Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Διαχείριση…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης μετά τη νέα γκέλα του ΑΡΗ γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την επόμενη μέρα και την διαχείριση της κατάστασης…
Ο ΑΡΗΣ πάντα σε περίοδο κρίσης και προβλημάτων είχε θέμα πολύ μεγαλύτερο από ότι άλλοι σύλλογοι. Μετά από ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Παναθηναικό θα περίμενε κανείς τις γνωστές εικόνες με λαικά δικαστήρια, έντονες αποδοκιμασίες, επεισόδια και όλα τα συναφή.
Προφανώς οι περισσότεροι δεν είχαν ακούσει την εκπομπή του SUPER-3 το βράδυ της Παρασκευής και πολύ περισσότερο δεν έχουν αντιληφθεί ότι τουλάχιστον οι οργανωμένοι δεν θεωρούν σε καμία των περιπτώσεων τους παίκτες υπεύθυνους για την κακή εικόνα της ομάδας. Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι σήμερα ο ΑΡΗΣ έχασε από μία ομάδα που έκανε 66 λάθη στο παιχνίδι και μάλιστα έναντι 45 του ΑΡΗ. Απλά τα δυο του ΑΡΗ που ήταν παιδαριώδη από τον πιο έμπειρο παίκτη του (στο πρώτο γκολ βέβαια η ευθύνη είναι μεγαλύτερη του μπακ Ψυχογιού που είναι στο… κέντρο και του Ουντότζι από τον οποίο ξεκινά το λάθος με το πλάγιο), ενώ ο Παναθηναικός δεν πλήρωσε τα δικά του.
Ο ΑΡΗΣ έχει ένα συγκεκριμένο υλικό και περιμένει να γίνει η διαφορά από παίκτες όπως ο Πουλίδο και ο Αγκάνθο. Όταν ο πρώτος κάνει τα λάθη που έκανε και ο δεύτερος βγαίνει δυο φορές φάτσα κάρτα με την εστία και τελειώνει όπως τελείωσε τις φάσεις, ο ΑΡΗΣ δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει τίποτα. Ο ΑΡΗΣ έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Παίζει σύμφωνα με αυτές, δεν θα έχει προβλήματα. Παίζει όπως σήμερα, έχει μπλέξει και οφείλει άμεσα να ξεμπλέξει.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την διοίκηση και εκφράστηκε με το γιουχάισμα στο τέλος, αλλά κυρίως με το γνωστό σύνθημα για τον πρόεδρο. Από κει και πέρα τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ούτε λαικά δικαστήρια είχαμε, ούτε ντου σε αποδυτήρια, ούτε αποδοκιμασίες των παικτών, όπως ενδεχομένως θα περίμεναν αρκετοί. Η αποστολή του ΑΡΗ αποχώρησε χωρίς κανένα πρόβλημα όσο και αν ορισμένοι στεναχωρήθηκαν από αυτό.
Αν αυτό αποτελεί δείγμα διαχείρισης της κατάστασης από τον κόσμο με δεδομένη την αντίληψη ότι το πιο εύκολο σε τέτοιες καταστάσεις είναι να διαλυθείς, οφείλουμε να το καταγράψουμε. Η απόφαση των οπαδών για στήριξη φανερώνει αντίληψη της κατάστασης και συνδρομή από την πλευρά τους με το μοναδικό τους όπλο. Την  στήριξη…
Το εύκολο σήμερα είναι να αποδοκιμάσεις, να βρίσεις, να απαξιώσεις, να αποδώσεις ευθύνες. Άλλωστε κάτι τέτοιο ήδη συμβαίνει στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, στα blog, στα ραδιόφωνα. Είναι και μία διέξοδος για τον κόσμο που δικαιολογημένα έχει...σκάσει από όσα βλέπει.
Το δύσκολο είναι να διαχειριστείς την δύσκολη κατάσταση. Για μένα η διαχείριση από την πλευρά του κόσμου ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση της αποστολής του ΑΡΗ από το γήπεδο χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Έστω και αν έπρεπε να είναι έξω από το γήπεδο οι οργανωμένοι και να έχουν ξεκάθαρα δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος "επιτεθεί" στους παίκτες θα τους βρει απέναντί του.
Από κει και πέρα όμως, διαχείριση της κρίσης οφείλει και πρέπει να κάνει η διοίκηση της ομάδας. Ο ΑΡΗΣ είναι με 8 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές. Η διοίκηση οφείλει να αλλάξει την κατάσταση με τον προπονητή και φυσικά τους παίκτες. Η διοίκηση με τις όποιες δυσκολίες που… κληρονόμησε και για τις οποίες φυσικά δεν ευθύνεται (πχ χρέη, απαγόρευση μεταγραφών) φέρει την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας ως τώρα. Γιατί η εικόνα της ομάδας είναι αποτέλεσμα των αγωνιστικών επιλογών του καλοκαιριού.
Νομίζω ότι η διοίκηση και ο κ. Ηλιάδης έχουν αντιληφθεί το σημείο στο οποίο βρίσκεται η κατάσταση και πως από την δική τους διαχείριση θα κριθεί η επόμενη μέρα. Έχω ξανασημειώσει ότι για μένα μόνη λύση είναι η έλευση ενός ισχυρού επενδυτή για πολλούς και διάφορους λόγους. Όσο όμως τον… καθυστερούν οφείλουν να διαχειριστούν την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν να είναι αργά και με τις δικαιολογίες πλέον ανα μην πείθουν κανένα.
ΥΓ1 Για μία ακόμα φορά αυτός ο «σκασμένος» και χιλιοαδικημένος κόσμος έδειξε γιατί αποτελεί από την μία την μεγάλη ελπίδα του ΑΡΗ, αλλά και παράλληλα ζωντανή διαφήμιση για τον σύλλογο. Η αντίδραση στην περίπτωση του Μαρινάκη (περαστικά στο παλικάρι) είναι από αυτές που πραγματικά φανερώνει το μεγαλείο ενός λαού…
ΥΓ2 Στο διάστημα της διακοπής θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε περισσότερο και τις τοποθετήσεις του SUPER-3 για την Λέσχη και την ξεκάθαρη πλέον θέση τους ότι δεν πρέπει αν συνεχίσει η λειτουργία της…
ΥΓ3 Υπάρχουν 15 μέρες διακοπής ώστε ο Μιλίνκοβιτς να δουλέψει με τους παίκτες του και με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις να παρουσιάσουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Θεωρώ ότι ο Σέρβος είναι καλός προπονητής και αναμένω τα αποτελεσματα.
ΥΓ4 Κάνω λόγο για διαχείριση και οφείλω να καταγράψω ότι από ορισμένες λεπτομέρειες μπορεί να… προκληθούν μεγάλα δεινά. Η διαχείριση στο θέμα των εισιτηρίων με ΠΑΟ ήταν τραγική. Ο ΑΡΗΣ έχει ξεκάθαρα δίκιο καθώς ο Παναθηναικός του έστειλε αίτημα για εισιτήρια, ενώ στην ουσία δεν ήθελε να πάρει. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι δεν έδινε εισιτήρια για την Λεωφόρο και ούτε καν σουίτα για τους επίσημους του ΑΡΗ; Σε κάθε περίπτωση όμως και να συμφωνούσαν οι ομάδες, υπάρχει εντολή από την Αστυνομική Διεύθυνση για απαγόρευση μετακινήσεων. Ο ΑΡΗΣ που είχε δίκιο 100%, επικοινωνιακά αντί να εκθέσει τον Παναθηναικό, έβαλε αυτογκολ γιατί πολύ απλά δεν ασχολήθηκε. Και τα έσπασε και με τους οπαδούς του που θέλουν να πηγαίνουν παντού και να έρχονται οι οπαδοί των άλλων ομάδων στο Βικελίδης.
Λες ΝΑΙ στον Παναθηναικό και περιμένεις να κόψει τα εισιτήρια η αστυνομία-όπως 100% θα συμβεί- ή του λες ΟΧΙ, αλλά στο ίδιο λεπτό βγάζεις ανακοίνωση, που λέει ότι δεν του έδωσες γιατί ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ δεν σου δίνει και αυτός στον δεύτερο γύρο. Με τον χειρισμό που έγινε, με μία απλή ανακοίνωση έγινε μάγκας ο Αλαφούζος από το πουθενά…
ΥΓ5 Εισιτήρια ο ΠΑΟΚ θα δώσει για το ντέρμπι; Η θα ζητάει πάλι την 1, την 2 και την μισή Παπαναστασίου για 1000 εισιτήρια στην 7; Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ας κάνει τον κόπο να τα ζητήσει και ας τα κόψει ο Ιβάν ή η αστυνομία…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: