Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Mπόντα στο gazzetta.gr: «Θα νικήσει η Ουγγαρία την Ελλάδα»

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την σεζόν 1988/89, Ίμρε Μπόντα μιλάει στο gazzetta.gr για το ματς της Ουγγαρίας με την Ελλάδα προβλέποντας νίκη των Μαγυάρων.  
Ο Ίμρε Μπόντα πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (20 γκολ) την σεζόν 1988/89 με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε στο gazzetta.gr για την κυριακάτικη αναμέτρηση μεταξύ Ουγγαρίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016.
Ο παλαίμαχος Μαγυάρος φορ στα τέλη της δεκαετίας του '80 θεωρούνταν από τα γρήγορα πιστόλια της Α΄ Εθνικής πετυχαίνοντας 30 γκολ σε 43 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Μάλιστα στην πρώτη του χρονιά, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ξεπέρασε τον συμπατριώτη του Λάγιος Ντέταρι κατά πέντε τέρματα.
«Εδώ πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε. Θεωρώ πως είμαστε πιο έτοιμοι από την Ελλάδα. Με τον Ντάρνταϊ στον πάγκο η εθνική Ουγγαρίας δείχνει καλύτερο πρόσωπο. Νομίζω πως βαδίζει στον σωστό δρόμο» τόνισε αρχικά στο gazzetta.gr, ο Ίμρε Μπόντα, ο οποίος εκπροσώπησε την εθνική Ουγγαρίας 8 φορές σημειώνοντας τρία γκολ.

«Σημαντικές οι απουσίες των Μήτρογλου-Σαμαρά»
Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στις απουσίες της Εθνικής Ελλάδας αλλά και στις ιδιαιτερότητες του αγώνα.
«Από όσο γνωρίζω Μήτρογλου και Σαμαράς δεν παίζουν. Πρόκειται για σημαντικές απουσίες για την Ελλάδα.
Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από τουλάχιστον 22.000 θεατές. Περιμένω καλή ατμόσφαιρα. Σίγουρα κάθε ματς είναι διαφορετικό και πολλά θα εξαρτηθούν από την τακτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. Αναμένω ένα καλό παιχνίδι».

«Ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Μαρκαριάν»
Ο Ίμρε Μπόντα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.
«Η πρεμιέρα για ένα νέο προπονητή μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μαρκαριάν γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί έχει εργαστεί και παλαιότερα στην Ελλάδα.
Δεν θεωρείται ξένος. Έχουμε δει τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Πάντως το μας είναι πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται άμεσα βαθμούς».

«Προβλέπω λίγα γκολ»
Ο παλαίμαχος στράικερ κατέθεσε τα προγνωστικά του για το ματς.
«Θεωρώ πως η Ελλάδα ατομικά διαθέτει καλύτερους ποδοσφαιριστές, παίζοντας σε ομάδες όπως η Ρόμα.
Η Ουγγαρία θεωρώ πως διαθέτει ως όπλο την ομαδικότητα. Νομίζω είμαστε πιο ομάδα. Βέβαια αν κάποιος σκοράρει στα πρώτα λεπτά θα αλλάξει εντελώς η ροή του αγώνα.
Προβλέπω λίγα γκολ στο ματς με επικρατέστερο σκορ το 1-0 υπέρ της Ουγγαρίας. Εύχομαι βέβαι καλή επιτυχία και στην Ελλάδα».
«Πιο σημαντικό πράγμα οι φιλίες παρά τα γκολ»
Ο Ίμρε Μπόντα έγραψε το επίλογο της συνέντευξης του στο gazzetta.gr, τονίζοντας πως πέρα από τα γκολ που πέτυχε στην Ελλάδα το σημαντικότερο είναι οι φιλίες που έκανε.
«Πέρασα πολύ ωραία στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία πόσα γκολ πέτυχα και αν αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ.
Αυτό που με ενδιέφερε ήταν το καλό της ομάδας αλλά και οι φιλίες που έκανα. Μετά από τόσα χρόνια μιλώ με πολλούς Έλληνες φίλες και φροντίζω κάθε χρόνο να περνώ από την Θεσσαλονίκη. Εκεί ήμουν πριν από μερικούς μήνες».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: