Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Στο «Hall of Fame» ο Νόρμαν Χάντερ!!

Ο "μύθος" της Λίντς Γιουνάϊτεντ, Νόρμαν Χάντερ,  θα τιμηθεί για την πλούσια προσφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο από το Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου, καθώς είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα ενταχθούν στο Hall of Fame.
O άλλοτε κεντρικός αμυντικός της Λίντς και της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας Νόρμαν Χάντερ, είναι στη λίστα των νέων προσώπων που θα ενταχθούν στο Hall of Fame το επόμενο διάστημα και μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται ο Γκάρι Νέβιλ, ο Στιούαρτ Πιρς, ο Αλαν Μάλερι και ο Πολ ΜακΓκραθ.
Ο Χάντερ εντάχθηκε στη Λίντς το 1962, μόλις στα 15 χρόνια του υπό την καθοδήγηση του Ντον Ρέβι, κι αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του βασικού κορμού των "παγωνιών" κατά την 15ετή παρουσία του στο σύλλογο του Γιορκσαϊρ.
Συμπλήρωσε συνολικά 726 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λίντς, όντας στην 4η θέση της κατάταξης με τις περισσότερες συμμετοχές, πίσω απ τους Τζ.Τσάρλτον, Μπρέμνερ και Ρίνεϊ.
Ήταν μέλος της Εθνικής Αγγλίας όταν κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο του 1966, χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής, αφού ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ προτιμούσε τους Τζάκι Τσάρλτον και Μπόμπι Μουρ για το κέντρο της άμυνας. Επίσης έλαβε μέρος στο EURO του 1968 στην Ιταλία, αλλά και στο Μουντιάλ του Μεξικού δύο χρόνια αργότερα, με μοναδική συμμετοχή στην ήττα με 3-2 απ τη Δ.Γερμανία. Συνολικά με τα "λιοντάρια" αγωνίστηκε 28 φορές πετυχαίνοντας και 2 γκολ.
Μπρίστολ Σίτι και Μπάρνσλεϊ ήταν οι δύο τελευταίοι σταθμοί πριν αποσυρθεί το 1982, σε ηλικία 39 ετών. Ο ρόλος του προπονητή φαίνεται πως δεν του ταίριαζε, αφού μετά απ τις περιπέτειες του με Μπάρνσλεϊ, Ρόδεραμ, Μπράντφορντ αλλά και ένα ενδιάμεσο πέρασμα απ τη μεγάλη του αγάπη, τη Λίντς, ως υπηρεσιακός το φθινόπωρο του 1988, εγκατέλειψε εντελώς το χώρο του ποδοσφαίρου.
Παραμένει όμως μια θρυλική μορφή στο "Έλαντ Ρόουντ", τυγχάνοντας πάντα εξαιρετικής υποδοχής. Θα ενταχθεί στο "Hall of Fame" στις 14 Οκτωβρίου, παράλληλα με τους Ίβορ Ολτσερτς, Πολ Μακ Γκραθ, Γκάρι Νέβιλ, Στιούαρτ Πιρς, Μπομπ Κρόπτον, Άλαν Μάλερι Γκάρι Ντέϊβις και Φέϊ Γουάϊτ.
Εκεί όμως θα συναντήσει κι άλλους μύθους της Λίντς, ανθρώπους που μαζί τους έχτισε την ιστορία του συλλόγου, όπως οι Ντόν Ρέβι, Τζόνι Τζάϊλς, Τζάκι Τσάρλτον, Μπίλι Μπρέμνερ, Έντι Γκρέϊ αλλά και τον "αγνό γίγαντα" Τζον Τσαρλς. 
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: