Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Κάνει και άλλο υπομονή ο Λαζαρίδης!!

Ο Νίκος Λαζαρίδης διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του ΑΡΗ ότι θα περιμένει και δεν θα καταθέσει προσφυγή για τη διασφάλιση των χρημάτων που του οφείλονται.
Κάνει και άλλο υπομονή ο Λαζαρίδης
Αυτό δεσμεύτηκε ότι θα πράξει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, Παναγιώτη Στεφανίδη.
Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρει: «Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κ. Στεφανίδη και Λαζαρίδη. Ο ποδοσφαιριστής έδειξε διάθεση συμβιβασμού- σεβόμενος τα 2 χρόνια που έπαιξε στην ομάδα- και δήλωσε ότι θα περιμένει μέχρι να λυθούν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Σύλλογο αυτή την περίοδο».

40 χιλιάρικα το χρόνο ο Φουρτάδο...!!

Ο Εμίλιο Φουρτάδο έχει στο συμβόλαιο του ρήτρα 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ετησίως θα εισπράττει 40.000 ευρώ. Στο συμβόλαιο υπάρχουν μπόνους συμμετοχών και γκολ, ενώ αν περάσει η ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν θα πάρει 30.000 ευρώ πριμ, 15.000 ευρώ αν κατακτήσει το Κύπελλο, ενώ αν πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ θα πάρει μπόνους 100.000 ευρώ.
40 χιλιάρικα το χρόνο ο Φουρτάδο...
Κάτι που σημαίνει ότι ο Φουρτάδο έχει μεγάλο κίνητρο να βάζει γκολ και πετύχει στόχους με την ΑΕΚ, διότι με το στάνταρ ποσό του συμβολαίου του δεν έχει μεγάλες απολαβές.

πηγή: sportdog.gr   

Θα δούμε το Μάλαγα-Παναθηναϊκός;

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ ανέλαβε από σήμερα (10/8) επίσημα καθήκοντα, με τη συνεδρίαση του Δ. Σ. και ουδείς ξέρει αν η γνωστή εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ (2013-16), στο κομμάτι της ΕΡΤ και το κόστος αγοράς τους, θα έχει σαν συνέπεια τη μη μετάδοση του αγώνα της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό στις 22/8!
Θα δούμε το Μάλαγα-Παναθηναϊκός;
Οι εξελίξεις θα λάβουν χώρα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αλλά ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα γίνει η μετάδοση, έστω και αν η τριετία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ξεκινάει απ' την φάση των πλέι-οφ. To άλλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα, θα το δείξει η Nova.
Πηγή: sport-fm.gr

Έτρεξε και τερμάτισε με σπασμένο πόδι!!

Ο Αμερικανός Μαντέο Μίτσελ κατάφερε να ολοκληρώσει την κούρσα στην προκριματική σειρά της σκυταλοδρομίας των 4Χ400 μέτρων παρά το γεγονός πως στα μισά της κούρσας έσπασε το πόδι του!
Ο 25χρονος αθλητής, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος από την αμερικανική τετράδα την προκριματική κούρσα, μετά τα 200 μέτρα ένιωσε πως έσπασε το πόδι του, όμως κατάφερε να παραδώσει την σκυτάλη στον επόμενο συναθλητή του και η ομάδα των ΗΠΑ πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος.
Μετά τον αγώνα ο Μίτσελ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Ολυμπιακού Χωριού, όπου η ακτινογραφία έδειξε πως έχει σπάσει την περόνη του αριστερού ποδιού του.
Ο Μίτσελ, είπε: «Ξεκίνησα κάπως αργά, αλλά ανέβηκα και όταν διέσχισα τα πρώτα 100 μέτρα ένοιωσα παράξενα. Μόλις έκανα το πρώτο βήμα στο σημάδι των 200 μέτρων ένοιωσα το σπάσιμο. Το άκουσα».
«Μάλιστα ούρλιαξα αλλά ο κόσμος ήταν τόσο δυνατός που δεν με άκουσε. Ήξερα πως αν τερμάτιζα δυνατός θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Δεν ήθελα να απογοητεύσω τους άλλους τρεις συναθλητές μου ή την ομάδα μου, έτσι έτρεξα. Πονούσα τόσο πολύ».

πηγή: sportdog.gr   

Έχασε ο Τιγκίεφ, αποκλείστηκε ο Μοτσάλιν!!

Ο Όλεγκ Μοτσάλιν παρά την ήττα του από τον Σοσλάν Τιγκίεφ θα μπορούσε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αν ο Ουζμπέκος έφτανε μέχρι στον τελικό της κατηγορίας όμως έχασε στα προημιτελικά από τον Ιρανό Σαντέγκ Γκουνταρζί, με συνέπεια τον αποκλεισμό του Έλληνα παλαιστή.
Έχασε ο Τιγκίεφ, αποκλείστηκε ο Μοτσάλιν
Έτσι ο Μοτσάλιν, στην παρθενική συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπόρεσε να προχωρήσει περισσότερο.

πηγή: sportdog.gr   

Ιγκουαΐν και στο american football! (BINTEO)

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιεί σειρά φιλικών στις ΗΠΑ και ευκαιρίας δοθείσης ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν είπε να δοκιμάσει την τύχη του και στο american football!!





 πηγή: sportdog.gr  









Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο Κατίδης και ο Γιαννιώτας...!

Σε δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου φιλοξενείται ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Έλληνας ομογενής έχει προτείνει στην ΑΕΚ να αγοράσει για λογαριασμό της από τον Άρη τους Γιώργο Κατίδη και Γιάννη Γιαννιώτα, με αντάλλαγμα να αναλάβει τη ομάδα τα συμβόλαιά τους και ο ίδιος να διατηρήσει στην κατοχή του ένα υψηλό ποσοστό για ενδεχόμενη μεταπώλησή τους.
Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο Κατίδης και ο Γιαννιώτας...
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι η ΑΕΚ έχει γίνει αποδέκτης αυτής της πρότασης. Ωστόσο, ο... επενδυτής δεν είναι φίλος του Θωμά Μαύρου, όπως γράφτηκε, αλλά ένας... παλιός γνώριμος. Πρόκειται για Έλληνα μόνιμο κάτοικο Ελβετίας, ο οποίος ασχολείται -με την ευρύτερη έννοια του όρου- στη Ζυρίχη με τον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις και με κάποιο γραφείο μάνατζερ. Ο εν λόγω ομογενής, ο οποίος είναι και φίλος της ΑΕΚ, είχε κάνει και πριν από περίπου ένα χρόνο κάποιες συναντήσεις με τον Σταύρο Αδαμίδη και την τότε διοίκηση της Ένωσης και είχαν συζητήσει για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης συνεργασίας, όμως δεν είχε προχωρήσει κάτι.
Στην προκειμένη περίπτωση, η πρόταση που έχει κάνει στην ΑΕΚ είναι να αγοράσει από τον Άρη τους δύο παίκτες, η ΠΑΕ να αναλάβει τα συμβόλαιά τους και ο ίδιος να κρατήσει το 70% των δικαιωμάτων τους. Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΑΕ του έχει μεταφέρει ότι αναγνωρίζει πως ο ίδιος αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη προοπτική ως επένδυση, ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν είναι συμφέρουσα για την ομάδα, καθώς σε μια δύσκολη για εκείνη οικονομική περίοδο θα αναλάβει να καλύψει τα συμβόλαια δύο παικτών, χωρίς ουσιαστικά να έχει το κίνητρο της υπεραξίας που θα αποκτήσουν και της προοπτικής να εμπιστευτεί και να... ωριμάσει δύο ποδοσφαιριστές ώστε να μετατραπούν σε σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία.
Η αντιπρόταση που έχει κάνει η ΑΕΚ στον ομογενή επιχειρηματία είναι να διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης για τους δύο παίκτες της τάξης του 30% και μέχρι το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι το συνολικό ύψος του deal δεν θα τον επιβαρύνει στην παρούσα φάση περισσότερο από 300.000 ευρώ. Οι ιθύνοντες της Ένωσης έχουν μεταφέρει στον «επενδυτή» ότι αυτοί οι όροι είναι συμφέροντες και για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο, καθώς υπάρχει η προοπτική σχεδόν να τριπλασιάσει το κεφάλαιά του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο επιχειρηματίας δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται...
Πηγή: aek365.com

Τα βρήκε με Μίλαν ο Κακά!!

Οι Ροσονέρι έκαναν το πρώτο βήμα για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου με τον οποίο τα βρήκαν για μείωση των αποδοχών του. Αυτό που απομένει είναι να πείσει ο Γκαλιάνι τους Πέρεθ και Μουρίνιο.
Τα βρήκε με Μίλαν ο Κακά
Οταν ο αντιπρόεδρος τη Μίλαν δήλωνε ότι είναι απίθανη η περίπτωση της μεταγραφής του Κακά σαφώς εννοούσε το οικονομικό κομμάτι, αφού ο μισθός που παίρνει ο «Ρίκι» στην Ρεάλ είναι στα 9 εκατ. ευρώ. Τα δεδομένα πλέον άλλαξαν, με ιταλικά ρεπορτάζ να αποκαλύπτουν ότι το κλαμπ του Μιλάνου τα βρήκε με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό τον οποίο έπεισε να ρίξει τις αποδοχές του και πλέον απομένει ένα πράγμα. Να καταφέρει ο Γκαλιάνι να εκμεταλλευτεί τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, και να τον πείσει να πει το «ναι» και να παραχωρήσει τον Βραζιλιάνο αρχικά με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.
 Πέρα από τον Πέρεθ όμως, υπάρχει και ένας ακόμα που κάνει κουμάντο και πρέπει να δώσει το okay. Αυτός είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αρέσκεται στο να εμμένει στην άποψή του και αυτή ήταν ότι αν η Μίλαν θέλει τον Κακά πρέπει να πληρώσει. Ο Special One δεν θέλει τα χρήματα αυτά για να τα βάλει στην τσέπη του, αλλά για να τα χρησιμοποιήσει άμεσα, για την απόκτηση του Λούκα Μόντριτς από την Τότεναμ. Πάντως όπως έχει γραφτεί, ήδη ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σχεδόν χαιρετίσει τον Βραζιλιάνο. «Νομίζω ότι θα φύγει» ήταν τα λόγια του.
Πως έχει η κατάσταση
Για την Μίλαν είναι εξαιρετικά δύσκολο να πληρώσει τον μισθό που έπαιρνε ο Κακά στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφού στην Ιταλία η εφορία είναι στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι αν τον χρόνο αμοιβόταν με 9 εκατ. θα κόστιζε στους Ροσονέρι περίπου 18 εκατ., ευρώ για 12 μήνες, ποσό που με τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο ιταλικό κλαμπ δεν θα μπορούσε ούτε στη σφαίρα της φαντασίας να δώσει. Αντίθετα, στην Ισπανία η εφορία ανέβηκε στα ίδια επίπεδα με την Ιταλία τα τελευταία χρόνια, όμως οι παίκτες που είχαν αποκτηθεί και υπογράψει πριν ισχύσει ο νέος νόμος φορολογούνται με το παλιό σύστημα, άρα οι Μερένγκες δεν δεν επιβαρύνονται το ίδιο με το συμβόλαιο που έχει τώρα ο Κακά.
Πλησιάζει σε Νιάνγκ
Την ίδια στιγμή ρεπορτάζ από την Αγγλία θέλουν την Μίλαν να έχει προσπεράσει τις Αρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα για τον 18χρονο επιθετικό της Καέν, Μ' Μπαγέ Νιάνγκ. Οπως προκύπτει, οι Ροσονέρι θα δώσουν 500.000 ευρώ για δανεισμό ενός έτους με οψιόν αγοράς 7,5 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο, μία προσφορά που η Καέν είναι πιθανό να επιλέξει αφού θα μπορέσει να πάρει δανεικούς κάποιους από τους πιτσιρικάδες των Μιλανέζων.

πηγή: gazzetta.gr

"Με όλες μας τις δυνάμεις"

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραδέχτηκε το βαθμό δυσκολίας στα παιχνίδια με τη Νιούκαστλ, αλλά δήλωσε βέβαιος πως ο Ατρόμητος δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.
"Με όλες μας τις δυνάμεις"
"Είναι μια δύσκολη κλήρωση. Από τη στιγμή που μάθαμε για τους υποψήφιους αντιπάλους μας ξέραμε ότι θα ήταν το ίδιο δύσκολος όποιος και να ερχόταν στο δρόμο μας. Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.
Εμείς δεν θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε δυνατότητες και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το πρώτο ματς που θα γίνει στην έδρα μας", ανέφερε ο προπονητής του Ατρομήτου.

Με αντίπαλο πάντα την γκρίνια!!

Καθώς η εγχώρια ποδοσφαιρική μας σεζόν σιγά σιγά ξεκινάει,γίνεται νομίζω κατανοητό ότι και φέτος(ή αν προτιμάτε ειδικά φέτος)ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η γκρίνια. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Με αντίπαλο πάντα την γκρίνια
Μια γκρίνια -ανεξάρτητα αν θα έχει στόχο τη διοίκηση ή τον προπονητή ή τους παίκτες- που μπορεί εύκολα να του φάει τα σωθικά.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός πέρασε ένα μάλλον εύκολο καλοκαίρι -σε ό,τι είχε να κάνει με τα αγωνιστικά του- για μερικούς απλούς λόγους. Πρώτον, η έρευνα της Πόπης Παπανδρέου είχε δημιουργήσει στον κόσμο ένα περίεργο αίσθημα ανασφάλειας και αμηχανίας, και το αποτέλεσμα ήταν οι πολλοί να αφήσουν κατά μέρος τις συνηθισμένες καλοκαιρινές απαιτήσεις για να δουν ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη και τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην ομάδα. Δεύτερον, (και πιο σημαντικό) ήταν η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε. Συμπαθής στους περισσότερους, απολύτως προσαρμοσμένος στις δικές μας πραγματικότητες και αφεντικό χωρίς δογματισμούς, ο Βαλβέρδε είχε πάρει πάνω του τα μεταγραφικά, υποσχόμενος ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν έπρεπε. Φυσικά υπήρξαν λανθασμένες μεταγραφές (Γέστε, Κοστάντσο, Κάταϊ, Γκρμπιτς π.χ.), φυσικά ο κόουτς αναγκάστηκε να ευλογήσει αποχωρήσεις με κάπως κρύα καρδιά (Ουρτάδο, Ριέρα), φυσικά υπήρξαν και χωρισμοί επώδυνοι που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις, όπως οι δανεισμοί του Μήτρογλου, του Ζαραδούκα, ακόμα και του Σουμπίνιο, που αντίθετα με φέτος είχε πάει καλά στα φιλικά. Ομως όλοι είχαν τη βεβαιότητα ότι στο τέλος ο Βαλβέρδε θα τη βρει την άκρη, αφού ένα σχέδιο το έχει στο μυαλό του -και έτσι έγινε.

Εκτίμηση

Τον Ζαρντίμ ελάχιστοι τον γνωρίζουν και ελάχιστοι μπορούν να κάνουν μια εκτίμηση για το τι ομάδα έχει στο μυαλό του: ούτε οι παίκτες του ακόμα δεν μπορούν να το μαντέψουν. Η εντύπωση όλων είναι ότι ο Πορτογάλος θα είχε μια μάλλον εύκολη δουλειά, αφού αναλάμβανε μια ομάδα έτοιμη: δεν είναι όμως έτσι. Από την περσινή ομάδα ο Ζαρντίμ δεν είχε στην προετοιμασία στη διάθεσή του έξι πολύ βασικούς παίκτες: τους δύο στόπερ (τον Αβραάμ και τον Μέλμπεργκ), τον κόφτη οργανωτή της (δηλαδή τον Ορμπάιθ), τον πιο ποιοτικό χαφ (τον Ιμπαγάσα) και τους δύο σκόρερ της (τον Φουστέρ και τον Μιραλάς). Χωρίς τους αμυντικούς και τον κόφτη θα πορευτεί και στη συνέχεια -τους άλλους τρεις θα τους έχει όλους σε λίγο στη διάθεσή του.  Τι σημαίνει αυτό ωστόσο; Οτι ο Ζαρντίμ δεν δουλεύει μέχρι τώρα με μια μονταρισμένη ομάδα, αλλά προσπαθεί πρώτον να καταλάβει τους παίκτες που έχει στα χέρια του και δεύτερον να τη μοντάρει.

Αδυναμίες

Μετά το ματς με τη Μάλαγα διάβασα πολλά για τον επιθετικό πλουραλισμό του Ολυμπιακού, αλλά και για τις αμυντικές του αδυναμίες:  βρίσκω κάθε συζήτηση πρώιμη. Για να δούμε την πρόοδο του Ολυμπιακού στην επίθεση, πρέπει να δούμε τον Γκρέκο, τη διαχείριση του Ιμπαγάσα και κυρίως τη συνύπαρξη του Μιραλάς με όποιους άλλους αγωνιστούν στη γραμμή της επίθεσης: πέρυσι το πρόβλημα δεν ήταν οι φάσεις ή η έλλειψη φορ τύπου Μήτρογλου, αλλά ότι σε σημαντικά ματς ο Αργεντινός κλάταρε, τα χαφ δεν έδιναν γκολ και οι επιθετικοί δεν συνεργάζονταν. Αν αυτά βελτιωθούν, τότε ναι, ο Ολυμπιακός θα 'χει κάνει ένα βήμα μπροστά, αν όχι, στην καλύτερη θα ξαναδούμε τα περσινά -ανεξάρτητα με το αν φορ θα είναι ο Τζεμπούρ (που είναι το πιθανότερο) ή όποιος άλλος. Θεωρώ επίσης βιαστική οποιαδήποτε κουβέντα για την άμυνα. Δεν έχει αποκτηθεί ο ξένος κεντρικός αμυντικός που αναμένεται, δεν έχει κλείσει η γραμμή των χαφ, αφού αναμένεται κι εδώ κάποιος και δεν έχει γίνει η παραμικρή ακόμα δοκιμή της τριάδας Μανιάτης - Φέισα - Γκρέκο: υπάρχει ακόμα δρόμος πολύς.

Διάθεση

Τι άλλο υπάρχει; Διάθεση για γκρίνια. Η μη απόκτηση του Κανού π.χ. δημιουργεί όρεξη για κριτική και γίνεται ευκαιρία για επισημάνσεις, που έχουν να κάνουν με καθυστερήσεις, κακό προγραμματισμό κ.λπ. Οποιος τις κάνει ξεχνάει ότι ο Ζαρντίμ είπε πως πριν εισηγηθεί ποιον θέλει, πρέπει να δει ποιον έχει και να αποφασίσει με ποιον θα συνεχίσει: νομίζω ότι πλέον έχει καθαρές ιδέες, ώστε να φτιάξει την ομάδα που θέλει. Μια ομάδα, της οποίας -για την ώρα- βλέπουμε μόνο το περίγραμμα.

Προσθήκες

Τι είπε ωστόσο ο κόουτς και πέρασε στο ντούκου; Μετά το ματς με τη Βίλεμ δήλωσε ότι αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι οι παίκτες που ήταν στον Ολυμπιακό είναι πολλά βήματα μπροστά από αυτούς που ήρθαν φέτος στην ομάδα. Θεωρώ τη διαπίστωση πολύ σημαντική, ειδικά για μια ομάδα που έχει πέντε νέες προσθήκες…

Υποχρέωση

Μπορούν οι Ισραηλινοί να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ με αποκλεισμό; Ούτε για πλάκα, λέω -με βάση ό,τι έχω δει στο πρώτο ματς όπου η Γεχούντα ούτε άμυνα-γρανίτη έδειξε ούτε καμιά επίθεση της προκοπής. Ο ΠΑΟΚ παίζει μόνος του -εννοώ ότι για να μην κερδίσει βαθμούς χρήσιμους για την ευρωπαϊκή του θέση, πρέπει να κάνει του κόσμου τις τρέλες. Ο Δώνης μπορεί να τσεκάρει την κατάσταση του Φωτάκη και του Σαλπιγγίδη (αν τους δώσει χρόνο συμμετοχής), θα έχει την ευκαιρία να δει πώς θα παίξουν οι μικροί χωρίς τον Γκαρσία, θα δοκιμάσει σχήματα και διατάξεις με την άνεση του 0-2 του πρώτου ματς. Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιοριστεί στο να προκριθεί: νομίζω ότι είναι υποχρεωμένος πρώτα από όλα να κερδίσει. Πέρυσι η αδυναμία του να φτάσει σε νίκες στην Τούμπα (όπου στην Ευρώπη κέρδισε μόνο την Καρπάτι, τη Βαλερένγκα και τους ερασιτέχνες Ιρλανδούς) του στοίχισε πολύ και όχι μόνο βαθμούς. Αν η κίνηση των διαρκείας εισιτηρίων του είναι χαμηλή, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι επανειλημμένως ο ΠΑΟΚ πίκρανε το κοινό του: η κάποτε απόρθητη Τούμπα στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε γίνει λίγο-πολύ για όλους γήπεδο, στο οποίο η πιθανότητα να πάρεις αποτέλεσμα ήταν τεράστια -το έκαναν όχι μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ, αλλά και η Κέρκυρα κι ο ΟΦΗ! Ο Δώνης πρέπει να πείσει την ομάδα ότι έχει την υποχρέωση να διασκεδάζει το κοινό της, γιατί μόνο έτσι θα το κρατήσει δίπλα της.

Την Ιδια ώρα ο Αστέρας δοκιμάζεται στην Πορτογαλία με τη Μαρίτιμο. Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά η εντύπωσή μου είναι ότι οι παίκτες του θα χαρούν το μακρινό ταξίδι πιο πολύ από το δύσκολο ματς…  

Ούτε δήλωση

«Υπάρχει περίπτωση η Βουλή να ψηφίσει αμέσως μόλις ανοίξει τις τροποποιήσεις που ζητάνε οι ΠΑΕ για τις φορολογικές ενημερότητες;» ρώτησα βουλευτή της συμπολίτευσης. «Ούτε για πλάκα» μου απάντησε. Μου επεσήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε μια σχετική δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη για το θέμα! «Αποκλείεται να το έχει υποσχεθεί και θα 'ναι απίθανο να το κάνει» μου είπε και πρόσθεσε ότι ο Μαυραγάνης δεν είναι πολιτικός, αλλά καθηγητής πανεπιστημίου και δεν καταλαβαίνει από πολιτικό κόστος. Πήρε τη θέση για να μαζέψει φορολογικά έσοδα, κι όχι για να κάνει χάρες…
Πηγή: Sportday

Και στο τέλος χάνουν οι Γάλλοι!!

Ο Γκάρι Λίνεκερ είχε πει κάποτε πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος νικούν πάντα οι Γερμανοί» και αυτή η ατάκα (που μεταξύ μας έχει γίνει πιο κουραστική και από εκείνη του Κοέλιο για τη συνωμοσία του σύμπαντος) στο μπάσκετ εδώ και κάμποσα χρόνια ισχύει για τους Ισπανούς
Και στο τέλος χάνουν οι Γάλλοι!
Γράφει ο Βασίλης Σκουντής...
Παρεμπιπτόντως, γι' αυτούς τους μπαγάσες τους Ισπανούς η ατάκα ισχύει πλέον και στο ποδόσφαιρο, που το αφήνω όμως στην άκρη, διότι δεν είναι της παρούσης, όπως το μπάσκετ.
Απλώς, στα προχθές αποδείχθηκε πως η ατάκα έχει διπλή ανάγνωση, καθότι «το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν πέντε εναντίον πέντε και στο τέλος νικούν οι Ισπανοί και χάνουν οι Γάλλοι»!
Σαν deja vu από πλείστες όσες φορές στο παρελθόν (με εξαίρεση τον μικρό τελικό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, όπου οι «τρικολόρ» έριξαν τριάντα πόντους στο κεφάλι των Ισπανών, 98-68), ο προημιτελικός του ολυμπιακού τουρνουά του Λονδίνου ανέδειξε και πάλι την ίδια συνθήκη: οι μεν νικούν, οι δε χάνουν από συνήθεια!
Γαλβανισμένοι με το μέταλλο των πρωταθλητών, οι Ισπανοί μπορεί να ρετάρουν σε αυτό το τουρνουά, όπου ήδη ηττήθηκαν από τη Ρωσία και (κατ' επιλογήν, όπως φάνηκε) από τη Βραζιλία, αλλά δεν φοβούνται να χάσουν, ενώ των Γάλλων τρέμει το φυλλοκάρδι τους μπας και νικήσουν!
Αυτός ο φόβος (όχι της ήττας αλλά) της νίκης, η οποία θα τους έστελνε στην τετράδα, τους έκανε για άλλη μια φορά λιπόψυχους και όμηρους μιας κατάρας που τους κυνηγάει εδώ και χρόνια και απλώς πού και πού κάνει διάλειμμα για να ξεκουραστεί από τις πολλές υπερωρίες!
Γελώ τώρα που το γράφω, αλλά νομίζω πως μια ανατομική εξέταση στους Γάλλους θα αποδείξει το αυτονόητο: ότι μέσα στα πολύ αθλητικά κορμιά τους βρίσκεται μια ψυχή που ζυγίζει όσο τα συκωτάκια πουλιών.
Κοινώς, πιο loser πεθαίνεις!
Βεβαίως, το θέμα δεν είναι μόνο η καρδιά αλλά και το μυαλό: με το σκορ στο 58-57 υπέρ της Γαλλίας, οι Ισπανοί πήραν πρέφα ότι δεν μπορούσαν να νικήσουν με την επίθεσή τους και τότε ενδύθηκαν την αμυντική λεοντή τους και καθάρισαν στο πι και φι την μπουγάδα!
Το πήραν αλλιώς, έτρεξαν ένα σερί 8-0 και κλείδωσαν την πρόκρισή τους στην τετράδα, τη στιγμή που τα λευκά σορτσάκια των Γάλλων είχαν αρχίσει να παίρνουν εκείνη τη συνηθισμένη καφετί απόχρωση
Ούτως ειπείν, οι λεγάμενοι έκαναν πάλι κακά τους!
Και οι Ισπανοί, βεβαίως, δεν έκαναν τα καλά τους, αλλά τουλάχιστον έσωσαν την παρτίδα των ημιτελικών και τώρα (ξανα)πέφτουν στο στόμα της ρώσικης αρκούδας, που νωρίτερα είχε καταβροχθίσει τους Λιθουανούς, εξοβελίζοντάς τους για πρώτη φορά από καταβολής του νεότερου έθνους τους από την τετράδα!
Πράγματι, η «λιέτουβα» ήταν μέχρι προχθές ο μονιμότερος θαμώνας των ημιτελικών των ολυμπιακών τουρνουά, αλλά έπειτα από τρία χάλκινα μετάλλια (1992, 1996, 2000) και δύο τέταρτες θέσεις (2004, 2008) την πάτησαν και μάλιστα από τους άλλοτε συντρόφους τους
Α, για να μην το ξεχάσω: στην παρθενική εμφάνισή τους το 1992 στη Βαρκελώνη είχαν βγει τρίτοι, νικώντας με 82-78 στον μικρό τελικό την ομάδα της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, που περιελάμβανε κάθε (πρώην σοβιετικό) πικραμένο: Ρώσους, Ουκρανούς, Γεωργιανούς, Αζέρους, Μολδαβούς, Λευκορώσους, Αρμένιους, Καζάκους και όλους τους υπόλοιπους λαούς που είχαν μείνει αμανάτι από το κομμάτιασμα της μπαμπούσκας!
Ολους πλην (Λιθουανών) Λακεδαιμονίων
Γελώ τώρα που το γράφω, όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι από αγωνιστικής αλλά από ενδυματολογικής πλευράς: τότε οι Λιθουανοί προκάλεσαν αίσθηση με τις χαβανέζικες στολές τους, που ύστερα από είκοσι χρόνια τις ζήλεψαν οι Ρώσοι, οι οποίοι στο Λονδίνο λανσάρουν τις λαχουρέ μπλούζες!
Θα τις βλέπει από εκεί ψηλά ο Γκομέλσκι που πάντοτε φορούσε πουκάμισα και θα τρίζουν τα κόκαλά του!
Οι Ισπανοί αναδείχθηκαν «ασημένιοι» ολυμπιονίκες το 1984 και το 2008 (γνωρίζοντας και τις δυο φορές την ήττα από τους Αμερικανούς, πρώτα από τους κολεγιόπαιδες με τον Μάικλ Τζόρνταν κι ύστερα από τους επαγγελματίες με τον Κόμπι Μπράιαντ), ενώ οι Ρώσοι ζουν με αυτό το απωθημένο σε ολόκληρη τη μετακομμουνιστική περίοδο: από το χρυσό μετάλλιο στη Σεούλ, με ήρωα τον επανακάμψαντα έπειτα από απουσία 14 μηνών, λόγω της ρήξης αχιλλείου τένοντα, Αρβιντας Σαμπόνις, που τον έκαναν καλά οι Αμερικανοί (γιατροί των Μπλέιζερς) και αυτός τους πήρε αμπάριζα στον ημιτελικό
και έστειλε τον Τζον Τόμπσον για χόρτα στα περβόλια του Τζορτζτάουν!
Προσπερνώ τους Αμερικανούς και στέκομαι στην Αργεντινή, για την οποία η επιστήμη (ξανα)σηκώνει τα χέρια ψηλά: είναι λίγοι αλλά τόσο καλοί και κυρίως τόσο ανθεκτικοί που αρχίζω να πιστεύω πώς όταν πέθανε η διάσημη Ρουμάνα βιολόγος-γεροντολόγος Αννα Ασλάν, σε αυτούς άφησε κληρονομιά τη μυστική συνταγή του Gerovital H3!
M' αυτά και μ' αυτά, το μπάσκετ παραμένει ένα άθλημα στο οποίο παίζουν πέντε εναντίον πέντε και στο τέλος (νικούν οι Αμερικανοί, οι Ισπανοί, οι Αργεντινοί, οι Ρώσοι και) χάνουν οι Γάλλοι!
Πηγή: Goal

Το προφίλ της Νιούκαστλ!!

Η Νιούκαστλ θα είναι η αντίπαλος του Ατρομήτου στα play offs του Europa League. Πρόκειται, ασφαλώς, για μία πολύ δύσκολη κλήρωση για την ομάδα του Περιστερίου.
Το προφίλ της Νιούκαστλ
Ο αγγλικός σύλλογος ιδρύθηκε το 1892 και έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα (1905, 1907, 1909, 1927), έξι Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ, ενώ πανηγύρισε και το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων το 1969.

Οι «καρακάξες» έχουν έδρα το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (52.000 θεατών). Την περασμένη περίοδο κατέλαβαν την πέμπτη θέση στο αγγλικό πρωτάθλημα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Άλαν Πάρντιου και το ρόστερ της είναι γεμάτο από αστέρια.

Η Νιούκαστλ έχει αντιμετωπίσει δύο φορές στην Ευρώπη ελληνικές ομάδες. Την περίοδο 2004/05 για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 1-0, ενώ την ίδια σεζόν συνάντησε στους «16» τον Ολυμπιακό του… Ντούσαν Μπάγεβιτς (!), τον οποίο απέκλεισε με δύο νίκες, 3-1 στο «Καραϊσκάκη» και 4-0 στην Αγγλία.

Το ρόστερ της Νιούκαστλ

Τερματοφύλακες: Τιμ Κρουλ (Ολλανδία), Ρομπ Έλιοτ (Αγγλία), Στιβ Χάρπερ (Αγγλία).

Αμυντικοί: Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Αργεντινή), Ντάβιντε Σαντόν (Ιταλία), Ντάνι Σίμπσον (Αγγλία), Μάικ Ουίλιαμσον (Αγγλία), Μάικ Περτς (Αγγλία), Ράιαν Τέιλορ (Αγγλία), Στίβεν Τέιλορ (Αγγλία), Σέιν Φέργκιουσον (Βόρειος Ιρλανδία), Τζέιμς Τάβερνερ (Αγγλία), Κέρτις Γκουντ (Αυστραλία).

Μέσοι: Γιοάν Καμπάιγ (Γαλλία), Χατέμ Μπεν Αρφά (Γαλλία), Μεχντί Αμπέιντ (Αλγερία), Νταν Γκόσλινγκ (Αγγλία), Ρομέιν Αμαλφιτανό (Γαλλία), Γιόνας Γκουτιέρες (Αργεντινή), Σιλβέν Μαρβό (Γαλλία), Σεΐκ Τιοτέ (Ακτή Ελεφαντοστού), Γκαμπριέλ Ομπερτάν (Γαλλία), Χάρις Βούτσκιτς (Σλοβενία), Γκαέλ Μπιγκιριμανά (Μπουρουντί).

Επιθετικοί: Παπίς Σισέ (Σενεγάλη), Ντεμπά Μπα (Σενεγάλη), Σόλα Αμεόμπι (Αγγλία), Σάμι Αμεόμπι (Αγγλία), Νάιλ Ρέιντζερ (Αγγλία), Ίσκο (Ισπανία).
Πηγή: Sportfm.gr

"Θέλαμε να αποφύγουμε Ίντερ και Νιούκαστλ... "

Στο γήπεδο θα φανούν όλα, σύμφωνα με όσα σχολίασε ο Γιώργος Σπάνος λίγη ώρα μετά την κλήρωση του Ατρόμητου στα πλέι οφ του Europa League...
"Θέλαμε να αποφύγουμε Ίντερ και Νιούκαστλ... "
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός στον NovaSportFM για:
-τον αντίπαλο της ομάδας στα πλέι οφ του Europa League: «Ίντερ κ Νιούκαστλ ήταν οι δύο ομάδες που θέλαμε να αποφύγουμε. Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Θα κοιτάξουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Μπορούμε να διαθέσουμε όλα τα εισιτήρια, δηλαδή 10.200, όση είναι η χωρητικότητα. Ελπίζουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να διασκεδάσει σε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Είδαμε πως πέρυσι η Νιούκαστλ λίγο έλειψε να βρεθεί στο Champions League. Εμείς θα μπούμε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Τώρα θα υπάρξει κατασκοπεία για να μάθουμε τα πάντα για την αγγλική ομάδα.

Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να περάσουμε στους ομίλους. Προέχει να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».


-την ετοιμότητα του γηπέδου του Περιστερίου: «Κάναμε έναν αγώνα δρόμου από τα τέλη Απριλίου, ώστε να φτιάξουμε το γήπεδο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η UEFA. Αισθητικά το γήπεδο έχει αλλάξει όψη, έχουν γίνει σημαντικά έργα και είναι πολύ σημαντικό ότι θα παίξουμε στη φυσική μας έδρα. Είμαι βέβαιος πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε. Τα έργα που κάναμε είναι για να δώσουμε στη φυσική μας έδρα στο γήπεδό μας, τόσο για τα play offs όσο και για τους ομίλους εφόσον προκριθούμε. Δεν θα πάμε σε άλλο γήπεδο».

-τα οφέλη του Ατρομήτου από την έξοδο στην Ευρώπη: «Οι παίκτες θα αποκτήσουν τεράστιες εμπειρίες, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσει η ομάδα να είναι υγιής. Θα κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Εμείς σαν διοίκηση δεν έχουμε υπολογίσει τα έσοδα της πρόκρισης στους ομίλους για τον προϋπολογισμό μας και η πορεία μας δεν θα επηρεαστεί, αλλά σίγουρα θα είναι μία ένεση στα οικονομικά».

-το ενδεχόμενο επιπλέον μεταγραφών: «Φιλοσοφία μας είναι να κάνουμε μεταγραφές ουσίας κι όχι εντυπώσεων. Είναι λίγος ο χρόνος που απομένει. Θα δούμε και το Γενάρη τι ελλείψεις έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε τότε. Μπορεί να προκύψει κάποια ανάγκη. Με τις τελευταίες δύο προσθήκες του Γιαννούλη και του Σουμπίνιο είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο από πλευράς ρόστερ. Όμως μπορεί ανά πάσα στιγμή κάτι να προκύψει».

-τη συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Έχουμε την τιμή και την τύχη να διαθέτουμε έναν προπονητή με μεγάλες εμπειρίες και παραστάσεις σε διεθνή επίπεδο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα είναι ένα από τα όπλα μας στην προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους. Προσπαθούμε κι εμείς από την πλευρά μας να παρέχουμε στον προπονητή και τους παίκτες τις καλύτερες συνθήκες για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα».

-τους εγχώριους στόχους: «Δεν σκεφτόμαστε τώρα τίποτε άλλο από τα δύο παιχνίδια των play offs. Στόχος μας για το πρωτάθλημα είναι να φτάσουμε και πάλι στα play offs της Σούπερ Λίγκας για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Ευρώπη, αλλά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο Κύπελλο. Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει μικρύνει πάρα πολύ και είμαστε ευχαριστημένοι που η ομάδα με αργά και σταθερά βήματα ανεβαίνει τις βαθμίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου».

-τα οικονομικά προβλήματα στο ποδόσφαιρο: «Είναι ένα πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες. Μόνο πέντε ομάδες έχουν πάρει άδεια. Είναι μία δύσκολη χρονιά και θα δούμε πού θα βγάλει. Θα πρέπει να υπάρχει μία συνεργασία με την Πολιτεία για να δούμε πώς θα βοηθηθεί ο χώρος. Βέβαια υπάρχουν πολλά και σοβαρότερα προβλήματα στην Ελλάδα και προτεραιότητα έχουν άλλα θέματα, αλλά αν δεν δοθεί βοήθεια στο ποδόσφαιρο που δίνει χαρά σε τόσο κόσμο, θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Σίγουρα το προϊόν θα είναι υποβαθμισμένο, αλλά θέλουμε όλες οι ομάδες να είναι υγιείς».

-τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θέλουμε τις μεγάλες ομάδες με μεγάλη λαϊκή απήχηση να είναι δυνατές, γιατί δίνουν ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα».

-τους λόγους που δεν επιθυμεί την προεδρία στη Σούπερ Λίγκα: «Η συγκεκριμένη θέση χρειάζεται ένα άτομο που να μπορεί να αφιερώσει πολλές ώρες κι εγώ δεν έχω τον κατάλληλο χρόνο».

"Νέος κύκλος στην Εθνική". Άντε να δούμε...!!

Στο γεγονός πως μετά τη συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στο Euro ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος.
"Νέος κύκλος στην Εθνική". Άντε να δούμε...
Αναλυτικά μίλησε:
Για τις σκέψεις που έχει
«Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Έχουμε ένα γκρουπ 30-35 παικτών πιο κοντά στην Εθνική. Αυτό το φιλικό μας εξυπηρετεί για να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές στο πώς θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Εθνικής. Πάνω στο πλάνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν οι συγκεκριμένες κλήσεις».
Για τους λόγους που δεν κλήθηκαν παίκτες που συμμετείχαν στην τελική φάση του Euro 2012
«Από την προετοιμασία που είχε γίνει στην Αυστρία πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δώδεκα με δεκατρείς παίκτες δεν έχουν κληθεί σήμερα. Κάποιοι από αυτούς έχουν τελειώσει την καριέρα τους, όπως ο Χαλκιάς και ο Λυμπερόπουλος, και κάποιοι άλλοι δεν έχουν ομάδες, όπως ο Σηφάκης, ο Καραγκούνης και ο Γκέκας. Δεν μπορείς να κληθείς στην Εθνική, εάν δεν έχεις ομάδα.
Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι όποιος δεν ανήκει σε κάποιον σύλλογο, δεν έχει πιθανότητα να κληθεί στην Εθνική. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που μόλις τώρα ξεκίνησε προετοιμασία, όπως οι Τζαβέλλας, Φωτάκης και Τζόρβας. Ο Φετφατζίδης και ο Μαλεζάς δεν ήταν στις κλήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζω. Ήθελα να δω κάποια άλλα πρόσωπα στο συγκεκριμένο φιλικό. Ο Σιόβας έχει κληθεί ξανά, αν και δεν έχει παίξει, όπως και ο Αθανασιάδης έχει αγωνιστεί στην Εθνική. Ήθελα και τους δύο να τους δω.
Για πρώτη φορά κλήθηκαν οι Μαυρίας, Βελλίδης και Δημούτσος, επειδή τους έχω δει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και έχω μείνει ικανοποιημένος. Θέλω να τους δω και στην Εθνική ομάδα. Τέλος, υπάρχουν δύο τραυματισμοί, ο γνωστός τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου και χθες προέκυψε πρόβλημα με τον Γρηγόρη Μάκο».
Για το τι περιμένει να δει στο φιλικό με τη Νορβηγία
«Είμαι σίγουρος ότι όποιος έχει έρθει στην Εθνική δείχνει αφοσίωση και διάθεση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προπονήσεων. Θα κάνουμε μόνο δύο προπονήσεις και δεν θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στην τακτική. Θέλω οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν πολύ καλά. Ανοίγει ένας νέος κύκλος, μια νέα εποχή. Ο φάκελος του Euro έκλεισε με απόλυτη επιτυχία. Θέλω να ξεκινήσουμε καλά, πρώτα από όλα στο φιλικό με τη Νορβηγία και στη συνέχεια τα επίσημα ματς».

Ποιος είπε πως φεύγει ο Πελεγκρίνι;

Στη Μάλαγα θα συνεχίσει την καριέρα του ο 59χρονος προπονητής, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε σε δήλωσή του για την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό...
Ποιος είπε πως φεύγει ο Πελεγκρίνι;
"Θα συνεχίσω να βοηθάω τη Μάλαγα, είμαστε χαρούμενοι με τη δουλειά στη Μάλαγα και όλοι είμαστε, πλέον, συγκεντρωμένοι στο στόχο του Champions League. Η σκέψη μας είναι μόνο στο πως θα περάσουμε στους ομίλους", σχολίασε σχετικάο Πελεγκρίνι...

"Με ρώτησαν για να τον... Ζαχαρώσουν!"

Στην αποκάλυψη πως οι άνθρωποι της Έβερτον τον ρώτησαν για την περίπτωση του Μπουγαΐδη, προχώρησε με δηλώσεις του ο Απόστολος Βέλλιος...
"Με ρώτησαν για να τον... Ζαχαρώσουν!"
Ο νεαρός στράικερ της Έβερτον μίλησε μετά το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στην κάμερα της Nova για την ζωή του στην Αγγλία και το ενδεχόμενο να γυρίσει στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας για τον Μπουγαΐδη.
Αναλυτικά όσα είπε ο Βέλλιος:
Για την ΑΕΚ των νέων παικτών: «Φυσικά και είναι θετικό γιατί και εγώ 17 χρονών που είχα μπει περίμενα την ευκαιρία μου. Και γι αυτά τα παιδιά είναι μία τεράστια ευκαιρία και τους εύχομαι να πάνε όλα καλά. Γνωρίζω αυτά τα παιδιά και μέσα στο παιχνίδι μιλούσαμε, τους έδινα συμβουλές, μου έδιναν και αυτοί. Ήταν πολύ ωραία».
Πως νιώθει στην Αγγλία μετά από δύο χρόνια: «Δεν σου κρύβω πως είμαι πολύ καλύτερα από την πρώτη χρονιά που ήρθα. Κλείνω δύο χρόνια εδώ και νιώθω, αν όχι διπλάσια καλά, πάρα πολύ καλά. Φέτος έπαιξα 4-5 φιλικά σε όλα βασικός, ενώ πέρσι αγωνίστηκα μόλις σε δύο. Αυτό παίζει ρόλο στην προετοιμασία. Μεγάλωσα, γιατί αυτή η ηλικία είναι κρίσιμη και πιστεύω πως πέρσι δούλεψα και πάλεψα. Αν δεν παίξεις τον πρώτο χρόνο πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ και να περιμένεις την ευκαιρία και να την αρπάξεις».
Για το αν σκέφτεται επιστροφή στην Ελλάδα: «Δεν νομίζω. Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι την Ελλάδα, αλλά ποδοσφαιρικά, επαγγελματικά δεν σκέφτομαι τέτοια θέματα».
Σχετικά με το ενδιαφέρον της Έβερτον για τον Μπουγαΐδη: «Οι μόνοι που μου έχουν μιλήσει είναι οι σκάουτς της ομάδας που ήθελαν να μάθουν για τον χαρακτήρα του Μπουγαϊδη. Τους είπα τα καλύτερα γιατί αυτή είναι και η αλήθεια. Τα υπόλοιπα τα διαβάζω και εγώ από site της Εβερτον και από τα ελληνικά. Δεν γνωρίζω τίποτε άλλο, αλλά θα ήθελα να είχα για συμπαίκτη έναν Έλληνα και έναν παίκτη σαν του Μπουγαΐδη που είναι πολύ καλό παιδί».
Για την Εθνική: «Για εμένα η Εθνική είναι το ταβάνι. Δουλεύω καθημερινά για να είμαι το Σαββατοκύριακο στον πάγκο. Εφόσον βρίσκομαι στον πάγκο θέτω υποψηφιότητα για την Εθνική ομάδα, γι αυτό και δουλεύω καθημερινά και είμαι περήφανος γι αυτό».

Τώρα πάει για την υπέρβαση!!

H νίκη στη Σκωτία είχε σημάνει και την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση για να ρισκάρει. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Τώρα πάει για την υπέρβαση
Έπαιξε συντηρητικά απέναντι στην «ξύλινη» Μάδεργουελ, ώστε να αποφύγει γκολ της που θα τον έβαζε σε μπελάδες. Λίγα πράγματα οργανωτικά, με τον Σισοκό να δείχνει και πάλι πως με αυτόν να έχει κέφια, ο ΠΑΟ είναι μια άλλη ομάδα. Πίσω ο Μπουμσόνγκ καθάριζε ό,τι πλησίαζε την «πράσινη» περιοχή και το παιχνίδι είχε τελειώσει πριν αρχίσει. Να πω την αλήθεια περίμενα να δω λίγη μπαλίτσα από το «τριφύλλι».

Καταλαβαίνω το όποιο άγχος και τη σκοπιμότητα της πρόκρισης, αλλά απέναντι σε αυτή τη Μάδεργουελ έπρεπε να δείξει κάτι παραπάνω. Βέβαια με τον Τοτσέ να παίζει σαν... αμυντικός, ακόμη και η όποια υποψία φάσης προέκυπτε πήγαινε αμέσως στα σκουπίδια. Πάλι καλά που ήταν ο Χριστοδουλόπουλος και με φάουλ- αλφάδι νοστίμισε τη σούπα του ΟΑΚΑ πριν ο Μαυρίας και ο Σισοκό την κάνουν πεντανόστιμη στο φινάλε. Τα ματς με τη Μάδεργουελ πέρασαν γρήγορα στην ιστορία.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Από μια πλευρά ό,τι κι αν γίνει ο ΠΑΟ νιώθει πετυχημένος. Έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ένα σεβαστό ποσό για τα ταμεία του. Η χρονιά σώθηκε, τουλάχιστον στο πρώτο της μισό. Άγχος άλλο δεν υπάρχει. Τώρα, όμως, ανοίγει η όρεξη. Σίγουρα οι αντίπαλοι δεν είναι εύκολοι. Το πράγμα δυσκολεύει αφάνταστα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι στους ισχυρούς, αλλά αυτοί που τον περιμένουν είναι απείρως καλύτεροι των Σκωτσέζων. Το θετικό είναι ότι στην Παιανία έχουν επίγνωση της κατάστασης. Αυτογνωσία και ηρεμία για τη συνέχεια. Ξέρουν ότι δεν είναι φαβορί κι αυτό από μόνο του είναι ψυχολογικό αβαντάζ. Για το επίπεδο μπάλας και ποιότητας θα μιλήσουμε άλλη φορά.
Σε τέτοια παιχνίδια, αυτή τη χρονική στιγμή και με ζητούμενο να είναι η πρόκριση και η οικονομική σωτηρία δεν μετράει το αν είσαι καλός ή όχι. Αργότερα, ναι. Εκεί θα αλλάξει και η κουβέντα για τον νέο Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που βλέπει έναν παίκτη σαν τον Μαυρία να κάνει την ευχάριστη έκπληξη και να αφήνει πολλές υποσχέσεις για περισσότερα πράγματα στη συνέχεια. Τα γκολ που πέτυχε μέσα-έξω με τη Μάδεργουελ δείχνουν πάστα εξαιρετικού παίκτη...
Πηγή: Sportday

Ποδόσφαιρο παίζουν οι ομάδες, όχι το twitter!!

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Μάδεργουελ ήταν σχεδόν ίδια με την περσινή. Ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο χαμένο και ένα δεύτερο με ξέσπασμα και τρία γκολ. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ποδόσφαιρο παίζουν οι ομάδες, όχι το twitter!
Βέβαια, η ομάδα από την Σκωτία αποδείχθηκε πως δεν ήταν ο αντίπαλος-φόβητρο για το τριφύλλι. Έτσι το 0-2 του πρώτου ματς έπρεπε πρώτα να διαφυλαχτεί και στη συνέχεια να έρθει και η 2η νίκη με οποιοδήποτε σκορ.
Και ήρθε με τρία υπέροχα τέρματα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός δείχνει να χρειάζεται μόνο ένα κλασικό φορ περιοχής. Στην άμυνα είναι σταθερός, με τον Μπουμσόνγκ να… σκουπίζει ότι πάει να «βρωμίσει» την περιοχή του Καρνέζη.
Στα χαφ ο Βιτόλο και ο Μαρίνος τρέχουν ακατάπαυστα, ενώ χρήσιμη είναι και η δουλειά του Ζέκα που βοηθά και επιθετικά και αμυντικά. Αρκετά φιλότιμος να καλύψει χώρους προς την άμυνα δείχνει και ο Σισοκό, που σε δύο επίσημα ματς δείχνει να δικαιώνει τον Φερέιρα για την επιλογή του.
Στην αντίπαλη περιοχή όμως, ο Τοτσέ δεν είναι ο σέντερ-φορ που θα δημιουργήσει πρόβλημα. Ήταν ο μοναδικός αρνητικός παίκτης των πρασίνων και θα πρέπει κάτι να γίνει για να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στα μετόπισθεν των αντιπάλων.
Ο Πετρόπουλος έμεινε στην ομάδα, αλλά ακόμα δεν φαίνεται να υπολογίζεται ως βασικός, ενώ θα κάνουμε υπομονή για να δούμε αν μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο αυτόν ο Φορναρόλι.
Αγωνιστικά λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή ρότα και με την προσθήκη του Κουίνσι θα βελτιωθεί σημαντικά. Διοικητικά όμως, τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν.
Και αναφέρομαι στα… τιτιβίσματα του Γιάννη Αλαφούζου στο twitter που βάζουν φωτιά σε ένα πρωτάθλημα που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Διότι τα σχόλιά του δεν αφορούν μόνο στον αιώνιο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, οπότε κάποιος ίσως τα θεωρήσει και φυσιολογικά, αλλά αγγίζουν κι άλλες ομάδες (Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα) που μετέχουν στη διοργάνωση.
Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε μια σημαντική προσπάθεια σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Η σχέση του με το ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα ήταν μια απλή σχέση φιλάθλου με την ομάδα του.
Έχοντας αναλάβει όμως, ηγετικό ρόλο αυτή η σχέση αλλάζει. Διαφοροποιείται κατά πολύ. Οφείλει λοιπόν, να χειρίζεται με μεγαλύτερη λεπτότητα τα θέματα που ενδέχεται να δημιουργήσουν εμπόδια στην ομαλή εξέλιξη μιας διοργάνωσης πριν καν αρχίσει.
Η επιθυμία να γραφτούν περισσότερα μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ή να πωληθούν περισσότερα εισιτήρια διαρκείας δεν μπορεί να έχει ως βάση της τον φανατισμό, αλλά την ίδια την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, όπως παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης κι ακόμα καλύτερη.
Μη ξεχνάμε άλλωστε, γιατί το έχουμε πρόσφατο με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ότι τα social media μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργήσουν σε βάρος των χρηστών που περνούν χωρίς να το συνειδητοποιούν στη φάση της... κατάχρησης.
Πηγή: pamesports.gr

Η παράσταση του ΠΑΟΚ καθυστέρησε ένα ημίχρονο!!

Μέχρι το 45ο λεπτό στην Τούμπα υπήρχε μόνον ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Έπαιζε - και τούτο δίχως στάλα υπερβολής - χωρίς αντίπαλο η Μπνέι. Γράφει ο Άρης Νικολάκης.
Η παράσταση του ΠΑΟΚ καθυστέρησε ένα ημίχρονο
Ευτυχώς δε, για τον «υπό ανέγερση» (αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια, κατά την ταπεινή μας άποψη) ΠΑΟΚ, η αστοχία των φορ της ισραηλινής ομάδας και η αστραπιαία αντίδραση σε τετ α τετ του «πορτιέρε» της ελληνικής, αποσόβησαν το 0-2. Από το 8ο λεπτό βλέπετε, η Μπνέι προηγείτο 1-0 .   
   Μετά το 45ο λεπτό στην Τούμπα υπήρξε κι η ομάδα του ΠΑΟΚ. Με το γκολ της ισοφάρισης (ούτε παραγγελία, να το είχε ο Γιώργος Δώνης) στο 47ο λεπτό, να αλλάζει και το ρου του αγώνα. Να αλλάζει παράλληλα, και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
   Οι φίλοι του «δικέφαλου» χαλάρωσαν. Χάρηκαν τους «τινέιτζερ» τους. Πέρασαν και τα ιδιαίτερα σκληρά μηνύματα τους. Κυρίως μάλιστα, κατά της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης. Το . προγκρόμ κατά ΠΑΟΚτσήδων (τελικά, ήταν άνθρακες ο θησαυρός του) από τις αστυνομικές δυνάμεις φούντωσε πάλι, τη φωτιά η οποία χρόνια καίει ανάμεσα τους. Απόλαυσαν 3 γκολ. Κι ικανοποιήθηκαν από τα περιθώρια βελτίωσης ατόμων και συνόλου .
   Ο ΠΑΟΚ πάντως, δεν ήταν τόσο καλός, όσο αναμενόταν να είναι μετά το 0-2 στο Τελ Αβίβ. Ίσως η επιλογή του Γιώργου Φωτάκη να μην «βγήκε». Ο διεθνής σταρ δεν είναι ακόμη στα high του. Η απουσία του Πάμπλο «Τσε» Γκαρσία άφησε κανό στο κέντρο. Αυτό το κενό εξελίχθηκε σε πηγή κινδύνων για τον ΠΑΟΚ.
   Ο Στέφανος Αθανασιάδης με δυο γκολ (47ο και 52ο λεπτό) «καθάρισε» για τον ΠΑΟΚ. Μπράβο φυσικά, στον σκόρερ αλλά . Ήταν εξαιρετική η ενέργεια του Λίνο στο 1-1 και των Γεωργιάδη, Έτο στο 2-1. Δικαιούνται μερτικού από τη χαρά των γκολ.
   Μια χαρά ήταν και το γκολ (παρθενικό σε επίσημο αγώνα) του Ρομπέρ για το 3-1. Κύριος ο Γάλλος,  το πανηγύρισε με τον προπονητή του. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την στήριξη του. Πρωτοφανές γεγονός. Γι αυτό σας λέμε: Αλλάζουν πολλά στον ΠΑΟΚ. Αλλάζουν και στα αποδυτήρια του .
   Η Μπνέι πέρασε πλέον, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κι ο ΠΑΟΚ αγωνιά για το επόμενο εμπόδιο του στον δρόμο προς τους Ομίλους του Europa League!
  Και κάτι εξωαγωνιστικό: Ο ύμνος του ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Παρίδη να τον αποδίδει μαγευτικά, είναι συγκλονιστικά εκπληκτικός!
   ΥΓ 1: Σε μία από τις αμέσως προηγούμενες καταθέσεις . απόψεων μας στο «λογαριασμό» του pamesports.gr αναφέραμε ανοήτως ως ομάδα του Ιβάν Σαββίδη την Χάνσα Ροστόκ  αντί (ως είναι γνωστό φυσικά, τοις πάσι) της Ροστόφ.
   ΥΓ 2 : Ζητούμε ταπεινά συγνώμη γι αυτήν την ανοησία μας. Συμπαθάτε μας .
   ΥΓ 3 : Ένα μυαλό χειμώνα, καλοκαίρι. Και με τις ζέστες να έχουν σφίξει!
   ΥΓ 4 : Και πάλι, ζητούμε ταπεινά συγνώμη για την επιπολαιότητα μας!
Πηγή: pamesports.gr

"Για αυτό επέλεξα τη Μονακό"

Στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μονακό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο Γιώργος Τζαβέλλας...
"Για αυτό επέλεξα τη Μονακό"
Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στο scorernews.gr και σχολίασε:
-Γιώργο υπέγραψες νέο συμβόλαιο με την Μονακό. Ήταν κάτι που ήθελες σωστά;
 
«Ακριβώς, ήταν αυτό που ήθελα. Ζω πολύ καλά εδώ, αγαπώ την ομάδα και τους ανθρώπους της και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στην Μονακό».
 
-Φαντάζομαι στόχος του συλλόγου φέτος είναι η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία…
 
«Ναι. Είναι η χρονιά που η Μονακό πρέπει να ξαναβρεθεί εκεί που της αξίζει…».
 
-Υπήρξαν άλλες προτάσεις;
 
«Είχα άλλες δύο προτάσεις, αλλά όπως είπα και προηγουμένως επιθυμία μου ήταν αν συνεχίσω στην Μονακό».
 
-Από Ελλάδα κινήθηκε κάποια ομάδα για να σε αποκτήσει;
«Όχι, δεν μίλησα με κάποιον σύλλογο από την Ελλάδα».
 
-Περνάει από το μυαλό σου να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην Ελλάδα ή δεν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο προς το παρών…
 
«Η αλήθεια είναι πως προτιμώ το εξωτερικό. Συζητώ, όμως, πάντα οτιδήποτε είναι καλό για την καριέρα μου».
 
-Πες μου για την ζωή στο Μονακό και για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισες να παραμείνεις κάτοικος… Πριγκιπάτου.
 
«Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και πρόκειται για μία πολύ οργανωμένη ομάδα. Ζεις καλά εδώ και έτσι μπορείς να αποδόσεις αγωνιστικά τα μέγιστα. Γι’ αυτό επέλεξα και την επιστροφή μου».
 
-Το επίπεδο στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, απ’ όσο έχω παρακολουθήσει, είναι ιδιαίτερα υψηλό…
 
«Είναι ένα πρωτάθλημα δυνατό και γρήγορο. Του χρόνου σίγουρα τηνLigue 1 θα είναι ακόμα καλύτερο».
 
-Η Μονακό στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη. Ανάλογες επιτυχίες με αυτή την φανέλα φαντάζομαι πως θες να ζήσεις κ εσύ…
 
«Εννοείται αυτό. Καλό είναι όμως να μην προτρέχουμε. Αυτό που πρέπει πρώτα να πετύχουμε φέτος, είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία».
 
-Κεφάλαιο Εθνική. Έζησες το όμορφο ταξίδι στο Euro. Πες μου για την εμπειρία σου…
 
«Ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα αυτή την μεγάλη εμπειρία…»
 
-Επόμενη μεγάλη διοργάνωση το Μουντιάλ. Θα δώσουμε το παρών;
 
«Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Με πολύ δουλειά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
 
-Είναι γνωστή η αγάπη σου για τον Πανιώνιο. Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για τον “Ιστορικό”.
 
«Εννοείται. Μου λείπει πολύ η Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος που αγαπάω. Εύχομαι καλή χρονιά και ότι καλύτερο στην ομάδα μου».

«Τρελά» λεφτά από ΟΥΕΦΑ!!

Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά που θα μοιράσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, αφού τα έσοδα από την πρώτη μόνο διοργάνωση υπολογίζονται σε 1,34 δις ευρώ!
«Τρελά» λεφτά από ΟΥΕΦΑ
Εν μέσω οικονομικής κρίσης τα συγκεκριμένα ποσά μοιάζουν αδιανόητα κι όμως η ΟΥΕΦΑ είναι έτοιμη για μία ακόμα χρονιά να «χρυσώσει» τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο για τα πλέι οφ άλλωστε, το ποσό που θα διατεθεί φτάνει στα 55 εκ. ευρώ, αφού κάθε ομάδα, εντός αυτών και ο Παναθηναϊκός εφόσον περάσει, θα βάλει στα ταμεία της 2,1 εκ. ευρώ.
Παράλληλα 40 εκ. ευρώ θα δοθούν στο Γιουρόπα Λιγκ από την πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι από το συνολικό ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα 530 εκ. ευρώ (75%) πηγαίνουν στις ομάδες, ενώ το 25% παραμένει στην ΟΥΕΦΑ για τα έξοδά της.
Από εκεί και πέρα 500,7 εκ. ευρώ είναι τα καθαρά μόνο έσοδα των ομάδων για νίκες, συμμετοχές και προκρίσεις, ενώ ακόμα 409,6 εκ. ευρώ θα διατεθούν για το μάρκετ πουλ, το ποσό δηλαδή που δίνεται σε κάθε χώρα και μοιράζεται στην συνέχεια στους εκπροσώπους της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Σχετικά με τις 32 ομάδες των ομίλων, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός, τα ελάχιστα έσοδά τους ανέρχονται στα 8,6 εκ. ευρώ, ενώ ενδεχόμενη κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου, δίνει συνολικά 37,4 εκ. ευρώ, χωρίς φυσικά το ποσό που αναλογεί από το μάρκετ πουλ.
Όσον αφορά τις πρωταθλήτριες ομάδες που δεν θα προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα λάβουν 200.000 ευρώ.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα νούμερα και στο Γιουρόπα Λιγκ, με τα έσοδα της ΟΥΕΦΑ από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς και διαφημίσεις, να ανέρχονται στα 225 εκ. ευρώ. Από αυτά τα 168,75 εκ. ευρώ πηγαίνουν στις ομάδες, οι οποίες λαμβάνουν επιπλέον 40 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Από αυτά τα καθαρά έσοδα αντιστοιχούν σε 125,25 εκ. ευρώ, ενώ τα 83,5 εκ. ευρώ είναι από το μάρκετ πουλ. Σχετικά με τις 48 ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους, στους οποίους φιλοδοξούν να βρεθούν και ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, θα πάρουν σίγουρα 1,3 εκ. ευρώ, ενώ 200.000 δίνονται για κάθε νίκη και 100.000 για ισοπαλία. Εκείνες που θα προκριθούν παίρνουν μπόνους 400.000 ευρώ. Όσον αφορά το πριμ συμμετοχής για τους «32» είναι 200.000 ευρώ, για τους «16» 350.000 ευρώ, για τους «8» 450.000 ευρώ, ενώ για ημιτελικά 1 εκ. ευρώ.
Ο νικητής της διοργάνωσης θα εισπράξει 5 ευρώ, με τον χαμένο του τελικού ακριβώς τα μισά, με το ανώτερο ύψους του ποσού που μπορούν να λάβουν οι ομάδες να φτάνει στα 9,9 εκ. ευρώ.
Πηγή: gazzetta.gr

Η γκολάρα του Βούκοβιτς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Χάιντουκ Σπλιτ πήρε νίκη γοήτρου μέσα στο Μιλάνο επί της Ίντερ με 0-2, καθώς δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 0-3 του πρώτου ματς, με τον Ιβάν Βούκοβιτς να βάζει ένα φοβερό γκολ!

 πηγή: sportdog.gr  








Στις 18 Αυγούστου το φιλικό Παναχαϊκή - ΑΕΚ!

Στο πλαίσιο της μεταγραφής του Εμίλιο Φουρτάδο στην ΑΕΚ η Παναχαϊκή θα υποδεχτεί την Ένωση στις 18 Αυγούστου.
Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Πάτρας, το φιλικό θα διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου και για αμφότερες θα είναι η πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους.
Μεταξύ άλλων η Παναχαϊκή ανέφερε: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα αγωνιστεί πρώτη φορά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές μας να αγωνιστούν σε ένα γεμάτο στάδιο.
Το παιχνίδι γίνεται στα πλαίσια της μεταγραφής του Emilio Fourtado στην ΑΕΚ και δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.
Γενική είσοδος 10 ευρώ και για τα παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος θα είναι 5 ευρώ».


πηγή: onsports.gr

Θέλει ΟΦΗ ο Ιωαννίδης!!

Θέμα ημερών είναι η λύση του συμβολαίου του Γιώργου Ιωαννίδη από τον Παναθηναϊκό, με τον ΟΦΗ να περιμένει τις εξελίξεις και τον παίκτη να το σκέφτεται για Κρήτη.
Ο 24χρονος αριστερός μπακ με δηλώσεις του στο Cretesports.gr, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Ηράκλειο. «Μ’ ενδιαφέρει πολύ ο ΟΦΗ. Ξέρω ότι με θέλει ο Νίκος Αναστόπουλος, μου το έχει πει ο ίδιος αυτό. Ακόμα δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη με τον Παναθηναϊκό οπότε και δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Περιμένω από μέρα σε μέρα να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα μου, ίσως την Παρασκευή (10/08) ή το Σάββατο και να συμφωνήσουμε με τον Παναθηναϊκό», είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος αριστερός μπακ.


πηγή: onsports.gr

Υπόμνημα της Νίκης Βόλου στο Υπουργείο Οικονομικών!!

Η διοίκηση της Νίκης Βόλου έστειλε υπόμνημα στον υπουργό οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα με τη φορολογική ενημερότητα.
Το υπόμνημα κοινοποιήθηκε και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη και στους βουλευτές Μαγνησίας, Αθανάσιο Νάκο, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Παρίση Μουτσινά.
Συγκεκριμένα:
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης και μη εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Εταιρείας με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ Η ΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία εδρεύει στη Νέα Ιωνία Βόλου επί της οδού Μαιάνδρου Αριθμός 14, και εκπροσωπείται νόμιμα.
Ως γνωρίζετε, τυγχάνουμε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, η οποία έχει συσταθεί κατά νόμο με την υπ' αριθμόν 516/26-7-2002 πράξη - καταστατικό της Συμβολαιογράφου Φερών Μαγνησίας κας Μαρίας Στ. Γκέσκου και η άδεια σύστασής της και η έγκριση του καταστατικού της δόθηκαν από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης με την υπ’ αριθμόν Κ-2-10904/21-8-2002 Απόφασή του, περίληψης του ως άνω καταστατικού της δημοσιευθείσης κατά νόμο στο υπ' αριθμόν 8844/22-8-2002 φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης (τεύχος Α.Ε. και Ε.Π.Ε.).
Κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2011 - 2012) η Ομάδα μας, μέσα σε ένα κυκεώνα προβλημάτων που προέκυψαν από την εγκληματική και δόλια κακοδιαχείριση των εταιρικών υποθέσεων από τους ιθύνοντες που είχαν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας, αλλά και την εγκληματική αμέλεια των εποπτικών αυτής αρχών, που ανέχονταν την ασυδοσία των τελευταίων, μετείχε με επιτυχία στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2, όπου και επέτυχε την άνοδό της στη Β’ Εθνική Κατηγορία (FOOTBALL LEAGUE).
Η παρούσα διοίκηση της Ομάδας, έχοντας αναλάβει τις τύχες της κατόπιν της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας της 28ης Ιουλίου 2012, ανέλαβε το τιτάνιο έργο της εξυγίανσης της Εταιρείας, της εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς ιδιώτες και προς Δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες, αλλά και της τακτοποίησης των ατασθαλιών απέναντι σε όλες τις εποπτεύουσες αυτήν Αρχές, οι οποίες και χρονολογούνταν ήδη από του έτους 2006 έως και τη σήμερον.
Προς την ευδόκιμη εκπλήρωση της ανωτέρω δέσμευσής μας απέναντι στο ευρύ κοινωνικό σύνολο της περιοχής του Βόλου, που συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας της Ομάδος, συνειδητοποιώντας δε ευθύς εξαρχής και καθ' όλα τα στάδια της εμπλοκής ημών στα κοινά αυτής, το καθήκον μας για τη μόνιμη εγκαθίδρυση της οικονομικής ευταξίας στην ΠΑΕ , από την πρώτη κιόλας ημέρα της απλής ανάληψης της διαχείρισης (management) αυτής, προ της μετουσίωσης της προσπάθειάς μας σε τακτικό διοικητικό σχήμα πλήρους ευθύνης, ενεργήσαμε αμελλητί άπαντα τα προς τούτο δέοντα.
Δι’ ό λόγο, από την 17.04.2012, ότε και παρεχωρήθη από την έως τότε προσωρινή-μεταβατική Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ προς ημάς, η διαχείριση και εκμετάλλευσή της (με το υπ' αριθμ. 111/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. της ανωτέρω διορισθείσας μεταβατικής διοίκησης, δι’ αντίστοιχης προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου), προέβημεν στην υποδειγματική εκπλήρωση όλων των νομίμων υποχρεώσεων της ΠΑΕ απέναντι στους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς και στις οικείες οικονομικές υπηρεσίες, για το χρονικό διάστημα Απριλίου 2012-Ιουλίου 2012. Πλέον συγκεκριμένα, το παρόν διοικητικό σχήμα εξόφλησε πλήρως τις αναλογούσες στο ως άνω χρονικό διάστημα ασφαλιστικές εισφορές (ποσού άνω των 20.000 ευρώ), προέβη αποτελεσματικά σε περαίωση των φορολογικών εκκρεμοτήτων της ΠΑΕ, κατέβαλε το σύνολο των αντιστοιχούντων σε Φ.Π.Α. και σε παρακρατούμενο Φ.Μ.Υ. οικονομικών- εργοδοτικών υποχρεώσεων της ομάδος κατά τον πλέον εύτακτο τρόπο και εξόφλησε το σύνολο των οφειλομένων ποσών σε φορείς ιδιωτικής ασφάλισης των ποδοσφαιριστών αυτής.
Άμεσο αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών μας ήταν η ολική ανάσχεση του κλίματος δυσπιστίας και δυσθυμίας, το οποίο δικαιολογημένα αντιμετώπιζε η ΠΑΕ μέχρι τούδε, εξαιτίας των πράξεων, των παραλείψεων και του κλίματος της «κεκαλυμμένης συνενοχής» των προγενεστέρων κρατούντων στους κόλπους αυτής, οι οποίοι και θα οδηγηθούν ανεξαιρέτως (γεγονός για το οποίο δεσμευόμεθα σήμερα απολύτως ενώπιον Σας) και εν ευθέτω χρόνω στην βάσανο της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Όλα τα παραπάνω, παράλληλα με την πιο σημαντική προτεραιότητα της διοίκησης, ήτοι της δημιουργίας μίας υγιούς και ανταγωνιστικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει επάξια την Πόλη και τον φίλαθλο κόσμο του Βόλου στο επικείμενο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE καθώς, μόνο μέσω της επίτευξης αυτού του στόχου η Ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ποικίλες και δυσθεώρητες υποχρεώσεις που κληρονόμησε από τις παρελθούσες εγκληματικά αμελείς διοικήσεις της.
Κατόπιν και συμμορφούμενοι προς την προτεραία έξωθεν καλή μαρτυρία μας, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Τακτική Διοίκηση πλήρους ευθύνης, προσφύγαμε στις αρμόδιες Αρχές και, ειδικότερα, στη Δ.Ο.Υ. της Νέας Ιωνίας Βόλου και στο Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας, προκειμένου να εντοπίσουμε τις ατασθαλίες, να αποτιμήσουμε με ακρίβεια τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της Π.Α.Ε. και να ρυθμίσουμε την, με τον προσφορότερο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο, ανταπόκριση και εκπλήρωση αυτών εκ μέρους ημών.
Και τούτο δε, κατ' απόλυτη προτεραιότητα, καθώς η προσήκουσα εκπλήρωση των ως άνω υποχρεώσεών μας αποτελεί ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ περί της νομίμου συμμετοχής της Ομάδας στις πάσης φύσεως διοργανώσεις, με την εντεύθεν χορήγηση του Νόμω απαιτουμένου πιστοποιητικού συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις και στην υποβολή των απαιτούμενων εγγράφων ενώπιον της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Παρά όμως την άοκνη προσπάθειά μας, με τη συνεχή, αδιάλειπτη και επανειλημμένη συνεργασία των εξειδικευμένων στελεχών της Εταιρείας με τα αρμόδια όργανα τόσο της Δ.Ο.Υ. όσο και του Σ.Δ.Ο.Ε, και την παροχή από πλευράς μας όλων των αιτηθέντων στοιχείων, τόσο η Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας Βόλου όσο και το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας επιδεικνύουν αντικειμενική αδυναμία, λόγω της χρονικής στενότητας εκπλήρωσης των εκ του νόμου υποχρεώσεών τους, ήτοι της έγκαιρης διενέργειας και ολοκλήρωσης προσωρινού ελέγχου και της βεβαίωσης των όποιων προστίμων προκύψουν από αυτόν, ώστε να προβεί με τη σειρά της η Εταιρεία στην άμεση ρύθμιση αυτών και στον διακανονισμό αποπληρωμής τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, σε εξήντα (60) δόσεις.
Η μη έγκαιρη διεκπεραίωση των παραπάνω ενεργειών, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία στην Εταιρεία, αφού θα της αποστερήσει τη δυνατότητα λήψης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, προϋπόθεση απολύτως απαραίτητη για τη νομότυπη συμμετοχή της Ομάδας στις πάσης φύσεως εγχώριες διοργανώσεις. Τούτο δε, θα ισοδυναμεί με την οικονομική της καταστροφή και τη διάλυσή της.
Και γεννάται το εύλογο ερώτημα, ποιός, θεσμικός φορέας ή αυτοκλήτως ενεργών ιδιώτης, για ποιο λόγο και εξυπηρετώντας ποιά ακριβώς σκοπιμότητα εκθέτει την Ομάδα σε αυτόν τον κίνδυνο, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες Π.Α.Ε., οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, ουδόλως επιδεικνύουν τη συνεργασία και την ειλικρινή πρόθεση εξακρίβωσης και τακτοποίησης των ατασθαλιών, που επιδεικνύει η Εταιρεία μας, πέραν δε τούτου η μη τήρηση των κατά νόμο υποχρεώσεών τους αποτελεί κοινό τόπο ανά την Επικράτεια, ήτοι, είναι ευρέως γνωστό ότι δεν εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ότι δεν αποδίδουν τους πάσης φύσεως παρακρατούμενος φόρους στην εφορία, ότι δεν τηρούν τους διακανονισμούς απέναντι σε δημόσιες αρχές και ιδιώτες, οι δε αρμόδιες Αρχές (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, Δ.Ο.Υ., Σ.Δ.Ο.Ε., Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης) κωφεύουν επιδεικτικά, χορηγώντας ομαλότατα πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας εθελοτυφλώντας στις πασίδηλες παρατυπίες και παρανομίες τους.
Στα πλαίσια του ανωτέρω διενεργούμενου, με πρωτοβουλία μας, Προσωρινού Ελέγχου στα οικονομικά της ΠΑΕ, απεστάλη την 06.08.2012 Έγγραφο από την αρμοδία Δ.Ο.Υ Νέας Ιωνίας Βόλου προς τη Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων, Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης του Υπουργείου Οικονομικών (Τμήμα Γ'), προς τον αποκλειστικό σκοπό της ενημέρωσης και της εκζήτησης της απαιτούμενης συναίνεσης από την ανωτέρω αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να τύχουμε, ως ΠΑΕ, της απαιτούμενης προσωρινής φορολογικής ενημερότητας, έως την ολοκλήρωση του ως άνω αναφερομένου, αλλά και του μετέπειτα Τακτικού Οικονομικού Ελέγχου, δεδομένης τόσο της ήδη εμπράκτως εκπεφρασμένης και ανέκκλητα σταθερής μας βούλησης να αποπληρώσουμε το σύνολο των υποχρεώσεών μας απέναντι στο Δημόσιο, όσο και την μη αποστέρηση της δυνατότητας στο αγωνιστικό τμήμα της ΠΑΕ να συμμετάσχει στις εγχώριες διοργανώσεις και να καρπωθεί σημαντικά έσοδα, τα οποία και εν συνεχεία θα αποδώσει για την εκπλήρωση των πάσης φύσεως φορολογικών υποχρεώσεων αυτής.
Εν τούτοις, μέσω μίας αοριστολογικής αναφοράς σε «λόγους δημοσίου συμφέροντος», η ρηθείσα συναίνεση ουδέποτε παρεσχέθη στην ΠΑΕ, γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένη απορία περί της έννοιας και της ανάλογης προάσπισης του «δημοσίου συμφέροντος» κατά τα προηγούμενα έτη, όταν η ΠΑΕ, υπό το κράτος των προγενεστέρων εγκληματικά αμελών διοικήσεων, ελάμβανε φορολογική ενημερότητα δίχως να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις, οι δε αρμόδιες επιτόπιες διοικητικές/φορολογικές Αρχές «ποιούσαν την ήσσα» με αποτέλεσμα την παρούσα χρονική στιγμή, η άρτι επιληφθείσα και επιμελέστατη Διοίκηση να καλείται να διαδραματίσει τον άχαρο ρόλο του «τεθλιμμένου συγγενή» ενώπιον ενός ήδη προαποφασισμένου, οικονομικού και αγωνιστικού επιταφίου, με θύμα την προσφυγική ιστορική μας ομάδα, καθ’ ην στιγμή είμεθα απολύτως έτοιμοι και προθυμοποιούμεθα, γεγονός που επαναλαμβάνουμε και δια του παρόντος, να αποπληρώσουμε άμεσα τα καταλογιστέα, εν ευθέτω χρόνω, δια των αντιστοίχων Διοικητικών Πράξεων, πρόστιμα και τις νόμιμες προσαυξήσεις, με την υπαγωγή μας σε ανάλογη προς τις υπόλοιπες ΠΑΕ ρύθμιση.
Κατόπιν τούτων, ευρισκόμεθα στη δεινή θέση της, με τα μέχρι την σήμερον ισχύοντα δεδομένα, μη δυνατότητας υποβολής πλήρους φακέλου ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (καταληκτική ημερομηνία η 27.08.2012), καθώς και στην Υπηρεσία Διοργάνωσης Πρωταθλημάτων Β’ και Γ' Εθνικής (καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου η 20.08.2012), για τη συμμετοχή μας στις οικείες διοργανώσεις.
Αναπόδραστη συνέπεια της παγίωσης της εν λόγω αδυναμίας μέσω της μη τήρησης των ανωτέρω προθεσμιών, θα ήτο ο αγωνιστικός υποβιβασμός της ομάδας, η οικονομική της αποτελμάτωση, αλλά, κυρίως δε και όλως προεχόντως, η αποστέρηση μιας ικανής προσόδου για το Δημόσιο, μέσω του προκαταβλητέου από την ΠΑΕ χρηματικού ποσού και της απαρέγκλιτης τήρησης της ορισθησομένης ρύθμισης, η οποία κρίνεται αδιανόητη υπό τις παρούσες ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και την ασθμαίνουσα εισπραξιμότητα Φορολογικών εισόδων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω επισημάνσεων και τρέφοντας ακλόνητη την πίστη στα κοινωνικά σας αντανακλαστικά, καθώς η αγωνιστική και οικονομική άνθηση της εν λόγω ΠΑΕ αναμένεται να συμπαρασύρει αναπτυξιακά και την τοπική κοινωνία, που αναμένει ασμένως τα αποτελέσματα αυτής, σας καλούμε να προβείτε άμεσα και αρμοδίως στις απαραίτητες ενέργειες-συστάσεις-υποδείξεις στις οικείες υφιστάμενες Διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εκφραστεί η αναγκαία συναίνεση για την χορήγηση όλως προσωρινής φορολογικής ενημερότητας στην ΠΑΕ.
Μέσω αυτής θα καταστεί δυνατό, έως του πέρατος του ήδη διενεργούμενου προσωρινού ελέγχου, και με σύμμαχο τον χρόνο, να κοινοποιηθούν, όπως δει, οι ανάλογες Πράξεις Επιβολής Προστίμου και να υπαχθούμε στη ρύθμιση των φορολογικών μας υποχρεώσεων, δια της άμεσης εξόφλησης του επιτασσομένου χρηματικού ποσού προκαταβολής, όταν τούτο καταστεί χρονικά και πραγματικά εφικτό από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και τον ρυθμιστικό διακανονισμό του υπολοίπου οφειλόμενου χρηματικού ποσού, σε εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις.
Απαντα ταύτα, με γνώμονα πάντοτε το αληθές δημόσιο συμφέρον αλλά και το εύλογο συμφέρον της Ομάδας και της τοπικής κοινωνίας που αντιπροσωπεύει, η οποία εξ αρχής προθυμοποιήθηκε αυτοβούλως να εντοπίσει, να βεβαιώσει και να εξοφλήσει προσηκόντως όλες τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της και που συνεχίζει αδιάλειπτα να συνεργάζεται με τις Αρχές.
Σας υπενθυμίζουμε έτι περαιτέρω ότι έχουμε εγκαίρως θέσει υπόψη σας όλα τα απαραίτητα βιβλία και στοιχεία της Εταιρείας για την προσήκουσα διενέργεια των κατά νόμο ενεργειών σας και έχουμε συνδράμει τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες σε παν αίτημα ή διευκρίνιση, την οποία και εκ μέρους ημών αιτήθηκαν.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Τηρώντας ακλόνητη την εμπιστοσύνη στην κοινωνική σας ευαισθησία, καθώς και στην προσήλωση με την οποία καλείσθε να επιτελέσετε, ίσως στη δυσκολότερη χρονική συγκυρία από καταβολής της νεότερης ελληνικής δημοκρατίας, τον ρόλο του θεματοφύλακα της εύθραυστης δημοσιονομικής ευρυθμίας της Χώρας, τελούμε εν αναμονή των ενδεδειγμένων ενεργειών Σας, ως και αναλογών ενεργειών-πράξεων των αρμοδίων Οικονομικών Αρχών και θέτουμε εαυτόν στη διάθεση αυτών, και με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας, καθώς και την προηγούμενη ακρόαση μας, εφόσον κριθεί αναγκαίο, κατά την ρητή επιταγή του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος, προς συνεπικουρία του δύσκολου και απαιτητικού τους έργου.
Για την Εταιρεία
Νέα Ιωνία Βόλου, 8/8/2012
ΤΣΙΤΣΙΜΠΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος».

Κατσαρής: «Ιστορική ημέρα για τον ΠΑΟΚ»

Μετά την υπογραφή του μνημονίου με τον Σαββίδη ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής έκανε λόγο για ιστορική μέρα.
«Ευχόμαστε η σημερινή μέρα να είναι ιστορική για τον ΠΑΟΚ, να έρθει ο κ. Σαββίδης και να ικανοποιήσει τα όνειρά του στον ΠΑΟΚ. Εδώ και χρόνια ψάχνουμε τον επενδυτή, ευχόμαστε να είναι ο κ. Σαββίδης αυτός», επισήμανε ο Κατσαρής, ενώ ο Βρύζας ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή και σύντομα η ΠΑΕ θα βγάλει ανακοίνωση.
Την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων εξέφρασε και ο συνεργάτης του Σαββίδη, Άντον Κοντάρεφ.


πηγή: onsports.gr

Επίσημα Ποτουρίδης στον Πλατανιά!!

Ο 20χρονος στόπερ, Γιάννης Ποτουρίδης ανακοινώθηκε από τον Πλατανιά, δανεικός από τον Ολυμπιακό.
Την Παρασκευή (10/08) ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Γιάννη Ποτουρίδη με τη σχετική ανακοίνωση της ομάδας των Χανίων. Έτσι, ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός θα ενισχύει τα μετόπισθεν του Πλατανιά για τον επόμενο χρόνο.
Η ανακοίνωση του Πλατανιά: «Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Ποτουρίδη, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός, για ένα χρόνο, από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Πανσερραϊκός: Λιοντάρια οι Ράνιτς, Τσούτσης!!

Ο Σλοβένος μέσος Σάσα Ράνιτς και ο νεαρός χαφ, Αλέξανδρος Τσούτσης ανακοινώθηκαν από τον Πανσερραϊκό.
Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Παρασκευή (10/08) για την ομάδα του Πανσερραϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι», όπως αναμενόταν, έκανε γνωστή την απόκτηση του Σλοβένου μέσου, Σάσα Ράνιτς και του 21 ετών μέσου, Αλέξανδρου Τσούτση από τη Γλυφάδα. Αμφότεροι αποτελούν εισηγήσεις του τεχνικού, Μιχάλη Γρηγορίου.
Ο Ράνιτς μετά την υπογραφή του συμβολαίου του επισκέφτηκε τον σύνδεσμο οργανωμένων «Che Guevara Club» και δήλωσε: «Ήρθα για να βοηθήσω τον Πανσερραϊκό να επιστρέψει στην Α' Εθνική. Ευχαριστώ τον Πέτρο Θεοδωρίδη για την εκτίμηση που μου έδειξε κι θέλω να την ανταποδώσει.
Πιστεύω ότι θα γίνω φίλος με όλους τους συμπαίκτες μου και μαζί με τον προπονητή θα φτιάξουμε ένα ισχυρό σύνολο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ότι καθρέφτης είναι το γήπεδο και εκεί θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».
Πηγή φωτό: www.panserraikara.gr