Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η χλωμή «βασίλισσα» και ο θεσμός της Βασιλείας!!

Έφτυσε… αίμα για να νικήσει 2-1 στην έδρα της Λουντογκόρετς η Ρεάλ Μαδρίτης, τη στιγμή που η Βασιλεία κέρναγε «φαρμάκι» τη Λίβερπουλ επικρατώντας 1-0 σε ματς για το β’ όμιλο του Champions League.

Η  χλωμή «βασίλισσα» και ο θεσμός της Βασιλείας!
Σε θρίαμβο του… θεσμού της Βασιλείας εξελίχθηκαν τα παιχνίδια του β’ ομίλου του Champions League. Και αυτό διότι η συνονόματη του… πολιτεύματος ελβετική ομάδα νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ παίρνοντας τους πρώτους της βαθμούς και την ίδια ώρα η «βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης με πολύ κόπο και ιδρώτα κατάφερνε να περάσει από την έδρα της Λουντογκόρετς με σκορ 2-1 και να κάνει το «δύο στα δύο».

Λουντογκόρετς-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(7’ Μαρσελίνιο – 24’ πεν. Ρονάλντο, 77’ Μπενζεμά)


«Μπαστούνια» τα βρήκε η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην άσημη Λουντογκόρετς, που πάντως από πέρυσι είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με την πορεία της στο Europa League. Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ (7’ Μαρσελίνιο) και χρειάστηκαν δύο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο για να ισοφαρίσουν.

Τρία λεπτά μετά το σοκ του τέρματος, οι φίλοι των «μερένχες» βρέθηκαν κοντά στο εγκεφαλικό όταν ο Πορτογάλος σταρ αστόχησε από την «άσπρη βούλα», αλλά στη δεύτερη απόπειρά του από το ίδιο σημείο (φώναξαν οι γηπεδούχοι για υπερβολική ευαισθησία του διαιτητή) στο 24’ τα κατάφερε.

Η νίκη (και αφού δεν μέτρησε σωστά από ένα τέρμα για κάθε ομάδα) ήρθε όταν ο… ιδρωμένος Αντσελότι έριξε στη μάχη ό,τι είχε και δεν είχε (Χάμες, Μπενζεμά) και ο δεύτερος δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο τον δικαίωσε πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ. Κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν δεν γλιστρούσε στα καλά καθούμενα ο αμυντικός που θα μπορούσε εύκολα να είχε απομακρύνει τη σέντρα του Μαρσέλο, που στο τέλος έδιωξε λίγο πριν η μπάλα καταλήξει για δεύτερη φορά στο… πλεχτό του Κασίγιας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λουντογκόρετς: Στογιάνοφ, Αλεξαντρόφ (82’ Μισιτζάν), Μίνεφ, Μότσι, Ζούνιορ, Φάμπιο Εσπίνιο (82’ Ανισετ), Άμπαλο, Ντιακόφ, Μαρσελίνιο (70’ Βάντερσον), Μπέτζακ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Μπέιλ, Μόντριτς (73’ Κρόος), Ίσκο (75’ Χάμες), Ιγιαραμέντι, Ρονάλντο, Ερνάντες (66’ Μπενζεμά).

Βασιλεία-Λίβερπουλ 1-0
(52’ Στρέλερ)


Στα 33 του χρόνια ο Μάρκο Στρέλερ συνεχίζει να αποτελεί μια τρομερά αξιόπιστη λύση για την επίθεση της Βασιλείας και ο Τζέραρντ με την παρέα του το ένιωσαν καλά στο πετσί τους. Ο Ελβετός σέντερ φορ «χτύπησε» στο 52’ κι έδωσε τη μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 στους γηπεδούχους, σκορ που τους διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βασιλεία: Βάτσλικ, Σαρ, Σουσι, Σαφάρι (9’ Γκονζάλες), Ντιέ, Φράι, Χαμουντί (90’ Ζούφι), Ελνενι, Τσάκα, Στρέλερ, Εμπολο (81’ Καλα).

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Ενρίκε, Λόβρεν, Χάβι Μανκίγιο, Σκρτελ, Τζέραρντ, Κουτίνιο (70’ Λαλανα), Χέντερσον, Στέρλινγκ, Μάρκοβιτς (81’ Λάμπερτ), Μπαλοτέλι.

Η βαθμολογία του β’ ομίλου
Ρεάλ Μαδρίτης 6
Λίβερπουλ 3
Βασιλεία 3
Λουντογκόρετς 0

Η επόμενη αγωνιστική (22/10)
Λουντογκόρετς-Βασιλεία
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: