Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Και ενισχύθηκε, αλλά και ρισκάρει!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την μεταγραφική ενίσχυση του ΑΡΗ και το κατά πόσο θα αποδειχθεί αρκετή μέχρι τον Ιανουάριο
Ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφικές κινήσεις του ΑΡΗ με 4 αποκτήσεις ποδοσφαιριστών το τελευταίο διήμερο και ένα...ναυάγιο. Ξεκινώντας από το ναυάγιο της υπόθεσης Σιαλμά θα σημειώσω ότι κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ο ΑΡΗΣ πιθανότατα γλίτωσε πολλά περισσότερα από όσα πιθανώς θα κέρδιζε από την παρουσία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. 
ADVERTISEMENT
Όλα αυτά που συνέβησαν, οι διαπραγματεύσεις με ένα παίκτη που στην Β εθνική ο ΑΡΗΣ τον είχε απορρίψει και αναγκάστηκε να τον καλέσει εκ νέου για συζητήσεις γιατί ήταν ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους, στην δική μου λογική υποδεικνύουν ότι είναι καλύτερα για την ομάδα που δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή. Αυτό έρχεται να το ενισχύσει το γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής, που δεν βρήκε ομάδα σε καμία κατηγορία στις 30 Σεπτέμβρη απορρίπτει 30.000 ευρώ μετρητά ως προκαταβολή και ένα συμβόλαιο συνολικά 180.000 ευρώ για Γ΄εθνική και ενδεχομένως Β εθνική, γιατί είναι χαμηλή η ρήτρα... αποχώρησής του τον τρίτο χρόνο!
Η δικαιολογία διασφάλισης ότι θα γινόταν ο ηγέτης της ομάδας και έπρεπε να έχει σίγουρο τον τρίτο χρόνο για μένα αναδεικνύει μία τελείως λάθος προσέγγιση και ένα λάθος τρόπο σκέψης που μάλιστα ο σύλλογος την πλήρωσε. Τα τετραετή συμβόλαια στον Κόκε και τα πενταετή στο Νάτσο ή οι τριετίες στον Σανκαρέ πλέον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Βέβαια για να ιντριγκάρω και λίγο στον ΑΡΗ τις μισές φορές φωνάζανε γιατί γίνονταν αυτά τα συμβόλαια και τις άλλες μισές γιατί γίνονταν μονοετή συμβόλαια (πχ Βιτόλο) και οι παίκτες έρχονταν και έφευγαν σαν τα πουκάμισα. Άλλο θέμα αυτό που δεν είναι της... ώρας.
Το λάθος για μένα είναι ότι ο παίκτης δείχνει ξεκάθαρα ότι τα λέει τα περί...ηγέτη, αλλά δεν τα πιστεύει. Γιατί αν γίνεις ηγέτης τα δυο επόμενα χρόνια ο ΑΡΗΣ θα σε “παρακαλάει” για να κάνεις συμβόλαιο τον τρίτο χρόνο και αν δεν το κάνει θα βρεις...χαλαρά συμβόλαιο σε ομάδα της Λίγκας. Αν όμως δεν γίνεις ηγέτης; Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Σιαλμάς αντιλήφθηκε έστω και για λίγες μέρες τι σημαίνει ΑΡΗΣ. Τόσες φωτογραφίες, συνεντεύξεις και συνομιλίες με κόσμο δεν είχε ποτέ και πουθενά. Ίσως την εβδομάδα που έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ στην Λιβαδειά. Αλλά μέχρι εκεί. Μην τρελαθούμε κιόλας. Αν ο ΑΡΗΣ δεν είχε αυτό το...χάλι της Γ εθνικής προφανώς δεν θα ασχολούνταν ποτέ, αλλά...
Πάμε στα υπόλοιπα. Ο Σιαλμάς γράφω ότι για μένα καλώς τελικά δεν ήρθε, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να καταγραφεί ότι το...κενό δεν καλύφθηκε στις εντυπώσεις τουλάχιστον. Και λέω στις εντυπώσεις γιατί ο ΑΡΗΣ απέκτησε παίκτες όπως ο Μ. Παπαδόπουλος και ο Ατματσίδης που μπορούν στα 11 παιχνίδια ως τις 11 Γενάρη να καλύψουν την θέση μαζί με ένα παίκτη που μάλλον θα είναι βασικός και αναντικατάστατος αν παρουσιαστεί υγιής.
Η καλύτερη μεταγραφή του ΑΡΗ με βάση το βιογραφικό είναι αυτή του Μάουρο Πόι. Αν ο Αργεντίνος είναι καλά, ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει προβλήματα στην επίθεση. Το θέμα κυρίως είναι στα 11 ματς ως τον Γενάρη. Μετά με Σανιά, Νλουντούλου και Κογκνού συν την δεξαμενή παικτών που θα υπάρχουν διαθέσιμοι ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει θέμα.
Το ρίσκο είναι ότι λόγω των περιορισμένων επιλογών δεν έκλεισες όλες τις τρύπες από τώρα με έμπειρους παίκτες. Ρίσκο στα δικά μας μάτια, που δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ούτε το σκεπτικό, ούτε τις επιλογές που επεξεργάζεται ο προπονητής, που είναι και αυτός, που σαφέστατα γνωρίζει, αλλά και αυτός που αποφασίζει.
Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμε τον προπονητή γιατί “κόβει” λεφτά από τους παίκτες που είναι να έρθουν, τον βαφτίζουμε...μάνατζερ γιατί προστατεύει τον ΑΡΗ από υπερβολικά συμβόλαια και το παράδοξο είναι ότι το κάνουν οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούν και υποστήριζαν ότι ο ΑΡΗΣ καταστράφηκε από την κακή διαχείριση και “τους μάνατζερ” που μοίραζαν υπέρογκα συμβόλαια σε καραβιές παικτών.
Για μένα προσωπικά η ευθύνη και το ρίσκο του Καλαιτζίδη είναι ότι πριν εξασφαλίσει αυτούς που θα έρθουν, έδιωξε όλη σχεδόν την ομάδα. Κάποιος θα πει βέβαια έδιωξε αυτούς που χαρακτηρίζονταν άχρηστοι και έριξαν την ομάδα, ότι το έκανε για την Β εθνική, βρέθηκε να παίζει στην Γ εθνική και όταν ξεκίνησε να κάνει μεταγραφές (πέρα από 3-4 που ήρθαν νωρίτερα) μπορούσε να αποκτήσει μόνο ελεύθερους από την Ελλάδα και για αυτό “ο ένας του βρωμούσε και ο άλλος του ξίνιζε”.
Το “λάθος” που εικάζω – με την ευχέρεια που μου δίνει η παρατήρηση εκτός του χορού και εκ του ασφαλούς που πολλοί συνδυάζουν με την ανωνυμία τους για να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς- του Καλαιτζίδη είναι ότι εξ αρχής προσπάθησε η κάθε ομάδα που έφτιαχνε να έχει ένα ορίζοντα διετίας. Όταν στις 8 Σεπτέμβρη δεν έχεις παίκτες και πρέπει ως τον Γενάρη να την...βγάλεις με ελεύθερους παίρνεις παίκτες που θα σε βοηθήσουν αν χρειαστεί και μόνο μέχρι τον Γενάρη, ούτε καν το καλοκαίρι με αποκλειστικό στόχο να ανέβεις.
Γιατί αν δεν ανέβεις (και για να συμβεί αυτό θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να εγκληματήσει κατά του εαυτού του στα προσεχή 11 ματς, από τον Ιανουάριο και έπειτα καθώς με σωστές κινήσεις -ήδη έχει 3- δεν θα υπάρχει θέμα), τότε τι να τον κάνω εγώ τον προγραμματισμό με παίκτες που έρχονται από τώρα με ορίζοντα να βοηθήσουν και τη νέα σεζόν;
Αν, λοιπόν, οι μεταγραφές ήταν καλές, κακές, λίγες ή πολλές θα το αναδείξουν πρώτιστα αυτά τα 11 ματς. Ακόμα και 3 βαθμούς πίσω να είναι από τον Πανσερραικό ο ΑΡΗΣ- όπως είναι τώρα- από τον Γενάρη θα έχει τις προοπτικές...τρένου. Και δεν θα έχει καμία δικαιολογία πλέον κανείς. Ούτε προπονητής, ούτε διοίκηση.
ΥΓ1 Η διαδικασία της εκκαθάρισης ξεκίνησε. Στις 3 Νοεμβρίου η ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ. Αν υπάρχουν εκεί οι 2 εκκαθαριστές, όπως σημείωσαν και χθες οι εκπρόσωποι του Γιώργου Γαλανού, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους!
ΥΓ2 Το μπάσκετ συνεχίζει στο σωστό δρόμο της εξυγίανσης. Με ΑΕΚ το Παλέ πρέπει να είναι...πίτα την άλλη Τρίτη για πολλούς και διάφορους λόγους. Για την αστειότητα βέβαια και τις αποδείξεις του γιατί το μπάσκετ έχει καταντήσει...μπασκετάκι δεν χρειάζονται να γράψεις πολλά. Απλά ότι το ματς που ήταν Σάββατο, μετά την απόφαση Ανδριανού με επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ χθες στις 1300 το όρισαν Παρασκευή, στις 1330 το πήγανε Δευτέρα και στις 1430 το όρισαν για την Τρίτη!!! Και καλείται ο ΑΡΗΣ εφόσον προκριθεί επί της ΑΕΚ την Τρίτη, να παίξει την Πέμπτη στην Κηφισιά και το Σάββατο στην Ελευσίνα!!! Και αν το πάνε...Κυριακή την Ελευσίνα κάνουν και... χάρη! Ήμαρτον!!!
ΥΓ3 Θα ήταν καλό για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας να λυθούν και όλα τα ζητήματα ενδοοικογενειακά και με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τώρα που τελείωσαν οι μεταγραφές και μπήκε σε μία σειρά το θέμα της εκκαθάρισης ας δρομολογηθούν και τα μικρά, αλλά πολύ ουσιαστικά ζητήματα από τα τέιπ και τους επιδέσμους, ως τα εστιατόρια που τρώνε οι παίκτες και τα αυτοκίνητα. Ο ΑΡΗΣ παίζει σε ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά μόνο αν λειτουργήσει ως επαγγελματική ομάδα σε όλα τα επίπεδα θα επιτευχθεί ο στόχος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: