Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο»!

Αν και αναγνωρίζει τη δύναμη του ΠΑΟΚ και της Φιορεντίνα, ο τεχνικός της Γκινκάμπ, Ζοσελίν Γκουρβενέκ τόνισε πως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και ότι η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση.

«Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο»!
Τους Αθανασιάδη, Σαπιγγίδη, Μακ και Ρατς ξεχωρίζει από την ομάδα του ΠΑΟΚ ο Ζοσελίν Γκουρβενέκ. Στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων, ο προπονητής της Γκινκάμπ αναφέρθηκε με σεβασμό στους Θεσσαλονικείς, αλλά πρόσθεσε πως οι Γάλλοι έδωσαν μεγάλο αγώνα για να βρεθούν στους ομίλους του Europa League και δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν εύκολα.

Παράλληλα, τόνισε πως βασικός στόχος της ομάδας του είναι να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να κάνει το «τρία στα τρία».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρώτον έχουμε παρακολουθήσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του έχουν αυτοπεποίθηση και παίζουν πολύ καλά. Ειδικά στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τη Ντιναμό Μινσκ έπαιξαν πολύ καλά, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του αντιπάλου κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε αύριο. Έχω ξεχωρίσει από αυτά τα ματς που έχω δει τα δύο εξτρέμ του ΠΑΟΚ που είναι πολύ επικίνδυνοι παίκτες. Αύριο θα πω στους παίκτες μου τι πρέπει να προσέξουν και ποιους πρέπει να προσέξουν.

Δεν πιστεύω ότι αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι στο πρωτάθλημα. Αυτό θα το δούμε από την Παρασκευή, και θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε 300% συγκεντρωμένοι στα ευρωπαϊκά ματς, γιατί δώσαμε τα πάντα για να είμαστε εδώ. Ειδικά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επενδύσαμε πολλά στην ομάδα. Θέλουμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας, κι ακόμη και με την Φιορεντίνα θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε αυτούς τους 9 βαθμούς στο σπίτι μας και μετά θα δούμε αν θα έχουμε καταφέρει να προκριθούμε. Ο ΠΑΟΚ παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, το ίδιο και η Φιορεντίνα. Το 2004 η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, άρα όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο!

Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης, ο Μακ και ο Ρατς που μπορούν να σουτάρουν έξω από την περιοχή. Είναι μία επιθετική ομάδα και θα μας απειλήσει. Εμείς έχουμε καλή άμυνα, αν και δεν φαίνεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα μας. Ο Τζιόλης, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι και είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την παρουσία του στη Μονακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: