Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Με buzzer beater η Ντιναμό Μόσχας!!

Με γκολ του Ζιρκόφ στις καθυστερήσεις, η Ντιναμό Μόσχας επικράτησε 1-0 της Αϊντχόφεν και ξέφυγε με έξι βαθμούς στο γκρουπ που μετέχει και ο Παναθηναϊκός!

Με buzzer beater η Ντιναμό Μόσχας!
Έστω και με περιπετειώδη τρόπο, η Ντιναμό Μόσχας διπλασίασε τις νίκες της, στον 5ο όμιλο του Europa League.

Τη λύση έδωσε ο Ζιρκόφ (μια από τις αλλαγές του Τσερτσέσοφ) με σουτ μέσα από την περιοχή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ρίχνοντας στο... καναβάτσο την Αϊντχόφεν.

Οι Ρώσοι πήραν κεφάλι στο γκρουπ, αφήνοντας πίσω τους Ολλανδούς οι οποίοι στάθηκαν πολύ καλά κι έχασαν ευκαιρίες για να φύγουν με το "διπλό" με πιο χαρακτηριστική αυτή του Γιόζεφσουν που πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά από πλάγια θέση στην περιοχή δεν μπόρεσε να πλασάρει στα δίχτυα.

Μένει να φανεί κατά πόσο μπορεί να αποδειχθεί βολικό το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκός, ο οποίος αγωνίζεται με την Εστορίλ στην Πορτογαλία.

2η αγωνιστική:

Ντιναμό Μόσχας-Αϊντχόφεν 0-0
Εστορίλ-Παναθηναϊκός (22:05)

Βαθμολογία 5ου ομίλου:

Ντιναμό Μόσχας 6
Αϊντχόφεν 3
Εστορίλ 0
Παναθηναϊκός 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκπληξη με Γλύκο, Περέιρα!!

Τελικά έγινε το μίνι-θαύμα με τον Παναγιώτη Γλύκο, καθώς παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο γόνατο τις προηγούμενες ημέρες θα πάρει μέρος στο ματς του ΠΑΟΚ με την Γκινγκάμπ. Εκτός ο Περέιρα.

Έκπληξη με Γλύκο, Περέιρα!
Στην βασική ενδεκάδα του Γκινγκάμπ-ΠΑΟΚ είναι ο Παναγιώτης Γλύκος, του οποίου η συμμετοχή στο ματς της Γαλλίας για την δεύτερη αγωνιστική του Europa League έμοιαζε απίθανη.

Ο πορτιέρο του «δικεφάλου του Βορρά» κατάφερε να κάνει την έκπληξη, αλλά ο Φακούντο Περέιρα, που φαινόταν πως είχε περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί, έμεινε εκτός αποστολής.

Γκινγκάμπ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβού, Ματίς, Πιέν, Σβαρτζ, Μαρβό.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τίμησε τον Αστέρα η UEFA!!

tripoli
Η UEFA τίμησε τον Αστέρα Τρίπολης μέσω του Βέλγου παρατηρητή Ρολάντ Τις, ο οποίος παρέδωσε αναμνηστικό με υπογραφή του Μισέλ Πλατινί στο δείπνο που παρέθεσαν οι Αρκάδες.
Ως γνωστόν ο Αστέρας συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa League, με το γεγονός αυτό να μην περνά απαρατήρητο από τους ανθρώπους της UEFA.
Ο Ρολάντ Τις παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον ένα εκ των δύο ιδιοκτητών του συλλόγου, Δημήτρη Μπάκο, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.
*Πηγή: arenafm.gr*

Η UEFA για το Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ!

uefa
Ένα μίνι αφιέρωμα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Γαλλία κόντρα στη Γκινγκάμπ κάνει η UEFA μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της με ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά.
Αναλυτικά η UEFA αναφέρει:
– Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την Ντιναμό Μινσκ με 6-1 την 1η αγωνιστική των ομίλων. Ο Δικέφαλος έγινε, έτσι, μόλις η δεύτερη ομάδα που σκόραρε έξι γκολ σε αγώνα των ομίλων του Europa League.
– Τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αγωνιστεί στην Γαλλία. Ο Ιτάνζ (Ρεντ Σταρ, Λανς) και οι Τζαβέλλας, Τζιόλης (Μονακό).
– Ο ΠΑΟΚ έχει γνωρίσει δύο σερί ήττες στην Γαλλία (από Σοσό και Παρί Σεν Ζερμέν) μετά την ισοπαλία (3-3) με αντίπαλο την Λυών, στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα τον Οκτώβριο του 1973.
– Η Γκινγκάμπ θα φιλοξενήσει την Πέμπτη (2/10) στο Ρουντουρού το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι μετά από πέντε χρόνια. Τελευταία φορά που έπεσαν πάνω στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ “ευρωπαϊκά φώτα” στην έδρα της ήταν την σεζόν 2009/10, όταν γνώρισε βαριά ήττα από το Αμβούργο με 5-1 στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.
– Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει δέκα γκολ στα δύο τελευταία ματς που έδωσε στην έδρα του για το Europa League, αλλά έχει γνωρίσει και δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες χωρίς, μάλιστα, να σημειώσει τέρμα, από Μπενφίκα και Ζίμπρου.
– Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έπαιξε τον 70ο αγώνα του στο Κύπελλο UEFA / Europa League (με τους προκριματικούς γύρους να συμπεριλαμβάνονται) κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ ξεπερνώντας τον Βάλτερ Ζένγκα. Μόνο Φρανκ Ροστ (90) και Τζουζέπε Μπέργκομι (96) είναι μπροστά του.
– Ο τεχνικός της Γκινγκάμπ, Τζοσελίν Γκουρβενέ, ήταν ως ποδοσφαιριστής φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA το 1999 με την Μαρσέιγ.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να έχει διάρκεια ο ΠΑΟΚ»

MARAGKOS
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Σπύρος Μαραγκός. Μίλησε για το παιχνίδι του «Δικεφάλου» με την Γκινγκαμπ αλλά και την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Μαραγκός:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γκινγκαμπ:
«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κατάσταση και σε καλή ψυχολογία. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να βρισκόταν και έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το αποτέλεσμα».
Για τον τερματοφύλακα που θα χρησιμοποιήσει ο Αναστασιάδης:
«Ο Ιτάνζ έχει εμπειρία και πιστεύω πως θα είναι σωστό να χρησιμοποιηθεί. Βέβαια την καλύτερη άποψη έχουν αυτοί που βλέπουν καθημερινά τις προπονήσεις».
Για το σύστημα του ΠΑΟΚ:
«Τα συστήματα είναι για τη τοποθέτηση των ποδοσφαιριστών. Αν εφαρμόζονται ο οδηγίες το κάθε σύστημα έχει αδυναμίες. Το ζήτημα είναι να είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες και ουσιαστικοί. Μέσα στο γήπεδο θέλει αυτοσυγκέντρωση. Στα χαρτιά το κάθε σύστημα μπορεί να έχει πλεονέκτημα αλλά να μην ανταποκρίνεται στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί πάντως τον έξτρα παίκτη που βγάζει στο χώρο του κέντρο».
Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ από την ομάδα που απέκλεισε την Άρσεναλ:
«Βλέπω πως υπάρχει ενθουσιασμός μέσα στο παιχνίδι και μια ελευθερία. Υπάρχει συγκέντρωση σε υψηλό επίπεδο. Τώρα σε σχέση με παλαιότερα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και ο προπονητής ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Είναι θέμα ποδοσφαιριστή πλέον να αφομοιώσει τις πληροφορίες που του δίνει ο προπονητής».
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα:
«Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Είναι ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Νομίζω πως στο τέλος θα καταλήξει πρώτος όποιος έχει βάθος στο πάγκο του και δεν θα έχει απώλειες. Ο ενθουσιασμός κρατάει στην αρχή αλλά χρειάζεται και βοήθεια από τον πάγκο. Το ερώτημα είναι αν ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να έχει διάρκεια σε μια τόσο μεγάλη χρονιά».
*Πηγή: arenafm.gr*

Οριστικά απόψε το ΔΣ του Ερασιτέχνη!!

AS ARIS
Οριστικά απόψε θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Άρη. Ο ΑΣ δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση (δεν είναι υποχρεωμένος άλλωστε), όρισε όμως για απόψε συνεδρίαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 20:00.
Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν πολλά θέματα να συζητήσουν και ένα από τα κύρια είναι σίγουρα η διαγραφή του Λάμπρου Σκόρδα, για την οποία αρμόδιο είναι το ΔΣ.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μπορεί ο ΠΑΟΚ»

alavantas
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας.
Μίλησε για το παιχνίδι με τη Γκινγκάμπ, τις μεταγραφές και έκανε τη δική του πρόβλεψη για το σκορ της αναμέτρησης.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Για το παιχνίδι με τη Γκινγκάμπ τόνισε:
«Είμαι αισιόδοξος για το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και πάνε εκεί πιστεύοντας ότι μπορούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, η Γκινγκάμπ δεν πατάει καλά στο Γαλλικό πρωτάθλημα και πρέπει ο ΠΑΟΚ να το εκμεταλλευτεί αυτό και να φύγει με το διπλό. Και αυτοί θα θέλουν να νικήσουν για να αντιστρέψουν το άσχημο κλίμα στην ομάδα».
Για το ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ νικήσει ξεκαθαρίζει η κατάσταση για τις δύο πρώτες θέσεις υπογράμμισε:
«Οπωσδήποτε και λογικά η Φιορεντίνα θα κερδίσει τη Μινσκ γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο και αν μπορέσουμε εμείς να πάρουμε τη νίκη από εκεί και πέρα θα ξεκαθαριστούν οι δύο πρώτες θέσεις στα δύο παιχνίδια με τους Ιταλούς».
Για τις τελευταίες 15 μέρες και ότι ηττήθηκε μόλις μία φορά ο ΠΑΟΚ από τον Απόλλων Καλαμαριάς προσέθεσε:
«Εντάξει εκείνο το παιχνίδι ήταν μια παρένθεση γιατί ίσως υποτιμήσαμε πολύ την Καλαμαριά και μπήκαμε χαλαρά μέσα. Το έχω πει πως αν δεν βάζεις στο πρώτο 20λεπτο γκολ για να κάνεις το παιχνίδι σου τότε βαραίνουν τα πόδια και μπορεί να το χάσεις μετά από ένα λάθος. Έτσι και ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Έκανε τις αλλαγές ο Άγγελος, αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Για τους πιτσιρικάδες που έβαλε ο Άγγελος στο παιχνίδι με τον Απόλλων υπογράμμισε:
«Είναι λογικό να τους βάλει και κανείς δεν είπε γιατί τους έβαλε ο Άγγελος και πρέπει να δείξουν σε τέτοια παιχνίδια τι αξίζουν. Δεν μπορεί ο Άγγελος να τους βάλει σε αγώνες όπως με Ολυμπιακό ή Γκινγκάμπ».
Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ υποστήριξε:
Ο Ρατς είναι πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει και είχα πει από την αρχή, δεν μου άρεσε στα πρώτα φιλικά. Αλλά απέδειξε στην διάρκεια πως είναι πολύ καλός και μπορεί να βοηθήσει πολύ. Αυτό που εστίασα και δεν μου άρεσε ήταν πως δεν έβγαινε μπροστά και μάλλον λόγω φυσικής κατάστασης, ωστόσο πλέον βγαίνει μπροστά, βγάζει σέντρες. Τον Μακ δεν τον ήξερε κανείς και είναι καλύτερος από τον Στοχ μέχρι στιγμής. Ο Στοχ ήταν καλός, αλλά μετά που έχασε τα δύο πέναλτι με τη Μακάμπι Χάιφα τον πήρε η κάτω βόλτα».
Για τον Τζανδάρη απάντησε:
«Ο Τζανδάρης είναι πάρα πολύ καλός και δεν τον είχα δει ποτέ. Ο Άγγελος τον εμπιστεύεται και τον έχει στη βασική ενδεκάδα και δείχνει ότι αξίζει. Η διάρκεια από εκεί και πέρα θα δείξει. Ο Μαντούρο δεν έδειξε τίποτα μέχρι στιγμής, όπως και ο Μάρτενς. Ο Περέιρα είναι πολύ καλός και μαζί με τους Ρατς και Μακ να βοηθήσουν. Ο Γκολάσα  πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει».
Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο είπε:
«Ο Παπαδόπουλος είναι ένας παίκτης περιοχής και τουλάχιστον για μέσα στην Τούμπα με κλειστές άμυνες μπορεί να τις διασπάσει και να κάνει ένα καλό δίδυμο με τον Κλάους. Δεν κάνει για έξω γιατί δεν είναι γρήγορος παίκτης και στην κόντρα επίθεση υστερεί.
Τέλος έκανε τη δική του πρόβλεψη για το σημερινό παιχνίδι:
«Εγώ πιστεύω ότι θα έρθει το παιχνίδι 0-1. Δεν είναι αρχοντικό σκορ και αν ο ΠΑΟΚ παίξει συνετά στην άμυνα δεν θα φάει γκολ. Στην επιπολαιότητα εκεί θα την πατήσει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Να μην την υποτιμήσει!

Η Γκινγκάμπ δεν είναι το εύκολο θύμα που άπαντες πιστεύουν.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ

Ωραία είναι εδώ στη Γαλλία. Εμείς μένουμε στο Λανιόν, ένα χωριουδάκι με ένα ποτάμι, μαγαζιά που κλείνουν για να φάνε το μεσημέρι και μετά ξανανοίγουν, κόσμος που είναι σε έναν ρυθμό άγνωστο σε εμάς.

Είμαστε 30 χιλιόμετρα από το Γκινγκάμπ, την πόλη που θα φιλοξενήσει περίπου 800 οπαδούς του ΠΑΟΚ αύριο. Θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους ντόπιους οι οποίοι δεν έχουν φιλοξενήσει ποτέ κάτι αντίστοιχο. Η ηρεμία τους θα κλονιστεί είναι η αλήθεια.

Το γήπεδο της Γκινγκάμπ, έχει την εξής ιδιομορφία. Είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από τον πληθυσμό της πόλης. Θα πει κάποιος «μα τόσο βλάκες είναι αυτοί» όμως η αλήθεια είναι πως η ομάδα στηρίζεται από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο από την πόλη.

Εμείς είμαστε σε ένα χωριό, η ομάδα σε ένα άλλο, οι υπάλληλοι της ΠΑΕ σε ένα άλλο. Ούτε που είχαμε ειδωθεί αν εξαιρέσει κανείς τις συνεντεύξεις Τύπου και τα διαδικαστικά. Η ομάδα βλέπει θάλασσα, εμείς ποτάμι. Φυσιολάτρες από μωρά παιδιά.

Παίζουμε και ποδόσφαιρο σήμερα. Το ότι δεν έχουμε Καραϊσκάκη την Κυριακή εκτιμώ πως είναι σημαντικό για τον αγώνα της Γαλλίας. Όσο επαγγελματίας και να είναι ένας ποδοσφαιριστής, το γεγονός πως υπήρχε ένα τόσο δυνατό ντέρμπι την Κυριακή θα του στερούσε αυτοσυγκέντρωσης για την σημερινή αναμέτρηση.

Επίσης ο Αναστασιάδης δεν χρειάζεται να κάνει πειραματισμούς. Την έχει την ενδεκάδα και προφανώς ελπίζει πως ο Γιακουμής θα ανταπεξέλθει. Αν η ομάδα συνεχίσει άλλωστε στον ίδιο ρυθμό η δουλειά που θα πρέπει να κάνει ο τερματοφύλακας της ομάδας δεν θα έχει όγκο. Και ο Γιακουμής δεν είναι ανενεργός αφού και πολλά φιλικά έπαιξε και στον αγώνα κυπέλλου ήταν βασικός μία εβδομάδα πριν.

Το ερωτηματικό είναι το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κάνει μία τόσο πειστική είσοδο στην αναμέτρηση όσο κάνει στους εντός Ελλάδας αγώνες. Ακόμη και στο Αγρίνιο που δεν σκόραρε γρήγορα, στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα είχε δημιουργήσει προϋποθέσεις για φάσεις, ενώ έδειχνε πως αυτός θέλει περισσότερο ένα παιχνίδι που τελικά πήρε και μάλιστα δίκαια.

Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ καλείται να μπει στον αγωνιστικό χώρο με το επιθετικό πνεύμα που έστρεψε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης πάνω του. Κακά τα ψέματα αυτό είναι και το ατού του.

Η ομάδα δεν είναι κουρασμένη. Για την ακρίβεια, ο βασικός της κορμός στη παρούσα φάση μάλλον προπονείται κατά την διάρκεια των αγώνων. Και ο κορμός είναι αρκετά φρέσκος.

Για τους Γάλλους δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Η Γκινγκάμπ είναι μία μέτρια ομάδα ενός πρωταθλήματος πρώτης γραμμής που οι ομάδες του γνωρίζουν τα βασικά πάρα πολύ καλά.

Λέμε πως η Γκινγκάμπ είναι ουραγός, όμως κανένας δεν κοιτά πως με μία νίκη πηγαίνει στην 12η θέση από την 20η που βρίσκεται σήμερα. Έχει ένα ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα με 4 γκολ σε 8 αγώνες, αλλά τα 12 παθητικό δεν είναι πολλά για μία ομάδα που παλεύει να σωθεί.

Αν παρατηρήσει κανείς τα αποτελέσματά της, έχασε μόλις 2-0 από τη Παρί στο Γαλλικό Σούπερ Καπ, έχει μία ήττα από την Σεντ Ετιέν στην έδρα της με 2-0 στις 9 Αυγούστου και μία συντριβή από τη Λοριάν στις 30 Αυγούστου με 4-0. Όλα τα άλλα αποτελέσματα – ήττες που έχει, είναι στο γκολ. Απέναντι σε Μονακό, Μετς, Μονπελιέ, Μαρσέιγ έχασε στο γκολ, ενώ κέρδισε εντός έδρας της Μπορντό και εκτός τη Λανς. Δεν είναι μία ομάδα που σε απωθεί η την έχεις καταδικασμένη. Απλά είναι μία ομάδα που πληρώνει την επιλογή της να πουλήσει πρώτο περυσινό της σκόρερ Γιαταμπαρέ, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Τα 21 περυσινά του γκολ απουσιάζουν.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ σήμερα αν κερδίσει είναι επιτυχία, αν φέρει ισοπαλία δεν μπορεί να στεναχωρηθεί, αν χάσει βάζει προβληματισμούς στο κεφάλι του.
*Πηγή: metrosport.gr*

Μακ: «Δεν μπορούσα να φανταστώ τόσο καλό ξεκίνημα»

Στο εξαιρετικό ξεκίνημα του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ρόμπερτ Μακ, τονίζοντας πως σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξε η παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα είπε (οι δηλώσεις του υπάρχουν στην ιστοσελίδα sport.aktuality.sk:

Για το ξεκίνημα του την τρέχουσα σεζόν: "Aυτό το εξαιρετικό ξεκίνημα της σεζόν, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ. Οφείλεται κυρίως στον προπονητή μου, τον Άγγελο Αναστασιάδη που με βοηθάει πολύ στην προπόνηση αλλά και ψυχολογικά. Φυσικά μερίδιο έχουν και οι συμπαίκτες μου, χωρίς εκείνους τίποτα δεν θα λειτουργούσε σωστά".

Για την αποχώρησή του από την Νυρεμβέργη: "Η αποχώρησή μου από την Νυρεμβέργη ήταν για μένα λύτρωση. Τώρα αισθάνομαι εντελώς διαφορετικά. Εκεί ήμουν δυστυχισμένος"

Για το ότι έχουν "ανέβει" τα νούμερά του: "Τώρα έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό".

Για το ότι άλλαξε το νούμερο στη φανέλα του: "Αυτό το νούμερο που φοράω στον ΠΑΟΚ το είχα μικρός στην Σλόβαν Μπρατισλάβας".

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: "Ξεκινήσαμε με ήττα από την Ζίμπρου στο Κισινάου και μετά φέραμε ισοπαλία στην έδρα μας με την Καλλονή. Αλλά από τότε όλα άλλαξαν. Εχουμε προβάδισμα στο πρωτάθλημα, αυτοπεποίθηση και είμαστε τρεις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό. Την Πέμπτη παίζουμε με την Γκινγκάμπ αλλά ήδη οι οπαδοί μας ενδιαφέρονται για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είπα στους Έλληνες δημοσιογράφους πως είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο καλός όπως πέρσι".

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: "Εχουμε παίξει πολύ καλά ως ομάδα. Εχουμε συμπαγής άμυνα και καλή επίθεση".

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: "Είμαστε μια αγαπημένη ομάδα. Θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο στην Ευρώπη και θα κερδίσουμε την Γκινγκάμπ. Ο κόσμος στην Ελλάδα, πάντως, ασχολείται με το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό".

Για τους συμπαίκτες του: "Τα πάω καλά με όλους. Βέβαια, αυτή τη στιγμή δεν έχω και πολύ χρόνο να βγω μαζί τους, έχω απορρίψει αρκετές φορές την πρόταση τους για καφέ. Όταν έχεις ένα παιδί, δεν έχεις πάντα χρόνο. Παίζουμε συνεχώς Πέμπτη και Κυριακή και θέλω να αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου στην οικογένειά μου".
*Πηγή: metrosport.gr*

«Επικίνδυνο δίδυμο Αθανασιάδης - Σαλπιγγίδης»

Συνέντευξη σε γαλλική εφημερίδα παραχώρησε ο Ματέους Βιβιάν, ενόψει της αναμέτρησης της Γκινγκάμπ με τον ΠΑΟΚ.

«ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός θυμίζουν σε φανατισμό τη Μαρσέιγ», είπε αρχικά και συνέχισε: «Η ομάδα βρίσκεται σε καλά χέρια, ενός Ρώσου πολιτικού. Έχει πολλούς νεαρούς, αλλά και Έλληνες διεθνείς παίκτες που έπαιξαν στο μουντιάλ όπως ο Σαλπιγγίδης, ένας παίκτης με καλή τεχνική. Στην επίθεση το δίδυμο Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μέγεθος στην Ευρώπη. Έχει δώσει πολλούς αγώνες και βάζει στόχους στις πορείες του. Είναι το φαβορί και στην αναμέτρηση με τη Γκινγκάμπ».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ασπρόμαυρο» εκδοτήριο στο Γκινγκάμπ!!

Τη λειτουργία εκδοτηρίου έξω από το γήπεδο της Γκινγκάμπ για τις ανάγκες των οπαδών του εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, όπως ενημέρωσε σε ανακοίνωσή του.

«Ασπρόμαυρο» εκδοτήριο στο Γκινγκάμπ
Από τις 5 το απόγευμα θα λειτουργήσει εκδοτήριο έξω από το γήπεδο της Γκινγκάμπ, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως ενημέρωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων ταξιδέψουν στη Γαλλία, εξασφάλισε τη λειτουργία εκδοτηρίου έξω από το γήπεδο της Γκινγκάμπ.

Το εκδοτήριο θα λειτουργήσει 17:00-18:30 ώρα Γαλλίας έξω από τη θύρα των φιλοξενουμένων.

«Από αυτή τη βραδιά, δεν μπορεί να λείψει κανείς»

Έτοιμοι να ζήσουν μία ξεχωριστή βραδιά είναι στον Αστέρα Τρίπολης, όπως ανακοίνωσαν οι Αρκάδες στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook.

«Από αυτή τη βραδιά, δεν μπορεί να λείψει κανείς»
Αντίστροφα μετρούν στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς το αποψινό παιχνίδι με την Παρτίζαν για την 2η αγωνιστική του Europa League θα είναι το πρώτο τέτοιου επιπέδου συνολικά στην Πελοπόννησο.

Για τη σημασία που έχει για όλη την περιοχή η συγκεκριμένη αναμέτρηση αναφέρθηκαν και οι Αρκάδες, αναρτώντας σχετική ανακοίνωση στο προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook.

Η ανακοίνωση

«Η μεγάλη ώρα πλησιάζει.

Η Πέμπτη 2 Οκτωβρίου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στον αθλητισμό της Πελοποννήσου.

Το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά, αγώνα ομίλων του EUROPA LEAGUE.

Η σέντρα του ΑΣΤΕΡΑΣ-Παρτιζάν θα γίνει στις 22:05.

Οι στιγμές θα είναι έντονες και ιδιαίτερες...

Από αυτή τη βραδιά, δεν μπορεί να λείψει κανείς!».

inner

Και τώρα η εκκαθάριση!


Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν για τον Άρη και πλέον το βάρος πέφτει στον Γιώργο Γαλανό ο οποίος αναλαμβάνει να «τρέξει» τις –εκτός αγωνιστικού χώρου- εξελίξεις.

Και τώρα η εκκαθάριση
Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν για τον Άρη και πλέον το βάρος πέφτει στον Γιώργο Γαλανό ο οποίος αναλαμβάνει να «τρέξει» τις –εκτός αγωνιστικού χώρου- εξελίξεις και να τακτοποιήσει όλα όσα χρειάζονται για την εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέλαβε να «τρέξει» τον Άρη δεσμευόμενος ότι υπάρχουν οι εκκαθαριστές που (βάση νόμου) απαιτούνται για τη διαδικασία. Τη δέσμευση αυτή, επανέλαβε, ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιρικού τμήματος Παναγιώτης Ζουμπουρίδης.

«Οι εκκαθαριστές που θα τρέξουν τη διαδικασία υπάρχουν», διαβεβαίωσε, υποστηρίζοντας πώς «η διαδικασία θα μπορούσε να είχε τρέξει πιο γρήγορα, αλλά η αμφισβήτηση προς τον κ. Γαλανό φρέναρε τα πράγματα και χάθηκε περίπου ένας μήνας».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Γιώργου Γαλανού, Θόδωρος Σιμόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, θέτοντας χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες του αθλητικού νόμου που νομίζω πως είναι τρεις μήνες. Αν αργήσει, μπορεί η ομάδα όταν ανεβεί στη Football League να συστήσει νέα αθλητική εταιρεία στα πρότυπα της Λάρισας», τόνισε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπλόκο» σε λογαριασμούς προέδρων του ΟΦΗ!

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς προέδρων ή διευθυνόντων συμβούλων της ΠΑΕ ΟΦΗ από το 2009 έως σήμερα μπλόκαρε η εφορία Ηρακλείου.

«Μπλόκο» σε λογαριασμούς προέδρων του ΟΦΗ
Στο μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών προέδρων του ΟΦΗ την τελευταία πενταετία (Φανούρης Βατσινάς, Γιάννης Κουράκης, Νίκος Μαχλάς, Μάνθος Πουλινάκης) προχώρησε η ΔΟΥ Ηρακλείου.

Ο λόγος ήταν η καθυστέρηση που σημειώθηκε στην πληρωμή μίας δόσης ύψους 150.000 ευρώ. Για να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί χρειάζεται να δοθεί ένα ποσό, το οποίο θα αγγίζει τις 500.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο συνολικό χρέος.

Ωστόσο, οι Κρητικοί έχουν αιτηθεί υπαγωγή στο άρθρο 99 και «παγώνουν» οι οικονομικές του υποχρεώσεις προς πιστωτές για περίπου δύο μήνες, μέχρις ότου εκδικαστεί η αίτησή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η… μάχη των Κάτω Χωρών!!

Μνήμες της σεζόν 1973-74 ξυπνούν στην αναμέτρηση Φέγενορντ-Σταντάρ Λ. για το Europa League. Σπουδαίο παιχνίδι και στο Λονδίνο μεταξύ Τότεναμ και Μπεσίκτας. Στο Μαδριγάλ δοκιμάζεται ο Απόλλων Λεμεσού.

Η… μάχη των Κάτω Χωρών
Πράξη δεύτερη στη φάση των ομίλων του Europa League, με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηραιάς ηπείρου.

Στην Ολλανδία, η Φέγενορντ φιλοξενεί τη Σταντάρ Λιέγης στη… μάχη των Κάτω Χωρών, με το μυαλό όλων να γυρίζει 41 χρόνια πίσω. Τότε, τη σεζόν 1973-74 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για μια θέση στα προημιτελικά του UEFA Cup, με τους Ολλανδούς να παίρνουν την πρόκριση και να φτάνουν μάλιστα στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Σπουδαία παιχνίδια, που έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον διεξάγονται στο Λονδίνο, όπου η Τότεναμ φιλοξενεί τη Μπεσίκτας, σε παιχνίδι για τον όμιλο του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και στη Μόσχα, όπου η Ντιναμό υποδέχεται την Αϊντχόφεν, σε αγώνα του ομίλου, που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Τέλος, δύσκολη δοκιμασία έχει ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος μετά την σπουδαία νίκη της πρεμιέρας επί της Ζυρίχης, αντιμετωπίζει στο «Μαδριγάλ» την Βιγιαρεάλ, που αποτελεί (στα χαρτιά τουλάχιστον) το φαβορί του ομίλου.

Αναλυτικά

1ος όμιλος

Ζυρίχη-Γκλάντμπαχ (22:05)
Βιγιαρεάλ-Απόλλων Λεμεσού (22:05)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Βιγιαρεάλ-Ζυρίχη, Γκλάντμπαχ-Απόλλων Λεμεσού (22:05)

2ος όμιλος

Ελσίνκι-Μπριζ (22:05)
Τορίνο-Κοπεγχάγη (22:05)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Τορίνο-Ελσίνκι, Μπριζ-Κοπεγχάγη (22:05)

3ος όμιλος

Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν (22:05)
Τότεναμ-Μπεσίκτας (22:05)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Τότεναμ-Αστέρας Τρίπολης, Παρτιζάν-Μπεσίκτας (22:05)

4ος όμιλος

Αστρα-Σάλτσμπουργκ (22:05)
Σέλτικ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Σέλτικ-Άστρα, Σάλτσμπουργκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)

5ος όμιλος

Ντιναμό Μόσχας-Αϊντχόφεν (18:00)
Εστορίλ-Παναθηναϊκός (22:05)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Εστορίλ-Ντιναμό Μόσχας, Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός (22:05)

6ος όμιλος

Σεντ Ετιέν-Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκι (22:05)
Ιντερ-Καραμπάγκ (22:05)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Ίντερ-Σεντ Ετιέν, Ντίπρο-Καραμπάγκ (22:05)

7ος όμιλος

Φέγενορντ-Σταντάρ Λιέγης (20:00)
Ριέκα-Σεβίλλη (20:00)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Ριέκα-Φέγενορντ, Σταντάρ Λιέγης-Σεβίλλη (20:00)

8ος όμιλος

Κράσνονταρ-Εβερτον (19:00)
Βόλφσμπουργκ-Λιλ (20:00)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Κράσνονταρ-Βόλφσμπουργκ (19:00), Λιλ-Έβερτον (20:00)

9ος όμιλος

Σπάρτα Πράγας-Γιουνγκ Μπόις (20:00)
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Νάπολι (20:00)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Σπάρτα Πράγας-Σλόβαν Μπρατισλάβας, Νάπολι-Γιουνγκ Μπόις (20:00)

10ος όμιλος

Ντιναμό Κιέβου-Στεάουα Βουκουρεστίου (20:00)
Άαλμποργκ-Ρίο Αβε (20:00)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Άαλμποργκ-Ντιναμό Κιέβου, Στεάουα-Ρίο Άβε (20:00)

11ος όμιλος

Γκινγκάμπ-ΠΑΟΚ (20:00)
Ντιναμό Μινσκ-Φιορεντίνα (20:00)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Ντιναμό Μινσκ-Γκινγκάμπ, ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα (20:00)

12ος όμιλος

Λόκερεν-Μέταλιστ Χάρκιβ (20:00)
Τραμπζονσπόρ-Λέγκια Βαρσοβίας (20:00)

inner

Επόμενη αγωνιστική (23/10): Τραμπζονσπόρ-Λόκερεν, Μέταλιστ-Λέγκια Βαρσοβίας (20:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα αλλάζει με τον Κάλβο;


Από το καλοκαίρι παραμένει εκτός στην Skoda Ξάνθη ο Κάρλος Κάλβο και η SportDay αναφέρει σήμερα ότι με την έλευση του Λουτσέσκου δεν αποκλείεται να ανατραπεί το κλίμα που υπάρχει για τον Ισπανό άσο.
Απίστευτη είναι η… επιτυχία του Κάρλος Κάλβο στην Skoda Ξάνθη. Ο Ισπανός εξτρέμ από εκεί που ήταν Θεός στη Θράκη έγινε φτάσει στο σημείο να προπονείται μόνος του.

Σύμφωνα με τη SportDay, η ευθύνη είναι αποκλειστικά του παίκτη, ο οποίος έχει επιστρέψει στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου και κάνει μόνο τρέξιμο, χωρίς να συμμετέχει στις ασκήσεις του προγράμματος.

Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο με την έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου να του δοθεί άλλη μία ευκαιρία, αφού ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να δει όλους τους διαθέσιμους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, θα πρέπει ο Κάλβο να δεχθεί σημαντική μείωση των αποδοχών του και να απαντήσει θετικά σε νέο συμβόλαιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν χάθηκε τίποτα…!!

Η ήττα από την Μάλμε δεν είναι κάτι που θα κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά δεν είναι κάτι που θα βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του για συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν χάθηκε τίποτα…
Η ήττα από την Μάλμε δεν είναι κάτι που θα κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά δεν είναι κάτι που θα βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του για συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στον Πειραιά αναγνωρίζουν ότι η εμφάνιση δεν είναι ίδια με εκείνη της πρώτης αγωνιστικής της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά δεν μπορούν να μην σκέφτονται τα τραγικά λάθη του διαιτητή.

Αυτά καθόρισαν σε ένα μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα καθώς μόνο στη φάση με το πέναλτι του Μανιάτη ο διαιτητής να είχε ανταποκριθεί όπως έπρεπε τότε οι ερυθρόλευκοι πιθανότατα θα είχαν ισοφαρίσει και θα συνέχισαν το παιχνίδι έχοντας την αριθμητική υπεροχή.

Εξάλλου μέχρι και ο προπονητής της Μάλμε παραδέχθηκε το λάθος του διαιτητή και το πόσο αυτό επηρέασε το παιχνίδι.

«Νομίζω ότι ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να έχει γίνει 1-1 το παιχνίδι και θα ήταν διαφορετικό ματς σε αυτό το σημείο. Πρέπει να το ξαναδώ, αλλά νομίζω ήταν πέναλτι. Και με την ισοπαλία λογικά θα ήταν άλλο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ», τόνισε ο Άγκε Χαρέιντε στη συνέντευξη Τύπου στην οποία έδωσε και εξηγήσεις για τα όσα είχαν συμβεί πριν το παιχνίδι.

«Χθες είπα κάποια πράγματα εδώ, αλλά μεταφράστηκαν λάθος. Η ερώτηση που μου έγινε είχε να κάνει με το εάν ο Ολυμπιακός είναι χειρότερος από τη Σάλτσμπουργκ και αυτό που απάντησα ήταν ότι η Σάλτσμπουργκ έκανε πολλά πράγματα και μου έδειχνε καλύτερη. Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ με τον Ολυμπιακό και σε καμία περίπτωση δεν έδειξα έλλειψη σεβασμού», ήταν η εξήγηση του τεχνικού της Μάλμε.

Ωστόσο η συνέχεια για τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολη καθώς ακολουθεί αρκετά δύσκολο πρόγραμμα με τις δύο αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη βαθμολογία του ομίλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνέχεια στο… όνειρο!!

Άλλο ένα… θαύμα έχουν ως στόχο στον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να ψάχνουν τη νίκη στο σημερινό ματς με την Παρτίζαν για να μπουν στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Europa League.

Συνέχεια στο… όνειρο
«Τρώγοντας, ανοίγει η όρεξη», λέει μία γνωστή παροιμία.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πει κανείς και στην περίπτωση του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει καταφέρει να αποκλείσει Ροβανιέμι, Μάιντς και Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Europa League και στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Μπεσίκτας.

Απόψε οι Αρκάδες υποδέχονται την Παρτίζαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έχοντας ως στόχο τη νίκη με την οποία θα μπουν στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

«Ξεκινήσαμε καλά με την Μπεσίκτας και αν νικήσουμε την Παρτίζαν, θα έχουμε μια καλή συγκομιδή που θα μας επιτρέπει να ελπίζουμε στην πρόκριση», δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο βοηθός του Στάικου Βεργέτη, Ανδρέας Ζήκος και αυτό φανερώνει τις προθέσεις που έχουν οι «κυανοκίτρινοι» για τη σημερινή αναμέτρηση (22:05, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στο καθαρά αγωνιστικό ο Αστέρας θα αγωνιστεί με τους Κοσίτσκι κάτω από τα δοκάρια, με τους Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ και Παντελιάδη στην άμυνα. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Ζησόπουλος, με τους Μουνάφο και Ουσέρο ως εσωτερικούς μέσους.

Στα πλάγια θα είναι ο Ρόλε και ο Μάσα, με τον Πάρα να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Θεοδωρόπουλος, Τιέ Μπι, Μπαράλες, λίκο, Μπακασέτας, Κιτόκο, Τσοκάνης και Γιαννιώτας. Εκτός είναι ο ανέτοιμος Κουρμπέλης και ο Μπαντιμπανγκά.

Από την πλευρά τους, οι Σέρβοι θα παίξουν με τους Λούκατς, Βουλίσεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Βολκόφ, Μπράνκο Ίλιτς, Μάρκοβιτς, Σάσα Ίλιτς, Γκρμπιτς, Πάντιτς και Λάζοβιτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα και... γήπεδο!

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ για την έναρξη της Football League, με τη διοίκηση να δίνει το σύνθημα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Νέα σκέψη κορυφής για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Χαμόγελα και... γήπεδο
Με αγωνία περίμεναν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο της ΑΕΚ την απόφαση για την έναρξη της Football League, η οποία τελικά αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ήθελαν να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα, αφού μετρούν δύο γεμάτους μήνες προετοιμασίας και δεν ήθελαν να πάρει παράταση κι άλλο η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους.

Πλέον έχει δοθεί το σύνθημα από τη διοίκηση για την όσο το δυνατόν καλύτερη συγκέντρωση τις επόμενες δέκα μέρες, ώστε να μπει η ομάδα με το δεξί στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής και να δείξει από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Σύσκεψη κορυφής για το γήπεδο

Εντός της ημέρας ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται να έχει συνάντηση με τους άμεσους συνεργάτες του στην εταιρεία του, ώστε να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της «Αγια-Σοφιάς».

Στην «Ένωση» βρίσκονται εν αναμονή της τελικής έγκρισης της Δ.Ο.Κ.Κ. (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κατασκευών) αναφορικά με την οικοδομική άδεια, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», ο κ. Μελισσανίδης έχει δώσει σε όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο να είναι σε επιφυλακή, ώστε να είναι έτοιμοι για ό,τι τους ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με φόρα για το «διπλό»

Τις τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις θα επιχειρήσει να επαναλάβει απόψε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Γκινγκάμπ για τη 2η αγωνιστική του Europa League. Μοναδικό ερωτηματικό για Αναστασιάδη αυτό στην εστία.

Με φόρα για το «διπλό»
Το εξαιρετικό εκτός έδρας σερί του θέλει να επαναλάβει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει την Γκινγκάμπ στη Γαλλία για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League (20:00, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από την επιβλητική νίκη (6-1) επί της Ντιναμό Μινσκ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όμως παράλληλα έχουν δημιουργήσει ένα σερί χωρίς ήττα σε εννέα αγώνες στην Ευρώπη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ταξίδεψε με τις γνωστές απουσίες στη Γαλλία, αφού στη συμπρωτεύουσα έμειναν οι Τζαβέλλας, Μαντούρο και Κωνσταντινίδης, ενώ ο Γλύκος αναμένεται να προφυλαχτεί – αν και ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιακουμής, με τον Σκόνδρα, Βίτορ, Κατσικά και Ρατς μπροστά του. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Κάτσε, Τζιόλης και Τζανδάρη.

Την τριπλέτα στην επίθεση θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Μακ και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ιτάνζ, Μάρτενς, Σπουρόπουλος, Κουλούρης, Κίτσιου, Παπαδόπουλος και Γκολάσα.

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι θα αγωνιστούν με τους Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Ματίς, Σανκαρέ, Γιαταμπαρέ, Μποβού, Μαρβό και Σβαρτζ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τότε ή ποτέ!!

Τη νίκη με την οποία θα μπει στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League ψάχνει απόψε ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία, όπου αντιμετωπίζει την Εστορίλ.

Τότε ή ποτέ!
Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Ντιναμό Μόσχας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League έβαλε σε δύσκολη θέση την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία καλείται να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Εστορίλ για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης (22:05, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Εφόσον οι «πράσινοι» επιθυμούν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, χρειάζεται σήμερα να πάρουν τη νίκη μέσα στην Πορτογαλία και να καλύψουν την απώλεια της πρώτης αγωνιστικής.

Το έργο, όμως, του «τριφυλλιού» δεν είναι εύκολο, παρότι η Εστορίλ δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά την περσινή σεζόν ήταν μία από τις περσινές εκπλήξεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Αναστασίου θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπούρμπ, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς μέσους. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Κλωναρίδης (ή Ντίνας), Μπαϊράμι και Πέτριτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Ατζαγκούν Πέτριτς, Μπούι, Καρέλη και Τριανταφυλλόπουλος. Εκτός έμειναν οι Μπεγκ και Μέντες.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Πορτογάλοι θα αγωνιστούν με τους Κιέζιτσεκ, Μάνο, Ταβάρες, Ρουμπέν Φερνάντες, Εμίντιο Ράφαελ, Ντιόγκο Αμάντο, Φιλίπε Γκονσάλβες, Σέμπα, Μπρούνο Λόπες, Μάρτιν Καμπρέρα και Κούκα.

Στον πάγκο θα είναι οι Βάγκνερ, Τόζε, Φερναντίνιο, Άντερσον Λούις, Αφόνσο Τάιρα, Μπρούνο Νασιμένο, Κλέμπερ, Ντιόγκο και Αρτούρο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ολυμπιακός έδωσε τη νίκη στην Μάλμε!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τον Ολυμπιακό που παίζει σαν Μπαρτσελόνα μπροστά και πίσω έχει άμυνα χωνί. Τι δεν του άρεσε από τις επιλογές του Μίτσελ;Αποτυχία θα ήταν για τον Ολυμπιακό αν δεν κέρδιζε την σουηδική αντίπαλό του. Με Αθλέτικο ο πρωταθλητής έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση στο τσάμπιονς ληγκ κι ένας τέτοιος στόχος απαιτεί να μη χαρίζεις ούτε ισοπαλία σε ομάδα κατώτερή σου. Με ποδοσφαιρική παιδεία η Μάλμε, δηλαδή με ποδόσφαιρο πρακτικό, ούτε καλύτερη ομάδα είναι από τον Ολυμπιακό, ούτε έχει καλύτερους παίκτες. Κι όμως κέρδισε, με 2-0. Γιατί;

Δεν θυμάμαι τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι τσάμπιονς ληγκ να το διασκεδάζει όπως στο πρώτο ημίχρονο. Να μαζεύει τη μπάλλα από την άμυνα, να ελέγχει τους χώρους και να έχει συντριπτική υπεροχή στην κατοχή. Και, βέβαια, να φτάνει σε ευκαιρίες. Γιατί, όμως, δεν σκόραρε; Γιατί “δικαίωσε” τον ξανθομπάμπουρα προπονητή της Μάλμε που υποτίμησε τον Ολυμπιακό πριν το παιχνίδι;

Περίεργο που ο Ολυμπιακός έπαιξε μονάχα με μία αιχμή μπροστά, τον Μήτρογλου, που δείχνει να συνέρχεται. Πολύ κόσμο στον άξονα μάζεψε ο Μίτσελ και δεν είχε ελεύθερους χώρους να αναπτυχθεί επιθετικά. Τελικά, ο Ολυμπιακός στην ίδια ευθεία με τον Μήτρογλου επιθετικά έπαιζε με τα δύο πλάγια μπακ, τον παγκόσμιας κλάσης Μεζουάκου και τον Ελαμπντελαουί.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Να έχει μία άμυνα χωνί, γεμάτη τρύπες ο Ολυμπιακός και να προσπαθεί αλά Μπαρτσελώνα να παίζει μπροστά. Με συνέπεια να κάνει εύκολες τις ευκαιρίες της Μάλμε. Αφήνω τη γκέλα της δεκαετίας του Ρώσου σφυρικτράκια που αντί για πέναλτυ έδωσε κίτρινη στον Μανιάτη. Γκάφα απερίγραπτη.

ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ τον Αλέξανδρο κερδίζεις πάντα, γράφει ο apodytiriakias.gr
Μέχρι πριν λίγα χρόνια ένας 25χρονος, αφού υπηρετήσει δυο χρόνια στο στρατό και τελειώσει πανεπιστήμιο ή, πολυτεχνείο ήταν ένας ψάρακας σαν επιστήμονας, σαν επαγγελματίας. Με τσίμπλα στα μάτια ακόμα. Σ' αυτήν την ηλικία, πριν 2.345 χρόνια, ο Μακεδών Αλέξανδρος είχε μητρώο φουλ πανσιόν από σπουδαίες πολεμικές αναμετρήσεις, ήταν αρχηγός της ισχυρώτερης στρατιωτικής δύναμης της Δύσεως και στο γήπεδο έδειχνε ότι ήταν στρατηγάρα.
Αυτός, ο Αλέξανδρος, ο Μέγας, αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, όχι μονάχα τους σεναριογράφους και τους μυθολόγους, σαν ο κορυφαίος των κορυφαίων στρατηγών εν ώρα μάχης. Δεν λέω πολλά, όσο γίνεται λιγώτερα. Είναι ανύπαρκτη η έννοια τακτική πολέμου πριν τον Αλέκο. Αυτός έκανε τα μαγικά του, και απ' αυτόν ξεσήκωσαν, όπως όλοι αναγνωρίζουν, τις μεθόδους του οι Ρωμαίοι αλλά και οι άλλοι αντίπαλοι στους ναπολεόντειους πολέμους.
Δεν χρειαζόταν στρατηγική ο πόλεμος μέχρι τον Άλεξ. Άντε να θέλανε να τσακωθούν κάποιες συμμορίες, τέλος πάντων ολιγάριθμοι στρατοί, ανεκπαίδευτοι, χωρίς πατριωτική συνείδηση, φυλετική ταυτότητα, οπλισμένοι μ' ό, τι έβρισκαν. Εμφανίστηκε ο γιος του Φίλιππου, από κούνια πολέμαρχος, ένας αληθινός εραστής του πολέμου, ένας σατανικός εφευρέτης της πολεμικής τέχνης κι όλη αυτή την πνευματική περιουσία την κληρονόμησε ο Αλέξανδρος.
Τέλη Σεπτεμβρίου το 391 ο Αλέξανδρος με 40.000 πεζικάριους και 7.000 καβαλάρηδες φθάνει στα Γαυγάμηλα. Ο αποδυτηριάκιας ήταν εκεί, πολεμικός ανταποκριτής. Ο Δαρείος Γ', απλώνει μια στρατιά τουλάχιστον, το λιγώτερο τέσσερις φορές περισσότερους φαντάρους από τον Μακεδόνα. Εκτός από 15 πολεμικούς ελέφαντες υποστηρίζεται από 200 πολεμικά άρματα, γι' αυτό, για να μπορούν να παίξουν μπάλλα ισοπεδώνει το έδαφος σε μια περιοχή κοντά στα 100 χιλιόμετρα δυτικά των Άρβηλων.
Απέναντι στην “αμυντική” διάταξη, όχι ακριβώς κατενάτσιο, του Πέρση, ο παίκτης “κάνει γροθιά” το κέντρο με πεζικό και για να μην κυκλωθεί ενισχύει τις πτέρυγες με ιππικό, ενώ κρατάει στην καβάτζα, στα νώτα του, μονάδες πεζικού και ιππικού. Είπαμε. Πριν από τον παίκτη ιστορικά δεν έχει καταγραφεί στρατηγός να έχει κάνει τακτική ελιγμών, παραπλάνησης, μετακινήσεων μονάδων την ώρα της σύγκρουσης.
Όταν τελείωσε η μάχη στα Άρβηλα-Γαυγάμηλα που ξεκίνησε ξημερώματα πρώτης Οκτωβρίου, σα σήμερα, όλοι είπαν, και συμφωνούν όλοι οι μεταγενέστεροι, ότι ο Δαρείος θα μπορούσε να κερδίσει. Δεν έγινε αυτό, όμως. Γιατί; Επειδή ο άλλος ήταν στρατηγάρα και κέρδισε με στρατό που μειονεκτούσε σε αριθμό.
Πρώτος κάνει επίθεση ο Αλέξανδρος και βαράει στην καρδιά, στο κέντρο του περσικού στρατού, ποντάροντας στις εφεδρείες του, από πίσω. Βαράει στο κέντρο και ο Πέρσης! Και με τα άρματα και τους ελέφαντες το ιππικό του διασπάει την πρώτη γραμμή των Μακεδόνων, όμως αντί να κτυπήσει τις σχεδόν απροστάτευτες άκρες του αντιπάλου συνεχίζει την προέλασή του. Γιατί; Για ποια Περσία, ρε γαμώτο! Για να λεηλατήσουν το στρατόπεδο των Μακεδόνων στα μετόπισθεν, να βουτήξουν τις προμήθειές τους.
Ο Αλέξανδρος αγνοεί τις ζημιές που θα πάθει το στρατόπεδο και ο ίδιος μπροστά, πρώτος πρώτος, να τον βλέπουν όλοι, καλεί τις εφεδρείες του να κοπανήσουν τις ανυπεράσπιστες περσικές πτέρυγες. Ο Αλέξανδρος μεθυσμένος από το αλκοολίκι του, να ρισκάρει ο ίδιος τη ζωή του, πλησιάζει προς τη σκηνή του Δαρείου, ο οποίος γρήγορα τα μαζεύει και την κάνει με γοργά πηδηματάκια
Είναι η μάχη που σήμανε το τέλος, τη διάλυση της Περσικής Αυτοκρατορίας. Ο δρόμος προς την Ινδία περίμενε στην συνέχεια τον ασταμάτητο Μακεδόνα.


*Πηγή: sportdog.gr*

Καμένος από μια παγερή αρκούδα!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αποδίδει στο Ρώσο “σφαγέα” του Ολυμπιακού, προφανείς πράξεις (δύο) αλλοίωσης αποτελέσματος, όμως και ευθύνες εγκληματικών λαθών στα στόπερ και την άμυνα των πρωταθλητών. “Βάρκα γιαλό” ο Μποτία, ανεπίτρεπτα κενά ο Αμπιντάλ, πρωτοφανής αστοχία με... πρωτοφανή αριθμό φάσεων για Champions League!
Όσοι μιλάνε για “παράγκα” στην Ελλάδα και στα σίγουρα επιχαίρουν που ο Ολυμπιακός πρόσθεσε ακόμα ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα επί σκανδιναβικού εδάφους, απολαμβάνοντας μέσω Μάλμε τα χαμόγελα που δεν τους φόρεσε στα πρόσωπα η Ατλέτικο προ δύο εβδομάδων όπως τότε περίμεναν, καλά θα κάνουν να κοιτάζουν και παραέξω τι συμβαίνει, φτύνοντας τη λιωμένη καραμέλα με τους Τριτσώνηδες, τους Αρετόπουλους, τους Σπάθες, την ΕΠΟ και τους Σαρρήδες.
Ένα λαμόγιο της UEFA με σφυρίχτρα και ταμπέλα διεθνή ρέφερι από το 2010 – να πεις, δηλαδή, πώς είναι κανένας “χθεσινός”! - είναι υπεύθυνος αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα Champions League, βγάζοντας... στραβούς, παλαβούς, άσχετους ή και... ηλιθίους τους Ερυθρόλευκους που ζήτησαν πέναλτι στην εξ' ορισμού παράβαση του 56ου λεπτού, στερώντας το δικαίωμα των πρωταθλητών Ελλάδας να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν την ανατροπή δεδομένων του αγώνα της Σουηδίας.
Νωρίτερα, στο 0-0, μία φάση προτού η Μάλμε ανοίξει το σκορ από την τραγική συνεννόηση Μποτία με Ρομπέρτο (με καίρια πάντως την ευθύνη του κεντρικού αμυντικού ο οποίος από τα άγουρα χρόνια του στην ποδοσφαιρική ακαδημία έχει διδαχθεί ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις διώχνεις την μπάλα να πάει... στο διάτανο και δεν περιμένεις τον τερματοφύλακα σου, βγαίνει δε βγαίνει, γιατί δεν θα τη γλιτώσεις τη ζημιά), ο Ρώσος ρέφερι ακύρωσε με την υπόδειξη του βοηθού του, γκολ του Κώστα Μήτρογλου ως οφσάιντ.
Κανείς δεν κατάλαβε τη διαιτητική απόφαση. Ο σκόρερ του Ολυμπιακού είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυνόμενο που τον μαρκάρει, επαφή να πεις, δεν υπήρξε, οπότε περίπτωση κάποιου επιθετικού φάουλ δεν τίθεται, κατά συνέπεια το ερώτημα “τί σφύριξε ο μπαγάσας;”, μάλλον δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ.
Άμα φτάσουμε στο... μαντείο των Δελφών, άμα ζητήσουμε τη συνδρομή κάποιας... μάγισσας ή χαρτορίχτρας, ίσως και να ανακαλύψουμε τι σφύριξαν τα “θηρία” αυτά από τις ρωσικές στέπες!
Υπέδειξε λοιπόν ο βοηθός – κι αφού το ομολογώ ότι μου φάνηκαν χρήσιμα... 100 ριπλέι από τη ΝΕΡΙΤ και την εκπομπή που παρακολουθούσα, γράφοντας αυτές τις γραμμές – συμμετοχή του Εντινγκά στη φάση, σηκώνοντας το σημαιάκι όταν ακόμα η μπάλα ήταν στον αέρα και πριν καταλήξει η μπάλα στον σκόρερ Μήτρογλου.
Θυμηθείτε το τι έγινε στο ματς...
Ο Αφρικανός ήταν ναι μεν ακάλυπτος στο ψηλοκρεμαστό φάουλ που επιχειρεί ο Κασάμι μέσα στη σουηδική περιοχή, ωστόσο ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ στη φάση. Είναι πίσω από τον Μποτία που νικά στον αέρα τον αντίπαλο του και με κεφαλιά κατευθύνει την μπάλα στην άλλη πλευρά της περιοχής όπου το αριστερό πόδι του Μήτρογλου την καρφώνει στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Ασυγχώρητος σε άμυνα και επίθεση
Ο Ολυμπιακός έφαγε δύο αστεία γκολ. Όχι φθηνά... πάμφθηνα! Προϊόντα της κάκιστης βραδιάς των δύο στόπερ Μποτία και Αμπιντάλ – ειδικά του Ισπανού ο οποίος ήταν... βάρκα γιαλό – και της γενικότερης έλλειψης συνοχής της αμυντικής διάταξής τους.
Είναι επίσης ασυγχώρητος που έκανε μια δεκάδα ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Όλσεν, από το ξεκίνημα του αγώνα, μετά το πρώτο γκολ του Ρόζενμπεργκ αλλά ακόμα και ύστερα από το δεύτερο, στον αντίποδα της οριστικής σε εκείνο το χρονικό σημείο καταδίκης του, ανάγοντας σε ήρωα τον τερματοφύλακα της Μάλμε.
Οι επιθετικοί της ελληνικής ομάδας – και ο Γιάννης Μανιάτης που ήταν... όλα, μάλλον και τα πάντα, ένας επιπλέον κυνηγός στο συγκεκριμένο ματς - είναι ζήτημα αν θα ξαναβρούν, θέλετε αν θα μπορέσουν να επαναλάβουν τέτοια υπερβολική δημιουργικότητα απειλητικών φάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Είναι σπάνιο και κρίμα, αδικαιολόγητο, να προκαλείς τόσους κινδύνους στον αντίπαλο, τον άπειρο κιόλας αντίπαλο και να μην του κάνεις έστω και ένα γκολ.
Το οποίο πιθανά και να σου φανεί χρήσιμο για το μέλλον και για περιπτώσεις ισοβαθμιών, καθώς ήδη με την εικόνα που έχει τώρα ο όμιλος, με την παρέα των τεσσάρων ομάδων στην ευθεία γραμμή της συγκομιδής τριών βαθμών, εύλογα γίνονται μελλοντικοί υπολογισμοί για “ρώσικη ρουλέτα”.
Να επανέλθω όμως στο άθλιο πρόσωπο της... ρώσικης αρκούδας, γιατί αυτός ο ανεκδιήγητος “χειρουργός”, ο Σεργκέι Καράσεφ, άλλαξε τις συνισταμένες του παιχνιδιού και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό (μαζί με την άμυνα και την προφανή αδυναμία του στο σκοράρισμα) να γνωρίσει την πρώτη ήττα στους φετινούς ομίλους.
Και, βαθμολογικά, να εξανεμίσει – αν όχι εντελώς σε πολύ μεγάλο βαθμό - τη σημασία του νικηφόρου ερυθρόλευκου θριάμβου επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Τώρα όλοι ξεκινούν πάλι από την αφετηρία και με την Μάλμε ακόμα προσθετικά στο “κόλπο”!
O Καράσεφ όφειλε φυσικά μαζί με την υπόδειξη της άσπρης βούλας να δείξει κόκκινη στον Τίνερχολμ που “γκρέμισε” τον Μανιάτη, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
Έτσι με, όχι σίγουρο, αλλά εξαιρετικά πιθανό το 1-1 οι γηπεδούχοι θα συνέχιζαν με 10 παίκτες για γεμάτη μισή ώρα παιχνιδιού...
- Πλην του αρχηγού Μανιάτη με τα αμέτρητα χιλιόμετρα στο ματς και τις βοήθειες παντού, ο Ρομπέρτο στάθηκε στο ύψος του όποτε χρειάστηκε, ο Ιμπραίμ Αφελάι σε έναν εντελώς ελεύθερο ρόλο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό, ο Εντινγκά όσο έπαιξε μόχθησε και κανείς άλλος δεν ξεπέρασε την μετριότητα.
Για τον Μποτία τα είπαμε.
*Πηγή: sportdog.gr*

Αργεντινή: Ξεπλήρωσε η Σαν Λορένζο!! (video)

Σε εξ αναβολής ματς της Inicial της Αργεντινής, η Σαν Λορένζο πήρε εύκολο 2-0 σε βάρος της Ολίμπο.
Το ματς ήταν προγραμματισμένο για την πρώτη αγωνιστική, αλλά διεξήχθη ανάμεσα στην ένατη και στη δέκατη λόγω των αγώνων της Σαν Λορένζο στο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ωστόσο, οι «άγιοι» πήραν τους τρεις βαθμούς και σκαρφάλωσαν στην ένατη θέση της κατάταξης.
Παρακάτω όλοι οι σκόρερ του παιχνιδιού:
Σαν Λορένζο – Ολίμπο 2-0 (41’ Μάουρο Μάτος, 49’ πέν. Νέστορ Ορτιγκόζα)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
9
21
Ιντεπεντιέντε
9
18
Λανούς
9
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
9
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
9
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
9
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
9
14
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
9
13
Σαν Λορένζο
9
13
Ροζάριο Σέντραλ
9
13
Άρσεναλ Σαραντί
9
13
Μπόκα Τζούνιορς
9
13
Τίγκε
8
10
Μπάνφιλντ
9
10
Χιμνάσια Λα Πλάτα
9
10
Μπελγκράνο
9
8
Ολίμπο
9
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
9
8
Γοδόι Κρουζ
8
8
Κίλμες
9
6
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.




*Πηγή: onsports.gr*

AFC Champions League: Συνέχισαν τα… θαύματα οι Ουόντερερς!! (video)

Στον τελικό του AFC Champions League θα ολοκληρωθεί η απίστευτη πορεία των Ουέστερν Σίντνεϊ Ουόντερερς, που κέρδισαν με 2-0 τη Σεούλ.
Σε συνδυασμό με το 0-0 στη Νότια Κορέα, οι Αυστραλοί προκρίθηκαν στους τελικούς της 25ης Οκτωβρίου και της 1ης Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αλ Χιλάλ. Ευνοήθηκαν από γρήγορο γκολ του Κροάτη Ματέο Πολίακ στο 3ο λεπτό έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση του γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, ενώ στο 64ο ο 30άχρονος αμυντικός, Σάνον Κόουλ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Γίνεται αντιληπτό πως οι Ουόντερερς σκόραραν σε καίριες στιγμές, ενώ μετά το 2-0 αρκέστηκαν σε παθητική στάση στο γήπεδο, ώστε να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και να αποτελέσουν τη δεύτερη ομάδα της Αυστραλίας, που θα αγωνιστεί στον τελικό της κορυφαίας ασιατικής διασυλλογικής διοργάνωσης.




*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Τρομακτικός τραυματισμός στο Εκουαδόρ!! (videos)

Με τρία παιχνίδια ισάριθμων βραζιλιάνικων ομάδων συνεχίστηκε το Κόπα Σουνταμερικάνα, δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής.
Ξεχώρισε η Εμελέκ του Εκουαδόρ, καθώς ξεπέρασε τρομακτικό τραυματισμό του Χάιμε Χόρνταν στο δεξί πόδι με γκολ του Άνχελ Μένα στο 86ο λεπτό για το 1-0 επί της Βιτόρια στο πρώτο μισό της σειράς των δύο ομάδων. Στο πρώτο παιχνίδι τους στη φάση των «16», οι Ατλέτικο Νασιονάλ και Βιτόρια αρκέστηκαν σε 2-2 στην Κολομβία, που φιλοξένησε ματς με αγωνία και ωραία γκολ, ενώ η Μπαΐα εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα στα τελευταία τριάντα λεπτά για το 2-0 σε βάρος της Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο.





Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Μπαΐα - Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο 2-0 (64’ Τίτι, 79’ Ουίλιαμ Μπάρμπιο – 62’ ΚΟΚ. Εμιλιάνο Κιούτσι)
Ατλέτικο Νασιονάλ – Βιτόρια 2-2 (3’ Ντάνιελ Μποκανέγκρα, 65’ Λούιζ Κάρλος Ρουίζ – 45’ Έντνεϊ, 48’ Ουίλιαμ Ενρίκε)
Εμελέκ – Γκοΐας 1-0 (86’ Άνχελ Μένα)
Και ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Τρίτος γύρος
1 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)  – Βιτόρια (Βραζιλία) 2-2 & 16/10
2 – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) 15 & 23/10
3 – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 16 & 22/10
4 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) – Ουατσιπάτο (Χιλή) 1-0 & 15/10
5 – Εμελέκ (Εκουαδόρ)  – Γκοΐας (Βραζιλία) 1-0 & 15/10
6 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 14 & 22/10
7 – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) – Λανούς (Αργεντινή) 14 & 21/10
8 – Μπαΐα (Βραζιλία) – Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο (Περού) 2-0 & 15/10
Προημιτελικοί
9 – Νικητές 8-1
10 – Νικητές 7-2
11 – Νικητές 6-3
12 – Νικητές 5-4
Ημιτελικοί
13 – Νικητές 12-9
14 – Νικητές 11-10
Τελικοί
Νικητές 13-14








*Πηγή: onsports.gr*

Θύμισε τις παλιές κακές ευρωπαϊκές βραδιές!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον τραγικό -σαν άλλοτε- Ολυμπιακό.
Aυτό είναι πραγματικά από τα άγραφα. Να κερδίζεις μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην έδρα σου με τακτική για σεμινάριο και παροιμιώδη αποτελεσματικότητα, και μέσα σε 15 μέρες να έχει μείνει μόνο η σκιά του εαυτού σου.
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός στο Μάλμε συνέχισε τις κακές του εμφανίσεις. Κατέβασε ένα πρόσωπο που δεν αναγνώρισε κανείς. Ναι, θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ όταν ακυρώθηκε το κανονικό γκολ του Μήτρογλου. Επιπλέον, θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 1-1 αν ο Ρώσος διαιτητής έδειχνε λιγότερη... αγάπη στον Ολυμπιακό και έδινε το πέναλτι στον Μανιάτη.
Όμως μπάλα δεν παίζει η σφυρίχτρα. Κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο, οι ερυθρόλευκοι ήταν καταδικασμένοι να χάσουν με αυτή την άμυνα τσίρκο. Με τα τόσο βαριά ποδάρια που όχι μόνο δεν είχαν τη δύναμη να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό, αλλά είχαν στιγμές που δεν μπορούσαν να πασάρουν ο ένας στον άλλο. Οι Μποτία-Αμπιντάλ κυριολεκτικά κρέμασαν την ομάδα. Και οι άλλοι, όμως, δεν ήταν καλύτεροι. Ο Τσόρι είτε μπήκε είτε όχι, ήταν το ίδιο κι ας έλεγαν κάποιοι ότι ανέβασε τους Πειραιώτες. Ο Μήτρογλου έχει να διανύσει χιλιόμετρα μέχρι τον σταθερά καλό εαυτό του, ενώ ο Αφελάι με τον Ντουρμάζ μπορεί να κάνουν πολλά με τη μπάλα στα πόδια, αλλά έχουν μικρή προσφορά συνολικά.
Ήταν μια βραδιά βγαλμένη από τα παλιά. Από τα εφιλατικά παλιά, τότε που χάνονταν οι νίκες στο 90φεύγα, τότε που γύριζε από το Τροντχάιμ με την πεντάρα στο τσεπάκι. Τέτοια ήταν η άμυνα και συνολικά η ανασταλτική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός (μας) γύρισε πολλά χρόνια πίσω, κυρίως διότι δεν έδειξε αντίδραση μετά το κάζο στο Περιστέρι και επειδή δεν έβγαλε εγωισμό στο χόρτο μετά τις μπλαζέ δηλώσεις του Άγκε Χαρέιντε. Το επετειακό του αγώνα, τα 100 ματς στον θεσμό, τα αφήνουμε στη άκρη, δεν είναι αυτή η ουσία.
Το ζήτημα εντοπίζεται, όπως γράψαμε και το Σάββατο μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, στην ασυνενοησία του κεντρικού διδύμου στην άμυνα. Αργοί και ξένοι μεταξύ τους οι Μποτία-Αμπιντάλ και σε καμία περίπτωση ο Μίτσελ δεν μπορεί να βασιστεί επάνω τους για τη δύσκολη συνέχεια από τη στιγμή που "πέταξαν" τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας. Εδώ έχουμε το άλλο μεγάλο θέμα: Με νίκη θα ήταν με το ένα πόδι στη μία θέση για τους "16", με δεδομένο τον άσο στο Φάληρο με τους Σουηδούς. Θα έψαχνε τον ένα βαθμό σε τρία ματς. Τώρα, πάει αυτό και ξανά από την αρχή. Και κυρίως με μια ανασταλτική λειτουργία που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει ικανή να σταματήσει τη Γιουβέντους και όσα κάνουν ο Τέβες και οι άλλοι.
Μάντεις κακών και καταστροφολόγοι δεν αξίζει να γίνουμε, διότι η μπάλα έδειξε ότι δεν παίρνει από προγνωστικά. Κανείς δεν περίμενε τη νίκη επί των Ισπανών, ουδείς φανταζόταν τον εφιάλτη στο Μάλμε. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε αυτή τη δεύτερη αγωνιστική. Οφείλουν -τουλάχιστον- να πάρουν φόρα για την επαναφορά. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι γνωστές οι (αντι)δράσεις της διοίκησης. Έγιναν, άλλωστε, προχθές οι εξηγήσεις στου Ρέντη...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καιρός ο Μίτσελ να δει την πραγματικότητα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ισπανό που ορθώς αποθεώθηκε για τη νίκη με την Ατλέτικο, αλλά και για την εξαιρετική δουλειά που κάνει, αλλά στο Μάλμε έχει μεγάλο κομμάτι από την πίτα της ήττας...
Η κακή βραδιά δεν είναι μόνο για τους ποδοσφαιριστές είναι και για τους προπονητές. Οταν μάλιστα αυτή η κακή βραδιά του κόουτς συνοδεύεται και από κάκιστη βραδιά της απολύτως δικής του μεταγραφικής επιλογής, τότε νομίζω δικαίως τα φώτα της κριτικής πέφτουν επάνω του.
ADVERTISEMENT
Ναι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε στη φάση του Μανιάτη και δεν πήρε το πέναλτι. Ναι αν ισοφάριζε εκεί θα ήταν άλλο ματς μπορεί να πει κάποιος, ακόμη και ότι θα νικούσε. Μάλιστα θα πω εγώ. Αυτό θα άλλαζε σε κάτι την τραγική απόδοση του Μποτία και την κωμική του Ελαμπντελαουί; Οχι. Ο Ολυμπιακός ακόμη κι' αν είχε νικήσει ο Μποτία και ο Ελαμπνελαουί δεν θα είχαν την παραμικρή συμμετοχή σε αυτή τη νίκη.
Ας αφήσει λοιπόν ο Ολυμπιακός το λάθος του διαιτητή στην άκρη, ας το μετρήσει, ας κάνει τα παράπονά του κι' ας δει την καμπούρα του. Και αυτή στο Μάλμε ήταν τόσο μεγάλη που ανασταλτικά τον έκανε να μοιάζει με Κουασιμόδο. Και σε γενικές γραμμές αυτή η κακή ανασταλτική λειτουργία δεν οφείλεται στην κακή οργάνωση της ομάδας του αλλά κυρίως σε δύο παίκτες. Στον Μποτία και τον Ελαμπντελαουί.
Ο πρώτος ανεξάρτητα από το αν είναι σε κακό φεγγάρι, ανεξάρτητα από το αν δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη και θέλει το χρόνο του, ανεξάρτητα από το αν μπορεί να παίξει καλύτερα από όσο έχει παίξει ως σήμερα, πράγμα που δεν αποκλείεται, έχει ορισμένα δεδομένα χαρακτηριστικά που με βάση το παιχνίδι του Ολυμπιακού και του Μίτσελ είναι επί της ουσίας μεγάλα προβλήματα.
Ο Μποτία είναι ψηλός και αργός. Επιπλέον πάει, όταν πάει, με πολύ καθυστέρηση πάνω στον αντίπαλο. Αυτό δεν θα αλλάξει. Ούτε θα μαζέψει, ούτε θα γίνει γρήγορος, ούτε θα αποκτήσει έκρηξη. Οτι ακριβώς δηλαδή είχε ο Μανωλάς που όχι απλώς δεν έκανε λάθη που στοίχιζαν στην ομάδα, αλλά με την ταχύτητά του διόρθωνε αυτά των συμπαικτών του.
Συνεπώς από την στιγμή που ο Μίτσελ τον πήρε για να τον ταιριάξει με τον Αμπιντάλ ως δίδυμο είναι εκ των πραγμάτων μία εντελώς λάθος επιλογή. Ο Αμπιντάλ στα 35 του ήρθε για να βοηθήσει με την εμπειρία του να παίξει σαν λίμπερο και να κυκλοφορήσει την μπάλα και όχι να καλύψει τις αδυναμίες του παρτενέρ του. Και ο Αμπιντάλ όσο περνάει ο καιρός δείχνει να μην είναι καλά, αλλά με αυτόν δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι δικό του το πρόβλημα ή πρόβλημα της αμυντικής συνοχής που έχει πάει περίπατο και για έναν ακόμη λόγο.
Ο Ομάρ είναι και συμπεριφέρεται ως εξτρέμ. Δεν έχει καν στο μυαλό του τα ανασταλτικά του καθήκοντα και όχι επειδή είναι αδιάφορος, αλλά γιατί τακτικά είναι εντελώς άμαθος. Επιπλέον ακόμη και όταν είναι εκεί που πρέπει, έστω και σπανίως δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει, ούτε καν πώς να σταματήσει μία σέντρα, πώς να μεγαλώσει το εμβαδόν του κορμιού του προκειμένου να κλείσει τον αντίπαλο εξτρέμ που σεντράρει. Δείτε όλα τα ματς του Ολυμπιακού σε Ευρώπη και Ελλάδα και δείτε πόσες φορές ο Ελαμπντελαουί σταμάτησε σέντρα
αντιπάλου παραχωρώντας κόρνερ η πλάγιο.
Ο Μίτσελ εδώ έχει δικαιολογία. Οχι ότι δεν ήταν δική του επιλογή ο Νορβηγός, υπό την έγκρισή του έγινε κι' αυτή η μεταγραφή, αλλά ότι το είχε εντοπίσει το πρόβλημα που έχει ανασταλτικά αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι αφού ο Σαλίνο ήταν ανέτοιμος. Και στο Μάλμε και με την Ατλέτικο αν ο Σαλίνο ήταν καλά θα είχε παίξει βασικός.
Αφήνοντας όμως τις αδυναμίες ορισμένων παικτών ο Ολυμπιακός στο Μάλμε δεν πήρε πράγματα και από τον προπονητή του. Η απόφαση του να αλλάξει ξανά το σύστημα δεν δικαιώθηκε έστω κι' αν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίωρο έπαιξε πολύ καλά. Δεν δικαιώθηκε γιατί ο Τσόρι (αυτός θυσιάστηκε για να αλλάξει το σύστημα) έλειπε πολύ στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού για να περάσει εκείνες τις πάσες που θα επέτρεπαν στην ομάδα, αυτή την καλή ανάπτυξή της και την κυριαρχία της να την μετατρέψει σε πολλές ευκαιρίες και όχι μία δύο και έτσι να
μπορέσει να σκοράρει.
Επίσης οι αλλαγές του ήταν κακές. Δεν διόρθωσαν καμία από τις ανορθογραφίες της ομάδας του. Ο Μανιάτης θα μπορούσε να παίξει δεξιά και να βγει ο Ελαμπντελαουί για να μπει ο Τσόρι και όχι ο θετικός μέχρι τότε Εντινγκά. Ο Μποτία έμεινε μέσα σε όλο το ματς, ενώ ο Εντινγκά θα μπορούσε να παίξει στόπερ και να βγει ο Ισπανός. Επιπλέον ο Αφελάι βγήκε αργά από το ματς, ενώ και η επιλογή να παίξει ο Κασάμι στα άκρα δεν αποδείχτηκε σοφή. Επιπλέον ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα από την αλλαγή του Ντουρμάζ.
Φυσικά όλα αυτά δεν αλλάζουν όσα ξέραμε μέχρι τώρα και όσα έχουμε δει από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ παραμένει σπουδαίος, παραμένει ικανός, παραμένει ο άνθρωπος που προσπαθεί κάθε χρόνο να φτιάξει μία νέα ομάδα και όπως όλοι όσοι δουλεύουν κάνει λάθη. Στο Μάλμε έκανε αρκετά, κάτι πιθανότατα που ξέρει και ο ίδιος...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τον αδίκησαν, αλλά αδίκησε και την προσπάθειά του!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την αδικία του αποτελέσματος στο Μάλμε, αλλά και τα αδικαιολόγητα αμυντικά λάθη που καταδίκασαν τον Ολυμπιακό.
Το ματς της Σουηδίας σηκώνει δύο συζητήσεις. Η μία είναι αυτή που αφορά το “χθες”, δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα. Και σε αυτή την κουβέντα θα πρέπει να βάλει κανείς οπωσδήποτε την διαιτησία. Και για την αμφισβητούμενη φάση που προηγήθηκε του 1-0, αλλά και – κυρίως – για το πέναλτι που αρνήθηκε ο διαιτητής στην ανατροπή του Γιάννη Μανιάτη. Προφανώς και θα ήταν άλλη η κουβέντα, και πιθανότατα άλλο το αποτέλεσμα αν ο διαιτητής είχε αποφασίσει σωστά.
ADVERTISEMENT
Η δεύτερη συζήτηση αφορά τον “χθεσινό” Ολυμπιακό και την προοπτική του στο Champions League. Και αυτή η κουβέντα είναι σχετική με το πρόσωπο που έδειξε απέναντι σε μια εκ των πιο μετρίων ομάδων που κυκλοφορούν στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έπαιξε και πάλι σωστά. Παρουσίασε ένα πολύ σωστό 40'λεπτο, και ειδικά σε αυτό το διάστημα έψαχνε ορθόδοξα να δημιουργήσει τη στιγμή του και να προηγηθεί. Προδόθηκε όμως από μια αντίδραση του Μποτία, που είναι εντελώς αταίριαστη με το επίπεδο του Champions League. Ο Ισπανός έδειξε καθυστέρηση στην αντίληψη, άλλαξε απόφαση, δεν έστειλε τη μπάλα κόρνερ κι είπε να “βάλει πλάτη” για να αφήσει τον μπάλα στον Ρομπέρτο, με συνέπεια τελικώς να πάθει “κοκομπλόκο” και να δωρίσει το γκολ στην Μάλμε.
Η αντίδραση του Ολυμπιακού δεν ήταν ιδανική, αλλά ήταν υπαρκτή. Προσπάθησε να παίξει σωστά, πήρε σωστές βοήθειες από τον πάγκο του, αλλά αφενός ατύχησε να μην έχει σε καλή βραδιά τα ατού που διαθέτει μεσοεπιθετικά και αφετέρου είχε σε κάκιστο βράδυ τους δύο εκ των τεσσάρων αμυντικών του: τον Ελαμπντελαουί και τον Μποτία. Σε μια από τις κακές τους στιγμές πελαγοδρόμησε και ο Αμπιντάλ, και ήρθε το 2-0 που αποφάσισε τον νικητή του παιχνιδιού.
Οσο είχε προκριθεί ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα άλλο τόσο αποκλείστηκε με αυτή την ήττα. Προφανώς και έχασε την ευκαιρία του στο Μάλμε, αλλά δεν έχασε την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ματς προφανώς και έχει λόγους να πιστεύει σε νέες υπερβάσεις και να αισιοδοξεί για το ευρωπαϊκό του μέλλον. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός του Μάλμε, αν κανείς αναφέρεται στο σύστημα, το σχέδιο, την τοποθέτηση στο τερέν και τη στρατηγική του. Με την υπογράμμιση ότι μια τόσο προβληματική άμυνα δεν μπορεί να στηρίξει σχέδιο πρόκρισης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεύτερος σκόρερ ο Ρονάλντο!!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους σκόρερ στη διοργάνωση όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία.

Δεύτερος σκόρερ ο Ρονάλντο
Ο Πορτογάλος διεθνής σταρ ήθελε τρία γκολ για να ισοφαρίσει τον Ραούλ στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, όμως έχασε το πέναλτι στο πρώτο δεκάλεπτο και τελικά το τέρμα που σημείωσε λίγο αργότερο στη Σόφια ήταν το 69ο στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Λεονέλ Μέσι κατά ένα τέρμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από την Ρόζενμποργκ στον… Ρόζενμπεργκ!!

Από τις 18 Οκτωβρίου του 2000 είχαν να πανηγυρίσουν νίκη σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ οι Σουηδοί και αυτό το κατάφεραν απέναντι στον Ολυμπιακό.

Από την Ρόζενμποργκ στον… Ρόζενμπεργκ
Τότε τα είχαν καταφέρει με τη Χέλσινγκμποργκ που είχε νικήσει 2-0 τη Ρόζενμποργκ.

Με ίδιο σκορ και σκόρερ τον... Ρόζενμπεργκ ξανανίκησε σουηδική ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πέρασαν 5.097 μέρες ή σχεδόν 14 χρόνια από τότε. Τώρα, «θύμα» ήταν ο Ολυμπιακός ο οποίος την 1η Οκτωβρίου του 1997 είχε χάσει από την Ρόζενμποργκ με 5-1 για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ του 97-98.

Με το 2-0 επί του Ολυμπιακού, η Μάλμε συνέχισε το σερί της για όγδοο ευρωπαϊκό παιχνίδι που δεν τρώει γκολ εντός έδρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαρέιντε: «Ήταν πέναλτι του Μανιάτη»

Η ανατροπή του Γιάννη Μανιάτη στη μεγάλη περιοχή της Μάλμε ήταν καθαρή παράβαση και έπρεπε να καταλογιστεί το πέναλτι, σύμφωνα με όσα είπε ο προπονητής των Σουηδών, Άγκε Χαρέιντε.

Χαρέιντε: «Ήταν πέναλτι του Μανιάτη»
Λάθος του διαιτητή ήταν που δεν καταλόγισε το πέναλτι στην ανατροπή του Γιάννη Μανιάτη μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπως παραδέχθηκε ο Άγκε Χαρέιντε μετά τη νίκη (2-0) της Μάλμε επί του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο προπονητής των Σουηδών τόνισε πως εάν εκεί γινόταν το 1-1 για τους «ερυθρόλευκους», τότε θα ήταν ένα διαφορετικό ματς, καθώς οι παίκτες του Μίτσελ είχαν το μομέντουμ.

«Χθες είπα κάποια πράγματα εδώ, αλλά μεταφράστηκαν λάθος. Η ερώτηση που μου έγινε είχε να κάνει με το εάν ο Ολυμπιακός είναι χειρότερος από τη Σάλτσμπουργκ και αυτό που απάντησα ήταν ότι η Σάλτσμπουργκ έκανε πολλά πράγματα και μου έδειχνε καλύτερη. Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ με τον Ολυμπιακό και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε έλλειψη σεβασμού. Δεν είχε να κάνει με τον σεβασμό μου. Ξέρω ότι έγινε λάθος μετάφραση, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το ελέγξω. Δεν είπα τίποτα εναντίον του Ολυμπιακού, τον οποίο σέβομαι απόλυτα», δήλωσε αρχικά ο Άγκε Χαρέιντε.

Σε ερώτηση για τον λόγο που αποφάσισε να... απολογηθεί και εάν αυτό είχε να κάνει με κάποια πιθανή τιμωρία του από την UEFA, είπε: «Δεν έχει να κάνει με την UEFA αλλά είναι σημαντικό να δείχνεις σεβασμό απέναντι σε όλες τις ομάδας. Είτε αυτή πρόκειται για την Μιάλμπι, είτε για τον Ολυμπιακό και τη Γιουβέντους. Αισθάνομαι ελεύθερος να πω την άποψή μου, αλλά ως προπονητής δεν είμαι ασεβής. Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικός στο ποδόσφαιρο» και συνέχισε ο προπονητής της Μάλμε:

«Η τακτική μας ήταν να χτυπήσουμε από την πλευρά του Αμπιντάλ. Γιατί ο αριστερός τους μπακ, ένας πολύ καλός παίκτης, προωθείται και για αυτό έμεναν κενοί χώροι. Και συνεχώς προσπαθούσαμε να βγάλουμε επιθέσεις από αυτή την πλευρά και όταν άλλαζε πλευρά η μπάλα, προσπαθούσαμε να βγούμε γρήγορα μπροστά. Να έχουμε την μπάλα και να βγούμε στην αντεπίθεση. Να ελέγχουμε την μπάλα κα να παίζουμε γρήγορα με τον δικό μας γκολκίπερ. Ελέγχαμε το ματς, είχαμε σε καλή ημέρα τον Ρόζενμπεργκ και όταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός, αποφασίσαμε να παίξουμε με 5-3-2».

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση: «Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι ομάδα έδρας. Όλοι έχουμε κερδίσει στην έδρα μας αυτή την αγωνιστική. Εάν το δείτε μαθηματικά, τα πράγματα έχουν... ισορροπία. Έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, ενώ στο τέλος θα πρέπει να πάμε και στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Και ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Πολύ δυνατός. Πιστεύω ότι θα παλέψουμε με τον Ολυμπιακό για την 3η θέση στον όμιλο. Αυτό έχω πει από την αρχή και το πιστεύω. Θα είναι ζωτικής σημασίας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα για εμάς. Όπως και όλα τα υπόλοιπα, βεβαίως».

Και τέλος, μίλησε για τη φάση του πέναλτι: «Είμαστε τυχεροί. Νομίζω ότι ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να έχει γίνει 1-1 το παιχνίδι και θα ήταν διαφορετικό ματς σε αυτό το σημείο. Πρέπει να το ξαναδώ, αλλά νομίζω ήταν πέναλτι. Και με την ισοπαλία λογικά θα ήταν άλλο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ».

Συνάντηση Σαρρή-Πλατινί!!

Συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας είχαν την Τετάρτη οι Γιώργος Σαρρής και Μισέλ Πλατινί, ώστε να συζητήσουν διάφορα θέματα που αφορούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Συνάντηση Σαρρή-Πλατινί
Ο πρόεδρος της UEFA βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, ώστε να συμμετάσχει σε μίνι συνέδριο έξι ομοσπονδιών-μελών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας και, στο περιθώριο του συνεδρίου, συναντήθηκε με τον ομόλογό του στην ελληνική ομοσπονδία.

Στη συνάντηση, ο κ. Πλατινί ενημερώθηκε για τις αλλαγές που προωθεί η Πολιτεία στον αθλητικό νόμο και ποιες από αυτές θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ο Πλατινί φέρεται να άφησε το θέμα στον κ. Σαρρή, ώστε να το αντιμετωπίσει και του εξέφρασε τη στήριξή του σε ότι αποφασίσει.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να διοργανωθεί στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της UEFA το 2016.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έξαλλος ο Μανιάτης!

«Πυρ και μανία» ήταν ο Γιάννης Μανιάτης με τις αποφάσεις του Ρώσου διαιτητή, Καράσεφ, μετά την ήττα (2-0) του Ολυμπιακού από τη Μάλμε.

Έξαλλος ο Μανιάτης!
Αρκετά ήταν τα παράπονα των παικτών του Ολυμπιακού για τις αποφάσεις του Καράσεφ στην ήττα (2-0) από τη Μάλμε. Ειδικά, ο Γιάννης Μανιάτης ήταν έξαλλος με τις υποδείξεις του Ρώσου διαιτητή και κυρίως στη φάση με την ανατροπή του στη μεγάλη περιοχή από τον αμυντικό των Σουηδών.

«Ήταν καθαρό πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που μου δίνει “θέατρο” και κίτρινη κάρτα», είπε σχετικά ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Την τελευταία στιγμή για Γλύκο!!

Ο Παναγιώτης Γλύκος μπορεί να ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στη βραδινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στο «Ρουντουρού», όμως αισθάνθηκε πολύ καλύτερα από ότι τις τελευταίες μέρες.

Την τελευταία στιγμή για Γλύκο
Ήτοι, ο διεθνής τερματοφύλακας μπορεί να ξεκινήσει βασικός κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου» στην αναμέτρηση κόντρα στην Γκινγκάμπ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, όμως αυτό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Μάλιστα, η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» τονίζει πως: «Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας θα δοκιμάσει το πόδι του στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης (02.10) και, αν δεν αισθανθεί ενοχλήσεις ή κριθεί πως η χρησιμοποίησή του δεν εμπεριέχει ρίσκο, υπάρχουν πιθανότητες να καθίσει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον παίκτη»

Ούτε ο διαιτητής, ούτε και κάποιος συγκεκριμένος παίκτης ευθύνεται για την ήττα (2-0) του Ολυμπιακού από τη Μάλμε, σύμφωνα με τον Μίτσελ.

Μίτσελ: «Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον παίκτη»
Τα λάθη τα οποία κόστισαν την ήττα (2-0) στον Ολυμπιακό από τη Μάλμε δεν ήταν ούτε του διαιτητή της αναμέτρησης, ούτε και κάποιου συγκεκριμένου παίκτη, αλλά ήταν συλλογικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τις δηλώσεις του προπονητή της Μάλμε: «Για μένα το παιχνίδι που έγινε χθες στην συνέντευξη Τύπου είναι πλέον ξεχασμένο. Πιστεύω πως είναι καλύτερα ανάμεσα στους αθλητές, να συζητάμε κάποια πράγματα ο ένας απέναντι στον άλλον και όχι στην συνέντευξη Τύπου. Όσο για την φάση του πέναλτι, ευχαριστούμε πολύ που παραδέχθηκε (σ.σ. ο τεχνικός της Μάμε) πως ήταν πέναλτι. Αυτό είναι κάτι που είδε όλος ο κόσμος. Ε, όχι και όλος!».

Για το τι έφταιξε στον αγώνα: «Τα λάθη που γίνονται από τον καθένα σε ένα παιχνίδι, τους παίκτες, τους προπονητές, τον διαιτητή, σίγουρα επηρεάζουν ένα ματς. Αυτό που συμβαίνει είναι πως τίποτα από όσα λέγονται αυτή την στιγμή, δεν μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα και την ήττα με δύο γκολ διαφορά. Όπως και να έχει σήμερα η ομάδα μας έπαιξε με χαρακτήρα και προσωπικότητα, όμως δεν ήμασταν νικητές στις δύο περιοχές. Όμως σε μία τέτοια διοργάνωση, τα λάθη πληρώνονται αρκετά».

Για το αν μπορεί η Μάλμε να κερδίσει τις Ατλέτικο Μαδρίτης και την Γιουβέντους: «Ναι, φυσικά γιατί το Champions League είναι μία διοργάνωση για δυνατές ομάδες και η Μάλμε είναι μία δυνατή ομάδα. Δεν μας εξέπληξε αυτό, γιατί ξέραμε πως είναι μία δυνατή ομάδα».

Για το που οφείλονται τα δύο γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός: «Σήμερα τα δύο γκολ που δεχθήκαμε οφείλονται σε λάθη του τερματοφύλακα της ομάδας μας. Αυτό οφείλεται σε λάθη της ομάδας μας».

Για το αν τα φαβορί είναι η Ατλέτικο και η Γιουβέντους μετά τα πρώτα αποτελέσματα: «Η προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα είναι μεγαλύτερη. Έχουμε παίξει δύο ματς, τα έχουμε δώσει όλα, το ένα ήταν υπέρ μας το άλλο όχι. Όμως αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλα τα ματς, όπως κάνουμε από την αρχή».

Για τα όσα ανέφερε για τις φάσεις που δέχθηκε τα γκολ ο Ολυμπιακός: «Φυσικά και αναγνωρίζω ότι είναι δύο μεγάλα λάθη στην άμυνά μας. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον παίκτη. Δεν θα ήταν δίκαιο να κατηγορήσω έναν παίκτη. Απλά δεν συνηθίζονται να μπαίνουν τέτοια γκολ, με την κίνηση αυτή του τερματοφύλακα. Δεν θα κατηγορήσουμε για την ήττα τον διαιτητή, αλλά όχι και τους παίκτες μας».