Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

"Πωλητήριο" στη Γιουνάιτεντ οι Γκλέιζερ!!

Ετοιμη να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η οικογένεια Γκλέιζερ. Πρώτο βήμα, η πώληση του 25% σύμφωνα με βρετανικά ρεπορτάζ.
"Πωλητήριο" στη Γιουνάιτεντ οι Γκλέιζερ!

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ, οι ιδιοκτήτες των Κόκκινων Διαβόλων έχουν αποφασίσει να πουλήσουν αντί 695 εκατ. ευρώ ολόκληρο το μερίδιό τους στην ομάδα στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Οι Αμερικανοί θα κάνουν το πρώτο βήμα θέτοντας σε πλειστηριασμό πρώτα το 25% των μετοχών του συλλόγου προς το τέλος του έτους, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του goal.com που επικαλείται πηγές μέσα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Γκλέιζερ θέλουν να πουλήσουν όλες τους τις μετοχές, τις οποίες αγόρασας τον Μάιο του 2005 αντί 900 εκατ. ευρώ. Ομιλος επενδυτών από το Κατάρ είχε εκφράσει νωρίτερα ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου, όμως οι απαιτήσεις που έφταναν το 1,9 δισ. ευρώ κρίθηκαν απαγορευτικές. Επίσης, το 2009 όμιλος επιχειρηματιών αποτελούμενος από τραπεζίτες και μεγαλοδικηγόρους, επιχείρησε να αγοράσει την τον σύλλογο αντί 1,1 δισ. αλλά οι Γκλέιζερ τότε ζητούσαν 1,7 δισ. ευρώ.
Aντίθετα με τα όσα υποτηρίζει το goal.com, σύμφωνα με το έγκυρο οικονομικό πρακτορείο, Bloomberg, δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση για πώληση, κάτι το οποίο φανερώνει ότι όντως υπάρχει η πρόθεση. Ο σύλλογος ψάχνει να βρει τρόπο για να μειώσει τα κόστη και αναζητά χρήματα για να γιγαντώσει οικονομικά το κλαμπ και να αγοράσει νέους παίκτες.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: