Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ-Μαθημένος στα προβλήματα

Η ατυχία και οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ από την αρχή της προετοιμασίας και τον είχαν αναγκάσει να παραταχθεί με σημαντικές απουσίες κόντρα στη Βαλερένγκα.
Μαθημένος στα προβλήματα
Όταν πλησιάζει ένα κρίσιμο παιχνίδι, το ιδανικό για κάθε προπονητή είναι, να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και να αντιμετωπίζει απλώς τον… ευχάριστο πονοκέφαλο να επιλέξει ποιοι θα αγωνιστούν. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Λάζλο Μπόλονι δεν είχε αυτή την πολυτέλεια, αφού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ προέκυψαν ουκ ολίγα προβλήματα απουσιών.
Ο άτυχος Ίβιτς
Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (15/8), ο Βλάνταν Ίβιτς αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα και γι’ αυτό αποχώρησε για προληπτικούς λόγους από την προπόνηση. Όσο καθησυχαστικό και να είναι αυτό το «για προληπτικούς λόγους», βεβαίως, δεν παύει να αποτελεί ένα νέο πρόβλημα για τον "Δικέφαλο". Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι ο Σέρβος μέσος είχε χάσει και το πρώτο παιχνίδι με τη Βαλερένγκα, εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε υποστεί στην προετοιμασία, ενώ είχε αγωνιστεί βασικός στη ρεβάνς της Τούμπας.
Η θλάση του "Σάλπι"
Πρόβλημα τραυματισμού, βεβαίως, αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός αποχώρησε με θλάση από το φιλικό παιχνίδι με την Ούπεν και υποχρεώθηκε να χάσει και τις δύο αναμετρήσεις με τους Νορβηγούς. Ο "Σάλπι" αναμένεται να απουσιάσει και από το πρώτο ματς με την Καρπάτι, αλλά έχει ελπίδες να προλάβει τη ρεβάνς, στην Ουκρανία.
Η… μοναξιά του Κλάους
Στη ρεβάνς με τη Βαλερένγκα, μοναδικός καθαρόαιμος φορ στην αποστολή του ΠΑΟΚ ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης. Εκτός του τραυματία Σαλπιγγίδη, βλέπετε, θλάση είχε υποστεί και ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο πρώτο ματς. Ο υψηλόσωμος φορ θα απουσιάσει και από τον αγώνα της Πέμπτης (18/8) με την Καρπάτι, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει έστω τη ρεβάνς.
Η υπερπροσπάθεια του Λαζάρ
Ο Κοστίν Λαζάρ αγωνίστηκε βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βαλερένγκα, παρά το γεγονός ότι είχε ενταχθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα. Μάλιστα, ήταν εκ των κορυφαίων του "Δικεφάλου" -αν όχι ο κορυφαίος-, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διαμόρφωση του τελικού 0-2. Ωστόσο, την υπερπροσπάθεια που έκανε, όντας ανέτοιμος, την "πλήρωσε" με μία θλάση Α’ βαθμού. Έτσι, υποχρεώθηκε να χάσει τη ρεβάνς της Τούμπας. Πάντως, ο Ρουμάνος συμμετέχει, πλέον, κανονικά στις προπονήσει ς και υπολογίζεται για το πρώτο ματς με την Καρπάτι.
Το πρόβλημα στο κέντρο
Πριν προκύψει το θέμα με τον Βίκτορ Βιτόλο, οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι ο Ισπανός θα είχε μία θέση βασικού στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Η αποχώρησή του, ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε ένα σημαντικό κενό, το οποίο έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν προέκυψαν οι τραυματισμοί του Γιώργου Φωτάκη και του Σωτήρη Μπαλάφα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Πάμπλο Γκαρσία άργησε να… ανεβάσει στροφές, λόγω της επέμβασης στα γόνατά του, γίνεται αντιληπτός ο προβληματισμός του Μπόλονι εκείνη την περίοδο.
Πάντως, ο Καλαματιανός μέσος κατάφερε να ξεπεράσει εγκαίρως τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε και στους δύο αγώνες με τη Βαλερένγκα. Μάλιστα, στον αγώνα της Τούμπας σημείωσε το ένα από τα τρία γκολ του "Δικεφάλου". Το "παρών" στους δύο αγώνες έδωσε και ο Πάμπλο Γκαρσία, αποτελώντας, ως συνήθως, ένα από τα σημαντικότερα "γρανάζια" στη μηχανή της ομάδας.
Το κενό του Κοντρέρας
Εκτός από τα προβλήματα τραυματισμών, στα οποία πρέπει να προσθέσουμε και αυτά των νεαρών Αλέξανδρου Αποστολόπουλου και Κώστα Σταφυλίδη, δε θα πρέπει να λησμονούμε και τη σημαντική απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας, λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική Χιλής, στο Κόπα Αμέρικα. Ο κατά πολλούς κορυφαίος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος απουσίασε από το πρώτο παιχνίδι με τη Βαλερένγκα, ενώ, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, αγωνίστηκε ως αλλαγή στη ρεβάνς της Τούμπας, παρότι είχε επιστρέψει μόλις δύο ημέρες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. Πλέον, ετοιμάζεται να δώσει κανονικά το παρών κόντρα στην Καρπάτι.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: