Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Fantastic four!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ! Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις, από πολύ νωρίς, για τον τίτλο, επικρατώντας με το επιβλητικό 4-0, και αύξησαν την μεταξύ τους διαφορά στους 6 πόντους.

Fantastic four
Είναι αφεντικό και το έδειξε! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 του ΠΑΟΚ, αύξησε την μεταξύ τους διαφορά στους έξι πόντους και έκλεισε με ένα εκπληκτικό 3 στα 3, των ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και τον «δικέφαλο του Βορρά» κατά σειρά.

Ο εξαιρετικός Τζόελ Κάμπελ δημιούργησε, οι Μήτρογλου (36’) και Σαβιόλα (60’) εκτέλεσαν, ενώ ο Φουστέρ (74’), ο οποίος είχε και δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ, ενώ ο Κοσταρικανος διαμόρφωσε, με εκπληκτική ατομική προσπάθεια, το τελικό 4-0 στο 80’.

Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν πάνω στον εξαιρετικό νεαρό, ο οποίος έκανε ότι ήθελε τον Λίνο και την υπόλοιπη άμυνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μόλις μια ουσιαστική φάση με τον Αθανασιάδη στο 59’! Στους 31 πόντους η ομάδα του Μίτσελ, στους 25 αυτή του Στέφενς.

Το ματς:


Ο ένας με τον ενθουσιασμό των νικών με Παναθηναϊκό και Μπενφίκα και ο άλλος με την όρεξη να… κάνει τη «ζημιά» στην Αθήνα. Το ντέρμπι της κορυφής ξεκίνησε με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και αβέβαιες πάσες. Ο Ολυμπιακός είχε από νωρίς την κατοχή της μπάλας (έφτασε στο 68%) όμως περιοριζόταν σε πάσες στο δικό του μισό γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ, καλά διαβασμένος, έκλεισε τους χώρους, απενεργοποίησε σε μεγάλο βαθμό το κάθετο ποδόσφαιρο των Μανιάτη και Σάμαρη και ώθησε τους γηπεδούχους να παίξουν από τα άκρα.

Κάπου εκεί μπαίνει στην κουβέντα και ο Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός με την καλύτερη εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα» ταλαιπώρησε το Λίνο και ξεκίνησε οτιδήποτε καλό έγινε στο χορτάρι από τα πόδια του. Και επειδή η διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες είναι ο Μήτρογλου, αυτό επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά. Σέντρα ακριβείας από τον Κάμπελ, άψογο πλασέ από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα του Μίτσελ, στη θέση του οδηγού, σχετικά νωρίς στο παιχνίδι. Αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τα 45’ να μην ψάχνει ιδιαίτερα το γκολ.

Αυτό ακριβώς προβλημάτισε και τον Στέφενς, ο οποίος στην ανάπαυλα άφησε τον Στοχ στα αποδυτήρια και έριξε τον Ολίσε, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, ωστόσο αυτό έδειξε πως δεν του βγαίνει. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός συνέχισε το μονοδιάστατο, πλην όμως αποτελεσματικό παιχνίδι με τον Κάμπελ από δεξιά, μέχρι που ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Σαβιόλα. Ο Κοσταρικανός το έδωσε… στο πιάτο στον Αργεντινό, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να διπλασιάσει τα «ερυθρόλευκα» τέρματα.

Ο Στέφενς αποφασίζει να αποσύρει τον Λάζαρ και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ κόβεται στη μέση. Ο Φουστέρ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ ο Κάμπελ λίγο αργότερα σφραγίζει με ένα γκολ μια εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του Πειραιά. Το δοκάρι του Φουστέρ, λίγο αργότερα πέρασε, την ώρα που στον ΠΑΟΚ, τα είχαν εντελώς χαμένα. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο συν έξι από τους αντιπάλους και να αποκτά από πολύ νωρίς προβάδισμα για έναν ακόμα τίτλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης (78’ Μασάντο), Σάμαρης, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα (64’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (77’ Μπονγκ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Σέποβιτς, Γιαταμπαρέ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ (70’ Νίνης), Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (46’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (63’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Βούκιτς, Λόπεθ, Νέτσιντ, Κίτσιου.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Τι ‘χες Βαλένθια, τι ‘χα πάντα! (video)

Το... κρύο ντουζ συνεχίζεται για τους φίλους της Βαλένθια που είδαν την ομάδα τους να κάνει νέα «γκέλα» με το εντός έδρας 2-2 κόντρα στην Βαγιαδολίδ.

Τι ‘χες Βαλένθια, τι ‘χα πάντα (video)
Πάλι καλά που πήρε και τον ένα βαθμό η Βαλένθια... Οι «νυχτερίδες» συνέχισαν τις απογοητευτικές εμφανίσεις για φέτος και έμειναν στο 2-2 στο «Μεστάγια» κόντρα στην Βαγιαδολίδ κι αφού χρειάστηκε να ισοφαρίσουν δύο φορές.

Στο 9’ οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το γήπεδο, όταν ο Γκέρα έβαλε μπροστά την ομάδα του. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Παμπόν φρόντισε να φέρει στα ίσα το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αλλά και πάλι η απογοήτευση εμφανίστηκε ξανά στα πρόσωπα των φίλων της Βαλένθια όταν στο 50’ ο Γκαρσία έβαλε μπροστά στο σκορ για δεύτερη φορά την Βαγιαδολίδ. Τουλάχιστον, στο 76’ ο Φεγκουλί βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κι έσωσε εν μέρει την παρτίδα, γράφοντας το 2-2 και δίνοντας τον ένα βαθμό στις «νυχτερίδες» που παραμένουν αρκετά μακριά από τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.



Valencia 2-2 Valladolid All Goals από all-goals

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8/11

Οσασούνα-Αλμερία 0-1
(18’ Ρόδρι)

Γρανάδα-Μάλαγα 3-1

Σάββατο 9/11

Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 5-1
(12’, 26’πεν., 76’ Ρονάλντο, 18’ Μπενζεμά, 36’ Κεντίρα – 61’ Γκριζμάν)

Χετάφε-Έλτσε 1-1
(18’ Πέδρο Λεόν – 61’ Μποακιέ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεβάντε 2-1
(72' Ρίκο, 84' Αντούριθ - 34' Μπαράλ)

Θέλτα-Ράγιο Βαγεκάνο 0-2
(24' Βιέρα, 73' Λαριβέι)

Κυριακή 10/11

Εσπανιόλ-Σεβίλλη 1-3
(24’ Γκαρσία – 4’ Φάσιο, 10’ Βιτόλο, 59’ Μπάκα)

Βαλένθια-Βαγιαδολίδ 2-2
(30' Παμπόν, 76' Φεγκουλί - 9' Γκέρα, 50' Γκαρσία)

Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Μπέτις-Μπαρτσελόνα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή 22/11

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα (22:00)

Σάββατο 23/11

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (17:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Θέλτα Βίγκο (19:00)
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)

Κυριακή 24/11

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (13:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ (18:00)
Έλτσε-Βαλένθια (20:00)
Σεβίλλη-Μπέτις (22:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (23:00)

Δευτέρα 25/11

Μάλαγα-Μπιλμπάο (23:00)Πηγή: sport-fm.gr

Πόσο τρέχουν Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!!

Ο Β. Γαλούπης παρουσιάζει όλες τις διαθέσιμες μετρήσεις για τα τρεξίματα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ τόσο αυτή, όσο και την προηγούμενη σεζόν σε Ελλάδα κι Ευρώπη.   Πριν από λίγες ημέρες ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε επίσημα μέσα από το σάιτ του για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν πόσα χιλιόμετρα έκαναν οι παίκτες του στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Από την άνοιξη που πήρε το δικό του σύστημα – κοντέρ για καταγραφή δεδομένων και στατιστική ανάλυση το έκανε και άλλες δυο, τρείς φορές ακόμα την περασμένη περίοδο.
Να, λοιπόν, που ήδη συγκεντρώνονται αρκετά δεδομένα… χιλιομετρικά, τα οποία μπορούν να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν πριν από ένα ντέρμπι σαν το αποψινό. Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, έχει βάλει κι αυτός πριν από μερικά χρόνια το σύστημα που θέλει η ΟΥΕΦΑ, λόγω τσάμπιονς λιγκ.
Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν ήδη κάποιες μετρήσεις για την περίοδο που διανύουμε. Όχι, βέβαια, πάρα πολλές για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα για τις δυο ομάδες, αλλά μάλλον ενδεικτικές.
Για το παζλ του ντέρμπι
Ωστόσο, αρκετά πράγματα θα κριθούν στο Γ. Καραϊσκάκης σήμερα και στην φρεσκάδα που θα παρουσιάσει η κάθε ομάδα, μετά τις επιβαρύνσεις των σερί αγώνων αλλά και των μεσοβδόμαδων ευρωπαϊκών προκλήσεων. Οπότε κι αυτά τα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για να συμπληρωθεί καλύτερα το παζλ των παραμέτρων για το ντέρμπι.
Όχι μόνο πόσο, αλλά και πώς!
Φυσικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μιλώντας γενικότερα, σε τέτοιου είδους μετρήσεις παίζει ρόλο η ιδιαιτερότητα και η εξέλιξη του κάθε ματς ξεχωριστά, ο ρυθμός, η σημασία του αγώνα, η χρονική στιγμή (μετά από σερί παιχνίδια ή όχι), η κατοχή μπάλας, τυχόν αποβολές κλπ. Άλλα τρεξίματα, βέβαια, απαιτεί ένας μέσος αγώνας ελληνικού πρωταθλήματος κι άλλες εντάσεις, καταπονήσεις κι επιβαρύνσεις υπάρχουν σε τσάμπιονς ή γιουρόπα λιγκ. Κι όταν λέμε «άλλα», δεν μιλάμε τόσο ποσοτικά, όσο κυρίως ποιοτικά. Δεν είναι μόνο πόσο τρέχεις, αλλά και πως! Και στο φινάλε, με ποδόσφαιρο έχουμε να κάνουμε, όχι με στίβο. Η φυσική κατάσταση, λοιπόν, έχει την δική της σημασία και στην μπάλα, όμως δεν νικάει σώνει και καλά αυτός που τρέχει πιο πολύ ή πιο γρήγορα.
ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ
Να αναφερθεί ότι η ΦΙΦΑ στο μουντιάλ δημοσιεύει και ποιοτικά στοιχεία (αριθμό σπριντ, ταχύτητα κλπ.), κάτι που δεν κάνει η ΟΥΕΦΑ για το τσάμπιονς λιγκ. Μόνο τα ποσοτικά δεδομένα φτάνουν σε τηλεθεατές και δημοσιογράφους, ενώ τα ποιοτικά δίνονται απευθείας στις ομάδες. Επίσης, στο γιουρόπα υπάρχουν χιλιομετρικές καταγραφές μόνο στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ, τέλος, δίνει στην δημοσιότητα και ποιοτικά χαρακτηριστικά στις μετρήσεις που κάνει με το δικό του σύστημα ανάλυσης.
Στην ανάλυση
Παρεμπιπτόντως, διάβαζα στα σχόλια του προηγούμενου σχετικού άρθρου διάφορες - εύλογες - απορίες των αναγνωστών για το πώς γίνονται οι μετρήσεις, κατά πόσο είναι αξιόπιστες, ποια η σημασία τους κλπ. Υπόσχομαι ότι με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω ένα όσο πιο διαφωτιστικό κομμάτι γίνεται, και πάντα σύμφωνα με όσα γνωρίζω, αφού σίγουρα υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα σημεία αυτού του σύγχρονου «εργαλείου» ανάλυσης, ακόμα και με διαφορετικά μοντέλα, μεθόδους κλπ.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη σεζόν
Ας πάμε στα δεδομένα, λοιπόν. Από τον Ολυμπιακό υπάρχουν φέτος μετρήσεις στα τέσσερα ματς του ομίλου τσάμπιονς λιγκ. Έχουμε και λέμε:
Ολυμπιακός 104,6 – Παρί Σ.Ζ. 102,3 (σκορ 1-4): Οι τρείς πρώτοι για τους ερυθρόλευκους: Σάμαρης 11,1 χλμ., Μασάντο 10,9 και Μπονγκ 10,1.
Άντερλεχτ 108,4 – Ολυμπιακός 112,07 (0-3): Σάμαρης 11,9 χλμ., Ντινγκά 11,4 και Μπονγκ 10,8.
Μπενφίκα 108,8 – Ολυμπιακός 103,6 (1-1): Σάμαρης με 10,5χλμ., Μανιάτης 10,4 και Χολέμπας με 10,1.
Ολυμπιακός 109,6 χλμ. – Μπενφίκα 112,4 (1-0): Σάμαρης 11,2 χλμ., Μανιάτης 11, Χολέμπας 10,6.
Οι μέσοι όροι πέρυσι και φέτος
Ο φετινός μέσος όρος του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς λιγκ είναι 107,5 χλμ., ενώ σε όλα τα παιχνίδια ο Σάμαρης έχει τρέξει περισσότερο από τους συμπαίκτες του.
Την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε μέσο όρο στους έξι αγώνες του τσάμπιονς λιγκ τα 108,4 χλμ. Είχε για αντιπάλους την Άρσεναλ, την Μονπελιέ και την Σάλκε. Ο Ολυμπιακός, που ήρθε 3ος στον όμιλο, έτρεξε περισσότερο από τους αντιπάλους του στα πέντε από τα έξι ματς.
Ο ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν
Και πάμε στον ΠΑΟΚ. Για φέτος υπάρχουν στοιχεία στα δυο ματς των πλέι οφ του τσάμπιονς λιγκ με την Σάλκε από τις μετρήσεις της ΟΥΕΦΑ τον Αύγουστο, αλλά και για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη την 10η αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα από τα στοιχεία που παρουσίασε η ίδια η ΠΑΕ:
Σάλκε 115,8 - ΠΑΟΚ 118,1 (σκορ 1-1): Τα περισσότερα τρεξίματα για τους παίκτες του δικεφάλου είχαν: Τζιόλης 12,1 χλμ., Λάζαρ 12, Στοχ 11,4.
ΠΑΟΚ 109,4 - Σάλκε 109,49 (2-3): Κάτσε 11,7 χλμ., Τζιόλης 11, Κίτσιου 10,2.
ΠΑΟΚ 115,1 – Εργοτέλης (για τους φιλοξενούμενους δεν δόθηκαν στοιχεία, σκορ 2-1): Κατσουράνης 11,67 χλμ., Λούκας 11,63, Κίτσιου 11,62. Ο ΠΑΟΚ έκανε συνολικά 89 σπριντ στο ματς. Ο εκρηκτικός Λίνο, παρά το γεγονός ότι τα έχει τα χρονάκια του, έβγαλε 18 σπριντ, ενώ ανέπτυξε και την πιο υψηλή ταχύτητα του αγώνα σε ένα απ’ αυτά.
Οι μέσοι όροι πέρυσι και φέτος
Ο φετινός μέσος όρος του ΠΑΟΚ απ’ αυτά τα τρία ματς, στα οποία υπάρχουν τα σχετικά δεδομένα, είναι 114,2 χλμ.
Την περασμένη σεζόν είχαν δοθεί μετρήσεις από τρία εγχώρια παιχνίδια. Αρχικά από το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 τον Μάρτιο. Η ομάδα του Δώνη είχε κάνει 119.76 χιλιόμετρα, έναντι 111.14 των «πρασίνων», που πάντως αγωνίστηκαν για παραπάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο (αποβολή Σο). Το επόμενο ήταν το ΠΑΟΚ – Βέροια (2-0), με τον δικέφαλο να τρέχει 104.06 χλμ και τους φιλοξενούμενους 93.36.
Το τρίτο και τελευταίο ήταν το ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1 για το κύπελλο στα μέσα Απριλίου (119,79 ο δικέφαλος, 118,68 ο Αστέρας).
Στα δυο από τα τρία ματς πρώτος σε τρεξίματα ήταν ο Κάτσε, ενώ ο μέσος όρος του δικεφάλου ήταν 114,5 χλμ.
Πηγή: gazzetta.gr

Μαραντονα-κης!!

Δεν είναι ο «Μαραντόνα των φτωχών». Είναι ο Μαραντόνα των… Κρητικών! Ο Ντιέγκο Ρομάνο μπαίνει αλλαγή, σκοράρει -άμα λάχει- με κεφαλιά και οδηγεί τον Εργοτέλη σε ανατροπές (3-1) όπως με τον Πανθρακικό.

Μαραντονα-κης!
Μια λαμπάδα στο -όχι και ιδιαίτερα μεγάλο- μπόι του Ντιέγκο Ρομάνο πρέπει ν’ ανάψει ο Εργοτέλης!

Ο Αργεντινός μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και με κεφαλιά που θα ζήλευε… πολύ ψηλότερος του επιθετικός, γύρισε το παιχνίδι για τους Κρητικούς (3-1).

Ψυχωμένη η ομάδα του Πετράκη, εκμεταλλεύτηκε άψογα την ανόητη αποβολή του Εμπόου από το 28’ και με σκόρερ -επίσης- τους Βερπακόφσκις (45’) και Διαμαντάκο (91’), έφτασε στη νίκη που την φέρνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας!


Το ματς

Το κλισέ λέει πως «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος». Κι ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως «όσα φέρνει μια απροσεξία, δεν τα φέρνει ένα εξαιρετικό πλάνο του προπονητή». Για 28 λεπτά λοιπόν, ο Πανθρακικός του Άκη Μάντζιου πήγαινε… πρίμα το ματς. Είχε προηγηθεί -με τους Κάσες και Τζάνη να κρύβουν την μπάλα και τον δεύτερο να την εμφανίζει στα δίχτυα. Αμυνόταν αποτελεσματικά. Και παρά την πίεση, δεν κινδύνευε ιδιαίτερα.

Ή μάλλον κινδύνευε στιγμιαία -όπως σε αμαρκάριστη προβολή που κατάφερε να χάσει ο Μπουχαλάκης. Όλα αυτά μέχρι ο Εμπόου να διεκδικήσει τον τίτλο του «ατσούμπαλου» μαρκαρίσματος της χρονιάς. Να προσπαθήσει να… κόψει στη μέση τον Βερπακόφσκις. Και βλέποντας την κόκκινη, να εγκαταστήσει όλο τον Εργοτέλη στην περιοχή της ομάδας του. Εκεί όπου οι Κρητικοί έστησαν πολιορκία. Και τελικά δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις όταν ο Βερπακόφσκις «εκτέλεσε» τον Σέρεμετ.

Αυτό ήταν. Η ζυγαριά είχε γείρει πια υπέρ του Εργοτέλη. Παρόλο λοιπόν που ο Ίγκορ πήγε να την… γκρεμίσει (σουτάροντας στο δοκάρι λίγο μετά την ανάπαυλα) η ομάδα του Πετράκη ένιωθε αφεντικό στο γήπεδο. Κι ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός δεν άργησε καθόλου να νιώσει δικαιωμένος για την αλλαγή του Ρομάνο. Για την ακρίβεια, τρία λεπτά. Όσο χρειάστηκε ο Αργεντινός για ν’ αποδείξει ότι δεν μετράει το… μπόι, αλλά η ψυχή και με ωραία κεφαλιά να γυρίσει το ματς.

Διότι πλέον ο Πανθρακικός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Μάντζιος έριχνε επιθετικούς (όπως ο Ζεκίνια) στο γήπεδο, αλλά δεν απειλούσε. Και ο Εργοτέλης -όσο περνούσε η ώρα- δεν προστάτευε απλά το σκορ. Έψαχνε και τρόπο να το ξεχειλώσει. Μπορεί λοιπόν να μην το κατάφερε λόγω… αλτρουισμού ο Μπαντιμπανγκά (πασάροντας αντί να πλασάρει τον Σέρεμετ), αλλά το κατάφερε ο Διαμαντάκος, σφραγίζοντας στις καθυστερήσεις τη μεγάλη ανατροπή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζας, Πελέ, Καρντόσο (46’ Αναστασάκος), Χαντί, Βερπακόφσκις (78’ Χαντί), Μπουχαλάκης (57’ Ρομάνο), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος

Στον πάγκο έμειναν οι: Καβουσάκης, Ρουγκάλας, Χρυσοφάκης, Χαλκιαδάκης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Ντιόγκο, Χρήστου, Εμπόου, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Λαδάκης (65’ Ζεκίνια), Κάσες, Τζάνης (46’ Σκλιοπίδης), Ίγκορ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτσόπουλος, Τριανταφύλλου, Πόποβιτς, Χασομέρης, Κατσικοκέρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο 

Πηγή: sport-fm.gr

Να περάσει ο επόμενος!!

«Κάστρο» με τα όλα του, όχι αστεία! Ο Παναιτωλικός πέτυχε νέα νίκη μέσα στο «σπίτι» του επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού και διευρύνοντας το εντός έδρας αήττητό του.

Να περάσει ο επόμενος!
Εκεί μέσα δεν χάνει και κάνει «κουμάντο»! Ο Παναιτωλικός χάρη στα δύο τέρματα του Μπικέι (17’, 50’) πήρε μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο με σκορ 2-1 απέναντι στον Λεβαδειακό.

Προς στιγμήν είχαν ισοφαρίσει οι Βοιωτοί με τον Μουλόπουλο (43’), αλλά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κονέ (55’).

Τέταρτη εντός έδρας νίκη για τα «καναρίνια» που διεύρυναν το αήττητο στο «σπίτι» τους για φέτος στα έξι ματς και ανέβηκαν σε θέσεις... πλέι οφ!

Το ματς


Ο Παναιτωλικός μπήκε με... φουλ όρεξη στο παιχνίδι. Από τα πρώτα λεπτά έκλεισε στα καρέ του τον Λεβαδειακό, πίεζε ασφυκτικά κι αφού «απείλησε» δύο φορές με τον Μπόγιοβιτς, εν τέλει άνοιξε το σκορ! Μετά από συνεχόμενα κόρνερ, ο Θεοδωρίδης έκανε την εκτέλεση, η άμυνα των Βοιωτών «κοιμήθηκε» με αποτέλεσμα ο Μπικέι να το επωφεληθεί και να κάνει το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Η πίεση συνεχίστηκε για λίγα ακόμα λεπτά και χαρακτηριστικό είναι πως η κατοχή της μπάλας ήταν στο 78% υπέρ των «καναρινιών»! Σιγά-σιγά όμως τα... καύσιμα των γηπεδούχων εξαφανίζονταν και οι «πράσινοι» άρχιζαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να ισορροπούν το παιχνίδι. Και αυτή τους η προσπάθεια μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Μουλόπουλος από τα δεξιά έκανε μια σέντρα-σουτ και η μπάλα κατέληξε με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα του Ράφαελ, αναγκάζοντας τους φίλους των γηπεδούχων να χειροκροτήσουν, παρά την «παγωμάρα» της ισοφάρισης στο 43’.

Το δίδυμο της... επιτυχίας στο πρώτο γκολ του Παναιτωλικού συνεργάστηκε ξανά με την έναρξη του δεύτερου μέρους! Ο Θεοδωρίδης εκτέλεσε το στημένο, ο Μπικέι επωφελήθηκε την τραγική έξοδο του Πριζόφσκι και από κοντά «εκτέλεσε» ξανά τον Λεβαδειακό για το προβάδισμα της ομάδας του! Τα επόμενα λεπτά είχαν αρκετά νεύρα στον... ορίζοντα! Διότι αρχικά αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Χάβος και στη συνέχεια ο Κονέ για σκληρό μαρκάρισμα, αφήνοντας τον Λεβαδειακό με δέκα παίκτες στο 55’.

Αν και υπήρχε πάνω από μισή ώρα αγώνα για το φινάλε του αγώνα, δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση. Γιατί οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν μπορούν να απειλήσουν έχοντας και αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ και ο Παναιτωλικός ήταν εξαιρετικός τακτικά, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο τέρμα, αν ο Μπόγιοβιτς κατάφερνε να «νικήσει» τον Πριζόφσκι. Έτσι το 2-0 έμεινε ως το τέλος με ακόμα μια σπουδαία εντός έδρας εμφάνιση για τα «καναρίνια».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (68’ Μπελόν), Μελισσάς (46’ Γκόλιας), Θεοδωρίδης (83’ Παπουτσογιαννόπουλος), Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Μπικέι, Μπόγιοβιτς

Στον πάγκο: Τακίδης, Καλί, Σφακιανάκης, Ιωάννου

Λεβαδειακός(Καραγεωργίου): Πριζόφσκι, Μουλόπουλος, Ροτζέριο, Μάντζιος (77’ Βασιλείου), Σκέμπης, Μάγκας (59’ Πετράτσι), Ιωαννίδης (72’ Γιάντσης), Κονέ, Λυκογιάννης, Κάντζι

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μπούστο, Ορτέγκα, Μανόλο Πηγή: sport-fm.gr

Και ξανά προς τη δόξα τραβά!!

Με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε η Καλλονή από την έδρα της Βέροιας, της οποίας επικράτησε με σκορ 3-0, πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και δείχνει πως ξαναβρίσκει τον δρόμο της.

Και ξανά προς τη δόξα τραβά
Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε η Καλλονή στην έδρα της Βέροιας. Η ομάδα της Μυτιλήνης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Ημαθία, επικρατώντας με σκορ 3-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το τέρμα του Γιονάν Γκαρσία μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το δρόμο της νίκης για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που «κλείδωσε» το τρίποντο με τον Ποντάνι στο 27’. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λεοζίνιο έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση στο 79ο λεπτό.

Απογοητευτική για ακόμη ένα παιχνίδι η ομάδα του Στέφανου Γαϊτάνου, που πέταξε στα «σκουπίδια» ένα ολόκληρο ημίχρονο και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 7 βαθμούς.

Σε ανοδική τροχιά η Καλλονή, που μετά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο έβαλε κι άλλους βαθμούς στο «σακούλι» της και με τους 15βαθμούς, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, παίρνει απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς:



Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Καλλονή. Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά του ματς και κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία μόλις στο 6ο λεπτό με τον Γιονάν Γκαρσία να βρίσκει δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Το τέρμα του Ισπανού αποσυντόνισε πλήρως τη Βέροια, που αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Χογκ.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη δεν χαλάρωσαν μετά το γκολ και κυνήγησαν και συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο. Οι προσπάθειές τους βρήκαν αντίκρισμα στο 27’ όταν ο Ποντάνι νίκησε τον Λόπεθ γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του. Κάπου εκεί η Καλλονή οπισθοχώρησε προκειμένου να διαφυλάξει το «μηδέν» μέχρι το ημίχρονο. Η Βέροια πήρε την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καμία αξιόλογη φάση κυρίως γιατί η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Με ξεκάθαρο στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ μπήκε η Καλλονή στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Μυτιλήνης έκανε ακόμη πιο πιεστική την άμυνά της, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη μεσοεπιθετική γραμμή της Βέροιας, που αδυνατούσε να βρει χώρους και να απειλήσει τον Χογκ.

Οι αμυντικογενείς διαθέσεις γύρισαν «μπούμερανγκ» για τους φιλοξενούμενους μετά το 60ο λεπτό. Η Βέροια πίεσε ασφυκτικά με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πέντε ευκαιρίες σε διάστημα δέκα λεπτών, όμως είτε ο εξαιρετικός Χογκ είτε η αστοχία των παικτών της της στέρησαν το γκολ. Η Καλλονή μετά το 70ο λεπτό βγήκε από την περιοχή της και έψαξε τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές πέτυχε και το τρίτο της γκολ με τον Λεοζίνιο να βρίσκει με ωραίο πλασέ δίχτυα στο 79’ και να διαμορφώνει παράλληλα το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:



Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Λόπεθ, Μπεν, Γεωργιάδης, Σιόντης, Αμαραντίδης (64’ Μάνος), Σισόκο (46’ Τραπ), Καλτσάς, Ορέστες, Μπαργκάν, Ζεζίνιο, Όστοϊτς (34’ Αποστολόπουλος)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Βεργώνης, Πλαβούκος

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Λεοζίνιο, Γιονάν Γκαρσία, Μανούσος (87' Κριπιντίρης), Περόνε (24’ Σιλιγαρδάκης)

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Χουανλού, Γάλας, Λίμα, Κάλφας

Διαιτητής: Α. Παπαπέτρου

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας Πηγή: sport-fm.gr

Άλλος «καιγόταν», άλλος χάρηκε!!

Μπορεί η ΑΕΚ Λάρνακας να ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη, όμως δεν κατάφερε να το αποδείξει στον Ερμή, που πήρε «χρυσό» εκτός έδρας βαθμό στην 9η αγωνιστική Κύπρου και έθεσε τις βάσεις για 6άδα.

Άλλος «καιγόταν», άλλος χάρηκε
Απομακρύνεται ο στόχος της 6άδας για την ΑΕΚ Λάρνακας, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Ερμή στην 9η αγωνιστική της Α Εθνικής Κύπρου.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο «στεγνό» 0-0, όμως αυτός που... χαίρεται είναι ο Ερμής, καθώς παραμένει στην 2η θέση και έβαλε γερά τις βάσεις για να εξασφαλίσει μια θέση στην 6άδα, κόντρα σε έναν απ’ τους συνδιεκδικητές του αντίστοιχου στόχου.

Από την άλλη, το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε και έμεινε στην 9η θέση, πέντε βαθμούς μακριά απ’ την 6άδα και στο -8 απ’ τον Ερμή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9η αγωνιστικής

Σάββατο 9/11

ΑΕΛ – Ανόρθωση 3–1
(10’ Μπέμπε, 53’ αυτ. Παβίσεβιτς, 68’ Σα – 32’ πεν. Γκαρσία)

Εθνικός Άχνας – Δόξα Κατωκοπιάς 0-3
(10’ Λόμπο (πεν.) 22’,68’ Βιλέλα)

Νέα Σαλαμίνα – Άρης 2-1
(55’ Κούρτζουριτς, 90’ Λεόν (πεν.) – 49’ Λόπεζ)

Κυριακή 10/11

Α.Ε. Κιτίον Λάρνακας – Ερμής 0-0

ΑΕΚ – Ομόνοια (18:00)

Δευτέρα 11/11

ΑΠΟΕΛ – Άλκη (19:00)
Ένωση Παραλιμνίου – Απόλλων Λεμεσού (19:00)

Επόμενη Αγωνιστική

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Άλκη - Ένωση Παραλιμνίου (18:00)
Απόλλων Λεμεσού - Α.Ε. Λεμεσού (19:00)
Δόξα Κατωκοπιάς - ΑΠΟΕΛ (19:00)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

ΑΕΚ - Εθνικός Άχνας (17:00)
Ανόρθωση - Α.Ε. Κιτίου (18:00)
Ερμής - Νέα Σαλαμίνα (18:00)
Ομόνοια - Άρης (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Στο δεύτερο… τους ε-Φαγε!

Με κορυφαίο τον Μο Φαγέ, που σταμάτησε στους 24 πόντους, ο Πανελευσινιακός σάρωσε τον Κολοσσό στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε το τρίτο σερί ροζ φύλλο αγώνας, με 97-69.

Στο δεύτερο… τους ε-Φαγε
Ματς με δύο όψεις έγινε στην Ελευσίνα για την πέμπτη αγωνιστική της Α1. Το πρώτο… ντέρμπι, με τον Κολοσσό να δείχνει αποφασισμένος και ικανός να πάψει να αποτελεί η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στην Α1. Το δεύτερο… παράσταση για ένα ρόλο, με τον Πανελευσινιακό να κυριαρχεί και να φλερτάρει με την εκατοστάρα, κερδίζοντας τελικά με 97-69 και φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες στην Α1. Ο Μο Φαγέ με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, που είχαν 9/16 τρίποντα.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με… σερί. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τους πρώτους οκτώ πόντους (0-8), οι γηπεδούχοι τους επόμενους οκτώ (8-8) και οι Ροδίτες άλλους επτά αναπάντητους (8-15) διατηρώντας τον έλεγχο σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Με την πάροδο του χρόνου ο Πανελευσινιακός έδειχνε να βρίσκει ρυθμό και να βελτιώνεται αμυντικά. Με ένα 9-0 που ολοκληρώθηκε με το δεύτερο τρίποντο του Αβραμίδη πέρασε μπροστά (31-28), όμως Τσάμης, Παπαντωνίου και Γεωργαλλής ανέλαβαν να οδηγήσουν τον Κολοσσό παρά τον τραυματισμό του Προύιτ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα (39-42).

Το τρίτο δεκάλεπτο έκρινε και το ματς. Τέρνερ και Φαγέ ήταν ασταμάτητοι, ενώ τα τρίποντα του Παπαμακάριου εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (60-50). Παρά τις προσπάθειες των Σίμπσον και Όσμπι η περίοδος ολοκληρώθηκε με επί μέρους σκορ 29-12 και την ομάδα της Ελευσίνας να πηγαίνει στο τέταρτο δεκάλεπτο με προίκα 14 πόντων (68-54). Αυτή όχι απλώς δεν… απειλήθηκε, αλλά πήρε και μεγαλύτερες διαστάσεις στο φινάλε, με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν χάρη και στα εξαιρετικά τους ποσοστά στα τρίποντα (9/16). Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, +28 (97-69), με τον Παπαμακάριο να αστοχεί σε τρίποντο που θα έφερνε κατοστάρα για τον Πανελευσινιακό.

Δεκάλεπτα: 20-26, 39-42, 68-54, 97-69.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπαμακάριος 8 (9 ασίστ), Αράπης, Ράλεϊ Ρος 14, Δημάκος, Τζόουνς 15, Φαγέ 24, Μελισσαράτος, Τέρνερ 15, Μάντζαρης 11, Αβραμίδης 6.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 9, Ραμ 2, Γεωργαλής 5, Σμιθ 8, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 10, Τσάμης 11, Προύιτ 3, Όσμπι 17.

Διαιτητές: Σώμος-Ταβουλαρέας-Παγώνης. Πηγή: sport-fm.gr

Αντίσταση μέχρι τέλους και… νίκη!

Ο Ηλυσιακός ζόρισε μέχρι τέλους τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση (76-73), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 και να πετύχουν την τρίτη τους φετινή νίκη.

Αντίσταση μέχρι τέλους και… νίκη
Ζόρικος αντίπαλος αποδείχθηκε ο Ηλυσιακός για τον ΚΑΟΔ του οποίου και τελικά επικράτησε με 76-73, για την 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν πολλές φορές στην ισοπαλία με τους Δραμινούς στο «Κραχτίδης», ενώ στην τελευταία περίοδο κατάφεραν και να προηγηθούν όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία… λέξη παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Μάρκοβιτς ήταν ο Μπάβτσιτς. Ο Στέφενς ξεχώρισε για τους Ιλισιώτες.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ και διατήρησαν τα ηνία στο προβάδισμα καταφέρνοντας να βρεθούν και στο +7 (19-12). Οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν σε 19-16, το τρίποντο του Ζάρα ωστόσο έδωσε στους Δραμινούς αέρα έξι πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-16). Οι παίκτες του Μάρκοβιτς συνέχισαν δυνατά φτάνοντας τη διαφορά στους εννέα πόντους (27-18). Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους, έτρεξαν σερί 9-0 και ισοφάρισαν σε 27-27. Ο ΚΑΟΔ δεν πανικοβλήθηκε. Πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ, έδειξε συγκέντρωση στο παρκέ και κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος στο +8 (42-34).

Με σερί 6-0 με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Ηλυσιακός πλησίασε στο καλάθι (42-40), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επιμέρους 10-3 χάρις στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίδια (52-52). Και πάλι όμως η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς δεν επέτρεψε στους Ιλισιώτες να προσπεράσουν ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο στο +5 (60-55). Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα δεν το έβαλε κάτω και στην τελευταία περίοδο, με συνεχή αντεπίθεση πήρε για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα (69-71). Στο σημείο εκείνο ανέλαβε πρωτοβουλία για τους γηπεδούχους ο Μπάβτσιτς που ξανάδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (76-73) με μισό λεπτό να απομένει για το φινάλε. Ο Στέφενς επιχείρησε το τρίποντο ώστε να στείλει το ματς στην παράταση αλλά αστόχησε με τους Δραμινούς να φτάνουν στην τρίτη τους φετινή νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-34, 60-55, 76-73

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Τσόβιτς 3 (1), Τζόουνς 10 (5 ριμπάουντ), Μπράουν 19 (3), Βον 11 (10 ριμπάουντ), Μάρκοβιτς, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 16 (ριμπάουντ), Ζάρας 14 (2), Μπένας 2, Κολοβής

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 8 (1), Αντωνάκης 5 (1), Σμιθ 14 (3), Χατζής 5 (1), Ζούμπος, Δορκοφίκης 3, Στέφενς 16 (14 ριμπάουντ), Βαβάτσικος, Ιωάννου 5, Τζουγκαράκης 2, Μποντζ 11, Άντερσον 4Πηγή: sport-fm.gr

Ένας, που έκανε για… τέσσερις!

Ο παίκτης με τα τέσσερα ονόματα, Έρικ-Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ χάρισε στο 88’ με κεφαλιά τη νίκη στη Μάιντς επί της Άιντραχτ με 1-0.

Ένας, που έκανε για… τέσσερις
Νίκη που της επιτρέπει να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα και να απομακρύνει τους εφιάλτες για υποβιβασμό, τουλάχιστον προς το παρόν, πέτυχε η Μάιντς επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 1-0 για τη δωδέκατη αγωνιστική της Bundesliga.

Ο Έρικ-Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ έπαιξε για… τέσσερις, όσα και τα ονόματά του, κάνοντας τη διαφορά. Μία κεφαλιά του καμερουνέζικης καταγωγής Γερμανού φορ στο 88’ έκρινε το ματς υπέρ των γηπεδούχων, που ανέβηκαν στην όγδοη θέση με 16 βαθμούς, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στους 10 και μόλις δύο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8/11

Ανόβερο-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 0-0

Σάββατο 9/11

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 3-0
(4’ Μπόατενγκ, 42’ Ριμπερί, 95’ πεν. Μίλερ)

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 3-1
(24’, 85’ Μπόατενγκ, 91’ Φαρφάν-22’ Κρόος)

Λεβερκούζεν-Αμβούργο 5-3
(10’, 17’, 55’ Σον, 72’ Κίσλινγκ, 89’ Κάστρο-23’ Μπάιστερ, 50’, 74’ Λασόγκα)

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 2-1
(56’ Ροντρίγκες, 69’ Όλιτς-45+2’ Ρόις)

Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 2-3
(70’ πεν., 81’ Σαλίχοβιτς-13’ Μπεν Χατίρα, 54’ πεν., 84’ Ράμος)

Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 3-1
(72' Αράνγκο, 75' Σταρκ αυτ., 87' Χέρμαν - 21' Ντρμιτς)

Κυριακή 10/11

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
(88’ Τσούπο-Μότινγκ)

Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή 22/11

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 21:30

Σάββατο 9/11

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 16:30
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 10/11

Αμβούργο-Ανόβερο 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 18:30
Πηγή: sport-fm.gr

«Έσβησε» τον Φέντερερ ο Ναδάλ!!

«Κουμανταδόρος» ο Ραφαέλ Ναδάλ! Ο Ισπανός βρήκε «σκουριασμένο» τον Ρότζερ Φέντερερ μετά τη χθεσινή προσπάθεια, επικράτησε 2-0 σετ και πέρασε στον τελικό του ATP World Tour Finals!

«Έσβησε» τον Φέντερερ ο Ναδάλ!
Πιο εύκολα και από όσο ο ίδιος πιθανώς θα πίστευε! Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν ο μεγάλος νικητής του «αιώνιου» ντέρμπι με τον Ρότζερ Φέντερερ, αφού ο Ισπανός θριάμβευσε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και πέρασε στον τελικό του ATP World Tour Finals.

Εκεί όπου το νούμερο ένα στον κόσμο θα διεκδικήσει την τελευταία μεγάλη κούπα της σεζόν και ενδέκατη για το 2013(!) απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα (22:00, σήμερα).

Το πρώτο σετ ήταν για γερά νεύρα. Διότι αρχικά ο Φέντερερ έχασε ευκαιρίες για μπρέικ και στη συνέχεια ο Ναδάλ τον «έσπασε» με αποτέλεσμα να σερβίρει για το προβάδισμα. Κι όμως δεν τα κατάφερε, διότι ο Ελβετός έκανε μπρέικ μπακ (5-5), αλλά στο... καπάκι δέχθηκε νέο «σπάσιμο» από τον Ράφα και αυτή την φορά δεν συγχώρησε, παίρνοντας το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον «βασιλιά στο χώμα», διότι ο King Roger έμοιαζε να μην έχει δυνάμεις να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα, μετά και τη χθεσινή επική του εμφάνιση απέναντι στον Ντελ Πότρο. Έτσι, κάπως... φυσιολογικά, ο Ναδάλ με διπλό μπρέικ, κατέκτησε και αυτό το σετ και ύστερα από 1 ώρα και 21 λεπτά πέρασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

«Γλίστρησαν» στο «Χ»

Την 3η συνεχόμενη ισοπαλία στο γήπεδό της και 4η στα τελευταία πέντε παιχνίδια έφερε η Σταντάρ Λιέγης, στο ντέρμπι της 15ης αγ. Βελγίου κόντρα στην Μπριζ και αφήνει την Γκενκ να «βλέπει» κορυφή.

«Γλίστρησαν» στο «Χ»
Ισοπαλία χωρίς τέρματα που έκανε μόνο την Γκενκ να… χαρεί μοιράστηκαν Σταντάρ Λιέγης και Κλαμπ Μπριζ που αναδείχτηκαν ισόπαλες στο ντέρμπι κορυφής της 15ης αγωνιστική Βελγίου.

Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα δεν κατάφερε να σπάσει το σερί των ισοπαλιών που έχει στο γήπεδό της τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και μοιράστηκε το βαθμό της ισοπαλίας με την Μπριζ, που δεν κατάφερε να πλησιάσει στην κορυφή, μένοντας τέσσερις βαθμούς πίσω.

Η μόνη που μπορεί να εκμεταλλευτεί τη γκέλα των πρωτοπόρων είναι η Γκενκ, που θα διεκδικήσει την κορυφή της βαθμολογίας, στο σημερινό ντέρμπι κόντρα στην Άντερλεχτ.

Αποτελέσματα 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

Λόκερεν – Μάλιν 4-0
(2’ Τάραβελ, 21’ ντε Πάου, 56’, 63’ Ντούτρα)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Λέουβεν – Λιρς 2-0
(22’ Ρούτνιξ, 24 Γκέρετς)

Οστάνδη – Μονς 2-0
(6’ Βίλμετ, 30’ πεν Σιανί)

Σαρλερουά – Γάνδη 0-1
(79’ Νέτο)

Σερκλ Μπριζ – Κόρτραϊκ 3-1
(21 πεν. Σμολντερς, 23 Ουσέμπο, 91 Μπούιλ – 57’ Μάττον)

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
Σταντάρ Λιέγης – Μπριζ 0-0

Γκενκ – Άντερλεχτ (19.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μπέβερεν (21.30)

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 23 Νοεμβρίου (21:00)

Σαρλερουά – Άντερλεχτ
Γάνδη – Μπέβερεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μαλίν
Λέουβεν – Κόρτραϊκ
Οστάνδη – Γκενκ
Σερκλ Μπριζ – Λιρς
Λόκερεν – Μπριζ
Σαντάρ Λιέγης – ΜονςΠηγή: sport-fm.gr

Νίκη (πολυ)Βόλου!!

Σαρωτική η Νίκη Βόλου, νίκησε 5-0 τη Ζάκυνθο και συνεχίζει να καταδιώκει την Κέρκυρα στο Βόρειο όμιλο της Football League.

Νίκη (πολυ)Βόλου!
Στο Βόλο σημειώθηκε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της 7ης αγωνιστικής στη Football League. Η τοπική Νίκη απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Ζακύνθου.

Πολλά γκολ και θέαμα (και από τις δύο ομάδες όμως) στο Αιγινιακός-Τύρναβος 3-3, ενώ από το Νότιο όμιλο ξεχώρισε η ισοπαλία στα Ψαχνά όπου ο Ηρακλής ανάγκασε τον Ολυμπιακό Βόλου σε «στραβοπάτημα» (0-0) το οποίο δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να ξεπεράσουν τον Παναιγιάλειος στην κορυφή της βαθμολογίας.


Η 7η αγωνιστική:



Νότιος όμιλος

Παναιγιάλειος-Φωκικός 1-1
Αστέρας Μαγούλας-Αχαρναϊκός 0-0
Φωστήρας-Χανιά 0-2
Καλλιθέα-Επισκοπή 1-0
Ηρακλής Ψαχνών-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Πανηλειακός-Παναχαϊκή (18.00)
Γλυφάδα-Βύζας Μεγάρων (11/11, 15.00)

Βόρειος όμιλος:

Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος 5-0
Βατανιακός-Καβάλα 1-1
Αιγινιακός-Τύρναβος 3-3
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Εθνικός Γαζώρου 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 1-0
Απόλλων Καλαμαριάς-Κέρκυρα (11/11, 16.00)
Ηρακλής-Δόξα Δράμας (11/11, 18.00)

Η επόμενη:

Επισκοπή-Χανιά
Φωκικός-Φωστήρας
Αχαρναϊκός-Καλλιθέα
Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος
Βύζας Μεγάρων-Αστέρας Μαγούλας
Ολυμπιακός Βόλου-Πανηλειακός
Γλυφάδα-Ηρακλής Ψαχνών

Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος
Καβάλα-Νίκη Βόλου
Τύρναβος-Ηρακλής
Εθνικός Γαζώρου-Βατανιακός
Κέρκυρα-Αιγινιακός
Πιερικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Απόλλων Καλαμαριάς-Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΠηγή: sport-fm.gr

Απομακρύνεται από την κορυφή η Αϊντχόφεν, «αέρας» ο Άγιαξ!!

Την ήττα με 2-1 από την Μπρέντα γνώρισε εκτός έδρας η Αϊντχόφεν στην 13η αγωνιστική της Eredivisie.

Απομακρύνεται από την κορυφή η Αϊντχόφεν, «αέρας» ο Άγιαξ
Το σκορ άνοιξε ο Λοκάντια στο 44ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με δύο γκολ του Κουάκμαν στο 67’ και το 80’.

Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη και πέντε βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Φίτεσε, που έχει 24 πόντους.

Στους δύο βαθμούς παρέμεινε η διαφορά του Άγιαξ με την κορυφή, ύστερα από την εύκολη νίκη με 3-0 στην έδρα της Ναϊμέγκεν. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον "Αίαντα" ο Ντε Γιόνγκ με δύο(26’, 72’) γκολ, ενώ το άλλο πέτυχε ο Μποϊλέσεν στο 28’.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Παρασκευή 8/11
Χέρενφεν – Βάαλβαϊκ 5-2
(34’ Οτιγκμπά, 48’, 64’, 80’ Φινμπόγκασον, 85’ Ζίγεχ – 72’ Μπιγκέλ, 88’ Λαμέι)

Σάββατο 9/11

Ρόντα – Γκόου Αχέντ Ιγκλς 1-4
(29’ Ντόναλντ – 9’, 10’ Αντόνια, 34’ Χούτκουπ, 55’ Φάλκενμπεργκ)

Φίτεσε – Ουτρέχτη 3-1
(31’ πεν. Άτσου, 86’ Χαβενάαρ, 90+3 Προύπερ – 63’ πεν. Ντε Ρίντλερ)

Χέρακλες – Γκρόνιγκεν 0-3
(61’ Ζίβκοβιτς, 67’, 85’ Κόστιτς)

Ντεν Χάαγκ – Καμπούρ 3-0
(13', 71' Γκερτ, 32' φαν Ντούινεν)

Κυριακή 10/11
Τσβόλε – Τβέντε 1-1
(49' Φερνάντες,72' Πρόμες)

Μπρέντα – Αϊντχόφεν 2-1
(67', 80' Κουάκμαν- 44' Λοκάντια)

Ναϊμέγκεν – Άγιαξ 0-3
(26', 72' Ντε Γιόνγκ, 28' Μποϊλέσεν)

Φέγενορντ – Άλκμααρ (17.30)

Επόμενη αγωνιστική (14η)

Σάββατο 23/11
Αϊντχόφεν – Χέρενφεν
Άλκμααρ – Ρόντα
Καμπούρ – Ναϊμέγκεν
Άγιαξ – Χέρακλες

Κυριακή 24/11
Βάαλβαϊκ – Φέγενορντ
Ουτρέχτη – Ντεν Χάαγκ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Φίτεσε
Γκρόνινγκεν – Τσβόλε
Τβέντε – Μπρέντα

Πηγή: sport-fm.gr

Ήττα και πάλι για τη Μάντσεστερ Σίτι!

«Γκέλα» και πάλι για τη Μάντσεστερ Σίτι, που ηττήθηκε με 1-0 από τη Σάντερλαντ.

Ήττα και πάλι για τη Μάντσεστερ Σίτι
Την τέταρτη ήττα σε έντεκα αγωνιστικές γνώρισε η Μάντσετσερ Σίτι, καθώς η Σάντερλάντ του Χάρη Μαυρία επικράτησε με 1-0 με γκολ του Μπάρντσλεϊ στο 21’. Από τον πάγκο παρακολούθησε το ματς ο Έλληνας παίκτης, όπως και ο Τζο Χαρτ που δεν ήταν και πάλι στις βασικές επιλογές του Εμανουέλε Πελεγκρίνι για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Τον αντικατέστησε ο Κοστέλ Παντιλιμόν.

Μόλις 19 βαθμούς συγκομιδή έχουν οι «πολίτες» που απέχουν έξι από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, που θα αντιμετωπίσει(10/11, 18:10) την Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Εφόσον, όμως νικήσουν οι φιλοξενούμενοι θα προσπεράσουν στη βαθμολογία τη «μισητή» συμπολίτισσα.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 9/11 (17:00)

Άστον Βίλα-Κάρντιφ 2-0
(76’ Μπακούνα, 84’ Κόζακ)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-2
(45’ Ετό, 90’+6’ πεν. Αζάρ - 61’ Λονγκ, 68’ Σεσενιόν)

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον 0-0

Λίβερπουλ-Φούλαμ 4-0
(23’ αυτ. Αμορεμπιέτα, 26’ Σκρτελ, 36’, 54’ Σουάρες)

Σαουθάμπτον-Χαλ 4-1
(16’ Σνάιντερλιν, 30’ πεν. Λάμπερτ, 37’ Λαλάνα, 88’ Ντέιβις - 55’ Σαγκμπό)

Νόριτς-Γουέστ Χαμ 3-1
(54’ πεν. Χούπερ, 72’ Σνόντγκρας, 90’+3’ Φερ - 32’ Μόρισον)

Κυριακή, 4/11

Τότεναμ-Νιούκαστλ 0-1
(13’ Ρεμί)

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(21' Μπάρντσλεϊ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:10)
Σουόνσι-Στόουκ (18:10)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 23/11 (17:00)

Έβερτον-Λίβερπουλ (14:45)
Άρσεναλ-Σαουθάμπτον (17:00)
Φούλαμ-Σουόνσι (17:00)
Χαλ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Νιούκαστλ-Νόριτς (17:00)
Στόουκ-Σάντερλαντ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 24/11

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (15:30)
Κάρντιφ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 25/11

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Μείωσε τη διαφορά η Ναντ!

Τρεις πόντους μακριά από την τρίτη θέση του Championnat πλέον η Ναντ.

Μείωσε τη διαφορά η Ναντ
Στους τρεις βαθμούς μείωσε τη διαφορά με την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League η Ναντ, ύστερα από την εκτός έδρας άνετη επικράτηση με 3-0 επί της Μπορντό για την 13η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Σκόρερ οι Μπεσάτ στο 41’, Τζιλομπότζι στο 60’ και Τζόρτζεβιτς στο 64’.

Πλέον, η ομάδα του Μισέλ Ντε Ζακαριάν έχει 23 πόντους τρεις λιγότερους από τη Μονακό, που «στραβοπάτησε» με την Εβιάν και παράλληλα αύξησε τη διαφορά της στους τέσσερις από τη Ρεμς που την ακολουθεί.

Στο αντίποδα η Μπορντό, ηττήθηκε για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, ενώ έχει και αρνητικό συντελεστή τερμάτων, καθώς έχει πετύχει δεκαέξι και έχει δεκαεπτά.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 8/11

Μονακό-Εβιάν 1-1
(27’ Φαλκάο - 20 Βας)

Σάββατο, 9/11 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις 3-1
(39', 57', 76' Ιμπραΐμοβιτς - 70' Πεζίνοβιτς)

Μπαστιά-Ρεν 1-0
(8' Μπρούνο)

Γκινγκάμπ-Λιλ 0-0

Λοριάν-Ρεμς 0-0
Τουλούζ-Αζαξιό 1-1
(42' Σιλά - 7' Λασνέ)

Βαλενσιέν-Μονπελιέ 1-1
(6' Άνγκουα - 90+2' Σταμπουλί)

Κυριακή, 10/11

Μπορντό-Ναντ 0-3
(41’ Μπεσάτ, 60’ Τζιλομπότζι, 64’ Τζόρτζεβιτς)

Μαρσέιγ-Σοσό (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Παρασκευή, 22/11

Αζαξιό-Μαρσέιγ(21:30)

Σάββατο, 9/11 (21:00)

Ρεμς-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Εβιάν-Λοριάν
Λιόν-Βαλενσιέν
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ
Ρεν-Μπορντό
Σοσό-Μπαστιά

Κυριακή, 24/11

Λιλ-Τουλούζ(15:00)
Νις-Σεντ Ετιέν(18:00)
Ναντ-Μονακό(22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Εδώ είναι Πλατεία…!

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στη Νέα Σμύρνη, εκμεταλλευόμενος το «δώρο» του Σηφάκη και την τύχη, την οποία είχε με το μέρος του.

Εδώ είναι Πλατεία…
Το αθηναϊκό ντέρμπι βάφτηκε «κυανέρυθρο». Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 του Ατρόμητο για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννου (5’) εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Σηφάκη και άνοιξε το σκορ, ο Αραβίδης (38’) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να έρθει ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Δημούτσο (70’) να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Καλύτερος ο Ατρόμητος, «πλήρωσε» την επιθετική του δυστοκία, αλλά και τα λάθη του τερματοφύλακά του και της άμυνάς του. Σημαντική νίκη για την ομάδα του Παντελή, η οποία φτάνει τους 15 βαθμούς και ανεβαίνει έστω και προσωρινά στην 6η θέση.

Το ματς:


Όταν στα 22 δευτερόλεπτα χάνεις ευκαιρία και στο αμέσως επόμενο λεπτό φτάνεις κοντά στο γκολ, τότε αν μη τι άλλο κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου για τον αγώνα. Έρχεται όμως ένα λάθος από τον τερματοφύλακά σου (δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική) τότε τα πράγματα αλλάζουν τελείως. Ο Σηφάκης κάνει… «δώρο» στο Γιάννου το πρώτο γκολ και ο Πανιώνιος, από το πουθενά γίνεται αφεντικό στην αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος έχασε το «καθαρό» μυαλό που είχε μεσοεπιθετικά, πράγμα που βόλευε τους γηπεδούχους.

Οι «κυανέρυθροι» έδιναν χώρο, άφηναν τον Ατρόμητο να κάνει το παιχνίδι του και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα με τους Κολοβό και Αραβίδη κατά κύριο λόγο και Γιάννου και Μενδρινό κατά δεύτερο. Σε μία από τις φορές που η ομάδα του Παντελή επισκέφθηκε με αξιώσεις την εστία του ασταθούς Σηφάκη, ο Φυτανίδης έκανε χέρι, σε κόρνερ, ο Αραβίδης το έκανε γκολ και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για τους γηπεδούχους, αφού το 2-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην αλλάξουν κάτι στις ομάδες τους, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει ψηλά, εκμεταλλευόμενος το χώρο που του έδινε ο Πανιώνιος, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν κενά για κόντρα, όμως λίγο η επιπολαιότητά τους και λίγο η παρουσία των Ταυλαρίδη και Λαζαρίδη, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Αυτό το κατάφερε ο Ατρόμητος, με ένα εξαιρετικό γκολ του Δημούτσου, το οποίο τους ξαναέβαλε στο παιχνίδι. Η πίεση έγινε ακόμα εντονότερη, ειδικότερα μετά τις κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο και τον Γιώργο Παράσχο. Αυτή, στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν έφερε κάτι για τους «κυανόλευκους», οι οποίοι έχασαν ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να φύγουν, τουλάχιστον, με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Κολοβός (86’ Παντίδος), Μενδρινός (79’ Καμπάνταης), Γιάννου, Αραβίδης (72’ Καλτσάς).

Στον πάγκο: Ανέστης, Ντούνης, Ριβέρο, Μαρουκάκης.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης (57’ Πίτου Γκαρσία), Ταυλαρίδης (83’ Καραμάνος), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Ούμπιντες, Καραγκούνης (39’ λ.τ. Μπρίτο), Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Τσενάμο, Γεωργίου, Νάστος, Φάμπιο.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Καρσιώτης, Ελευθερίου
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης







Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη και με γκέλα η Ρόμα!

Παραμένει στην κορυφή, διατηρεί το αήττητο στην Ιταλία -κι όμως- αυτό το 1-1 στις καθυστερήσεις κόντρα στη Σασουόλο αντιμετωπίστηκε σαν ήττα από παίκτες και φίλους της Ρόμα

Πρώτη και με γκέλα η Ρόμα
Μια ανάσα από τη νίκη έφτασε η Ρόμα κόντρα στη Σασουόλο, αλλά δεν τα κατάφερε και οι παίκτες της έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από το «Ολίμπικο».

Οι «Ρωμαίοι» δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα που είχαν από το 13’ με το αυτογκόλ του Λόνγκι και είδαν στις καθυστερήσεις τον Μπεράρντι να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Η Ρόμα βέβαια παραμένει στην κορυφή (αήττητη μάλιστα) μετά από 12 αγωνιστικές και μένει να φανεί στα επόμενα παιχνίδια αν η εμφάνισή της κόντρα στη Σασουόλο ήταν απλά μια παρένθεση ή όχι.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το «στραβοπάτημα» της Μίλαν που έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Κιέβο, ενώ σπουδαίες νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1) πήραν Αταλάντα και Κάλιαρι απέναντι σε Μπολόνια και Τορίνο, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 7/11

Κατάνια-Ουντινέζε 1-0
(30’ πεν. Λόπεζ)

Ίντερ-Λιβόρνο 2-0
(30’ αυτ. Μπαρντί, 90'+1' Ναγκατόμο)

Κυριακή 8/11

Τζένοα-Βερόνα 2-0
(29’ Πορτανόβα, 35’ Κούτσκα)

Αταλάντα-Μπολόνια 2-1
(74’ Μπρίβιο, 90’+3’ Λιβαχα – 77’ Μπιάνκι)

Κάλιαρι-Τορίνο 2-1
(43’, 88’ Κόντι – 52’ Ιμόμπιλε)

Κιέβο-Μίλαν 0-0

Πάρμα-Λάτσιο 1-1
(64’ Λουκατέλι – 50’ Κεϊτά)

Ρόμα-Σασουόλο 1-1
(13’ αυτ. Λόνγκι – 90’+4’ Μπεράρντι)

Φιορεντίνα-Σαμπντόρια (21:45)
Γιουβέντους-Νάπολι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 23/11

Βερόνα-Κιέβο (19:00)
Μίλαν-Τζένοα (21:45)
Νάπολι-Πάρμα (21:45)

Κυριακή 24/11 (16:00)

Λιβόρνο-Γιουβέντους
Σαμπντόρια-Λάτσιο
Σασουόλο-Αταλάντα
Τορίνο-Κατάνια
Ουντινέζε-Φιορεντίνα
Μπολόνια-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 25/11

Ρόμα-Κάλιαρι (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

(Ρε)μη φας, έχει… γλαρόσουπα!!

Με την όρεξη -ότι θα μπορέσει να πλησιάσει την Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League- άφησε η Νιούκαστλ την Τότεναμ. Ένα ακόμα γκολ του Ρεμί ξάπλωσε -μετά την Τσέλσι- και τα «σπιρούνια» (1-0).

(Ρε)μη φας, έχει… γλαρόσουπα!
Σε… πελάτες μετατρέπει τους «ενοίκους» του βαθμολογικού ρετιρέ της Premier League η Νιούκαστλ.

Μετά τη σφαλιάρα στην Τσέλσι, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έκανε ακόμα μεγαλύτερο «μπαμ», επικρατώντας μέσα στο Λονδίνο και της Τότεναμ!

Το γκολ του Ρεμί (που είχε σκοράρει και την περασμένη βδομάδα) δεν βρήκε ποτέ απάντηση από τα «σπιρούνια», με αποτέλεσμα το τελικό 1-0 να τους στερήσει σημαντικό έδαφος στη μάχη της κορυφής.

Όχι μόνο διότι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν την Άρσεναλ (και να περιμένουν απώλειές της στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά και διότι έχουν τρεις ομάδες πλέον από πάνω τους στη βαθμολογία.


Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 9/11 (17:00)

Άστον Βίλα-Κάρντιφ 2-0
(76’ Μπακούνα, 84’ Κόζακ)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-2
(45’ Ετό, 90’+6’ πεν. Αζάρ - 61’ Λονγκ, 68’ Σεσενιόν)

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον 0-0

Λίβερπουλ-Φούλαμ 4-0
(23’ αυτ. Αμορεμπιέτα, 26’ Σκρτελ, 36’, 54’ Σουάρες)

Σαουθάμπτον-Χαλ 4-1
(16’ Σνάιντερλιν, 30’ πεν. Λάμπερτ, 37’ Λαλάνα, 88’ Ντέιβις - 55’ Σαγκμπό)

Νόριτς-Γουέστ Χαμ 3-1
(54’ πεν. Χούπερ, 72’ Σνόντγκρας, 90’+3’ Φερ - 32’ Μόρισον)

Κυριακή, 4/11

Τότεναμ-Νιούκαστλ 0-1
(13’ Ρεμί)

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι (16:05)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:10)
Σουόνσι-Στόουκ (18:10)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 23/11 (17:00)

Έβερτον-Λίβερπουλ (14:45)
Άρσεναλ-Σαουθάμπτον (17:00)
Φούλαμ-Σουόνσι (17:00)
Χαλ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Νιούκαστλ-Νόριτς (17:00)
Στόουκ-Σάντερλαντ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 24/11

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (15:30)
Κάρντιφ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 25/11

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ατόφιο χρυσάφι!!

Ένας από τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού την τελευταία δεκαετία ήρθε σαν σήμερα στην ζωή. «Σκυλίσια Μέρα» με Ηλία Ηλιάδη. Δεν έχει κλείσει καν τα 30 του χρόνια κι όμως έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του. Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ένας από τους αθλητές που λάμπουν στον ελληνικό αθλητισμό την τελευταία δεκαετία.
Γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 10 Νοεμβρίου 1986 στην Γεωργία και όταν ήρθε στην Ελλάδα γράφτηκε στον σύλλογο Φίλιππος Αμυνταίου.
Τον Αύγουστο του 2004, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έκανε το μεγάλο μπαμ με το χρυσό μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, κάνοντας όλο τον κόσμο να μιλάει για το τζούντο και την προσπάθειά του.
Ο Ηλιάδης, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να φέρνει μεγάλες επιτυχίες. Έχει πάρει δυο χρυσά σε παγκόσμιο κι άλλα δυο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Επίσης, έχει κατακτήσει και δυο αργυρά σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ σημαντικές είναι οι διακρίσεις του την τελευταία διετία, αφού δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα.
Ο Ηλιάδης στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο πέρυσι.
Τον Αύγουστο του 2013 έκανε νέα μεγάλη επιτυχία, αφού ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο του Ρίο.
Ο Ηλιάδης είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους αθλητές τζούντο σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα χαρίσει κι άλλες επιτυχίες στην Ελλάδα.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το δημοσίευμα από την εφημερίδα Βήμα, στις 18 Αυγούστου 2004, μια μέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στην Αθήνα: «Αντιστάρ από ατόφιο χρυσάφι. Ποιος είναι ο εκ Γεωργίας ορμώμενος 17χρονος τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης και πώς έφθασε στο χρυσό μετάλλιο, «φυτεύοντας» στο τατάμι όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του».Πηγή: sportdog.gr

Αυτός είναι ο Νο1 πονοκέφαλος του Αλαφούζου!!

Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού που παίζει και υπολογίζεται έχει δημιουργήσει τεράστιο θέμα στη διοίκηση και οι "πράσινοι" τρέχουν και δεν φτάνουν με την περίπτωσή του; Η απάντηση στο κλικ! Γιατί και η φετινή σεζόν είναι γεμάτη προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, που συνεχώς κόβει ένα κεφάλι από τη Λερναία Ύδρα των οικονομικών προβλημάτων και εμφανίζονται μπροστά του δύο!
Τελευταίο πρόβλημα που παρουσιάστηκε και είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά τα χρήματα που ζητάει η πρώην ομάδα του Ατζαγκούν για την παραχώρησή του. Στον Τύπο δεν δόθηκε ιδιαίτερη έκταση σε αυτό το θέμα, αλλά ο σκύλος μαθαίνει ότι είναι ο Νο1 πονοκέφαλος της διοίκησης αυτό το διάστημα.
Τα χρήματα είναι λίγο περισσότερα από 200 χιλ. ευρώ και οι άνθρωποι της Ντόλφινς τα ζητούν συνεχώς, καθώς έχουν περάσει οι ημερομηνίες που έπρεπε να τα έχουν λάβει. Το τελευταίο που θέλουν στην ομάδα αυτό το διάστημα, είναι να δημιουργηθούν οικονομικά προβλήματα και με τους παίκτες του ρόστερ. Δεν αναφερόμαστε στους "κομμένους", που αποτελούν ξεχωριστό πρόβλημα.
Φαντάζεστε, όμως, τι έχει να γίνει αν προκύψει πρόβλημα με τον Νιγηριανό, αν κινηθούν με νόμιμες διαδικασίες οι άνθρωποι της προηγούμενης ομάδας του; Στον Παναθηναϊκό, πάντως, ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για μία τέτοια προοπτική...

Πηγή: sportdog.gr

Αργεντινή: «Χαλαρή» ισοπαλία για Νιούελς!! (videos)

Χωρίς να… τρελαθούν, οι Νιούελς Ολντ Μπόις παραχώρησαν εντός έδρας 1-1 στη Σαν Λορένζο, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή της Αργεντίνικης Inicial.
O Νταβίντ Τρεζεγκέ άνοιξε το σκορ υπέρ των πρωτοπόρων στο 25ο λεπτό, ενώ ο Ιγκνάσιο Πιάτι ισοφάρισε σε 1-1 στο 30ό λεπτό, αποτέλεσμα που άρεσε σε αμφότερες τις ομάδες, όπως διαπιστώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ισόπαλο 1-1 αρκέστηκαν επίσης οι Εστουντιάντες και Ροζάριο Σεντράλ, αφού το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων από τον Πάουλο Φεράρι στο 51ο λεπτό ισοφαρίστηκε στο 58ο με αυτογκόλ του Αλεχάντρο Ντονάτι.
Ακόμα, οι Ολ Μπόις συνδύασαν εβδομάδα… απεργίας και απαίτησης πληρωμών με νίκη-ανάσα σε βάρος της Χιμνάσια Λα Πλάτα με 2-1, καθώς ο 25χρονος Αγκουστίν Τοράσα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 85ο λεπτό, ενώ στο 71ο ο Λούκας Λιχτ ευστόχησε σε πέναλτι και ισοφάρισε γκολ του Μάουρο Μάτος από το 15ο. Τέλος, η ουραγός της τριετής κατάταξης, Ολίμπο, γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Κίλμες υπό «βαριά» ατμόσφαιρα, αφού οι οπαδοί της δεν… άντεξαν το γκολ του Φακούντο Ντιζ στο 76ο λεπτό, που έφερε την ομάδα τους ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ολίμπο-Κίλμες 0-1
Ολ Μπόις-Χιμνάσια Λα Πλάτα 2-1
Εστουντιάντες-Ροζάριο Σεντράλ 1-1
Νιούελς Ολντ Μπόις-Σαν Λορένζο 1-1
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
29
Σαν Λορένζο
15
27
Άρσεναλ Σαραντί
14
25
Μπόκα Τζούνιορς
14
24
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
24
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
23
Λανούς
14
22
Ροζάριο Σεντράλ
15
22
Γοδόι Κρουζ
15
21
Βελέζ Σάρσφιλντ
14
20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
14
20
Χιμνάσια Λα Πλάτα
15
20
Κίλμες
15
18
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
14
17
Ρίβερ Πλέιτ
14
16
Ολ Μπόις
15
16
Τίγκρε
14
16
Ολίμπο
15
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
14
8
Κολόν Σάντα Φε
14
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.68
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.66
Άρσεναλ Σαραντί
1.63
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Λανούς
1.60
Ρίβερ Πλέιτ
1.54
Ροζάριο Σεντράλ
1.47
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.46
Σαν Λορένζο
1.42
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.33
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.33
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Κίλμες
1.28
Τίγκρε
1.26
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ολ Μπόις
1.22
Γοδόι Κρουζ
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Ολίμπο
0.73
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.










Πηγή: onsports.gr