Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο gazzetta.gr!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μοιράζεται με το gazzetta.gr τα συναισθήματά του, μετά το βροντερό “παρών” που... φώναξε στην 4η περίοδο του αγώνα με την Εφές Αναντολού. Τι λέει για την δοκιμασία που πέρασε και την στήριξη που είχε.
Το τρίποντο που “έσταξε” στο εφετινό του ντεμπούτο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παρκέ του “Φόρουμ ντι Ασάγκο” του Μιλάνου, στο ματς με την Εμπόριο Αρμάνι, ήταν μία μικρή γεύση του χαρακτήρα του και της τεράστιας αυτοπεποίθησης που έχει. Έκτοτε, δεν του δόθηκε ξανά η μεγάλη ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει και πόσο έχει λείψει στον εφετινό Ολυμπιακό, μέχρι χθες το βράδυ. Έχοντας παίξει τέσσερα λεπτά στην 2η περίοδο, ο 21χρονος φόργουορντ, έπαιξε σε όλο το 4ο δεκάλεπτο και έδωσε στους “ερυθρόλευκους” την απαραίτητη ώθηση για την ολική επαναφορά σε έναν αγώνα μεγάλη σημασίας με την Εφές Αναντολού.
Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που με δύο τρίποντα-“μαχαιριές” και συνολικά 10 πόντους στο λεγόμενο “crunch-time”, συνυπέγραψε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα και δικαίωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών του. Μετά το τέλος του αγώνα, το gazzetta.gr τον συνάντησε, λίγο πριν τις καθιερωμένες διατάσεις που κάνει μετά τα παιχνίδια (υπό την επίβλεψη του γυμναστή της ομάδας, Αντρέα Γκατζούλη) και μίλησε μαζί του για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο 2014 (βαρύ διάστρεμμα & κάταγμα περόνης) και την επιστροφή του στο rotation του Ολυμπιακού.
Με δεδομένο ότι το εφετινό σου ντεμπούτο έγινε στο Μιλάνο και μάλιστα με τρίποντο με το... καλησπέρα που έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό, μια πειστική εμφάνιση σαν την αποψινή (σ.σ.: χθεσινή) σε ένα κρίσιμο ματς, μπροστά στον κόσμο της ομάδας, ήταν κάτι που περίμενες από καιρό;
«Για κάτι τέτοιες στιγμές δούλευα κάθε μέρα στην προπόνηση! Ειδικότερα στην περίπτωσή τη δική μου, που παρά τη σκληρή δουλειά στην αποθεραπεία, στην προπόνηση αλλά και στην πνευματική διαχείριση της ατυχίας μου, δεν μπορούσα να ξέρω πότε θα έρθει η ώρα μου, οι στιγμές που είχα με τον εαυτό μου, όσον αφορά στην επιστροφή μου, ήταν ατελείωτες! Από την ημέρα που τραυματίστηκα, ζούσα και ανέπνεα για την ώρα της ευκαιρίας μου, κοιμόμουν και ξυπνούσα με την εικόνα μου να μπαίνει στο παρκέ...»
Απόψε (σ.σ.: χθες) όμως, έπαιξες σαν βετεράνος και ο προπονητής σου όχι απλά εμπιστεύτηκε στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, αλλά έδωσε εντολή να παίξεις πλάτη τον Περπέρογλου, όταν η μπάλα “έκαιγε”... Αυτό δείχνει ότι έχεις επιστρέψει για τα καλά...
«Νιώθω ευλογημένος και γι‘ αυτό ευχαριστώ το Θεό! Όταν δουλεύεις σκληρά στην προπόνηση, έχεις αυτοπεποίθηση και εισπράττεις την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών σου, τότε όλα μπορούν να γίνουν...»
Στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι είχατε πολύ άγχος...
«Ξέραμε ότι θέλουμε μία νίκη για να προκριθούμε, είχαμε απουσίες και προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες ήττες! Όταν παίζεις με τέτοια πίεση - αν και αυτή είναι η δουλειά μας - είναι λογικό να υπάρχει άγχος, αλλά πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους, έβγαλαν μεγάλο πάθος στην άμυνα και έδωσαν το κάτι παραπάνω για τη νίκη!»
Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, στα δύο τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι αγωνιστικά, έμεινε ανεπηρέαστος από τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε. Τι δείχνει αυτό για τον χαρακτήρα της ομάδας και πόσο ενθαρρυντικό είναι για τη συνέχεια;
«Αν και στο ρόστερ μας έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν κα σκοράρουν και να δημιουργήσουν, όταν λείπουν οι δύο βασικοί δημιουργεί και εκτελεστές όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας κι ένας κομβικός παίκτης στην άμυνα και την ένεργεια, όπως ο Πέτγουεϊ, είναι λογικό - σε έναν βαθμό - να υπάρξει ένας αποσυντονισμός. Σήμερα (σ.σ.: χθες), όμως, νομίζω ότι φάνηκε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για παράδειγμα ο Μάντζαρης, σε δημιουργία και εκτέλεση και πόσο καλά μπορεί να παίξει το pick‘n‘roll ο Λοτζέσκι! Αυτό που για μένα έχει την μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι η ομάδα αποδεικνύει ότι είναι φτιαγμένη από ατσάλι και δεν τα παρατάει ποτέ!»
Ο Παπαπέτρου δεν έκανε τίποτε; Δέκα πόντους στην τελευταία περίοδο, σημαντική συμβολή στην ανατροπή του σκορ σε άμυνα κι επίθεση και στο... τσακ δεν έκανες ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα...
«Όταν βρίσκεσαι πολύ καιρό από κάτω, καμιά φορά, η αυτοπεποίθηση μπορεί να κάνει θαύματα και να συνεπάρει τον καθένα! Ξαναλέω ότι νιώθω τυχερός κι ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε ένα τόσο θετικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που μου έδωσαν θετική ενέργεια, με βοήθησαν να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου...»
Με τη νίκη επί της Εφές, “κλειδώσατε” την πρόκριση στα πλέϊ-οφ, αλλά έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η βαθμολογία, ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον, με νίκη στη Μόσχα, να διεκδικήσει και το πλεονέκτημα έδρας... Είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό σας, καθώς πλέον απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Top-16;
«Δεν έχουμε συζητήσει καθόλου την αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας γιατί, αφότου τελείωσε ο αγώνας με την Εφές, στο μυαλό μας, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται μόνο το πως θα κερδίσουμε την Κυριακή στην Αμαλιάδα! Έχουμε ένα δύσκολο ματς με τον Κόροιβο, το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε το προβάδισμα από τον Παναθηναϊκό και από τη Δευτέρα, θα ασχοληθούμε με την ΤΣΣΚΑ...»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: