Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Όταν ο Μουρίνιο δούλευε για 10.000… πεσέτες!

Μπορεί τώρα το κασέ του να κυμαίνεται σε δυσθεώρητα ύψη και στα πόδια του να… σφάζονται παλικάρια (βλέπε πρόεδροι ομάδων), όμως δεν ήταν πάντοτε έτσι τα πράγματα έτσι για τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Όπως αποκάλυψε ο Ζοάν Γκασπάρ, πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, ο πρώτος μισθός του Πορτογάλου μόλις που ξεπερνούσε τις 10.000 πεσέτες.

Μην μπερδευτείς νεαρέ μου αναγνώστη, που γνώρισες μόνο τα ευρώ στη ζωή σου. Δεν μιλάμε για πετσέτες μπάνιου, αλλά για το εθνικό νόμισμα της Ισπανίας πριν την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Το πραγματικά ευτελές ποσό που προτάθηκε τότε στον «Ξεχωριστό», προκάλεσε την αντίδρασή του, αφού παραπονέθηκε ότι αυτά τα χρήματα δεν του έφταναν για να ζήσει. Στο… «Δεν βγαίνω μάνα μου» που είπε στον Νούνιες, η απάντηση ήταν πως αυτός ήταν ο μισθός που προβλεπόταν για έναν απλό… μεταφραστή (!), αφού δεν τον θεώρησαν άξιο ούτε για βοηθό του συγχωρεμένου Μπόμπι Ρόμπσον, ο οποίος καθόταν στον πάγκο των Καταλανών τη διετία 1996-97.

Μάλιστα, ο Γκασπάρ αποκάλυψε ότι ήταν τόσο πενιχρά τα χρήματα που έπαιρνε ο Μουρίνιο, που ο ίδιος συμφώνησε να τον… κοιμίζει δωρεάν σε ξενοδοχείο δικών του συμφερόντων, αφού οι 10.000 πεσέτες όχι μόνο για να νοικιάσει σπίτι δεν έφταναν, αλλά ούτε για… ζήτω.

Η κατάσταση άλλαξε λίγους μήνες μετά, όταν ο Μουρίνιο άρχισε να δείχνει ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από έναν απλό μεταφραστή, όπως είπε ο Γκασπάρ στο ραδιοφωνικό σταθμό «COM».

Δεν υπάρχουν σχόλια: