Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

«Συγχαρητήρια Ότο, αλλά τώρα είμαστε εμείς…»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Φερνάντο Σάντος για τον Ότο Ρεχάγκελ, ωστόσο σημείωσε πως πλέον βρίσκεται αυτός στο «τιμόνι» της εθνικής και μαζί με τους παίκτες του κάνουν μία νέα προσπάθεια.

«Συγχαρητήρια Ότο, αλλά τώρα είμαστε εμείς…»
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του φιλικού με τον Καναδά την Τετάρτη.  
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάντος:
Για το παιχνίδι με τον Καναδά:
«Είναι ένα φιλικό για να προετοιμάσουμε κατάλληλα το έδαφος ενόψει του επίσημου αγώνα με τη Μάλτα στις 25 Μαρτίου. Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συνεχώς τους παίκτες πρέπει να εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατές ημερομηνίες για να περάσουμε τόσο τη φιλοσοφία μας, όσο και να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Οπότε το αυριανό φιλικό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως επίσημο ματς».
Για το τι τον ενδιαφέρει πρωτίστως να δει στο φιλικό:
«Με ενδιαφέρει να βλέπω εξέλιξη από παιχνίδι σε παιχνίδι και το πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες στις δοκιμές που θα κάνουμε».
Για τους Κώστα Κατσουράνη και Γιώργο Σαμαρά:
«Ο Κατσουράνης θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί στην προπόνηση και ανάλογα. Ο Σαμαράς όμως δεν θα παίξει, δεν είναι 100% έτοιμος. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αγωνιστεί για 20 λεπτά, αλλά ίσως κάτι τέτοιο να αποδειχθεί ζημιογόνο και άλλωστε τα επίσημα παιχνίδια είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν και εκεί θέλουμε τους παίκτες μας έτοιμους».
Για τα κριτήρια της επιλογής του Καναδά ως αντίπαλο:
«Αφενός επειδή ήταν μία από τις διαθέσιμες ομάδες, διότι το καλεντάρι κλείνει πολύ νωρίς, αφετέρου επειδή έχει κάποιες αγωνιστικές ομοιότητες με τη Μάλτα. Είναι μια ομάδα γρήγορη, με 2-3 καλούς παίκτες, έχει καλή δυναμική και πιστεύω θα γίνει ένα παιχνίδι με έντονο ρυθμό».
Για το αν θα βάλει τον Μόρα στο κέντρο της άμυνας:
«Ναι, θα παίξει μαζί με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο».
Για τη βράβευση στον Οτο Ρεχάγκελ:
«Είναι καθ’ όλα δίκαιη η τιμή που θα του γίνει. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στην Εθνική και έκανε εκπληκτικό έργο. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Είναι τιμή μας που θα είμαστε παρόντες».
Για το κατά πόσο οι επιτυχίες του Ρεχάγκελ αυξάνουν την πίεση στη νέα εποχή της Εθνικής:
«Δεν υπάρχουν συγκρίσεις, ούτε νιώθουμε καμιά παραπάνω πίεση. Κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Οτο, αλλά μιλάμε για μια νέα προσπάθεια πλέον».
Για το αν θα εισηγηθεί για να διεξαχθεί κάποιο επίσημο παιχνίδι στην επαρχία:
«Καταλαβαίνω την επιθυμία του κόσμου, όμως η βάση μας είναι στην Αθήνα, προπονούμαστε στον Αγιο Κοσμά, οπότε είναι δύσκολο να μετακινούμαστε για παιχνίδια στην περιφέρεια. Εμένα με ενδιαφέρει ο κόσμος να υποστηρίζει την Εθνική ομάδα και να τη βάζει πάνω από τις συλλογικές του προτιμήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: