Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Πρεμιέρα χωρίς «Ίμπρα»;

Εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο πρώτο παιχνίδι της Μίλαν για τη νέα σεζόν στην Ιταλία κόντρα στην Κάλιαρι (27/8)!Ο Σουηδός επιθετικός τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του προχθεσινού φιλικού με τη Μάλμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τον έβαλαν… στα πιτς για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι «ροσονέρι» δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και περιμένουν τυχόν θαύμα  για να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του.

Μένει πιστός στη Σάλκε ο Ραούλ

Την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στη Σάλκε, απορρίπτοντας την πρόταση που του έκανε η Μπλάκμπερν, εξέφρασε ο Ραούλ. 

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα (Τρίτη, 16/8), ο γερμανικός σύλλογος έκανε γνωστό πως δέχθηκε πρόταση από τα «ρόδα» και έδωσε 24 ώρες στον Ισπανό να το σκεφτεί. Αυτός πήρε την απόφαση του...

«Μας ενημέρωσε ότι η απόφασή του είναι να παραμείνει στην ομάδα κι ότι θα πρέπει να απαντήσουμε αρνητικά στην προσφορά των Ρόβερς», τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου ο μάνατζερ της Σάλκε, Χορστ Χέλντ και συμπλήρωσε: «Ενημερώσαμε, ήδη, την αγγλική ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Ραούλ θα συνεχίσει εδώ».

Προβάδισμα για Άρσεναλ, σοκ για Κοπεγχάγη!

Παίρνοντας προβάδισμα από νωρίς, αλλά ρισκάροντας σε πολλές περιπτώσεις, η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 της Ουντινέζε και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους. Την έκπληξη η Πλζεν, 3-1 μέσα στην Κοπεγχάγη, νίκη με ανατροπή για Λιόν.

Ένα γκολ του Θίο Γουόλκοτ στο 4ο μόλις λεπτό ήταν αρκετό για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να πάρει αυτό που ήθελε κόντρα στην Ουντινέζε. Η «πληγωμένη» τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και εγωισμό, αγγλική ομάδα, ήθελε πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να σβήσει κάπως τα κακώς κείμενα των τελευταίων ημερών, από την απώλεια Φάμπρεγκας, τη διαφαινμόμενη φυγή Νασρί και τη γκέλα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα. Η επέμβαση του Χαντάνοβιτς στο 90' σε σουτ του Γουόλκοτ έδωσε ελπίδες ενόψει επαναληπτικού στις «ζέβρες», οι οποίες είχαν και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ-Ουντινέζε 1-0
(4' Γουόλκοτ)

Κοπεγχάγη-Πλζεν 1-3
(69' Ότεσεν /52' αυτ. Ότεσεν, 59' Πιλάρ, 79' Φίγιο)

Τβέντε-Μπενφίκα 2-2
(6' Ντε Γιονγκ, 80' Ρουίζ / 21' Καρντόζο, 35' Νολίτο)

Λιόν-Ρούμπιν Καζάν 3-1
(10' Γκομίς, 40' αυτ. Κρκβέλια, 71' Μπριαν / 3' Ντιαντούν)

ΜΠΑΤΕ-Στουρμ Γκράτς 1-1
(59' Σίμιτς/ 12' Βέμπερ)  The Player

Έπεσε οριστικά το... Κάστρο στη Χιχόν!

H Σπόρτινγκ Χιχόν ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της τη συμφωνία με την Πόρτο για την παραχώρηση του Αντρέ Κάστρο, με τον Παναθηναϊκό να μένει με την... αισιοδοξία και τη σιγουριά
Έπεσε οριστικά το... Κάστρο στη Χιχόν!
Εν τέλει, αποδεικνύεται πως το ρεπορτάζ των Ισπανών σήμερα το μεσημέρι ήταν... προφητικό σε αντίθεση με τα όσα διέρρεαν από τον Παναθηναϊκό περί "μη ανησυχίας"...
Ο Πορτογάλος μέσος και η Πόρτο έχουν δώσει λοιπόν τα χέρια με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, με τον Παναθηναϊκό να αργεί απελπιστικά να χάνει έναν παίκτη μέσα από τα χέρια του...
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χιχόν:
"Ο Αντρέ Κάστρο θα προπονηθεί αύριο το πρωί με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, αφού το απόγευμα έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της Πόρτο και της Σπόρτινγκ για την παραχώρηση του. Ο Πορτογάλος ταξιδεύει αυτή τη στιγμή για το Χιχόν. Η συμφωνία έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου".

Απίστευτη τραγωδία στα γραφεία της Δόξας!

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγο επίδοξος διαρρήκτης των γραφείων της Δόξας Δράμας!
Απίστευτη τραγωδία στα γραφεία της Δόξας!
Πιο συγκεκριμένα ο φροντιστής της ΠΑΕ Γιάννης Καλαϊτζίδης μόλις άνοιξε το γήπεδο από την μικρή πόρτα των αποδυτηρίων αντίκρισε ένα άντρα να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι των γραφείων της ΠΑΕ, ενώ δίπλα του υπήρχε ένα μεταλλικό φτυάρι.
Αμέσως ενημερώθηκε η ασφάλεια Δράμας η οποία και έφτασε αμέσως στο χώρο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προήλθε από αιμορραγία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για 35χρονο ομογενή γνωστό στις αστυνομικές αρχές της Δράμας, ο οποίος προσπάθησε να περάσει από την πλευρά της Θύρας 4 Α στο μπαλκόνι των γραφείων της Δόξας και εκεί για άγνωστο λόγο έπεσε στο κενό και βρήκε τραγικό θάνατο. Ήδη διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία ενώ θα ακολουθήσει και νεκροψία καθώς η σωρός μεταφέρθηκε με νεκροφόρα στο νεκροτομείο.
Πηγή: sportdrama.gr

"Ποιος Έλεκ;"

O Λάζλο Μπόλονι μιλώντας στην ουγγρική ιστοσελίδα «origo.hu» και σε αφιέρωμα για την Βιντεότον, ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται με τον 23χρονο μέσο, Ακος Έλεκ.
"Ποιος Έλεκ;"
"Ουδέποτε συζητήσαμε στον ΠΑΟΚ για τον Έλεκ», στην συνέχεια μάλιστα ο Ρουμάνος λέει πως ποτέ του δεν τον έχει παρακολουθήσει απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Όχι, δεν τον έχω παρακολουθήσει», είπε ο τεχνικός του "Δικεφάλου".
Πηγή: gazzetta.gr

Κάταγμα ο Βελλίδης 20 μέρες εκτός

Άτυχος τελικά στάθηκε ο Μάρκος Βελλίδης ο οποίος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα κάτω από τον παράμεσο στου δεξιού του χεριού.
Κάταγμα ο Βελλίδης 20 μέρες εκτός
Ο τερματοφύλακας του Αρη θα κρατήσει σε ακινησία το χέρι του για περίπου 10 μέρες και στην συνέχεια θα μπει σε ρυθμούς προπόνησης με μπάλα. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για 20 περίπου μέρες.

Πάνε Τούμπα Φλωρίδης, Σαχπατζίδης

Την Πέμπτη αναμένεται να παραβρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη Τούμπα σε παιχνίδι της ομάδας, οι Γιώργος Σαχπατζίδης και Βασίλης Φλωρίδης.
Πάνε Τούμπα Φλωρίδης, Σαχπατζίδης
Οι δύο άντρες που κινούνται να ελέγξουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουν ειδοποιήσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη πως θα βρίσκονται στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας με την Καρπάτι.

Όσον αφορά στην ατζέντα των όσων λένε για τις μελλοντικές τους κινήσεις, πρώτα απ όλα ξεκαθαρίζουν το ότι από εδώ και στο εξής θα μεταφερθούν τέσσερις φορές 1,5εκατ. ευρώ από λογαριασμούς του Βασίλη Φλωρίδη στη Τουρκία, τα οποία όταν μαζευτούν, θα ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής διοίκησης σε συνεργασία με τον Α.Σ.

Αυτή η διευκρίνιση, έχει να κάνει με την αίσθηση που δημιουργήθηκε πως κάθε εβδομάδα θα βάζουν 1,5εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, η πλευρά των αγοραστών ισχυρίζεται πως παρότι νομικά είναι καλυμμένη, γίνεται προσπάθεια να μαζέψουν τα χαρτιά που ζητάει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που επικαλούνται και αφορά εισαγωγή συναλλάγματος στη χώρα, για να υποστηρίξουν πως δεν χρειάζονται κάποια από τα έγγραφα που τους ζητούνται.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν θα αργήσουν να φανούν αφού η πλευρά των επενδυτών λέει πως πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες έτσι ώστε να προλάβουν και τη μεταγραφική περίοδο.
Πηγή: paok24.gr

Η νέα μπάλα της Πρέμιερ Λιγκ (video)

Πηγή: theplayer.gr

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η ΝΙΚΕ παρουσίασε τη νέα μπάλα του πρωταθλήματος.

Ο κολοσσός των αθλητικών ειδών που χορηγεί το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Η υπερσύγρονη μπάλα φέρει το όνομα NIKE RaDaR (Rapid Decision and Response) και δοκιμάστηκε στην πρεμιέρα της Πρέμιερ, χαρίζοντας μας αρκετά όμορφα γκολ από μεγάλη απόσταση.

Συγκεκριμένα, η ΝΙΚΕ έκανε γνωστό πως κάθε μπάλα είναι ραμμένη στο χέρι, προκειμένου η ραφές να είναι πιο ανθεκτικές. Επίσης, διαθέτει κάποιες μικρο-ίνες που βοηθάνε τις κάμερες να δείχνουν καλύτερα ριπλέι, ενώ έχει και πλήρη σφαιρικότητα που βοηθάει στα μακρινά σουτ και τα φάλτσα.

Οι παίκτες της Πρέμιερ είχαν τα καλύτερα να πουν... 
 

Πήρε Τίτον η Αϊντχόφεν!!

Την τριάδα των τερματοφυλάκων της έκλεισε η Αϊντχόφεν, η οποία απέκτησε τον Πρζέμισλαβ Τίτον από τη Ρόντα.

Ο 24χρονος Πολωνός τερματοφύλακας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις την περσινή σεζόν και η PSV πιστεύει στις δυνατότητες του.

Ο Τίτον παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού, αλλά η Αϊντχόφεν διατηρεί οψιόν αγοράς. Ο Ίσακσον είναι δύσκολο να χάσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, αλλά είναι δεδομένο πως θα δοθούν ευκαιρίες στον Πολωνό, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτεί...

Απορρίφθηκε η έφεση του Ζερβίνιο!!

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ. Ο Ζερβίνιο που δέχθηκε απ' ευθείας κόκκινη κάρτα στην πρεμιέρα με την Άρσεναλ, είδε και την έφεση του να απορρίπτεται.

Ο Ιβοριανός που αποβλήθηκε για έναν τσακωμό με τον Tζόι Μπάρτον (φωτό.) δέχθηκε ποινή 3 αγωνιστικών από την ομοσπονδία, η οποία απέρριψε και την έφεση που κατέθεσε κατόπιν.

Έτσι, ο 24χρονος διεθνής θα απουσιάσει από τα ντέρμπι με Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και από το παιχνίδι με τη νεοφώτιστη Σουόνσι.

Γιανγκ: «Ακόμα καλύτερος»

Εντυπωσιάζοντας στην πρώτη του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο Άσλεϊ Γιανγκ άφησε υποσχέσεις για το μέλλον...

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα υποσχέθηκε στους φίλους της ομάδας του ότι θα κάνει ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.

«Κάνω τα πάντα στις προπονήσεις και θέλω να τα περνάω και στον αγωνιστικό χώρο όποτε φοράω αυτή τη φανέλα. Συνεχίζω να μαθαίνω τους συμπαίκτες μου και αυτό θα με κάνει ακόμα καλύτερο στο μέλλον», δήλωσε ο 26χρονος. 
πηγή: theplayer.gr

Δυνατά για Αζάρ η Άρσεναλ!!

Αποφασισμένη να κάνει δικό της τον Εντέν Αζάρ είναι η Άρσεναλ, που αναζητεί παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στο ρόστερ μετά τις αποχωρήσεις Φάμπρεγκας και Νασρί.

Ο Εντέν Αζάρ της Λιλ, που παρακολουθείται εδώ και καιρό από τον Αρσέν Βενγκέρ, φέρεται ως βασικός στόχος της αγγλικής ομάδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Βέλγος επιθετικός μέσος έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι «κανονιέρηδες» σκοπεύουν να δώσουν 20εκ. ευρώ συν μπόνους για να πείσουν τη Λιλ να τον παραχωρήσει.

Τα χρονικά περιθώρια στο μεταγραφικό παζάρι στενεύουν και η Άρσεναλ θα κινηθεί σε πολλά μέτωπα προκειμένου να καλύψει τα μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες... 
πηγή: theplayer.gr

Οι Black Sabbath επιστρέφουν! (video)

Οι φίλοι του «σκληρού» ήχου μπορούν να αρχίσουν να πανηγυρίζουν. Οι «πατέρες» της metal μουσικής επανασυνδέονται, τόσο για περιοδεία, όσο και για την κυκλοφορία νέας δισκογραφικής δουλειάς.

Ο λόγος, φυσικά, για τους Black Sabbath, οι οποίοι έχουν αρχίσει τις πρόβες με το original line-up τους (Ozzy Osbourne / Tony Iommi / Geezer Butler / Bill Ward) και έχουν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο μέσα στο 2012.

«Ανυπομονούσαμε για κάτι τέτοιο και νομίζω ότι το υλικό που συνθέσαμε είναι πραγματικά καλό. Ακούγεται σαν το παλιό, αυθεντικό υλικό μας», δήλωσε ο «ηγέτης» των «Sabs», Tony Iommi για να προσθέσει: 

«Όλα έγιναν πολύ διακριτικά. Ο Ozzy δυσκολεύτηκε, βέβαια, πολύ για να το κρατήσει μυστικό. Έβγαινε συχνά στην τηλεόραση και τον ρωτούσαν συνέχεια για το reunion κι αυτός απαντούσε "λοιπόν, ποτέ δεν λέω ποτέ" και μετά μου έλεγε "δεν ήξερα τι να τους πω..."».

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο studio album των Black Sabbath με την... αυθεντική τους σύνθεση ήταν το «Never Say Die», το οποίο κυκλοφόρησε το 1978. 
 

"Αιώνιος διεκδικητής της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός"

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ετοίμασε αφιέρωμα για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό κάνοντας μία αναφορά στην  ιστορία της ομάδας τονίζοντας πως θα είναι αιώνια διεκδικήτρια του ευρωπαϊκού τίτλου.


Η ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα συνεχίζει τα αφιερώματα στις ομάδας και σειρά έχει ο Πρωταθλητής Παναθηναϊκός: «Μετά από μια αξέχαστη σεζόν ο Παναθηναϊκός ξεκινά μια νέα σεζόν στη Euroleague επικεντρωμένος στο να προσθέσει άλλο ένα κεφάλαιο στην εντυπωσιακή κληρονομιά του. Τη περασμένη σεζόν ο MVP της Euroleague και MVP του Final-4 Δημήτρης Διαμαντίδης έλαμψε στη προσπάθεια των "πράσινων" να κερδίσουν τη πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ. Και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός υπέταξε στο τελικό την Μακάμπι ενώ διατήρησε τα κεκτημένα και στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό», τονίζει αρχικά και συνεχίζει:

«Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και καιρό μια υπερδύναμη στον ελληνικό αθλητισμό και πήρε κεφάλι από την αρχή καθώς είχε 12 εγχώριους τίτλους σε 17 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1967 έως και το 1984. Ακολούθησε μια ξηρά περίοδος στα δεκαετίας του 80' και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πάλι να γίνει μια κορυφαία ομάδα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το 1996 με τους θρύλους Παναγιώτη Γιαννάκη, Ντομινίκ Ουίλκινς και Φραγκίσκο Αλβέρτη ήρθαν μαζί και εξασφάλισαν τον πρώτο τίτλο της Ευρωλίγκα από μια ελληνική ομάδα. Το 2000 ο Παναθηναϊκός σήκωσε δεύτερο τρόπαιο της Ευρωλίγκα στη Θεσσαλονίκη με μια νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι κέρδισαν πάλι το 2002, ανατρέποντας το ματς με την Βίρτους στην Μπολόνια».
Για τις επιτυχίες της ομάδας εντός συνόρων: «Εντός των συνόρων η συλλογή των τροπαίων συνεχίστηκε με μια νέα σειρά από εγχώριους τίτλους. Από το 1998, οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει 13 πρωταθλήματα σε σύνολο 14 και οι συνολικές κατακτήσεις έχουν φτάσει στις 32».
Για την πορεία του σε Final Four μετά το 2005: «Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Final Four της Euroleague στη Μόσχα το 2005, αλλά η μετέπειτα πρωταθλήτρια Μακάμπι βρέθηκε στο δρόμο του προς τον τίτλο. Η ομάδα ήταν μία νίκη μακριά από το να φτάσει το 2006 και πάλι στο Final Four, αλλά όλοι έκαναν κλικ στην εκστρατεία 2006-07, η οποία όπως έχει αποδειχθεί θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» εισέβαλαν στο Final Four, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο σπίτι του συλλόγου στην Αθήνα, και πήραν τον τίτλο από την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας κερδίζοντας 93-91. Δύο χρόνια αργότερα οι πράσινοι βάζουν το όνομά τους στον τίτλο και πάλι στο Βερολίνο με τον Βασίλη Σπανούλη να κερδίζει τον τίτλο του MVP σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία του μπάσκετ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ».
Φυσικά στο τέλος άφησε την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου: «Τον περασμένο Μάιο μέσα και στη Βαρκελώνη με τον Διαμαντίδη να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με πανούργος "βετεράνους" και ελπιδοφόρα ταλέντα κατέστησε σαφές ότι κάτω από το θρυλικό προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι πράσινοι θα εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για να κερδίζουν το τρόπαιο κάθε χρόνο. Ήδη μια από τις βαριές φανέλες του μπάσκετ με πέντε τρόπαια μετά την αλλαγή του αιώνα και η τρίτη-πλέον με τις περισσότερες εμφανίσεις σε Final Four στην ιστορία του ανταγωνισμού, όλα τα σημάδια δείχνουν ο Παναθηναϊκός παραμένει ένα αιώνιο διεκδικητή του τίτλου για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε οι πράσινοι αγωνίζονται για δόξα και πάλι την Ευρωλίγκα αυτή τη σεζόν».

Πηγή: gazzetta.gr

Γκαλιάνι: «Μιλήσαμε για Αλκάνταρα»


Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που θέλουν τη Μίλαν να κινείται για τον Τιάγκο Αλκάνταρα, προχώρησε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Το δεξί χέρι του Σίλβιο μπερλουσκόνι, που «τρέχει» όλα τα θέματα του συλλόγου, μίλησε στην Corriere della Sera και τόνισε πως οι «ροσονέρι» έκαναν κρούση στη Μπαρτσελόνα, η οποία όμως δεν θέλει να τον πουλήσει.

«Είχα μιλήσει αρκετές φορές με τον ατζέντη του Τιάγκο Αλκάνταρα, τον Tζιοβάνι Μπρανκίνι, ο οποίος χάρηκε για το ενδιαφέρον, αλλά μου είπε πως η Μπαρτσελόνα δεν πουλάει τον παίκτη», δήλωσε.


Πηγή: theplayer.gr

'Πρόβα τζενεράλε" με Κέρκυρα!!

Σήμερα οριστικοποίηθηκε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι για τον Άρη, μία ακριβώς εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.
'Πρόβα τζενεράλε" με Κέρκυρα
Πιο συγκεκριμένα το προσεχές Σάββατο 20 Αυγούστου στις 20:30 ο Αρης θα φιλοξενηθεί στο "νησί των Φαιάκων" από την ομάδα της Κέρκυρας.
Τέλος, αύριο (17/8) στις 20:00 στο Α΄ΔΑΚ Κατερίνης ο Αρης θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την ομάδα του Πιερικού.

Μια ανάσα από Κέρκυρα ο Σακελλαρίου!!

Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Λευτέρη Σακελλαρίου στην Κέρκυρα, καθώς ο νεαρός μπακ πέρασε σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ για να προχωρήσει η υπόθεση.
Μια ανάσα από Κέρκυρα ο Σακελλαρίου
Μαζί με τον μάνατζέρ του, ο Σακελλαρίου πήγε σήμερα το μεσημέρι στην ΠΑΕ, συζήτησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και συμφωνήθηκαν οι όροι της μετακόμισής του στην Κέρκυρα, η οποία τον έχει ζητήσει εδώ και αρκετές μέρες.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Σακελλαρίου θα πάει αύριο στην Κέρκυρα για ολοκληρώσει τη συμφωνία και με την ομάδα του νησιού και να επικυρωθεί ο δανεισμός του για ένα χρόνο.
Πηγή: paok24.gr
 

Πάνε για ασφαλιστικά μέτρα στον Ηρακλή!!

Ο Ηρακλής έχει ήδη καταγγείλει στο CAS την επικύρωση της βαθμολογίας της Superleague και περιμένει την Τετάρτη την επίσημη ενημέρωση, σχετικά με το αν μπορεί να προσθέσει και νέα στοιχεία στον φάκελο, ενώ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.
Πάνε για ασφαλιστικά μέτρα στον Ηρακλή
Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής θα προσφύγει και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να επανεξεταστεί η ποινή υποβιβασμού που του επιβλήθηκε.
Οι «κυανόλευκοι» υποστηρίζουν ότι υπήρξε εσφαλμένη εφαρμογή των νόμων, αφού αντί να τιμωρηθούν σύμφωνα με το άρθρο 20 για πλαστογραφία, τιμωρήθηκαν βάση του άρθρου 26 για δυσφήμιση του αθλήματος.
Η διαφορά στις δύο περιπτώσεις είναι ότι, το μεν άρθρο 20 προβλέπει ποινή χρηματικού πρόστιμου, το δε 26 υποβιβασμό.
Πηγή: sentra-goal.gr

Αυτά πήραν ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ από το Europa League!!

O ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πήρε τα περισσότερα λεφτά από τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στο Europa League, όπως ανακοίνωσε η UEFA.
Αυτά πήραν ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ από το Europa League
Αναλυτικά οι τρεις ελληνικές ομάδες που έπαιξαν στο Europa League έλαβαν συνολικά:
Άρης: 2.895.619 ευρώ
ΠΑΟΚ: 2.965.619 ευρώ
ΑΕΚ: 2.329.872 ευρώ

Θλάση ο Ίβιτς!

Ο Βλάνταν Ίβιτς υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και θα χάσει τους δύο αγώνες του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι, κάτι που σημαίνει πως μειώνονται οι λύσεις για τον Λάσλο Μπόλονι ο οποίος εκτός των άλλων έχει και τον Κοστίν Λαζάρ έτοιμο αλλά χωρίς προετοιμασία και με λίγες προπονήσεις στη πλάτη του.
Θλάση ο Ίβιτς!
Όσον αφορά στο σχήμα που θα επιλέξει ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ σήμερα δεν φάνηκε από τις ασκήσεις που έκανε αν θα ξεκινήσει τον Πάμπλο Κοντρέρας γιατί υπήρχε ένας στόπερ σε αυτές.

Πιθανότατα πάντως ο Χιλιανός θα πάρει τη θέση του Στέλιου Μαλεζά, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι.
Τέλος, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκανε ατομικό πρόγραμμα και όπως όλα δείχνουν δε θα είναι στη διάθεση του Μπόλονι για το πρώτο παιχνίδι με την Καρπάτι.
Πηγή: paok24.gr

Αρέσει η Ελλάδα στον Ιλγκάουσκας... Λέτε;

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για κοινοτικό σέντερ σε καλή τιμή και με...γεμάτο βιογραφικό. Ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας δήλωσε πρόσφατα πως του αρέσει η Ελλάδα, λέτε λοιπόν να γίνει ο... γάμος;
Αρέσει η Ελλάδα στον Ιλγκάουσκας... Λέτε;
Πριν λίγο καιρό ο 36χρονος Λιθουανός σέντερ προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Η τιμή του πρώην συμπαίκτη του Λεμπρόν Τζέιμς και του Ντουέιν Ουέιντ στους Μαϊάμι Χιτ δεν είναι απαγορευτική για τους Κυπελλούχους Ελλάδος, οι οποίοι μπορούν να τον αποκτήσουν προσφέροντας του περίπου 500.000 ευρώ.
 Πριν λίγες ημέρες ο επί μια δεκαπενταετία NBAer βρέθηκε στη Χίο για διακοπές και δεν έκρυψε πως του αρέσει πολύ η Ελλάδα. Μάλιστα, σε φίλους του έχει πει πως θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και να μην περιμένει τις εξελίξεις στο ΝΒΑ.
Οι Πειραιώτες δύσκολα θα ασχοληθούν με την περίπτωση του μιας και η ηλικία του, αλλά και το... βαρύ ιατρικό του παρελθόν λειτουργούν αποτρεπτικά.
Παρά, όμως, αυτά τα δύο αρνητικά στοιχεία, δεν πρόκειται για κακή περίπτωση. Το αντίθετο θα λέγαμε. Όσο λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν κλείνει σέντερ, μην εκπλαγεί κανείς εάν τελικά ασχοληθεί με την περίπτωση του δύο φορές All Star σέντερ.
πηγή: sportdog.gr

Η αποτυχία στο test event!!

Το τι μας είχαν σύρει οι Εγγλέζοι τις παραμονές των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, δεν λέγεται. Για ανοργανωσιά μιλάγανε, ότι δεν θα προλάβουμε κι όλα τα σχετικά. Σκληρές επιθέσεις επί καθημερινής βάσης κάνανε.
Η αποτυχία στο test event
Να, όμως, τώρα που έρχεται και γι’ αυτούς η μπόρα. Η παταγώδης αποτυχία στο test event του Σαββάτου για την ποδηλασία, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.

Στο Λονδίνο οι κάτοικοι δεν είχαν ενημερωθεί για το test event με συνέπεια οι εκατοντάδες ποδηλάτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους να προκαλέσουν ένα μποτιλιάρισμα άνευ προηγουμένου. Οι οδηγοί αυτοκινήτων ήταν έξαλλοι από τις καθυστερήσεις και γενικά υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες, όπως λέμε. Οι Άγγλοι, όμως, είναι προετοιμασμένοι να δεχτούν κι αυτοί με την σειρά τους την κριτική από τα διεθνή ΜΜΕ; Παρά το γεγονός ότι προβάλλουν πως τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια, η πραγματικότητα δείχνει ότι έχουν πολλά μέτρα ακόμα να διανύσουν σε θέματα οργάνωσης, ασφάλειας κλπ.

Οι Έλληνες κυκλοφορούν "ακάλυπτοι"

Δραματικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των ακάλυπτων επιταγών. Τεράστια αύξηση της αξίας τους από τον Ιούνιο στον Ιούλιο. Εφιαλτικά τα στοιχεία ενόψει του δύσκολου Χειμώνα
Οι Έλληνες κυκλοφορούν "ακάλυπτοι"
Οξύνεται το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών, αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με την Τειρεσίας ΑΕ, η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική, καθώς οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο του 2011 ανήλθαν σε 392,9 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 133,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν μείωση 16,14% σε τεμάχια και αύξηση 136,26% σε αξία.
Το 53% του συνολικού ποσού των ακάλυπτων επιταγών του Ιουλίου 2011 αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού αριθμού των τεμαχίων.
Και όλα αυτά εν μέσω τουριστικής περιόδου, όταν και υπάρχει ελπίδα για εισροή χρήματος και ενόψει ενός Χειμώνα που περιγράφεται ζοφερός με ένταση της ύφεσης και αύξηση της ανεργίας και των λουκέτων.
Την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011, οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια ανήλθαν σε 111.290 και σε αξία σε 1,3 δισ. Ευρώ.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011 ανήλθαν σε 86.257 και σε αξία σε 134,4 εκατ. Ευρώ.
Τον Ιούλιο του 2011 ανήλθαν σε τεμάχια σε 11.374 και σε αξία σε 18,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 3,50% σε τεμάχια και αύξηση 17,21% σε αξία σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Περίπου 22,4 εκ. ευρώ πήρε ο Παναθηναϊκός από την UEFA!!

Tι και αν ο Παναθηναϊκός πέρυσι πήγε χάλια στο Champions League; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η UEFA οι πράσινοι έβαλαν στα ταμεία τους 22.370.000 ευρώ!!
Περίπου 22,4 εκ. ευρώ πήρε ο Παναθηναϊκός από την UEFA!
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν που τερμάτισε 4ος στον Δ' όμιλο πίσω από Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν πήρε από την UEFA 22.370.000 ευρώ. Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν 3.9 εκατ. ως μπόνους συμμετοχής στους ομίλους, άλλα 3.3 ως ματς μπόνους, 800.000 ευρώ από τους δύο βαθμούς που συγκέντρωσαν στον όμιλο και 14.370.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Η φιναλίστ Μάντσεστερ Γ. πήρε από την UEFA 53.197 εκατ. ευρώ, 27 εκατ. αντιστοιχούν στα αποτελέσματα της από την φάση των ομίλων και μετέπειτα και τα υπόλοιπα 25.9 εκατ. από τα τηλεοπτικά.
Η νικήτρια της διοργάνωσης Μπαρτσελόνα, κέρδισε συνολικά 51.025 εκατ. Τα 30.7 εκατ. προέρχονται από τα αποτελέσματα των Καταλανών στην διοργάνωση και τα 20.3 εκατ. από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Η Μπάρτσα εισέπραξε άλλα 9 εκατ. για την κατάκτηση του τροπαίου ενώ η Μάντσεστερ, που έφτασε στον τελικό του Γουέμπλεϊ, έλαβε 5.6 εκατ.
Εκτός από τις δύο φιναλίστ σημαντικά ήταν τα κέρδη για τις Τσέλσι (44.523 εκατ.), Σάλκε (39.750 εκατ.), Ρεάλ (39.288 εκατ.), Ιντερ (37.982 εκατ.), Μπάγερν (32.562 εκατ.) και Τότεναμ (31.133 εκατ.).
Το συνολικό ποσό των 754.1 εκατ. που μοιράστηκε στις 32 ομάδες των ομίλων ήταν το άθροισμα από τις πάγιες πληρωμές των 413 εκατ. συν 341 εκατ. από τα τηλεοπτικά.
Ο κάθε σύλλογος πήρε ως μίνιμουμ 7.2 εκατ. Το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους ήταν 3.9 εκατ. ενώ για τα έξι ματς στην φάση των ομίλων πήρε 3.3 εκατ. (5550.000 ανά αγώνα).
Η κάθε νίκη στην φάση των ομίλων έδινε 800.000 ευρώ και η ισοπαλία 400.000 ευρώ.
Οι 16 ομάδες που πήραν την πρόκριση στα νοκ άουτ πήραν 3 εκατ. μπόνους έκαστη. Οι οκτώ ομάδες στα προημιτελικά άλλα 3.3 εκατ. ενώ οι τέσσερις ημιφιναλίστ άλλα 4.2 εκατ.
Τώρα όσον αφορά τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυτά διανεμήθηκαν ανάλογα με την κοστολόγηση του κάθε καναλιού που είχε τα δικαιώματα για την ομάδα από την αντίστοιχη χώρα, οπότε και τα ποσά αυτά διέφεραν από χώρα σε χώρα.
Επιπλέον, 13,3 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν στις ομάδες που αποκλείστηκαν στους τρεις προκριματικούς γύρους ενώ οι 20 ομάδες που έπαιξαν στα πλέι οφ πήραν 2.1 εκατ. ευρώ ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους.
Η UEFA εξάλλου έδωσε στις εθνικές ομοσπονδίες των χωρών μελών της και στις αντίστοιχες λίγκες τους 69.9 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να διατεθούν σε προγράμματα ανάπτυξης νέων ταλέντων και υποδομών.
Πηγή: sentra-goal.gr

"Μέσα" και ο Ιλσίνιο!!

Την περίπτωση του Βραζιλιάνου χαφ Ιλσίνιο εξετάζουν στον Ολυμπιακό. Ο 25χρονος μέσος, ο οποίος ανήκει στην Σαχτάρ, αποτελεί παρελθόν από τη Σάο Πάολο και ενδιαφέρει τους ερυθρόλευκους.
"Μέσα" και ο Ιλσίνιο!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του katimagiko.gr, οι πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν σοβαρά και την περίπτωση του Βραζιλιάνου Ιλσίνιο.
Ο 25χρονος μέσος ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σάο Παόλο πληροί όλες τις προδιαγραφές του τύπου ποδοσφαιριστή, που θέλουν να φέρουν στο Λιμάνι για την ενίσχυση της νευραλγικής θέσης του αμυντικού μέσου. Πρόκειται για παίκτη - «σκύλο» στην μεσαία γραμμή, που μπορεί με την ίδια ευκολία να βοηθήσει αισ το «κομμάτι της δημιουργίας.
Ο Βραζιλιάνος παίκτης βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της ομάδας του για την ανανέωση του συμβολαίου του, όμως μετά από διαφωνία που προέκυψε, ο Ιλσίνιο βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου μέσου ανήκουν στην Σαχτάρ μέχρι τις 19 Αυγούστου και μετά από αυτή την ημερομηνία θα μπορεί να πάει ελεύθερα σε όποιον σύλλογο του κάνει προσφορά.
Με την απαραίτητη υποσημείωση ότι για την απόκτηση του Βραζιλιάνου έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον η Κρουζέιρο και η Ιντερνασιονάλ.
Πηγή: katimagiko.gr

"Πωλητήριο" στη Γιουνάιτεντ οι Γκλέιζερ!!

Ετοιμη να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η οικογένεια Γκλέιζερ. Πρώτο βήμα, η πώληση του 25% σύμφωνα με βρετανικά ρεπορτάζ.
"Πωλητήριο" στη Γιουνάιτεντ οι Γκλέιζερ!

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ, οι ιδιοκτήτες των Κόκκινων Διαβόλων έχουν αποφασίσει να πουλήσουν αντί 695 εκατ. ευρώ ολόκληρο το μερίδιό τους στην ομάδα στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Οι Αμερικανοί θα κάνουν το πρώτο βήμα θέτοντας σε πλειστηριασμό πρώτα το 25% των μετοχών του συλλόγου προς το τέλος του έτους, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του goal.com που επικαλείται πηγές μέσα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Γκλέιζερ θέλουν να πουλήσουν όλες τους τις μετοχές, τις οποίες αγόρασας τον Μάιο του 2005 αντί 900 εκατ. ευρώ. Ομιλος επενδυτών από το Κατάρ είχε εκφράσει νωρίτερα ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου, όμως οι απαιτήσεις που έφταναν το 1,9 δισ. ευρώ κρίθηκαν απαγορευτικές. Επίσης, το 2009 όμιλος επιχειρηματιών αποτελούμενος από τραπεζίτες και μεγαλοδικηγόρους, επιχείρησε να αγοράσει την τον σύλλογο αντί 1,1 δισ. αλλά οι Γκλέιζερ τότε ζητούσαν 1,7 δισ. ευρώ.
Aντίθετα με τα όσα υποτηρίζει το goal.com, σύμφωνα με το έγκυρο οικονομικό πρακτορείο, Bloomberg, δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση για πώληση, κάτι το οποίο φανερώνει ότι όντως υπάρχει η πρόθεση. Ο σύλλογος ψάχνει να βρει τρόπο για να μειώσει τα κόστη και αναζητά χρήματα για να γιγαντώσει οικονομικά το κλαμπ και να αγοράσει νέους παίκτες.
Πηγή: gazzetta.gr

Χάνεται ο Κάστρο που οδεύει προς Χιχόν!!

Πολύ κοντά σε ένα μεγάλο ναυάγιο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, καθώς τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν με σιγουριά πως ο Αντρέ Κάστρο πάει οδικώς προς το Χιχόν για να υπογράψει στη Σπόρτινγκ!

Ο Πορτογάλος μέσος της Πόρτο που ήταν ο Νο1 στόχος του Παναθηναϊκού για το χώρο του κέντρου φαίνεται πως χάνεται. Η φιλολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει στην πριμέρα Ντιβιζιόν μετά τον περσινό δανεισμό του επιβεβαιώθηκε.



Οι Ίβηρες αναφέρουν πως ο 23χρονος που βρισκόταν στο Οπόρτο, συμφώνησε προφορικά με τη Σπόρτινγκ Χιχόν και μάλιστα πάει με το αυτοκίνητο του στην Ισπανία για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Μάλιστα, αναφέρεται πως δεν αποκλέιεται να παρουσιαστεί και σήμερα (Τρίτη, 16/8)!
 

«Κοντά σε Ραούλ η Μπλάκμπερν!»

Τη μεταγραφική έκπληξη με την απόκτηση του Ραούλ θέλει να κάνει η Μπλάκμπερν, η οποία σύμφωνα με την έγκυρη Daily Mail βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Σάλκε.

Η γερμανική ομάδα γνωστοποίησε πως δέχθηκε πρόταση από τα «ρόδα» και έδωσε στον Ισπανό σέντερ φορ περιθώριο 24 ωρών να το σκεφτεί.

Ο 34χρονος, πλέον, επιθετικός πέτυχε πέρυσι 19 γκολ σε 51 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ φέτρος έχει ξεκινήσει δυναμικά με 3 τέρματα σε τέσσερα ματς. 

Οι επόμενες ώρες αναμένονται κρίσιμες αναφορικά με την υπόθεση... 
πηγή: theplayer.gr 
 

Βενγκέρ: «Υπολογίζω στον Μπέντνερ»

Οι φήμες ήθελαν τον Νίκλας Μπέντνερ να βρίσκεται πολύ κοντά στην ...έξοδο απο το «Emirates Stadium», ωστόσο τελικά απ’ ότι φαίνεται ο ταλαντούχος επιθετικός θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα της Άρσεναλ. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, μίλησε και ο τεχνικός των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ, που εξήγησε ότι υπολογίζει τον παίκτη και μάλιστα τον έχει συμπεριλάβει στην αποστολή για τα ματς με την Ουντινέζε!

«Του έχω πει ότι τον υπολογίζω, αλλά εφόσον βρεθεί η σωστή ομάδα θα τον αφήσω να φύγει. Κρατώ τις υποσχέσεις μου και δεν πρόκειται να του σταθώ εμπόδιο» τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ.
πηγή: theplayer.gr

Νέα κίνηση της «Γιούβε» για Άλεξ!!

Ετοιμη να καταθέσει νέα πρόταση στην Τσέλσι για την απόκτηση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, Άλεξ, είναι η Γιουβέντους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Tuttosport», ο έμπειρος στόπερ  αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή της «Μεγάλης Κυρίας», Αντόνιο Κόντε, και έτσι ο ιταλικός σύλλογος προσπαθεί να τον πάρει στο Τορίνο. Απο εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι οι «Μπλε» δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον Βραζιλιάνο να αποχωρήσει και θέλουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό να μπει στα ταμεία τους. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας άλλωστε,  έχει ξεκαθαρίσει πως υπολογίζει κανονικά τον Άλεξ που θα είναι στις βασικές επιλογές.
πηγή: theplayer.gr

Χάντμπολ: Πήρε Αγκελόφσκι ο ΠΑΟΚ!!

Ο δεξιόχειρας ίντερ Φιλίπ Αγκελόφσκι αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ. 
Η ομάδα του «δικεφάλου» του Βορρά θα τον έχει στην διάθεσή της την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς ο  μέχρι πρότινος παίκτης του Πανελληνίου τα βρήκε σε όλα με τους Θεσσαλονικείς. Ο Αγγελόφσκι έρχεται από τα Σκόπια, έχει ύψος 1.96 μ. και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού ίντερ.

Πάει στο Διαιτητικό Δικαστήριο η ΑΕΛ!!

H ΑΕΛ αποφάσισε να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να προσβάλει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για Βόλο και Καβάλα.
Πάει στο Διαιτητικό Δικαστήριο η ΑΕΛ
Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ερωτηματικό, αφορά στον ακριβή χρόνο κατάθεσης της προσφυγής, καθώς οι "βυσσινί" είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για λίγο ακόμη την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της προαναφερόμενης απόφασης, για να ξέρουν ακριβώς που βαδίζουν.
Βέβαια, εκ προοιμίου στις τάξεις της ΠΑΕ ΑΕΛ και όχι μόνο, θεωρούν σκανδαλώδη την καθυστέρηση στη σύνταξη και ανακοίνωση του σκεπτικού και μιλάνε με βεβαιότητα για "μαγείρεμα", προκειμένου η απόφαση να πλασαριστεί ως νομιμοφανής.
Δεν αποκλείεται βέβαια προχωρήσουν στην προσφυγή χωρίς να έχουν στα χέρια τους το σκεπτικό, αφού έτσι κι αλλιώς θα επικαλεστούν κακοδικία, ισχυριζόμενοι πως η ποινή αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκε τελικά σε Βόλο και Καβάλα (αντί υποβιβασμού, όπως αποφασίστηκε πρωτόδικα) δεν ανταποκρίνεται σε κανένα από τα άρθρα με τα οποία διώχθηκαν οι δύο ομάδες. Δηλαδή, η ποινή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κατηγορητήριο, γεγονός που ως γνωστόν άφησε άφωνους και τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς που το συνέταξαν.
Φυσικά, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως το δρόμο της ΑΕΛ θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες που θεωρούν ότι έχουν έννομο συμφέρον.
Πηγή: sportlarissa.gr

Η Google εξαγόρασε τη Motorola Mobility για $12.5 δισ.!!

Φαίνεται ότι το 2011 είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στο στερέωμα των smartphones και του mobile computing γενικότερα, αφού βλέπουμε παραδοσιακές δυνάμεις να υποχωρούν (βλ. RIM) ή να κλείνουν συμφωνίες για να επιβιώσουν-ορθοποδήσουν μπροστά στη λαίλαπα των Google, Apple και Microsoft.
Η Google εξαγόρασε τη Motorola Mobility για $12.5 δισ.!
Έτσι, μετά την ιστορική συμφωνία μεταξύ Nokia και Microsoft στις αρχές του έτους, η Google μας ξάφνιασε όλους απότομα με την εξαγορά του 63% της Motorola Mobility έναντι του ποσού των $12.5 δισεκατομμυρίων, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον της δεν θα περιοριστεί μόνο σε υπηρεσίες και software, αλλά θα εισέλθει δυναμικά και στην κατασκευή δικών της συσκευών.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν υπήρχε καμία διαρροή ή ένδειξη για μια τέτοια κίνηση, αν και μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας και από τις δύο πλευρές βγήκαν στη φόρα αρκετές ιστορίες που ήθελαν τη Motorola να βρίσκεται κοντά σε αντίστοιχη συμφωνία με τη Microsoft για την προώθηση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone.
Σχετικά με τη συμφωνία, αξίζει να αναφέρουμε ότι η πλευρά της Google παραδέχτηκε ότι στόχος ήταν να προλάβουν τη Microsoft και να πάρουν στα χέρια τους τις περίπου 17000 πατέντες που είναι κατοχυρωμένες για λογαριασμό της Motorola, ενισχύοντας έτσι την πλατφόρμα Android, που η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισε αρκετά νομικά προβλήματα στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τη λεγόμενα του CEO της Google, Larry Page, η πλατφόρμα Android θα παραμείνει ανοικτή (open source) για όλους, ενώ παρά την εξαγορά η Motorola θα συνεχίσει να υφίσταται σαν εταιρία, χωρίς να τις δοθούν έξτρα προνόμια σε σχέση με τους άλλους μεγάλους κατασκευαστές συσκευών Android. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, τα μεγάλα “κεφάλια” των Samsung, LG, HTC και Sony Ericsson υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την εξαγορά της Motorola.
Τί σημαίνει αυτό για τον καταναλωτή; Από πολλά έως τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενισχύεται σημαντικά το οικοσύστημα της Google και για πρώτη φορά φαίνεται ότι παραδέχεται πως ο μόνος τρόπος να ξεπεράσει την Apple είναι να δημιουργήσει το δικό της αντίστοιχο πακέτο λογισμικού/hardware, που φυσικά θα λειτουργεί στο 100% σε συγκεκριμένη συσκευή-ναυαρχίδα (όπως είναι το iPhone) και όχι σε κάθε Android συσκευή από διάφορους κατασκευαστές, άσχετα εάν τα χαρακτηριστικά της μπορεί να είναι εξαιρετικά.
Επομένως, δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε σύντομα ένα εξαιρετικά ισχυρό και άρτια δομημένο Android smartphone, με λειτουργικό σύστημα ειδικά κατασκευασμένο για αυτό (γιατί όχι το Android Ice Cream Sandwich), που θα δόσει ουσιαστικό κίνητρο στους developers να φτιάξουν εφαρμογές για το Android Market, αλλά και στους κατασκευαστές hardware να δημιουργήσουν βελτιστοποιημένα “εξαρτήματα” για μία και μόνο συσκευή. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα αφήσει απ’ έξω τους υπόλοιπους κατασκευαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούσαν να στραφούν προς τη Microsoft και το Windows Phone.
Για να μη σας κουράζουμε άλλο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας και όταν το θέμα αφορά τη Google, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της. Πάντως, σε περίπτωση που δεν αποδόσει η συνεργασία, η Google θα υποχρεωθεί να καταβάλει στη Motorola ακόμα $2.5 δισ.
ΠΗΓΗ: techgear.gr

"Μπόζα" εναντίον Ντίβατς!!

Ο Βλάντε Ντίβατς σε πρόσφατες δηλώσεις του στάθηκε υπέρ του Γιούρι Ζντοβτς για τον πάγκο της Σλοβενίας κάτι που προκάλεσε την οργή του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.
"Μπόζα" εναντίον Ντίβατς!
Ο Βλάντε Ντίβατς σε δηλώσεις του εξέφρασε την προτίμηση του στον Γιούρι Ζντοβτς για τον πάγκο της Σλοβενίας κι αμέσως ήρθε η αντίδραση του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς:
«Αν με εξέπληξαν οι δηλώσεις του; Όχι. Το περίμενα από τον Ντίβατς. Είναι ψεύτης και απατεώνας που δεν ξέρει τα γεγονότα. Ένας δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη από τον Ντίβατς και δεν τον σεβάστηκε καθόλου γιατί ήταν δώδεκα το πρωί, ο κύριος κανονικά ξυπνάει στις τρεις το απόγευμα. Αυτό είναι κάτι όμως που θα ασχοληθούμε με τον Βλάντε μετά το Ευρωπαϊκό».
Πηγή: gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Δεν τα πήγαμε καλά το προηγούμενο τετραήμερο αφού περάσαν 13/31 επιλογές μας συνολικά και μόνο το Σάββατο είχαμε 7/11 επιλογές μας. Πολλά φαβορί σπάσανε και γενικά μας πήγε κακοτυχία αφού μερικα under που χάσαμε τα χάσαμε προς το τέλος των αγώνων. Γενικά δεν είναι να εμπιστεύεσαι τα φαβορί στο ξεκίνημα των πρωταθλημάτων.

Ας αφήσουμε το τετραήμερο και ας επικεντρωθούμε στο σημερινό κουπόνι το οποίο κυρίως περιλαμβάνει τους πρώτους αγώνες play-off του Champions League, λίγο Αργεντινή και αγώνες από Championship Αγγλίας.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):

ΑΡΣΕΝΑΛ- ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ  OVER (1,83)
ΛΥΩΝ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ G/G (2,10)
TBENTE-ΜΠΕΝΦΙΚΑ G/G (1,83)
ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ-ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ  1 (1,66)
ΛΑΝΟΥΣ-ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ UNDER (1,57) (όπου παίζεται και ημίχρονο Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)
ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ 2 (2,45)
ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ  G/G (1,65)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη φώτο Francesca Chillemi)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Ενίσχυση στην άμυνα για τους "Φαίακες"

Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Κέρκυρα υπέγραψε ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός Νίκος Ζιαμπάρης.
Ενίσχυση στην άμυνα για τους "Φαίακες"
Ο νεαρός σέντερ μπακ αγωνίστηκε στον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας την σεζόν που μας πέρασε, έχοντας 24 συμμετοχές και ένα γκολ.
Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε από τους Νέους της ΑΕΚ, συμμετείχε στην προετοιμασία των «Φαιάκων» και την Τρίτη ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «H ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της συνεργασίας της, για τρία χρόνια, με τον ποδοσφαιριστή, Νίκο Ζιαμπάρη».
Πηγή: novasports.gr

"Πάτησε" Ελλάδα η Γαλατά!!

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η αποστολή της Γαλατασαράι για το φιλικό της Τετάρτης στο "Καραϊσκάκη" με τον Ολυμπιακό.
"Πάτησε" Ελλάδα η Γαλατά
Αμέσως μετά την άφιξη της, η τουρκική ομάδα, η οποία φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη με παίκτες της αξίας των Φελίπε Μέλο, Ελμάντερ και τόσων αστέρων και με τον Φατίχ Τερίμ να έχει επανέλθει στον πάγκο της, κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας,.

Η τουρκική ομάδα θα προπονηθεί στις 7 το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».
Πηγή: gazzetta.gr

Μαζί για μπάνιο, μαζί και στην ίδια ομάδα;

Ο Νίκος Ζήσης εκμεταλλεύτηκε το ρεπό που έχουν οι διεθνείς σήμερα από τον Ηλία Ζούρο και πήρε τον κολλητό του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του, και πήγαν για μπάνιο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Μαζί για μπάνιο, μαζί και στην ίδια ομάδα;
Οι δύο γκαρντ έκαναν το μπάνιο τους και έδειχναν ιδιαίτερα χαλαροί απολαμβάνοντας την ωραία θάλασσα. Τα καλοκαίρια λοιπόν τα περνάνε μαζί, είτε στην Εθνική είτε λόγω διακοπών, το χειμώνα άραγε θα αγωνιστούν στην ίδια ομάδα;
Πηγή: superbasket.gr

Γυμνάζεστε δεκαπέντε λεπτά τη μέρα;

Θα ζήσετε τρία χρόνια παραπάνω!
Γυμνάζεστε δεκαπέντε λεπτά τη μέρα;
Δεν χρειάζεται παραπάνω από ένα τέταρτο της ώρας σωματική άσκηση μέτριας έντασης κάθε μέρα για να κερδίσει ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο τρία ακόμα χρόνια ζωής και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζι Πανγκ Γουέν του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Ταϊβάν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, τονίζουν ότι μια απλή άσκηση όπως το γρήγορο βάδισμα μπορεί να ωφελήσει τον καθένα σημαντικά, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέρους, υγιείς και αρρώστους. «Είναι μια συμβουλή που ταιριάζει στους πάντες», δήλωσε ο Γουέν.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 416.000 άτομα επί 13 χρόνια, αναλύοντας στην πορεία την κατάσταση της υγείας τους σε σχέση με το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό, κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι αρκούν 15 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης (δηλαδή συνολικά περίπου μιάμιση ώρα την εβδομάδα) για να «κάνουν τη διαφορά» και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια, σε σχέση με όσους δεν…λένε να σηκωθούν από τον καναπέ.
«Στα πρώτα 15 λεπτά, τα οφέλη είναι τεράστια», σύμφωνα με τον ταϊβανέζο επιστήμονα. Όσο μάλιστα αυξάνει ο χρόνος άσκησης, τόσο μεγαλώνουν και τα οφέλη. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι για κάθε 15 πρόσθετα λεπτά άσκησης καθημερινά, μειώνεται κατά ένα πρόσθετο 4% ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Η καθημερινή φυσική άσκηση συνδέεται με μείωση του κινδύνου για καρκίνο, καρδιά και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας. «Αργά ή γρήγορα όλοι θα πεθάνουν. Όμως, συγκριτικά με την ομάδα των σωματικά αδρανών, όσοι ασκούνται έστω και λίγο, μειώνουν κατά 10% τη θνησιμότητα από καρκίνο», όπως είπε ο Γουέν, ο οποίος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά διεθνώς μια επιστημονική έρευνα κατάφερε αξιόπιστα να φθάσει στο συμπέρασμα ότι 15 λεπτά άσκησης (ούτε καν μισή ώρα) είναι όντως πολύ σημαντικά για την υγεία.
Αντίθετα, μια άλλη βρετανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αθλητικής ιατρικής “British Journal of Sports Medicine”, κατέληξε στη διαπίστωση ότι όσοι κάθονται μπροστά στην τηλεόραση για έξι ώρες την μέρα, «κόβουν» κατά μέσο όρο πέντε χρόνια από τη ζωή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοντά σε Ζαϊρί

Το όνομα του Ζαουάντ Ζαϊρί επέστρεψε και πάλι στο προσκήνιο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά το φλερτ θα πάρει επίσημη μορφή.


Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός, που αποτελεί διακαή πόθο του Στεφάν Ντεμόλ, έχει δεχτεί στενό πρέσινγκ τις τελευταίες ημέρες από τους Γιαννιώτες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή (19/08) να μεταβεί στην ηπειρωτική πρωτεύουσα και να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του. Αν η υπόθεση έχει αίσιο τέλος, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού θα αποτελέσει τη δέκατη μεταγραφή του ΠΑΣ.

Στα της προετοιμασίας, την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά το ρεπό που είχαν και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο φιλικό με την ΑΕΛ, την προσεχή Πέμπτη, καθώς θεωρείται ιδανική πρόβα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.





Πηγή: contra.gr