Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κύριε Μπιτσαξή ξέρετε τη λύση: κεκλεισμένων των θυρών!!

Tο απόγευμα της Παρασκευής περίπου 50 άτομα έκαναν «ντου» στο θέατρο «Κάρολος Κουν» που θα φιλοξενούσε την πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον Π.Α.Ο.Κ.» με πρωταγωνίστρια την Μυρτώ Αλικάκη.
Κύριε Μπιτσαξή, σας προτείνω να αναγκάσετε τους ηθοποιούς να δώσουν παραστάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Συγχρόνως, να επιβληθεί πρόστιμο στον σκηνοθέτη και να θεωρηθεί υπότροπη η παράσταση σε περίπτωση επεισοδίων στο μέλλον. Τέλος, αν έχουν δοθεί χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού να παρακρατηθούν χρήματα ως ρήτρα βίας.
Συγχαρητήρια στους οπαδούς του αντίπαλου θεάτρου για τα επεισόδια που δημιούργησαν και ξεσκέπασαν επιτέλους όλους αυτούς που μιλούν για βία στα γήπεδα και την καταπολέμηση της.Επιμελεια  Πετρος Πετρουσης

Και πάλι η Γιουβέντους για Φορτούνη!

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του κατέθεσε η Γιουβέντους για τον Κώστα Φορτούνη, δεν αποκλείεται όμως η ιταλική ομάδα να επανέλθει και πάλι με νέα προσφορά.

Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός άσος θα αγωνιστεί στο φιλικό της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Γερμανίας και στην κερκίδα θα υπάρχουν υπεύθυνοι της «Γηριαάς Κυρίας», οι οποίοι θα έχουν αποκλειστικά στραμμένο το βλέμμα τους στον «μικρό» του Αστέρα.

Οι άνθρωποι της «Γιούβε» ζήτησαν και πήραν προσκλήσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να βρεθούν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης την Τετάρτη (8/2) στις 19:00.

Σαρλής: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους!»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής Μάκης Σαρλής τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Ζαλίζομαι…» αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στη λύση του συμβολαίου του Γιώργου Καλαφατάκη, ενώ πέρασε το μήνυμα πως ο «Γηραιός» θα παλέψει μέχρι τέλους για να καταφέρει να επιτύχει την παραμονή στην κατηγορία.
Σχετικά με το «κώλυμα» που παρατηρείται στις διαδικασίες αποχώρησης και αντικατάστασης του Γιώργου Καλαφατάκη ο πρόεδρος του Ηρακλή τόνισε: «Προσπαθήσαμε ουκ ολίγες φορές να διακόψουμε το συμβόλαιο και τη συνεργασία μας με τον κύριο Καλαφατάκη. Πρόθεση δική μας ήταν να συζητήσουμε μόνο για τα δεδουλευμένα και να λυθεί η συνεργασία. Την ίδια στιγμή που ο κύριος Καλαφατάκης τόνιζε μετά το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό πως δεν υπάρχει λόγος να μείνει στην ομάδα, αλλά τώρα μάλλον κάθεται πάνω στο συμβόλαιο του και ζητάει περισσότερα από τα δεδουλευμένα του.
«Σαν παιδί που δεν θέλει να πάει σχολείο»
Στη συνέχεια υπογράμμισε για το ίδιο ζήτημα: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε εκβιασμούς από κανέναν. Όλως παραδόξως ο κύριος Καλαφατάκης επικαλείται πρόβλημα υγείας, αλλά δεν ακολούθησε τη νόμιμη οδό, που αναφέρει την εξέταση από τον γιατρό του Ηρακλή, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος να χορηγήσει άδεια σε οποιονδήποτε εργαζόμενο του συλλόγου. Μάλιστα, ενώ μας υμνούσε μέχρι πρότινος, τώρα πλέον λέει διάφορα σε αθηναϊκές ιστοσελίδες, όπου προφανώς έχει πιο εύκολη πρόσβαση. Εμείς δεν παίζουμε με κανέναν Καλαφατάκη, γιατί αυτή τη στιγμή διανύουμε την πιο δύσκολη κατάσταση της ιστορίας μας. Αύριο μάλιστα θα στείλουμε εξώδικο στο σπίτι του κυρίου Καλαφατάκη, ο οποίος σε κάθε επικοινωνία μας αναφερόταν στα χρήματα που θέλει από τον κύριο Γαλανό. Νομίζω ότι παρατηρούμε μια συμπεριφορά παρόμοια με ενός παιδιού που δεν θέλει να πάει σχολείο και επικαλείται διάφορα πράγματα».
Για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και το μέλλον της ΚΑΕ Ηρακλής ανέφερε: «Πλέον αναγκαστήκαμε να φέρουμε έναν άνθρωπο να προπονεί την ομάδα, μιας και ο κύριος Καλαφατάκης δεν δίνει το παρών στις προπονήσεις. Άλλωστε έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας και δεν γίνεται να ζητήσουμε αναβολή επειδή αρρώστησε ο εν λόγω κύριος. Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα τι συνέβη στο γήπεδο του Ηλυσιακού, όπου όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν ακόμα και χειρότεροι. Οι Πίτερς και Παπανικολόπουλος αποτελούν επίσημα παρελθόν από την ομάδα, ο πρώτος επειδή δεν μας έκανε, ενώ με τον δεύτερο χωρίσαμε σαν φίλοι. Εμείς δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε ποτέ, θα παίξουμε για τη νίκη στα επόμενα δέκα παιχνίδια. Ακόμη κι αν χάνουμε κάποιο παιχνίδι, μας ενδιαφέρει να χάνουμε αξιοπρεπώς».

Χωρίς Μπράουν, «παίζεται» του Τάκερ

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του Μπόμπι Μπράουν θα στερηθεί στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ο Σαρόν Ντρούκερ. Αμφίβολος ο Πι Τζέι Τάκερ.
Δεν έφτασαν στον Άρη οι 29 πόντοι που έχει να καλύψει, ήρθαν και τα προβλήματα για να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του. Η προετοιμασία της ομάδας για το αυριανό (19:00) παιχνίδι Κυπέλλου ολοκληρώθηκε, με τον Μπράουν να ταλαιπωρείται από διάστρεμμα. Την ίδια ώρα ο Τάκερ δεν γυμνάστηκε λόγω ενοχλήσεων στη μέση, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του Αμερικανού φόργουορντ να παραμένει αμφίβολη έως πολύ δύσκολη.

Ανανέωσε ο Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Η παραμονή του Ισπανού τεχνικού στους "μπλαουγκράνα" είχε γίνει ένα από τα πιο "καυτά" ζητήματα του συλλόγου του τελευταίο διάστημα.

Τα σενάρια "έστελναν" τον Γκουαρδιόλα στο Κατάρ, όπου τον περίμενε ένα "βασιλικό" συμβόλαιο, αλλά ο ίδιος είχε πει ότι δε θα προδώσει την ομάδα της Βαρκελώνης. Ο 40χρονος προπονητής κράτησε το λόγο του, υπογράφοντας την Τρίτη την ανανέωση της συνεργασίας του με την "Μπάρτσα" για ακόμη ένα χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

«Συγνώμη» από Θέμο Αναστασιάδη

Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης, απολογείται για το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και χαρακτήριζε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τους φίλους του ΠΑΟΚ. Μάλιστα στη δήλωση αναφέρεται πως το κείμενο δεν γράφτηκε από τον ίδιο!
«Όταν γίνονται λάθη όποιος είναι επικεφαλής πρέπει να αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη. Ετσι κάνουν οι έντιμοι άνθρωποι. Γι αυτό θέλω να εκφράσω κατηγορηματικά την θλίψη μου και ειλικρινά την ντροπή μου για κάποιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εμφανίσθηκαν σε κείμενό μου εις βάρος φιλάθλων και οπαδών του ΠΑΟΚ.
Ζητώ δημόσια συγνώμη για τις φράσεις αυτές που όσοι με γνωρίζουν εδώ και 25 χρόνια στη δημοσιογραφία ξέρουν ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε κανένα Μέσο, τηλεόραση ή εφημερίδα εναντίον οιουδήποτε.
Πάρα ταύτα, επειδή εν τη απουσία μου, συμπληρώθηκε με αυτές τις λέξεις ένα κείμενο που υπογράφω, αναλαμβάνω την ευθύνη του σοβαρού ηθικού ζητήματος που δημιουργήθηκε και ορθώς ενόχλησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Ελπίζω να δεχθούν την ευθύτατη και ειλικρινή συγνώμη μου όσοι δικαίως προσεβλήθησαν».

Γραπτή... "Αθλομάνια"

του Βασίλη Μαυρόπουλου

Αθλομανείς φίλοι μου,
"γραπτώς" θα τα πούμε σήμερα, καθώς η αποψινή "Αθλομάνια" αναβάλλεται. Του θανατά δεν είμαι, αλλά δεν μπορώ να... σταυρώσω κουβέντα πάνω από 10 δευτερόλεπτα χωρίς να αρχίσω να βήχω. Ελπίζω την Πέμπτη να είμαι καλύτερα και να ακούσετε τη... γάργαρη (!) φωνούλα μου on air. Ένα, όμως, γραπτό σχόλιο της 21ης αγωνιστικής που μας πέρασε θα το κάνουμε.

Πανσερραϊκός-Ηρακλής 1-2: Είχαμε πει στην εκπομπή της Πέμπτης ότι ο Ηρακλής έπρεπε να κάνει το καθήκον του, να πάρει το ματς και να ανασάνει λίγο βαθμολογικά. Όπερ και εγένετο! Γενικότερα ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο ο Γηραιός το πήρε απόλυτα δίκαια. Ευτύχησε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με 0-2, έπειτα από το γκολ Μάχοπ και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρα και στο δεύτερο ημίχρονο παρά τη μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους με τον Λεοζίνιο, δε δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ του 1-2. Βρίσκεται, πλέον, μόλις πέντε βαθμούς μακριά από τα play-off και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.


Αστέρας Τρίπολης-Α.Ε.Λ. 1-1: Το ματς δεν το είδα, έβλεπα τον Ηρακλή. Ντέρμπι ουραγών ήταν, στο οποίο ήθελαν και οι δύο ομάδες τη νίκη. Το τελικό Χ ευνοεί περισσότερο τους γηπεδούχους έπειτα και από την ήττα του Πανιωνίου από τον Εργότελη. Η Λάρισα πολύ δύσκολα θα κάνει το θαύμα και θα παραμείνει στην κατηγορία.

Α.Ε.Κ.-Άρης 1-2: Ντέρμπι, στο οποίο ο Άρης επικράτησε της εμφανώς κουρασμένης και καταπονημένης, από τον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, Α.Ε.Κ. σε ένα ματς που ήταν καλύτερος. Καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και καλύτερη ανάπτυξη με τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων να έρχονται από τον άξονα. Αποκάλυψη της βραδιάς ο... πασπαρτού Νέτο που τα έκανε όλα αγωνιζόμενος ως ο αντι-Χαβίτο. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν ο σκόρες των δύο τερμάτων του Άρη. Το δεύτερο μάλιστα με το αριστερό που δεν είναι το "καλό" του πόδι. Νίκη ψυχολογίας για τον Άρη που τον φέρνει μόλις τρεις βαθμούς μακριά από τα play-off και τον βάζει δυνατά στο κυνήγι της πέμπτης θέσης.

Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-0: Μίνι ντέρμπι με φαβορί ήταν αυτό, το φαβορί νίκησε και διεκδικεί τη πέμπτη θέση για τα play-off. Ο Πανιώνιος που ηττήθηκε, πιστέυω ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος για να παραμείνει στην κατηγορία και εκτίμηση μου είναι ότι θα βρει τον τρόπο να τα καταφέρει.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0: Χωρίς να αποδόσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο (φανερά καταπονημένος και από τον αγώνα Κυπέλλου με τον Π.Α.Ο.Κ), ο Ολυμπιακός ήταν μεστός, πήρε αυτό που ήθελε, διατήρησε το +7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και όσο περνάνε οι αγωνιστικές και η διαφορά δε μειώνεται οι Ερυθρόλευκοι θα βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στην κατάκτησ ενός ακόμη εγχώριου τίτλου.

Καβάλα-Κέρκυρα 1-0: Η Καβάλα έκανε το χρέος της, πήρε το παιχνίδι, διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση (μείωσε τη διαφορά της στους τρεις πόντους παρακαλώ από τον τρίτο Π.Α.Ο.Κ.) και είναι μεγάλο φαβορί για να μπει αυτή στα play-off, καθώς φέτος δείχνει πως τα κρίσιμα παιχνίδια που αφορούν τον συγκεκριμένο στόχο τα κερδίζει. Η Κέρκυρα μάλλον πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω περισσότερο παρά προς τα πάνω, καθώς είναι μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 2-0: Τι να πει κανείς για τη νεοφότιστη ομάδα-μοντέλο του εξαιρετικού Σάκη Τσιώλη που βρίσκεται στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (είναι μάλιστα φαρορί για να περάσει στον τελικό) και διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στα φετινά play-off. Ο Ολυμπιακός Βόλου που όλοι ξέραμε επέστρεψε στο ματς με τον Ατρόμητο, πήρε τη νίκη, πρόσπέρασε την ομάδα του Περιστερίου και βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από την πέμπτη θέση. Το όνειρο των play-off δε χάθηκε ακόμα για τους Περιστεριώτες, αν και πρέπει πλέον να κοιτάνε και προς τα κάτω γιατί απέχουν μόλις πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμου.

Π.Α.Ο.Κ.-Παναθηναϊκός 0-1: Καλύτερος του αναμενομένου ο Π.Α.Ο.Κ., χειρότερος του αναμενομένου ο Παναθηναϊκός. Οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικά περισσότερες τελικές από το Τριφύλλι, όμως το τελικό σκορ (μιας και το ποδόσφαιρο είναι γκολ) έγραψε 0-1, με γκολ-φάουλ του Νίνη και ευθύνη στο γκολ του τείχους, του Τσιρίλο (που ήταν και πάλι πολύ καλός) και λιγότερο του Χαλκιά. Κατόπιν ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε πολλές ευκαιρίες χωρίς να κατορθώσει να σκοράρει. Σα να του πήρε πίσω η τύχη ότι του έδωσε στο ματς του Καραϊσκάκη για το κύπελλο με τον Ολυμπιακό και στο 0-3 που έκανε ο Π.Α.Ο.Κ. στον Βόλο (κάτι τέτοιο φυσικά δε μειώνει τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα). Η ουσία είναι πως πλέον οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται 20 βαθμούς μακριά από την κορυφή, εξακολουθούν, όμως να έχει ως στόχο κάτι και στις τρεις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Europa League). Το Τριφύλλι νίκησε, όμως έδειξε για ακόμη μια φορά γιατί πέρα από τη διαφορά των επτά βαθμών ο Ολυμπιακός είναι γκράντε φαβορί για τη φετινή κούπα του πρωταθλητή.

Γενικό συμπέρασμα: Λογικά όλα τα αποτελέσματα με το τοπίο να ξεδιαλύνει κάπως, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς. Από την έννατη μέχρι τη δέκατη τρίτη θέση μια ήττα και μια νίκη κάποιας ομάδας μπορούν να αλλάξουν άρδην, αλλά και να το ξεδιαλύνουν ακόμη περισσότερο. Οψώμεθα...

That 's all folks!!!Ελπίζω την Πέμπτη να τα πούμε on air με καινούρια "Αθλομάνια". Ως τότε καλή αντάμωση.

Μιλάνε για Καρμέλο οι Λέικερς!

Οι Νικς παλεύουν εδώ κι αρκετό καιρό για να πάρουν τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος, όμως, δεν αποκλείεται εν τέλει να καταλήξει στους Λέικερς, με τους Καλιφορνέζους να έχουν αρχίσει τις συζητήσεις με τους Νάγκετς!Οι ημέρες του All Star φόργουορντ στο Ντένβερ φαίνεται να έχουν πάρει τέλος, με άπαντες να περιμένουν την τελική ημερομηνία λήξης. Μέχρι τις 24/2, οπότε και κλείνει το «παράθυρο» των ανταλλαγών, θα έχει γίνει γνωστό πού θα συνεχίσει να αγωνίζεται, με τη διαφορά πως οι Νικς δεν «παίζουν» πια μόνοι τους.

Όπως αναφέρει το ESPN.com, οι Λέικερς έχουν ανοίξει διάλογο με τους Νάγκετς για την απόκτησή του», με τα ονόματα κυρίως του Άντριου Μπάινουμ κι εν συνέχεια του Λαμάρ Όντομ να έχουν πέσει στο «τραπέζι»!

Το περασμένο καλοκαίρι ο «Μέλο» αγόρασε σπίτι στο Λος Άντζελες και σίγουρα δε θα έλεγε όχι να υπογράψει, έστω και σε τριετές συμβόλαιο έναντι 65 εκατομμυρίων δολαρίων, με μία ομάδα όπως οι κάτοχοι των τελευταίων δύο πρωταθλητών του ΝΒΑ κι ένα από τα φαβορί για το three-peat.

Όταν ο Μουρίνιο δούλευε για 10.000… πεσέτες!

Μπορεί τώρα το κασέ του να κυμαίνεται σε δυσθεώρητα ύψη και στα πόδια του να… σφάζονται παλικάρια (βλέπε πρόεδροι ομάδων), όμως δεν ήταν πάντοτε έτσι τα πράγματα έτσι για τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Όπως αποκάλυψε ο Ζοάν Γκασπάρ, πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, ο πρώτος μισθός του Πορτογάλου μόλις που ξεπερνούσε τις 10.000 πεσέτες.

Μην μπερδευτείς νεαρέ μου αναγνώστη, που γνώρισες μόνο τα ευρώ στη ζωή σου. Δεν μιλάμε για πετσέτες μπάνιου, αλλά για το εθνικό νόμισμα της Ισπανίας πριν την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Το πραγματικά ευτελές ποσό που προτάθηκε τότε στον «Ξεχωριστό», προκάλεσε την αντίδρασή του, αφού παραπονέθηκε ότι αυτά τα χρήματα δεν του έφταναν για να ζήσει. Στο… «Δεν βγαίνω μάνα μου» που είπε στον Νούνιες, η απάντηση ήταν πως αυτός ήταν ο μισθός που προβλεπόταν για έναν απλό… μεταφραστή (!), αφού δεν τον θεώρησαν άξιο ούτε για βοηθό του συγχωρεμένου Μπόμπι Ρόμπσον, ο οποίος καθόταν στον πάγκο των Καταλανών τη διετία 1996-97.

Μάλιστα, ο Γκασπάρ αποκάλυψε ότι ήταν τόσο πενιχρά τα χρήματα που έπαιρνε ο Μουρίνιο, που ο ίδιος συμφώνησε να τον… κοιμίζει δωρεάν σε ξενοδοχείο δικών του συμφερόντων, αφού οι 10.000 πεσέτες όχι μόνο για να νοικιάσει σπίτι δεν έφταναν, αλλά ούτε για… ζήτω.

Η κατάσταση άλλαξε λίγους μήνες μετά, όταν ο Μουρίνιο άρχισε να δείχνει ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από έναν απλό μεταφραστή, όπως είπε ο Γκασπάρ στο ραδιοφωνικό σταθμό «COM».

Δεν έβαλε μυαλό ο Ροναλντίνιο!

Το καθήκον του το έκανε, την υποχρέωση την έβγαλε! Αφού μάζεψε χιλιάδες παραληρούντες οπαδούς της Φλαμένγκο στην επίσημη παρουσία του και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της, ο Ροναλντίνιο αποφάσισε να επιστρέψει στις παλιές καλές του συνήθειες.

Αυτές που πιθανότατα ευθύνονται για το γεγονός ότι η καριέρα του στην Ευρώπη πήρε την κατιούσα και τον οδήγησε στην επιστροφή στην πατρίδα.

Έτσι, είπε να το ρίξει λιγάκι έξω και βρέθηκε στο κλαμπ «Monte Libano» και παρακολούθησε συναυλία του γκρουπ «Exaltasamba».

Δεν το βάζει κάτω ο Αντσελότι...

Πεπεισμένος πως παρά το γεγονός ότι η Τσέλσι έχει λίγες πιθανότητες για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ θα πρέπει να προσπαθήσει και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί εμφανίστηκε ο τεχνικός των «μπλε», Κάρλο Ανσελότι.

«Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι αφού είχαμε μια ευκαιρία να μειώσουμε. Τώρα έχουμε λιγότερες πιθανότητες για τον τίτλο αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά και να παλέψουμε για τον τίτλο. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ δύσκολη και η Γιουνάιτεντ ίσως ηττηθεί ξανά», είπε ο Ιταλός τεχνικός.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Οι τέσσερις απόντες

Η προπόνηση της Τρίτης για την ΑΕΚ ήταν προαιρετική για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς με τον Άρη, με τους Μπλάνκο, Νταντόμο, Ντιοπ και Σκόκο να εκμεταλλεύονται αυτό το δικαίωμα!

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε αυτό το δικαίωμα σε αυτούς που έπαιξαν το Σάββατο, όμως σαφέστατα μετά τις ήττες με Βόλο και Άρη θα ήθελε να δει όλους τους παίκτες να... φιλοτιμούνται και να πηγαίνουν στα Σπάτα. Τέσσερις εξ αυτών δεν το έκαναν και σίγουρα ο Ισπανός δεν θα έμεινε ικανοποιημένος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι παραβίασαν κάποιον κανονισμό ή κάποια εντολή.

Ειδικά οι Νταντόμο και Ντιοπ ίσως να... επιβάρυναν και τη θέση τους. Ο Ουρουγουανός είναι καμένο χαρτί για την ΑΕΚ, αλλά απέδειξε για μία ακόμα φορά πως δεν έχει καμία διάθεση ούτε να προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα. Ο Αφρικανός πριν από αρκετό καιρό είχε ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για να... ξεκουραστεί. Έχει χάσει και πολλές προπονήσεις λόγω τραυματισμών, αλλά το ρεπό του (που επαναλαμβάνουμε ότι δικαιούνταν) το πήρε...

Για τους Μπλάνκο και Σκόκο, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα. Ο «Ζορό» είναι υπόδειγμα επαγγελματία, ενώ ο Σκόκο μπορεί να μην κάνει τις εμφανίσεις που απαιτούνται, τουλάχιστον όμως δεν είναι αδιάφορος και αυτό το αναγνωρίζει ο Χιμένεθ.

Υπήρχαν και άλλοι τρεις απόντες, όλοι τους δικαιολογημένοι. Ο Γκέντσογλου κάνει φυσιοθεραπεία, ενώ Καράμπελας και Αργυρίου παρουσιάστηκαν για να υπηρετήσουν τη «Μαμά Πατρίδα». Ο πρώτος στην Τρίπολη και ο δεύτερος στη Νέα Πέραμο και στις Ειδικές Δυνάμεις...

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Χάνει Εργοτέλη ο Ριέρα

Ο Άλμπερτ Ριέρα αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη. Ο χαφ του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Ριέρα, που ως γνωστόν συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στον αγώνα με την Ξάνθη, αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Πρόκειται για εντός έδρας αναμέτρηση που θα γίνει στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.




Παρουσιάζει την πρώτη του σχολή στην Αυστραλία


Στο μεταξύ την Τετάρτη (στις 13:30) θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της δημιουργίας από την ΠΑΕ Ολυμπιακός της σχολής ποδοσφαίρου στην Αυστραλία. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη σχολή που ανοίγει στη συγκεκριμένη χώρα ο πειραϊκός σύλλογος. Μία προσπάθεια στην οποία εμπλέκονται μεταξύ άλλων οι Τοχούρογλου και Καλαντζής.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Διαψεύδει για Σισέ ο Πατέρας

Οργισμένη αντίδραση από τον Νικόλα Πατέρα για δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας που τον… ήθελε να ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Σισέ!

Ο πρώην πρόεδρος αλλά και μέτοχος του Παναθηναϊκού, κ. Νικόλας Πατέρας, με γραπτή του δήλωση δεν έκρυψε την ενόχλησή του για σημερινό (Τρίτη) δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας το οποίο κάνει λόγο για… συνάντηση με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο πρώην πρόεδρος το χαρακτηρίζει ψευδές, με προφανή στόχο να κάνει κακό τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα, ενώ τονίζει πως σε συνάντηση που είχε πριν από είκοσι μέρες με τον Γάλλο, τον παρότρυνε να μείνει στον Παναθηναϊκό.


Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλα Πατέρα:

«Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας και τη "φανταστική" συνάντηση και συζήτηση που υποτίθεται ότι είχα με τον Σισέ μέσα στο σπίτι μου, έχω να πω τα εξής: Ο Σισέ δεν ήρθε σπίτι μου την προηγούμενη Παρασκευή. Πριν από 20 μέρες ο Σισέ επικοινώνησε μαζί μου γιατί είχαν εκδηλώσει ομάδες του εξωτερικού ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν. Τον παρότρυνα να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, προτρέποντάς τον να μιλήσει με τον κύριο Γόντικα, πράγμα που και έκανε. Το δημοσίευμα είναι ψευδές και είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια από κάποιους να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και εμένα προσωπικά».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

«Συγχαρητήρια Ότο, αλλά τώρα είμαστε εμείς…»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Φερνάντο Σάντος για τον Ότο Ρεχάγκελ, ωστόσο σημείωσε πως πλέον βρίσκεται αυτός στο «τιμόνι» της εθνικής και μαζί με τους παίκτες του κάνουν μία νέα προσπάθεια.

«Συγχαρητήρια Ότο, αλλά τώρα είμαστε εμείς…»
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του φιλικού με τον Καναδά την Τετάρτη.  
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάντος:
Για το παιχνίδι με τον Καναδά:
«Είναι ένα φιλικό για να προετοιμάσουμε κατάλληλα το έδαφος ενόψει του επίσημου αγώνα με τη Μάλτα στις 25 Μαρτίου. Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συνεχώς τους παίκτες πρέπει να εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατές ημερομηνίες για να περάσουμε τόσο τη φιλοσοφία μας, όσο και να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Οπότε το αυριανό φιλικό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως επίσημο ματς».
Για το τι τον ενδιαφέρει πρωτίστως να δει στο φιλικό:
«Με ενδιαφέρει να βλέπω εξέλιξη από παιχνίδι σε παιχνίδι και το πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες στις δοκιμές που θα κάνουμε».
Για τους Κώστα Κατσουράνη και Γιώργο Σαμαρά:
«Ο Κατσουράνης θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί στην προπόνηση και ανάλογα. Ο Σαμαράς όμως δεν θα παίξει, δεν είναι 100% έτοιμος. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αγωνιστεί για 20 λεπτά, αλλά ίσως κάτι τέτοιο να αποδειχθεί ζημιογόνο και άλλωστε τα επίσημα παιχνίδια είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν και εκεί θέλουμε τους παίκτες μας έτοιμους».
Για τα κριτήρια της επιλογής του Καναδά ως αντίπαλο:
«Αφενός επειδή ήταν μία από τις διαθέσιμες ομάδες, διότι το καλεντάρι κλείνει πολύ νωρίς, αφετέρου επειδή έχει κάποιες αγωνιστικές ομοιότητες με τη Μάλτα. Είναι μια ομάδα γρήγορη, με 2-3 καλούς παίκτες, έχει καλή δυναμική και πιστεύω θα γίνει ένα παιχνίδι με έντονο ρυθμό».
Για το αν θα βάλει τον Μόρα στο κέντρο της άμυνας:
«Ναι, θα παίξει μαζί με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο».
Για τη βράβευση στον Οτο Ρεχάγκελ:
«Είναι καθ’ όλα δίκαιη η τιμή που θα του γίνει. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στην Εθνική και έκανε εκπληκτικό έργο. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Είναι τιμή μας που θα είμαστε παρόντες».
Για το κατά πόσο οι επιτυχίες του Ρεχάγκελ αυξάνουν την πίεση στη νέα εποχή της Εθνικής:
«Δεν υπάρχουν συγκρίσεις, ούτε νιώθουμε καμιά παραπάνω πίεση. Κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Οτο, αλλά μιλάμε για μια νέα προσπάθεια πλέον».
Για το αν θα εισηγηθεί για να διεξαχθεί κάποιο επίσημο παιχνίδι στην επαρχία:
«Καταλαβαίνω την επιθυμία του κόσμου, όμως η βάση μας είναι στην Αθήνα, προπονούμαστε στον Αγιο Κοσμά, οπότε είναι δύσκολο να μετακινούμαστε για παιχνίδια στην περιφέρεια. Εμένα με ενδιαφέρει ο κόσμος να υποστηρίζει την Εθνική ομάδα και να τη βάζει πάνω από τις συλλογικές του προτιμήσεις».

Λίνο: «Τελικός, ο μεγάλος μας στόχος»

 Στο «Αθλητικό Metropolis 95.5» μίλησε ο Λίνο, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι που προηγήθηκε με τον Παναθηναϊκό, σε αυτό που έρχεται με τον Πανιώνιο, όσο και στο… κυνήγι του τίτλου. Ο ακραίος αμυντικός του ΠΑΟΚ δήλωσε πεπεισμένος πως με την σκληρή δουλειά ο «Δικέφαλος» θα περάσει το εμπόδιο της ΑΕΚ και θα στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος.
«Γνωρίζαμε το πόσο σημαντικά ήταν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για τη νίκη και στα δύο αυτά ματς. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και κατακτήσαμε άξια την πρόκριση. Κόντρα στον Παναθηναϊκό παρότι παίξαμε πολύ καλά δεν σκοράραμε και έτσι ήρθε η ήττα», είπε αρχικά ο Λίνο για να σταθεί στη συνέχεια στο τραυματισμό του και το αν «πετάει» καλά στα πόδια του: «Νιώθω πολύ καλά. Κάθε μέρα και καλύτερα είναι η αλήθεια. Είχα έναν δύσκολο και περίπλοκο τραυματισμό, μια ιδιαίτερη εγχείρηση, αλλά σαν παίκτης είμαι πάντα προετοιμασμένος για τέτοιες καταστάσεις»
Για τον στόχο του Κυπέλλου, απάντησε: «Πάντα ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίζει όλες τις διοργανώσεις, όπου και αν αγωνίζεται. Είμαστε στεναχωρημένοι από την ήττα της Κυριακής, γιατί παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο στόχος του Κυπέλλου είναι σημαντικός. Είμαστε πολύ κοντά στον τελικό, αλλά πρέπει να περάσουμε αρχικά το εμπόδιο της ΑΕΚ. Ήμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ματς και έτοιμοι φυσικά για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σχόλιο του Πάμπλο Γκαρσία για τον ίδιο ότι «παίκτη σαν τον Λίνο δεν θα βρούμε», λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που ένας παίκτης σαν τον Πάμπλο Γκαρσία είπε για μένα αυτά τα λόγια. Είναι ένας παίκτης που επίσης δεν υπάρχει όμοιος του», ενώ για το που του αρέσει να αγωνίζεται, είπε: «Η φυσική μου θέση είναι αριστερός μπακ. Εμένα με ενδιαφέρει να βοηθήσω την ομάδα μου και όπου μου ζητήσει ο προπονητής εγώ θα παίξω».
Για τον Βιερίνια και το αν πιστεύει ότι θα φύγει σύντομα για την Ευρώπη, απάντησε: «Είναι ένας παίκτης με ποιότητα. Τον ήξερα και από την Πορτογαλία, αφού είχαμε βρεθεί και ως αντίπαλοι. Θέλω να τον έχω συμπαίκτη μου, δίπλα μου. Νομίζω ότι του αξίζει να παίξει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Αργά ή γρήγορα πιστεύω ότι θα φύγει».
Κλείνοντας την κουβέντα ο Λίνο μίλησε για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, στέλνοντας και το δικό του μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. «Δουλεύουμε σκληρά για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Είναι καλή ομάδα, άσχετα από την θέση που έχει. Χρειάζεται προσοχή. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι όλοι είμαστε αφοσιωμένοι στους στόχους της ομάδας. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στα καθήκοντά μας».

Επιστρέφει ο Ριέρα με ΠΑΟΚ

Με τους Ριέρα και Λάτκα να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πανιωνίου για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Ο Ισπανός ανάρρωσε από την ίωση και την Τετάρτη αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.Όσον αφορά τον Λάτκα, θα ακολουθήσει δύο ημέρες ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα του Σαββάτου. Ο υψηλόσωμος αμυντικός αναμένεται την Πέμπτη να επανέλθει κανονικά στις προπονήσεις.

Από τις προπονήσεις λείπουν και οι διεθνείς που έχουν ενσωματωθεί με τις εθνικές ομάδες. Τέλος, η άφιξη των διεθνών, η οποία θα γίνει την Πέμπτη, ανάγκασε τον Τάκη Λεμονή να αλλάξει το πρόγραμμα της προπόνησης, έτσι ώστε να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές. Έτσι η προπόνηση της Πέμπτης μεταφέρθηκε στις 2.30 το μεσημέρι αντί για τις 11 το πρωί.

«Πόρτα» Μπεκ σε Γιουβέντους

Στην αποκάλυψη ότι ο Αντρέας Μπεκ απάντησε αρνητικά στην πρόταση συνεργασίας που του πρότεινε η Γιουβέντους προχώρησε ο ατζέντης του αμυντικού της Χόφεναϊμ.

Οι «μπιανκονέρι» παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό τον Μπεκ και τον Ιανουάριο αποφάσισαν να τον προσεγγίσουν με σκοπό να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ωστόσο εκείνος προτίμησε να μείνει στους «μπλε».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Χόφενχαϊμ ήταν διατεθειμένη να πει «ναι» στα 8 εκατομμύρια ευρώ που πρόσφερε η Γιουβέντους για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν ήθελε να αποχωρήσει από τον γερμανικό σύλλογο.

«Αυτή τη στιγμή είναι ο αρχηγός της Χόφενχαϊμ και είναι πολύ χαρούμενος στον σύλλογο. Δεν του πέρασε καν από το μυαλό να φύγει από την ομάδα τον χειμώνα», δήλωσε ο Άρθουρ Μπεκ, ατζέντης και αδερφός του 23χρονου αμυντικού, στην ιστοσελίδα Sportinformationsdienst.

«Η Γιουβέντους είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, όμως δεν είναι η μοναδική ομάδα που θέλει να αποκτήσει τον Αντρέας. Το γεγονός ότι η Γιουβέντους έκανε μία προσφορά δεν σημαίνει ότι θα την αποδεχτούμε», κατέληξε ο Άρθουρ Μπεκ.

Η «Οδύσσεια» μιας… εξαπατημένης Κλαούντια!

Τέτοια (κωμικά) δράματα, δεν τα συναντάς κάθε μέρα! Άκαρδε Κάρλος… Τώρα η Κλαούντια θα έιναι…φτωχότερη! Την επιβεβαίωση του… κεράτου, αποκάλυψε ο «ξανθό τσακάλι» Κλαούντια Σιαντόνε, από τον Κάρλος Τέβεζ. Σε δηλώσεις τις στην εφημερίδα the Sun, το «καυτό» μοντέλο τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν με τον Κάρλος, πριν και κατά τη διάρκεια το Μουντιάλ. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να κατηγορώ δημόσια τους ανθρώπους, ούτε να ψάχνω δικαιολογίες αλλά με εξαπάτησε!»

Βεβαιότατα με τέτοιο… θανατηφόρο κορμί, η Σιαρντόνε, θα γυρίσει γρήγορα σελίδα στην προσωπική της ζωή, βρίσκοντας τον επόμενο… Τέβεζ. Επίσης, βεβαιότατα, ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι, δεν αποτελεί και τον πλέον εμφανίσιμο τύπο στο Νησί, όπως φαίνεται όμως με τέτοιο συμβόλαιο και τέτοια  αμοιβή του από τους «μπλέ» του Λονδίνου θεωρείται … κουκλάκι!

Σάντος: «Στόχος να γίνουμε καλύτεροι»

Η... σκιά του Οτο Ρεχάγκελ, με την ευκαιρία της βράβευσης του Γερμανού τεχνικού στο αυριανό φιλικό (5 μ.μ.) με τον Καναδά στο νέο γήπεδο της Λάρισας, πλανιόνταν πάνω από την αίθουσα, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος απέφυγε τις συγκρίσεις, όμως δήλωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να έχουμε επιτυχίες». Το σύνθημα για το μέλλον είναι «στόχος να γίνουμε καλύτεροι».

Για τη βράβευση του Ρεχάγκελ ο Σάντος δήλωσε: «Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ΕΠΟ, καθώς έχει προσφέρει πολλά στην εθνική ομάδα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε και να έχουμε στο μέλλον παρόμοιες επιτυχίες».
Οταν του ζήτησαν να προχωρήσεις σε συγκρίσεις απάντησε: «Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο δικός μας στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι».

Για το φιλικό με τον Καναδά είπε: «Μου δίνετε η ευκαιρία να δω κάποια πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε φιλικά. Θέλω οι παίκτες να αφομοιώσουν τη δική μου φιλοσοφία».

Γιατί η Εθνική δεν παίζει συχνά στην περιφέρεια: «Για τις επίσημες υποχρεώσεις έχουμε δηλώσει το νέο γήπεδο Καραϊσκάκη. Επίσης δεν μπορούμε να φύγουμε από την Αθήνα, επειδή έχουμε και το προπονητικό κέντρο στον Αγιο Κοσμά».

Για το νέο γήπεδο της Λάρισας: «Είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ομως περίμενα καλύτερο το χλοοτάπητα. Είναι κρίμα ένα καινούριο γήπεδο να έχει ένα τέτοιο πρόβλημα και θα πρέπει να το προσέξουν».

Οπως ανακοίνωσε ο Σάντος μετά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, νοκ άουτ τέθηκε και ο Σαμαράς. Αμφίβολος ο Κατσουράνης, η συμμετοχή του οποίου θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της προπονήτης. Κόντρα στον Καναδά ο Πορτογάλος θα παρατάξει κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο, Μόρα.

 

Μιχαλήτσος: «Νίκη με Ολυμπιακό»

Μόνο τη νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό θέλει ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια. Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο ματς με την ΑΕΚ και υπογράμμισε πως θέλει παρόμοια αποφασιστικότητα και πάθος και στο ματς με τους «ερυθρολεύκους». Όπως υπογράμμισε στους παίκτες του, ο τεχνικός των «κίτρινων», χρειάζονται νίκες για να εξασφαλιστεί η θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
Ο Μιχαλήτσος τόνισε αρχικά: «Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε εναντίον της ΑΕΚ και φυσικά για τη νίκη. Ήταν μια σημαντική νίκη που την είχαμε ανάγκη και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να πάμε ακόμα καλύτερα από εδώ και πέρα. Η νίκη με την ΑΕΚ μάς έφερε και πάλι πιο κοντά στον στόχο μας, αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα».
Στην συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε: «Βλέπετε ότι γίνεται σκληρή μάχη αφού υπάρχουν κι άλλες ομάδες που παλεύουν για να μπουν στα πλέι οφ. Δείξαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες για να τους ξεπεράσουμε όλους και να φτάσουμε στον στόχο μας. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε έτσι και πιο δυνατά, ώστε να πάμε ακόμα καλύτερα και στο τέλος να τα καταφέρουμε».
Όσον αφορά στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Μιχαλήτσος τόνισε στους παίκτες του: «Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό για να κερδίσουμε και να κάνουμε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα προς τον στόχο μας».

Φωτο ημερας

Άννα Werblińska γένος Barańska........Είναι μια Πολωνιδα αθλητρια βόλεϊ, μέλος της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας

Χωρίς τους διεθνείς

Με τους διεθνείς παίκτες να απουσιάζουν συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν υπολογίζει για τις επόμενες ημέρες στους Σηφάκη, Βανγκέλι, Κατίδη και Ντανίλο, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές ομάδες. Την Τρίτη οι Αραβίδης, Μπουγαίδης και Αγτζίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Άρη προπονήθηκαν κανονικά και χωρίς προβλήματα.
Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης ο Ρικάρντο Φατί θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και Ηρακλή, καθώς θα εκτίσει σε αυτά τα ματς την ποινή των επτά καρτών. Η προετοιμασία του Άρη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, με τον Μιχαλήτσο να σκέφτεται την χρησιμοποίηση του Μπομπαντίγια στην κορυφή της επίθεσης, στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Περιμένοντας τους τραυματίες

Στο μέτωπο των τραυματιών έχει στρέψει την προσοχή του ο Γιώργος Παράσχος. Ο Έλληνα τεχνικός θα περιμένει τις επόμενες ημέρες να δει αν μπορεί να υπολογίζει στους Νίκο Αραμπατζή και Βίκτορας Γιάκομπ, οι οποίοι δεν πήραν μέρος στην προπόνηση της Τρίτης.
Ο πρώτος ταλαιπωρείται από πυρετό και έμεινε κλινήρης, ενώ ο Ρουμάνος επιθετικός συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα. Το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Στέλιος Ηλιάδης και Ρόμπερτ Σζοτ. Από την προπόνηση του «γηραιού» απουσίαζαν οι διεθνείς Γιώργος Κατσικάς και Θωμάς Τσίτας. Η επόμενη προπόνηση του Ηρακλή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11:00.
. Τη θέση του κ. Ελευθεριάδη στο τεχνικό επιτελείο αναλαμβάνει ο κ. Μπάμπης Μαυρίδης, ο οποίος επανέρχεται στην Α΄ Ομάδα, για μία ακόμη φορά, σε ρόλο Γυμναστή, ενώ μέχρι σήμερα είχε την ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης της Γ΄ Ομάδας (Κ17). Ο κ. Μαυρίδης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από την αυριανή προπόνηση.
. Ο μέχρι τώρα τεχνικός συνεργάτης του κ. Μπάμπη Μαυρίδη στην Γ΄ Ομάδα, κ. Κώστας Φούντας, αναλαμβάνει ρόλο πρώτου προπονητή, με συνεργάτη τον κ. Μαργαρίτη Κεχαγιά, ο οποίος είχε την ευθύνη του Παιδικού Α΄ (1996). Στο συγκεκριμένο τμήμα θα αναλάβει προπονητής, ο κ. Στέφανος Ντινόπουλος, μέλος του τεχνικού επιτελείου της 'κυανόλευκης' Ακαδημίας.
. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ζήτησε, επισήμως και εγγράφως, εισιτήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για τον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα της μεθεπόμενης αγωνιστικής (23ης) της Super League, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (Κυριακή 20/02, 15:00). Η στάση της γηπεδούχου πλευράς αναμένεται να αποσαφηνιστεί κατά τη σύσκεψη ασφαλείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/02, στις 11:00, στην έδρα διεξαγωγής της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

«Πονοκέφαλοι» ενόψει Νέας Σμύρνης

Αρκετά προβλήματα για τον Μάκη Χάβο για την αναμέτρηση με Πανιώνιο. Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει για το ματς του Σαββάτου στους Φωτάκη, Βιτόλο, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι τραυματίες και δεν προλαβαίνουν το ματς της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Χιλιανός αμυντικός αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τον Μάρτιο, ενώ ο Ισπανός μέσος ακολουθεί αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τη ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Europa League.
Ο Χάβος θα περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος θα απουσιάσει για το φιλικό ματς της Βοσνίας απέναντι στο Μεξικό στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος του «Δικέφαλου» του Βορρά είναι η επιστροφή στις νίκες, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πλέι οφ και να δείξουν πως βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη ρωσική ομάδα για το Europa League.

Ηρακλης-Γενική είσοδος – χωρίς διαρκείας

Προκειμένου να βρεθούν άμεσα χρήματα για το θέμα της αδειοδότησης, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης, αναμένονται άμεσα κινήσεις από τη διοίκηση του Γηραιού.
Έτσι στην ΠΑΕ σκέφτηκαν να ζητήσουν από τους φιλάθλους της ομάδας να μην ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας που έχουν προμηθευτεί για την φετινή σεζόν. Αντίθετα θα υπάρχει γενική είσοδος με 15 ευρω με στόχο και να γεμίζει το γήπεδο και ταυτόχρονα και τα ταμεία της ΠΑΕ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να βοηθήσει άμεσα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα ανάλογα με τα περσινά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν σύντομα κι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Αντσελότι ζητάει πίστωση χρόνου για τον «κύριο 50 εκατ. στερλίνες»

Πληρώσατε 50 εκατομμύρια στερλίνες για να πάρετε τη Μάργκι Κλαρκ», έγραφε το πανό που σήκωσαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι οπαδοί της Λίβερπουλ θέλοντας να τσιγκλίσουν τον πρώην αγαπημένο τους Φερνάντο Τόρες που μετακόμισε στην Τσέλσι και τον οποίο παρομοίασαν με ένα από τα διάσημα «προϊόντα» του Λίβερπουλ, την 57χρονη ηθοποιό και τηλεπαρουσιάστρια Μάργκι Κλαρκ. Η νίκη (1-0) των «Κόκκινων» στο Λονδίνο ανάγκασε ακόμη και τον βρετανικό Τύπο να κάνει λόγο για «το χειρότερο ντεμπούτο όλων των εποχών».
Ακόμη χειρότερο ήταν το σχόλιο που αφιέρωσε ο συντάκτης του «Τelegraph» στην περιγραφή του ντέρμπι: «Στο πρώτο σουτ του Τόρες η μπάλα χτύπησε την πινακίδα στο πάνω διάζωμα της εξέδρας "Shed End", η οποία μνημονεύει ένα άλλο διάσημο Νο9 της Τσέλσι, τον Πίτερ Οσγκουντ. Τα άσχημα νέα για τον κύριο 50 εκατ. στερλίνες ήταν ότι αυτή ήταν και η καλύτερη προσπάθειά του στο ματς». Οσο για τη στιγμή της αλλαγής του, στο 60ο λεπτό του ντέρμπι, οι φίλοι της Λίβερπουλ του τραγουδούσαν «έπρεπε να είχες μείνει σε έναν πραγματικά μεγάλο σύλλογο».
Ο τεχνικός της Τσέλσι κ. Κάρλο Αντσελότι θέλοντας να προστατεύσει το νέο λαμπερό πετράδι της συλλογής των Λονδρέζων σημείωσε ότι «πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί και να βρει τον ρυθμό του». Ο ιταλός τεχνικός, ο οποίος χρησιμοποίησε και τους τρεις πρωτοκλασάτους επιθετικούς (Ντιντιέ Ντρογκμπά, Νικολά Ανελκά και Τόρες) στην επίθεση συμπλήρωσε ότι «είμαι βέβαιος πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μας δείξει την κλάση του». Οσο για την αλλαγή του Τόρες, ο κ. Αντσελότι υποστήριξε ότι «έπειτα από μια πολύ φορτωμένη εβδομάδα και 60 λεπτά στο ντέρμπι, το καλύτερο που μπορούσε να γίνει ήταν να βγει από το γήπεδο. Εχει την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση να ξεπεράσει ένα ματς». Αυτό θα το ξεπεράσει όπως κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όχι όμως και την οργή των φίλων της Λίβερπουλ, την οποία εξέφρασε χτυπώντας τον με αγκωνιά στο πρόσωπο ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Ντάνιελ Αγκερ...

Δικαίωμα στο λάθος ζητά ο Παμπορίδης...

Για την επίθεση που δέχτηκε στο αυτοκίνητό του από φιλάθλους του Άρη μίλησε ο Βασίλης Παμπορίδης σε ραδιοφωνική εκπομπή, με τον ίδιο να αναρωτιέται πότε αδίκησε τους «κίτρινους». Ακόμη, ο διαιτητής ισχυρίστηκε ότι τα λάθη των συναδέλφων του είναι ανθρώπινα και ότι οι ίδιοι δεν έχουν να επωφεληθούν παρά μόνο να ζημιωθούν από αυτά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra fm:

«Ευτυχώς δεν δέχθηκα επίθεση σωματική, αλλά μόνο στο αυτοκίνητο. Όμω το πρόβλημα δεν είναι εκεί πέρα. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει ένα μεγάλο γιατί... Δεν νομίζω πως μπορούν να κερδίσουν κάτι.

»Εμείς κάνουμε προσπάθεια μεγάλη, με τους κύριους Τεροβίτσα και Βασάρα, να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Δεν υπάρχει διαιτητής που να φεύγει από το σπίτι του για να πάει στο γήπεδο και να κάνει λάθη».

Για τους ενόχους: «Κάποιοι μιλούν για προβοκάτσια, αλλά τριάντα άτομα προβοκάτσια; Δεν ξέρω... Υπεύθυνη είναι η Αστυνομία, αν και δεν πιστεύω πως θα τους βρει. Έχετε δει να πιάνουν κάποιον;»

Για το περιστατικό: «Είχα πάει να παίξω ένα ντέρμπι στην ΕΣΠ Κιλκίς, γιατί μου αρέσει το τοπικό και άλλωστε από εδώ αναδείχθηκα. Υπήρξε μια πληροφορία πως θα ερχόντουσαν οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας από τον σύνδεσμο του Πολυκάστρου. Δεν πήγε όμως το μυαλό μου πως θα σπάσουν το αυτοκίνητο. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε αδικήθηκε ο Άρης από εμένα τα τελευταία δύο χρόνια.

»Δεν έχουμε σκοπό να αδικήσουμε κάποια ομάδα. Πώς ένας παίκτης αστοχεί σε ένα πέναλτι ή ένας τερματοφύλακας τρώει ένα γκολ και στο τέλος χάνει η ομάδα τους; Εμείς κάνουμε λιγότερα λάθη από τους ποδοσφαιριστές. Αν δούμε στο εξωτερικό τι γίνεται, σας λέω πως αν τα κάναμε εμείς θα μας αλλάζανε από το ημίχρονο!»

Για τα λάθη των διαιτητών: «Βλέπετε τις φάσεις και κρίνετε από τον καναπέ μετά από δεκαπέντε ριπλέι από δεκαεφτά διαφορετικές κάμερες. Εμείς σφυρίζουμε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το κακό με εμάς είναι πως δείχνουν τις φάσεις από όλες τις κάμερες. Καλό θα ήταν να δείχνουν μόνο από την πλευρά τη δική μας. Γιατί να θέλω να κάνω λάθος και μετά να βγω από τους πίνακες;»

Τέλος, σχετικά με? την επιστροφή του σε ματς της Super League,?«Δεν υπάρχει τέτοιος λόγος. Δεν έχω και τίποτα με την ομάδα και τους οπαδούς. Περασμένα ξεχασμένα. Ούτε σκέψεις κακές ούτε εκδίκησης. Όλα καλά. Ας αφήσουν τους διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους».?

«Βυσσινί» ο Πανκράτ

Παίκτης της Λάρισας είναι και επίσημα ο Φαμπρίς Πανκράτ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «βυσσινί» μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Οι διοικούντες την ΑΕΛ έκαναν το… «μπαμ» της τελευταίας στιγμής και παρότι όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα έβρισκαν την περίπτωση του ελεύθερου παίκτη που θα μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα σε αυτή τη συγκυρία, τελικώς, τα κατάφεραν και προσέθεσαν στο δυναμικό του συλλόγου των 30χρονο πρώην επιθετικό της Νιουκάστλ.

Ο παίκτης βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα και αφού τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεών του ήταν ικανοποιητικά, συμφώνησε για να συνεργαστεί με την ΑΕΛ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μάλιστα, πιθανότητα την Τετάρτη, θα ενταχθεί στη νέα του ομάδα και θα ξεκινήσει προπονήσεις, ώστε ο Νίκος Κωστένογλου να τον δει και να κρίνει αν είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του άμεσα στην μάχη που δίνει η ΑΕΛ για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Στο παρκέ ξανά ο Θεός!

Μπορεί να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας όπως ο διάβολος το λιβάνι, η απόφαση του Νίκου Γκάλη όμως να επιστρέψει για μία παράσταση είναι ειλημμένη!
Στο παρκέ ξανά ο Θεός!
Ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής θα αγωνιστεί σε αγώνα παλαιμάχων (20 Φεβρουαρίου, Γιάννενα ) και θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας (Παταβούκας, Ρεντζιάς, Αλβέρτης κ.α.).
Το φιλικό θα γίνει εναντίον των παλαίμαχων της Μπαρτσελόνα, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και ο «Νικ» θα βάλει ξανά το σορτσάκι του…
 

Από γκολάρα σε …γκολάρα ο Νίνης!

Tο κορίτσι του Σωτήρη Νίνη,  η Έβελυν Καζαντζόγλου, για την οποία ο άσος του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Απολαύστε την…
Από γκολάρα σε …γκολάρα ο Νίνης! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Έβελυν-Θεώνη Κρίστα, όπως έχει βαφτιστεί, γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1985 στην Σκωτία, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της και εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Το σχολείο όμως, το τελείωσε στην Ελλάδα.
Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ, ενώ παράλληλα σπούδαζε styling και image making. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία.
Εμείς την γνωρίσαμε μέσω της συμμετοχής της στα «Playmate 2005» και κέρδισε τον τίτλο της Super Star. Κορυφαία στιγμή της καριέρας της τα fashion weeks σε Λονδίνο και Παρίσι, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους σχεδιαστές, όπως ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ.
Επίσης, παρουσιάζει εκπομπές στο «MAD», αλλά έχει εκπομπή και στο ραδιοφωνικό σταθμό του καναλιού, ενώ έχει και μία μικρή συμμετοχή στην εκπομπή του STAR, «Φώτης & Μαρία LIVE».
Η Έβελυν είναι φαν της ξένης μουσικής και μπορεί ν’ ακούσει από Φρανκ Σινάτρα έως... Metallica. Τα χόμπι της είναι η ιππασία, το βόλει και το τζετ-σκι που το ανακάλυψε σχετικά πρόσφατα.
«Δεν είμαι από τη φύση μου καθόλου ρομαντική, όταν όμως ο άλλος μού κάνει ρομαντζάδες, πεθαίνω. Δεν ξέρω να ανταποκριθώ, αλλά λιώνω», έχει δηλώσει η Έβελυν, ενώ έχει αναφερθεί και στο σχετικά μικρό στήθος της, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει σκεφτεί ακόμη αν θα κάνει πλαστική.
Η εντυπωσιακή Έβελυν δεν διστάζει να αναφερθεί και στην εμφάνιση που είχε στα μαθητικά της χρόνια: «Μέχρι τη Β΄ Λυκείου ήμουν το πιο κοντό και άσχημο κορίτσι του σχολείου. Στην παρέλαση τελευταία, στην προσευχή τελευταία. Άσε που ήμουν και τρελή φυτούκλα».
Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, δεν έχει απασχολήσει ποτέ με τα προσωπικά της. Απεναντίας, φροντίζει να κρατά τις σχέσεις της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως, αυτή τη φορά την… πάτησε.
Όπως έχουμε μάθει το μοντέλο βγαίνει τους τελευταίους μήνες με τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Σωτήρη Νίνη. Μάλιστα, ο άσος των «πράσινων» της αφιέρωσε και το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κλείνοντας τα μάτια του.

Πάει για Κοτσόλη ο Παναθηναϊκός!

Για την απόκτηση του Κοτσόλη οδεύει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση στην περίπτωση που, παραδείγματος χάρη, τραυματιστεί κάποια στιγμή ο Τζόρβας!
Πάει για Κοτσόλη ο Παναθηναϊκός!
Οι «πράσινοι» φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον πεπειραμένο τερματοφύλακα, προκειμένου να μη μείνουν στον αέρα αν… γριπιάσει, ας πούμε, ο Τζόρβας.
Διαφορετικά, αν δεν προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα, θα έχει τριάδα τον Άλεξ και τους δύο νεαρούς Ταμπάκη και Καπίνο
Πρώτα δίνουν τον Φερνάντες, τώρα τρέχουν να βρουν άλλον! Οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Έλληνα τερματοφύλακα, που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.
Το γεγονός, βέβαια, ότι είναι εκτός δράσης από το περασμένο καλοκαίρι, δεν φαίνεται να προβληματίζει κανέναν...

Τράκαρε ο Σισέ!

Τροχαίο είχε ο Σισέ φεύγοντας πριν από λίγη ώρα από την Παιανία μετά την προπόνηση.
Τράκαρε ο Σισέ!
Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα σοβαρό και ζημιές έπαθε μόνο το πολυτελές αμάξι του.

Super 3: «Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει χρώμα»

Φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7 απέτισε ο σύνδεσμος φιλάθλων του Άρη, Super 3, σε μια κίνηση που δεν είναι σύνηθες φαινόμενο μεταξύ οπαδών διαφορετικών ομάδων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 8 Φεβρουαρίου 1981 η φίλαθλη Ελλάδα πάγωσε. 21 οπαδοί ηλικίας από 14 ετών, ο μικρότερος, έως 40 ετών, ο μεγαλύτερος σε ηλικία, έφυγαν από τη ζωή στον απόηχο ενός ποδοσφαιρικού γεγονότος. 21 άνθρωποι που στα χείλη τους κυριαρχούσε η ιαχή μιας ομάδας και η οπαδική τους ιδιότητα ταυτίστηκε μια για πάντα με ένα χρώμα και ένα σύμβολο, έφυγαν από τη ζωή, λεπτά μετά από μια σημαντική στιγμή θριάμβου της ομάδας τους.

Έκτοτε αλλά και προηγουμένως, δεκάδες ακόμη οπαδοί έχασαν τη ζωή τους, στο πλάι μιας ομάδας, στο πλάι ενός συμβόλου. Τραγικά γεγονότα που για άλλους κρύβουν εγκληματικές πολιτειακές αμέλειες, για άλλους κρύβουν ασθένειες του αθλητικού μας συστήματος, για άλλους κρύβουν τραγικές γηπεδικές εγκαταστάσεις, για άλλους κρύβουν ωχαδερφισμό ανευθυνοϋπευθύνων. Για εμάς φανερώνουν όμως ένα πράγμα. Ο οπαδός είναι μια λέξη εννοιολογικά, συναισθηματικά αλλά και πολύ φορτισμένη ιδεολογικά, τόσο μάλιστα που κάθε απλοϊκή και απαξιωτική αναφορά ή συμπεριφορά απέναντι στην έννοια αυτή αποτελεί μέγιστη ύβρη για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Τους οπαδούς τους χωρίζουν πολλά. Διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές εμπειρίες, διαφορικές ιστορίες, διαφορετικές κοινωνικές προελεύσεις, διαφορετικές οπαδικές συνήθειες, διαφορετικά χρώματα, διαφορετικά σύμβολα. Τους ενώνουν όμως και άλλα τόσα και καταρχήν η από κοινού αποδοχή της σχεδόν μυστικιστικής επιρροής που τα γράμματα, τα χρώματα και τα σύμβολα μιας ομάδας ασκούν επάνω τους. Μιας επιρροής που μόνο όταν είσαι οπαδός, όταν μυηθείς και αποδεχθείς τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει στη καθημερινότητα σου μια ομάδα και ένα σύμβολο, κατανοείς.

Πραγματικός θάνατος είναι μόνο η λήθη. Και όσο κάποιοι δεν ξεχνούν αυτούς που έφυγαν από τη ζωή με μια λέξη στο στόμα και ένα κασκόλ στο λαιμό, είμαστε όλοι ήσυχοι και ήρεμοι συνειδησιακά. Μέρα μνήμης των οπαδών του Ολυμπιακού η 8η Φεβρουαρίου, και μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια όλοι οφείλουν να σέβονται τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους επειδή πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα που αγαπάνε.

Ειδικά για τους οπαδούς, που βρίσκονται συνεχώς σε γήπεδα, που ταξιδεύουν αμέτρητα χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, τέτοια γεγονότα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αντιμετωπίζονται με αυξημένη ευαισθησία, χωρίς κροκοδείλια δάκρυα που πιθανόν να δούμε στα μάτια αυτών που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τα δικά τους σχέδια, ξένα προς την τρέλα και την αγάπη των οπαδών για τις ομάδες τους.

Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει χρώμα και οπαδική ταυτότητα κι εκείνο που ευχόμαστε όλοι μας είναι να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά τέτοια αποτρόπαια ατυχήματα, να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τόσο τραγικές απώλειες…
»

Άντε και καλή αρχή!

Η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι ανοίγει τις επόμενες ημέρες (10/2) στις ειδικές της Σουηδίας. Το νέο πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό με τις αλλαγές στους κανονισμούς, αλλά και τα νέα αυτοκίνητα.

Παρά το γεγονός ότι φέτος στο WRC θα τρέχουν και S2000, οι ειδικές του αγώνα δεν έχουν αλλάξει, εκτός από την πρώτη ημέρα, όπου οι οδηγοί θα τρέξουν σε μια διασυνοριακή ειδική μεταξύ Νορβηγίας και Σουηδίας. Επίσης, την πρώτη ημέρα του ράλι και του πρωταθλήματος οι πιλότοι θα χρονομετρηθούν και σε μια νυχτερινή σούπερ ειδική.

Το κρύο και το χιόνι της Σουηδίας, δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για τους οδηγούς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους -25 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα ελαστικά με τα καρφιά, είναι οι μόνοι τους… φίλοι.

Ο αγώνας αποτελείται από 22 ειδικές διαδρομές, ενώ πέρυσι νικητής ήταν ο Μίκο Χιρβόνεν.

Χάνει Ατρόμητο και Ηρακλή ο Φατί

Στους αγώνες με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 23η και την 25η αγωνιστική αντίστοιχα αποφάσισε ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, να εκτίσει ο Ρικάρντο Φατί την τιμωρία από τη συμπλήρωση επτά κίτρινων καρτών.

Ο τεχνικός των «κιτρίνων» έκρινε πως ο Γάλλος μέσος είναι απαραίτητος τόσο στο ερχόμενο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε αυτό με τη Λάρισα στην «AEL FC Arena» στις 27 Φεβρουαρίου.

Κανονικά προπονήθηκε ο Νέρι Καστίγιο, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Από την προπόνηση απουσίαζαν οι διεθνείς Σηφάκης, Βανγκέλι, Κατίδης και Ντανίλο, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Αραβίδης, Μπουγαίδης και Αγτζίδης.

Ένταση στη δίκη Κεντέρη-Θάνου

Στιγμές έντασης υπήρχαν το πρωί κατά τη συνέχιση της δίκης Κεντέρη-Θάνου. Ο εισαγγελέας κάλεσε τον δημοσιογράφο Φίλιππο Συρίγο να καταθέσει με αφορμή ένα κείμενό του σχετικά με το περίφημο ατύχημα των δύο αθλητών την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς ανέφερε πως γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα συμβεί.

Αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του δικηγόρου των δύο αθλητών, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα καταθέτοντας εξασέλιδη αίτηση. Η δίκη διεκόπη για να εξεταστεί το αίτημα, αλλά μετά από λίγες ώρες αυτό κρίθηκε αβάσιμο και η δίκη συνεχίστηκε με τον ίδιο εισαγγελέα. Το δικαστήριο έκρινε πως μετά την πρόσκληση του Φίλιππου Συρίγου δεν δημιουργούνται υπόνοιες μεροληψίας του εισαγγελέα.

Γκερέιρο: «Δεν πίστευα ότι δεν θα με πληρώνουν στην Ελλάδα»

Ο Ρότζερ Γκερέιρο «ξαναχτύπησε». Μετά τις δηλώσεις του στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ περί καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων από την ΑΕΚ, ανέφερε κάτι αντίστοιχο και στον Τύπο της δεύτερης πατρίδας του, Πολωνίας.

«Έχω συμβόλαιο για άλλα 2,5 χρόνια, αλλά δεν ξέρω αν θα το εξαντλήσω. Δεν ξέρω αν θα προκύψει μία καλή πρόταση, όχι απλώς από οικονομικής πλευράς. Οπότε κανείς δεν ξέρει. Κάτι ανάλογο συνέβη όταν έφυγα από τη Λέγκια. Αλλά τότε δεν πίστευα πως οι Έλληνες δεν θα πληρώνουν. Ονειρεύομαι να παίξω σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, το γερμανικό ή το αγγλικό», δήλωσε ο 28χρονος μέσος.

Πάντως τόνισε πως επί Μανόλο Χιμένεθ και Σταύρου Αδαμίδη υπάρχει βελτίωση σε όλα τα επίπεδα στην ΑΕΚ. «Το 2010 δεν αγωνιζόμουν τακτικά στην ΑΕΚ και δεν εκπλήσσομαι που δεν με καλούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Είχα ένα πρόβλημα υγείας και είχα έρθει σε ρήξη με τον τότε προπονητή μου, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ακόμη χειρότερα, η ομάδα με πλήρωνε με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, τον Μανόλο Χιμένεθ που εργαζόταν στη Σεβίλλη. Με χρησιμοποιεί συχνά, όπως για παράδειγμα στον τελευταίο αγώνα με τον Άρη. Στα δύο προηγούμενα ματς δεν είχα αγωνιστεί, αλλά είχα παίξει στα άλλα τρία που είχαν προηγηθεί. Γίνεται rotation στην ομάδα και υπάρχουν πολλοί που θέλουν να αγωνίζονται. Αισθάνομαι πως είμαι σε καλή κατάσταση και υγιής. Η ομάδα είναι πλέον σε καλή κατεύθυνση και ο νέος πρόεδρος δουλεύει για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Όσο για τα ελληνικά, δεν μπορώ να τα μιλήσω, είναι πολύ δύσκολο».

Αποχώρησε από το τεχνικό τιμ ο Ελευθεριάδης

Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή τοποθέτηση, υπογραμμίζοντας την απόφασή του να αποχωρήσει από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Ηρακλή:
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω με κάθε ειλικρίνεια, άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΗΡΑΚΛΗ, ποδοσφαιριστές, τεχνικούς συνεργάτες, υποστηρικτικό προσωπικό, τον κ. Γρηγόρη Φανάρα και τον προπονητή, κ. Μαρίνο Ουζουνίδη, για την άψογη συνεργασία μας και την εμπιστοσύνη, που έδειξαν στο πρόσωπό μου και στο έργο μου. Ευχαριστώ θερμά και την Διοίκηση της ομάδας και, ειδικότερα, τους κ.κ. Τάκη και Κεσόπουλο.
Ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Παράσχο για την δική του εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι δεν μπορώ να συνεχίσω τη συνεργασία μας.
Ο λόγος έχει να κάνει με προσωπική ηθική επιλογή μου, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι. Τα συναισθήματά μου για αυτήν την ομάδα είναι γνωστά και αδιαπραγμάτευτα. Καλή συνέχεια στον ΗΡΑΚΛΗ και στον κόσμο του για την προσπάθεια, που καταβάλλεται, μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι».

Ανανεώνουν «2» στην Καβάλα

Τις καλές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Καβάλας (και) στη φετινή Superleague αναμένεται να «εξαργυρώσουν» με νέα συμβόλαια, ο Δημήτρης Πετκάκης και ο Πιερ Ντουκρόκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος Γάλλος θα ανανεώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2012, ενώ ο Πετκάκης θα λάβει πρόταση για συνέχιση της συνεργασίας μέχρι το καλακαίρι του 2013 ή 2014.
Στα αγωνιστικά νέα, ο Κάσπερτσακ αποφάσισε να εκτίσει τη μία ποινή της τιμωρίας ο Χργκόβιτς στον αγώνα με την Εργοτέλη, ενώ Ντιέ και Πετκάκης επιστρέφουν κανονικά στην αποστολή.

Αρίας: «Νιώθω έτοιμος να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ»

Ο Ντιέγκο Αρίας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Revolution» για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, τον ΠΑΟΚ
- Ο Κολομβιανός μέσος αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
«Καταρχήν μου άρεσε ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Είναι άλλο πράγμα να το βλέπεις αυτό από το ίντερνετ και άλλο πράγμα να το ζεις από κοντά. Στα αγωνιστικά η ομάδα ήταν καλή, αλλά στάθηκε άτυχη, έτσι είναι το ποδόσφαιρο»
- Για την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΟΚ:
«Νιώθω κάθε μέρα ότι έχω δικαιωθεί από την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι πολύ που υπάρχει πάθος στις εξέδρες του γηπέδου. Έχω προσαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη, μου αρέσει η πόλη και μου κάνει εντύπωση που ο κόσμος με αναγνωρίζει και μου μιλά με θέρμη για την ομάδα»
- Για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη:
«Στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε να μπούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στα πλέι οφ, για αυτό χρειάζεται προσοχή σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα. Όσο για την Ευρώπη πιστεύω ότι η ομάδα θα κάνει δύο μεγάλα παιχνίδια στο Europa League, με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι καταπληκτικό που θα είμαι μέλος αυτών των δύο αγώνων».
- Για τη συνεργασία του με το διάσημο γκολκίπερ Ρενέ Χιγκίτα:
«Ο Ρενέ πέρα από το γεγονός πως είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Την «απόκρουση του σκορπιού», όπως αποκαλούνταν δεν τη δοκίμαζε μόνο στις προπονήσεις, αλλά και σε πολλά παιχνίδια. Άρεσε στον κόσμο και σκοπός του ήταν να περνάει καλά ο κόσμος, για αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Κολομβία. Είχα μια καταπληκτική συνεργασία μαζί του».
- Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ίδιος αγωνιστικά:

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αισθάνομαι πολύ καλά. Νιώθω έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, αλλά είναι στο χέρι του προπονητή μου να με χρησιμοποιήσει. Άλλωστε υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον ΠΑΟΚ και όχι μόνο στη δική μου θέση, αλλά και στις υπόλοιπες».