Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο Έλληνας ρέφερι που τα σπάει φέτος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Έλληνα ρέφερι, που έχει ρεκόρ ορισμών φέτος από την ΟΥΕΦΑ!
Έχουμε συνηθίσει να εκφραζόμαστε με επικριτικά σχόλια για τους διαιτητές μας. Οπότε, για…αλλαγή, ας κάνουμε σήμερα κάτι διαφορετικό.
Αναφέρομαι σε ένα διεθνή Έλληνα διαιτητή, τον Σιδηρόπουλο, που έχει επιλεγεί τόσες πολλές φορές φέτος από την ΟΥΕΦΑ, ώστε να είναι μέσα στην τριάδα των Ευρωπαίων ρέφερι με τα περισσότερα διεθνή παιχνίδια μέσα στη σεζόν! Αυτός, ο Πολωνός Μαρτσίνιακ κι ο Πορτογάλος Μανουέλ Σόουσα.
Ο Σιδηρόπουλος, που έχει παίξει και 13 παιχνίδια φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (μεταξύ των οποίων και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) έχει σφυρίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ (Λιλ-Γκρασχόπερς 1-1), προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ (Τορίνο-Σπλιτ 1-0), ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ (Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαχτάρ 0-0, Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2), προκριματικά ΓΙΟΥΡΟ ( Ισπανία-Σκόπια 5-1, Πορτογαλία-Αρμενία 1-0), ακόμη κι -21 (Ολλανδία-Πορτογαλία 0-2), ενώ εσχάτως έπαιξε και στους δύο νοκ άουτ γύρους του Γιουρόπα Λιγκ (Μπριζ-Ααλμποργκ 3-0, Νάπολι-Ντινάμο Μόσχας 3-1)!
Είναι προφανές ότι η ΟΥΕΦΑ έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα ρέφερι κι αυτό σίγουρα μόνο κέρδος είναι.
Βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει κι από τον Κουκουλάκη, υπό την έννοια ότι φέτος έπαιξε αρχικά δύο ματς στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τρία παιχνίδια στους ομίλους του Γιουρόπα κι ένα στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ κι εσχάτως νοκ άουτ στο Γιουρόπα Λιγκ (Τορίνο-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2).
Δυστυχώς, οι άλλοι Έλληνες διεθνείς διαιτητές έχουν μείνει πολύ πίσω. Κι ο Τριτσώνης κι ο Παππάς, ακόμη κι ο Σπάθας, που έδειχνε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει, λόγω και ηλικίας. Να δούμε τι θα κάνει κι ο Καλογερόπουλος, που χρήστηκε πρόσφατα διεθνής.
Στους κόλπους της διαιτησίας λέγεται ότι παίζει το ρόλο του στην άνοδο των Ελλήνων διαιτητών στην ιεραρχία της Ευρώπης κι ο Κύρος Βασάρας. Και νομίζω ότι θα μπορούσε να είχε στηριχθεί αν μη τι άλλο περισσότερο ένας άλλος διεθνής, ο Γιάχος.
Ένας διαιτητής που εδώ και χρόνια είναι πάντοτε μέσα στους κορυφαίους στις βαθμολογίες και με εξαίρεση εκείνο το Ολυμπιακός-Αστέρας δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: