Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πέντε λεπτά που έμοιαζαν με αιώνα....!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις συγκλονιστικές στιγμές με τον Μαρινάκη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη και το πάθος που έδειξαν οι «πράσινοι».
Είναι από τις στιγμές, που προσεύχεσαι να πάρει ανάσα, να σηκωθεί το παλικάρι και να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης . Είναι από τις στιγμές, που τα πέντε λεπτά (όσο έκανε να συνέλθει ο Μαρινάκης)σου μοιάζουν με αιώνα. Είναι από τις στιγμές, που παγώνεις και αισθάνεσαι το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια σου. Και όταν βλέπεις όλα να πηγαίνουν καλά , το παλικάρι να συνέρχεται( με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού τιμ, που χρησιμοποίησε και βίδα για να του ανοίξει το στόμα και να τραβήξει την γλώσσα που ειχε γυρίσει) βγάζεις μία κραυγή ανακούφισης και λες «ευχαριστώ Θεέ μου». Είναι συναισθήματα, που ζήσαμε όταν είδαμε τον Μαρινάκη να σωριάζεται στο έδαφος μετά την σύγκρουση με τον Κύργια.
Εγώ προσωπικά όταν είδα τον Καπίνο να κλαίει φοβήθηκα πολύ. Ευτυχώς, όμως, είδα το παλικάρι να σηκώνεται αλλά το σοκ ήταν μεγάλο για όλους μας. Ο κόσμος του Αρη αυθόρμητα χειροκρότησε τον Νίκο Μαρινάκη και έδειξε ότι για όλους είναι η υγεία το παν. Εκαναν το αυτονόητο οι άνθρωποι, όπως πιστεύω ότι θα έκαναν όλοι οι οπαδοί σε όλα τα γήπεδα , διότι πιστεύω ότι οι «καμμένοι» είναι λίγοι και οι περισσότεροι παρά τις εντάσεις, που δημιουργούνται είναι πάνω από όλα άνθρωποι....Αλλά επειδή το αυτονόητο δεν γίνεται συνήθως στην Ελλάδσα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο του Αρη.
Για το ματς θα πω δύο λόγια, διότι νομίζω λίγη ώρα μετά την λήξη του αυτό, που μετράει είναι ότι ο Νίκος Μαρινάκης είναι μια χαρά και δεν κινδυνεύει η υγεία του. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να το κερδίσει , διότι δεν είχε άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών μετά και την ήττα στο ντέρμπι και τις απώλειες που είχε σε προηγούμενα ματς. Με εξαίρεση ένα 25λεπτο στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πάθος που ξεχείλιζε αντέταξαν δύναμη στην δύναμη των παικτών του Αρη και με τον Κλωναρίδη να πετυχαίνει ένα γκολ-ζωγραφιά και άλλο ένα γκολ, επιβεβαίωση του πρέσινγκ που ζητάει συνέχεια ο Αναστασίου οι «πράσινοι» πέτυχαν μία άνετη νίκη. Παρά το ότι ο διαιτητής Κάκος τους άφησε από το 77 αδίκως με 10 παίκτες σε μία φάση, που ο Κύργιας έπρεπε να πάρει κόκκινη και πήρε κίτρινη και ο Κλωναρίδης πήρε μία δεύτερη κίτρινη. Φυσικά για τον Κύργια να πω, ότι και αυτό το παιδί είχε πάθει ελαφρά διάσειση (από την σύγκρουση με τον Μαρινάκη)και ήταν «έγκλημα», που τον άφησαν να παίξει . Φάνηκε στις καθυστερήσεις που για πέντε λεπτά βγήκε εκτός γηπέδου, αφού ζαλιζόταν. Περισσότερα για το αγωνιστικό από αύριο
ΥΓ: Βλέποντας το θέαμα να πηγαίνουν οι παίκτες και των δύο ομάδων πανικοβλημένοι πάνω στις διαφημίσεις και να προσπαθούν να βρουν τρόπο να περάσει το ασθενοφόρο απορώ για ποια Σούπερ Λίγκα μιλάμε, για ποιο ελληνικό πρωτάθλημα μιλάμε όταν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προυποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα. Κατά τα άλλα το θέμα μας είναι τα φίμωτρα και όλες αυτές οι αηδίες, όταν στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα(φαντάσου τι γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες) επικρατεί αυτό το χάος σε τέτοιες έκτακτες στιγμές
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: