Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ξέφυγε από τον πάτο!!

Νίκησε η Οστάνδη και κατάφερε να φύγει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, στέλνοντας εκεί τη Μπέβερεν η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την 3η Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Ξέφυγε από τον πάτο
Κατάφερε να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας η Οστάνδη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια της Jupiler League και πλέον ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι βρίσκονταν στην προτελευταία θέση αντιμετώπιζαν την τελευταία Μονς. Στο 6ο λεπτό ο Βιλμετ και στο 30ο ο Σιανί με πέναλτι έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Οστάνδη. Η νίκη αυτή έφερε τους γηπεδούχους στους 12 βαθμούς και στη 14η θέση αφήνοντας στη 15η τη Μπέβερεν, η οποία έχει 10 βαθμούς και παίζει την Κυριακή εκτός έδρας με την 3η Ζούλτε Βάρεγκεμ. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, έμειναν βυθισμένοι στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι της Σέρκλ Μπρίζ σε διάστημα δύο λεπτών πέτυχαν δύο γκολ. Στο 21ο ο Σμόλντερς με πέναλτι και στο 23ο ο Ουσέμπο. Η Κόρτραϊκ ξαναμπήκε προσωρινά στο ματς μειώνοντας στο 57ο λεπτό το σκορ με τον Ματτόν, αλλά η Σέρκλ έκανα στο 91ο λεπτό το 3-1 με τον Μπούιλ. Η Σερκλ με αυτή τη της τη νίκη έφτασε τους 20 βαθμούς και ανέβηκε στην 8η θέσης της βαθμολογίας

Το ματς Λέουβεν – Λίρς, ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως αυτό της Σέρκλ Μπρίζ. Δύο γκολ στο 22ο και 24ο λεπτό με τους Ρίτνιξ και Γκερετς αντίστοιχα. Κάπου εκεί το ματς με τη Λίρς τελείωσε. Με αυτή της τη νίκη η Λέουβεν «έπιασε» τη Λίρς στους 14 βαθμούς που ήταν ακριβώς μπροστά της πριν τον αγώνα.

Η μοναδική εκτός έδρας νίκης έγινε στο Σαρλερουά όπου η τοπική ομάδα ηττήθηκε από τη Γάνδη με 1-0. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Νέτο στο 79ο λεπτό. Με τη νίκη τους αυτοί οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν τους γηπεδούχους οι οποίοι πριν τον αγώνα ήταν ένα βαθμό μπροστά τους.

Αποτελέσματα 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

Λόκερεν – Μάλιν 4-0
(2’ Τάραβελ, 21’ ντε Πάου, 56’, 63’ Ντούτρα)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Λέουβεν – Λιρς 2-0
(22’ Ρούτνιξ, 24 Γκέρετς)

Οστάνδη – Μονς 2-0
(6’ Βίλμετ, 30’ πεν Σιανί)

Σαρλερουά – Γάνδη 0-1
(79’ Νέτο)

Σερκλ Μπριζ – Κόρτραϊκ 3-1
(21 πεν. Σμολντερς, 23 Ουσέμπο, 91 Μπούιλ – 57’ Μάττον)

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

Σταντάρ Λιέγης – Μπριζ (15.30)
Γκενκ – Άντερλεχτ (19.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μπέβερεν (21.30)

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 23 Νοεμβρίου (21:00)

Σαρλερουά – Άντερλεχτ
Γάνδη – Μπέβερεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μαλίν
Λέουβεν – Κόρτραϊκ
Οστάνδη – Γκενκ
Σερκλ Μπριζ – Λιρς
Λόκερεν – Μπριζ
Σαντάρ Λιέγης – Μονς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: