Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Να μην την υποτιμήσει!

Η Γκινγκάμπ δεν είναι το εύκολο θύμα που άπαντες πιστεύουν.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ

Ωραία είναι εδώ στη Γαλλία. Εμείς μένουμε στο Λανιόν, ένα χωριουδάκι με ένα ποτάμι, μαγαζιά που κλείνουν για να φάνε το μεσημέρι και μετά ξανανοίγουν, κόσμος που είναι σε έναν ρυθμό άγνωστο σε εμάς.

Είμαστε 30 χιλιόμετρα από το Γκινγκάμπ, την πόλη που θα φιλοξενήσει περίπου 800 οπαδούς του ΠΑΟΚ αύριο. Θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους ντόπιους οι οποίοι δεν έχουν φιλοξενήσει ποτέ κάτι αντίστοιχο. Η ηρεμία τους θα κλονιστεί είναι η αλήθεια.

Το γήπεδο της Γκινγκάμπ, έχει την εξής ιδιομορφία. Είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από τον πληθυσμό της πόλης. Θα πει κάποιος «μα τόσο βλάκες είναι αυτοί» όμως η αλήθεια είναι πως η ομάδα στηρίζεται από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο από την πόλη.

Εμείς είμαστε σε ένα χωριό, η ομάδα σε ένα άλλο, οι υπάλληλοι της ΠΑΕ σε ένα άλλο. Ούτε που είχαμε ειδωθεί αν εξαιρέσει κανείς τις συνεντεύξεις Τύπου και τα διαδικαστικά. Η ομάδα βλέπει θάλασσα, εμείς ποτάμι. Φυσιολάτρες από μωρά παιδιά.

Παίζουμε και ποδόσφαιρο σήμερα. Το ότι δεν έχουμε Καραϊσκάκη την Κυριακή εκτιμώ πως είναι σημαντικό για τον αγώνα της Γαλλίας. Όσο επαγγελματίας και να είναι ένας ποδοσφαιριστής, το γεγονός πως υπήρχε ένα τόσο δυνατό ντέρμπι την Κυριακή θα του στερούσε αυτοσυγκέντρωσης για την σημερινή αναμέτρηση.

Επίσης ο Αναστασιάδης δεν χρειάζεται να κάνει πειραματισμούς. Την έχει την ενδεκάδα και προφανώς ελπίζει πως ο Γιακουμής θα ανταπεξέλθει. Αν η ομάδα συνεχίσει άλλωστε στον ίδιο ρυθμό η δουλειά που θα πρέπει να κάνει ο τερματοφύλακας της ομάδας δεν θα έχει όγκο. Και ο Γιακουμής δεν είναι ανενεργός αφού και πολλά φιλικά έπαιξε και στον αγώνα κυπέλλου ήταν βασικός μία εβδομάδα πριν.

Το ερωτηματικό είναι το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κάνει μία τόσο πειστική είσοδο στην αναμέτρηση όσο κάνει στους εντός Ελλάδας αγώνες. Ακόμη και στο Αγρίνιο που δεν σκόραρε γρήγορα, στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα είχε δημιουργήσει προϋποθέσεις για φάσεις, ενώ έδειχνε πως αυτός θέλει περισσότερο ένα παιχνίδι που τελικά πήρε και μάλιστα δίκαια.

Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ καλείται να μπει στον αγωνιστικό χώρο με το επιθετικό πνεύμα που έστρεψε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης πάνω του. Κακά τα ψέματα αυτό είναι και το ατού του.

Η ομάδα δεν είναι κουρασμένη. Για την ακρίβεια, ο βασικός της κορμός στη παρούσα φάση μάλλον προπονείται κατά την διάρκεια των αγώνων. Και ο κορμός είναι αρκετά φρέσκος.

Για τους Γάλλους δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Η Γκινγκάμπ είναι μία μέτρια ομάδα ενός πρωταθλήματος πρώτης γραμμής που οι ομάδες του γνωρίζουν τα βασικά πάρα πολύ καλά.

Λέμε πως η Γκινγκάμπ είναι ουραγός, όμως κανένας δεν κοιτά πως με μία νίκη πηγαίνει στην 12η θέση από την 20η που βρίσκεται σήμερα. Έχει ένα ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα με 4 γκολ σε 8 αγώνες, αλλά τα 12 παθητικό δεν είναι πολλά για μία ομάδα που παλεύει να σωθεί.

Αν παρατηρήσει κανείς τα αποτελέσματά της, έχασε μόλις 2-0 από τη Παρί στο Γαλλικό Σούπερ Καπ, έχει μία ήττα από την Σεντ Ετιέν στην έδρα της με 2-0 στις 9 Αυγούστου και μία συντριβή από τη Λοριάν στις 30 Αυγούστου με 4-0. Όλα τα άλλα αποτελέσματα – ήττες που έχει, είναι στο γκολ. Απέναντι σε Μονακό, Μετς, Μονπελιέ, Μαρσέιγ έχασε στο γκολ, ενώ κέρδισε εντός έδρας της Μπορντό και εκτός τη Λανς. Δεν είναι μία ομάδα που σε απωθεί η την έχεις καταδικασμένη. Απλά είναι μία ομάδα που πληρώνει την επιλογή της να πουλήσει πρώτο περυσινό της σκόρερ Γιαταμπαρέ, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Τα 21 περυσινά του γκολ απουσιάζουν.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ σήμερα αν κερδίσει είναι επιτυχία, αν φέρει ισοπαλία δεν μπορεί να στεναχωρηθεί, αν χάσει βάζει προβληματισμούς στο κεφάλι του.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: