Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εδώ είναι Πλατεία…!

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στη Νέα Σμύρνη, εκμεταλλευόμενος το «δώρο» του Σηφάκη και την τύχη, την οποία είχε με το μέρος του.

Εδώ είναι Πλατεία…
Το αθηναϊκό ντέρμπι βάφτηκε «κυανέρυθρο». Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 του Ατρόμητο για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννου (5’) εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Σηφάκη και άνοιξε το σκορ, ο Αραβίδης (38’) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να έρθει ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Δημούτσο (70’) να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Καλύτερος ο Ατρόμητος, «πλήρωσε» την επιθετική του δυστοκία, αλλά και τα λάθη του τερματοφύλακά του και της άμυνάς του. Σημαντική νίκη για την ομάδα του Παντελή, η οποία φτάνει τους 15 βαθμούς και ανεβαίνει έστω και προσωρινά στην 6η θέση.

Το ματς:


Όταν στα 22 δευτερόλεπτα χάνεις ευκαιρία και στο αμέσως επόμενο λεπτό φτάνεις κοντά στο γκολ, τότε αν μη τι άλλο κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου για τον αγώνα. Έρχεται όμως ένα λάθος από τον τερματοφύλακά σου (δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική) τότε τα πράγματα αλλάζουν τελείως. Ο Σηφάκης κάνει… «δώρο» στο Γιάννου το πρώτο γκολ και ο Πανιώνιος, από το πουθενά γίνεται αφεντικό στην αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος έχασε το «καθαρό» μυαλό που είχε μεσοεπιθετικά, πράγμα που βόλευε τους γηπεδούχους.

Οι «κυανέρυθροι» έδιναν χώρο, άφηναν τον Ατρόμητο να κάνει το παιχνίδι του και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα με τους Κολοβό και Αραβίδη κατά κύριο λόγο και Γιάννου και Μενδρινό κατά δεύτερο. Σε μία από τις φορές που η ομάδα του Παντελή επισκέφθηκε με αξιώσεις την εστία του ασταθούς Σηφάκη, ο Φυτανίδης έκανε χέρι, σε κόρνερ, ο Αραβίδης το έκανε γκολ και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για τους γηπεδούχους, αφού το 2-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην αλλάξουν κάτι στις ομάδες τους, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει ψηλά, εκμεταλλευόμενος το χώρο που του έδινε ο Πανιώνιος, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκουν κενά για κόντρα, όμως λίγο η επιπολαιότητά τους και λίγο η παρουσία των Ταυλαρίδη και Λαζαρίδη, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Αυτό το κατάφερε ο Ατρόμητος, με ένα εξαιρετικό γκολ του Δημούτσου, το οποίο τους ξαναέβαλε στο παιχνίδι. Η πίεση έγινε ακόμα εντονότερη, ειδικότερα μετά τις κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο και τον Γιώργο Παράσχο. Αυτή, στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν έφερε κάτι για τους «κυανόλευκους», οι οποίοι έχασαν ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να φύγουν, τουλάχιστον, με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Κολοβός (86’ Παντίδος), Μενδρινός (79’ Καμπάνταης), Γιάννου, Αραβίδης (72’ Καλτσάς).

Στον πάγκο: Ανέστης, Ντούνης, Ριβέρο, Μαρουκάκης.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης (57’ Πίτου Γκαρσία), Ταυλαρίδης (83’ Καραμάνος), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Ούμπιντες, Καραγκούνης (39’ λ.τ. Μπρίτο), Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Τσενάμο, Γεωργίου, Νάστος, Φάμπιο.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Καρσιώτης, Ελευθερίου
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης







Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: