Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ο Όλεγκ Μπλαχίν και οι μεγάλες πίκρες!!

Mε αφορμή την πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι θυμηθείτε τη σχέση του με τον θρύλο του ουκρανικού ποδοσφαίρου που πέρασε και από τον πάγκο του
Ο Όλεγκ Μπλαχίν και οι μεγάλες πίκρες
Μια περίεργη, σχεδόν καρμική, σχέση έχει ο ΠΑΟΚ με τον θρυλικό Όλεγκ Μπλαχίν. Το βρήκε στο δρόμο σαν αντίπαλο και του πρόσφερε μεγάλες πίκρες και μεγάλες χαρές ενώ το ίδιο συνέβη ακόμα και όταν τον είχε με το μέρος του όντας προπονητής του "Δικεφάλου". Δύο φορές μάλιστα…
Η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Όλεγκ Μπλαχίν άρχισε στις 20 Οκτωβρίου του 1976 όταν τον βρήκε μπροστά του σαν ηγέτη της Ντιναμό Κιέβου στα πλαίσια του δεύτερου γύρου του κυπέλλου πρωταθλητριών. Και πραγματικά ήταν πυραυλοκίνητος. Ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής που διέλυσε την άμυνα του "Δικεφάλου" στη νίκη με 4-0 της Ντιναμό Κιέβου. Στις 3 Νοεμβρίου οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν και στην Τούμπα την ανωτερότητά τους νικώντας με 2-0 και τον Μπλαχίν να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ.
Ο… αντίπαλος Όλεγκ Μπλαχίν πρόσφερε άλλες δύο πίκρες στον ΠΑΟΚ όταν και πήρε με τον Ολυμπιακό το κύπελλο στις διπλές αναμετρήσεις με τον "Δικέφαλο" ενώ ήταν αυτός που πανηγύρισε με τους ερυθρόλευκους τη νίκη μέσα στην Τούμπα που έβαζε τέλος στην απίστευτη παράδοση των 22 χρόνων.
Το πρώτο πέρασμα του Όλεγκ Μπλαχίν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν από τις 7 Φεβρουαρίου του 1993 ως τις 27 Φεβρουαρίου του 1994 όταν και σε 26 αγώνες είχε 11 νίκες 8 ισοπαλίες και 7 ήττες. Ο ΠΑΟΚ έκανε κάποια καλά παιχνίδια αλλά τα διοικητικά προβλήματα δεν επέτρεψαν στον πολύ αυστηρό και λίγο οξύθυμου Ουκρανό να δείξει την αξία του. Το δεύτερο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ ήταν εφιαλτική και κράτησε από τις 15 Ιουλίου του 1998 ως τις 29 Αυγούστου του 1981.
Ο Μπλαχίν είχε αντικαταστήσει τον Αναστασιάδη και η πρώτη ήττα ήρθε από τη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη με 2-0 για την προκριματική φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ιωνικό στη Νίκαια, στη ρεβάνς με τη Ρέιντζερς στην Τούμπα το αποτέλεσμα έμεινε στο 0-0 και στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ήρθε το τελειωτικό χτύπημα όταν ο Αρης νίκησε με 1-4 στην Τούμπα.
Ο Όλεγκ Μπλαχίν έκανε πολύ καλύτερη πορεία στον πάγκο της εθνικής Ουκρανίας με την οποία και συμμετείχε σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου ενώ πρόσφατα επέστρεψε στον πάγκο της.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: