Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η UEFA για το Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ!

uefa
Ένα μίνι αφιέρωμα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Γαλλία κόντρα στη Γκινγκάμπ κάνει η UEFA μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της με ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά.
Αναλυτικά η UEFA αναφέρει:
– Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την Ντιναμό Μινσκ με 6-1 την 1η αγωνιστική των ομίλων. Ο Δικέφαλος έγινε, έτσι, μόλις η δεύτερη ομάδα που σκόραρε έξι γκολ σε αγώνα των ομίλων του Europa League.
– Τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αγωνιστεί στην Γαλλία. Ο Ιτάνζ (Ρεντ Σταρ, Λανς) και οι Τζαβέλλας, Τζιόλης (Μονακό).
– Ο ΠΑΟΚ έχει γνωρίσει δύο σερί ήττες στην Γαλλία (από Σοσό και Παρί Σεν Ζερμέν) μετά την ισοπαλία (3-3) με αντίπαλο την Λυών, στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα τον Οκτώβριο του 1973.
– Η Γκινγκάμπ θα φιλοξενήσει την Πέμπτη (2/10) στο Ρουντουρού το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι μετά από πέντε χρόνια. Τελευταία φορά που έπεσαν πάνω στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ “ευρωπαϊκά φώτα” στην έδρα της ήταν την σεζόν 2009/10, όταν γνώρισε βαριά ήττα από το Αμβούργο με 5-1 στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.
– Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει δέκα γκολ στα δύο τελευταία ματς που έδωσε στην έδρα του για το Europa League, αλλά έχει γνωρίσει και δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες χωρίς, μάλιστα, να σημειώσει τέρμα, από Μπενφίκα και Ζίμπρου.
– Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έπαιξε τον 70ο αγώνα του στο Κύπελλο UEFA / Europa League (με τους προκριματικούς γύρους να συμπεριλαμβάνονται) κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ ξεπερνώντας τον Βάλτερ Ζένγκα. Μόνο Φρανκ Ροστ (90) και Τζουζέπε Μπέργκομι (96) είναι μπροστά του.
– Ο τεχνικός της Γκινγκάμπ, Τζοσελίν Γκουρβενέ, ήταν ως ποδοσφαιριστής φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA το 1999 με την Μαρσέιγ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: