Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ατόφιο χρυσάφι!!

Ένας από τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού την τελευταία δεκαετία ήρθε σαν σήμερα στην ζωή. «Σκυλίσια Μέρα» με Ηλία Ηλιάδη. Δεν έχει κλείσει καν τα 30 του χρόνια κι όμως έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του. Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ένας από τους αθλητές που λάμπουν στον ελληνικό αθλητισμό την τελευταία δεκαετία.
Γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 10 Νοεμβρίου 1986 στην Γεωργία και όταν ήρθε στην Ελλάδα γράφτηκε στον σύλλογο Φίλιππος Αμυνταίου.
Τον Αύγουστο του 2004, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έκανε το μεγάλο μπαμ με το χρυσό μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, κάνοντας όλο τον κόσμο να μιλάει για το τζούντο και την προσπάθειά του.
Ο Ηλιάδης, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να φέρνει μεγάλες επιτυχίες. Έχει πάρει δυο χρυσά σε παγκόσμιο κι άλλα δυο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Επίσης, έχει κατακτήσει και δυο αργυρά σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ σημαντικές είναι οι διακρίσεις του την τελευταία διετία, αφού δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα.
Ο Ηλιάδης στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο πέρυσι.
Τον Αύγουστο του 2013 έκανε νέα μεγάλη επιτυχία, αφού ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο του Ρίο.
Ο Ηλιάδης είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους αθλητές τζούντο σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα χαρίσει κι άλλες επιτυχίες στην Ελλάδα.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το δημοσίευμα από την εφημερίδα Βήμα, στις 18 Αυγούστου 2004, μια μέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στην Αθήνα: «Αντιστάρ από ατόφιο χρυσάφι. Ποιος είναι ο εκ Γεωργίας ορμώμενος 17χρονος τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης και πώς έφθασε στο χρυσό μετάλλιο, «φυτεύοντας» στο τατάμι όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του».Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: