Αρχές και επαγγελματικοί σύνδεσμοι οφείλουν να επιβλέπουν την τήρηση και εφαρμογή των οριζομένων στις προηγούμενες παραγράφους, προβαίνοντας σε κάθε αναγκαία προς τούτο ενέργεια.

5. Χωρίς τη βεβαίωση των παραγράφων 1 και 3 του παρόντος άρθρου δεν είναι δυνατή η χορήγηση του πιστοποιητικού που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 77Α' του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 24 του ν. 3057/2002. Σε περίπτωση που οποτεδήποτε, πριν ή κατά τη διεξαγωγή αθλητικής συνάντησης, διαπιστωθεί η μη καλή λειτουργία ή η διακοπή λειτουργίας των ως άνω συστημάτων κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, τότε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακαλεί το ανωτέρω πιστοποιητικό.

6. Η ύπαρξη και καλή λειτουργία των ως άνω συστημάτων σε αθλητική εγκατάσταση στην οποία πρόκειται να διεξαχθεί αγώνας που εμπίπτει στην απαγόρευση της παραγράφου 1 του παρόντος, αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 8 του άρθρου 56Α του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 9 του ν. 3057/2002, άδεια τελέσεως αγώνα.

7. Τα ζητήματα για τα οποία προβλεπόταν στην παράγραφο 6 του άρθρου 41 Γ και στην παράγραφο 6 του άρθρου 41 Ε' του ν. 2725/1999, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 7 του ν. 3057/2002, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και κοινών υπουργικών αποφάσεων, αντίστοιχα, όπως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος, όπως και των οριζομένων στις διατάξεις των παραπάνω άρθρων 41Γ' και 41Ε' του ν. 2725/1999, ρυθμίζονται στο εξής με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού.

8. Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη λειτουργία των ανωτέρω συστημάτων και, ιδίως, το υλικό των βιντεοσκοπήσεων και των εν γένει καταγραφών με τα ηλεκτρονικά μέσα των άρθρων 41Γ' και 41Ε' του ν. 2725/1999, αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία που λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη στο πλαίσιο της ποινικής και της διοικητικής διαδικασίας που διενεργούνται σχετικά με τυχόν πράξεις βίας και άλλες αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά τη λήξη αθλητικών εκδηλώσεων. Η παράγραφος 14 του άρθρου 41 Δ του ν. 2725/1999, η οποία είχε προστεθεί με το άρθρο 9 παρ. 3 του ν. 4049/2012, καταργείται.

9. Η παράγραφος 5 του άρθρου 41 Ε του ν. 2725/1999, η οποία είχε προστεθεί με το άρθρο 6 του ν. 3057/2002, καταργείται. Οι δαπάνες στις οποίες έχει υποβληθεί η ΓΓΑ, έως τη δημοσίευση του παρόντος, για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση των προαναφερομένων συστημάτων, βαρύνουν τις οικείες διοργανώτριες Αρχές. Οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος και τα σχετικά με την αναζήτηση των σχετικών ποσών καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού.

Άρθρο 3ο

1.Από τη δημοσίευση του παρόντος, απαγορεύεται η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β' του ν. 2725/1999, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του ν. 4049/2012, οι οποίες δεν βρίσκονται σε νόμιμη λειτουργία σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της, ακόμη και της άτυπης.

2. Σε περίπτωση παραβίασης της ανωτέρω απαγόρευσης από Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε., πέραν των άλλων συνεπειών, ποινών και κυρώσεων που ορίζονται στο νόμο, κάθε μέλος της διοίκησης του κατά περίπτωση υπαίτιου Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ.

3. Το αδίκημα του παρόντος άρθρου διώκεται αυτεπαγγέλτως, οι δε επιβαλλόμενες για την τέλεσή του ποινές δεν αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται. Η προθεσμία για την άσκηση έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης και η άσκηση έφεσης δεν αναστέλλουν την εκτέλεσή της. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να διατάξει, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την αναστολή εκτέλεσης μόνον της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε με την πρωτόδικη απόφαση και ουδέποτε της χρηματικής ποινής. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η χορήγηση προθεσμίας για την καταβολή της χρηματικής ποινής σε δόσεις, ή η έκτισή της με παροχή κοινωφελούς εργασίας, μη εφαρμοζομένων των παραγράφων 4 έως και 8 του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα.

4. Εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, λύεται αυτοδικαίως και απαγορεύεται εφεξής η εκμίσθωση ακινήτων σε λέσχες του άρθρου 41Β' του ν. 2725/1999, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του ν. 4049/2012, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της, ακόμη και άτυπη, εφόσον δεν έχει προσκομισθεί στον εκμισθωτή βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι βρίσκεται σε νόμιμη λειτουργία σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως. Εις βάρος όποιου προβαίνει στην εκμίσθωση οποιουδήποτε χώρου ή ανέχεται τη διατήρησή της κατά παραβίαση της παρούσας απαγόρευσης, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή του εκμισθωτή, δύναται να επιβάλλει σε αυτόν πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000,00) έως εκατό χιλιάδες (100.000,00) ευρώ, το οποίο αφορά πάντοτε στον μέχρι το χρόνο της επιβολής του χρονικό διάστημα, μη αποκλειομένης της εκ νέου επιβολής προστίμου, και μάλιστα όχι μόνο μία φορά, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Κατά τα λοιπά, για το πρόστιμο αυτό εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 1 του παρόντος.

Άρθρο 4ο

1. Στο άρθρο 41 ΣΤ' του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, μετά την παράγραφο 4, προστίθεται νέα παράγραφος 4Α, ως ακολούθως:
"4Α. Συνιστούν επιβαρυντικές περιπτώσεις και η επιβαλλόμενη ποινή μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο όριο που προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου ή στον Ποινικό Κώδικα και να φθάσει έως το ανώτατο όριο του είδους της ποινής:
α) Εάν ο δράστης κατά την τέλεση των πιο πάνω πράξεων χρησιμοποίησε όπλο ή κάθε άλλου είδους μέσο, ικανό και πρόσφορο να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.
β) Εάν, από τη βαρύτητα της πράξης, τη βιαιότητα κατά την τέλεσή της, τις περιστάσεις αυξημένης επικινδυνότητας για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα προσώπων, τα αίτια που ώθησαν τον δράστη σε αυτήν και τη σοβαρή διασάλευση της δημόσιας τάξης, προκύπτει αντικοινωνικότητα αυτού και σταθερή ροπή του σε διάπραξη νέων εγκλημάτων στο μέλλον.
γ) Εάν ο δράστης εκδήλωσε ρατσιστική συμπεριφορά, υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 και 2 του παρόντος άρθρου. "

2. Το εδάφιο β’ της παραγράφου 6 του άρθρου 41ΣΤ’ του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
"β. Η ποινή για τις πράξεις του παρόντος άρθρου δεν μετατρέπεται σε καμία περίπτωση.
Το Δικαστήριο, εφόσον συντρέχουν οι όροι αναστολής εκτέλεσης της ποινής, ανεξαρτήτως του ύψους αυτής, διατάσσει, για χρονικό διάστημα ίσο με την ανασταλείσα ποινή, την υποχρέωση του καταδικασθέντος να διαμένει στην κατοικία του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Η παραβίαση του συγκεκριμένου όρου συνεπάγεται την άρση της αναστολής. Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης για αδίκημα του παρόντος νόμου, ανεξαρτήτως του ύψους των αθροιζομένων ποινών, δεν χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της ποινής.».


Άρθρο 5ο

1. Εντός προθεσμίας πέντε (5) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος ανασυγκροτούνται όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούμενα εφεξής μόνο από τακτικούς δικαστές.

2. Εντός της ίδιας πιο πάνω προθεσμίας των πέντε (5) μηνών, υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων αναλαμβάνει εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός με βαθμό εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος αναπληρώνεται από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό με βαθμό αντιεισαγγελέα πρωτοδικών. Αμφότεροι ορίζονται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.
Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι ανωτέρω εισαγγελείς διατηρούν τα δικαιώματα όπως αυτά περιγράφονται και τις δυνατότητες όπως αυτές προβλέπονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ν. 4022/2011, όπως ισχύει.

3. Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 119 του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 39 του ν. 3057/2002, η φράση "εκτός του ποδοσφαίρου" διαγράφεται.

4. Η παράγραφος 1 του άρθρου 127Β του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 49 του ν. 3057/2002, καταργείται.

5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, επιβάλλεται τέλος, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με την ίδια απόφαση, επί των εισιτηρίων των αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, για την κάλυψη της κρατικής δαπάνης συμμετοχής των τακτικών δικαστών σε πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα.

Άρθρο 6ο

Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός ή ειδικώς εξουσιοδοτημένα απ΄ αυτόν πρόσωπα, δύναται να λαμβάνει γνώση των υποβαλλομένων στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας επαγγελματικών πρωταθλημάτων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του ν. 3213/2003, όπως κάθε φορά ισχύει, για τη διεξαγωγή σχετικών ελέγχων.

Άρθρο 7ο

1. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποχρεούται να διαβιβάζει αμελλητί στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις εκθέσεις που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή ή την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ή τις συνεργαζόμενες με αυτές εταιρίες ή άλλους φορείς, σχετικά με ύποπτους χειραγώγησης αγώνες.

2. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή της, η οποία λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων και τις παραπάνω εκθέσεις, δύναται να αφαιρεί ομάδες, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, από τον πίνακα των ομάδων που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα "Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης" της ΟΠΑΠ Α.Ε. και όλων των άλλων εταιριών που τυχόν δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα με αντικείμενο το στοιχηματισμό.

3. Σε περίπτωση που περιέλθουν σε γνώση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργό τέτοιες εκθέσεις πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, δύναται με απόφασή του να μεταθέσει την ώρα έναρξης του αγώνα ή να αναβάλει τη διεξαγωγή του, σε ημέρα και ώρα που θα προσδιορισθεί κατόπιν συνεννόησης με την αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή και τις διαγωνιζόμενες ομάδες.

Άρθρο 8ο

1.Η παράγραφος 2 του άρθρου 41Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
"2. Με αποφάσεις του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεσπίζεται Κανονισμός Λειτουργίας της Δ.Ε.Α.Β. και συγκροτείται Ειδικό Σώμα Παρατηρητών της Δ.Ε.Α.Β., αποτελούμενο από πρόσωπα με εμπειρία στον αθλητισμό, τουλάχιστον αποφοίτους λυκείου, που δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα του άρθρου 3 του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, με διετή θητεία, δυνάμενη να ανανεώνεται. Στον πρόεδρο, στον αναπληρωτή του, στον γραμματέα και στα μέλη της Δ.Ε.Α.Β. καταβάλλεται μηνιαία αποζημίωση, που ορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού. Με όμοια απόφαση ορίζονται οι αποζημιώσεις, τα έξοδα και οι δαπάνες λειτουργίας του Ειδικού Σώματος Παρατηρητών της Δ.Ε.Α.Β. Οι αποζημιώσεις στους Παρατηρητές καταβάλλονται μετά από βεβαίωση του Προέδρου της Δ.Ε.Α.Β. ή εξουσιοδοτημένου από αυτόν προσώπου, για την εκτέλεση του έργου τους."

2. Στην περίπτωση β’ της παραγράφου 7 του άρθρου 41Α του ν.2725/1999, όπως η παράγραφος αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν.3708/2007 και ισχύει, διαγράφεται η φράση «πλην του χώρου των αποδυτηρίων των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών».

Άρθρο 9ο

1. Στο τέλος της παραγράφου 3 β του άρθρου 49 του Π.Δ 104/2014 (Α΄ 171/28.8.2014) προστίθεται νέο εδάφιο (ιστιστ), ως εξής:
«(ιστιστ)Την τήρηση προσωπικού υπηρεσιακού φακέλου για κάθε υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του οικείου Τμήματος.»

2. Στο τέλος του άρθρου 55 του Π.Δ 104/2014 (Α’ 171/28.8.2014) προστίθεται νέα παράγραφος 3 ως εξής:
«3. Στη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Αθλητισμού μεταφέρονται και συστήνονται ως αυτοτελή τμήματα οι κάτωθι οργανικές μονάδες, με τις αρμοδιότητες και το προσωπικό αυτών:
Α. Τμήμα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Τομέα Αθλητισμού
Β. Τμήμα Πληροφορικής Τομέα Αθλητισμού.»

3. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του Προεδρικού Διατάγματος 104/2014 (ΦΕΚ Α' 171/28.8.2014), προστίθεται το ακόλoυθο εδάφιο:
"Όλες οι αρμοδιότητες και οι στόχοι της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού ασκούνται μόνον κατά το μέρος και στο βαθμό που δεν υπερκαλύπτουν και δεν συμπίπτουν με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι οποίες σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν και ασκούνται από αυτήν και μόνον."

4. Στην παράγραφο 3α του άρθρου 57 του Προεδρικού Διατάγματος 104/2014 (ΦΕΚ Α' 171/28.8.2014), οι περιπτώσεις (αα), (ββ), (στστ) και (ζζ) καταργούνται, ενώ στην περίπτωση (ιβιβ) η φράση "την λήψη Διοικητικών Μέτρων κατά της βίας στα γήπεδα, τις ηθικές ή υλικές επιβραβεύσεις σε διοργανώτριες αρχές πρωταθλημάτων ομαδικών αθλημάτων Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α. ή αθλητικά σωματεία ή αθλητές για πρότυπη αθλητική συμπεριφορά" διαγράφεται.

5. Στην παράγραφο 3β του άρθρου 57 του Προεδρικού Διατάγματος 104/2014 (ΦΕΚ Α' 171/28.8.2014), οι περιπτώσεις (αα) και (ββ) καταργούνται.

Άρθρο 10ο

Η περίπτωση δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 87 του ν. 2725/1999 τροποποιείται ως εξής:
"δ) οι υποχρεώσεις των αθλητών προς τα αθλητικά σωματεία ή τις Α.Α.Ε. και τα Τ.Α.Α. καθώς και οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης αυτών των υποχρεώσεων. Επίσης ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των αθλητικών σωματείων ή των Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α. προς τους αθλητές, καθώς και οι κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων αυτών.΄΄

Άρθρο 11ο

1.Από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, για τη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής σε Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης εξόφλησης ή διακανονισμού οφειλών των Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε.: α) προς τους ιδιοκτήτες των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις οποίες χρησιμοποίησαν ως έδρα στο παρελθόν, όταν αυτές ανήκουν στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα (ν.π.δ.δ., Ο.Τ.Α., ιδρύματα, κληροδοτήματα κλπ), β) προς το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.) και γ) προς το εργαστήριο ντόπινγκ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)
Τις ως άνω βεβαιώσεις εκδίδει ο αντίστοιχος φορέας και υποχρεούται το Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. να προσκομίσει εμπρόθεσμα και νομότυπα ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού το ΤΑΑ ή ΑΑΕ. Σε περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού εκπίπτει ανάλογα η εγγυητική επιστολή που προβλέπεται στο άρθρο 78 του ν. 2725/1999. Σε περίπτωση μη ύπαρξης οφειλής προς καθέναν ή κάποιον από τους ανωτέρω φορείς, προσκομίζεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου ΤΑΑ ή ΑΑΕ περί μη οφειλής, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

2. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999 προστίθεται περίπτωση η΄, ως ακολούθως
«Η σύμβαση μίσθωσης ή καθ΄οιονδήποτε τρόπο παραχώρησης χρήσης, ως έδρας του Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε., όταν δεν χρησιμοποιείται ιδιόκτητη αθλητική εγκατάσταση ως έδρα.»

3. Η παράγραφος 23 του άρθρου 38 του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, συμπληρώνεται και τροποποιείται ως ακολούθως:
«23. Προς το σκοπό της καλύτερης προετοιμασίας των εθνικών ομάδων, των αναγνωρισμένων κατά τον παρόντα νόμο αθλητικών Ομοσπονδιών που καλλιεργούν άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που περιλαμβάνεται στο εκάστοτε ισχύον πρόγραμμα Ολυμπιακών, είναι δυνατόν να χορηγηθεί άδεια με αποδοχές, κατά τα κατωτέρω οριζόμενα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στους εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες, μέλη των εθνικών ομάδων καθώς και στους προπονητές ή προπονήτριές τους, που εργάζονται, είτε στο Δημόσιο, είτε σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ν.Π.Ι.Δ. του στενού ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, είτε στους Ο.Τ.Α. όλων των βαθμίδων. Η άδεια χορηγείται από τον φορέα όπου εργάζεται ο αθλητής ή η αθλήτρια, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία θα συνοδεύεται υποχρεωτικά: α) με βεβαίωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), προκειμένου για τους θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κατά περίπτωση, η οποία θα πιστοποιεί ότι ο αιτών ή η αιτούσα έχει προκριθεί και είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας που θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη διοργάνωση και β) με βεβαίωση της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας, η οποία θα επικυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) για την περίπτωση των Παγκόσμιων ή Πανευρωπαϊκών Αγώνων, κατά περίπτωση, στην οποία θα πιστοποιείται ότι ο αιτών ή η αιτούσα έχει προκριθεί και είναι μέλος της εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη διοργάνωση.
Οι διατάξεις των δύο προηγουμένων εδαφίων της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται ανάλογα και στους εργαζόμενους αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία (ΑΜΕΑ), στους κωφούς αθλητές, στους αθλητές – συνοδούς αυτών, μέλη εθνικών ομάδων και στους προπονητές ή προπονήτριες αυτών, που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών καθώς και σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι τα Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του οικείου αθλήματος και οι οποίοι εργάζονται στους ανωτέρω φορείς του. Την προαναφερόμενη βεβαίωση στους συμμετέχοντες χορηγεί η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ή η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, προκειμένου για τους κωφούς αθλητές, η οποία θα επικυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.)».

Άρθρο 12ο

Η περ. β της παραγράφου 22 του άρθρου 135 του ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως εξής:
"β) Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α."

Άρθρο 13ο

1. Η παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 45 του ν. 4264/2014 (Α΄ 118 ) και την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 4275/2014 (Α΄ 149) αντικαθίσταται ως εξής: «3. Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στην Α΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής. Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα. Η Τράπεζα θεμάτων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Οριζόντιας Πράξης 466112 Προγράμματος ΕΣΠΑ δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για την προαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας όπου αυτό διδάσκεται.»

2. Η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 4186/2013 (Α΄193), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 4275/2014 (Α΄149), αντικαθίσταται ως εξής: «4. Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στη Β΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Γ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής. Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα. Η Τράπεζα θεμάτων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Οριζόντιας Πράξης 466112 Προγράμματος ΕΣΠΑ δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για την προαγωγή των μαθητών στην Β΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Γ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας όπου αυτό διδάσκεται.

3. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν.4186/2013 (Α΄ 193) αντικαθίσταται ως εξής: «Τα θέματα ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα. Η Τράπεζα θεμάτων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Οριζόντιας Πράξης 466112 Προγράμματος ΕΣΠΑ δύναται να λειτουργήσει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.»

4. Το τρίτο και τέταρτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), όπως συγχωνεύτηκαν σε ένα και αντικαταστάθηκαν με την παρ. 6 του άρθρου 45 του ν.4264/2014 (Α΄ 118) αντικαθίστανται ως εξής: «Για την προαγωγή των μαθητών απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Περιβάλλον Εργασία - Ασφάλεια και Υγιεινή, όπου αυτά διδάσκονται.»

5. Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από το σχολικό έτος 2014-2015.

Άρθρο 14ο

1. Η παράγραφος 10 του άρθρου 1 του Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ Α΄23/.....), η οποία προστέθηκε με το άρθρο 1 του ΠΔ 170/2013 (ΦΕΚ Α΄274/..........), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«10. Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η ανα¬πλήρωσή τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρό¬πους: α) Περικοπή περιπάτων και εκδρομών. β) Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμε-ρων εκδρομών και γ) Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποι¬ούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, ο Διευθυντής συγκαλεί ανά βδομάδα το Σχολικό Συμβούλιο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την προσήκουσα διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χα¬θεί.
Μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου, ο Διευθυντής συγκαλεί αμέσως και εκτάκτως το σχολικό συμβούλιο. Το σχολικό συμβούλιο υποβάλει πρόταση στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, σχετικά με την διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί, με γνώμονα την όσο το δυνατόν αρτιότερη ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης. Η διαδικασία αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο/τετράμηνο από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον Περιφερει¬ακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Την απόφαση για την αναπλήρωση λαμβάνει ο Περι¬φερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης».

2. Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της διδακτέας ύλης με τους τρόπους που προβλέπονται στην παρ.10 του άρθρου 1 του Π.Δ. 104/1979 (Α΄23) όπως αυτή αντικαθίσταται με την παρ.1 του παρόντος, παρέχεται επιπρόσθετα η δυνατότητα αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας με αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος.

Άρθρο 15ο

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.
Από την έναρξη ισχύος, κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος ή ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα που ρυθμίζονται με τον παρόντα νόμο καταργείται. *Πηγή: sport-fm.gr*