Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Αλέξης Κούγιας στον Arena FM!!

kougias_090708
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Μίλησε για την κατάσταση στη Φούτμπολ Λιγκ ενώ τόνισε πως ποτέ δεν ήταν φίλος ή πολέμιος του Ολυμπιακού ή κάποιας άλλης ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:
Για την Φούτμπολ Λιγκ:
«Αποφασίσαμε να αρχίσουμε υπό την προϋπόθεση πως θα τηρηθούν κάποιες δεσμεύσεις από το ποσό που έπρεπε η Σούπερ Λιγκα να μας δώσει όλα αυτά χρόνια. Περιμένουμε σημαντικές αλλαγές που αφορούν την σχέση της διοργανώτριας αρχής με τη ΕΠΟ, τον αθλητικό νόμο, την εκπροσώπηση της Φούτμπολ Λιγκ που θέλει μεγαλύτερο αριθμό και άλλα πολλά ώστε να επηρεάζουμε και να πληροφορούμαστε αποφάσεις. Το ποδόσφαιρο διοικείται συνολικά. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η πηγή εσόδων της ΕΠΟ».
Για την συμφωνία με τον ΟΤΕ:
«Παραμένει όπως έχει η συμφωνία με τον ΟΤΕ. Έχουν θεσμοθετηθεί πολλά πράγματα και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε σε μια μέρα. Υπήρξαν δεσμεύσεις και θα δούμε αν θα υλοποιηθούν. Υπάρχουν και άλλα θέματα όπως οι σχέσεις με τον ΠΣΑΠ, οικονομικά θέματα και γενικά μια ανοιχτή ατζέντα πολύ μεγάλη».
Για την περίπτωση να γίνει η Σούπερ Λιγκ ερασιτεχνική κατηγορία:
«Υπήρξε ερώτηση αν θέλουμε να είναι ερασιτεχνική η κατηγορία. Αυτό δε μπορεί νa γίνει εκτός αν το αποφασίσουν όλοι οι ιδιοκτήτες. Πρέπει να θέλουν όλοι να λύσουν την εταιρεία τους αλλά και πόσα χρήματα θέλουν».
Για όσους τον κατηγορούν για τις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό:
«Ήταν πολύ συγκεκριμένες οι ανακοινώσεις μας. Εγώ ποτέ δεν ήμουν πολέμιος του Ολυμπιακού. Έχω υπάρξει δικηγόρος σχεδόν όλων των προέδρων του. Υπήρξα εχθρός και συνεχίζω να έχω αντιπαράθεση με τον κ. Μαρινάκη. Χθες είχαμε δικαστήριο το οποίο πάλι αναβλήθηκε. Όσοι λένε, όσα λένε, προσπαθούν απλά να διαμορφώσουν μια πραγματικότητα. Οι ομάδες που είχα πάντα ήταν ανεξάρτητες και ποτέ δεν πήρα δανεικούς. Ποτέ δεν μπήκα στο άρμα κανενός. Μπορώ να στέκομαι αυτόφωτος όπου θέλω να στέκομαι. Τον αγώνα μου για την εξυγίανση τον εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί. Μεταξύ αυτών που χρησιμοποιήσαν τον δικό μου προσωπικό αγώνα είναι και ο αγώνας του Παναθηναϊκού για την εξυγίανση. Είναι οι καταθέσεις μου, μηνύσεις μου και οι ανακοινώσεις μου. Εγώ έχω χάσει δωρεάν τον Σάμαρη , τον Ντίνα, τον Λαμπρόπουλο, τον Κοιλιάρα και μια σειρά από παίκτες που θα είχα ακόμα. Υπήρχε όρος πως θα έφευγαν αν δεν ανεβαίναμε και με τους στημένους διαιτητές δε τα καταφέραμε.
Όσον αφορά την περίπτωση του Πλέγα το παιδί έχει πάει δυο φορές στην Ιταλία και ενδιαφερόταν για αυτό η Αταλάντα. Εγώ στεναχωριόμουν αλλά η οικογένεια του ήθελε να φύγει. Εγώ τον πρότεινα στον Παναθηναϊκό όπου έγινε φιλικό και… «έβγαλε μάτια». Είπα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού γιατί να πάει στην Ιταλία και να μην μείνει στην Ελλάδα και μου είπαν πως δεν ενδιαφέρονται. Οι γονείς του ξαφνικά μου είπαν πως θέλουν να μείνει στην Ελλάδα και ετσι έχασα και τα χρήματα από την Αταλάντα. Ο Παναθηναικός όμως συμφώνησε για τρία χρόνια με τον ποδοσφαιριστή χωρίς να το ξέρω. Μόλις ανδρωθεί ο παίκτης ήθελαν να τον πάρουν ελεύθερο. Εγώ πίστευα πως αυτό δεν μπορεί να γίνει και για αυτό μίλησα με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πήρε τον παίκτη και μας τον άφησε ένα χρόνο βασικό. Ήταν ένα αδιέξοδο και τον δώσαμε στον Ολυμπιακό. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν πολύ έντιμη σε αυτή τη περίπτωση. Όλοι αυτοί που κράζουν πρέπει να γράφουν τα ονόματα τους. Να τοποθετούνται δημόσια ώστε να μπορούμε να τους απαντήσουμε. Δεν γίνεται να γράφει ο καθένας ανώνυμα ότι θέλει. Για τις δύο συνεντεύξεις που έδωσα στην εκπομπή του κ. Θωμαίδη η ΕΠΟ μου έβαλε πρόστιμο 95.000 γιατί δυσφήμιζα το ποδόσφαιρο. Την ίδια εποχή ο Παναθηναϊκός πήγε να μου πάρει τον παίκτη από πίσω. Πάλι εγώ έβγαλα τα κάστανα από τη φωτιά. Εγώ έχω πληρώσει 650.000 τα οποία όμως θα τα πάρω πίσω».
Για την ΚΕΔ:
«Αν δε φύγει ο Μπριάκος και αν δεν φύγει ο Γκρούτσης που είναι ο Δούρος ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: