Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ηττα από το οδυνηρό παρελθόν!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στη Σουηδία που ήρθε από παιδικά λάθη στην άμυνα και τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Μανιάτη...

Ηττα από το οδυνηρό παρελθόν
Ηταν τότε, στις αρχές των συμμετοχών του στη διοργάνωση, που ο Ολυμπιακός έπαιζε καλά, έχανε ευκαιρίες και τελικά έχανε το ματς από μια γκάφα ή από το λάθος σφύριγμα ενός διαιτητή. Κάπως έτσι έγινε και τώρα στο Μάλμε. Ολα καλά πήγαιναν, αλλά στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάλαβαν πως έχασαν. Αρχικά, μια εμφάνιση πολύ καλή στο πρώτο μέρος πήγε στράφι αφού ο Μποτία αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Εκανε παιδικό λάθος και χάρισε το προβάδισμα στη Μάλμε που είχε μόλις μια φάση κάνει κι αυτή πάλι από λάθος θέση του Ισπανού αμυντικού. Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή, πίεσε, απείλησε, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Δεν έδειχνε να ανησυχεί από τις κινήσεις των Σουηδών. Τελικά, την πάτησε από δικιά του γκέλα.

Ενας Ολυμπιακός που έπαιζε και πάλι με τα μπακ του ψηλά και κρατούσε αρκετά και καλά τη μπάλα. Είχε εξουδετερώσει τους γηπεδούχους που τον περίμεναν σχεδόν πίσω από τη σέντρα. Τι να το κάνεις; Οταν πουλάς έτσι τη μπάλα και τρως τέτοια γκολ δεν έχεις τύχη. Κακά τα ψέμματα. Πολύ σκληρή τιμωρία για τον Μίτσελ και τους παίκτες του. Αλλαξε εντελώς η ψυχολογία και τα ζητούμενα στο δεύτερο μέρος.

Προσπάθησε ο Ολυμπιακός, έκανε και πάλι φάσεις, αλλά τις έχασε. Κυρίως όμως αδικήθηκε από το μη καταλογισμό του πέναλτι πάνω στον Μανιάτη. Είναι αυτό που λέμε «όλα στραβά». Κι όταν πίεζε στο φινάλε για την ισοφάριση εκτέθηκε και πάλι από την άμυνά του. Αυτή τη φορά από τον Αμπιντάλ. Δυο γκολ εύκολα έβαλε ο Ρόζενμπεργκ και πήρε και εκδίκηση για το προ επταετίας 1-3 από τον Ολυμπιακό όταν ήταν παίκτης της Βέρντερ. Ενας Ολυμπιακός που άρχισε τις γιόμες χωρίς αποτέλεσμα. Εκνευρίσθηκε, δεν είχε κίνηση και παρά την είσοδο του Τσόρι ήταν αναποτελεσματικός.

Οσα του βγήκαν με την Ατλέτικο, τον πρόδωσαν με τη Μάλμε. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία για άλμα πρόκρισης. Τώρα είναι όλα πιθανά. Η κακή παράδοση των ελληνικών ομάδων στη Σουηδία συνεχίσθηκε. Ομοίως και η παράδοση του Ολυμπιακού να μην μπορεί να κάνει δυο σερί καλά αποτελέσματα στις δυο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων. Εκανε το δύσκολο κι έχασε το θεωρητικά εύκολο.

Η Μάλμε δεν έκανε κάτι το εξαιρετικό. Μια απλή άμυνα με χώρο στον Ολυμπιακό και προσπάθεια για κόντρες. Της έκανε δώρα ο Ολυμπιακός και ο Ρώσος διαιτητής και τα αποδέχθηκε με ευχαρίστηση.

Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος; Ναι, από τη στιγμή που δεν δόθηκε πέναλτι και είναι οριακή η φάση που ακυρώθηκε το γκολ του Μήτρογλου στο πρώτο μέρος. Από την άλλη, η απόδοση αρκετών εκ των παικτών δεν ήταν καλή. Στατικός ο Μήτρογλου κι αναποτελεσματικοί οι Κασάμι κι Αφελαϊ. Χωρίς πρακτική κίνηση από τα εξτρέμ (έκλιναν προς τα μέσα) και με τόσα χάλια στην άμυνα δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη τύχη.

Ουσιαστικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δυο γκέλες πίσω, μια διαιτητική κι άλλη μια μπροστά (στη φάση που αστοχεί ο Μήτρογλου) και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η ιστορία. Σε τέτοιο επίπεδο τα λάθη (δικά σου ή διαιτητικά) πληρώνονται ακριβά... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: